indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Vrienden ,

Kijk over het verhaal van Siapa (mijn 2ling broer) is verzonnen.
Wel dat er jaaaren gerleden een muslim familie daar wonen. Kijk al gaan ze 100x bidden in hun eigen huis , dat kan en mag , en hun recht.
Maar als ze stiekem (stap voor stap) hun huis gaan veranderen tot een gebedshuis voor andere gelovigen , dan krijgen ze geheid problemen met hun buren, de politie , misschien brandweer.Dus hun "samenzijn" worden verboden.
Dat is de voorbeeld.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Agung
User
User icon of Agung
spacer line
 

Vraagje:
Hoe is het mogelijk dat die Arabische minderheid wel een verblijfsvergunning krijgt en overige liefhebbers niet of bijna niet?

..............waarschijnlijk een vraag naar de bekende weg. Emoticon:sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 26-10-2005 12:39 Yogya-Bali wrote:
Sid, I knew it, I knew it, de reactie ter verdediging kon niet uitblijven. Dus over het niet kunnen incasseren van kritiek gesproken......

De opmerking dat ik in een muslimland woon klopt niet; het is een seculiere staat met een moslim meerderheid.

En als men ontkent dat er geen discriminatie qua geloof bestaat in Indonesia dan steekt men de kop in het zand.


*.Egoistisch die ik ben , het interreseert mij persoonlijk niet zolang het mij niet persoonlijk aangaat (familie/vrienden).
De zgn ver van mijn bed show. Ben ik niet schijnheilig over .
Btw mijn vrienden en familie kennen die "problemen "niet.

Ik geef hier alleen een andere kijk vanuit een nadere gezichtspunt , ook om de lezers die niks weten een beetje te verklaren dat er een andere kant van de medaille bestaat .

(Out of record : Nadenkertje : Ik ben een moderate muslim(al zeg ik zelf) , heb een beetje westerse opleiding genoten , woon hier jaaaren.
Dus bijna een blandees . Ik vast niet , ik bid niet en alcohol is voor mij tabu, behalve voor de gezelligheid , of voor medische doeleinden.Obat kuat.
Als zo'n "slechte "" Muslim " al zijn wenkbrauwen gaat fronzen , hoe zal een "echte" gelovige(n) dan reageren als er elke keer gezeikt of getrapt wordt ?

*Formeel is het een seculiere staat , gedekt door Panca Sila en Piagam Jakarta.
Maar het is gewoon een Muslimland.
* Over disakriminatie : Ook hoeft niet schijnheilig te doen.
Het gebeurt overal , in Poatieve en of Negatieve Zin .
Waarom niet in Indonesia.

groetjesBisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Agung
User
User icon of Agung
spacer line
 


On 26-10-2005 14:27 sidia wrote:

(Out of record : Nadenkertje : Ik ben een moderate muslim(al zeg ik zelf) , heb een beetje westerse opleiding genoten , woon hier jaaaren.
Dus bijna een blandees . Ik vast niet , ik bid niet en alcohol is voor mij tabu, behalve voor de gezelligheid , of voor medische doeleinden.Obat kuat.
Als zon "slechte "" Muslim " al zijn wenkbrauwen gaat fronzen , hoe zal een "echte" gelovige(n) dan reageren als er elke keer gezeikt of getrapt wordt ?
Je bent al behoorlijk op weg een echte Belandees te worden Sid. " niet vasten, niet bidden geen alcohol, behalve als 't gezellig is". Vooral dat laatste: "als 't gezellig is...." Hollandser kan toch niet. Emoticon: Nice Emoticon: Nice

"Echte gelovigen", ik denk niet dat die zich ooit aan dit forum zullen wagen... Zouden wel drukke tijden worden voor Jeroen, want 't vuur zou er vanaf spatten.

