indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

armand77
User
spacer line
 

Hallo,

Ik probeer het kort te houden, maar ben bang dat dat niet kan lukken. Ik hoop dat iemand me advies kan geven.

Ik ben 27 jaar en heb een vriendin in Bali van 34 met 1 kind. Zij heeft op dit moment geen baan meer en ik wil op korte termijn met haar trouwen. Ik heb geen intentie om in NL te blijven wonen.

Momenteel heb ik een baan die 2000 euro in de maand betaald in de Telecom/Billing. Dit is eigenlijk te weinig voor wat ik doe, maar omdat ik in Maastricht woon, waar er maar 1 groot bedrijf ligt in deze branche verdien ik ongeveer 500- 800 euro "te weinig" voor mijn baan.

Momenteel kom ik ook nauwelijks rond, ik kan niet meer uitgaan of uit eten. Je weet het, de Euro en mijn maandlasten.

Ik wil naar indonesie verhuizen en als ik een zelfde baan wil dan kan ik volgens marktonderzoek daat 300 millioen rupiah per jaar verdienen. Dat leek mijn voldoende. Echter nou hoor ik hier en daar dat daar verblijven als buitenlander zoveel extra kosten meebrengt dat met vrouw en kind dat niet genoeg is als je ook leuke dingen wilt kunnen blijven doen.

Mijn vraag is, wat voor een salaris moet je hebben, als je 250 millioen overhebt na de verkoop van je appartement in NL om te investeren in onroerend goed daar om rond te komen?

20, 30, 40 mil?

Wat zijn de kosten?

Een taxi iedere dag 200.000 , afhankelijk van waar je woont tov je werk. Eten niet zo duur. Ik kom er niet meer bij. Je KITA, je ectra kosten? teveel corruptie kosten?

Of kan ik beter in Kuala Lumpur gaan wonen( ook een optie wat mij en vriendin betreft) NL is voor ons geen optie, we willen snel samen zijn. Kan iemand mij vertellen wat zij zouden doen, iemand die hier natuurlijk wat meer dan mij vanaf weet.

Bedankt voor het lezen tot zover, en hopelijk kan iemand me helpen of naar direct hulpverlenende websites/instanties verwijzen.

Bedankt.
Armandlondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Bijna 60 % van de inwoners van Indonesia leeft onder de "garis kemiskinan" (armoedegrens) van US$ 2,- per dag.
Dus dus dat wordt feesten voor je Emoticon: Clown

GrucesJeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Echter een salaris van 300 miljoen waar anderen voor 'enkele' miljoenen voor eenzelfde baantje werken kun je dat wel op je buik schrijven natuurlijk. Bovendien moet de westerling een verblijfsvergunning, werkvergunning en een huis hebben. Over het algemeen niet echt voordelig voor een bedrijf dus. Heb je kwaliteiten die een IndonesiŽr niet heeft?

Vervoer? Koop een motor voor een 1000 euro en ga waag dagelijks je leven, scheelt je al 1.2 miljoen per week (6 dagen per week werken voor 300 miljoen per jaar he!)RichardFvV
User
User icon of RichardFvV
spacer line
 

Berpikir sebelum berbuat, oftewel bezint eer ge begint, om er maar weer eens een spreekwoord tegen aan te gooien, mocht dit allemaal niet helpen dan kunt u wellicht terecht bij de volgende instelling.

www.ggznederland.nl Emoticon: Stupid


Succes.


'Hij bevalt me niet.' Waarom niet? 'Ik ben niet tegen hem opgewassen.' Heeft een mens ooit zo geantwoord?

armand77
User
spacer line
 

Sorry, ik wil niet verkeerd overkomen hier met mijn grote bedragen. Maar voor mij is indonesie qua kennis van leven en levensonderhoud als een "buitendlander" een groot groot zwart gat.

Ik weet alleen via deze website:
http://www.salaryexpert.com/in(...)alaryTools#IntlInput
dat mijn salaris "gemiddeld" daar dit oplevert. Niet als contractor maar als gewone werknemer. Voor mij is die website maar een indicatie, maar ik weet wel van mensen daar spreken dat dat mogelijk is.

Ik ben momenteel bezig met het touristenvisum voor mijn vriendin ( zonder baan, erg moeilijk) ik heb geen vrije dagen meer en ik moet dingen afbetalen. Dan wil ik ook nog met haar trouwen en krijg ik de laatste 3 jaar genoeg van NL wb. een heleboel dingen.

