indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Om Sid,

Ik ken vrij veel Indo's, waaronder eentje al 35 jaar erg goed. Ik heb altijd een zeer positief beeld van Indo's gehad. Totdat ik op die fora van hun terecht kwam. Een groter gezeur heb je ik in mijn leven zelden gehoord. Dit soort types dat het altijd op een verongelijkt toontje over hun Indodom en zogenaamde cultuur heeft wordt door de Indo's die ik ken ook gemeden als de pest. Perpelend dese toh Emoticon: Shiny

Het koren in het dagelijkse leven, het kaf op de fora Emoticon: Yeah right!Raden Adil
User
spacer line
 

He londoh, heb ik jou niet een keer gezien in Yogja? Hang je niet toevallig rond met een paar homosexuelen (bedoel ik niet beledigend) en een erg knappe vrouw. Je woont toch in solo?
Ik ben serieus, ik heb daar een londoh gesproken die daar al een tijd woont met standaard een batik-shirt aan, hij heeft voorheen in ermelo gewoont.
Ben jij dat?londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Salah Emoticon: Shiny Emoticon: Shiny Emoticon: Shinylondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

He Raden Janlul,

Ik kreeg net van iemand door dat je mij voordraagt voor het meldpunt diskriminasi. Ik hoop dat God je de gore moed geeft dat je daar onmiddelijk gebruik van maakt, lijkt me heerlijk om jouw verrotte gedachten aan te tonen:

Meldpunt discriminatie:
meldpuntRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.meldpunt.nl

L.s.,
Op internet trof ik volgende beledigende sites en opmerkingen t.o.v. de indische gemeenschap in nederland. De sugestie wordt gewekt dat de indishe cultuur is verzonnen om zo subsidies op te strijken.

etc.etc.

forum.darahketiga.nl/viewtopic(...)order=asc&highlight=

En gaan es op een inburgeringscursus voor fatsoenlijk Nederlands voor In Doos
sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Wat is de wereld toch klein.
Voordat je het weet ben je gesignaleerd.
Of het kan ook zijn een tweeling broer ?


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Die 3e wereldsite is echt genieten staat boordevol nonsense, voorbeeldje:

Inmiddels is de indonesie-reis branche weer volledig in indische handen, de in nederland wonende indonesiers konden de vraag van de indonesische toeristen niet meer aan. Zij gingen nauwer samenwerken met de indische organisaties die meer connecties hadden binnen nederland. er komen nu per jaar meer indonesische toeristen naar nederland dan andersom, dit komt mede door de populariteit van de (in nederland wonende) indo-bands, acteurs, kunstenaren, bij de indonesische jongeren.

De Indonesische president, zelf een in nederland opgevoed adobtie kind, heeft de banden met Nederland versterkt. Hij draagt vooral de indische gemeenschap in Nederland en Indonesie een warm hart toe, daar zij hem zo liefdevol hebben opgevangen als kind. Hij geeft de indische gemeenschap, doormiddel van een live depat op tv en meerdere tentoonstellingen in Indonesie, de gelegenheid om hun visie op het coloniale verleden te tonen. Het nieuwste project is een uitwisseling tussen indische en indonesische schoolkinderen. Gedurende 6 maanden zullen zij in het gezin van de ander worden opgevangen.


PS het is Koloniaal, altijd zo geweest
Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Mooi dat men op het andere forum een topic geopend heeft, kunnen we daar verder gaan over de 'aanklacht' bij het MDI. Dit is trouwens ook een belasting-slurpend project. Emoticon: Wink

We kunnen hier met een gerust hart dus weer een beetje terug naar de kern van het onderwerp.Raden Adil
User
spacer line
 

