indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Lekker weertje op Vader-dag....in Indonesie is het lekker om te koelen via de Mandi-bak......hiero kan ik een duik nemen in pa zijn vijver! is groot genoeg voor een plons Emoticon: Nice ....doch bij zo'n lekker weer hier in nederland mis ik de geur van Indonesie......!!!

M-Solo.


Live life to the max.......

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Een kleine markt zal het zijn, maar potten met geuren uit Indonesie verkopen in NL? Emoticon: Confused


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

spacer line  

Hoi Albert,

Nee.. voor de echte geur ! laat ik dan maar een stukje gaan vliegen! want die is niet Na-gemaakt Emoticon: Yawn , Rindu rindu...banyak. Emoticon: Laugh out loud


Live life to the max.......

EdwinJ
User
spacer line
 

Had je naar de Pasar Malam moeten gaan. Volop echte Indonesische geuren (geen namaak): Durian, kretek en al die eethuisjes.....
V.w.b. de geuren hoef je echt geen 13.000 km te vliegen.... Emoticon: Puh!

Salam

Edwinspacer line  

Hoi Edwin,

Hmm, misschien moet ik dan toch maareens bij die Pasar-Malam binnen gaan! doch gaat het me vooral om de geur van het land! zoals je bijvoorbeeld bij de luchthaven in 1 keer buiten komt Emoticon: Smile lijkt me heel anders als dat je bij de pasar malam in den haag buiten komt Emoticon: Nice .....

Salam,

M-Solo.


Live life to the max.......

spacer line  

Hoe dan ook we zitten in nl...! en vanaf eergister kan de Saron gewoon om-gebonden worden... Emoticon: Laugh out loud

M-Solo.


Live life to the max.......

sahabat
User
spacer line
 

Mister Solo,
Maaf maar Indonesian people praten niet over lekker weertje.Ik bedoel niet rot voor U,maar wij zijn gewend toch?
In belanda is uitzonderieng toch deze lekker weertje.
Sahabat Emoticon: Yes!dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 

Toch is de Indonesische warmte anders. Niet alleen het gemis van die geuren, maar die warmte is echt als een 'warme deken' die over je heenvalt vanaf het moment je uit het vliegtuig komt. Toch hebben we dezelfde hoge luchtvochtigheid hier, dus ik kan het niet verklaren. Maar ik vind het wel prettig, alvast een beetje in de tropische sferen te vertoeven. Als een voorproefje van wat nog komen moet.

Jan.spacer line  

Hoi Jan,

Na dit voorproefje...wanneer ga je weer ? Emoticon: Wink

M-Solo.


Live life to the max.......

dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 

Hoi Eduard,

27 augustus gaat mijn plane. Tunggu dua bulan lagi. Dan ga jij een maandje eerder is het niet? Alvast veel plezier!
Jan.londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Nou dan was het gister en vannacht wel wat anders hiero, het begon om 1500 WIB te regenen en vanochtend regende het nog. Zeer ongebruikelijk want het is midden in de 'musim kemaro'. Al die Javaantjes hadden het over brrrrrrr...dinginnnn sekaliiii

Grucesdangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 

Hoi Londoh,

Hier in Nederland was het gisteren plaatselijk 34 graden C. Een nieuw record voor deze periode. Weet jij het record in Solo bij jou? Ik weet dat ik het zeer warm vond toen ik er was (1999 & 2001), warmer dan Jakarta en Yogya.
Groetjes, Jan.londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Jan,

Solo kan echt vreselijk heet worden, het ligt in een laagvlakte bijna op zeeniveau, ik moest daar in het begin erg aan wennen want kwam uit de bergen in West Java (op 900 m). Er zijn dagen dat het om een uur of 1400 40 graden C. en meer kan worden, je kan dan makkelijk tegen de hete klamme lucht aanleunen. Dit is slechts een moment hoor, geen daggemiddelde. Er zijn maar ongeveer 6 weken per jaar dat je 's nachts zonder AC/kipas kan slapen. Dat is zodirect begin juli, de "winter" want dan staat de zon het "verst" weg. Maar als je Solo gewend bent is het overal in Indo lekker koel Emoticon: Shiny

GrucesE.Vliet
User
spacer line
 

Hi Londoh,

Ik reis ook regelmatig door Solo (Yog-SMG), heb er wat schoonfamilie wonen en herken de warmte waar je het over hebt. Maar dan dan de vraag; waarom woon je dan toch in Solo? Heeft de stad een bepaalde aantrekkingskracht waardoor je daar bent gaan wonen of wellicht een puur practische reden?

