indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

He Merdeka,

Het staat nergens verneld, maar ik heb zo het vermoeden dat je in NL woont. Wat zal je je daar ongelukkig voelen zeg, kasian Emoticon: Clown Als je daarbij nog es de NL nationaliteit heb dan ben je een landverrader ook nog, dubbel kasian.

Salam dari Solo - Jateng

Londohlondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 01-08-2005 21:14 Merdeka wrote:
Bot is niet uitgenodigd hij heeft zijn eigen uitgenodigd! Wat een arrogantie!

Salam
Merdeka Emoticon: Bye bye


He Mardhikka,

Je kan natuurlijk hier allerlei beschuldigingen neerzetten, maakt niet uit, we lezen ze met graagte, maar e.e.a. moet natuurlijk wel kloppen.

Je kan natuurlijk op je klompen...ayam sori sandal jepit......aanvoelen dat het zo niet werkt. De Indonesische regering verstuurd uitnodigingen voor dit soort evenementen en dan worden die beantwoord. Dat gaat via de Ambassades van verschillende landen. Als Nederland een minister wil sturen dan vind Indonesia dat een eer. Gaan ze natuurlijk wel eerst even kijken wat voor Minister, nou van Buitenlandse zaken zeer OK, altijd beter dan een 2e secretaris van de Ambasade. Even heen en weer bellen, dan wordt dat geaccordeerd en aan de pers bekend gemaakt. Er moeten natuurlijk ook allerlei veiligheidsmaatregelen getroffen worden, stel je voor een minister komt op eigen houtje naar Jakarta en hij krijgt een granaat naar ze hoofd, nou dat geeft een enorme bende, neem dat maar van BungLon aan. Als zo een minister in het land is kan hij met zijn collega de menlu van Indo ook over andere sapi en kalfjes ngobrollen. Het leveren van fregatten of tropenbestendige tulpenbollen en zo.

Volgende keer alleen maar onzin schrijven die geloofwaardig over kan komen.

Gruces
Hitami
User
spacer line
 

He Merdeka,

Het staat nergens verneld, maar ik heb zo het vermoeden dat je in NL woont. Wat zal je je daar ongelukkig voelen zeg, kasian Als je daarbij nog es de NL nationaliteit heb dan ben je een landverrader ook nog, dubbel kasian.

Salam dari Solo - Jateng

Londoh


Londoh, ik wil toch dit even reageren op de bovenste :
Dat je op de man speel valt me toch wel tegen van jou !

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 02-08-2005 09:32 Hitami wrote:


Londoh, ik wil toch dit even reageren op de bovenste :
Dat je op de man speel valt me toch wel tegen van jou !Hi Hitami,

Als je weet hoe men zich in Indonesia dient te gedragen t.a.v. van kritiek in het openbaar op het land, dan zou je het kunnen begrijpen. Wat hier boven staat kan absoluut niet in Indonesia, zou iedereen over je heen vallen. Persoonlijk maakt het mij geen zak uit, maar dit forum gaat over Indonesia. Denk hier maar es over na.

GrucesHitami
User
spacer line
 

Londoh, Indonesie met kritiek, dat is als vuur met water, daarom voor een land als Indonesie om tot ontplooiing te komen gaat erg traag.. Ook op persoonlijke vlak wanneer dit gebeurd, is hun laatste wapen tersinggung of gepikeerd, zo wordt men monddood gemaakt. Dit heeft ook mee te maken met de Islamitisch cultuur en opleidings niveau. Toch zie je steeds meer toename van kritiek in Indonesie. Ook door columnisten die deze onderwerpen aansnijden.

Je heb gelijk deze forum gaat over Indonesie, daarom juist. met al zijn facetten. Erkenning van onafhankelijkheid is een daarvan. Dit forum geef ook de mogelijkheid om als individu een plek te geven om zijn/haar mening te ventileren. Deze is zowel positief als negatief.

Ik weet dat velen in Indonesie wat geschiedenis betreft over de koloniale verleden in het algemeen niet zo up to date is. Dit wil niet zeggen, dat wat Merdeka op de dit forum bracht, niet leef in Indonesie. Het is wel zo dat men niet gauw tegen de Nederlanders zou zeggen. Dat is weer iets anders.

