indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Nederlander op Bali opgepakt op verdenking van kindermisbruik

Nederlander op Bali opgepakt op verdenking van kindermisbruik

02 Augustus 2005, DENPASAR - Een 44-jarige Nederlander is op het Indonesische eiland Bali aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van jonge jongens. Volgens de politie had de verdachte, een voormalige ambtenaar, de kinderen aan zich gebonden door aan te bieden hun voetbalelftal te sponsoren en regelmatig cadeautjes als voetbalschoenen en T-shirts voor hen mee te brengen.

Op de hotelkamer waar de man vorige week werd aangehouden werd een laptop in beslag genomen die naaktfoto's van jongens bevatte. De man is nog niet aangeklaagd, maar de politie zegt bewijzen te hebben dat hij minstens drie jongens heeft misbruikt. Als de man wordt veroordeeld kan hij maximaal twintig jaar celstraf tegemoet zien. Vorig jaar hing een Australische man zich op nadat hij tot dertien jaar was veroordeeld wegens seksueel misbruik van twee jongens op Bali.
nieuws.nl

Tip voor Jeroen, als er nieuws is op indonesie.pagina.nl mag dat hier ook gemeld worden, het zijn dezelfde onderwerpen als bij newsbot.
Groetjes,
Tuti & JanJeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Jan,

Dit staat op mijn lijstje.. Emoticon: WinkHitami
User
spacer line
 

De volkskrant van zaterdag was deze bericht voor pagina nieuws.

Het werd tijd dat de politie dit soort zaken hard aanpakken ! Buitenlanders hadden lange tijd de voordeel van de twijfel gehad, ook omdat men met buitenlanders heel erg voorzichtig te werk ging.londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Ik zal lilin di gereja gaan branden en de kotak amal bij het postkantoor bijvullen op de schone september dag dat mijn vriendinnetje 21 wordt Emoticon: Nice

Grucessayang
User
User icon of sayang
spacer line
 

hier is 't artikel van de volkskrant za jl.

