indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Merdeka
User
User icon of Merdeka
spacer line
 

Hallo Robbert,

De link bestaat niet meer?
Kunt u mij misschien verder helpen.
Gisteren 14 augustus 05 NOS journaal om 20:00 over westerling!
http://www.nos.nl/nosjournaal/(...)oorpagina/index.html

Salam
Merdekasidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Vrienden ,
Sekarang mereka sudah mengakui.
(ze hebben nu erkent)


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Ik denk dat dit een heel belangrijke stap in de goede richting is, zeker nu de generatie ouwe kolonialen bijna is uitgestorven. Eindelijk houden ze zich rustig.

GrucesHitami
User
spacer line
 

Het wordt pas offecieel waneer dit door de Minister president bekent gemaaktrobbert
User
spacer line
 

Hi Mr. Merdeka,
Een beetje zelfzoeken kan ook geen kwaad. Via www.omroep.nl zit je op een site, ergens middenop vindt je de rubriek geschiedenis,daarop klikken en.... jawel !
Roblondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 15-08-2005 02:39 Merdeka wrote:
Gisteren 14 augustus 05 NOS journaal om 20:00 over westerling!
http://www.nos.nl/nosjournaal/(...)oorpagina/index.html

Salam
Merdeka


Ayo Om Merdeka,

Pertel ons toh die perhaal over Westerling en zijn Depot Speciale troepen en de 40.000 slachtoffers in Celebes,is toch echt kasi voor U. U heeft vast wel een kennis die erbij was.

U heeft vast al Westerlings Oorlog van J.A. de Moor gelezen, een vrij objectief boek. De Moor behoort tot een jongere generasi geschiedsschijvers die onze koloniale geschiedenis vanuit een objectieve hoek en eigenlijk ook wel met enig schuldgevoel beschrijven. Anderen zijn o.a Hans van den Doel, Hans Meijer, Wim Willems, Joop de Jong en die dame met die Italiaanse naam die "Last van de Oorlog" heeft geschreven**. Helaas voor U komt De Moor niet tot die 40.000 doden die Indonesia heeft geteld. Maar het tellen van doden is altijd moeilijk daaro. Tijdens de communistenjacht in 1965/66 heben ze er ook maar 100.000 geteld terwijl het er een half miljoen waren. Satu, dua, tiga...banyak. In het tellen van asil korupsi zijn ze toch beter.

En gaarne een titel (eentje maar ) van een goed Indonesich boek over de Revolutie, ik bedoel dus geen persoonlijk en demogogisch gebral, maar gewoon een droge opsomming van feiten, wat geschiedenis eigenlijk moet zijn, meningen kunnen wij ons zelf wel vormen, daar veranderd zelfs Om Merdeka niets aan.

Merdeka atau mati Emoticon: Confused

Aku pilih mati, lekker rustig, tidur abadi dgn tenang dibawah pohon kemboja, bersama semut, cacing dan ulat Emoticon: Yeah right!

Gruces

Lon

** LAST VAN DE OORLOG door Stef Scagliola Uitgever: Balans
ISBN: 9050185932 Prijs: 30,--
sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Lon,
je kan met dhr merdeka gaan bakeleien overde zgn 40.000 slachtoffers .
Kijk of het 20.000 , 10.000 of 5000 gaat , dat intereseert niemand(behalve voor propaganda).
Het feit is dat een reguliere legeronderdeel oorlogsmisdaden heeft gepleegd.
En gestuurd door Den Haag .
En is zijn APRA geintje ook rechtmatig ?
En over de slachtoffers tijdens 1965/1966 dat geldt ook dezelfde verhaal , het is erg , want voor de zelfde geldt komt toen burgeroorlog.
En het is ook erg voor de slachtoffers vooral als je later leest dat het ook doorgestoken kaart is(de complot theorie mbt de rol van CIA).
Indonesia is toen niet uiteengevallen , maar heeft wel hoge prijs moeten betalen. Het zielige is , vaak zijn het meelopers die gekielhaald werden.