Zelf in Indonesie wordt op dit moment de politici / regering geconfronteerd met openbare kritiek, voorbeeld Munir. En op dit moment zijn er veel Munir in Indonesie die nog steeds in leven zijn.

Democratische proces in Indonesie is in volle gang. Dus dogmatisch denken is niet meer op zijn plaats !

Londoh, je heb veel kritiek over Indonesie maar ik interpreteer niet dat je een hekel aan dat land heb. Integendeel zelf.londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Hitami,

In Indonesia voel ik me als een vis in het water, maar als je in mijn hoofd zou kunnen kijken is daar een voortdurende strijd tussen Oost en West gaande. Rudyard Kipling dichtte : "East is East and West is West, but never the twain shall meet" Ik kan dit volmondig bevestigen. Maar ik heb al eerder gesteld dat als men van iets of iemand houdt dan betekend dat je juist de tekortkomingen accepteert. Ik denk dat ik een soort houding heb ontwikkeld waardoor ik erg goed met de mensen hier kan opschieten (Javanen). Ik houd van lachen en maak voortdurend grapjes, ik geloof ook wel dat ik juist met hun erg geduldig ben (geworden !) Ik heb net de laatste dagen weer een gek project gehad. Ik moest een aantal grote zaken verzenden, meestal roep ik een tukan kayu laat en zooitje hout en spijkers aanrukken en die man timmert een end weg. Ik heb nu alles in karton laten verpakken, speciale dozen, met daaronder een pallet, dat moet tegenwoordig in NL, slappe kuli daaro. Een kartonhandelaar kwam met dat idee. De handgemaakte dozen (1,5 x 0,6 x 1 meter !) agen er fantasties uit, sterk en veel goedkoper dan hout + tukan. Maar van de pallet begrepen ze werkelijk niets. Heeft 5 dagen geduurd, maar nu staan er heel mooie pallets, van teakhout nog wel, afgekeurde delen uit de meubelindustrie. Ik tevreden en degenen die dat gemaakt hebben ook, want dat was voor hun een nieuw product, waar ze misschien hun voordeel kunnen doen. Ik heb er vele uurtjes uitlegwerk in zitten, maar zoiets doe ik graag. Ik zit hier nu bijna 15 jaar en voel me prima, ik geloof dat dat al behoorlijk lang is, zullen velen me niet nadoen en ik zit niet aan de drank noch heb ik het aan mn hart.

Wat betreft Indonesia, ik zie in een heleboel zaken op het gebied van vrijheids van meningsuiting grote veranderingen ten goede, er is wat dat betreft toch wel en ander sfeertje komen hangen in dit land. Nu nog economische vooruitgang, dat betekend voor de Indonesier harder en vooral beter werken. En de grote corruptie grondig aanpakken, dat is absoluut noodzakelijk. Ik schat dat er nog 10 jaar nodig is voor een complete mentaliteits verandering.

GrucesHendro
User
spacer line
 

Hr Hitami, ik denk dat wij die zich met deze thread bezighouden die indo's die toen naar de kampung zijn gestuurd niet vergeten zijn..
En zeker niet de indo's in Nederland die familie hebben in de kampung

Maar ik geloof zeker dat er vele indo's - ik heb het maar niet over de Hollander -in Nederland rondlopen die de aanwezigheid van die 'kampung-indo's' vierkant zullen ontkennen of negeren, of er wellicht geen weet van hebben.
Want het zijn vooral indo's van goeden huize (kasta) hier in Nederland die zich roeren en de mond hebben van indo-cultuur e.d. zodat het lijkt dat
indo's uniek zijn en een superras vormen: want ze verenigen het beste van 2 culturen.
Het beste dus.
Verkrachtingen in NI, daar wil men het zeker niet over hebben..

Dat de islam of de bahasa indonesia niet in hun Nederlandse indo-cultuur is geintegreerd, daar gaan zij maar gemakshalve aan voorbij.
Want indo's zijn vooral vrij, westers, christelijk en beschaafd (haloes)opgevoed en nauw met het KNIL en het koningshuis verbonden.
Dus de Westers-Europese (Nederlandse) waarden tellen heel zwaar bij hen.

