indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Ooh, ik zie dat de inlog-pogingen van Indrapura niet lukken. Waarom zie ik niet, ik heb er niets mee gedaan als je wil kan ik ernaar kijken.

Waarom je trouwens een nieuwe username aanmaakt is me niet bekend. Je had het gewoon ook even kunnen vragen aan me.

Tjonge, voor sommigen is het wel erg makkelijk afgeven op fouten die een ander niet gemaakt heeft. Kijk toch eens verder dan je neus lang is. Emoticon: NoooAnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 

S.l.mt s.mua,

Ik wil teruggaan naar de basis van deze topic, die door Hitami yth. is begonnen; bravo Hitami .... interessante vraagstelling, maar .... min of meer vind je dit toch óók onder Nederlanders hóór !!!!
Ik vind de meeste Nederlanders geboren "draaiers", om het maar hard te stellen ( zodat het duidelijker wordt), daarentegen zijn mensen uit het "hoge noorden", zoals Friezen héél direct en ook Groningers; Drentenaren heb ik weinig ervaring.
Zij mogen wel "Friese stijfkoppen" worden genoemd ......
Ik hen ook met Londoh eens dat Javanen indirekter zijn met het uitdrukken met hun gevoelens, terwijl over het algemeen Molukker, Orang-2 Papua en mensen uit oost INDOnesia héél direkt zijn.
Ik heb wel gehoord van familie op Java, dat zij vinden dat Molukkers grof taalgebruik hebben, zij bedoelen ook direkt taalgebruik zonder met gevoelen(s) van de betrokken perso(o)n(en) rekening te houden.

Tot hier beperk ik mijn opmerking(en).

Silahkan .... Anis.


'Ahu kura ahia, mansia nia'

maurits
User
User icon of maurits
spacer line
 

Ik vind trouwens wel dat Jeroen hier onterecht de volle laag krijgt....Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm.

Robert
User
User icon of Robert
spacer line
 

Ach ja.... afgeven op anderen is ook een manier van aandacht vragen. Sommigen geilen er blijkbaar op om in het middelpunt van de aandacht te staan.

Erg volwassen Emoticon: Frustratedlondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Het is een beetje misselijk om de Mod. als persoon in het openbaar aan te vallen, kan evengoed discreet via een mailtje. Men mag nooit vergeten dat het opzetten en onderhoud van een forum als dit ontzettend veel werk is (liefde werk voor oud-papier + tomeloze ambisi). Als je dan als Mod. krijgt te horen wat voor klootzak hij eigenlijk wel is dan vraagt deze zich af 'waarvoor doen ik dit eigenlijk allemaal'. Wat men hier als forum ziet is slechts het topje van een gunung es. Je gaat toch ook niet in iemands huis de eigenaar des huizes vertellen dat ie een lul is waar iedereen bij zit. Emoticon: Blush Emoticon: Angry

Gruces
londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Ome Lon verteld verder:

Een van de belangrijkste punten, als men in een zo verschillende cultuur leeft als de eigen cultuur is het accepteren van dat andere, anders wordt het verblijf een bron van ergernis en is geen lang leven beschoren. Veel mensen die in Indonesia gaan wonen en werken geven er binnen 5 jaar volkomen gedesillusioneerd de brui aan.

Er zijn teveel zaken die nooit wennen omdat die te verschillend van de eigen cultuur zijn en als onacceptabel beschouwd worden. Hiervan zijn in Java ettelijke voorbeelden van te noemen. Aan de andere kant kan men hier zoveel dingen van de mensen leren die als een geestelijke verrijking gezien kunnen worden. Echter als men de eigen cultuur als superieur beschouwd dan kan men die verrijking wel vergeten, ik beschouw en noem diegenen die de Westerse cultuur als de allerbeste beschouwen als neo-kolonialen, zeker als de persoon in kwestie uit NL komt. Nederland is er namelijk in hoge mate schuldig aan dat de Javaanse cultuur zich niet heeft kunnen ontwikkelen, daar NL het heel lang nodig vond de Inlanders dom te houden. Toen zij besloten dat die Inlanders ook recht hadden om zich te ontwikkelen (Ethische politiek) zijn zij zich rot geschrokken van het resultaat en ruilden die politiek snel in voor een repressief beleid. Ik ken hier voldoende Westerlingen die even lang of zelfs langer dan deze persoon hier zitten, die lopen constant lopen te kankeren en af te geven op de Inlanders maar zeggen daarbij dat ze hier gelukkig zijn. waarschijnlijk zijn die mensen in eigen land ook gewoon kankerpitten. Ik heb in mijn omgeving twee mensen die hier even lang/langer als ik zitten maar bijvoorbeeld nauwelijks een hap rijst eten, een broodje voor het ontbijt, eentje zelfs brood met speculaas en voor de rest Westers eten. hamburgers, fret cikhen enz. Soms is dat wel leuk, want ik sla een lekker eigengebakken broodje met kaas van 2 euro het ons nooit af, evenals de zelfgemaakte boerenkoolstamppot met worst van de Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij (Hema) waarvoor de ingrediënten net uit NL zijn medegenomen. Echter als je na een verblijf van langer dan 20 jaar hiero nog niet in behoorlijk bahasa Indonesia kan communiceren, vind ik dat een bedenkelijke zaak. Afijn niet alleen bedenkelijk, maar ook hun eigen zaak.

