indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Merdeka
User
User icon of Merdeka
spacer line
 

Beste mensen,

Graag uw aandacht voor dit onderwerp en steun de petitie.

http://www.PetitionOnline.com/(...)h41244/petition.html

Op 5 mei 2005 is de KOMITE UTANG KEHORMATAN BELANDA opgericht en op 20 mei is de petitie overhandigt aan de nederlandse ambassadeur.

Met vriendelijke groet,
Merdeka
PS. Vandaag HUT ke-478 JakartaSchultz
User
spacer line
 

Iedereen is vrij om welke petitie dan ook te ondertekenen.Ik ben bang - en dan druk ik mij heel voorzichtig uit- dat deze petitie weinig uithaalt.
Laten we met dit warme weer maar erwtensoep met sambal terassi eten.Bruine bonen mag ook.londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Op 27 december 1949 heeft Nederland heeft de souvereiniteit aan Indonesia overgedragen, na 350 jaar koloniaal bewind, en heeft daarmede de Republik Indonesia, toen nog R.I.S. geheten erkend. Tot de overdracht van Nieuw Guinea in 1962 aan de VN is de verhouding tussen de twee landen zeer gespannen geweest, jarenlang heeft Nederland niet eens een Ambassadeur in Djakarta gehad.

Mocht er het gerucht gaan dat Nederland de datum 17 augustus 1945 als oprichting van de R.I. zou willen erkennen dan komen de KNIL en andere veteranen in het geweer dat gaat een hoop commotie geven, plus nog allerlei Indogroeperingen die weer es wat willen zeggen. Echter onder een kabinet met CDA erin lijkt het me sterk dat de politiek in Den Haag er ook maar 1 seconde over denkt, het was de KVP, een van de voorlopers van het CDA die met Beel de harde lijn t/o Indonesia voorstond. Soekarno vertrouwen was toen ondenkbaar, want hij had immers met Japan gecollaboreerd.

Men moet zich ook even voor gaan stellen dat als Nederland de datum van het uitroepen van de Republik Indonesia zou erkennen er ineens gigantische schadeclaims vanuit Indonesia gaan komen, waar jaren over onderhandeld moet worden en dat zal een hoop oude wonden open maken en misschien wel de relaties tussen de 2 landen die vaak toch nog labiel zijn voor jaren hevig vertroebelen.

Kortom: realisme gebied te stellen dat deze optie niet haalbaar is .

Gruces

sahabat
User
spacer line
 


On 26-06-2005 13:28 Schultz wrote:
Iedereen is vrij om welke petitie dan ook te ondertekenen.Ik ben bang - en dan druk ik mij heel voorzichtig uit- dat deze petitie weinig uithaalt.
Laten we met dit warme weer maar erwtensoep met sambal terassi eten.Bruine bonen mag ook.


.................................................................................................................................
Dear Mr.Schultz,
Ik ben het weer eens,dese keer met U.Dese topic vraagt om ertensoep met spek
Emoticon: Nice
SahabatSchultz
User
spacer line
 

Dank je wel Sahabat.Laten we onder het eten van erwtensoep - jij met spek en ik met sambal terassi - het eens hebben over andere luchtige dingen.Gewoon ngobrol of ngopi al dan niet met een rokok kretek en filoso feren over de goede dingen van het leven.Het is al warm genoeg.......es gosok kan er wel bij Emoticon: Bye bye Emoticon: Yeah right!londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Inderdaad, lekker aan de erwtensoep en laat die bruintjes de koelere maar krijgen met hun gezeur altijd, ze hebben hun land tenslotte aan de Nederlanders te danken en als je goed kijkt hebben ze dr een grote teringzooi van gemaakt. Wij Nederlanders hebben altijd wel geweten dat ze niet geschikt waren om hun eigen land te regeren, maar ja ze moesten zo nodig.Ö.pffffffffffffft......pffffffffffffft......even een paar ferme ertescheten, nou dat lucht lekker op.