LOVINA - In het toeristenparadijs Bali groeit verzet tegen buitenlandse pedofielen die de stranden onveilig maken. Actiegroep CASA zorgde ervoor dat een Nederlander werd opgepakt.
Bali maakt jacht op buitenlandse kinderlokkers
‘Daar gaat hij!’ sist Alit Ketaraharja. Een bromfiets komt van het strand van Lovina. De berijder is een wat oudere Europeaan met zwart, achterovergekamd haar. ‘Dat is hem!’ Alit noemt zijn naam: ‘mister Max’. Hij blijkt zelfs diens adres in Nederland te kennen. ‘Elke schoolvakantie komt hij hier, twee keer per jaar, al jaren’, zegt hij. ‘Bijna elke avond neemt hij een jongetje mee naar huis.’
Alit Ketaraharja heeft stapels getuigenissen van jongetjes en verklaringen van anderen aan de politie doorgegeven. Genoeg om de Nederlander op te pakken, denkt hij – en donderdagavond gebeurt dat dan ook inderdaad. Op de laptop van de 64-jarige Max L. ontdekt de Indonesische politie foto’s en ander bewijsmateriaal.
Alit jaagt al jaren op pedofielen, hier in Noord-Bali. Hij is lid van CASA, het Comité tegen seksueel misbruik. Alit verzamelt gegevens over de mannen die vooral hier, in het arme deel van het paradijselijke toeristeneiland, jongetjes oppakken en misbruiken. Het uitgestrekte strand van Lovina is een van de favoriete plaatsen om kinderen op te pikken. Vroeg in de middag is er geen mens. Slechts een handjevol toeristen slentert tussen de houten scheepjes die op het strand in de zon liggen. Zelfs de zee is stil. Hier aan de noordkust van Bali zijn geen golven, zoals in het zuiden. In Lovina zijn er alleen dolfijnen, maar ook die houden hun middagslaap.
In de schaduw van de palmen zitten hier en daar jongens en meisjes elkaar in de ogen te kijken. Alit loopt er langs met Agus, een slachtoffer van jarenlang misbruik door pedofielen. Agus bekijkt de paartjes met een gevoelloze blik. ‘Dit is ’s avonds het strand van de liefde’, zegt hij. Zijn woorden klinken wrang. Agus kent de liefde, maar de liefde die hij kent is vooral die van mannen als ‘mister Max’. Hij was zeven toen hij voor het eerst hier, op dit stukje strand, werd meegelokt, hij was negentien toen de mannen hun interesse in hem verloren. Nu is hij vierentwintig, hij is getrouwd en verwacht in oktober zijn eerste kind. Maar hij is voorgoed getekend.
Agus’ armen zitten onder de littekens. Hij krabt zich voortdurend. Meer dan eens stopt hij met spreken en kijkt zwijgend voor zich uit. Hij slikt al jaren medicijnen om rustig te blijven. Agus ondergaat therapie bij psychiater Lu Ketut Suryadi, de oprichtster van CASA. Zij behandelt hem al drie jaar met hypnotherapie, pillen en meditatie.
De als jongen misbruikte Agus komt nog altijd vaak op dit strand. Hij ziet de mannen. Hij ziet de jongens die voetballen en spelen, net als hij destijds. En hij ziet hoe zij meegaan met de mannen, die hun kleren, schoenen, een voetbal, eten en geld beloven.
Agus ziet het aan en voelt woede in zich opwellen. ‘Ik haat die mannen’, zegt hij. ‘Zij hebben mijn leven kapotgemaakt. Als ik ze zie wil ik. . . Grrrr!’ Hij maakt een woest gebaar met zijn hand. ‘Maar ik doe niks. Ik zeg niks.’
Hij was zeven toen ‘mister Neville’ uit Australië hem meenam. ‘Die is nu al heel oud, of misschien wel dood’, zegt hij. Neville nam hem mee, kocht ijs, gaf speelgoed, en de kleine Agus bleef slapen. ‘Ik weet niet wat er die eerste nacht is gebeurd, ik sliep’, zegt hij. Hij bleef vaker slapen, en werd op alle mogelijke manieren misbruikt, en niet langer zonder het te merken.
Neville was niet de enige. Hij bracht Agus naar een vriend, Toni, in wiens huis altijd ‘veel kinderen’ waren, aldus Agus. Ook daar bleef Agus slapen, twee dagen, drie dagen op rij. Hij was toen acht. Zijn ouders misten hem nooit. ‘Ik sliep vaak op het strand. Ik kwam alleen thuis om me te wassen en schone kleren aan te trekken.’
Neville verdween toen Agus tien was. Remi kwam, ‘uit Italië of Frankrijk.’ Agus heeft geen idee waarom de mannen juist hem uitkozen. Zijn naïeve, meegaande aard kan hun zijn opgevallen. Maar misschien is er meer. Volgens CASA bestaat er een wereldwijd netwerk van pedofielen dat elkaar aan huizen en jongetjes helpt. Dat zou verklaren waarom ‘Andi’ uit Zwitserland op een dag op het strand van Lovina verscheen met een foto van Agus in zijn hand. Agus was toen twaalf of dertien. Later kwamen Peter en Michel en nog een reeks mannen van wie hij de namen is vergeten. Agus liet zich gewillig meenemen.
