indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 


On 19-06-2005 15:51 sidia wrote Emoticon: Sadley limme jongens de nederlanders , een handjevol handelaren met buitenlandse huurlingen zijn in staat om niet alleen hun hun voet aan land te zetten en maar ook delen te veroveren.Uit die tijd is er een oud indonesische gezegde : "Seperti Belanda minta tanah " .
Vwb Soekarno hij is toen alleen populer bij de oudere generatie , " mijn generatie" zijn gewoon tegen zijn korrupte klik.
En zijn vervanger idem dito , vraag maar aan de nog levende generatie uit Semarang , ze kunnen smeuige verhalen vertellen.
Je lah je kripoet (je lach je te barsten) als ik toevallig de oudjes hun (sterke) verhaaltjes horen vertellen.
groetjes


Met Sidia ben ik het volmondig eens nu leven we in het jaar 2005; veel mensen zitten nog met hun ideën vast in de tijden van de onafhankelijkheidsjaren 'yah itulah Tempo Duluh , serkarang adalah
Jaman Bahru generati tua diganti dari generatie mudah.
"Bagimanalah, generati muda, mereka punya pikiran-2 dari situasi INDOnesia
didalam jaman bahru ???"

Greets ... Anis.


'Ahu kura ahia, mansia nia'

Schultz
User
spacer line
 

Interessant dat uiteenrafelen en analyseren van de geschiedenis.Het is maar aan welke kant van de lijn je staat.Voor de een ben je een vrijheidsstrijder,maar voor de ander ben je een verzetsheld.Kijk maar eens naar de situatie in de oorlog in Nederland : de verzetsstrijder was de held,maar voor de Duitsers een terrorist en die werd zonder pardon geëxecuteerd.
Maar wij zijn wel ver weg gedwaald van het oorspronkelijke onderwerp.Neemt het extreme in de godsdienst in Indonesia inderdaad toe of is er niets aan de hand.Ben zeer benieuwd. Emoticon: Talk to the handsidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

mas londoh,
klopt , dat de ex kolonisator en nu de buitenlanders (o.a. touristen) de indonesiers onderschatten.
De huidige moderne indonesoer zijn de erfgenamen van majapahit en hebben in 1928 iets afgesproken.
Dus wat de orang luar(buitenstaanders) menen te mogen denken en willen , daar hebben de meeste indonesiers(pardonmie) sch..t aan.

y.m.h.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Sidia,

Als de moderne Indonesiër de erfgenaam is van Majapahit mag ie wel es wat meer respect opbrengen voor zijn Chinezen, want die waren de drijvende kracht achter Majapahit. Zoals in de meeste oude koninkrijken in Indonesia had je de vorsten met de kliek dr omheen, het volk dat gewoon lijfeigene was en dan de handel, waar het rijk groot geworden mee is. Niets geen Javaanse zeevaarders, als Javanen zee zien worden ze al Mabok laut. Ik handel al jaren in 'barang galian dari zaman Majapahit', afkomstig uit Jawa Timor. Veel van deze zaken zijn oorspronkelijk afkomstig uit China. Neem nou bijvoorbeeld de "Celengan" dat zijn in de meeste gevallen "babi". Er zijn daar beeldjes waar ze het hoofdje vanaf sloegen, dat was een soort ritueel, dat bijv. ook in Thailand voorkwam in die periode. De ware betekenis kan wetenschappelijk niet bewezen worden. Als je die kopjes ziet zitten er erg veel Chinese trekken tussen, trouwens ook uit India. Ik heb al 1000'den van deze kopjes bestudeerd. Dan het geld, in de grond van Oost (en ook Midden) Java zaten altijd duizenden tonnen` Chinese cashmunten. Die zijn daar gewoon gebruikt, Majapahit had geen eigen geld. Nou als ze geld van China gebruikten weet ik al voldoende. Ik heb hier artikelen over gepubliceerd. Ik ben (helaas) geen wetenschapper, dus wat ik zeg kan nooit als bewijs gelden. Maar ik weet wat er in de grond zit in Midden en Oost Java en ben zo vrij mijn eigen conclusies te trekken. Wat Soekarno ooit heeft (laten) beweren neem ik maar voor kue manis aan. Die man had het af en toe in zn kale bol met zn Jawa Jaya.

