indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste Chirpy,
Op de luchthaven in Denpasar zijn pinautomaten in overvloed, niet binnen maar buiten.

Met de huidige koers kan je met de europas 5 miljoen pinnen per dag.
JanAlbert H
User
User icon of Albert H
spacer line
 

Hallo Jan,
Ik heb er wel eens 7,5 milj. in één dag uit één pinautomaat gehaald.
3 maal 2,5 milj.
Groetjes Albertspacer line  


On 12-05-2006 18:14 Albert H wrote:
Hallo Jan,
Ik heb er wel eens 7,5 milj. in één dag uit één pinautomaat gehaald.
3 maal 2,5 milj.
Groetjes Albert


Je eigen bank bepaald dat... (hoeveel per dag) Emoticon: Talk to the hand soms kan er ook wat vertraging zitten in de verwerking dat jij toch nog dat bedrag krijgt.


Live life to the max.......

chirpy
User
spacer line
 

Kom ik zo vaak in Bali en weet ik niet eens dat er buiten op de luchthaven pinautomaten zijn.Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste Chirpy,
Het welkom met personen die je als BOSS aanspreken en je transport aanbieden op de luchthaven is wel zo overweldigend dat ik mij kan voorstellen dat je daar zo snel mogelijk weg wil zijn.
Het is meteen de eerste test of je wel bestand bent tegen de voortdurend aanvallen op je dompet(portemonnee).
Janchirpy
User
spacer line
 

Anderen heb ik ook al ingelicht over deze praktijken. Jan, ondertussen ben ik redelijk bestand tegen dit verschijnsel, maar toch uit symphatie voor de verkoper, een lieve lach kan zoveel doen wanneer je je niet zo goed voelt, word ik toch nog vaak genaaid. Maar dat voelt dan minder slecht dan het pas na enige tijd gewaar te worden.
Houdoe, Joepspacer line  

Als je in Bali bent en je hotel bevalt je niet ga dan naar onderstaand adres,
Jl. Sahadewa No. 19 Legian, Kuta - Bali.
Het is een nieuw hotel net buiten het centrum, goedkoop en netjes.
De eigenaars hebben ook hotels in Makassar en Jakarta.
Ze zijn heel vriendelijk en vinden het leuk als er Nederlanders komen.
Emoticon: Bye bye


Als iedereen was zoals ik zou moeten zijn was de wereld veel beter af.

suzette
User
spacer line
 


On 22-07-2005 03:01 KartikaPoppen wrote:
Beste corrie,
Ja klopt je moet inderdaad links rijden. maar dat is even wennen voornamelijk voor mij de rotondes en bochten naar links of naar rechts..ha ha... Emoticon: Laugh out loud dat ging af en toe mis...brommer certificaat heb je niet nodig, althans ik had het niet nodig, misschien andere organistatie wel. dit is waarschijnlijk allemaal heel anders geregeld dan in nederland. De kosten zijn niet duur, ik had voor 1 dag huren volgens mij maar 2 a 4 euro gehuurd...echt geen geld..... Ik had namelijk een weekje een brommertje gehuurd, koste helemaal niks, zover ik nog weet. heb helaas het bonnentje niet meer, ook niet het kaartje ervan waar ik mijn brommer gehuurd heb. maar heel kuta barst ervan om brommers te huren, let wel op de prijs kan namelijk erg verschillen per winkel/organisatie. Ook 1 tip als je met credit betaal...let dan wel heel goed op je kaart....altijd bij je kaart blijven...wat ik je ook kan aanraden is een loneyplanet boek kopen voor bali. Helaas is de laatste van 2000 volgens mij. en ik had gemerkt dat er wel veel veranderd is in de afgelopen tijd. voornamelijk de kosten. Mijn laaste keer was een jaar geleden. Ik weet niet of er uberhoud veel veranderd, waarschijnlijk niet. O ja nog 1 tip...mensen (die daar wonen) vragen wel eens is dit je eerste keer in bali. In het begin zei ik ja...maar later nee...en weetje waarom...sommige zijn zo geniepig.....ze proberen echt overal geld eruit te halen.....maar dat moet je eigenlijk zelf ondervinden. Verder is het echt een prachtig eiland...lieve mensen...en veel te doen....nou als je nog meer informatie nodig wil hebben laat het me weten...ik kijk af en toe wel even op de site.....Groetjes en VEEL PLEZIER! geniet ervan! Emoticon: Bye byeJe hebt wel degelijk een brommer-certificaat en/of motor-rijbewijs nodig in Indonesië (informeer maar bij de ANWB). Ik gebruikte mijn Nederlands en Internationaal rijbewijs, maar dat is niet genoeg. In Nederland is het motorrijbewijs A. In Indonesië is dat E. Aangezien niet elke politie-agent in Indonesië zo oplettend is, zien ze ons BE-rijbewijs (gelukkig)vaak aan voor motorrijbewijs. Pech als je toevallig een slimmerik tegenkomt, want dan kost 't je veel roepia's of ongeveer € 50,--. (Is ook over te onderhandelen, zeg gewoon dat je niet zoveel geld bij je hebt, ze steken 't toch in eigen zak.) Maar voor datzelfde geld kun je ook een motor-rijbewijs kopen op Bali, hoef je geen examen voor af te leggen. Over alles moet je onderhandelen. Doe je dat niet dan vinden ze je erg dom. Maar wel vriendelijk blijven en lachen!suzette
User
spacer line
 

