indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Jantje
User
spacer line
 

Beste Sidia,

Jouw post was gericht aan Anis. Neem me niet kwalijk dat ik reageer. Ik kan het niet laten. Geloof, logica, 21ste eeuw? Geloof is iets voor mensen die bang zijn om dood te gaan. En elke gelovige vind zijn geloof het beste. Zo hield men in de 15e eeuw het gepeupel onder controle.
Een goede leider heeft gezag. Rechten heeft een volk in een recht staat.
Jehovaĺs heb ik in zoverre respect voor, ze weten niet wat er na het belletje drukken gebeurt, maar berusten in het gevolg daarvan. Wat ik niet respecteer is dat ze met hun niet aflatende opdringerigheid tot de 144 uitverkorenen zouden kunnen gaan behoren. (voor extreme moslims ligt er in surga een mandje maagden te wachten)..maar dat is een ander verhaal.
Wat betreft de relatie met de Nederlander en zijn wetten: ja dank je de donder. Als je een verkeersovertreding maakt krijg je binnen de kortste tijd een bekeuring op de mat. Je gaat niet naar neraka!
In Aceh werd de syariah ingevoerd.. Ik zag zojuist een doc.over Aceh. In Banda staat een grote moskee. Het enige gebouw dat in de wijde omtrek nog overeind staat. Dan is er een idioot die in de microfoon staat te schreeuwen dat de bevolking niet meer mag dobbelen of alcohol drinken en naar de moskee moet om te bidden en dreigt als ze dat niet doen dat er wel eens een nieuwe tsunamie kan komen.
Middeleeuwenpraat Sidia.
Het is inmiddels bijna een jaar na de tsunamie en de verkrotting rond de moskee begint weer aardig op gang te komen. Dat die moskee er nog staat is niet de wil van Allah, wat men de bevolking wellicht wil doen geloven maar omdat het bouwwerk vakkundig van een degelijke fundatie is voorzien. Dat laatste moet de bevolking geleerd worden!
Van de miljoenen die het westen gedoneerd heeft is niets te zien. Waar is dat geld gebleven?
Vind je het niet es tijd worden dat de bevolking goed onderricht krijgt hoe ze hun lijf en leden en hun bezittingen bezittingen tegen natuurgeweld kunnen beschermen en niet tot in lengte van dagen vergiftigd moeten worden door zieke leiders met hun waan ideŰn?
Wat denk je. Verwacht je dat bij een volgende ramp in een islamitisch land er weer diep in de buidel wordt getast?
kiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 

Jantje raakt wel even een teer punt waar Indonesie in de toekomst lering uit kan trekken: Wil Indonesie opnieuw zo massaal geholpen worden na een toekomstige natuurramp is het beter de Islam low profile te houden (in ieder geval voor het buitenland). Anders kunnen ze wel fluiten naar buitenlandse hulp in de toekomst (zie Pakistan nu). En alvast een tip voor de samenwerkende hulporganisaties bij een soortgelijke ramp in de toekomst: toon bij een volgende ramp niet teveel kapotte moskeeŰn en schreeuwende vrouwen met hoofddoek want dan doneert de Nederlander niet meer (zie eveneens Pakistan).


Gracias. Sama sama

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Beste Jantje ,
Het is normaal als iemand op mijn "openbare" reaksi aan Anis reageer.
Dan krijg je ander input , kan de discussie alleen maar levendiger maken.

De kombinatie tussen geloof en logica is mijn persoonlijke keuze.
Ik geloof in de ene God en Muhammad is zijn boodschapper.
Tuurlijk heb ik bepaalde vragen , en zal proberen om te gaan "zoeken " voor antwoorden , en waarschijnlijk zal ik de antwoord ook nie altijd vinden.
Zolang ik redelijk goed leef en goed doet ben ik van overtuigd dat ik op een of andere manier "beloond "zal worden.Het hoeft niet perse de 7de hemel met X aantal "maagden ".

Aan de andere kant ga ik OOK (mijn) LOGICA gebruiken , want ik ben als een moderne mens van 2005 beter geequipeerd dan mijn geloofsgenoten van 1400 jr geleden.

Daarom kan je al de teksten die in de verschillende Boeken staan ook niet altijd woord voor woord letterlijk gaan lezen en toepassen.

Neemt willekeurig de context , waar en wanneer gebeurt het , en waarom ?en niet klakeloos toepassen in de 21ste eeuw.
Doe je dat , dan ben je een Barbaar.