Toen hij negentien was, was het leven met de mannen voorbij. Hij was te oud. Soms hielp hij ze nog. Hij ronselde jongens om naar hun huis te komen. ‘Om te eten’, zegt hij stuurs. ‘Wat zij verder deden weet ik niet.’ Het valt hem nog altijd zwaar te vertellen wat er werkelijk gebeurde in die slaapkamers. ‘Ik ben zo vaak verwond, daar beneden’, zegt hij schuchter.
Toen de mannen klaar met hem waren was hij een wrak. Geestelijk en lichamelijk was hij tot niets meer in staat. Gek was hij, zegt hij. ‘Ik zag dingen die er niet waren, en zwierf over straat.’ Hij hield ook meer van seks met mannen dan met vrouwen. Hij wist niet anders. ‘Ik zag ook graag kleine jongens. Dat is nu minder, nu ik getrouwd ben.’
De arrestatie van de Italiaan Mario veranderde Agus’ leven. Mario was begin 2002 de eerste die op basis van informatie van Suryadi’s groep werd gearresteerd, en later veroordeeld. Agus getuigde voor de rechtbank, en begon zijn therapie bij professor Suryadi. Mario werd veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf, een straf die door de activisten veel te licht werd bevonden. Sindsdien is de wet op de kindermishandeling in Indonesië aangepast. Vorig jaar mei werd de voormalige Australische diplomaat William Stuart Brown, alias ‘mister Tony’, op basis van de nieuwe wet tot dertien jaar gevangenisstraf veroordeeld. De officier van justitie had twaalf jaar geëist, maar de rechter deed er nog een jaar bovenop.
Die uitspraak werd met gejuich ontvangen. Het werd gezien als de eerste echte overwinning in de strijd tegen de pedofielen op Bali. De ochtend na zijn veroordeling werd Brown dood in zijn cel aangetroffen. Hij had zich verhangen.
Sinds 9 maart zit een andere pedofiel, de Fransman Michel Heller, in een cel in afwachting van zijn veroordeling. Ook hij was actief in Lovina. Agus kent hem. ‘Hij zat altijd in alleen zijn korte broek in zijn huis, en altijd waren er een stuk of vier jongens.’ CASA heeft tegen vier andere pedofielen, onder wie ook ‘mister Max’, zoveel materiaal verzameld dat het genoeg moet zijn voor een veroordeling. Niemand weet hoeveel pedofielen er op Bali actief zijn – tientallen, maar honderden kan ook.
Psychiater Suryadi zegt dat Bali zich pas heel laat van pedofilie bewust is geworden. Balinezen zijn gastvrij en liefde voor kinderen is niets ongewoons. Bovendien hebben de mensen een groot respect voor buitenlanders die in hun dorp komen wonen en geld geven voor het schooltje, voor kleren voor de kinderen. Vaak doen de mannen zich voor als vertegenwoordigers van een organisatie die hulp biedt aan schoolkinderen.
Zij zelf had een kennis die altijd jonge meisjes bij zich had. Zij vond daar aanvankelijk niets vreemds aan. ‘Hij zei dat zijn vrouw en hij altijd een dochter hadden willen hebben en dat hij daarom deze meisjes verwende. Maar hij bracht altijd andere meisjes mee, en die meisjes waren na een paar weken erg veranderd. Pas veel later drong tot mij door dat hij ze misbruikte.’
Suryadi verdiepte zich in de psychiatrische kanten van pedofilie en richtte CASA op. CASA probeert de Balinezen voor te lichten over het gevaar van pedofilie, en tegelijk bewijzen te verzamelen tegen de actieve pedofielen.
Suryadi heeft nu achttien slachtoffers van pedofielen in therapie. Er moeten er veel meer zijn, maar zij weet dat de meeste slachtoffers nooit over hun ervaringen praten.
Ook Agus spreekt met niemand in zijn omgeving over zijn verleden. Zijn ouders weten het nog altijd niet en zelfs zijn vrouw, met wie hij anderhalf jaar geleden is getrouwd, weet van niets. ‘Ik draag dit alleen’, zegt hij. ‘Ik was een kind. Ik kreeg geld, speelgoed. Geld om mijn mond te houden. Ik heb mijn mond gehouden.’ Hij denkt nu veel aan zijn eigen kind, dat in oktober geboren moet worden. ‘Als dat kind later op het strand gaat spelen, laat ik het geen minuut alleen.’RichardFvV
User
User icon of RichardFvV
spacer line
 