Vele Westerlingen, vooral Nederlanders (vanwege de historische ‘banden’) komen naar Indonesia met een soort misplaatst superioriteitsgevoel, met de mentaliteit van de oude kolonialen. Ze weten alles beter, Indonesiërs zijn dom en meer een volk om medelijden mee te hebben. Het zijn ook vreselijke afzetters. Als ze rijk zijn komt dat door de corruptie. Nederlanders zijn opgevoed met deze mentaliteit, wit is beter dan alles wat gekleurd is, behalve als die laatsten muziek maken. Als ik het gekanker hoor van verschillende mensen die hier werken vraag ik me af of ze wel eens plezier in dit leven hebben. Het schijnt o zo moeilijk te zijn om de Indonesiër als gelijkwaardig te beschouwen of in sommige gevallen veel slimmer dan wij zijn, kan je nog iets van leren. Voorbeeldje: Een Javaan met een salaris van 100 euro in de maand leeft veel rijker dan een Nederlander met 1500 euro in de maand. Een Nederlander met 100 euro in de maand zou dood gaan hiero. Rara hoe ken ??

Gruces


AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 

Beste Schultz,

Betrek extemismisten en gematigden breder, m.a.w. : "Wij chistenen, hebben toch ook te maken met fundimentalisten zoals: S.G.P.-ers/Jehovagetuigen, e.d.
Natuurlijk zij plegen geen bomaanslagen .... maar hoelang geleden waren de Hoekse en Kabeljouwse twisten ???
Daar komt nog bij dat zo"n bomaanslag in je geheugen langer blijft hangen dan gesprekken die gematigde islamisten voerten met christenen in INDOnesia !!!
Helaas is het nog altijd zo dat tijd veel wonden heelt; hoewel sommige groepen graag het vuur brandend willen houden en liefst groter, voor hun eigen belangen.

Hormat .... Anis.


'Ahu kura ahia, mansia nia'

Schultz
User
spacer line
 

Anis,terima kasih banyak.Het gaat mij allen om of het waar is dat merkbaar is dat extremisme zo langzamerhand opdringt.En of dat in Indonesia ook het geval is.Volgens mijn zegsman in Indonesia is het wel degelijk zo,maar dat is een onderdeel van de tijdsgeest volgens hem.
Het valt niet te ontkennen,dat de methoden die nu door niet-gematigden gebruikt worden heftiger en agressiever zijn.Maar ook dat is een deel van de tijdsgeest,waarin wapens en ander tuig gemakkelijk te verkrijgen zijn.
Ook op andere trreinen is het heftiger geworden en minder verdraagzaam lijkt het wel.Als je gezicht een ander niet aanstaat kan je een "lel"krijgen,zo is het toch????? Emoticon: Crylondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Zelfs op een site uit deze, waarvan je toch uit mag gaan dat die door Indonesia-lovers wordt bezocht is er sprake van een rabiate anti-Islam houding daar waar men begrip en tolerantie verwacht, zo is de houding in Indonesia immers ook. Is Indonesia beter te begrijpen als men gaat vertellen wat er allemaal aan dat land mankeert ?

GrucesAnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 

Schutz yth.,

Ik denk dat het gewoonweg waar is dat de tijden veranderen .... nog niet zo lange tijd geleden vertelden familieleden mij dat men in INDOnesia gewelddadiger geworden was.
Men vertelde mij aan de hand van een voorbeeld van een ex-generaal; er werd bij hem ingebroken en alles werd gestolen tot en met zijn dienstwapen.
Men zei mij dat dit vroeger ondenkbaar was !!!
Tentara tinggal tentara, ex of in dienst !!!
Dus ... waarschijnlijk andere tijden, andere mentaliteit .....
De tendens is er .....

Groeten .... Anis.