Ken je hem wel?
Ok iemand anders dan, ik ben binnenkort weer in solo misschien zie ik je wel ha ha ha. Je woont er al 15 jaar toch? Mijn oom Faried Fatchurrachman is moslim leider in Malang (niet hoogmoedig bedoel hoor) hij wil Malang verruilen voor Solo dan komt mijn fam misschien dichter bij jou te wonen, grappig he? Emoticon: Smile Sorry hoor dat ik zo persoonlijk was.
Zand er over ok? Emoticon: Nice Ieder zijn mening

asalam mu'alaikumlondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Raden,

Iemand als jou gooi ik graag zand over, ister al een datum geplanned, huur ik een shovel Emoticon: Shiny Emoticon: ShinyRaden Adil
User
spacer line
 

ha ha ha Emoticon: Nice Alvast welkom op onze site dan.
Kom dan niet met aliassen Londoh, pancer en dat soort sneue namen Emoticon: Puh!londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Ayam sori, heb je een schietschijf nodig, echt geen zin in die onzin Emoticon: Yeah right!Raden Adil
User
spacer line
 

Iemand als jij Londohlondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Ik ben op elke Indosite in NL gebanned, ben ik trots op en bewijst dat ik niet bij jullie pas, misschien kan je een Marokkaan of Turk vragen, zo telezen zijn jullie daar dol op Emoticon: CoooolJeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Kom op mensen, offtopic doen we maar in een nieuw topic of op een ander forum. Ik heb geen zin alles te moeten gaan verwijderen dadelijk dus hopelijk werken jullie een beetje mee. Emoticon: Smilelondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hoezo// Dit topic gaat over Indo, Indo-europeaan en Indische Nederlander en wordt er onverwacht een zeldzaam inkijkje in deze bevolkingsgroep gegeven.

Wat er op dit forum in dit draadje is geschreven wordt goed genoeg geacht om bij een of ander meldpunt aan te geven, dus is er meer aan de hand dan het gemiddelde OH. Trouwens met je dreigementen pas je wel goed bij dat zooitje Emoticon: ShinyJeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Het over en weer gepraat kan beter per mail gaan, het lijkt me meer een prive-kwestie worden nu Emoticon: I love it Maar goed, ik zie wel wat er van over is als ik morgenochtend weer eens nalees Emoticon: SmileRaden Adil
User
spacer line
 

= edit: onnodig =sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Meneer Raden ,
Ik begrijp geen bal van over het verloop van jou diskussi met die londoh.
Eerst gaat het over kultuur en dan later springt het naar een oom in malang.
Weet hij dan wel dat zijn naam wordt vermeld in een site ?
Moeten de andere lezers van deze forum hem ook kennen ?
Of Is die oom een wetenschapper die zijn licht kan werpen over de hier gevoerde diskussie ? Wat is zijn rol dan in deze diskussie. ?