Hiero een erwtensoepverhaaltje:

ďDit gebeurde bij ons op Java, in het plaatsje Tjoegenang, bij een elektracentrale die we daar bewaake (sic). De man werd verhoort (sic) door de I.D. Ďinlichtingendienst'. Dat waren vaak Nederlandse jongens of halfbloeden die ouders vermoord of gevangen zaten in een of ander kamp. Deze mensen en nog wat Amboneze waren vel (sic) op de zwarten, zij noemden ze zo. De man die werd verhoord wilde na klappen en stompen niets zeggen. Dan werde de hand en voete gebonde (sic) een dikke doek over mond en neus en dan water erop. Dat is gelijk een verdrinkingsdood, als men daar dan lang mee doorgaat. Als de man ergens belangrijk was, namen ze hem later mee en gingen ze verder met verhoor elders.

Ondanks het feit dat ik wel eens hoorde dat gevangenen werden geslagen en met stroom werden behandeld, kon ik aanvankelijk toch nog wel genieten de schoonheid van IndonesiŽ. Later had ik uit verontwaardiging mín superieur adj. KNIL wel bijna kunnen neerschieten, toen ik zag, in 1948, dat een IndonesiŽr onder zijn toezicht tot bloedspugens toe op de rug werd geslagen met geweerkolven en hij zelf door een sigaret op het hoofd te drukken hem dwong iets mede te delen. Ik vernam, dat deze man met een pas voor T. helemaal in S. werd gevonden en daarom in verband werd gebracht met een wapen diefstal. De wapens heeft men terug gevondenĒ.

Uit : Last van de Oorlog - Stef Scagliola - Uitgeverij Balans/2002/ pag. 99


Zijn er 100'den van, maar kan je beter niet lezen, verpest alleen maar je humeur, beter aan de mooie kanten van Indonesia denken, die lieve, aardige mensen, en lekker goedkoop daaro. Trouwens ze hebben het er nooit over, vinden ze onbeleefd als je op pakansi ben en van hun land geniet, maar onderhuids zit er wel wat hoor, neem dat maar van Ome Lon aan. Zit je lekker aan de erwtensoep TV te kijken, journaal: ĎIn een bejaardentehuis te Beieren is de 83-jarige Duitser Helmuth W. gearresteerd, hij wordt er van verdacht een vrachtwagentje gas (Zyklon-B) naar het vernietigingskamp Auswitsch te hebben geredení. Goed zo ze hebben weer zo een teringmof gegrepen, de doodstraf voor 'm, wordt er in veelstemmig polderkoor geroepen.

In vele keurige huiskamers van nette gezinnetjes in Polderland loopt de vader des huizes regelmatig naar het fonteintje om zijn handen te wassen, daarna gaat hij zijn nagels schoonmaken.Er kleeft namelijk bloed aan dat er nooit meer af wil. Vader heeft in 1945 Ė Ď49 bij het KNIL gediend in IndiŽ en heeft daar goed de beest uitgehangen, voor Volk en Vaderland een terechte zaak volgens velen. Hele kampongs heeft ie tezamen met zijn maten met kogels doorzeefd en in de fik gestoken, inclusief bewoners en vee, moedertjes eerst een paar keer verkracht, kindertjes met de bajonet "geprikt". In Den Haag hebben ze doofpotten vol met dit soort spannende verhalen. (bijv. de Excessennota, juni 1969)

Is er ergens ter wereld iets dat op "schending van de rechten van de mens" lijkt, dan staan ze in dat zelfde Den Haag op hun achterste benen, en met Den Haag half Nederland. Als je in het openbaar verklaard dat de Holocaust terecht was dan ga je de cel in, voor heeeeeeeeeeeeel lang.

Begrijpt U dit? Ik niet. Soms voel je je wel eens ongemakkelijk als inwoner van dit land en een IndonesiŽr over "350 tahun penjajaĒ begint. Ik ben na die tijd geboren zeg ik altijd maar, zo ontwijk ik vele lastige vragen, hypocriete Nederlander die ik ben. Doch als je over het schitterende Java reist mag je niet vergeten dat die Javaanse aarde doordrenkt is met liters bloed, zweet en tranen van die zelfde Javaan, dat eiste de Belanda van hem, die Inlanders waren alleen maar goed om te werken of over de kling te jagen en ja een wip met die hete vrouwtjes was ook niet te versmaden. 10.000'den vruchten van deze vaak vluchtige relaties wonen in de polder en zeuren wat hun door de "Jap" is aangedaan.