Ik hoor alleen verhalen daar van mensen, of dit broodje aap verhalen zijn of niet, die daar als buitenlander werken en dan zeggen dat ze niet genoeg hebben aan 20 millioen per maand omdat ze voor alle "bullshit" moeten betalen. Ik weet niet wat die bullshit is of dat misschien dat hele verhaal bullshit is.

6 dagen werken en misschien 10 vrije dagen per jaar is voor mij al prima. Ik kan best gestressed werk doen voor een groter goed, zolang dat groter goed in mijn leven maar aanwezig is.

Ik heb voor dit alles over, ik vraag misschien alleen of dit genoeg is.

Ik zie ook wel dat haar broers een klein winkeltje hebben en een huis in Setu zonder Airco. Ze hebben wel een leven, zeker. Maar ik moet ook denken aan het feit dat ik mijn moeder en vader wel eens wil zien en iets wil geven die arbeidsongeschikt zijn.

Ik vraag dus eigenlijk alleen maar om een open antwoord van iemand die hier ervaring mee heeft. Ik heb wel kwaliteiten die een gemiddelde indonesier niet heeft. Maar niet kwaliteiten die geen een indonesier heeft.

Mijn plan was om 2 jaar hard te werken voor ene baas en dan een eigen bedrijfje op te richten, als ik de markt een beetje ken. Ik vind het eng om een markt op te gaan in een land dat ik niet goed genoeg ken.

Dit even ter motivatie. En bedankt voor de info tot zover.

armand77
User
spacer line
 

Sorry voor mijn openheid dan, het is niet zomaar een stap, maar ik weet dat ik die stap wil maken. Ik wil alleen weten, wat heb ik nodig, wat moet ik doen? Ik zorg niet alleen voor mezelf maar ik voor haar en haar kind. Als ik alleen was was ik zo gegaan met mijn oogkleppen op. Maar ik ben niet alleen voor mezelf bezig.

Misschien had ik het nederiger moeten formuleren. Dit is alleen wat mij verteld was door mensen om mij heen die hier klaarblijkelijk niet zoveel vanaf weten als jullie.Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Ik ben blij dat je van je laat horen Emoticon: Smile Alle info is welkom, want er zijn mensen te over die denken "wel even in een ander land te gaan wonen volgende maand". Tja, dat werkt nergens niet en ook niet in IndonesiŽ natuurlijk.

De website waar je je info vandaan hebt vermeld het salaris van een politieagent in Yogyakarta als tussen de 100 en 163 miljoen. Tja, wellicht in een heel mensenleven, maar in een jaar is het geloof ik iets van 8-10 miljoen?

Geen idee waar die info vandaan komt, maar het lijkt me allemaal gereken met cijfers die algemeen zijn voor bijv. de VS en vervolgens omgerekend zijn naar standaard salaris-verhoudingen... Maar goed... dat ter zijde

Ik ken geen salarissen van expats in Jakarta, maar de mensen die in Yogya wonen, leren en werken doen het met minder dan 20 miljoen per maand, dat zeker. Behalve die ene die op de Australische ambassade werkt wellicht, maar dat is weer een vak apart...londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 14-07-2005 18:37 armand77 wrote:
Hallo,

Momenteel heb ik een baan die 2000 euro in de maand betaald in de Telecom/Billing. Dit is eigenlijk te weinig voor wat ik doe,Ik denk dat een baan bij PT Telkom in Midden Java zeker 400.000 per maand oplevert, is even natte vingerwerk 500 zou ook kunnen. Bij Telkom mag je zaterdag om 14.00 naar huis. Ik schat (sorry ,alweer) dat men zo een 10 - 15 miljoen Rp betaald om aan zo een baantje te komen. Je vrouw zou als kuli in de bouw kunnen, levert ook 15.000 Rp per dag op. Kos 100.000 per mnd. met de bus naar het werk 1000 Rp per rit. Lunch gratis in de kantine, dus stouwen maar. Het geld wat je hebt stop je in 2 angkots van 100 milj. per stuk (Suzuki Curry) Een nieuwe levert aan setoran ook 100.000 per dag op. In drie jaar dr uit en zijn ze nog wel 25 miljoen waard , maar wordt de setoran wel lager. 50 miljoen op de bank voor als je een poot breekt of zo, je bent bij Telkom gelukkig wel verzekerd hoor, maar ja dr zijn altijd dingen die je zelf moet betalen, gips, krukken, betere dokter en zo.

