indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 25-09-2005 18:58 Raden Adil wrote:
mijn familie in indonesie hebben invloedrijke posities onder andere verwantschap met de Cokorda Oka fam. op Bali. Mijn opa was bevriend met Soekarno en ook door hem persoonlijk uit het kamp gehaald om het land weer op te bouwen. En mijn overgrootvader was een fransman die met een soloose princes trouwde en dankzij de vriendschap tussen Paku Buono 4 en Napoleon1 onder protectie van het sultanaat leefte. Het was een eer voor de sultan dat zijn dochter mocht trouwen met deze fransman.Kijk dit is nu "Indocultuur", een beetje hoog opgeven over een zgn. afkomst, terwijl je als je in je blote reet voor de spiegel staat er niets van je over blijft.

Ik denk dat je met dit soort praatjes gewoon "salah sambung" bent, en dat wens je niet in te zien, omdat je je zelf wezenloos zoekt naar iets wat op cultuur lijkt kom je met 19e eeuwse argumentatie aanzetten, waar wij Belanda's gewoon hard om lachen. Doe maar gewoon......Raden Adil
User
spacer line
 

Ik geef niets om belanda cultuur, en zeker niet om doe maar gewoon. Net zo min om Adoe laat maar, komt niet voor in mijn familie. En mijn voorvader zijn heilig tot voor de 19e eeuw. Het is wel weer typerend dat een verhaal die ik alleen opschrijf na aanleiding van jouw vorige bericht als opgeheven wordt getypeerd. Erg hollands om iets met meer diepte of hoogte af te vlakken tot een overzichtelijke polder, alsof je Allah kunt begrijpen. Ik vertel enkel dat ik niet afstam van een slippertje van de sultan en dat ik geen indo ben die alleen vanuit nederland coloniale meningen loop te roepen naar indonesie en dat ik uit een inteligente fam. kom in tegenstelling tot hoe jij indo's typeerd. Ik ben van huis uit pro indonesisch opgevoed.
Ga helaas maar 2 keer per jaar naar indonesie en heb een sundaneese vriendin, fam. in Soerabaya, Malang en Den Pasar.

En trouwens ik zie er prima uit in blootje als ik in de spiegel kijk Emoticon: Wink Historisch gezien is het interessant dat ik van de soesoehoenan afstam, verder is het gewoon kool, ha ha Raden Adil, uiteindelijk toch tot stof net als ieder anderJeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

2 maal per jaar is zo slecht nog niet, toch? Ik haal eens per 8 maanden, met wat duw en trek werk met mijn baas. Ik heb er geen familie. Of dat helaas is weet ik nog niet Emoticon: Winklondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Allemaal goed en wel, maar wat heb je dan te vertellen hiero ? Over jezelf ? Dmv anderen naar beneden te halen. In mijn optiek is dit nogal bekrompen, want je kunt lullen (sorry u=* ) wat je wilt. Je klinkt als iemand die nergens bij wilt horen en daarom ook een nobody , omdat je alleen in staat bent iemand te zijn door je tegen anderen af te zetten, nogal goedkoop vinnik. Ayam sori Mas Raden Emoticon: ShinyRaden Adil
User
spacer line
 

Dont be,
Ik sta niet alleen, de indische cultuur is een feit, als de kaft van de koren is gescheiden zal het wel duidelijk worden. Er zijn veel jongeren die serieus bezig zijn met hun cultuur (met andere woorden ook hun cultuur buiten eigen kringen uit te durven dragen). En ik val je niet zo peroonlijk aan als je denkt, ik heb je opmerkingen nogmaal gelezen en vind je best aardig en geef je soms ook gelijk. Maar indische cultuur, hoewel het voor veel indo's misschien net iets anders inhoud, is wat een indo is. Als een indo probeert meer hollands te zijn dan een hollander dan is hij ziek, net zo stom als te proberen een Indonesier te zijn. Indo is mijn identiteid dus als iemand indo's op 1 hoop gooit met die indo kesasars op zoveel forums dan val je me persoonlijk aan. En dan vecht ik terug.