Doei,

A.A. Emoticon: Smilesidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 26-10-2005 10:50 Albert wrote:


Doch in de moskee door hun manier van bidden is het niet mogelijk dat het hele gezin gezellig naast elkaar in de moskee zit. Ik denk wanneer dat wel kan dat er langzaam maar zeker een betere sociale structuur zal ontstaan, tussen mannen en vrouwen.
Ook Koran lezingen/studies altijd apart mannen en vrouwen heb ik nooit samen gezien.

De vrouwen in het westen hebben letterlijk gevochten voor hun gelijkheid ondanks dat deze nog steeds niet voor 100% er is. Ze zijn bespot, geslagen, geschopt in de gevangenis gegooid, etc. Maar de westerse vrouw heeft bereikt waar ze voor hebben gevochten. Niet alleen gelijkheid maar ook onafhankelijkheid.


Kennelijk vergeten de mensen in het westen dat de christendom afkomstig is uit de Jodendom.
J.Christus , is Rabbi Joshua ( Hij die dev wereld red).
De jodendom hebben hgun rituelen/ regels die ze niet zo maar overtreden.
De eerste (joodse)chtistenen zijn eigenlijk Joden (joodse geloof).
Het is ook een feit dat later aftakkingen komen, waarbij de sterkste stroming de BAAS werd , namelijk de Katolieken.
Daarna weer aftakking -->. de protestanten. etc etc etc
Inmiddel zijn de regels , rituelen veranderd. En ondanks dat bijna niemand dat meer doet , blijven de regels bestaan.
Zelfs Joshua geeft ooit verkondigd : Ik kom niet om de regels te veranderen , geen jota .
De juiste tekst kunnen jullie opzoeken in de bijbel.
(Lees ook de diskussie van SGP in holland , hoe ze de vrouwen onderdrukkken (volgens de buitenstaanders en tegenstaanders),

Dus het is niet vreemd dat de islamieten aan hun eigen regels houden.
Of mag dat niet ?? .
De bewustwordingsproces is ook nu gaande in het orthodokse Middenoosten.
De vrouwen komen nu naar voren, en zeker goedopgeleidevrouwen.
Is toe te juichen.

groetjes.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 26-10-2005 14:40 Agung wrote:

...
Je bent al behoorlijk op weg een echte Belandees te worden Sid.
A.A. Emoticon: Smile

Daarom out of record , ik onkent alles.
alle gelijkenissen berusten op toeval.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Jantje
User
spacer line
 

Sidia,

Je bent een model moslim! .Ik mag dat soort mensen wel. Ik wou dat ze allemaal zo waren. Zelf ben ik ook zo gematigd. Zondig natuurlijk wel eens maar dat moet ook, anders zouden al die geboden geen zin hebben. Ik drink bier, doe niet aan vasten, eet varkensvlees en neem zelfs met ramadan een extra portie! Ik weet niet waarom maar misschien huist er een duiveltje in me. Maarrr.. Ik schreeuw mijn geloof niet van de daken wanneer het volk op ÚÚn oor ligt. Ik gun ieder zijn welverdiende nachtrust want het werkzame volk moet er de volgende dag weer op uit om te produceren om de economie en de verzorgings staat op peil te houden. Ook anderen die niet aan het arbeidsproces deelnemen gun ik die verstoring van de nachtrust niet. Er is maar 1 woord voor: asociaal Emoticon: Yes!Agung
User
User icon of Agung
spacer line
 

Wat is overigens de achtergrond van het gebruik van (in het westen uitgevonden en dus duivelse) luidsprekers?

Heel vroeger werd er natuurlijk van de minaret gezongen dat 't tijd was, maar waar komt 't vandaan dat het nu zo'n 10.000 maal zo hard moet?

Die 10.000 maal zo hard heb ik eens in Jakarta meegemaakt. Ik had heel goede doppen in m'n oren en het geluid werd dus maximaal gedempt, maar het geluid was door het dichte raam duidelijk te voelen. Net een popconcert zonder bastonen...