Als ik in diskussie gaat met iemand dan ga ik niet een familielid of een vriend mee betrekken . Terwijl ik meer dan voldoende familie / en vrienden heb in indonesia die ik ook kan raadplegen voor relevante informatie.
groetjesBisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Sorry tijdje weg geweest.
Nou nou, blijft dat Indo-gezeur nou doorgaan? Wanneer houden Indo's nou eens op als groep te bestaan? Waar komt toch het stupide idee vandaan dat Indo's Indonesisch bloed in zich hebben? De groep Indo's waarover hier wordt gediscussieerd zijn nakomelingen van Europeanen (niet eens altijd; kan ook Antilliaan, Surinamer, Ghanees, Armenier of Pers zijn) uit de koloniale tijd. Dus...... toen bestond er nog geen Indonesia en ergo ook geen Indonesiers. Hoe kunnen Indo's dan Indonesisch bloed hebben? Wel de huidige generatie van Indo's (ergerlijk woord) die worden geboren in Indonesia uit gemengde huwelijken. En dat is zeker geen homogene groep want zowel de buitenlandse partner kan uit alle werelddelen afkomstig zijn alsook de moeder uit Papua of Aceh.
Anyway, keer op keer als er vanuit Nederland een zgn. expert naar Indonesia wordt gezonden namens een Nederlands bedrijf, ambassade, NGO, ontwikkelingshulporganisaties en aanverwante verkapte instellingen, wordt er een zgn. Indo uit NL gezonden.
Waarom? Deze mensen hebben "Indonesisch" bloed in zich en zullen waarschijnlijk wel beter weten dan de "blanke" londo (sorry Londoh dat je pseudoniem wordt gebruikt) hoe ze de inlander (sorry, verkeerde term: tegenwoordig Indonesier) moeten hanteren. Het is datzelfde domme koloniale denken dat voortgezet wordt nadat Indonesia reeds 60 jaar onafhankelijk is.
Een goede vriend van mij heeft jarenlang als een soort bemiddelaar gefungeerd tussen Nederlandse bedrijven en de Indonesische overheid. Zodra de juiste contacten waren gelegd, kwam de "expert" uit NL om de deal te sluiten en de zaak te finishen. Steevast was dat dan een Indo als hun Indonesia-expert ("met dat inlandse bloed van hem/haar zal hij/zij wel weten hoe ze die Indonesiers moeten inpakken" Emoticon: Wink die vervolgens met diens arrogantie van "wel weten hoe het meot", de boel verziekte. By the way, die vriend van mij is vervolgens door de Surinaamse overheid gevraagd omdat die wel zijn waarde zagen (O ja, en het was geen londo maar een Maluku).
Ook in NL zelf worden telkens Indo's opgetrommeld als het om Indonesia-kwesties gaat met diezelfde achterlijke achterliggende gedachtengang van "zij hebben toch Indonesisch bloed in zich??!!". En veel Indo's laten zich dat ook heerlijk aangelegen laten. Goed voorbeeld (of juist slecht) is Marion Bloem, de zgn. Indonesia-expert. Wel, als er 1 Indo is die nooit iets heeft begrepen van Indonesia, is deze dame het wel. Neem dan liever een voorbeeld aan de schrijver Cees Hartsuiker (wijlen) die ook Indo was maar dit nooit gebruikte (wel zijn uitgever voor promotie van zijn boek) om zich te presenteren als expert.
Op de Nederlandse ambassade, in Indonesia aanwezige stichtingen, etc. zijn behoorlijk veel Indo's vertegenwoordigd. Toeval? Nee toch , want waarom zijn er dan geen Marokkanen of Turken die qua aantal in Nederland even groot zijn als de Indo-groep? Nee, weer dezelfde houding vanuit NL: ze zullen het wel beter doen daar met hun Indonesisch bloed, en ze zullen wel beter weten hoe ze de boel moeten aanpakken.
Oke, het is nu vroeg in de ochtend in Yogya. Stof om over te denken?
By the way, ik heb 3 kinderen uit gemengde relatie en ik noem ze geen indo. Dat wil ik ze besparen. Stel je voor, ze worden nog sinetronsterren. Bah!Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Regelmatig ontmoet ik 3e generatie Indo's die op zoek zijn naar hun roots. Meestal al bijna blank (misschien nog maar 25% of 12,5% inlands bloed) maar trots op hun Indo-zijn en hun cultuur. Maar wat zoeken ze toch hier? Als steevast antwoord krijg je dan te horen dat ze zich hier zo thuis voelen vanwege hun "Indonesische" achtergrond die ze vanuit huis meekregen (Ja, sambal eten en Adoeh zeggen). Verscheidene Indo's uit NL die na hun huwelijk met een Indonesier (terug naar het pure Indonesische bloed), zich hier in RI vestigen, vreemd genoeg altijd vrouwen (zou bij hen de Indo-frustratie nog groter zijn dan bij mannelijke Indo's), krijgen weer net als in NL jobs bij Nederlandse instellingen die weer afgaan op hun vermeende deskundigheid op het gebied van Indonesia vanwege hun "gemengde" bloed. Ze fungeren echter als "frusties" want als ze zich zo Indonesisch voelen, waarom dan toch weer voor een Ned. organisatie? Tegenstrijdig??!!
Waarschijnlijk wordt ook ik nu door onze Raden gemeld bij het meldpunt voor discriminatie. Geeft niet toh? Als maar rame-rame jong.
By the way Raden, wist je dat de meeste afstammelingen van Javaanse adel werden verstoten door de familie omdat huwelijken buiten de Javaanse adel niet werden geaccepteerd? Hun kinderen werden (worden) beschouwd als bastaards. En - tot op heden nog - zijn vele van deze zgn. Javaanse prinsessen ontstaan uit een slippertje tussen een edelman en een boerendochter waarop vervolgens na geboorte het kind door de edelman wordt weggehaald bij de moeder en zijn/haar moeder nooit meer krijgt te zien om niet aan zijn/haar "kampungan" achtergrond te hoeven worden herinnerd. Reality my friend.londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 27-09-2005 20:11 Jeroen wrote:
Het over en weer gepraat kan beter per mail gaan, het lijkt me meer een prive-kwestie worden nu Emoticon: I love it Maar goed, ik zie wel wat er van over is als ik morgenochtend weer eens nalees Emoticon: Smile