...geniepige mensen die overal geld uit willen halen vind je ook in Nederland.

Op Bali (andere delen van Indonesië ook) zijn veel mensen die vaak niet anders kunnen. Hun enige inkomstenbron is het toerisme en dat is behoorlijk achteruit gegaan de laatste jaren . Bijna elke Balinees heeft wel schuld bij de bank vanwege lening(en) afgesloten voor aanschaf brommer(s) of auto t.b.v. verhuur aan toeristen. Desondanks moet je nog steeds afdingen op prijzen. Doe je dat niet dan vinden ze je dom.
Wat het brommer-certificaat betreft, dat heb je wel degelijk nodig. In Indonesië heb je eigenlijk een motor-rijbewijs nodig. Een Internationaal rijbewijs alleen is niet voldoende. Toevallig is het motor-rijbewijs in Indonesie E. zodat ten onrechte ons BE-rijbewijs vaak als motor-rijbewijs wordt aangezien. Tref je toevallig een oplettende diender, heb je pech. Kost je geld! Om en rond € 50,--. Voor datzelfde geld kun je ter plaatse ook een motor-rijbewijs kopen zonder examen af te leggen! (of slim zijn en zeggen dat je niet meer bij je hebt dan
€ 10,--, dan is 't vaak ook goed, ze steken 't toch in eigen zak). Bali is een heerlijk land met heerlijke mensen. Ik verbleef er 4 maanden vorig jaar (op de bonnefooi) en ga in november weer terug.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

50 euro boete voor het niet hebben van een geldig rijbewijs? Dat zijn behoorlijke oplichters die agenten op Bali. Ik ben 1 keer staande gehouden aldaar (Amlapura) en had mijn rijbewijs niet bij me, gewoon straal vergeten. Na wat gebabbel 4 euro betaald en weer verder gereden. Ik heb verder altijd een internationaal rijbewijs (auto) bij me, wat prima volstaat als je de rest van de papieren (STNK, eigendomsbewijs voertuig) bij je hebt.

Buiten de agenten om heb ik geen last van de gemiddelde Balinees trouwens, die moeten inderdaad ook geld verdienen, ik neem wel wat tijd om een korting te krijgen. Ik betaal toch altijd teveel Emoticon: Wink


Ho Lee Fuk

Robert-333
User
spacer line
 

Die agenten moeten toch ook eten Emoticon: Yes! Emoticon: Coooolmieke
User
spacer line
 

Advies: Neem een prive chauffeur. Je kunt dan alles zien in de volgorde (en de tijd) waarin jij dat wilt. Is ook goedkoper dan georganiseerde tours en wel zo leuk. Ik adviseer (geheel vrijblijvend): Koko tour driver: ko2ddRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.yahoo.com (+6281 2361 9059). Zie ook mijn algemene bericht in het forum.
Miekedaft_punk
User
spacer line
 

ik ga eind september voor de 3e keer heen en kan niet wachten tot het zover is!