groetjes


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Sidia,

Geschiedenis zijn voor mij persoonlijk een opsomming van feiten. Vaak weet je maar een fractie van de werkelijkheid. Ik lees veel, altijd over Indonesia en als ik lees dan is het in 80% van de gevallen geschiedenis. Sinds ruim een jaar ook Indonesische boeken. Ik heb een behoorlijke afkeer van de manier waarop in Indonesia aan geschiedenis wordt gedaan, het is voornamelijk het aantonen van "gelijk" en het verdoezelen van de huidige situatie in dat land. In het algemeen is het vak sejarah in Indonesia niet geliefd. Ik probeer daar al jaren wat aan te doen via mijn website en heb een afdeling met links daar staan. Heeft nooit echt gelopen en heb ik 2x op het punt gestaan om de boel te deleten. De laatste keer heeft de man die het technische deel van mijn site verzorgd ingegerepen. Hij heeft namelijk Z.O. Aziatische geschiedenis gestudeerd, iets waar ie nooit wat mee heeft gedaan en vind nu het moment aangebroken om iets in de praktijk te brengen. Ik zelf ben al 2 jaar bezig om allerlei historische objecten in Indonesia te fotograferen, dat staat ook links en rechts op mn site. Voor het einde van dit jaar moet dit allemaal een groot geheel gaan worden onder het motto Geschiedenis is leuk, gericht op Indonesia, ik wil graag iets doen voor dat land.

Je moet je bedenken wat er op een gegeven moment in Soerabaja eind 1945 gebeurde er eeuwen aan vooraf zijn gegaan, maar bijvoorbeeld ook dat juist wat daar gebeurde veel KNIL militairen die op dat moment in Singapore zaten woedend maakte, maar ze mochten van de Engelsen het land niet in. Maar op een gegeven moment was het zover.... Die Westerling was commandant over bijna alleen maar Molukkers en Menadonezen, zijn toch geen Belanda's...... hetwas in die oorlog voornamelijk Indonesisch t/o Indonesisch, alleen veel van die Indonesiers stonden aan de verkeerde kant. Met dit soort gegevens zou je met zo een Om Merdeka kunnen gaan argumenteren, maar dan wordt geschiedenis een cowboyfilm "De goeien en de slechten" of een voetbalwedstrijd "Wij tegen Hunnie" Zoiets zie ik niet erg zitten want wordt een gebed zonder end.

Geschiedenis wordt bepaald door de Hoge Omes en de gewone man wordt daar de dupe van. Indonesia is een heel goed voorbeeld. In 1955 kreeg Soekarno tijdens de Asia-Afrika conferentie erkenning als internationaal staatsman, daarna is het goed misgegaan in Indonesia, want het sloeg in zijjn bol. Toen Soeharto zijn Ibu Tien overleed ging het ineens helemaal mis in Indonesia. Habibi die heel erg zijn best had gedaan werd uitgefloten voor zijn prestaties, terwijl hij heel belangrijk is geweest voor Indonesia op weg naar Demokrasi. Om Megawati niet aan het bewind te laten komen na haar overwinning in de verkiezingen van 1999, want een vrouw als hoofd van een Muslim land, ieeee, werd Gus Dur naar voren geschoven als President, een zeer gerespecteerd man. Na ruim een jaar is die reputatie vergeten en is hij op een vreselijke manier door het slijk gehaald en werd de foute keuze van het volk, Ibu Mega alsnog president, zij heeft het land bijna in de afgrond geduwd, eigenlijk was het haar man die Taufik Kiemas, een oplichter uit Palembang, die daar achter zat. En nu hebben we SBY.........die krijgt nog even het voordeel van de twijfel, de geschiedenis zal het ons leren.

Gruces

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Mas lon ,
ik ben eens dat geschiedenis een droge opsomming van data's , of het een feit is , dat zal blijken als "objektieve" buitenstaanders hun bevindingen ook hebben gegeven.
Terug naar mijn generatie , althans de kleine microscopische wereld in jakarta , mijn vrienden , familie , schoolgenoten etc , die hebben toen andere mening over de rol van Soekarno en zijn corrupte kliek.
Dat is ook de reden dat de zgn angkatan 66 de straat zijn gegaan.
Natuurlijk worden ze ook gedirigeerd van bovenaf (politiek heet dat) , maar zonder die angkatan zou het anders zijn gelopen.
Er is toen duidelijk diskusie geweest met de vorige generaties die nog onder de indruk zijn van de Bapa.
In deze forum kan de weinige liefhebbers moeilijk over oude zaken gaan kletsen want of het word te langdradig of het is te saai voor de anderen.
Sidia(mijn andere ik) heeft veel sterke verhaaltjes over die tijd en indien nodig heeft hij ook een duim.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Schultz
User
spacer line
 

Even een vraag tussendoor: wat is eigenlijk de rol en positie van de tweede man achter SBY?Er gaan verhalen,dat hij eigelijk aan de touwtjes trekt. Emoticon: Nooo Emoticon: NoooHitami
User
spacer line
 

Indonesie moet even wennen met de manier van SBY wat betreft leiding geven. Sby delegeerd meer als zijn voorganger en dit wordt geinterpeteerd alsof Yusuf Kalla de touwtjes in handen heeft.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,699,601 topic views - 242,038 posts - 13,758 topics - 35,454 members - last post @ 19-10-2021 16:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,401,944 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com