Maar ja as in Nederland 2 rooitjes p/m al tekort is, wat is dan wel genoeg??
Tiada pohon bertumbuh sampai langit Emoticon:

Suk6Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

haha Londoh... ik zat op zo'n stukkie te wachten Emoticon: Smile


Maar ja as in Nederland 2 rooitjes p/m al tekort is, wat is dan wel genoeg??


Dat vraag ik me ook af... dat is wel even 4400 oud-Nederlandsche florijnen, maar dat mogen we niet meer zeggen hier, het is 2000 euro. Netto of bruto scheelt trouwens wel wat hiero... Emoticon: Red face Ik werk al twee dagen voor de staat met mijn pas-van-school-loontje. Maar da's offtopic eigenlijk Emoticon: Shut up!Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Armand,

Het enige wat ik je momenteel kan adviseren, stel het huwelik uit. Kost alleen maar geld wat je nodig hebt. Verschillende geloven mogen niet met elkaar trouwen in Indonesie wel er buiten. Dus dat wordt dan misschien in NL. Hetgeen je een vermogen aan Eurotjes gaat kosten. Waarom trouwen zo snel, wil jij dat of zij of is het je aanstaande schoonfamilie die dat wilt? Laat je niet dwingen, bepaal samen met haar wanneer en hoe. Let op dat je schoonfamilie je niet probeert kaal te plukken met allerlei zielige verhalen. Hou je hand op je knip, voor je het weet komen ze iedere maand langs alleen maar voor de centjes Ehh Ruphiatjes. Laat ze maar een baan zoeken.

Beheers je de taal al? Of nog niet? Want een baan in de Telecommunicatie en je spreekt de taal niet? Ik heb er geen verstand van maar of je een baan krijgt?

Ik wens je veel succes want andere raad kan ik je niet geven.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

armand77
User
spacer line
 

Bedankt jeroen, en sorry dat ik hier in mijn eerste post overkwam als een flapuit die denkt dat hij als een koning even in indonesie wil wonen Emoticon: Smile
Die ambitie heb ik absoluut niet, ben ook niet het type die het uberhaupt graag over geld heeft. Ik zie het als een noodzakelijk kwaad tot zover in mijn leven en ik mocht tot voor kort dus ook absoluut niet klagen.

Ik ben bezig met informatie te verzamelen en het is soms moeilijk met alle info om te gaan en desondanks niet te zonnestekerig dingen te zeggen.

Yogja lijkt me ook een fijnere plaats om te wonen en werken. In het eerste geval ging ik alleen uit van hetgene dat ik de afgelopen 7 jaar intensief heb gedaan en ik weet niet waar dit allemaal mogelijk is. Weet alleen dat Telkomsel en Excelcomindo in Jakarta liggen qua hoofdkantoor.armand77
User
spacer line
 

Nou, over die 2000 rooie, dat ligt aan de ontwikkeling en het moment waarop ik in hartje maastricht een appartement kocht. En aan mijn telefoon rekening. en haar werkeloosheid en de tickets en die ene vakantie waar ik haar een maand wilde zien. En aan dat stomme idee om toen een week in singapore te blijven met een rookverslaving. Ik mis haar heel erg....

Ik kwam prima rond voordat ik haar kende. En ik wil niet langer in NL een tussenoplossing zoeken die langer duurt dan een jaar, dat trek ik niet.Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 14-07-2005 20:03 Jeroen wrote:
haha Londoh... ik zat op zon stukkie te wachten Emoticon: Smile

[...]


Dat vraag ik me ook af... dat is wel even 4400 oud-Nederlandsche florijnen, maar dat mogen we niet meer zeggen hier, het is 2000 euro. Netto of bruto scheelt trouwens wel wat hiero... Emoticon: Red face Ik werk al twee dagen voor de staat met mijn pas-van-school-loontje. Maar das offtopic eigenlijk Emoticon: Shut up!


Je vergeet dat we voor 10% zijn gena*id met de Euro en met de inflatie van toen ik dacht 3,1%. samen kom je toch op een ander bedrag dan simpel x 2,2. Emoticon: I love it


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 


On 14-07-2005 20:09 armand77 wrote:
Nou, over die 2000 rooie, dat ligt aan de ontwikkeling en het moment waarop ik in hartje maastricht een appartement kocht. En aan mijn telefoon rekening. en haar werkeloosheid en de tickets en die ene vakantie waar ik haar een maand wilde zien. En aan dat stomme idee om toen een week in singapore te blijven met een rookverslaving. Ik mis haar heel erg....