1. veel indo's waren fout in de coloniale periode, soms onwillig, soms gewillig.
2. Veel indo's zijn indo's omdat het hip is, kledingstijlen die ze copieren van Molukkers en Italianen, lopen rond met R.I. vlaggen of knijpen hun kont samen en proberen nerderlands te zijn.
3. veel Indo's kunnen ideen die ingeprent zijn tijdens de coloniale periode niet kwijt raken.

maar:
1. het is een feit dat er indische cultuur bestaat.
2. het is belachelijk dat iemand zegt dat geld voor Het gebaar is vrijgemaakt voor een verzonnen cultuur.

Mijn plaats is waar mijn familie mij heeft neergezet.londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 25-09-2005 19:52 Raden Adil wrote:
Dont be,
Ik sta niet alleen, de indische cultuur is een feit, als de kaft van de koren is gescheiden zal het wel duidelijk worden. Er zijn veel jongeren die serieus bezig zijn met hun cultuur (met andere woorden ook hun cultuur buiten eigen kringen uit te durven dragen).


Helaas heeft U voor de polderbewoners die dit forum bezoeken de Indocultuur nog niet kunnen definieren. Het blijft acadabera, wat natuurlijk een beetje zonde is voor iemand die beweerd voor iets te staan en dan een te breed beeld geeft over zichzelf. Al dat Wij dr bij...hou toch op asjeblief.

Ik stel voor deze onzindo discussie te sluiten want slechts U wordt gesterkt in Uw afkeer van Belanda's. Hetgeen ik als rasa minder classificeer, maar ik ben geen antropoloog, dus is deze mening op persoonlijke titel.

Grucessidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

[quote] On 25-09-2005 15:18 Raden Adil wrote:


a. De indos hebben een honderden jaren oude cultuur die zolang de indos zich indo (indisch, indische nederlander, of indo-eoropeaan) blijven noemen blijft bestaan en ontwikkelen, net zoals elke ander cultuur.
b. Dat moderne Indonesiers problemen hebben met het woord Indo is niet relevant, we delen aspecten van de zelfde taal, maar verder hebben zij er niets over te zeggen.

Vwb : a. Ik ben eens dat een indo kultuur bestaat , je ziet het , je voelt het en meer dan 500.000 mensen heeft dat erkend als hun cultuur .

Maar het is geschiedvervalsing of te zeggen dat het al honderden jaren bestaan.
Misschien de laatste 40 0f 50 jaar , want de eerste generatie Indo (indisch nederlanders ) zeg maar de founding fathers hebben het in de eertse instantie ontkend . De 2de gneratie en de 3de generatie die heeft het HERONTDEKT en OMARMT.
Dat is hun goed recht , en dat vind ik goed , ga door en koesterd het goed.

b. Hoezo niet relevant , een Indonesier voelt zich niet aangesproken en heeft niks mee te maken met de term Indo.
Kan je mij vertellen welke aspecten van de taal (Bahasa Indonesia) die gedeeld worden tussen de Indonesiers en de Indo 's ?
De Petjoh , de Pasar Maleis of iets dergelijks ?
groetjes

Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

[quote] On 25-09-2005 18:30 londoh wrote:
Raden ke-3

Das nou leuk, Indos van adel uit Solo.

He Lon ,
eindelijk heb je de kans gekregen om met een Indo Adel te gaan discussieren.Dat is het leuke in een fora , je komt allerlei soorten mensen tegen.

Raden Adil , mohon maaf se- besar2nya.
Wat is het verschil dan tuseen de indo's , laten we zeggen van jou groep (3de generatie) en de oude Indo's in Nederlands Indie ?
Wat ik gelezen heb , ze hebben het Wij gevoel alleen maar ontwikkeld en gekoesterd tegen over de Nederlanders (die ze als minderen beschouwen : volgens site van die edvos en vd broecke) en tegen de Indonesiers die de Indo's niet als als hun gelijke beschouwen.
En hoe "voelen / ervaren " jullie nu jullie positie in de nederlandse samenleving ?

groetjes
1 van de domme( en nederige ) indonesierBisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 25-09-2005 18:30 londoh wrote:
Raden ke-3

Das nou leuk, Indos van adel uit Solo.