U moet niet vergeten, dat toen de indo's in nederland aankwamen men zich moest verdedigen tegenover de Hollanders.
Waar had men Nederlands geleerd? Was bvb een algemeen gestelde vraag.
Het beeld dat de Indo's van zichzelf de Hollander voorhield - want de hollanders vonden hen maar bastaarden - was dus de goed opgeleide indo, die een goede baan had, een kast van een huis met een kebun en een kolam renang en een baboe en een djongos
De anak kolong, om het zo maar uit te drukken pastte niet in dat beeld van de indo in nederland.

Wel, wilt u nu een indruk hebben van wat die indo-cultuur behelst dan zult u merken dat er een aantal namen regelmatig terugkomen.
Op muziekavondjes zult u bijvoorbeeld indo-rock, of hawaiiaanse muziek e.a. andere uitvoerders van het indische/indo lied aantreffen.

Maar wanneer ik de interesses van de indo's in indonesie zo bezie dan zie ik b.v.: koreaanse/japanse sinetrons, bollywood, dangdut, Sheila on 7, Padi, Dewa
Ik ben zelf de mening toegedaan - maar wie ben ik en misschien ben ik bevooroordeeld - dat dit soort cultuur beter past bij een indo dan hetgeen men in Nederland aan indo-cultuur aantreft.

Wat mij betreft: ik luister liever naar Sheila on 7, Basejam, Slank - toch zeer westers georienteerde bands dan naar Hawaiaan of naar indo-rock of naar een
oudgediende van het indisch lied. Want dat laatste vind ik persoonlijk muziek zonder sambal.
En krontjong vind ik ook al heel verdacht voor de jongeren.

Geen wonder dat veel jongeren bij het horen van al dat Hawaiaans e.d. al snel de draad kwijtraken wat hun roots betreft en het schijnt dat veel jongeren daardoor Bahasa Indonesia gaan leren, met garuda-speldjes rondlopen, en zeer geinteresseerd zijn in Indonesie.
Interesses die vroeger niet bij hun ouders leefden

Want zeg u nou zelf, je kunt best zielsveel van een land houden (Indie), maar dat betekent nog niet dat je van de mensen en hun cultuur houdt
De gemiddelde indo was vroeger zelf niet met gamelan, wayang e.d opgevoed, ofschoon zij dit ook rekenen tot hun indische cultuur.
Want je moet toch tenminste een lokale taal (javaans, balinees) beheersen of een van de godsdiensten om eea te kunnen begrijpen.

De gemiddelde indo was nauwelijks ge-interesseerd in de inlander, laatstaan in de anak kolong. Men negeerde zelfs hun bestaan of ontweek hen
De anak kolong is indonesier nietwaar, en de indo (in Nederland) is indisch.londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Mas Hendro,

Interessant stukje heeft U geschreven. In Indokringen wordt ik gehaat vanwege mijn kritiek die vaak heb op hoe sommigen het Indo-zijn beleven, al die verhaaltjes over Indocultuur, Tempo Doeloe, Kille ontvangst en noem maar op. Naar mijn mening wordt er in dit soort schrijfsels teveel gefantaseerd, de waarheid geweld aangedaan en de geschiedenis vervalst. Een verschijnsel als Indo-cultuur begrijp ik helemaal niets van, ik heb hier wel eens over geschreven en kreeg pakken bedreigingen, een Indo houdt nu eenmaal niet van discussie wel van een hanige grote mond.

Laatst lag ik weer es hevig overhoop met de Kaum IndoBelanda er werd lyrisch geschreven over een Indisch dansgroepje dat Indonesische dansen uitvoerde, nou dat zal wel dacht ik toen, ken toch. Bij het artikeltje was een foto geplaatst, toevallig waren er bij mij thuis twee dames die ik de foto liet zien, toen ik om hun mening vroeg, zwegen ze, nou dan weet je het wel, toen ik doorvroeg kreeg ik iets van WTS te horen.

Afijn dat heb ik op mijn manier medegedeeld. Ik omschreef de foto als "een stelletje hoerige kerstvrouwtjes met een kleermaker uit Hawaï" uiteraard waren daarna de wayangs aan het dansen. Als ik het spekkerige figuur van een der dames bekijk moet ik...lamaar. Al met al vind ik dit niets met Indonesia te maken hebben, ook niet met Nederland, dus wat het beste uit 2 culturen die dan de Indocultuur moet voorstellen ?