'Ahu kura ahia, mansia nia'

papaya
User
User icon of papaya
spacer line
 

Hier is nog een deprimerend artikel:
http://www.americandaily.com/article/8172


Happiness is not a destination, it's a Way of Living

pvanduijn
User
spacer line
 

Ik vind Londoh nogal naïf wat betreft de opkomende agressiviteit. Natuurlijk moet je niet alle moslims over 1 kam scheren...dat is heel erg fout. Wat ik wel fout vind, is dat de indonesische regering het fundamentalisme niet bestrijd. Ik weet zeker dat christelijke fundamentalisme (wat ook niet goed is) wel hard wordt bestreden. In Indonesië wordt toch ook door heel veel mensen anders naar de wereld gekeken...zoals wij de aanslag op het WTC. Van veel indonesiche moslims heb ik toen ook gehoord dat ze het allemaal niet zo erg vonden. Juist de moslim wereld had die aanslagen hard moeten veroordelen. Juist door alles maar ogenschijnlijk "goed" te vinden, krijgen mensen een heel ander beeld van de moslimgemeenschap. Ik vond dat ook treffend bij de tsunami. Veel mensen zeiden toen meteen: "waar zijn nu de Amerikanen???" Achteraf kun je zeggen dat de westerse wereld wel veel gehlopen heeft en de arabische "vrienden" Atjeh behoorlijk in de steek hebben gelaten.Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

pvanduijn,

Groot gelijk.
Heb ik reeds ook allemaal eerder gezegd in dit forum. Maar helaas zijn er nog genoeg die dat dan gelijk onder het kopje Moslim hater of discriminatie plaatsen.

Ook mijn stukje in dit forum over de gierige Moslim vrienden in het midden oosten. Ik dacht dat Wij (lees zij) Moslim broeders elkaar allemaal steunen?
http://forum.indahnesia.com/topic/1120/

Het is net als in het verleden met de NL politiek, je mag er alleen over nadenken. Maar het is niet toegestaan om er over te praten.

Indien het fanatisme verder de kop op steekt en daardoor de investeringen terug lopen in het land. Is de kleine man er het dupe van. SBY will iets doen aan de infrastrutuur, om zo investerders uit te nodigen. Het een is in dit geval afhankelijk van het ander. Ik hoop dat hij dat ziet en ook de kans krijgt om er iets aan te doen.Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Bogor
User
User icon of Bogor
spacer line
 

I think all the problem Islam in Indonesia & Europe from Midden Oost.
Indonesian Islam mostly is kejawen. Sinds Soehato not power more. So many Islam outside Indonesia to come to. They are knowing at times so many poor peoples Emoticon: Cry does not to survive. With good communicator from the leaders Islam to wash brain to be pure Islam as Arabia countries Emoticon: Yes! .

The others side, so many stupid & naive peoples to easy believe it. Look around java mostly women with cadar/hoefdoek. When I look back 6 years ago maybe only 20% in java with hoefdoek.
I think beter with kebaya & sanggul cause real for Indonesian women.
I am self Islam but I feel Indonesian Islam with hocus focus.....alias kejawen.
I am really scary for Indonesia be Islam countries as in Midden Oost Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!
Dont forget under Soeharto not chance to extremist as laskar Jihad....Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Bogor; dit topic graag in ht Nederlands houden a.u.b. Emoticon: SmileJantje
User
spacer line
 

Ja het gaat met het fundamentalisme de verkeerde kant op.