He Lon ,
eindelijk heb je de kans gekregen om met een Indo Adel te gaan discussieren.Dat is het leuke in een fora , je komt allerlei soorten mensen tegen.

Raden Adil , mohon maaf se- besar2nya.
Wat is het verschil dan tuseen de indos , laten we zeggen van jou groep (3de generatie) en de oude Indos in Nederlands Indie ?
Wat ik gelezen heb , ze hebben het Wij gevoel alleen maar ontwikkeld en gekoesterd tegen over de Nederlanders (die ze als minderen beschouwen : volgens site van die edvos en vd broecke) en tegen de Indonesiers die de Indos niet als als hun gelijke beschouwen.
En hoe "voelen / ervaren " jullie nu jullie positie in de nederlandse samenleving ?

groetjes
1 van de domme( en nederige ) indonesier


Hi Om Sid,

Nou dat is echt genieten, ik zou bijna een dealtje gaan maken om de zaken terug te brengen toen het zo goed ging tussen de Solonezen en de Belanda's, maar helaas dit is een geemancipeerde Raden Kelom.

Overigens ben je wel nederig, dat is inherent aan je cultuur maar als je zeg dom dan wordt die Londoh marah. Awas ik stap zo op de 34 om te vertellen dat dat anders legt Emoticon: Stupid


Grucessidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

He Lon ,
Over het Dom zijn , dat heb ik gebruik omdat De Raden iets gezegd heeft over de Eenheid van de Indos in Nederlands Indie en daarna iets over de domheid van Londoh en de Indonesiers .

En over nederig zijn , ya dat gevoel heb ik wel , ik voel me echt nederig om dat ik met een echte raden kan discussieren , ten minste als het hem behaagt..

groetjes


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 25-09-2005 21:05 sidia wrote:

En over nederig zijn , ya dat gevoel heb ik wel , ik voel me echt nederig om dat ik met een echte raden kan discussieren , ten minste als het hem behaagt..

groetjes


Hi Om Sid,

Ja dat begrijp ik wel, voor het eerst in je leven dat je gewoon met een Raden ken OH'en, maar anoniem he. Want kom hij langs moet je wel even door het stof hoor, buigen, knielen en andere lichamelijke oefeningen (weest blij dat je geen aantrekkelijke vrouw ben Emoticon: Shut up! ) want eens een Raden altijd een Raden en jij maar heel hewoon : Een Inlander Emoticon: Nicelondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Overigens zit ik op dit forum wellis te fokken over het neo-koloniale gedrag van bepaalde Belanda's. Dat moeten ze met al het zout van Madura nemen, want deze Londoh weet ook wel dat zoiets heel moeilijk te leren is, een proces van jaren. Maar wat die Raden hiero allemaal ventileert is echt antiek en niet meer van deze tijd, het ware raadzaam zijn woorden te spellen, het gebeurd ten slotte niet elke dag dat er een Museum gratis en voor niets naar je toekomt. Zo kan men iets leren van de geschiedenis die velen die hier komen volkomen onbekend is.

GrucesMerdeka
User
User icon of Merdeka
spacer line
 

Bunga Mawar,

Prachtig jou inbreng. Er wordt behoorlijk gediscussieerd maar ik heb nog geen commentaar gelezen van jouw. Ok dech!
Emoticon: Yes! Emoticon: Shiny Emoticon: Yes!Raden Adil
User
spacer line
 

Als er mensen zijn die niet weten wat de definitie van cultuur is, dan zie ik er he nut niet van in om er verder over te praten.
Mijn voorspellende adelijk vermogen, ha ha, zegt me dat jullie het zullen bestempelen als of indonesisch of nederlands.
En nee nederlanders en indonesiers zijn niet dom, en indo's zij niet beter dan hen.
Indo's hebben een geschiedenis die niet anders is dan welke cultuur dan ook.londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Kant noch Wal en van de ene tak op een andere tak, dus van hiero en van daaro. Een slimme Raden tussen domme inlanders.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet, Raden maar Emoticon: Shinysidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

[quote] On 26-09-2005 10:53 Raden Adil wrote:
Als er mensen zijn die niet weten wat de definitie van cultuur is, dan zie ik er he nut niet van in om er verder over te praten.