Terzijde nadat ik dit geschreven had waren de bedreigingen weer niet van de lucht, lachen met die "gasten" altijd aan het katjouwen als je hun niet op hun woord geloof.

Hier het gewraakte plaatje:Gruces


Hitami
User
spacer line
 

Dat is wat om een Indisch/Indo's te zijn.

Zoals ik al eerder had beschreven, ze hebben te kampen met ZELFHAAT. Dit heeft ook te maken met Nederlandse assimilatie beleid ten aan zien van deze groep.

Daarom heb ik mededogen met deze groep !!!!Hendro
User
spacer line
 

He Merdeka,

Vreemd toch dat de Indo's die (volgens jou) op dit forum de kambing hitam genoemd worden ook een anti-belanda houding hebben: want de Belanda's (althans de regering) kwamen in NI en in Nederland niet genoeg op voor hun rechten.
En zij werden zowel door de Belandas als Inlanders gediscrimineerd
Toen geschoolde inlanders ook mochten solliciteren naar ambtelijke baantjes in NI waren het toch de indo's die daar zeer verontwaardigd over waren.
Want toen kregen ze geduchte concurrentie en waren ze het lieverdje van de Belanda's niet meer.

En de Indonesiers krijgen al op de sekolah dasar en de SMA/SMU te horen dat de Belandas de bezetters en de onderdrukkers waren.
Voor de indo's betekende de onafhankelijkheidsverklaring van Soekarno het einde van hun tempo doeloe en de Bersiap krijgen jullie nog steeds onder de neus gewreven.
En volgens veel Indonesiers waren de Indo's handlangers van de Belanda's.
Volgens zeggen hees een indo na de Japanse capitulatie een Hollandse vlag die onmiddellijk door indonesiers werd verscheurd tot een Merah Putih.

Wordt het niet eens tijd dat jullie onderling vrede gaan sluiten en gezamenlijk actie voeren tegen de Belandas tegen het door hen jullie aangedane onrecht en tweespalt?
Dan zijn wij hier in Nederland eindelijk van dat Indisch gedoe af en is den Haag - de weduwe van Indie - niet meer Indische hoofdstad maar Jakarta en kan zij eindelijk weer eens trouwen.
Want wat kunnen ouwe dames toch zeuren, neem me niet kwalijk zeg.
Hendro
User
spacer line
 

Hi Hitami

Zelfhaat is niet het juiste woord, want vind je alls wat je doet niet goed.
Superioriteitsgevoel of sombong zou misschien beter op zijn plaats zijn.
(dit geldt naturrlijk niet voor Alle indo's maar voor BEPAALDE indo's)

Want wie durft er nu te beweren dat hij het beste van 2 culturen in zich verenigt of trots met een badge rondloopt met daarop de tekst 'Trots dat ik indo ben'?

Ik ken genoeg indonesiers hier in Nederland die de Belanda's waarschijnlijk niet zo halus vinden maar ze zijn tenminste aardig (ramah) en die indo's sombong mintah ampun

Overigens dit sombong gevoel komt niet alleen bij indo's voor hoor.
Jaren geleden tijdens de Olymische Spelen vonden Afrikaanse zwarten dat de Amerikaanse zwarten naast hun schoenen (spikes) liepen.

Kijk, dat krijg je nou wannneer je (innerlijk) blank probeert te zijn en je afkomst verloochent.
Wanneer de koelie de Tuan Besar probeert te imiteren om bij Indie te blijven.


Hitami
User
spacer line
 

Hendro: Kijk, dat krijg je nou wannneer je (innerlijk) blank probeert te zijn en je afkomst verloochent.

Hendro, juist door deze gedachten ontstaat zelfhaat !
Hendro
User
spacer line
 

L.s.

Even terugkomen op dat voorgenomen bezoek van minister Bot aan Jakarta.
Bot is dus niet uitgenodigd, en wanneer hij toch onuitgenodigd komt zal hij alleen japanse parlementariers aantreffen bij de festiviteiten.

Ik weet niet of dit bericht klopt wat ik gisteren hoorde.

Dat zal wat worden zeg..