Mijn laatste ervaringen in Bali zijn ook weinig positief. In Singaradja vond men het toen ik er was nodig dat de Moskee en de Tempel a.h.w. een strijd voerden wie er het meeste lawaai kon maken. De ene links, de ander rechts van de markt. Het was gelukkig wel midden op de dag, maar het was zo luid dat een normaal gesprek nauwelijks mogelijk was...

Bij een Hindu tempel horen eigenlijk helemaal geen luidprekers, maar slecht voorbeeld doet blijkbaar volgen. Dom, dom, dom Emoticon: AngryYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Dankzij deze luidsprekers heb ik in 1989 in Jakarta, logerende in Kebon Sirih met mijn ramen open (dom; ik weet het), 70% van mijn gehoor aan de rechterkant voorgoed verloren. 's Morgens knalde zo luid de speaker van de nabij gelegen moskee in mijn rechteroor dat ook mijn gehoor daardoor voorgoed is geschaad. Over geluidspolutie gesproken.
Waarom zijn de speakers in landen als Turkije en Tunesie (waar ik ook langere tijd heb verbleven) niet zo luid en geluidsvervuilend? Het antwoord van de voormalige president Gus Dur: "Het is de uiting van een meerderheid met een minderwaardigheidscomplex die dit complex van de minaret moet schreeuwen".Agung
User
User icon of Agung
spacer line
 

Dat spijt me te horen Yogya-Bali. Het geeft je natuurlijk wel alle recht om boos te zijn. Dat je schade hebt opgelopen verbaast me eigenlijk niet want in mijn herinnering was het werkelijk onvoorstelbaar hard. Ik neem aan dat je toevallig een kamer had recht tegenover de toeter en op dezelfde hoogte. Echt pech dus.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Ter aanvulling van mijn vorige kommentaar : Over gedwongen sluiting van "illegale" gebedshuizen .
Een gesprek tussen ICMI (Muslim Intelectuelen ?) en Gekindo(Gereja Lristen Indonesia) , HKBP(Huria Kristen Batak Protestan). en onderzoek Kasus Jatimulya Bekasi..

West Java : gaat om illegale huizen di veranderd worden naar gebedshuizen.
de buurtbewoners zijn er op tegen.

Jatimulya Bekasi : bestaat uit 8 wijken (RW)
met 1200 gez , en 80 christ. gezinnen.
Een paar kleine huizen in een te kleine lokatie werden veranderd in gebedshuizen.De buurt is er tegen, ook omdat de christ. die daar wonen gaan ergens anders en andere bezoekers van buiten komen daar. De zgn Overlast.
Vraag van ICMI aan de wijkbewoners : In Bali , mag een moslim gemeenschap pas een moskee bouwen als ze 40 K.K. (gezin) vormen.
Dus er zijn moslim die 7 km moeten reizen om te gaan bidden.
Waarom niet in Jatimulya : antw: 80 KK is over 8 rw verspreidt.
Jatimulya heeft al 1 officieel kerk , en op 1 km afstand in een andere dorp heb je ook al een andere off. kerk.

Tussenoplossing : de voorzitter PGI (Pers. Gereja Indonesia) .
Voorgesteldl om een Gezamenlijke Kerkgebouw te bouwen waar diverse kleine kerken gehuisvest kunnen worden, volgens Dutchmodel.

In tegenstelling met de moslim in Indonesia gaan de "splinterkerken " hun eigen gebedshuizen al dan niet illegaal bouwen.
Waarschijnlijk is het de reden dat er overal kleine gebedshuizen als paddestoelen groeien.
bron :www.republika.co.id/kolom-detail.asp?id=218689&kat- id=16