Even nog twee dingen die opvallen hiero. Iets dat nooit went is het totale gebrek aan privacy in dit land. Men vind het uiterst vreemd dat iemand verkiest alleen te zijn en daar zelfs tegen te kunnen. Een Javaan gaat in zn eentje dood van angst, want het sterft van de hantu overal, die vallen je niet lastig als je over niets aan het kletsen bent of met meerdere personen bent. Alleen slapen, niet denkbaar, ze gaan zelfs op zoek naar iemand om mee te slapen als het zo mocht uitkomen, dit heeft niets met seks te maken hoor. Ook slapen er velen met het licht aan en de deur zwaar vergrendeld, ook de binnendeuren. Mocht een onbekende Javaan bij je thuiskomen en aan tafel zitten waar toevallig wat papieren leggen, in 9 van de 10 gevallen zullen deze papieren doorgenomen worden, al zijn ze in een taal gesteld die ze voor het eerst onder ogen krijgen. Ze zijn zelfs in staat om in de kasten te gaan kijken wat er achter de deurtjes zit, hun nieuwsgierigheid is iets dat zo hevig brandt dat dat verlangen vervuld móet worden. Er wordt natuurlijk ook steeds gevraagd wat iets gekost heeft en waarvoor het dient, het antwoord op de eerste vraag wordt steevast van het commentaar "mahal" voorzien, het tweede roept een grote verbazing op of het verzoek "untuk saya Mis, untuk kenang-kenangan”. De oplossing voor deze inbreuk op de privacy is alles achter slot en grendel, ook om de ziekelijke kleptomanie die er bij dit volk zit ingebakken te voorkomen. Onbewust noemde ik een ander puntje, nl. altijd maar “minta” omdat “orang barat punya banyak duit” Gisteravond om 12 uur kreeg ik een SMSje van de Pejabat Imigrasi dat mijn paspoort klaar lag (Ja inderdaad Za-avond 24.00 uur, hij dacht er zeker net aan) vlak daarop gevolgd door een SMS om voor hem ‘parpum’ uit Belanda mee te nemen (dat wordt naar de Hema). Dan te bedenken dat ze zelf om 19/20.00 uur vinden dat het al laat is en er eigenlijk geslapen moet worden.

Iets anders, waar ik zeer veel bewondering voor heb is: "de Javaan overleeft altijd", begrijp ik werkelijk zeer weinig van. De jongedame die nu mijn huis een goede beurt geeft, werkt in 2-ploegendienst op een textielfabriek, daar ontvangt zij 500.000 Rp in de maand voor. Zij heeft een motorfiets op de reutel gekocht, die kost haar 400.000 per maand. Zij heeft een mobieltje en is verslaafd aan SMS'en, dat kost haar 35.000 per week. Alleen al hiervoor is haar maandelijkse salaris tekor. En toch overleeft zij. Zo leven alle gewone Javanen, hun inkomen is altijd tekort voor de uitgaven, iedere Javaan zit zwaar in de schuld. Komt het salaris aan het begin van de maand dan gaan zij schulden betalen en het restant van het loon jagen zij er door om even lekker te leven. Nadat dat is gebeurd leven zij de rest van de maand van niets, en blijven vrolijk. Rara hoe ken ?? Ik heb hier grote bewondering voor.

Gruces
sidik
User
User icon of sidik
spacer line
 

Lon,

De rest van de maand komt ze door met die vergoeding voor de beurt. (Voor het huis of door jou, moet je maar zelf invullen, dat weet je het best) Emoticon: Cooool


tunawisma, tunakarya, tunamasalah

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 24-07-2005 11:29 sidik wrote:
Lon,

De rest van de maand komt ze door met die vergoeding voor de beurt. (Voor het huis of door jou, moet je maar zelf invullen, dat weet je het best) Emoticon: Cooool


(daar wil ze straks een goede beurt voor terug)

Hi Sidik,

Ik heb het zinnetje er uit gehaald om ongewenste reacties te voorkomen. Tussen'willen' en 'krijgen' ligt een kinderwereld van verschil Emoticon: Yeah right!