Raden Yth ,
Ik weet ook niet wat de defenisi van cultuur is , daar heb ik niet voor gestudeerd . Misschien kan je wel jou defenisi geven , daar kan ik en andere lezers die het niet weten ook van leren.Vooral omdat jij van mening ben dat het Indo kultuur bestaat , trouwens dat denk ik ook .
Maar misschien praten we over verschillende zaken.
Wel in een gewone eenvoudige taal , geen moeilijke woorden over prologie of sjosjologi .
Dat ben je wel min of meer verplicht .
groetjes
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Raden Adil
User
spacer line
 

wat wat wat, domme inlanders? Ik stam af van domme inlanders en domme belanda's/europeanen. Alle mensen zijn gelijk, blijft een vooroordeel londoh om indo's neer te zetten als rascisitisch.
En cultuur definieren is een vereiste als je er over wilt praten, als je niet weet waar je over praat, waarom praat je er dan over? Je gaat toch ook niet over voetbal praten als je alleen weet dat het iets met een bal is?
Luister en leer.
Als je wilt leren dan wil ik het vertellen?
Ja?
Nee?

Cultuur is het comlex van traditioneel gedrag dat door het menselijke ras ontwikkeld is en dat door iedere volgende generatie wordt overgenomen. Een cultuur kan niet zo precies omschreven worden. Zij komt voor in de vorm van traditionele gedrachtspatronen die kenmerkend zij voor een bepaalde gemeenschap of groep van gemeenschappen, maar ook als die van een bepaald ras of een bepaalde tijdsperiode.

Margaret Mead, cooperation and Competition among Peoples
londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Nu wordt het toch te ingewikkeld .

Er wordt ene mevr Mead genoemd , wordt veel te veel gevraagd aan de arme Sidia als hij de hele wetenschappelijke verhandelingen van die mevrouw moet lezen , alleen maar om te kunnen achterhalen of een groep mensen (de Indo 's) aan een bepaalde voorwaarden hebben voldaan om als een groep met een eigen Kultuur erkend kan worden.
En zo ja , of het ook door andere wetenschappers of Logen worden gevolgd .

Wah , susah sech.
Of zal Sidia gewoon maar aan een lichtere "vraagstuk" gaan bezighouden zoals , waar kan ik een leuke hotel vinden in regio Gunungkidul.

Ik ga maar lekker omong kosong in een andere topic.
groetjes


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 26-09-2005 16:16 sidia wrote:

Er wordt ene mevr Mead genoemd , wordt veel te veel gevraagd aan de arme Sidia als hij de hele wetenschappelijke verhandelingen van die mevrouw moet lezen , alleen maar om te kunnen achterhalen of een groep mensen (de Indo s) aan een bepaalde voorwaarden hebben voldaan om als een groep met een eigen Kultuur erkend kan worden.
En zo ja , of het ook door andere wetenschappers of Logen worden gevolgd .Ach Om Sid,

Wij, dus ik een Janboerenpolderlul en jij een Monyet Kampung begrijpen toch geen zak van Cultuur, dat is voor hogere lieden zoals Raden, Susuhunan, Pati en al die anderen die wat denken voor te stellen, terwijl zij bijeenkomen op matineetjes en soireetjes, met du the, speciale likeurtjes, bladerdeeg gebakjes, alwaar zij met een zwaar bekakt accent over Cultuur en andere Hogere dingen converseren zitten wij ergens achter een pils met een kretek gewoon te lullen en te lachen. Het alledaagse leven dat is hetgeen ons intereseert, strijd om het dagelijkse bestaan, de stijgende prijzen van Beras en hoe kom ik aan poen voor een ticket. En hoewel wij zeer waarschijnlijk beter Bahasa Indo en Nederlands lullen dan die Raden Aspal, begrijpen wij er niets van.