Gruces


NB Aan Ome Jan dari Bali, Ayam sori voor mijn taalgebruik, doch ik persoonlijk vind dat bij een grof verhaal een beetje "stevig" taalgebruik past, ieder vogeltje zingt zoastie gebekt is toh. Nou deze spreeuw heb leren zingen tussen de tramrail op het asfalt van Mokum Barat Lama (wordt nu Arabisch gesproken daaro) en vindt pesoonlijk niet dat het echt vals klinkt, het is echter geen sonate van show pain. Emoticon: Confused


Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Als ik dit soort verhalen lees vind ik het uiterst merkwaardig dat wij als Nederlander niet echt vijandig bejegend worden in IndonesiŽ.
Aan Japanners heeft de doorsnee Indonesier echter een grote hekel.
Iedereen heeft in zijn kennissenkring wel mensen die vroeger hebben gevochten in het verre IndiŽ en bij het lezen van dit soort zaken is het ook heel duidelijker waarom deze personen zwijgen als een graf over hetgeen is voorgevallen.
Janlondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Jan,

Wat jij merkwaardig vindt is gewoon de vergevingsgezindheid van de IndonesiŽr, daar zijn ze vrij goed in. Misschien wel slechts uiterlijk, maar toch. Wat mij altijd ten zeerste heeft verbaasd is dat je hier nog wel eens oud-strijders uit NL tegenkomt die hun oude vijanden gaan opzoeken, zo onder de indruk zijn zij geraakt van deze mensen en het land. Ik mag wel stellen dat dit uniek in de hele wereld is en niet 1-tje of 2 maar echt 1000'den.

Aan de Japanse bezetting heeft de IndonesiŽr zeer nare herinneringen overgehouden. In PD ke-II (WO II) zijn er bijv. meer dan 300.000 romusha omgekomen, plus heel veel ianfa (troostmeisjes) de burgerbevolking heeft ook vreselijk geleden door bijv. verplichte rijstleveranties, 90% van de oogst moest aan Japan worden afgestaan, met als gevolg hongersnood, er zijn ook vele opstanden waarbij veel bloed vloeide in die jaren geweest. Het aantal burgerslachtoffers was vele 100.000'den. Ik kan moeilijk inschatten hoe de IndonesiŽr t.o de Japanners staan, ik woon in een niet toeristisch gebied. Hier zitten wel enige grote Koreaanse en Taiwanese werkgevers (textiel) maar Japanners zie je nauwelijks. Ik weet wel dat de IndonesiŽr bewondering voor Japan heeft als Aziatisch broedervolk. Japan heeft ook oorlogsschade aan Indonesia (de regering) betaald, ik geloof een half miljard US$. Er is in Palembang een grote brug over de Musi gebouwd en Hotel Indonesia te Jkt, dat inmiddels dicht is, is ook door Japan betaald. Ik weet niet of dat in dat half miljard zat.

Wat ik ook altijd vreemd vind dat er in de kamp- en andere ellendeverhalen van Indische Nederlanders nooit de Inlander voorkomt, alsof alleen zij geleden hebben onder Nippon. Hoogstens een lief vrouwtje waarmee zij eten konden ruilen vanachter het gedek. Heel vreemd die verhalen die zich in Indonesia afspelen zonder IndonesiŽrs die ineens zo heetten toen de Indische Nederlanders eruit kwamen, 3,5 jaar daarvoor waren het nog "de Inlanders"

Tot hier maar, ik word helemaal naargeestig van me eigen verhaal. Emoticon: Frustrated

Gruces

sahabat
User
spacer line
 


On 26-06-2005 23:22 Schultz wrote:
Dank je wel Sahabat.Laten we onder het eten van erwtensoep - jij met spek en ik met sambal terassi - het eens hebben over andere luchtige dingen.Gewoon ngobrol of ngopi al dan niet met een rokok kretek en filoso feren over de goede dingen van het leven.Het is al warm genoeg.......es gosok kan er wel bij Emoticon: Bye bye Emoticon: Yeah right!