Ik kwam prima rond voordat ik haar kende. En ik wil niet langer in NL een tussenoplossing zoeken die langer duurt dan een jaar, dat trek ik niet.


Dat missen kan ik me inmiddels voorstellen. ... sparen doe ik inmiddels ook. Ik zie wel waar ik uitkom. Mijn tickets zijn inderdaad ook niet gratis. Emoticon: Sadley

Maar die rookverslaving zal ook wel een stevige duit kosten, ook in Nederland.armand77
User
spacer line
 


On 14-07-2005 20:05 Albert wrote:
Armand,

Het enige wat ik je momenteel kan adviseren, stel het huwelik uit. Kost alleen maar geld wat je nodig hebt. Verschillende geloven mogen niet met elkaar trouwen in Indonesie wel er buiten. Dus dat wordt dan misschien in NL. Hetgeen je een vermogen aan Eurotjes gaat kosten. Waarom trouwen zo snel, wil jij dat of zij of is het je aanstaande schoonfamilie die dat wilt? Laat je niet dwingen, bepaal samen met haar wanneer en hoe. Let op dat je schoonfamilie je niet probeert kaal te plukken met allerlei zielige verhalen. Hou je hand op je knip, voor je het weet komen ze iedere maand langs alleen maar voor de centjes Ehh Ruphiatjes. Laat ze maar een baan zoeken.

Beheers je de taal al? Of nog niet? Want een baan in de Telecommunicatie en je spreekt de taal niet? Ik heb er geen verstand van maar of je een baan krijgt?

Ik wens je veel succes want andere raad kan ik je niet geven.


Telecom, maar dan de billing hoek, systeembeheer.... een applicatiebeheerder dus met een specialisatie in Billing en Systeem testing.

Ik wil met haar trouwen en haar familie heb ik maar 1 keer gezien.. Zelf was ze huiverig... Het zijn geen geldzoekers en ik ken haar nu 2 jaar. Maar die 2 jaar zijn superduur en niet zo fijn geweest met al dat gemis. Omdat we zelf allebei huiverig waren om zomaar met iemand van zover serieus het bootje in te stappen hebben we zo lang gewacht met dit soort plannen. Ze kan goed engels praten en de laatste maanden ben ik langzaam begonnen met zoeken naar een goede cursus. Het is moeilijk allemaal , maar so what gitu loh, ik ben niet slecht in talen.

Het feit dat ze geen werk heeft heeft niets te maken met dat ze niet wil, meer met de persoonlijke ervaringen die ze heeft opgedaan met bazen die dingen van haar wilden en dat kan ik getuigen ik heb met ze "gepraat". Het is een supervrouw qua karakter en ik hou daarvan en ze ziet verdorie ook nog leuk uit. Ik wil me niet uitwijden op wat allemaal op haar afkomt. Ze is er wel mee bezig, werk zoeken.Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Ikzelf ben programmeur (ASP/MSSQL op het werk, PHP/MySQL als hobby) en mocht er ooit iets leuks langskomen in IndonesiŽ zal ik er zeker naar kijken, maar de salarissen liggen over het algemeen een factor zoveel lager, tenzij je voor een multinational of staatsbedrijf werkt misschien.

Voorlopig moet ik het doen met hobby en hard werken hier in Nederland, en ach, wat de toekomst brengt? Wie weet.londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 14-07-2005 18:37 armand77 wrote:

Ik ben 27 jaar en heb een vriendin in Bali van 34 met 1 kind. Zij heeft op dit moment geen baan meer en ik wil op korte termijn met haar trouwen.


Ayam sori Armand,
Ik bemoei me misschien met zaken die me geen reet Emoticon: Shiny aangaan, je vraagt er echter zelf om. Deze ouwe lul Emoticon: Yeah right! vind het een beetje vreemd dat een NL man van 27 een vrouw van 34 met een kind kiest. Ik spreek nu even vanuit Indonesisch standpunt. Als ze nou een bintang pillem was kon ik het begrijpen, maar 1je zonder werk en zo, + waarschijnlijk een gigantische familie.

Ik zelf zie vrouwen van 30 en ouder meer als 'tantes' hiero, en dat terwijl ik 30 jaar ouder ben dan jij. 34 is heel oud voor een vrouw in Indonesia Emoticon: Confused

Een lot uit de loterij..........