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Beste Sidia, zoals jij op dit forum reeds hebt gemeld dat je het waarheidsgehalte van bladen zoals het vroegere Bijeen (katholiek), de Jakarta Post (zgn. Indonesische Telegraaf) en de (Nederlandse) Telegraaf in twijfel trekt, zo trek ik zwaar het waarheidsgehalte van de krant Republika in twijfel, de spreekbuis van de ICMI en de wat meer stringente moslims. Deze krant heeft tijdens zijn bestaan al vaker getoond zeer eenzijdig richting haar eigen zuil te werk te gaan, daarmee geregeld de waarheid geweld aangedaan ten behoeve van de streling van de opinie van haar lezers.
Eenzijdigheid in je veroordeling c.q. opvatting?sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Beste Y-B

Wat de mening van Sidia (Piet) of meneer Pietersen uit Loetjebroek is NIET belangrijk.
Het is om de andere kant(medalille =medaille ) te laten zien.
Die ook afhankelijk kan zijn van de verwachting en opvatting van betrokkerne(n) , dus subjektief kan zijn.

De lezers kan het onderzoeken of het waar is .
Of zijn de lezers zo dom en lui om dat niet te doen.En zo maar een krantenbericht van Telegraaf of Loetjebroekse courant gaan geloven ??
Zo kom je op SAS SUS (desas desus = volgens zeggen) en dan het verspreiden zonder eerst ktitisch af te vragen of het waar is .

Het is Interresant om te lezen dat Moslim in Bali (een eiland van Indonesia) ook NIET ZOMAAR een moskee kan bouwen.Kennelijk zijn er beperkingen.
Dat het volgens bepaalde regels moet gebeuren.

Ik weet ook niet dat er zo'n regel of wet bestaat.
Mocht het zo zijn dan kan de "benadeelden" groepen niet ZOMAAR schreeuwen dat ze gediskrimineerd zijn.

Dus in dit verhaal is mijn mening niet belangrijk , trouwens DAT heb ik ook niet gegeven.

Wel ben ik voorstander van het naleven van de wetten, en bij overtreding ervan ga ik niet tegenspreken als iemand zegt : Genoeg is genoeg.De Beuk Erin.
groetjes
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 


On 26-10-2005 14:40 Agung wrote:

...
Je bent al behoorlijk op weg een echte Belandees te worden Sid. " niet vasten, niet bidden geen alcohol, behalve als t gezellig is". Vooral dat laatste: "als t gezellig is...." Hollandser kan toch niet. Emoticon: Nice Emoticon: Nice

"Echte gelovigen", ik denk niet dat die zich ooit aan dit forum zullen wagen... Zouden wel drukke tijden worden voor Jeroen, want t vuur zou er vanaf spatten.

Doei,

A.A. Emoticon: Smile


Ad˙h Agung, bir obat juga, bisa kencing banyak !!! Bier is ook een medicijn ..... al kan ik dat als christen makkelijker zeggen ....
Maar ... welke christenen weten, waardoor zij wel varkensvlees kunnen/mogen
eten ....... er zijn ook 'ongelovigen' die zich op dit 'principe' baseren ...


'Ahu kura ahia, mansia nia'

AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 


On 26-10-2005 15:09 Jantje wrote:
Sidia,

Je bent een model moslim! .Ik mag dat soort mensen wel. Ik wou dat ze allemaal zo waren. Zelf ben ik ook zo gematigd. Zondig natuurlijk wel eens maar dat moet ook, anders zouden al die geboden geen zin hebben. Ik drink bier, doe niet aan vasten, eet varkensvlees en neem zelfs met ramadan een extra portie! Ik weet niet waarom maar misschien huist er een duiveltje in me. Maarrr.. Ik schreeuw mijn geloof niet van de daken wanneer het volk op ÚÚn oor ligt. Ik gun ieder zijn welverdiende nachtrust want het werkzame volk moet er de volgende dag weer op uit om te produceren om de economie en de verzorgings staat op peil te houden. Ook anderen die niet aan het arbeidsproces deelnemen gun ik die verstoring van de nachtrust niet. Er is maar 1 woord voor: asociaal Emoticon: Yes!