GrucesHitami
User
spacer line
 

Lon is ingeburgerd in Java, dus het zou niet verbazen wanneer hij van achter doet.... ha ha halondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Als zij op de knieën op dat springbed gaat en ik sta daar achter op de lantai gaat dat net, ik moet wel een beetje doorzakken anders heb ik ineens een bruine huismus, karena salah lubang, ik ben een beetje kippig als geen bril op Emoticon: Confused

balangan
User
spacer line
 

Steeds meer dames ontdekken dat het zeer lucratief is om er een afstandsrelatie met een westerse man(liefts meer dan één) via SMS of internet op na te houden. Hoef je alleen nog maar naar het intercafe en zo af en toe even naar de dichtsbijzijnde Western Union bank....... Emoticon: Cooool
Sommige zijn hier zo bedreven in dat ze wel 4 tegelijk hebben en dus hun baan kunnen opzeggen.....
Ze moet dan wel een beetje goed kunnen plannen want de mannen moeten natuurlijk niet allemaal in de zelfde periode haar komen bezoeken Emoticon: Smilebalangan
User
spacer line
 


On 24-07-2005 13:08 londoh wrote:
Als zij op de knieën op dat springbed gaat en ik sta daar achter op de lantai ... Emoticon: ConfusedZo'n huishoudster wil ik ook.....!!! Emoticon: Puh! Emoticon: Puh!balangan
User
spacer line
 

[quote] On 24-07-2005 12:30 Hitami wrote:
Lon is ingeburgerd in Java, dus het zou niet verbazen wanneer hij van achter doet.... ha ha ha [/quote

Weet iemand misschien de Indonesische vetaling van "op ze hondjes"? Emoticon: Blush Emoticon: Very funny

Als dit te schunnig wordt dan haal maar weg hoor Yerun.Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Geen wonder dat het zo'n zooitje is in Indonesie noch God nog Allah schijnen in Indonesie te bestaan.
Kijk zelf maar
www.God.co.id
www.Allah.co.id

Maar Godzijdank bestaat hij wel in Nederland;
www.God.nl
Emoticon: Worship


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

sidik
User
User icon of sidik
spacer line
 


On 24-07-2005 12:30 Hitami wrote:
Lon is ingeburgerd in Java, dus het zou niet verbazen wanneer hij van achter doet.... ha ha ha


Hitami, verklaar die Javaanse gewoonte nader svp. Emoticon: Confused


tunawisma, tunakarya, tunamasalah

Hitami
User
spacer line
 

Sidik,

Als je de stukken van Londoh goed las dan begrijp je het..... !londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 24-07-2005 20:52 balangan wrote:
Weet iemand misschien de Indonesische vetaling van "op ze hondjes"? Emoticon: Blush Emoticon: Very funny

Als dit te schunnig wordt dan haal maar weg hoor Yerun.


Voor degenen die malu zijn dit gaat over 'naaien' dus even snel doorgaan. Ik denk als je tegen een jongedame waarmee je wilt wippen zegt "seperti anjing' dat je dan een klap op je snuffert krijg en de wip wel kan vergeten. Het woord 'anjing' kan men beter niet in Indonesia gebruiken want dit beest is nogal haram. Ik heb even "Seks Islami" geraadpleegt, 'Panduan untuk Pasangan Menikah' daarin staat precies omschreven wat kan en niet kan. Eigenlijk valt het allemaal nogal mee.Deze boekjes leggen tegenwoordig met grote stapels bij de boekhandel en zijn niet duur (18.000 Rp). Ik kan een ieder die bahasa Indonesia begrijpt de aanschaf van zo een werkje aanbevelen, want je kan er ook om lachen, en hoewel ik het nog niet zo lang in huis heb is het al zo een beetje stukgelezen door het besuk. Ik heb hier het hoofdstuk "Bagaimana, Sih?" voor me leggen, punt 3 Posisi laki dari Belakang, en in het kort komt het erop neer dat de vrouw "berposisi Rusa (hert) dengan bertumpu pada lututnya". De heer mag in geen geval "lewat jalan dubur". Ik moet U de smakelijke details onthouden wegens ruimtegebrek. Maar het is in ieder geval een aantrekkelijke posisi voor een jongedame van 150 cm hoog en een lichaamsgewicht van zo een 40 kg, want als daar een heer 1m80 lang van een kilootje of 75 bovenop komt dan wordt dat pletten. Uit ervaring kan ik vertellen dat bovenop ook praktisch is, maar let er wel op dat de dame op en neer gaat en niet heen en weer, want dan is zij net een schuurmachine. Ik heb het gevoel dat ik iets aan mijn cucu sta te vertellen.

Sekian dulu,
Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 25-07-2005 12:54 londoh wrote:
[...]