Over de afhandeling van Tsoenami / en geldzaken , het zal wel zo zijn.
Maar dat heeft niks te maken met geloof , misschien met andere zaken zoals korruptie , burokratie etc etc .

Trouwens you opmerking dat voor een extreme moslem de surga en maagden als beloning in het verschiet liggen is ook niet houdbaar.
Extreem : in wat voor soort ? , in zijn geloof , in goed goed doen ?
of in "slechte dingen" ( o.a. andere mensen hun wil opleggen)
Het is hoe je het bekijkt .
Want volgens logica , hoe zit het dan met de beloning van de niet extremen , de gewoon gelovigen , die in vrede met de anderen leven en ook goede dingen doen , volgens de "regels"leven ? Worden ze dan uitgesloten door hun God. 1 van de 2 moet een beloning krijgen en niet allebei .
groetjes


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 05-11-2005 18:59 kiwimave wrote:


Wil Indonesie opnieuw zo massaal geholpen worden na een toekomstige natuurramp is het beter de Islam low profile te houden (in ieder geval voor het buitenland).

Anders kunnen ze wel fluiten naar buitenlandse hulp in de toekomst (zie Pakistan nu).


Kiwimave : Kennelijk woont je daar niet lang genoeg om de mensen daar te begrijpen , vwb hun geloof , hun trots .
.
De doorsnee indonesier zal het als een belediging vinden als een vriend hulp gaan aanbieden met voorwaarden vooraf..
Zoiets jullie krijgen geen hulp (geld/investering) als je niet doet wat wij willen.
Jullie krijgen geen hulp als je geloof niet gaat moderniseren en veranderen.En dan hun geloof verkwanselen. ?? Dat is zuiver chantage .
En kan ook voorspellen wat de reaktie zal zijn. En ze zullen dat ook niet snel vergeten.
Ik denk niet dat de Aceher ondanks de ontberingen zo snel hun geloof willen verkwanselen.

Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Jantje
User
spacer line
 

Beste Sidia,

De doorsnee IndonesiŰr stelt over het algemeen verkeerde prioriteiten. Wat ik zo links en rechts opvang is: Eerst ik, dan de familie en dan het geloof. Dat is het toekomstperspectief in een tijdframe van pakweg 1 week.
Een goede vriend staat hem niet alleen bij met geld, maar ook met goede raad. Dom om daar beledigd over te zijn. Foolish pride heet dat in het Engels.
Hun geloof verkwanselen? Chantage? Sorry Sidik dit raakt kant noch wal. Eerst zorgen voor goede huisvesting, scholing, goede sociale voorzieningen en een schoon leefklimaat.
De mensen zelf laten bepalen als ze in geestelijke nood verkeren om naar een moskee/kerk te gaan. Maar ze moeten er niet als vee naar toe gedreven worden met hel en verdoemenis als stokpaardje. (thought control)
Over geloof raak je nooit uitgepraat. De strijd van de sterkste, grootste en luidste voor het gewin van zieltjes van de armsten en talrijksten. Altijd polariserend. Altijd lijdend tot uitbarstingen van geweld. Op een middeleeuwse manier het volk dom en kort houden. Zeggen dat de aarde om de zon draait. Hoe durf je!
De bottleneck van de vooruitgang. Emoticon: Sadley

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 05-11-2005 15:39 sidia wrote:

Vwb de Jehova , ik heb respect voor hun , want ze baseren hun geloof en leven alleen op (hun) bijbel , soms letterlijk.
Maar wel in de zuivere vorm (back to the roots / sourge) , en wat belangrijk is , ze zijn niet geweldadig.(soms word het als lastig ondervonden als je op zondagochtend wil gaan uitslapen en de bel gaat rinkelen).
Hun bezoeken moet je gewoon zien als een poging de boodschap over te dragen. Dus ze bedoelen goed met je. Dat moet je dankbaar zijn ?

Sorry er zit hier een addertje onder het gras. Ze zijn aardig om zieltjes te winnen. Ze doen zich voor als een big happy family. met dat family gevoel proberen ze eenzamen binnen te halen (net als een secte). Ook dan wannneer je binnen bent blijven ze voor zover ik weet aardig. Maar zodra je de regels overtreedt, is daar het gat v/d deur. En laten ze je vallen als een baksteen. Ik heb een jonge vrouw gekent (18+). Welke yahova opgevoed is - van huis uit - en tevens zich thuis voelde in dat geloof (het geloofde). Doch ze wilde gaan samen wonen met haar vriendje voor het huwelijk. Tja dat kan niet, dus werd ze door haar ouders verstoten en tevens door de rest v/d gemeenschap. Zij moest dus onderdak zoeken bij andere familieleden.