Hi Yerun,

Ik vermoed dat je nauwelijks begrijpt wat er zich in deze discussie afspeelt, er wordt van alles beweerd maar niet onderbouwd. Ik dacht dat dat nummer 1 moest zijn. Ook wordt er het e.e.a over mij beweerd, ik zal de laatste zijn die mij voelt aangevallen, dus ga ik er gewoon lekker stevig tegenin, en ga ik niet bij de Mod aan de bel trekken. Dat altijd maar in willen grijpen doet dit forum af en toe op een kleuterklas gelijken, met een zelfbenoemde kleuterleider, de Almachtige, beetje misselijk vind ik, want wat wil je nou precies "sturen"?

Gruces

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi YB,

Neem nou maar van Ome Lon aan dat zolang er mensen zijn die beweren dat hun Indonesisch bloed door d'adren vloeit en hierbij een eigen cultuur verzinnen wij nog niet van dat gezeur af zijn. Overigens het meeste Indonesische bloed dat zij beweren te bezitten is van Java afkomstig, vandaar het gebruik van allerlei vreemde termen, zoals het te pas en te onpas op foute wijze gebruiken van Hormat en zo. En de claim dat zij "respect" zouden hebben uitgevonden. Het veelvuldig afgeven op de Blanda's hun gedroomde aartsvijand, zonder wie hun bestaan onmogelijk had geweest. Ik was laatst in Belgie en hoorde over de ex-kolonialen uit de Kongo en omstreken daar. Heeft men zich nooit druk over gemaakt. Moet je in NL zien met Het Gebaar en zo. Daar heb ik dus het e.e.a. over geschreven, met argumenten, uitleg en zo. Beginnen ze te bleren en discriminatie te roepen, dat hebben ze van die Suri's overgenomen. Argumentatie homaar. Wat je verteld over die "experts" is ook al weer zo een punt. Jarenlang hebben die Indo's Indonesia als hun land geclaimed waaruit zij verdreven zijn,al die jaren tevens beweerd dat zij alles over Indonesia afwisten, iets dat zij nog steeds doen. Zelf heb ik ook eens zo een lobbyiest gekend, hij deed het financieel zeer goed. Ik kan me goed erbij voorstellen dat er door deze figuren een hoop verknald is, het zijn nu eenmaal geen zakenlui, in het v/m N.I. vulden zij het liefst overheidsbaantjes in de laagste functies, schrijvers en pennelikkers, die geilden op een "posisi" Ook het gemiddelde karakter maakt hen ongeschikt voor grote zaken, daar is een killersmentaliteit voor nodig en geen pencak silat hobbyisten.

Trouwens in Indonesia zijn er nog miljoenen Indo's die je nooit over hun cultuur hoort. In Nederland vinden zij deze mensen zielig, kijk dat is ook weer zo een gesijk. Er is zelfs een stichting die deze "Warga Negara's" financieel ondersteund, reken maar dat het bestuur van deze stichting een goed leventje leidt met riante beloning. Dit soort zieligheid is gouden handel. Ze kunnen ons wel aanmelden bij dat punt, maar ze hebben toch geen poot om op te staan. Ik heb jaren geleden wel eens iets heftigers aan de hand gehad met een van de Indovoormannen, die toch van heel wat zwaarder kaliber was dan die Raden Plotseling. Ik werd gedreigd met een kort geding, helaas voor de advokaat van de tegenpartij heeft ie weinig kunnen maken, terwijl ik niet eens een advokaat had ingeschakeld. Ik heb dat Indootje zelf gewassen.