Beste Yan, vind je dit niet een beetje teveel 'munafiq'; want je hebt ook christenen die alleen ÚÚn keer per jaar, met Kerstfeest naar de kerk gaan.
Natuurlijk heeft iedereen zijn redenen, maar ..... soms zit 'nostalgie' of 'gezellig met pa + ma en de anderen' even een beetje 'meedoen', maar met eigen "geloofsbeleving heeft het weinig van doen", wel ???
"Ik vind dat geloof/geloven uit je hart moet komen, anders heeft het geen zin; dan zit je jezelf voor de gek te houden en anderen ˇˇk .... "
Maar hoofdzakelijk gaat het om jezelf ..... in relatie tot God/Allah of hoe je HEM wilt noemen ..... het gaat ten slotte wel om 'sumbah' 'yang' ......
Ik denk wel dat wij mensen altijd 'zondig' geboren zijn en zullen blijven, 'dosa ada', maar het zou wel makkelijk zijn om het dan maar goed van te nemen ...
Tussenhaakjes: "Moet jouw 'babi' geen 'babirusa' worden je moet je trouwens in INDOnesia een beetje aanpassen ...."
In IsraŰl schijnt er een diskussie losgebarsten te zijn over de vraag of de "babirusa" een varken of een hert is .... een IsraelieŰr wil een boerderij beginnen met de kweek van 'babirusa' ...

Sampai disini dulu .... AnisJ.
'Ahu kura ahia, mansia nia'

AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 


On 26-10-2005 14:43 sidia wrote:

...


Kennelijk vergeten de mensen in het westen dat de christendom afkomstig is uit de Jodendom.
J.Christus , is Rabbi Joshua ( Hij die dev wereld red).
De jodendom hebben hgun rituelen/ regels die ze niet zo maar overtreden.
De eerste (joodse)chtistenen zijn eigenlijk Joden (joodse geloof).
Het is ook een feit dat later aftakkingen komen, waarbij de sterkste stroming de BAAS werd , namelijk de Katolieken.
Daarna weer aftakking -->. de protestanten. etc etc etc
Inmiddel zijn de regels , rituelen veranderd. En ondanks dat bijna niemand dat meer doet , blijven de regels bestaan.
Zelfs Joshua geeft ooit verkondigd : Ik kom niet om de regels te veranderen , geen jota .
De juiste tekst kunnen jullie opzoeken in de bijbel.
(Lees ook de diskussie van SGP in holland , hoe ze de vrouwen onderdrukkken (volgens de buitenstaanders en tegenstaanders),

Dus het is niet vreemd dat de islamieten aan hun eigen regels houden.
Of mag dat niet ?? .
De bewustwordingsproces is ook nu gaande in het orthodokse Middenoosten.
De vrouwen komen nu naar voren, en zeker goedopgeleidevrouwen.
Is toe te juichen.

groetjes.


Sidia yth. ik vind dat je dat gedeelte over christendom wel wat te simplistisch voorsteld .... ja, christendom is van Joodse oorsprong, maar het is niet een kwestie van de 'baas worden' van de Katholieken of 'aftakking(en) .....
Katholiek betekent gewoon 'oude' kerk, het protestantisme is gekomen door teveel zaken die er zeker niet bijhoren erbij worden betrokken, zoals: de beelden - volgens de Bijbel verbiedt God zelfs een afbeelding van HEM ...
bovendien werden mensen in de gelegenheid gesteld om 'aflaatbrieven' te kopen (hun zonden afkopen) om die grote St. Pieterskerk in Rome te bekostigen .... ook werd vroeger verboden om een vertaling te maken van de Bijbel in de eigen taal ..... het werd zelf geketend, zodat monnikken het niet mee konden nemen om het beter te bestuderen bijvoorbeeld ...
Dus die 'aftakking' is hÚÚl 'fundamenteel' ....... er was toen geen mogelijkheid om dit alles als voorbeeld binnen de Katholieke: Oude kerk bespreekbaar te maken, daarom is er het Protestantisme gekomen; niet zomaar, maar daardoor.
Ik zie niet in waarom Islamisten hun geloof niet zouden belijden ...... zolang ze ˇˇk ruimte laten voor anderen, zelfs "onglovigen" ..... of 'anders' gelovigen; weet je bijvoorbeeld waarom sommige geloven geen begrip als: 'naastenliefde' kennen ??? Omdat ze in re´ncarnatie geloven !!!
Nu arm geboren, later misschien opnieuw herboren als rijk man .......