Gruces

(PS ik kwam in 1991 naar Indonesia met 80 rug Emoticon: Yes! op zak, ruim een jaar later was dat 0,0. Zij...enz....enz....enz....)armand77
User
spacer line
 


On 14-07-2005 20:19 Jeroen wrote:
Ikzelf ben programmeur (ASP/MSSQL op het werk, PHP/MySQL als hobby) en mocht er ooit iets leuks langskomen in IndonesiŽ zal ik er zeker naar kijken, maar de salarissen liggen over het algemeen een factor zoveel lager, tenzij je voor een multinational of staatsbedrijf werkt misschien.

Voorlopig moet ik het doen met hobby en hard werken hier in Nederland, en ach, wat de toekomst brengt? Wie weet.


Dat doe ik ook nog PHP/MySQL, maar dan op het werk. Maar ook op mijn werk zijn er reorganisatie verhalen en moet ik zowiezo al verhuizen naar de Randstad wil ik een vergelijkbare baan krijgen, wel met iets meer salaris dan.

Ook voor een limbo die naar de randstad wil verhuizen zijn er bepaalde cultuurverschillen bij verhuizing, vandaar ook nu het gevoel bij mij dat nu het moment is om misschien iets meer risico te nemen. Hopelijk met een gouden handdruk als onderpand.

Ps jij ook success.... mocht ik geluk hebben, weet ik het forum te vinden, als ik ooit een soort web-programmeur-design ideaal zou kunnen bereiken en voor mezelf, puur hypothetisch natuurlijk, zou kunnen beginnen...armand77
User
spacer line
 


On 14-07-2005 20:21 londoh wrote:
[...]


Ayam sori Armand,
Ik bemoei me misschien met zaken die me geen reet Emoticon: Shiny aangaan, je vraagt er echter zelf om. Deze ouwe lul Emoticon: Yeah right! vind het een beetje vreemd dat een NL man van 27 een vrouw van 34 met een kind kiest. Ik spreek nu even vanuit Indonesisch standpunt. Als ze nou een bintang pillem was kon ik het begrijpen, maar 1je zonder werk en zo, + waarschijnlijk een gigantische familie.

Ik zelf zie vrouwen van 30 en ouder meer als tantes hiero, en dat terwijl ik 30 jaar ouder ben dan jij. 34 is heel oud voor een vrouw in Indonesia Emoticon: Confused

Een lot uit de loterij..........

Gruces


Ik kies het niet, ik hou van haar. Ik heb her niet opgehaald, ik heb haar ontmoet.. Ik had haar net zo goed in timboektoe of oude pekela kunnen ontmoeten. Ze ziet er uit als 25 als je dat enige troost bied als oude tante ziender Emoticon: Puh! Der familie komt rond, die heeft niets meer nodig dan de gemiddelde NLse familie voor verjaardagen. Ze... leeft net zo zuinig als ik op het moment.... alleen kost dat dan wel weer gelukkig een stuk minder.... Als ze wil kan ze zo een rijke gast vinden... Ik heb genoeg rijke mannen in pakken gezien in Bali die als een bezitter op haar afliepen zonder respect voor wat dan ook... Geloof me nou maar dat de liefde goed is en de personen geen bloedzuigers...
londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 14-07-2005 20:24 armand77 wrote:
[...]


Ik kies het niet, ik hou van haar. Ik heb her niet opgehaald, ik heb haar ontmoet.. Ik had haar net zo goed in timboektoe of oude pekela kunnen ontmoeten. Ze ziet er uit als 25 als je dat enige troost bied als oude tante ziender Emoticon: Puh!


Iya Armand, dat is een heel bekend liedje hiero. Ik heb net een PS'je bij me vorige bijgevoegd. Ik wenste ook naar niemand te luisteren, want ik h-IE-ld van haar. Ik heb geen spijt want kijk nooit achterom en zit nog steeds in Indonesia. Dus wat dat betreft Emoticon: Shiny

GrucesAlbert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 14-07-2005 20:15 armand77 wrote:
[...]
Het feit dat ze geen werk heeft heeft niets te maken met dat ze niet wil, meer met de persoonlijke ervaringen die ze heeft opgedaan met bazen die dingen van haar wilden en dat kan ik getuigen ik heb met ze "gepraat".