Afijn laat ik maar ophouden over dit vervelende onderwerp, ik ben eigenlijk al uitgeïndood Emoticon: Yeah right!

Gruces

Lon


sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 28-09-2005 04:15 Yogya-Bali wrote:

By the way Raden, wist je dat de meeste afstammelingen van Javaanse adel werden verstoten door de familie omdat huwelijken buiten de Javaanse adel niet werden geaccepteerd? Hun kinderen werden (worden) beschouwd als bastaards. En - tot op heden nog - zijn vele van deze zgn. Javaanse prinsessen ontstaan uit een slippertje tussen een edelman en een boerendochter waarop vervolgens na geboorte het kind door de edelman wordt weggehaald bij de moeder en zijn/haar moeder nooit meer krijgt te zien om niet aan zijn/haar "kampungan" achtergrond te hoeven worden herinnerd. Reality my friend.


Y-B
Over de zgn Javaanse Prinsessen : Ik dacht dat een prinses iemand is van koninklijke bloede en dus als zodanig erkend door de koning of Sultan.
Zelfs de dochters van een Sultan met een Selir (bijvrouw) krijgen de titel prinses ook niet. Uiteraard De Sultan kan wel iemand in de adel stand heffen.

Een Raden (voorvoegsel RA plus Hadyan =Heer )is alleen maar van Adel .(Edelman/Edelvrouw).Zeg maar de blauwbloedigen.
En kinderen uit een slippertje word vaak niet erkend , dus krijgt ook geen titel.Uiteraard zal papalief wel extra voorzieningen gaan treffen tenminste als papalief zijn verantwoordelijkheid neemt.
Anders word de dochter (anak gelap) uitgehuwelijk aan een andere man/ boer met extra mas kawin.
En de titels worden ALLEEN in de mannelijke lijn over te dragen.

Kijk die zaken gebeuren ook in Europa , lees maar Story of Prive.

groetjesBisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 28-09-2005 04:15 Yogya-Bali wrote:
By the way Raden, wist je dat de meeste afstammelingen van Javaanse adel werden verstoten door de familie omdat huwelijken buiten de Javaanse adel niet werden geaccepteerd? Hun kinderen werden (worden) beschouwd als bastaards. .


Y-B
Ik denk dat het niet juist is wat je geschreven heb.
Vroeger zijn de adel in Indonesia per defenitie niet gelukkig(netjes uitgedrukt) om een gewone bule ("een barbaar" Emoticon: Wink als schoonzoon te krijgen.
Maar er kan natuurlijk uitzonderingen zijn . Zoals die fransman die getrouwd is met een prinses , zelfs de Sultan beschouwt het als een EER.

Maar na het opheffen van de wettelijke bepalingen (verbod van een huwelijk tussen blanke christen met Inlandse vrouw) en bij een goede partij kan er wel een huwelijks plaatsvinden.Maar niet masaal zoals bij de gewone inlandse vrouwen en gewone europesche mannen.
Ik ken een dochter v/e regent die getrouwd is met een blanda.

Dus het hangt af van welke tijdsperiode.
groetjes

Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Zeker vroeger was dat ongebruikelijk. Waar meneer Raden het vandaan haalt dat de sultan gelukkig was dat zijn dochter met een bule trouwde. Wie kan in het hart van deze sultan kijken? Zal wel noodgedwongen hebben moeten accepteren.
Over de erving in vrouwelijke lijn: waar komen dan al die Raden Ayu's en Raden Roro's vandaan? En de titels van de dochters van de susuhan van Solo? Je moest eens weten waar die vandaan kwamen.
Reality my dear, geen theorie, dat werkt niet in dit land.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,672,610 topic views - 242,035 posts - 13,758 topics - 35,453 members - last post @ 19-10-2021 12:33 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,377,149 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com