'Ahu kura ahia, mansia nia'

Jantje
User
spacer line
 


On 27-10-2005 16:16 AnisJ wrote:

...


...Omdat ze in re´ncarnatie geloven !!!
Nu arm geboren, later misschien opnieuw herboren als rijk man .......


Ach Anis, ik heb al zoveel pech en tegenslag gehad in mijn leven.. Als er al zoiets als re´ncarnatie bestaat, kom ik zeker terug als mijzelf... Emoticon: Laugh out loudsidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Anis (manise) ,

Uiteraard een simplistische benadering van een simple man.
Met de "baas "zijn bedoel ik dat de Katholieke Kerk 1 van de zoveel kerken is die na jarenlange strijd en uitschakeling van andere (zoals de katharen = letterlijk bijna uitgeroeid)en oudere kerken naar boven is gekomen.

Kijk dat een deel vd de "overwinaar" later weer gaan "afscheiden" door o.a. het "afkoopbriefjes" etc etc dat is ook bij iedereen bekend.De protestanten.
Daarna ontstaan weer diverse splinterkerken. En iedere groep beweert natuurlijk de ware te zijn.

Kijk die problemen tussen de "Puristen "en de gematigden, modernisten etc gebeurt ook in de Islam van tegenwoordig.
Het is een proces met uitsluitingen, verketteren vd de "anderen" , waar de christenen hebben doorlopen.Vergeet niet de tijd van inquisitie.

Groetjes van een simple man met een simple mind
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 

Hormat s.mua.,

Vinden jullie niet dat er te weinig info is over de Islam, in het algemeen; door een Islamist werd mij ge´nformeerd dat er een verschil tussen een Islamist en een Mohammedaan.
"Hij zei me dat een Islamist veel 'heilige boeken' bestudeerd o.a. de Bijbel en de Tora, een Mohammedaan oriŰnteert zich meer op de Koran".
"Ik vraag me ook af of veel Christenen weten dat jullie Jesus ˇˇk kennen, maar jullie hem meer zien als een profeet".

AnisJ.


'Ahu kura ahia, mansia nia'

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Anis ,
ik weet niet wat een islamist inhoud , maar ik vind vreemd als hij praat over (een) mohamedaan(Of is die term niet door hem gebruikt ?)

Mijn inziens kan je de term mohamedaan niet gebruiken, want een muslim is GEEN volgeling van Mohamad.
Zoiets zoals De Christenen te vergelijken is met de Volgelingen van Christus.
(zie ik het verkeerd ?)
Muslim zijn is voor mij en(ook de andere Muslim) het zichzelf Over Geven aan God.
En warschijnlijk dezelfde zoals bij de Joden , Ze aanbidden de ENE (JHWH).
groetjesBisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 

[quote] On 28-10-2005 12:56 sidia wrote:
Anis ,
ik weet niet wat een islamist inhoud , maar ik vind vreemd als hij praat over (een) mohamedaan(Of is die term niet door hem gebruikt ?)