ErwinIris8
User
spacer line
 

Hallo Jan,

We zitten misschien wel in hetzelfde vliegtuig, wij vertrekken ook de 27 aug. Het grote avontuur tegemoet met ons gezinnetje. Nu geen vakantie meer, maar voor het 'echie' Emoticon: Yes!

Irislondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Erwin,

Ik ben 7 jaar geleden naar Solo gekomen om samen te werken met iemand uit deze stad. Die samenwerking is inmiddels op de klippen gelopen maar ik zit nog steeds hier. Ik vind het een aangename plaats om te wonen, ten eerste rustig en provinciaals, niet zo een overvolle Javaanse stad die zwaar vervuild is. Ten tweede, de mensen zijn hier zeer tolerant. Daarbij komt nog dat Solo zeer centraal is gelegen, ik moet regelmatig naar Oost of West Java en heb ik de beschikking over 2 vliegvelden (dat van Yogya ligt hier op 50 km afstand), expressetreinen etc.

Ik woon 5 km buiten Solo in een immense perumahan, die in diverse sectoren is gebouwd, nl Solo Baru, op het gebied van Kab. Sukoharjo.

Gruces
spacer line  

Hoi Jan,

Ik ga 17 juli weer en het begint al wat op-teschieten, wel heb ik tot nu toen nog een wachttijd van 7 uur op singapore op mijn aansluiting (word nog aan gewerkt), maarja singapore is nog niet zo erg...Jakarta zou erger wezen om 7 uur rond te hangen.

Groetjes Eduard.
Live life to the max.......

sahabat
User
spacer line
 

E.Vliet Yth.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
""Heeft de stad een bepaalde aantrekkingskracht waardoor je daar bent gaan wonen of wellicht een puur practische reden?""
------------------------------------------------------------
Elke stad heeft emotie,maar ook lelijkheid.Wat is leuk aan een stad?Tidak tahu.
Ik hoor mensen(turis)altijd praten over die plaats en daar moet je naar toe en weet ik veel, als je daar emotie heb is ok ,ya toch?Geboren of op school geweest.Wij leven in onze plaats al erg lang,wij gaan maar weinig weg.De langste trip is naar belanda vanwege fam.Maar kijk niet in mijn hart ya Emoticon: Yeah right!
Sahabatdangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 


On 21-06-2005 09:06 londoh wrote:
Hi Jan,

Solo kan echt vreselijk heet worden, het ligt in een laagvlakte bijna op zeeniveau,

Hoi Londoh,

Had ik het dus toch niet verbeeld. Ik liet me toen vaak per becak door de stad rijden, niet omdat ik ergens naar toe wilde, maar enkel om af te koelen. Een stad die in de buurt komt naar mijn mening is Semarang, of misschien had ik toen zelf het kookpunt bereikt door allerlei (taxi, hotel, eten enz).

Hoi Iris,

Als jij ook in de MH17 van Malaysia Airlines zit weet je het zeker. In ieder geval een heel geslaagd avontuur gewenst en veel geluk met je gezinnetje.

Hoi Eduard,

Ja, dat wordt aftellen nu. Misschien kan je wel zon verzorgde tour in Singapore maken tijdens die zeven uren wachten. Ik heb wel eens zoiets gehoord dat iets dergelijks zeer goedkoop mogelijk is.