Dus op een vriendelijke manier werd haar duidelijk gemaakt dat ze niet meer welkom was bij haar ouders. Ze werd niet vermoord door haar vader om de naam v/d familie te beschermen.
Doordat ik mij intresseer vooor alle religies waren ze iedere Zondag welkom en kwam ik ook van tijd tot tijd bij hun over de vloer. Ofschoon ik hun vanaf het eerste bezoek al duidelijk heb gemaakt ik wordt nooit een getuige. Geweld of ongeduld of kwade gezichten etc. is mij bij hen nooit opgevallen.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 


On 05-11-2005 15:39 sidia wrote:
Anis ,
Gelukkig heb ik AL benadruk dat ik alleen een Islam KTP er ben.
Dus in feite weet ik weinig van Islam.

In indonesia word bij je ID Kaart (Kartu tanda Penduduk) vermeld wat je geloof is. Althans vroeger. Dus dat je Islamit ben of een andre geloof.
Verder heeft dat geen extra betekenis.

In het volksmond Betekent dat : Hij is ( geboren Islamit ) , hangt af of je dat als een compliment kan beschouwen of niet.In het algemeen betekent het dat die persoon weinig doet met zijn /haar geloof.
Uiteraard blijft hij geloven in God/Muhammad als zijn boodschapper en de quran(het boek) , de Sunna (prof. overeleveringen ) en de Syaria (Islamistische wetten).
Een Hadith is eigenlijk de overleveringen hoe mohammad leeft , dus iedere gelovigen zal proberen om de goede levenswijze vd profeet te gaan volgen.
Je hoeft het niet te doen , maar als je het doet zal je een "bonus"krijgen.

Een voorbeeld , In Aceh werd de Syaria ingevoerd .


Vwb de Jehova , ik heb respect voor hun , want ze baseren hun geloof en leven alleen op (hun) bijbel , soms letterlijk.
Maar wel in de zuivere vorm (back to the roots / sourge) , en wat belangrijk is , ze zijn niet geweldadig.(soms word het als lastig ondervonden als je op zondagochtend wil gaan uitslapen en de bel gaat rinkelen).
Hun bezoeken moet je gewoon zien als een poging de boodschap over te dragen.Dus ze bedoelen goed met je .Dat moet je dankbaar zijn ?


Als ik de laatste passage van je leest , over het baseren op het gezag VAN Petrus en de andere op de eerste opvolgers van Jesus , wie van de beide groepen zou dan volgens jou "meer " gezag(of recht) hebben ??

Ik vraag niet hoe jij als persoon geloof t , maar op basis van logika van een 20 ste (21ste )eeuwers ?

groetjes.


"Sid" Wat betreft Petrus (Oosters versus Westers) is eigenlijk een machtsvraag, toen was er nog geen 'Protestantisme', want zelfs was het christelijk geloof verdeeld in het 'westen', een andere apostel, Jacobus, was geloof ik in Spanje gestorven; de machtsvraag was: wie was hoger in rang 'Petrus of Jacobus' ....... de Fransen hadden ook eens een eigen paus naar voren willen schuiven ......
Wat betreft Jehova-getuigen kun je inderdaad niets op tegen hebben, behalve dat ze beweren 'de enig ware christelijke geloof te brengen' en dat als iedereen Jehova-getuige is, dan zal Yesus terug op aarde zal komen om 'de boel af te sluiten' ..... Dit vind ik nogal pretentieus !!!
Wat Islam betreft, ik had van verschillende bronnen gehoord dat Acehers beweren betere Islamieten te zijn dat diÚ kliek in Jakarta ......
'Ahu kura ahia, mansia nia'

AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 


On 05-11-2005 18:59 kiwimave wrote:
Jantje raakt wel even een teer punt waar Indonesie in de toekomst lering uit kan trekken: Wil Indonesie opnieuw zo massaal geholpen worden na een toekomstige natuurramp is het beter de Islam low profile te houden (in ieder geval voor het buitenland). Anders kunnen ze wel fluiten naar buitenlandse hulp in de toekomst (zie Pakistan nu). En alvast een tip voor de samenwerkende hulporganisaties bij een soortgelijke ramp in de toekomst: toon bij een volgende ramp niet teveel kapotte moskeeŰn en schreeuwende vrouwen met hoofddoek want dan doneert de Nederlander niet meer (zie eveneens Pakistan).