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

wah campur aduk seh , si Bottje word niet geundang (uitgenodigd), malu seh als hij zichzelf gaat uitnodigen.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Hendro
User
spacer line
 

Hr Hitami

Wanneer u het zo wilt stellen.
Ik ben echter geen psycholoog.
Zelfhaat is inderdaad geen zelfaanvaading..
En een en ander kan ook nog leiden tot zelfbeklag; en er ontstaat zelfs ook een onderlinge haat voor elkaar.
Dat leidt dan weer tot de vorming van losse groepjes verwilderde individuen die het ontstaan van een eenheid (en ook samenwerking) tegenhoudt.


Veel indische mensen wijzen ook vaak op de aanwezigheid van zoveel indische verenigingen met elk hun eigen activiteiten: het indische leeft zeggen zij trots.
Maar de werkelijke reden daarvan, zien zij niet in.
Hitami
User
spacer line
 

Hr. Hendro,

Het is best interssant om in de zwarte pschychologie te verdiepen. Ook mensen waar de herkomst uit de gekoloniseerde landen vandaan komen.

Aanrader is Frans Fenon, titel van de boek o.a. Zwarte huid, witte masker

Hij was pschychiater, filosoof en vrijheidstrijder.

Groeten


londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Nou ik denk niet dat die Bot op ze eigen houtje komt, ze weten dr van. Heden een artikel in The Jakarta Post:

Dutch make historical gesture in sending foreign minister to Indonesian independence day

http://www.thejakartapost.com/(...)0050804160654&irec=1Hendro
User
spacer line
 

Zoals ik eea op een andere manier verwoordde:

Accepting 1945 as the date of independence "means the military conflict was an international conflict, and no longer an internal affair," said Henk Schulte Northolt, of the Royal Netherlands Institute of Southeast Asian and Caribbean Studies in Leiden.That could be read as admission that "we were wrong, in some ways, in this whole war," he said. ( Emoticon: Shiny

Niet zo zeer wilden de nederlanders niet praten met de volgens hen de jappencollaborateur Soekarno maar ik denk zelfs dat de nederlanders toen al het vermoeden hadden dat het wel eens heel gauw afgelopen zou zijn met nederlands-indie.

NI voorbij, dan moest de RI ook maar niet komen, vandaar dat zij er alles aan deden om de indonesiers dwars te zitten - getuige het NNG conflict.

Ook de rol van de indo-europeanen is zeer kwestieus.
Voor de oorlog waren er natuurlijk indo-europeanen die het best goed voorhadden met de indonesiers.
Maar in hun achterhoofd speelde altijd het idee dat zij een grote rol zouden moeten spelen in het bestuur en dat NI onder Nederlandse vlag moest blijven.
(Toen de nederlanders Indonesie verlieten kozen zij dan ook heel gauw voor de weg naar Nederland.
Een land dat zij slechts kenden van horen praten)

Hun vooraanstaande rol baseerden zij op de gedachte dat zij een soort link (verbinding) vormden tussen de belanda's en de indonesiers wier culturen zij zo goed zouden kennen

Deze inmiddels achterhaalde gedachte van het tussen twee culturen zitten (kind van twee culturen) speelt nog steeds een grote rol in het denken van de indo-belanda's (indischen) in Nederland.
Ook onder de jongeren, die totaal geen kennis hebben van de bv.b. de Islamitische religie in Indonesie of de Indonesische taal (talen) en cultuur.

Hendro
User
spacer line
 

Hr Hitami

Ik zal dat boek die u noemt eens lenen (en lezen) van de bibliotheek

Dat zoeken naar de roots is een zeer normaal verschijnsel.
In het programma 'Opsporing gezocht' zie je kinderen die op zoek zijn naar hun roots - i.e. hun natuurlijke ouders.

Bij zwarten heerst altijd het gevoel dat hun land van herkomst ergens in Afrika ligt.
Daar zijn bvb die rasta's (die met die dreadlocks) die in hun land van herkomst Ethiopie zien waar eens ene Yah de scepter zwaaide.
Bij indo-belanda's (indischen) zie je ook de belangstelling voor Indonesie en in het bijzonder voor Indie..