Mister Schultz,
Ya toch ,beetje filosferen,ngobroll,maar ook als ik zie hier die omong kosong soms dan zeg ik gewoon: saya tidak setuju dengan hal itu Emoticon: Yes! ya toch.
Je kan zien toch wat voor nest de mensen hebben gehad ya toch.
Teveel serius is niet goed ,maar schultz, history is niet altijd goed voor te praten.Kom we nemen een bintang.
Emoticon: Nice
Sahabatsahabat
User
spacer line
 


On 26-06-2005 23:22 Schultz wrote:
Dank je wel Sahabat.Laten we onder het eten van erwtensoep - jij met spek en ik met sambal terassi - het eens hebben over andere luchtige dingen.Gewoon ngobrol of ngopi al dan niet met een rokok kretek en filoso feren over de goede dingen van het leven.Het is al warm genoeg.......es gosok kan er wel bij Emoticon: Bye bye Emoticon: Yeah right!


Mister Schultz,
Ya toch ,beetje filosferen,ngobroll,maar ook als ik zie hier die omong kosong soms dan zeg ik gewoon: saya tidak setuju dengan hal itu Emoticon: Yes! ya toch.
Je kan zien toch wat voor nest de mensen hebben gehad ya toch.
Teveel serius is niet goed ,maar schultz, history is niet altijd goed voor te praten.Kom we nemen een bintang.
Emoticon: Nice
SahabatSchultz
User
spacer line
 

Londoh,Wat betreft de erwtensoep,zo heb ik het niet gezegd en niet bedoeld,want ik laat de bruintjes beslist niet de kolere krijgen.Ik zou al de IndiŽgangers dan hetzelfde wensen????No way,dong.Wat betreft de verhalen van kampmensen die niets zeggen over de Indonesische landgenoten,het volgende: wanneer je iets meegemaakt hebt en het doet pijn kijk je dan ook nog of je buurman pijn heeft? Als je zegt dat de geschiedschrijvers - pas in de laatste jaren - aandacht hebben geschonken aan de ellende die de gewone indonesische mens heeft doorgemaakt tijdens de Japanse bezetting,dan zeg ik dat klopt/benar.Ook de burgers die uit Indonesia en ander landen werden geronseld om aan de Burma-spoorweg te slaven,zijn jarenlang doodgezwegen.Maar dat de Indische kampganger alleen met zijn eigen leed bezig is,bestrijd ik.!Lees de kampdagboeken maar,waarin de hulp van de Indonesische vrienden van buiten het gedek meermalen genoemd wordt.
Sahabat waar is de bintag,want daar heb ik nu wel zin in,want ik ga weer meedoen. Emoticon: Stupid Emoticon: Yawn Emoticon: Confusedlondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Menir Schultz yth,

Het bordje erwtensoep heb ik even van U geleend, de rest zijn mijn eigen woorden. Kampdagboeken zijn bronnen voor de geschiedschrijving, ik spreek over het grote geheel van de geschiedenis zoals die nu verteld wordt, die is vaak zeer eenzijdig. Ik ben een buitenstaander, heb die tijd niet meegemaakt.
Verleden jaar heb ik zelf een lang stuk geschreven over het verzet van de Indische Nederlanders in de Vogelkop (Nieuw Guinea). Heb ik veel moeite mee gehad omdat de verhalen van de individuen zo aangrijpend zijn.

http://www.londoh.com/verzet_t(...)gen_de_japanners.htm

Gruces

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Beste Vrienden ,
toen ik dat petitie las , begin ik te oei oei oei -en
Iedere indonesier die sejarah jheft gehad in zijn SMP/SMA tijd die kennen het wel.Natuurlijk zal NLD regering het proberen te ontkennen en te voorkomen, maar ik ben niet eens met ome Schultz dat de petitie niks uithaalt .
Wat zijn de gevolgen dan ?
1. onrust in veel huizen v.d oud indiegangers, als er vragen werd gesteld :
papa/opa , wat hebben jullie in indie gedaan ?
2. voorleggen aan de Internationaal Gerechtshof (Den Haag)
oorlogsmidaden verjaren immers niet(?)

Mijn inziens is een ernstig situatie die als het kan discreet opgelost moet worden .

groetjes


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Merdeka
User
User icon of Merdeka
spacer line
 

http://www.telegraaf.nl/buiten(...)nd/23261761/IndonesiŽ_viert_onafhankelijkheid_van_Nederland.html

Hierna moeten de blandas nog bayar utang/schulden terug betalen incl. het goud van de koets terug geven.

MerdekaMerdeka
User
User icon of Merdeka
spacer line
 

http://www.trouw.nl/nieuwsenac(...)n/1122357458714.html

Endelijk zijn d veteranen om. Het bijft en is een misdaad het sturen van militairen!!!!