Niet alleen de Indonesische regering, maar Europa, Amerika noem maar op, bestrijden fundamentalisme onvoldoende. Men gaat het te lijf met de modernste oorlogs technologie maar zal deze strijd tegen het terrorisme op deze manier, maar wellicht nooit, winnen!
De basis van een religie is angst en exclusiviteit. De godsdienst biedt een schuilplaats voor de verdrukten der aarde. Mensen die het leven niet meer zien zitten of denken dat ze in die godsdienst sterkte vinden om het leven aan te kunnen of er een superieur gevoel bij hebben.. Een soort drug a.h.w. Dat had Marx al door. In de middeleeuwen onderscheidden de roomsen zich van andere godsdiensten. Kruistochten, inquisitie en expansiedrift. Nu is het de beurt aan de Islam.
De hedendaagse terreur vindt zijn bron in de Islam. Zolang regeringen toestaan dat er fundamentalistische stromingen binnen hun grenzen ontstaan zijn ze mede schuldig aan die aanslagen. Wapengekletter heeft totaal geen zin. Het is met een kanon op een mug schieten. Moslim terrorrisme moet bij de bron gezocht worden. Verdachte voorgangers die opruiende preken houden moeten aangepakt woren. Moslim bijeenkomsten moeten gescreend worden. Er moet geopenbaard worden wat daar gezegd wordt. Zoals Albert al schreef in een ander topic: De moslim wereldraad en de moslim gemeenschap in Nederland doen er weinig of niets aan om extremisme in de kiem te smoren.
In Amerika mag een Louis Farakhan in opruiende taal zijn “broeders”toespreken.
Ik ben het met van Duijn eens dat de moslimwereld die aanslagen harder had moeten veroordelen en zodoende het imago van de Islam op te schroeven.
Kijk ook naar de verklaringen van een Mohammed B. Daar is geen kruid tegen gewassen. Wat voor straf hij ook krijgt, het maakt hem allemaal niets uit. Het liefst zou hij de doodstraf verkiezen als hij het voor het zeggen had. Volgens mij is dit soort uitwassen te begrenzen door Moslim bijeenkomsten te screenen.
Afganistan is eerst door de Russen plat gegooid. De Amerikanen hebben het “afgemaakt” Nu weer Irak. Hoeveel slachtoffers zijn er al gevallen? Wie is de volgende vijand. Iran? En het maakt allemaal niets uit. Voor elke bom die valt staan weer nieuwe extremisten op die ten koste van hun leven, diam2 hun vernietigende werk te doen!
spacer line  

= edit: please keep this topic in Dutch; it's a Dutch sub-forum =dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 


On 13-07-2005 15:06 Jantje wrote:
. Volgens mij is dit soort uitwassen te begrenzen door Moslim bijeenkomsten te screenen.

Het gaat er naar mijn idee steeds meer naar uit zien dat Islamitische jeugd gerekruteerd wordt via internet. Islamitische jongeren die op zoek zijn naar een eigen identiteit raken verstrikt in de sites die het gemunt hebben deze kwetsbare groep. Het gaat naar mijn smaak om dezelfde sektarische aanpak als zoals die van Jehova Getuigen en Church of Scientology bekend zijn, een kwestie van zieltjes winnen en dat het allemaal om een goed doel gaat: de Jihad. En nadat ze na een tijdje elkaar hebben opgezocht en er een warme broederlijke sfeer onder de slachtoffers is ontstaan, zijn ze zo ver gebrainwashed dat ze bereid zijn om met een gordel vol explosieven in een bus te stappen. Het wordt ook steeds duidelijker dat de daders van de recente aanslagen in Londen gewoon uit het Verenigd Koninkrijk zelf kwamen. Gewoon brave burgers, waaronder een docent van een middelbare school en iemand met een Jamaicaanse achtergrond, dus geen vreemde Arabieren of zo. Maar allemaal dus via internet. Hoe moet dat in Allah’s naam gescreend worden?Schultz
User
spacer line
 

Dus,conclusie.....?????? Emoticon: Confused Emoticon: Nicedangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 


On 14-07-2005 23:36 Schultz wrote:
Dus,conclusie.....?????? Emoticon: Confused Emoticon: Nice


Misschien in plaats van een kinderslotje een Islamslotje op de PC? Emoticon:eveline
User
spacer line
 