Natuurlijk moeten ze die buitenlanders aanpakken maar belangrijk is om te weten dat de ouders dit vaak faciliteren, en in dit geval is er inderdaad jarenlang, voor een financiele vergoeding uiteraard, gedoogd dat deze man zijn gang kon gang met medeweten van de locale politie die natuurlijk ook een deel van de winst opstreek, dus al met al hebben die Balinezen een enorme laag boter op hun hoofd en de meesten zijn gewoon bereid om hun eigen kinderen te verkopen.


'Hij bevalt me niet.' Waarom niet? 'Ik ben niet tegen hem opgewassen.' Heeft een mens ooit zo geantwoord?

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 


On 02-08-2005 14:40 RichardFvV wrote:
Natuurlijk moeten ze die buitenlanders aanpakken maar belangrijk is om te weten dat de ouders dit vaak faciliteren, en in dit geval is er inderdaad jarenlang, voor een financiele vergoeding uiteraard, gedoogd dat deze man zijn gang kon gang met medeweten van de locale politie die natuurlijk ook een deel van de winst opstreek, dus al met al hebben die Balinezen een enorme laag boter op hun hoofd en de meesten zijn gewoon bereid om hun eigen kinderen te verkopen.

Zo ken ik er nog wel een paar. Dan hebben sommigen het over dat wijzende vingertje Emoticon: Nooolondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Als Richard hier niet over gechreven dan had ik het gedaan, mensenhandel is de gewoonste zaak ter wereld in Indonesia, ouders verkopen inderdaad hun kinderen hier. Ik kreeg drie jaar geleden een jongedame van 17 aangeboden, gratis, als ik maar met haar trouwde. Families verkopen hun dochters. babies worden verhandeld. Prijzen: vanaf 1,5 miljoen Rp. Een ieder die dit ontkent weet niet wat er in dit land gaande is, dit zijn echt geen incidenten !!

GrucesRichardFvV
User
User icon of RichardFvV
spacer line
 

Er is zelfs in Indramyu een heuse markt voor jonge meisjes waar vaders hun dochters aanbieden aan meestal rijke Jakartanen die een leuk speeltje zoeken voor enige tijd, en papa kan gelijk naar de Honda dealer voor een nieuwe scooter en goede sier maken in de kampung.......


'Hij bevalt me niet.' Waarom niet? 'Ik ben niet tegen hem opgewassen.' Heeft een mens ooit zo geantwoord?

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Ik zeg niet dat het niet gebeurd, immers doet men dat in Frankrijk ook 'gewoon' (zie veroordelingen vorige week bijvoorbeeld). Echter de toon waarop sommige mensen het kunnen brengen is beschuldigend en dus lasterlijk.londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Vrouwen uit Indramayu zijn beroemd in Indonesia, zeker in Jakarta. Dit plaatsje leverde vroeger vrouwen aan de diverse hoven op Java, niet om te vegen of te koken, maar om de raja te gerieven. Er zijn wel meer van dit soort plaatsen op Java, Karawang, Wonogiri, Pati zijn andere voorbeelden. Tijdens de revolutie van 1945 - 49 werden de koningshuizen en sultanaten voor het grootste gedeelte afgeschaft vanwege de samenwerking met de Nederlanders. Echter de vrouwen waren er nog, deze beschikten over technieken die van moeder op dochter gingen, zogenaamde vaklui (of fucklui zoals U wilt). Vele rijke heren uit Jakarta die een "isteri muda' erbij willen hebben halen deze in Indramayu. Als je in dit plaatsje komt valt het grote aantal zeer luxe huizen onmiddellijk op. Heel veel vrouwen werken als de betere prostituees.
On 02-08-2005 14:40 RichardFvV wrote:
Natuurlijk moeten ze die buitenlanders aanpakken maar belangrijk is om te weten dat de ouders dit vaak faciliteren, en in dit geval is er inderdaad jarenlang, voor een financiele vergoeding uiteraard, gedoogd dat deze man zijn gang kon gang met medeweten van de locale politie die natuurlijk ook een deel van de winst opstreek, dus al met al hebben die Balinezen een enorme laag boter op hun hoofd en de meesten zijn gewoon bereid om hun eigen kinderen te verkopen.Dan de toon van Richards bericht, na enige keren herlezen kan ik er geen valse noot in ontdekken. Beschuldigend en lasterlijk ? Het gaat om feiten die ook mij bekend zijn, nou wil ik mezelf niet gaan profileren hiero als iemand die alles over Indonesia weet, maar ik ben redelijk geïnformeerd, niet in het minst omdat ik dagelijks van fajar (allah akbhar) tot selamat tidur sayang (semak Emoticon: Yeah right! ), bahasa Indonesia spreek, en zo komt mij wellis wat ter ore. Als er zo een "oom" uit het westen komt op zoek naar een jochie of een meisje gaat zoiets als een lopend vuurtje door de kampung. Dompet hidup telah datang, ayo..... Het is niet zo dat ik pedofilie wil gaan verheerlijken, maar het is in Indonesia vrij gewoon dat heren een ABG (Anak baru gede) zoeken en vinden. Om terug op die toon te komen, Richard is iemand die zich heel goed in het Nederlands kan uitdrukken, vandaag de dag een vrij zeldzaam verschijnsel in Nederland, waar men de mening "doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg" is toe gedaan. Wat vroeger standaard taalgebruik was wordt tegenwoordig al vrij snel "arrogant" en "bekakt" bevonden. Op de werkvloer en andere relaties waar van een gezagsverhouding sprake is, is het ge-jij en ge-jou niet van de lucht, de baas moet gewoon Jan of zo genoemd worden, daar voelt de Nederlander zich het "lekkerst" bij. Behalve de man die de vloeren schoonmaakt, die wordt U genoemd, want als men het woord Mohammed in de mond neemt, vreest men dat dit discriminerend overkomt.

