indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Jantje
User
spacer line
 


On 09-07-2005 14:58 Jantje wrote:

Alvin Lee, Indonesian Member of Parliament, said, "The subsidy will be better spent if we are subsidising people directly and not product prices. With the current situation, even foreigners, even diplomats who come to the petrol station - they are enjoying our subsidies."


Ja hoor, goed gezien mr. Lee. Alle buitenlanders snoepen de subsidie op. U redt Indonesia van de ondergang! Wat een denktank. Ha ha ha . Laat me niet lachen. Emoticon: Laugh out loud

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Hehe.. die is inderdaad wel grappig, maar een eerdere omschrijving vond ik toch wel redelijk passen.

Het was iets in de trant van het feit dat grote auto's een flink deel van de subsidie gebruikten, terwijl deze mensen geld genoeg hadden. Dat was ook de reden dat household kerosene nog altijd zo goedkoop is, een product met zware subsidie voor de kleine huishoudens.robbert
User
spacer line
 

Hi,
Ik lees met enige verbazing de reacties op het fenomeen "crisis benzine", Waar iedereen aan voorbijgaat is dat de benzine in Id. reeds zwaar gesubsidieerd wordt en als de prijs per barrel verder stijgt dan kan het subsidiesysteem zelfs zorgen voor een situatie die lijkt op de "krismon" uit 97/98. De huidige prijs per ltr. (Rp. 2400) ging uit v.d veronderstelling dat er nauwelijks geimporteerd zou behoeven te worden en de barrelprijs in 2005 rond $25,00 zou zijn, zoals wij allen weten is die in werkelijkheid minimaal 30 geweest en nu dus zelfs rond de 60 en reeds 25% moet nu geimporteerd worden ! En dat voor een land dat het econ. al zwaar had. Dus inderdaad ook de buitenlander die tankt wordt zwaar gesubsidieerd. Een ander systeem is dus langzamerhand broodnodig.
Rob
Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 09-07-2005 22:24 robbert wrote:
Dus inderdaad ook de buitenlander die tankt wordt zwaar gesubsidieerd. Een ander systeem is dus langzamerhand broodnodig. Rob


Benzineprijs aan de pomp, inkomens afhankelijk maken?


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

P.S. Dit topic is niet bedoeld om een discussie op gang te brengen over het hoe en waarom.
Dit topic is geplaatst om toeristen de kans te geven om tijdig hun reisprogramma aan te passen, het word weer een discussie die we al vaker hebben gevoerd.
Tuti & Janlondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 09-07-2005 23:21 Tuti & Jan wrote:
P.S. Dit topic is niet bedoeld om een discussie op gang te brengen over het hoe en waarom. Tuti & Jan


Jannemannetje, Emoticon: Shiny

Wat is er fout aan discussie?? Kennis van anderen is belangrijk in deze, heb jij toch niet het monopoli op ?? Jij komt hiero met een bericht dat ik beter in "De Telegraaf" vind passen dan dat een deskundoloog dit als advies op dit forum neerzet.

Het is een zeer loflijk initiatief dat jij graag toeristen en andere Indonesiagangers Por Deo van advies wilt dienen. Maar in dat benzinebericht sla je de plank volkomen mis, want je geeft er blijk van dat je essentiele kennis omtrent het karakter van de Indonesier ontbeert. Dat neem ik je niet kwalijk, je zit natuurlijk liever met die Tuti van jou voor de TP en tussen het gefriemel door vang af en toe wat op.

Maar iemand die al zolang als jin in Indonesia verblijft zou moeten weten dat het hier altijd gonst van de geruchten, een mug is binnen 1 uurtje een dinosaurus hiero. Dat heet Isu, surat kaleng, tilpon trotoar, berita burung. Zodra er weer eens een isu is, dan breekt de paniek uit, met alle nare gevolgen vandien. Het is zo dat er problemen zijn in de distributie van de benzine, nou so what, problemen zat toh, hoeven we ons niet over druk te maken of paniek te gaan zaaien. ik heb al in een eerder bericht gesteld dat het volk hiero meteen gaat hamsteren.

Ik ben een week op reis, het vliegtuig dat ik van Solo naar Jkt nam heb ik niet horen pruttelen. Van de 42 uur die ik in Jakarta heb doorgebracht heb ik er 7 in een taksi gezeten (files bekijken) geen woord van de sopir over benzineschaarste, hij moest ook niet stoppen onderweg vanwege..... jeweetwel. Ik kwam op een namiddag langs een benzinestation daaro en er was nauwelijks langs te komen, want.....jeweetwel. Bij het volgende benzinestation slechts 500 meter verderop was de situatie normaal.