Kiwimave yth.,

Ik vind dat je in vergelijking met INDOnesia ÚÚn ding vergeet, Pakistan heeft met veel 'pijn en vooral moeite' een atoombom ontwikkeld, met behulp van list en bedrog zelfs (diefstal uit Nederland van ultra-centrifuge geheimen door dr. Khan, weliswaar met behulp van de CIA, zoals onze grote vriend (???) Ruud Lubbers ons informeerde).
Ik vind dit immoreel koste wat het kost een atoombom ontwikkelen .... terwijl de ekonomie nog zelfs niet eens is 'ingericht' om in ieder geval je eigen bevolking voldoende te eten te geven, maar wel een atoombom .......
Toevallig omdat India wel een een atoombom heeft ....... (ˇˇk immoreel, trouwens).
Wat zegt diezelfde Muzaraf: 'Hij eist (zelfs) dat het Westen voldoende fondsen beschikbaar stelt en hij beroept zich ˇˇk op 'het recht van Pakistan' om een (Islamitische) atoombom te ontwikkelen .....'
'Waar is het geloof in God .....', kun je jezelf afvragen.
'Gaat INDOnesia dezelfde kant op als Pakistan ???'


'Ahu kura ahia, mansia nia'

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Yantje , you mssg 06-11-2005.

mbt doorsnee Indonesier : mijn inziens bestaat het niet , want er zijn veel te veel factoren die niet bekend zijn zoals opleiding , de suku , omgeving , millieu(sociale klasse).
Zelfs een Parman modaal (equivalent van Jan Modaal ) is ook niet te vangen omdat de inkomen is daar te veel verschillend.

mbt jou waarneming : (links en rechts ) , dat is ook niet toepasbaar op de Indonesische samenleving.
Percies zoals mijn waarneming in mijn eigen omgeving , dat is mijn directe omgeving , familie en zeer goede vrienden en mijn generatie .
In mijn directe omgeving(links en rechts van mij) is er sprake van bewust leven volgens jarenlange standaard , niet aleen indonesische standaard maar ook nederlandse standaard , kan je ongeveer voor een periode van 100 jaar(als het niet iets meer is ).
Maar dat kan ik ook niet algemeen maken alsof "alle" indonesiers zo leven.
Wat mijn goede vrienden betreft , ze leven ook volgens bepaalde standaard compleet met lange termijn planning .

mbt geloof verkwanselen : Ik denk dat een ware gelovige(n) hun geloof nooit zal verkwanselen.
Voorbeeld De Jehova Getuige , ze zijn bereid om naar de gevangenis te gaan voor hun geloof.
Ik zelf (een KTP er) zal ook mijn geloof nooit verkwanselen voor extra beleg of extra hapje rijst.
mbt Prioriteiten : Ya dat klopt wat je zegt : Soms zijn mijn landgenoten nog niet in staat om prioriteiten te stellen.
Voorbeeld : De Arus Mudik met de idulfitri : , Een vriend heeft uitgerekend (krant ?) dat de extra kosten voor de migranten uit Jakarta al bijna 100.(honderd) miljoen US $ , de migranten van de andere steden nog niet meegerekend.
In mijn ogen is het een verspilling.

mbt de moskee bezoek : niemand is verplicht om naar de moskee te gaan.
Moskee is niet alleen een gebedshuis , maar heeft ook sociale functie.

mbt : De Zon om de aarde is middeleeuws.
Ik dacht dat het een reactie vd kerk was nav Galileo Galilei (?).

groetjes.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 


On 05-11-2005 15:39 sidia wrote:

Als ik de laatste passage van je leest , over het baseren op het gezag VAN Petrus en de andere op de eerste opvolgers van Jesus , wie van de beide groepen zou dan volgens jou "meer " gezag(of recht) hebben ??

Ik vraag niet hoe jij als persoon geloof t , maar op basis van logika van een 20 ste (21ste )eeuwers ?

groetjes.