Het mag toch niet de bedoeling zijn van dit forum dat we hier Indonesia af gaan schilderen als een paradijs, het ligt dichter bij de neraka als je het land objectief bekijkt. Gaan we het alleen maar over "leuke dingen hebben" dan is dit alleen maar goed voor de kassa's van de reisbureaux, die gespecialiseerd zijn in het verkopen van dromen die achteraf bedrog blijken te zijn.

Gruces

eveline
User
spacer line
 

Ik weet heel goed wat en hoe in Indonesië is..ik heb geen zand in mijn ogen. Ik heb veel gezien en gesproken…misschien wel te veel…
Wat ik ook heb gezien is..dat het niet alleen de buitenlanders maken misbruik van de kinderen maar ook de Indonesiërs met geld en positie..en die zijn moeilijker te vangen dan de buitenlanders….ik heb zowel in Java als elders in Indonesië gezien hoe de Indonesiërs mannen album aan het bekijken waren van kinderen(zowel meisjes als jongens)waar ze een keuze konden maken. Het was echt om te huilen en je eigen emotie goed zien in (te moeten) houden.
Van buitenlanders die je ziet kinderen te mishandelen of kinderhandel kun je iets doen..een melding maken..en er wordt al geruime tijd meer tijd aanbesteed deze buitenlanders op te pakken(dat weet ik heel goed!)…maar van die Indonesiërs mannen..kun je (bijna)niets doen…vaak helemaal niets..ze hebben immers een bijzondere positie in Indonesië..das echt hopeloos zo!

Begeleiding geven naast de financiële hulp aan de kinderen, familie en de ouders is het vaak ook van belang..het vergt veel geduld, kennis en geld…ze hebben tenslotte te maken met de armmoede…en nog altijd goed zichtbaar de generaties voortzetting van/door onderdrukking....
Soms is er een kind weg gehaald bij de ouders omdat het kind dat soort werk doet bij de grote mannen..soms weet men echt niet hoe ze de werkelijke hulp aan een kind te geven…beseft niet dat het kind helemaal niet begrijpt waarom hij/zij weg wordt gehaald bij de ouders en dat het kind zich enorm schuldig voelt nu hij niet meer zijn/haar ouders met geld kunt helpen….het kind vat het niet op als hulp en voelt ook niet dat hij/zij daarmee geholpen is. Dat is het soms zo jammer aan..mensen die hulp bieden maar die de hele cultuur niet helemaal begrijpt…of die er echt niet werkelijk in verdiept hebben, wel denken dat ze het weten…waardoor het kind op die manier niet de juiste hulp krijgt..voor zijn verder ontwikkelingen.