verblijf is makkelijk te regelen idd maar je moet even de tijd nemen voor een goede prijs kwaliteit verhouding. wees niet bang om af te dingen en zie het als een spel!
ikzelf heb vorig jaar voor 165 euro een hotel kamer kunnen regelen voor een maand. airco, tv, koelkast, warm water met bad en elke dag werden de lakens verschoond. wel zat ik in een drukke plek schuin boven een bar in dyana pura seminyak. maar was wel gezellig het nachtleven dus was voor mij niet zoon probleem.

groetjes en veel plezier in Bali

http://www.galaxyhotelbali.com/Westerling
User
spacer line
 

Bijna alle omstandigheden en levenswijzen hebben wel een gelukzalig moment. Dat weten de goede levenskunstenaars onder ons uit ze op te pikken. Zelfs het leven aan het strand in Kuta- Seminyak heeft het, terwijl het vervelend, vervuild, ongezond is en zich in de buurt van het meest lawaaiige en hebzuchtige gespuis afspeelt; dit gelukzalige moment heeft Chopin in de barcarolle tot klinken gebracht, op een wijze dat zelfs de ongunstig gestemde Balinese goden er lust in zouden krijgen lange tropennachten in een perau te dobberen.

Groet.hapluck
User
spacer line
 

Beste Suzette,

je schrijft dat je overal een motorrijbewijs kunt kopen op Bali. Kun je mij ook een adres of in ieder geval een tip geven waar ik dat kan doen, en wat kost het ?robbert
User
spacer line
 

Hoi, Hapluck en Suzette,
Dit is een inmiddels achterhaald verhaal. Overal een mrb kopen kon natuurlijk nooit, dat doe je bij het desbetreffend Politieburo.
Tot vorig jaar was het mogelijk voor toeristen om een tijdelijk mrb te kopen, geldig voor een maand en uitsluitend voor Bali. Tenzij ik mij zeer zwaar vergis is dit inmiddels niet meer mogelijk.
Wat overblijft is het verhaal dat indien je Indonesier bent of een Kitas bezit, je een Indon. Rijbewijs kunt verkrijgen offic. na een examen, echter afh. van hoeveel je biedt wordt het examen lichter of maar nagelaten.
Ikzelf rij al jaren motor op Bali, maar heb toch veel plezier gehad van de prakt. lessen voor het behalen van mijn mrb in Nl.
Have fun Robchirpy
User
spacer line
 

Beste Marije72
Echt laat Kuta links liggen. Benoa is veel beter, maar wil je echt wat van Bali zien, ga dan naar het binnenland. Mijn favourite plek blijft Ubud. Cultuur, kunst, dans, prachtige rijstvelden, mooie dorpjes, goede wandelingen, zelf raften op een lullig riviertje, goede hotels voor nog geen tientje. Neem een Bluebird taxi buiten de luchthaven. Voor 140.000rp ben je in Ubud binnen het uur. Midden in het stadje, bij het voetbaldveld alle goede hotels, of beter losmen. Artini, Sayong enz..Van daaruit kun je alle kanten op met de bus. Veel plezier en geniet van al het schoons. Joepindonatha
User
spacer line
 

Hoi, hoi, leuk dat je voor het eerst naar Bali gaat. Ik zou zeker niet Emoticon: Nooo 3 week in Kuta blijven. Vooral niet als je niet van drukte en disco houdt. Emoticon: Frustrated Ik ben 2 keer in Bali geweest en heb meerdere plekken bezocht waardoor ik veel verschillende mooie dingen heb gezien. In het noorden is Lovina beach leuk om te zijn. Emoticon: Yes! Kan je dolfijnen tocht doen leuke eettentjes en paar kroegjes. Pondok Elsa heeft leuk bungalowtjes in Balinese style. Keurig netjes, sfeervol en betaalbaar. Ook personeel erg vriendelijk en behulpzaam. Je kan ook afspraken maken en dag(jes) toeren op scooter met personeel. Je komt op mooie plekjes, wat je wilt. Zoals gitgit waterfal, monkey forest, tempels, hotsprings, vulkaanmeren. Alles is vandaar uit te regelen. Padangbai is leuk om te snorkelen, duiken, relaxen, wat rondstappen en lekker eten uiteraard. Ubud is een leuk dorpje met veel kunst, winkeltjes en theater. Ook de monkey forest daar is ontzettend leuk om te zijn. Nou, ja... ik wil alleen maar zeggen dat er genoeg te zien is in 3 week in Bali. Alles is ook goed te bereizen, blijf alsjeblieft niet 3 week op 1 plek want dan mis je een hoop! Je zou ook nog een oversteek naar Lombok kunnen maken. Heb je ook weer iets heel anders. Succes en vooral veel plezier!
Emoticon: Bye byeWim N.
User
spacer line
 