Tell me about it.
Mijn vrouw kan er een boek overschrijven wat voor klo*otzakken ze tegen komt in het zaken wereldje.
Niet alleen toeleveranciers maar ook gewoon andere kerels welke niets met zaken te maken hebben. Die haar constant lastig vallen met telefoontje of sms. Zelfs toen we hier op vakantie in Franrijk waren. Ik beantwoorde het sms'sje. Dat hij haar met rust moet laten en dat ik haar man ben. Toen begon die Eikel opeens te dreigen en werd hij kwaad? Achterlijk zijn die gasten daar. Die denken dat iedere vrouw op hun Moet vallen. Wat kun je er tegen doen als vrouw zijnde, wanneer ook de politie zo is. Geen bal! Emoticon: Confused
Wees maar blij dat je op Bali wil gaan wonen. OK Yogja is ok voor zover ik het weet.
Een nadeel, zwemmen in zee is er daar niet bij. Emoticon: Nooo


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 14-07-2005 20:21 londoh wrote:
[...]
(PS ik kwam in 1991 naar Indonesia met 80 rug Emoticon: Yes! op zak, ruim een jaar later was dat 0,0. Zij...enz....enz....enz....)


Had je ook niet zo'n leuke ervaring met je telefoonrekening welke een zij zou gaan betalen. Weg was zij en het $.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

armand77
User
spacer line
 


On 14-07-2005 20:31 londoh wrote:
[...]armand77
User
spacer line
 


On 14-07-2005 20:31 Albert wrote:
[...]


Tell me about it.
Mijn vrouw kan er een boek overschrijven wat voor klo*otzakken ze tegen komt in het zaken wereldje.
Niet alleen toeleveranciers maar ook gewoon andere kerels welke niets met zaken te maken hebben. Die haar constant lastig vallen met telefoontje of sms. Zelfs toen we hier op vakantie in Franrijk waren. Ik beantwoorde het smssje. Dat hij haar met rust moet laten en dat ik haar man ben. Toen begon die Eikel opeens te dreigen en werd hij kwaad? Achterlijk zijn die gasten daar. Die denken dat iedere vrouw op hun Moet vallen. Wat kun je er tegen doen als vrouw zijnde, wanneer ook de politie zo is. Geen bal! Emoticon: Confused
Wees maar blij dat je op Bali wil gaan wonen. OK Yogja is ok voor zover ik het weet.
Een nadeel, zwemmen in zee is er daar niet bij. Emoticon: Nooo


Nee dat heb ik ook genoeg gehoord en gezien. Niet alleen bij mijn vriendin maar ook bij haar vriendinnen en familie... Nee dat is geen positief aspect... Misschien moeten jouw vrouw en mijn vriendin maar samen een boek schrijven... kunnen we zo samen geld verdienen met zon berg verhalen Emoticon: Smilearmand77
User
spacer line
 


On 14-07-2005 20:31 londoh wrote:
[...]


Iya Armand, dat is een heel bekend liedje hiero. Ik heb net een PSje bij me vorige bijgevoegd. Ik wenste ook naar niemand te luisteren, want ik h-IE-ld van haar. Ik heb geen spijt want kijk nooit achterom en zit nog steeds in Indonesia. Dus wat dat betreft Emoticon: Shiny

Gruces


Goed te horen. Naast alle dingen die erbij komen kijken om iets te doen is er ook nog zoiets inderdaad als geluk en pech hebben en het leven zelf. En dat leef je. Word wel erg sentimenteel zo.

Ik luister wel... maarja als ik dat ga uitleggen kan ik je net zo goed een boek schrijven over wie ik ben en hoe ik dingen bekijk.... en als ik dan ga zeggen waarom dat niet zo bij mij is klinkt dat arrogant, alsof ik het dan allemaal weer beter weet. Laten we maar niet die weg ingaan....

27 klinkt wel als een jonkie, maar wat dat betreft ben ik gelukkig in balans....( zei hij arrogant). maar ok, niks is ooit zeker... uiteraard.... sinds dat haar werk weg is geef ik 3 kwart van mijn kosten voor haar uit aan de telefoonrekening ter illustratie....en dat is mijn rekening... ik bel alleen daarheen.... andersom is te duur..... en dan heb ik het niet over duizenden maar veel minder....

Luisteren is aan twee kanten, en iedereen heeft zijn eigen verhaal wb vertrouwen, ervaringen, levenservaring wb bepaalde dingen of niet,neus stoten met of zonder voorbereiding....

maar dat is inderdaad een heel ander onderwerp... alweer.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,636,337 topic views - 242,021 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 17-10-2021 12:49 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,304,556 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com