Mijn inziens kan je de term mohamedaan niet gebruiken, want een muslim is GEEN volgeling van Mohamad.
Zoiets zoals De Christenen te vergelijken is met de Volgelingen van Christus.
(zie ik het verkeerd ?) Emoticon: Confused Emoticon: Confused [quote]

'Sid' Ik zei 'Islamist' dit moest zijn 'aanhanger van de Islam' en waarschijnlijk bedoelde hij een 'muslim'; in ieder geval maakte hij een onderscheid tussen deze twee .... 'wat denk jezelf over deze opdeling' ???
Ik denk dat christenen geen onderscheid kennen eigenlijk, goed beschouwd is het verschil niet immens groot tussen Katholieken en Protestanten alleen wat betreft de paus in Rome .....; ik denk dat Protestanten meer nadruk leggen op het geloven dat op uiterlijke symbolen.
Kun je meer uitleg geven wat betreft je uitleg over 'muslim' ???
En over 'De Cristenen' en 'Volgelingen van Christus' ???


'Ahu kura ahia, mansia nia'

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Anis ,
ik probeer zo veel mogelijk de geboden en verboden te volgen.
Dus in feite ben ik een doorsnee Muslim= iemand die het Islam als geloof belijdt.Er zijn gradaties , de Puristen , de "moderaten, Liberalen etc etc , ook mensen die anderen hun wil en wetten willen opdringen.
Dus er zijn diverse stromingen , de enige basis is mijn inzien , Erkennen van God als de Ene en Mohammad als zijn Boodschapper .
En uiteraard werd Het Boek en Hadith als basis gezien.
Met de geboden en verboden.
Het zal wel duidelijk zijn dat niet iedereen de kracht heeft om volgens het Boek te leven en ook het doen.

In de praktijk ben ik een Islam KTP.
Mijn relatie met mijn God is mijn eigen zaak , wordt niet beinvloed door anderen.
Mocht ik iets niet weet dan zeg ik altijd : Even Opzoeken.

Over Maarten Luther zijn veel boeken geschreven, onlangs nog een leuke prograama gezien Ned 1. via E.O ?
Maar is dat alles ? Ik wil jou vragen wat is het verschil tussen de Protestanten en Katholieken mbt de Drie Eenheid.
Hoe zien de Protestanten de Drie Eenheid ?

Want als ik de O.T en diverse versen leest van de N.T zag ik wel een Duidelijke Boodschap dat God de enige is , en niemand anders .

Ik leest ook een verschil (afscheiding ? ) tussen de eerste leer van Rabbi J (gezonden om de verdwaalde schaap van Israel te redden ) en zijn opvolger Saulus (dat de niet Joden ook gered moet worden) .
De grote ruzie tussen De !ste Joodse Christenen (leerligen/broeders van J.) en de nieuwe Christenen( bekeerlingen van Saulus) .

Per defenitie ga ik altijd van uit Dat iedereen vrij moet zijn om te geloven.
In wat dan ook , en zolang ze de Universele spelregels respekteren , dan is er niks aan de hand .

Groetjes.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 

'Sid' yth.,

Wat bedoel je met 'Het Boek'; je weet misschien dat sommige Molukse christenen de Bijbel, 'Al Kitab' noemen.
Over 'Hadith' weet ik weinig vanaf, als christen; wat is 'het'.
'Wat is een 'Islam KTP' ???
Ik denk dat er geen verschil bij Katholieken is en protestanten tussen de 'Driee-enheid'; meer bij de uitvoering denk ik.
Eigenlijk hebben christenen ook een evangelische opdracht 'de Heilige Geest'; daardoor hebben ze denk ik ook de 'gedrevenheid' van een boodschapper, die bij 'Jehova-getuigen'te ver doorgeschoten is, lijkt het mij.
Zij beweren ook het 'enige echte Geloof' te brengen ........
Misschien weet je dat er ook een verschil in inzicht was tussen de 'Oosterse'/Grieks-Orthodoxse Kerk en de 'Westerse'/Katholieke Kerk, naar wat ik weet was dat ook meer gebaseerd op de 'centrum van macht' waar het gelegen was; de 'Westerse' Katholieke Kerk koos voor Rome, omdat dit een rol gespeeld had bij een aantal 'apostelen', waaronder 'Petrus'.
Dus de paus baseerd zijn 'gezag' op basis van de apostel 'Petrus'; de 'Oosterse'/Grieks-Orthodoxse Kerk baseerde zich meer, dacht ik, op het feit dat zij zich als de echte 'nazaten' van de eerste opvolgers van Jezus Christus zien.