Ga niet zelf rijden want het verkeer op Bali is een gekkenhuis. Je moet er niet aan denken dat je betrokken raakt bij een aanrijding. Van harte aanbevolen: Koko, supergids en zeer veilige rijder. Hij is een kanjer in het je laten zien van de mooiste plekjes van Bali. Weet overal de weg, weet alles van Bali, ook over de gebruiken en komt op plaatsen waar de massa niet komt. zie voor informatie over Koko:

http://ko2dd.tripod.com/

kiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 


On 26-01-2007 01:07 Wim N. wrote:
Ga niet zelf rijden want het verkeer op Bali is een gekkenhuis. Je moet er niet aan denken dat je betrokken raakt bij een aanrijding. Van harte aanbevolen: Koko, supergids en zeer veilige rijder. Hij is een kanjer in het je laten zien van de mooiste plekjes van Bali. Weet overal de weg, weet alles van Bali, ook over de gebruiken en komt op plaatsen waar de massa niet komt. zie voor informatie over Koko:

http://ko2dd.tripod.com/Vergeleken met Jakarta en Surabaya vind ik het verkeer zeer beschaafd in Bali, als je een beetje lef hebt moet je dan ook vooral met je auto of brommer daar zelf gaan rondrijden, dat is echt de ultieme vrijheid! buiten Kuta/Denpasar is het vaak helemaal rustig, qua drukte misschien vergelijkbaar met een drukke provinciale weg in de randstad in de spits (en dat is echt zeldzaam in Indo)


Gracias. Sama sama

santhe
User
spacer line
 

We gaan ook voor het eerst eind september naar bali we wij verblijven in het The Vira hotel in Tuba.
Kent iemand dit hotel

ciater
User
User icon of ciater
spacer line
 


Dit zijn uw toekomstige buren en of mede toeristen Emoticon: Yeah right! Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Talk to the handkiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 

Het valt me nog mee dat ze hun huisdier (vrouw) meenemen, normaal gaan dat soort gasten helemaal los in Kuta na jarenlang volgens het ware geloof te hebben geleefd. En wat zou er eigenlijk in die grote koffer zitten? Emoticon: Puh!


Gracias. Sama sama

zieleffe
User
spacer line
 

Ik denk de koran? maar kan ook de gewaaden zijn, elke dag een wite/zwart jurk aan kom je al gouw op een koffer vol.
30 kilo was dat niet de limiet? Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Confused Emoticon: Devil


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 27-01-2007 01:34 santhe wrote:
We gaan ook voor het eerst eind september naar bali we wij verblijven in het The Vira hotel in Tuba.
Kent iemand dit hotelThe Vira ligt achter in Tuban en is een mooi hotel, het is vrij nieuw en afgelopen Nov. was het niet druk. Ik heb er niet gelogeerd maar kwam er wel dagelijks langs en heb dus even gekeken omdat wij er vlakbij in een ander hotel zaten.
Het ligt aan de doorgaande weg van het vliegveld naar Kuta centrum en naar het centrum is lopend te doen, ongeveer 10 min naar
Discovery , een grote shoppingmall en 15 min. naar het centrum van Kuta. Het strand is ook lopend te bereiken maar het is niet zo'n mooi strand, veel stukjes koraal. De meeste mensen blijven in Tuban ook bij het zwembad of ze gaan lopen via het strand naar het centrum, dat is goed te doen als het laag water is. De achterkant van de discovery mall ligt aan het strand en daar is ook een ingang, daar is het strand ook beter. Vlakbij The Vira staan altijd taxi's, vervoer genoeg dus. Langs de jl. kartika plaza zijn allemaal winkels en restaurantjes en overal zijn tochtjes te regelen.
Veel plezier toegewenst
Emoticon: Bye bye Yoke


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,672,610 topic views - 242,035 posts - 13,758 topics - 35,453 members - last post @ 19-10-2021 12:33 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,377,315 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com