Ik ben je nog mijn antwoord schuldig ...... ik ben meer voor het 'protestantsstandpunt'; dus geloven ...... dat vind ik moeilijk zat, ik hou niet zo van 'strepen' ..... ten slotte zij wij allemaal mensen, dus 'dosa ada', ik ben niet meer dan jij, jij niet meer als ik; sinds Jesus is ˇˇk het geloof in God niet alleen beperkt gebleven tot de 'Jehudiem', maar ˇˇk voor de 'Goj' ....
'Ik denk dat deze tegenwoordige tijd met 'het item: de Islam' ˇˇk zijn voordelen met zich brengt, 'echte athÚ´sten' bestaan volgens mij niet .....
Echte athe´sten zijn mensen in de rimbu die God nog nooit door de mond van een verdwaalde missionatris/zendeling gehoord heeft ........
Na 11 sept. is de verkoop van bijbels gestegen ....... 'de mens leert ook nog eens dat hij, ondanks allerlei 'hulpmiddelen' toch kwetsbaar is ....'
Met 'Kerst' zien wij die 'volhardende' "Leger des Heils" mensen weer .....
'Ahu kura ahia, mansia nia'

Jantje
User
spacer line
 

Zojuist op het nieuws weer een middeleeuwse vertoning gezien van de hier alom vertegenwoordigde islam. Een verliefd jong stel (rond de twintig) werd ten overstaan van een sensatiezieke joelende menigte met een end hout afgeranseld. Deze jonge criminelen hadden voor hun huwelijk de liefde bedreven. Diciplinaire maatregelen van een orthodoxe geesteszieke kliek. Je zou ze toch castreren! De beul en zijn opdrachtgevers bedoel ik dan. Ik ben nieuwsgierig hoe de "moderne" islam zoiets zou aanpakken (als er al zoiets bestaat) Walgelijk! Emoticon: Angrysidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 28-01-2006 08:24 Jantje wrote:
Ik ben nieuwsgierig hoe de "moderne" islam zoiets zou aanpakken (als er al zoiets bestaat) Walgelijk! Emoticon: Angry


Ik denk dat ze het laten "uitvechten" voor de rechter.
Er is een praktische probleem , naar welke rechter moeten ze gaan ?
Naar de burger rechter om naar de "geloofsrechter", dit in verband met de 2 geldige wetten.Hukum Syaria Islam en de gewone Hukum ex oude BW.
Ze zijn waarschijnlijk op heterdaad betrapt en hebben dus een artikeltje overtreden.

En over het eigen rechter spelen zijn de 2 hukums overduidelijk.
Het is NIET toegestaan. Punt uit.
Dus als een groep op sensatie beluste gepeupel dat doen , dan hebben de rest van de 200 miljoen muslims niks mee te maken.Nietwaar.?
Daar moet de plaatselijke gezagsdrager gaan reageren.

Om Sid zou een vers uit de Boek der Boeken gaan citeren:
Wie zonder zonde is werpe de eerste steen.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
User
spacer line
 

Ik denk als ik voor een rechter in IndonesiŰ zou moeten komen ik hen niet zou accepteren omdat zij enorm vooroordeeld zijn door hun geloof.
Zij zijn dan niet representatief voor een eerlijke oordeel.
Ik zou dan denken dat er drie rechters, de drie personen uit verschillende religie moet zijn,om het objectieve te laten oordelen. Emoticon: Laugh out loud


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 28-01-2006 11:37 sidia wrote:

...


En over het eigen rechter spelen zijn de 2 hukums overduidelijk.
Het is NIET toegestaan. Punt uit.
Dus als een groep op sensatie beluste gepeupel dat doen , dan hebben de rest van de 200 miljoen muslims niks mee te maken.Nietwaar.?
Daar moet de plaatselijke gezagsdrager gaan reageren.


Je denkt toch niet dat een rechter zich druk gaat maken, wie met wie legt te naaien, terwijl hij zelf niets anders doet dan vreemd gaan. Dit soort zaakjes wordt in Indonesia door de kampung zelf geregeld, evenals diefstal, ze mogen blij zijn dat ze de doodstraf niet hebben gehad, want dat is de enige straf die ze kennen in de kampungs, wordt dagelijks toegepast.

Toen ik pas in Indo was had ik ook een jongedame in huis genomen, nou op een gegeven moment had ik een hele commisie van RT, RW en ABRI in huis die mij gingen vertellen dat ik in een Muslimkampung woonde waar men volgens de Islam leefde. Ik de Pancasila erbij gehaald om ze te vertellen dat dit niet kon. Overigens was de Abriman overdag even langs geweest om te vragen of ie even op de kut mocht en werd er toen door de dame in kwestie uitgeschopt, en wraakte zich op die manier. Was een moeizaam gesprek, want Ome Lon laat zich niet kisten. Ik heb beterschap beloofd en zou nooit meer thuis zou neuken na zonsondergang. Overdag kon niet verboden worden Emoticon: Yeah right!

Grucessidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 28-01-2006 12:46 londoh wrote:

...


Je denkt toch niet dat een rechter zich druk gaat maken, wie met wie legt te naaien.

terwijl hij zelf niets anders doet dan vreemd gaan.

Dit soort zaakjes wordt in Indonesia door de kampung zelf geregeld, evenals diefstal, ze mogen blij zijn dat ze de doodstraf niet hebben gehad, want dat is de enige straf die ze kennen in de kampungs, wordt dagelijks toegepast.


*Het is niet zijn taak.
In nederland werd het gedaan door PakPolisi cq de O.M. namens den staat .

Het is laster als je het niet kan bewijzen.

*In Holandia aan de Noordzee heet dat Zelfreinigingsvermogen.
De verontruste buurtbewoners o.a verontruste vaders/moeders (vooral in de volkswijken) gaat dan ingrijpen.Soms gaat het goed , soms niet.
Ya , als buurtbewoners moeten we ook inbreng doen , moeten ook onze betrokkenheid en onze verantwoordelijkheden nemen.
(Dat doen de mensen in den Oosten ook)
Anders gaat de buurt achteruit , nietwaar ?
Dan moeten nette mensen zoals Om Siapa gaan migreren(verhuizen).


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 

"Heeft Islamitisch extremisme een doel, vraag ik mij hardop af ......."

 • Om bijvoorbeeld de 'Islamitische zakenman/-vrouw te promoten ......

 • In Indonesia weet bijna iedereen dat de meeste Chinese zakenlieden chistenen zijn ....
  - Suharto is dˇˇr veel Chinezen ondersteund geweest; ik hoorde dat hij opgevoed is door een Chinees, de een zegt dat hij een aangenomen zoon was/is ..... Emoticon: Confused Emoticon: Confused Emoticon: Confused
  Maar zou het kunnen dat de Islamitische zakenman/-vrouw 'gezet wordt' tegenover de Chinese christen zakenman .....


 • 'Ahu kura ahia, mansia nia'

  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   


  On 25-01-2007 13:13 AnisJ wrote:

 • In Indonesia weet bijna iedereen dat de meeste Chinese zakenlieden chistenen zijn ....

  Maar zou het kunnen dat de Islamitische zakenman/-vrouw gezet wordt tegenover de Chinese christen zakenman .....


 • En bijna iedereen weten niet dat in het begin de chinezen , vooral de arme chinezen moslims zijn.Trouwens zijn Niet alle chinezen conglomeraats .Veel van de chinese zakenmensen zijn ook kleine neringdoenenden.

  Dat is historisch bepaald , vanaf de tijd dat ze door de nederlanders als "bemiddelaar" worden gezien , gebruikt en bevoordelen t.o.v de inlanders.
  Dat was ook de reden dat de pribumis de Sarekat Dagang Islam hebben opgericht , die later de Sarekat Islam werd.
  Maar tegenwoordig zijn de Indonesische Chinezen gewoon Indonesiers die hun plek in de Indonesische samenleving moeten verdienen zoals de andere bevolkingsgroepen.  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

  AnisJ
  User
  User icon of AnisJ
  spacer line
   

  Maar Sid worden Chinezen niet 'gebruikt' in dit 'krachtenveld' ....... voor mij is Om Wong ˇˇk een chinese INDOnesieŰr ....... maar zo werkt het voor diegenen, die manipuleren niet .......


  'Ahu kura ahia, mansia nia'

  waroeng
  User
  User icon of waroeng
  spacer line
   


  On 15-06-2005 23:25 kiwimave wrote:
  Toen ik 4 jaar geleden voor het eerst in Indonesie kwam, het grootste moslimland ter wereld, was ik erg verbaasd over de liberale manier van het belijden van de Islam door de gemiddelde Indonesier: alcohol is verboden, maar als het gezellig is drinken de Indonesiers best een biertje mee,prachtige moslimmeiden in strakke kleding, de religieuze tolerantie van de gewone man in de straat.. In welk ander moslimland ter wereld vind je dat??