De treinen en bussen die ik nam reden ook gewoon. Tegen mijn gewoonte in heb ik ook wat TV gekeken, iets dat ik in dit land nauwelijks doe vanwege het hoge kleuternivo. Je weet zelf wel dat de kwaliteit van de commerciele TV stations allerbelabberst is, vanwege de strijd om de kijkcijfers. Ik hoop niet voor je dat je samen met jouw Tuti je ook nog eens door al die vreslijke misdaadprogramma's door moet worstelen...kasian.... Emoticon: Cry

Ik kan je van harte aanraden om eens vanachter die layar kaca vandaan te komen en je oor bij het gewone volk te luisteren leggen, ook goed voor je bahasa Indonesia, en jezelf de denkwijze van de wong cilik hier eigen te maken. Ik denk dat er op deze wijze enige diepgang in je berichtgeving zal komen, zodat deze waardevoller wordt.

GrucesJeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 


On 09-07-2005 22:37 Albert wrote:
[...]


Benzineprijs aan de pomp, inkomens afhankelijk maken?


Bule-toeslag aan de pomp. Het moet niet gekker worden Emoticon: ClownTuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Het is een zeer loflijk initiatief dat jij graag toeristen en andere Indonesiagangers Por Deo van advies wilt dienen.

Het word me steeds duidelijker dat bepaalde personen niet erg blij zijn met ons advies en service.
Uit de bezoekersaantallen van onze site blijkt echter dat veel mensen onze info wel weten te waarderen en dat geeft ons de energie om zeker door te gaan.
Dat bepaalde personen persoonlijke zaken menen te moeten schrijven die niets van doen hebben met wat voor onderwerp dan ook nemen we maar voor lief, het zegt meer over de schrijver zelf dan waar over geschreven word.
Janlondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Ja Jantje ga maar weer even het 'slachtoffer' uithangen, die rol is je op het, in de Balinese zon lijdende, lijf geschreven. Hetgeen ik heb geschreven heeft niets met jouw site te maken, maar over de manier waarop jij op niets gebaseerde paniek hiero zaait, plus de bijna dictatoriale wijze waarmee je op voorhand alle critici de mond probeert te snoeren. De kritiek heb ik m.i. ook van voldoende argumenten voorzien.

Maar zoals bekend brengt het kleinste woord van kritiek aan het adres van Onze-Lieve-Jantje de wayangpoppen ten huize van het lijdende voorwerp hevig aan het dansen en valt onze Arjuna uit zijn rol van de alwetende adiseur en begint te zeuren. Emoticon: Confused Emoticon: Cry Redelijk onvolwassen in mijn ogen.

Salam dari TSM.
Jantje
User
spacer line
 


On 11-07-2005 13:25 londoh wrote:
Ja Jantje ga maar weer even het slachtoffer uithangen,

Ho ho. Ho ho...! Emoticon: Nooosidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Niks van gemerkt ,

ben bezig met overland van Surabaya naar Jakarta.
Wel op tv en kranten gezien.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Er is nog geen benzine crisis, maar het volgende gerucht heb ik opgevangen:
ruw olie gaat het land uit, en wordt ergens anders geraffineerd, onder andere in Brunei. Weer terug naar indonesia geschiedt voor de volle pond. Er wordt door de indonesische regering dus alleereerst hier vol betaald (naar het buitenland dus). Daarna wordt er nog eens een grooooot bedrag aan subsidie gebruikt om de benzineprijs op de binnenlandse markt laag te houden. Ofwel, de indonesische regering moet 2 keer in de buidel tasten: de eerste keer om de ruwe olie geraffineerd weer binnen te krijgen en vervolgens om de benzineprijs op 2400 rph te houden. Oja, het gerucht is dat de LC (letter of credit) die door Pertamina wordt afgegeven om geld te krijgen is gebounced bij de banken in Singapore. Daardoor was er geldgebrek bij Pertamina (wanneer niet) en daardoor gooide zij de pantat in de krib: benzinevoorraad liep terug dus.
Groetjes, Johan


Begin de details te vergeten

AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 

Zonet gehoord op de radio: "Tussen 'neus en lippen' werd gezegd dat de chinezen en russen 'tankercapaciteit' opkopen en olie opslaan voor betere tijden ....... 'geen wonder dat de benzineprijs hoog blijft' ......


'Ahu kura ahia, mansia nia'


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,009 posts - 13,759 topics - 35,452 members - last post @ 15-10-2021 19:42 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,254,520 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com