Voor degenen die malu zijn dit gaat over naaien dus even snel doorgaan. Ik denk als je tegen een jongedame waarmee je wilt wippen zegt "seperti anjing


Dit soort belachelijke stukjes zeggen toch al genoeg over de persoon zelf lijkt mij. Emoticon: Nooo

Helaas zitten er veel van dit soort buitelanders in Indonesie. En dan vindt men het gek dat zij denken dat de buitenlander het 10x per dag en 7 dagen per week doet.

Gewoon even met een (paar) 10.000 biljetjes zwaaien en hij heeft er weer eentje voor de avond of middag of ochtend. Dat soort buitenlanders die hun hersenen in hun kontol hebben zitten mogen ze van mij er allemaal uit trappen.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 25-07-2005 13:08 Albert wrote:
[...]


Dit soort belachelijke stukjes zeggen toch al genoeg over de persoon zelf lijkt mij. Emoticon: Nooo


Een uiterst vergezochte conclusie van iemand die zelfs het meest elementaire gevoel voor humor ontbeert.
Die redden het meestal niet in de R.I. Emoticon: Bye bye

GrucesAlbert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Je hebt humor en je hebt humor wat niet door de beugel kan. Wat niet meer onder humor valt. Platte, ordinaire humor, onbeschaafde humor. (soort zoekt soort zeg ik maar zo). Emoticon: I love it


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Tjonge... het gaat weer lekker. Zullen we hier maar gewoon een streep trekken? Diegene die over sex en gerelateerde onderwerpen wil praten doet dat maar in een apart topic. Hier gaan we het lekker over 'kritiek' hebben, want daarvoor was het topic tenslotte geopend. Emoticon: Clownsidik
User
User icon of sidik
spacer line
 

Hitami,

Begrijp je mijn vraag?


tunawisma, tunakarya, tunamasalah

Hitami
User
spacer line
 

Sidik,

Volgens mij begrijp ik je vraag wel maar begrijp je wel de stukken wat Lon schrijft ? anders moet je aan Lon vragen wat ik mee bedoelde !!!!
Hij kan jou pik fijn uitleggen.sidik
User
User icon of sidik
spacer line
 

Hitami,

Ik zal het maar duidelijker stellen. Wat heeft het verlijf op Java te maken met dat van achteren. Is dat typisch Javaans? Dat bedoel ik.
Zoals je op mijn eerste opmerking reageert lijkt dat wel zo en daar ben ik het dus niet mee eens. Volgens mij ligt dat aan de persoon zelf en niet omdat je lang op Java hebt gewoond.
Of ben je Javaanse en weet je meer?


tunawisma, tunakarya, tunamasalah

Hitami
User
spacer line
 

Sidik,

Je kunt natuurlijk de Javanan niet generaliseren. Maar van een andere kant , een samenleving waar feodalisme nog heerst zoals in Java en de opleidings niveau nog laag is, kweek je een achterbakse mentaliteit. M.a.w. men gaan ondergronds. De verhaal van Londoh is herkenbaar.

Misschien kun je het nog herrinneren toen Balkenende de discussie over normen en waarden aanzwengelen. Men verwijt hem dat hij terug wil naar de jaren 50. Toen was de normen en waarden zo strak dat velen van dat generatie een trauma had opgelopen. In feite was Nederland niet beter als in Java nu.

Het is wel zo, wanneer een Javaan zijn kritiek uiten in het openbaar betekent dit, dat je op moet passen. Omdat wanneer hij/zij dit doet betekent ook dat hij/zij ontzettend kwaad is. Met alle gevolgen vandien ! Voor de aardigheid moet je zijn/haar non verbale gedrag goed opletten.

Daarom was ik ook zo benieuwed hoe de Nederlanders daar gedraag wanneer ze in Java is. Vooral tijdens discussie.

Omdat de Nederlanders in het algemeen, ik generaliseer weer, zijn gewend kritik te uiten vooral wanneer ze in Indonesie zijn, zelfs wanneer ze pas een keer daar geweest zijn, toch menen velen dat ze Indonesiers beter ken dan de Indonesiers zelfs. Vooral tijdens de discussie, de Javanen zullen niet gauw zijn mening uiten met als gevolg dat de Nederlanders dacht dat ze gelijk hebben. Laat staan een kritiek naar de gast toe doet de Javanen niet !

Vandaar mijn dubbelzinnig opmerking !

Daarbij vind ik, goed om de verschillen te benadrukken zo kom je ook verder, natuurlijk moet je ook de overeenkomst niet vergeten maar als je de overeenkomst constant benadrukken ben je ook bezig met rationaliseren, dus kom je ook niet verder, vandaar !

You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,117,879 topic views - 241,944 posts - 13,754 topics - 35,357 members - last post @ 26-09-2021 17:02 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

153,431,364 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com