  De manier van geloven van deze Indonesier, oprecht geloven in een hogere macht en je daaraan volledig over kunnen geven, zonder je veel aan te trekken van die flauwekulregeltjes die schriftgeleerden of imams hebben opgesteld, heeft altijd erg veel indruk op me gemaakt. Daar zouden ze in Maleisie, Saoudi-Arabie en al die andere verrotte samenlevingen nog veel van kunnen leren.

  Echter, ik heb het idee dat fundamentalistische idioten steeds meer macht krijgen in Indonesie. In Aceh zijn we ondertussen terug in de middeleeuwen met het afhakken van handen, en het openbaar zweepslagen geven aan personen die illegaal gokken. Op tolerantie voor mensen met een ander geloof hoef je daar niet meer te rekenen. Ook in Zuid-Sulawesi wordt aan de invoering van de Sharia gewerkt. Overal duiken Sharia-banken op, waarbij geld op "Islamitisch verantwoorde manier" wordt belegd. Het aantal opgespijkerde groene bordjes met "pondok pesantren" (waarvan een aantal gewoon sekolah terroris zijn) op de route Yogya - Semarang is al lang niet meer op 2 handen te tellen. En last but not least: steeds meer vrouwen die een steeds langere hoofddoek gebruiken, toen ik laatst in Yogyakarta was zag ik zelfs een paar van die "zwarte brievenbussen" lopen: vrouwen met een niqaab.

  Waar gaat dit naar toe met Indonesie? Worden over 50 jaar alle Christenen en Hindus weggepest, moet iedere vrouw gesluierd rondlopen, wordt vrouwen geslagen en verkracht door gefrustreerde mannen zoals in al die samenlevingen in het Midden-Oosten gebeurt? En kunnen we dan vaarwel zeggen tegen het lieflijke Indonesie, de flirtende en lachende mannen, de prachtige glimlach van de Indonesische vrouw, deze prachtige samenleving die er nu nog wel is in Indonesie?

  Ik houd mijn hart vast..


  Je heb gelijk Kiwimave, dit is omdat de regering te zwaak is!!!....maar niet alle indonesiers fundamentalis.  AnisJ
  User
  User icon of AnisJ
  spacer line
   

  Niet iedere 'Islamist' is ˇˇk eens, met geweld ....
  Lees maar :


  Islam tegen geweldĺ wil einde aan religieus geweld.

  Utrecht, 22 januari 2007 - Als reactie op enkele zeer negatieve uitlatingen van verschillende volksvertegenwoordigers en van het vele geweld en aanslagen die onder het mom van de Islam worden gepleegd, is de stichting Islam tegen geweld opgericht.

  Er is veel mis en het gevolg is dat er nu overduidelijk angst heerst voor de Islam en moslims in de wereld waardoor een harmonieuze samenleving tussen moslims onderling en niet moslims geen positieve ontwikkeling doormaakt.

  Wij moslims die deels zelf verantwoordelijk zijn voor dit imago, willen hiermee verantwoordelijkheid nemen voor het slechte imago van de Islam dat onderdeel is van onze identiteit. Wij willen eraan bijdragen dit positief te ontwikkelen. De mens is zwak en is gauw geneigd zijn verantwoordelijkheden op zijn religie te schuiven. Het is noodzakelijk dat er een Ĺhaltĺ toegeroepen wordt aan deze geweldsmisdaden en er moet voorkomen worden dat zich nog meer geweldplegers ontpoppen. Ook moet het eens duidelijk worden dat de Islam geweld niet tolereert.

  Najia Siamarim (voorzitter)

  Stichting islam tegen geweld
  Postbus 760, 3500 AT Utrecht
  Tel. 030-6887769, e-mail sitgRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.live.nl
  www.islamtegengeweld.com

  Geplaatst door Muhammad Yahya om 12:31 in Mensenrechten | Permanente link | Reacties (7) | Reageer  'Ahu kura ahia, mansia nia'

  Baruga
  User
  User icon of Baruga
  spacer line
   

  Begin dit jaar twee maanden naar Indonesia geweest. Het grootste deel van de tijd gewoont op het kompleks van de Lembaga Dakwa Islam Indonesia (LDII). In november ga ik daar weer heen voor een half jaar. Graag wil ik weten wat voor organisatie DLII is en wat voor standpunten zij inneemt in de moslim reliegie in Indonesia. Aangezien ik geen bahasa indonesia beheers begrijp ik niet wat de artikelen, die ik op www hierover kan vinden, nou precies te vertellen hebben. Is er iemand die mij kan vertellen wat DLII is en wat voor standpunten DLII inneemt in de islamitische gemeenschap in Indonesia.