MerdekaRichardFvV
User
User icon of RichardFvV
spacer line
 

Indonesische onafhankelijkheid vieren, welke Indonesische onafhankelijkheid?
De Javaanse onafhankelijkheid zult u bedoelen en het begin van Javaanse kolonisatie...... Volgende stap; Poncke Princen, Nederlands ereburger maken?


'Hij bevalt me niet.' Waarom niet? 'Ik ben niet tegen hem opgewassen.' Heeft een mens ooit zo geantwoord?

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Richard dFvV ,

De Indonesische onafhankelijkheid dat de Indonesiers op 17 Augustus 1945 hun onafhankelijkheid hebben geproklameerd.
Staat ook in de nederlandsche geshiedenisboeken.
PS: in Indonesia heb je geen Javaanse kolonisatie , of kan je de bronnen van jou bewering in deze forum voorleggen.
Heb je toevallig (wetenschappelijke ) publikaties in je gedachte ?
groet


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Schultz
User
spacer line
 

Wat betekent het,dat Minister Bot van Buitenlandse Zaken de viering van de onafhankelijkheidsdag in Indonesia bijwoont ,namens de Nederlandse regering? 17 augustus- 2 dagen dat Japan zijn meerdere moest erkennen in de geallieerden,riep Ir.Sukarno de onafhankelijkheid van Indonesia uit.Toch werd een zware delegatie,bestaande uit Dr.M.Hatta en Prof.Sutomo naar Den Haag gestuurd om op 27 december 1949 officieel de akte van de souvereiniteitsoverdracht van Indonesia aan Indonesia te ondertekenen.
Het staat ieder land vrij om de onafhankelijkheidsdag te vieren op welke dag het wil.Maar de Indonesische delegatie van Dr.M.Hatta heeft de akte niet voor niets ondertekend.En bovendien werd de souvereiniteit overgedragen aan de Verenigde Staten van Indonesia... Emoticon: Yes!sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Pak Schultz:
17-08-1945 De facto is Indonesia Onafhankelijk toen de Indonesiers hun kemerdekaan hebben gepreoklameerd.

27 dec 1949 is de Juridische afhandeling .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 29-07-2005 07:57 sidia wrote:
Pak Schultz:
17-08-1945 De facto is Indonesia Onafhankelijk toen de Indonesiers hun kemerdekaan hebben gepreoklameerd.

27 dec 1949 is de Juridische afhandeling .


Hebben we nog de Nieuw Guinea Kwestie die zich tot ver in de 60'er jaren voortsleepte, Nieuw Guinea werd buiten de boedel gehouden bij de overdracht. Voornamelijk om Soekarno dwars te zitten, want Nederland had geen uitgesproken Idee wat het met dat immense stuk land aanmoest. Het werd van verwaarloosd deel van IndiŽ een Indothuisland en toen moest NL aan de wereld laten zien hoe een kolonie bestuurd diende te worden, alles jammerlijk mislukt.

Het beeld van Indonesia in Nederland is sinds 1950 bepaald door Indische Nederlanders, Indo Europeanen en IndiŽ veteranen.De eersten waren vaak de echte kolonialen, maar ook particulieren die hun hart en ziel aan IndiŽ hadden verpand en daar veel goeds gedaan hebben. De tweede groep waren vaak collaborateurs met de bezetter, daar geboren, die zich voorstonden op hun trouw aan rood-wit-blauw en oranje. Zij werden de eerste asielzoekers in Nederland. Nog wordt er door hun over gesproken hoe zij hier ontvangen werden, daarbij vergetend dat in die jaren in NL gewoon armoede heerste. Zij hebben zich in de rol van slachtoffer gewrongen en eisen daarvoor op gezette tijden genoegdoening van de NL regering. De laatste groep voelt zich ook misdeeld, omdat Nederland aan Soekarno heeft toegegeven, zij hadden het klusje wel kunnen klaren, maar de politiek in Den Haag zat hun dwars. Deze drie groepen hebben het Tempo Doeloebeeld dat van Indonesia in NL is ontstaan bepaald: "IndiŽ verloren, rampspoed geboren". Zelfs de generaties na hun praten nog alsof ze Tempo Doeloe zelf beleefd hebben, hoewel dit met de capitulatie van Japan op 8 maart 1942 ten einde kwam. We leven nu in 2005.