Ik zal misschien wel wat op mijn dak krijgen nu ik dit heb geschreven..maar weet wel dat kinderen porno, pedofielen komen in vele landen voor…..niet alleen door Nederlanders…als je werkelijk belangstelling hebt voor het land en het volk zulk je dit ook weten! Weet dan ook dat dit wat ik geschreven heb gebaseerd is uit mijn eigen ervaring die ik in Indonesië heb opgedaan….ik heb ook niet de intentie om de wereld te verbeteren..maar misschien wel beetje bij een beetje verandering aan te kunnen dragen voor de situatie van de kinderen die het slecht hebben en die de toekomst is voor en van het land…
Persoonlijk vind ik dat allemaal die misbruik maken van kinderen opgepakt moeten worden, onverschillig waar ze vandaan komen..van kinderen moeten ze gewoon afblijven waar ook ter wereld!

Okay, genoeg gezegd van mij zo dacht ik….
Gegroet, EvelineChoose to be optimistic, it feels better. If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito!

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Dat heb je even duidelijk gezegd Eveline.

Met het arresteren van buitenlanders gaat er ook in Indonesia gedacht worden, goed zo, weer zo een smeerlap te pakken, gelukkig zijn wij Indonesiers niet zo. In de grote steden, zoals hier te Solo, staan er bij sommige middelbare scholen als deze uitgaat dure auto's te wachten om te kijken of er meisjes zijn die zin hebben tegen ruime vergoeding, mobieltjes, spijkerbroekjes, mooie schoenen. Dit is iets waarvan iedereen weet heeft en min of meer een geaccepteerd maatschappelijk verschijnsel. Die hoge heren hebben nu eenmaal behoefte aan jonge meiden, hoe meer hoe liever. Sultan Pakoeboewono X van Solo heeft er duizenden gehad, het was een eer om je dochter aan hem af te staan. (Dit was voor WO II). Door een wip te maken met een jonge meid denken de heren daar zelf jonger van te worden, apalagi een perawan (maagd). Dit is een wijd verbreid volksgeloof. Vele ouders liggen krom om het schoolgeld voor hun kinderen te betalen, als die kinderen wat geld kunnen inbrengen is dat zeer welkom. Raakt zo een kind in verwachting dan wordt dat gewoon afgekocht. Je zou eens in de kranten moeten tellen hoeveel ouwetjes er gepakt worden voor het verkrachten van een 'anak di bawah umur', schrikbarend, en dit zijn alleen de gevallen die door de politie worden behandeld, een topje van de ijsberg. Ik heb het dan over kinderen van 6 - 10 jaar, maar ook jonger komt geregeld voor.

Gruces
TERDAD
User
spacer line
 

Hallo allemaal
Heel goed! De wereld moet wakker woreden! Het zijn niet alleen Nederlanders
ook vele andere NATIONALITEITEN maken zich hier in indonesia schuldig aan! Ook de Indonesier - de Javaan - de Balinees enz. zijn er niet vies van!!

Zo lang verantwoordelijke personen en de rijken ook mee doen en er veel
geld aan verdienen word het toch wel moeilijk!
Ik denk zelfs dat er onder ons hier op dit Forum en andere forums ook wel personen zijn die er even over moeten nadenken,waar het hier om gaat!

Maar er wordt gelukkig wel over gepraat en er wordt wel behoorlijk wat aan gedaan! Maar zonder de verantwoordelijkheid van de overheden van de verschillende landen wordt het toch wel moeilijk!!
Doorgaan!!

Terdad


INDONESIA ABADI - TETAP MERDEKA

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

De stelling dat veel kinderen in Indonesia ook door Indonesiers misbruikt
wordt wordt nog geen 24 uur nadat die hier op het forum verschijnt, en meteen
nogal minzaam afgedaan, bewezen door het dagblad "Kompas". Het artikeltje
beschrijft het geval in Pekanbaru over misbruik van 8 jongentjes in de leeftijd van
7 - 10 jaar en die daarna vermoord (!!) zijn.

Ik doe het artikeltje er als bewijs bij, maaf bahasa Indonesia.