'Ahu kura ahia, mansia nia'

Jantje
User
spacer line
 


On 05-11-2005 14:17 AnisJ wrote:
Wat is een Islam KTP ???
zien.

Ha, ha, ha. Godsdienst waanzin ten top!
Er staat op je KTP vermeld wat je godsdienst is. Bij mij stond er voorheen "islam" op( ik ben overigens verder gezond..) Nu is dat bij de verlenging, zonder dat het mij gevraagd is ineens veranderd in "kristen"
Btw, heeft dat voordelen? Emoticon: Laugh out loudsidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Anis ,
Gelukkig heb ik AL benadruk dat ik alleen een Islam KTP' er ben.
Dus in feite weet ik weinig van Islam.

In indonesia word bij je ID Kaart (Kartu tanda Penduduk) vermeld wat je geloof is. Althans vroeger. Dus dat je Islamit ben of een andre geloof.
Verder heeft dat geen extra betekenis.

In het volksmond Betekent dat : Hij is ( geboren Islamit ) , hangt af of je dat als een compliment kan beschouwen of niet.In het algemeen betekent het dat die persoon weinig doet met zijn /haar geloof.
Uiteraard blijft hij geloven in God/Muhammad als zijn boodschapper en de qur'an(het boek) , de Sunna (prof. overeleveringen ) en de Syaria (Islamistische wetten).
Een Hadith is eigenlijk de overleveringen hoe mohammad leeft , dus iedere gelovigen zal proberen om de goede levenswijze vd profeet te gaan volgen.
Je hoeft het niet te doen , maar als je het doet zal je een "bonus"krijgen.

Een voorbeeld , In Aceh werd de Syaria ingevoerd .
Dus iemand die steelt of dobbelt krijgt b.v. de zweep.
Terwijl in andere delen van Indonesia word de dobellar alleen gestraft volgens de Indonesische wet.
Afhankelijk van zijn / haar overtuiging heeft de Syaria een bepaalde plaats in het leven van een muslim.Een andere voorbeeld :
Percies zoals de relatie tussen een Nederlander EN zijn Wetten.(BW etc ) de Grondwet .Je geloof het (respecteert het) maar wil niet zeggen dat je alles doet volgens de wetten/regels . Je gaat ook af en toe te hard rijden, je gaat ook door de rode light rijden etc.

Wat de molukse christenen betreft , ik denk dat het dezelfde zal zijn zoals De andere Christenen in andere delen van de wereld.
Ze zijn verdeeld in 2 Hoofdstromingen , de Katholieken en de Protestanten.

Vwb de Jehova , ik heb respect voor hun , want ze baseren hun geloof en leven alleen op (hun) bijbel , soms letterlijk.
Maar wel in de zuivere vorm (back to the roots / sourge) , en wat belangrijk is , ze zijn niet geweldadig.(soms word het als lastig ondervonden als je op zondagochtend wil gaan uitslapen en de bel gaat rinkelen).
Hun bezoeken moet je gewoon zien als een poging de boodschap over te dragen.Dus ze bedoelen goed met je .Dat moet je dankbaar zijn ?


Als ik de laatste passage van je leest , over het baseren op het gezag VAN Petrus en de andere op de eerste opvolgers van Jesus , wie van de beide groepen zou dan volgens jou "meer " gezag(of recht) hebben ??

Ik vraag niet hoe jij als persoon geloof t , maar op basis van logika van een 20 ste (21ste )eeuwers ?

groetjes.

Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,810,192 topic views - 242,062 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 22:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,645,256 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com