  Baruga


  Het leven is geen bestemming, het is een reis.

  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   

  1.Siapa saja yang mengamalkan Al-Qur'an dan Al-Hadits dengan seutuhnya ( kaffah ) serta konsisten ( istiqomah ) selalu saja ada fihak-fihak yang tidak senang. Hal tersebut semata-mata karena fihak yang tidak senang tadi kemungkinan belum mengetahui secara benar mengenai LDII
  ----- etc

  2.JAKARTA--MIOL: Ketua Umum Lembaga Dakwah Islam Indonesia (LDII) KH Abdullah Syam menyatakan LDII tidak identik dengan Islam Jemaah yang pernah dilarang berdasarkan Fatwa Majelis Ulama Indonesia (MUI). "Saya tegaskan LDII tidak memiliki hubungan dan tidak ada hubungannya dengan Islam Jemaah
  -------------------------------------
  Ik woon ijaaaren in amsterdam , dus kan niet oordelen wat de andere Indonesiers(Moslims) denken over LDII.
  Heb 2 punten uit hun site eruit gelicht.:
  Wat ik begrepen heb is : Sorry voor de slechte vertaling Emoticon: Blush

  1. Kennelijk werden ze door de buitenstaander gezien als een groep die proberen de normen en waarden van Al-Quran en Hadith(de 2 peilers) om zo konsistent mogelijk uit te voeren.
  Volgens LDII zijn er anderen die dat niet zo leuk vinden.
  Het kan omdat men de LDII echt niet begrijpt .


  2.De voorzitter ontkent dat er geen link bestaat met Islam Jemaah (.J.I. ???) die ooit werd verboden middels fatwa door de M.U.I.
  Komentaar : kennelijk vinden sommige buitenstaanders (die de LDII niet begrijpen ) dat er gemeenschappelijke trekken zijn.

  Nogmaals, het is een slechte vertaling.
  Je moet niet vergeten dat de meeste(grote deel) van de Indonesische moslim moderate moslim zijn (de zgn abangan).

  Heb ik de juiste site genomen ?
  http://www.ldii.or.id//index.p(...)=view&id=57&Itemid=1
  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

  merapi
  User
  User icon of merapi
  spacer line
   

  Om Sid, ik heb een aantal vragen, mag ik die per email beantwoorden?  Baruga
  User
  User icon of Baruga
  spacer line
   

  Sidia, bedankt voor de vertaling. Als ik het goed begrijp dan heb ik hier te maken met een orthodoxe moslim organisatie, die zich streng houdt aan de leer van de Quran. Nu kan ik het moskee bezoek plaatsen. Vijf maal per dag, zeven dagen van de week. Zo kom je al helemaal niet meer aan werken toe, voor zover er al werk te vinden is. Islam Jemaah en M.U.I. zijn weer nieuwe onderwerpen voor mij om wat verder uit te spitten. De site die u bekeken heeft lijkt mij door de LDII zelf gemaakt. Objectief ? Ik heb gekeken naar een site van Wikipedia die ook in het bahasa indonesia is opgesteld. Helaas begrijp ik hier (nog) niet veel van.

  Site van Wikipedia:
  http://id.wikipedia.org/wiki/LDII

  Groeten, Baruga


  Het leven is geen bestemming, het is een reis.

  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   

  Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Baruga

  Ik heb eerst de site van LDII zelf gelezen ,ik probeer altijd de " bron" te raadplegen.
  Daar kan je zien wat ze over zich zelf zeggen , indirect kan ik(men) lezen dat er vanuit de moderate/andere moslimgroepen bezwaren zijn tegen LDII.
  Mijn " bezwaar" van Wikipedia is dat het vaak input krijgt van vrijwilligers , maar nu ik het gelezen heb is de verhaaltjes echt smeuiger .
  Als ik de site van wikipedia lees , zou ik ook geen goede moslim zijn volgens de normen van LDII.

  Trouwens wat doet een nederlander (?) in in zo' n komplex van LDII. Emoticon: Smile


  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/


  You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
  If you do not have an account yet, you can register yourself here.  94,699,601 topic views - 242,038 posts - 13,758 topics - 35,454 members - last post @ 19-10-2021 16:04 CET

  Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
  Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

  154,402,838 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com