Gruces

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hier de site van Liputan 6, het nieuwsprogamma van SCTV

http://www.liputan6.com/fullnews/40690.html

Een bericht over de verkoop van minderjarige meisjes in Indramayu

Onderaan staan een heleboel links naar berichten over vrouwenhandel, seks met minderjarigen, enz., enz. Allemaal in het bhs. Indonesia.

Dit om even aan te tonen hoe de situatie in Indonesia werkelijk is, en dat het voor een buitenlander niet zo moeilijk is om te vinden wat hij op seksueel gebied verlangd, alles draait nu eenmaal om geld, zeker in dit arme land.

Grucessidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Hi , Lon

Volgens artikel van Kompas gaat het waarschijnlijk (ya je moet eerst zeker weten, want indonesia is negara hukum) gepleegd door mensen met afwijkingen .(orang berkelakuan menyimpang).Naar mijn mening behoorlijk menyimpang.
Waarschijnlijk moeten ze opgeruimd worden , en ik ben van overtuigd dat als ze gesnapt worden door de masyarakat evt. de familie van de slachtoffers dat ze de politieburo niets eens kunnen bereiken.Misschien is het ook de beste , ze hebben daar geen Pieter Baan Centrum.

pssst :
onders ons gezegd en gezwegen , is het verstandig van je om enge verhaaltjes te schrijven over die paradijse waar zoveel van je landgenoten graag naar toe willen.
Straks worden de onschuldige(soms naieve nederlanders) opgeschrikt en willen ze niet meer komen, weg euro, weg werkgelegenheid.
Zielig toch voor die mensen daar en en moeten de nederlanders weer uitkijken naar andere paradijs om hun euro te kunnen slijten.
groetjes


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

He , Lon
Jou stukje van 02082005 14.54 uur.
Het is niet waar dat je gratis een 17 jarige meisje aangeboden krijgt , je moet met haar trouwen, dus mas kawin, huisje (heb je al ,dus geen probleem), en eventueel mee onderhouden onderhouden van de schoonfamilie.
Een goede schoonzoon zal het als een eer beschouwen om zijn schoonfamilie te helpen.
Want de tuan is toch kaya(rijk) genoeg.
groetjes


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Sidia,

Je hebt ergens wel gelijk, helaas is die BungLon een notoire dwarslegger die graag de duistere kanten van het leven onder ogen ziet. Als ze hiero weer eens over "susah" beginnen, zeg ik meteen: "apakah arti hidup tanpa susah ?" Stel je voor dat het leven niet met moeilijkheden op de proppen kwam, dan was het toch vervelend. Ik heb ook grote belangstelling voor het slechte in de mens, een film met alleen maar "goeie" is gewoon saai, ik geloof niet in de goedheid in de mens. Als ik de krant opensla ga ik meteen naar de brievenrubriek : "Redaksi yang terhormat" heerlijk vol gesijk en gezeur over wat er allemaal in dit land mis kan gaan. Kijk daar geniet ik van.

Als ik op dit forum de berichten van turis lees dan moet ik altijd lachen, want mijn beeld van Indonesia is heel anders. Ik ga niet beweren dat mijn beeld het juiste is, het is een persoonlijk beeld. Ik kijk ook heel anders dan een turis. Ik probeer een beetje evenwicht in het geheel te brengen om die "andere" kant te laten zien, of het nu leuk is of niet. Overigens weet ik zeker dat ik wellis over leuke dingen schrijf. Nou is het meestal wel zo dat ik na een tijdje van fora afgeschopt (gebanned) wordt, mensen vinden mij een racist, Indohater, pestkop, iemand die ongeoorloofde taal gebruikt etc. Dus voor hen die Indonesia graag als een "sorga" zien, masih ada harapan.