Opvallend bij de Indischen is wel dat hun ouders alle moeite deden om te bewijzen dat zij Nederlanders waren en als zodanig voordeden -
terwijl latere generaties er alles aan doen om hun allochtoon zijn (en hun gemengde afkomst) te benadrukken.
En in dit streven noemen ze alles wat in feite Indonesisch is gemakshalve maar Indisch (de botol tjebok).
Indisch als containerbegrip voor de indonesische (meng)cultuur met nederlandse invloeden: de indische mengcultuur zoals u het wilt.
Ze gaan zelfs ook zo ver te zeggen dat wanneer een Indonesier die een foto van koningin Beatrix aan de dinding heeft hangen -ergens in Indonesie-, dit ook indisch te noemen, daarbij (voor velen onder hen en ook voor ons) de de verwarring nog groter te makende.

Verwijst in Indonesie iets naar het Hollandse (een koekoeksklok bvb), dan is dat Indisch.
Omgekeerd, verwijst iets in Holland naar Indonesie (een wayangpop bvb), dan is dat ook indisch.
Vooral wanneer de bezittter van genoemde voorwerpen een 'gemengd-bloedige' is, is dat een teken van dat het indische nog leeft.

Maar voor alles geldt de alomvattende reden en gedachte: Erkenning (en behoud), en dat nog steeds na meer dan 60 jaar.

Limabelaspuluh tahun tidak (belum) diakui.Hendro
User
spacer line
 

sorry
enampuluh (60) tahun
Hitami
User
spacer line
 

" Opvallend bij de Indischen is wel dat hun ouders alle moeite deden om te bewijzen dat zij Nederlanders waren en als zodanig voordeden -
terwijl latere generaties er alles aan doen om hun allochtoon zijn (en hun gemengde afkomst) te benadrukken ".

Deze gedrag is herkenbaar, blijkbaar men begint moe te worden om zichzelf te bewijzen als een Nederlandse en tot een bewust te komen dat hun roots in Indonesie liggen. M.a.w. acceptatie van zichzelf.
Hendro
User
spacer line
 

En zich als zodanig gedroegen.

Ja, acceptatie van jezelf: dan hoef je jezelf niet te bewijzen.
Dan hoef je jezelf niet uit te leggen.
londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Toen de eerste golven Indische Nederlanders in Nederland kwamen zaten daar velen tussen die zo bruin als koffie waren, en werd er in NL gedacht: Nederlanders ?? Emoticon: Confused Nu is er enkele generaties later zoveel melk bij de koffie geschonken dat men denkt : Allochtoon?? Emoticon: Confused Sinds mijn vroege jeugd ken ik al Indootjes, in de tweede klas lagere school was ik al bekend met de stevige geur van terasi afkomstig van Wilma M. die voor mij in de bank zat. Pas een jaar of 4 geleden heb ik voor het eerst kennis gemaakt met hetgeen er op het internet over "Indisch" en zo werd geschreven, dat heeft mij toen zeer verbaasd en ik vond hetgeen ik las moeilijk te begrijpen. Nu is die verbazing nog niet wegge-ebt, ik begrijp er echter tegenwoordig niets van. Mensen zonder land, zonder geschiedenis, en maar zoeken. Dat terwijl Batavia tegenwoordig Jakarta heet en vanaf AMS in 20 uur per vliegtuig te bereiken is. Dus wat zoeken ??

GrucesHendro
User
spacer line
 

Indonesia just a smile away.
Sudah 60 puluh tahun!
TERDAD
User
spacer line
 

Assalamu-Allaikum Suadara-saudara danSaudari-saudari!
17 Agustus 2005 - Indonesia Abadi- Tetap Merdeka!!

Als Nederland vind dat Nederland recht heeft op schadevergoeding van Japan,en dat Jpan spijt moet tonen voor wat er allemaal geschied is in
voormalig Ned.Indie.................................Dan heeft Indonesia er zeker recht op,
v.w.b. de 350 jaar onderdrukking door Nederland in Indonesia!

Gewoon een formaliteit: 17 Augustus 1945 erkennen en vrede sluiten!

Men moet niet zo bekrompen zijn in Nederland!!
"Wat U niet wil dat U geschied,dat doet men ook aan de ander Niet''!

Het wordt tijd dat er Vrede gesloten wordt tussen Indonesia en Nederland!

Alhamdulillah!
Allah memberkat anda semuanya!
Kesejahteraan untuk masyarakat Indonesia dan Belanda!

Wassalam dari Si TerdadINDONESIA ABADI - TETAP MERDEKA


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,699,601 topic views - 242,038 posts - 13,758 topics - 35,454 members - last post @ 19-10-2021 16:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,402,787 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com