Groetjes, Jan.
londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Sahabat,

Ik woon niet echt in de stad, deze perumahan is gebouwd op sawa, 10 jaar geleden, er om heen leggen de desa en sawa. Kijk ik ben in Amsterdam geboren en kende in me jeugd alleen asfalt, het hoogste punt dat ik had gezien was het klimduin is Schoorl. Nu kijk ik bij helder weer in het straatje waar ik woon `zo naar de Merapi, dat geeft mij een heftige emotie, vind ik indrukwekkend, altijd die dreigende rtookpluim dr boven. De legende luidt dat de Merapi eens zal uitbarsten en Yogya en Solo door zee gescheiden zullen zijn. Ik kan zo een berg maar niet omvatten, 44 kilometer ver en dan nog zo groot. Hier een plaatje vamme straatje.


Gruces

latex40
User
User icon of latex40
spacer line
 

Dat moet dan toch al niet zo lang geleden zijn londoh,met dat asfalt, ik kan me nog goede herinnerenals ik naar het klimduin ging in schoorl waren en lagen er klinkers, vooral op de Heersenerweg, kruispunt over en dan naar het klimduin, van bovenaf had je een mooi gezicht over het platteland. Naar beneden keek je op Honky Tonk, vooral zondagmidag lekker danssen daar. De ouwe wijvenmarkt dat vond ik het mooiste op Hemelvaartdag dan kwamen al die boeren jongens een meisje uitzoeken voor de Pinkster. Tempoe Doeloe En boven op het klimduin dwars door de duinen naar Schoorl aan Zee heerlijk.sahabat
User
spacer line
 

Londoh Yth,
Terimah kasih di muka berita.Haha ,ja dat is leuk om te zien.Wij wonen in Malang .Idjen
.Volgende week zijn we terug.Heb toestel hier gekocht,5 pixel.dan ga ik foto mailen. Emoticon: Yes!
Baik baik ya
Sahabatsidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

sahabat
ik ben de 18de juli in malang , bunga resort batu
heb ook een vriendin wonen in jl kelud


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

E.Vliet
User
spacer line
 

Hi Sahabat,

In welke plaats woon je precies? Het is waar dat je zegt dat elke stad emotie heeft en los kan maken. Dat is per mens ook wer verschillend. Ik vind het wel altijd fascinerend om te horen waarom orang bule in bepaalde plaatsen in Indonesie of het buitenland in het algemeen zijn gaan wonen. Je hoort vaak heel uiteenlopende verhalen.

Londoh,

Je lijkt in een heerlijk rustig straatje te wonen en het uitzicht op de Merapi is geweldig. Fijne buren? (doet me dan denken aan een programma op de A'damse zender AT5 waarbij een reporter de deuren langsgaat en buren die elkaar kennen een sticker op hun deur mogen plakken waarop de tekst: "Ik ken mijn buren"... )

Erwin
londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Erwin

Buren zijn OK. Links van me Chinezen met een krupukfabriek, rechts van me een leeg kavling, waar ze nu aan het bouwen zijn, mensen(TNI) uit Suroboyo, met teveel inkomsten, gezien de geweldige kwaliteit van de fundering die neer werd gezet, maar nu ik de kozijnen zie vermoed ik dat het geld opraakt. t/o me een lieve Javaanse Nenek, die veel op pad is om haar 10-tallen cucu te bezoeken. Daarnaast twee lege huizen die voor investasi zijn gekocht, een verhuurd als opslag, schuin links de zoon van mn Chinese buurman, die onlangs is getrouwd, daarnaast een Arabische familie een hele dikke vrouw die altijd in tentachtige bloemgewaden langsschrijdt en een heel klein mager mannetje die haar altijd zeer onderdanig van "Iya bu" voorziet. Allemaal gewoon contact mee. Bij de Chinezen kom ik wel eens over de vloer. De andere mensen zijn "nieuwer" dan ik hiero. Toen ik hier pas kwam wonen was het leeg hier, maar het schijnt onzettend populair te worden er wordt constant gebouwd. Waar je in de richting van de Merapi kijkt is de asrama Brimob gevestigd, veiliger kan je je niet indenken. Yang penting....Aman !!

Ik heb overigens foto's van mijn woonomgeving op me site staan:

http://www.londoh.com/solbar_01_entrance.htm

Gruces
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,775,385 topic views - 242,054 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 10:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,584,681 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com