Over dat meisje van 17 jaar: die belevenissen heb ik in 1 van mijn verhaaltjes opgenomen, getiteld "Bersih itu sehat" hier is de URL:

http://www.londoh.com/verh_bersih_itu_sehat.htm

Salam dari Solo

Lon
londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Nog een "leuke" : Ponsel Hilang, Kegadisan Anak Dijual

http://www.tabloidnova.com/articles.asp?id=1274sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Hi Lon,
Kan ik me best voorstellen dat die ibu Siti geschokt wordt van jou oneerbare voorstel om even te gaan coba (proef).Lain padang lain belalang.Si Mister keterlaluan(te erg zeg)
Ik zou ook zo'n schoonzoon niet willen hebben.

ha, ha ik blijf lachen , kan me niet voorstellen dat je in het verleden ge banned wordt omdat je soms door jou droge amsterdamse benadering iets te gortig werd bevonden.Tot nu toe heb je nog beschaafd gereageerd , soms schokkend voor de lieve kindertjes , maar zo lang je niet beledigend werd en jou bewering door feiten werd gestaafd , dan moet je verder gaan.
Desnoods met de constructie van volgens zeggen , of een story plaatsen etc etc.Trouwens ik dacht dat in nederland de meningsvrijheid werd gegarandeerd (mits je mensen niet gaat beledigen en pijn doen )
groetjes


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Hitami
User
spacer line
 

Hetero, pedofilien etc. heb je overaal.
Landen als Indonesie waar armoede heerst, zonder fantasie kun je al kunnen bedenken hoe dat allemaal aan toe gaan !Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Het is maar een topje van een ijsberg maar toch is het erg belangrijk is dat ze nu één van de smeerlappen in het gevang hebben zitten.
Nu maar hopen dat de Nederlandse consul niet dezelfde blunder maakt als die in Brazilië één jaar geleden waar twee van die smeerlappen konden ontsnappen en nu gewoon vrij rond lopen in Nederland.

Persoonlijk schrik ik erg van de berichten van met name Londoh, ik weet ondertussen dat hij niet zomaar iets schrijft maar alles is goed onderbouwd met de nodige bijlagen.

Zelf hebben wij 2 avonden geleden op het nieuws op TV gezien dat ze in Pekanbaru al 8 jonge jongens op een beestachtige wijze hebben verkracht en vermoord.

De grote vraag is echter hoe we wereldwijd deze smeerlappen aan kunnen pakken, om met een vinger te wijzen naar de overheid van de armere landen schieten we niets op.
Om in je eentje actie te ondernemen is een poging tot zelfmoord, veel van die smeerlappen hebben door hun goed gevulde beurs de nodige vriendjes op de juiste plek.

Tuti & JanHitami
User
spacer line
 

Het is het zelfde als dweilen met een open kraan.

Het grote probleem met pedofilie is, ze kunnen alleen seksuele bevrediging vinden met kinderen. Het is het zelfde als hetero alleen bij vrouwen of homo alleen bij mannen.

Dit betekent niet dat we alleen moeten toekijken.

Maar als individu kun je wel wat aan doen, wanneer je een bepaalde situatie zien hoe de volwassenen omgaan met kinderen op een bepaalde manier, dat je dit ook aanmeld bij desbetreffende autoriteit.londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Hitami,

Wat moet je als individu doen? Ik zat eens in Jakarta in een cafe op de Jln Jaksa, nou dat is een bursa seks daaro, niet tekor. Ik kwam in gesprek met een van die schooiertjes die daar altijd rondlopen en die begon te vertellen over de sexuele voorkeuren van een Nederlander die daar net toevallig zat. die voorkeur was straatjongetjes die er vies uitzagen. Ik ben iemand die nogal graag naar verhalen luistert van mensen die aan de zelfkant van de maatschappij leven. Door een maaltijd en wat te drinken te geven aan iemand beleef je dingen die je niet op de TV ziet of in de krant leest. Ik heb me leeftijd en uiterlijk mee, een echte Vieze Ouwe Man, zoiets als Kees van Kooten zo goed kan spelen, ze komen vanzellef op me af. Emoticon: Wink Wat doe je in zo een situatie ? Je weet dat je waarschijnlijk iets vreselijks voor ogen hebt, als buitenlander kan je al heel weinig doen en moet zo een man nog eens betrapt worden. Ik zie me al. Maar ik moet wel bekennen dat het me vreselijk dwars zat. Ik heb toen afgerekend en en weggegaan.

Gruces
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,672,610 topic views - 242,035 posts - 13,758 topics - 35,453 members - last post @ 19-10-2021 12:33 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,378,606 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com