Gruces
Hitami
User
spacer line
 Als ik zo lees blijkbaar is de gemaakte beeld of excuus voor zichzelf zo harnekkig, dat men zelf gingen geloven en nog steeds niet wil gaan geloven. M.a.w. het realiteitszin nog steeds ontbreekt.

Hendro
User
spacer line
 

Hr Londoh
Ik val maar meteen met de pintu in huis
Dat zijn wel boude uitspraken die u daar doet. daarmee zult u wel een bevolkingsgroep kunnen beledigen.

Het zgn Indische leeft hier in nederland, en niets voor niets viert men in den Haag momenteel de indische zomer

heeft u overigens enige idee hoe Indonesiers staan tegenover het feit dat een bepaalde bevolkingsgroep koloniale tijden weer doet herleven?
de viering van 400 jaar VOC viel toch bij Indonesiers heel slecht.

Hoe staan voorts Indonesiers tegenover het feit dat de indische gemeenschap - denk ik - de datum van 17 augustus 1945 niet erkent
Ik zou toch het als indonesier als een belediging ervaren.

wel heel ironisch dat men - de indo's cq indische gemeenschap -op 15 augustus het einde van de oorlog in de pacific en de japanse bezetting viert, en wellicht ook de terugkeer van de Nederlanders, die op hun beurt twee dagen later weer het land werden uitgekeken

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Mas Hendro Yth,

Een ander gezichtspunt word heel vaak als beledigend ervaren als het de "belangen" van een bepaalde groep niet dient en begint men al gauw iets van belediging te roepen. Ik houdt me bezig met de feiten die de geschiedenis mij leert.

Ik neem zondermeer aan dat dit jaar het Indische "leeft" gezien de grote bedragen aan subsidie die daarvoor ter beschikking zijn gesteld in kader van Het Gebaar. Men zou daar t/o kunnen stellen dat het Surinaamse, Turkse en Marokkaanse ook leeft in NL, wordt weliswaar hevig op gekankerd, maar kost geen dubbeltje aan subsidie. Alles met subsidie heeft iets kunstmatigs, gesubsidieerde evenementen zijn vaak 1-malig.

IndonesiŽrs, ik bedoel die groep die iets van hun geschiedenis afweet wijzen al wat naar koloniaal riekt gewoon af, is toch normaal. U moet dit maar vergelijken hoe er over Duitsers gedacht wordt in NL anno 2005, dat na slechts 5 jaar bezetting, hier heeft het heel wat langer geduurd, om maar es een understatement te gebruiken.

Niet alleen de Indische gemeenschap maar ook Nederland erkend de datum van 17 augustus niet, uiteraard een belediging, een van de redenen waarom het moeilijker is voor mensen uit NL om een visum te verkrijgen. Maar ja dat weten al die kankeraars over dat visum niet, weten vaak niet eens dat Bali een deel van Indonesia is, die denken alleen maar aan ďgoedkoopĒ

Gruces
Hendro
User
spacer line
 

Bedankt voor uw reaktie hr. Londoh

Hr Hitami, waarom gaan mensen naar Hawai of naar Bali?
Omdat die eilanden staan voor een droom. Het paradijs op aarde.
Ik ben genoeg op bali geweest om u plekken te laten zien waar deze droomballon onmiddellijk doorgeprikt kan worden.

Vreemd overigens dat veel mensen uit Bali graag naar het buitenland willen - bijvoorbeeld Nederland.
En de Nedrlanders - met geld natuurlijk - graag op Bali willen wonen.

Zo een tempo doeloe is a.h.w. ook een droom.
Het is big business geworden.
Je kunt er als artiestenburo heel veel geld mee maken: Groenloh, Lonnie de kok., Wieteke van Dort

Dus zo een droom moet koste wat het kost in stand gehouden worden.

Degenen die het aan realiteitszin ontbreekt zijn degenen aan wie je die dromen verkoopt, niet degenen die er (geld) aan verdienen.

Met vriendelijke groeten.Hitami
User
spacer line
 

Hr Hendro,

Betekent dit ook dat men maar moet zwijgen, omdat dit een droom is voor velen ?

Groeten
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,699,601 topic views - 242,038 posts - 13,758 topics - 35,454 members - last post @ 19-10-2021 16:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,402,690 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com