Insyi'Allah het zij zo.

Weest niet al te zeer verstandig, gedraagt U niet te wijs want waarom zult Gij Uzelve tot verbijstering brengen (Prediker)

GroetjesRaden Adil
User
spacer line
 

Dat doen alsof je minderwaardig bent en door het stof kruipen als een nederige javaan en vervolgens op een onbewaakt ogenblik toeslaan op de vijand is oud en transparant, leuk als silat techniek, een mooie techniek als je je emoties kunt controleren. Jammer dat het altijd eindigd in amok, een van de grote zwakheden van de zuidoost-aziaten en zeker ook de indo.
Emoticon: Nice
Maar een belanda die de indonesier wil leren kennen. Londoh jong, als je de indonesier wilt leren begrijpen kun je niet over de indo heen stappen, wij zijn de brug. Emoticon: Bye bye

Allah geeft wijsheid wie hij wil, en ontneemt het van wie hij wil.
Soerat....

kusje
londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 27-09-2005 09:44 Raden Adil wrote:
, als je de indonesier wilt leren begrijpen kun je niet over de indo heen stappen, wij zijn de brug. Emoticon: Bye byeHelaas is die brug na 17 aug. 1945 ingestort, veel Indo's hebben hun geboorteland verraden en zijn in gaan wonen bij de voormalige bezetter, dat heet in gewoon Nederlands : Landverrader, ik zou dat niet op mijn geweten willen hebben. Emoticon: Stupidsidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 27-09-2005 09:44 Raden Adil wrote:
Maar een belanda die de indonesier wil leren kennen. Londoh jong, als je de indonesier wilt leren begrijpen kun je niet over de indo heen stappen, wij zijn de brug. :
kusje

Sech Meneer Raden , Je gaat nu een rol toe eigenen , als je de Indo's ziet als JEMBATAN om de indonesier te leren kennen.

Lon ,
je ben gila(of gek) als je het idee van deze meneer volgt.
Hij heeft zelf geschreven dat Indo's (althans zijn defenitie van Indo) geen Belanda en geen Indonesier zijn.

Ik kom in de war sech .
groetjes
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Om Sidia,

Leer mij de Indo kennen, holle kreten waarin zijzelf het middelpunt vormen zijn ze erg goed in. Ik heb n.a.v. de beide verhaaltjes die ik hierboven heb gelinkt zelfs bedreigingen met de dood gehad, toen ik deze op mijn site plaatste. Nav wat ik geschreven had over de verwaarlozing van het koloniale erfgoed ben ik toen ik mijn gedachten verdedigde van het Pelita Forum "Onze Plek" verbannen. De Indo duld geen tegenspraak Emoticon: Yes! Kan je nagaan.....

Grucessidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 27-09-2005 10:22 londoh wrote:
Hi Om Sidia,

De Indo duld geen tegenspraak Emoticon: Yes! Kan je nagaan.....

Gruces


He Lon , (lijkt wel of we aan het chatten zijn)
Misschien heb je pech dat je onaardige indo ben tegengekomen.
De meeste Indo die ik ken zijn aardige mensen , heb steeds een plek voor hun in mijn hart.
Tuurlijk heb je schreeuwers tussen hun , en die gaan profileren in hun organisasi massa , maar ik ben van overtuigd dat het alleen maar de zgn Indo Kesasar zijn (zoals onze Raden opmerkte) , een andere term is ook Indo Ruwet.
Dat heb je ook , noch vlees nog vis.Kennelijk heeft hij dat ook gemerkt want hij schreef ook Als De Kaft van de Koren worden gescheiden.
(vraag me af welke de kaft en welke de koren zijn , het is wel een gedurfde uitspraak ).

Maar DE MEESTEN zijn O.K (approved by Siapa).
groetjes
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,810,192 topic views - 242,062 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 22:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,643,452 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com