weet je wat ik niet helemaal begrijp? Al die anti Islam uitspraken die ik overal op diverse forum tegemkomt...absuurd gewoon. Soms weet ik echt niet waar de mensen het over hebben...hebben ze het over de lastige Marokkanen jongeren dan hebben ze het over de moslim jongeren, hebben ze het over de extremisten dan zeggen ze het over de molsims...ik bedoel het maar..waar hebben de mensen het hier dan toch over...zijn de mensen nou zo cultuur arm denk ik wel eens? Als ze het hier over de Nederlandse hangjongeren..hebben ze het toch ook niet over "de Christen jongeren"??
Extremisten komen overal voor, alle extremisten vind ik gevaarlijk....zo ook hier, kijk maar naar de extremisten rechts jongeren...alsof wij hier echt werkelijk zo tolerant zijn!
Het lijkt wel op wat vroeger met de Joden is gebeurd nu de Moslim/Islam aan de beurt zijn..kennelijk hebben mensen er niet veel van geleerd van die ruim zes miljoen doden....grrrrrrrrrrrrrr.
Onterecht vind ik dat er zoveel onschuldigen mensen slachttoffers zijn geworden..

oops..ik heb het gezegd..wellicht te hard..sorry mensen.
gegroet, Eve


Choose to be optimistic, it feels better. If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito!

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Eveline,

Gelukkig kan ik je melden dat op andere fora als Maroc.nl identiek gepraat wordt over ongelovige zionisten, mensen die de foute God aanhangen en zo voorts. Ik kan er dus niet mee zitten dat dit wederzijds is eigenlijk. Wel is er sprake van flinke generalisatie, maar ja... ik denk dat we dat maar op de koop toe moeten nemen.

In Engeland is inmiddels de eerste 'moslim' doodgeslagen. (bron) Dan heb ik liever woorden op een forum. Emoticon:eveline
User
spacer line
 

Jeroen,

Meerderheid Nederlanders kritisch over moslims

WASHINGTON - Van de Nederlanders staat 51 procent negatief tegenover moslims. In Duitsland gaat het om 47 procent. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van het Amerikaanse Pew Research Center, waarvan de resultaten donderdag zijn bekendgemaakt.

De peiling vond plaats is zes moslimlanden, negen Noord-Amerikaanse en Europese staten en in China en India. Nederlanders blijken de meeste problemen met moslims te hebben van alle ondervraagde volkeren.

Ondanks de angst voor terrorisme, staat in Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Frankrijk, Canada en Rusland een meerderheid welwillend tegenover islamieten. Voor Spanje en Polen geldt dat in iets mindere mate. In Nederland en Duitsland keerde de publieke opinie zich tegen de moslims.

Van de ondervraagde Nederlanders vindt eveneens 51 procent een verbod op hoofddoekjes een goed idee. Alleen in Frankrijk, India en de Bondsrepubliek zijn er procentueel meer voorstanders.

In het islamitische Jordanië blijkt 100 procent van de bevolking problemen te hebben met de joden, in Libanon 99 procent en in Marokko 88 procent. Ook heeft 61 procent van de Marokkanen moeite met christenen.
Choose to be optimistic, it feels better. If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito!

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 15-07-2005 08:10 eveline wrote:

oops..ik heb het gezegd..wellicht te hard..sorry mensen.
gegroet, Eve


Hi Eve,

volgens mijn niet hard genoeg, ik zat hier te lezen en dacht nog effies en er staat een "ware leider" uit het volk op en gaat zeggen dat Blank (Arisch) superieur is en dat dat moslimtuig maar vergast moet worden.

En deze uitspraken allemaal op een forum dat de liefde voor het grootste moslimland ter wereld beleid, wat een hypocriet zooitje. Eigenlijk moest dit soort uitspraken bij de KBRI bekend worden en zodra ze een visum komen aanvragen een knalrode CAP in het paspoort "TIDAK BOLEH MASUK WILAYAH R.I. -TERORIS KRISTEN- " Dan hebben ze echt een reden om te sijken. Emoticon: Confused

Gruceseveline
User
spacer line
 

Hi Londoh,...
Persoonlijk vind ik dat Nederlanders in Indonesie of over Indoneise niet moeten gaan zeuren..zo ook niet over de politiek daar, alsof dat het hier zo goed allemaal gaat met de politiek, niet waar?Politiek is nu eenmaal vuil werk..overal ter wereld. En ook mag van mij persoonlijk Indonesie nu gerust eens een houding aannemen " IF YOU CAN'T TAKE IT DON'T SHAKE IT "

alle terreur gaat ten koste van de beschaving der mensheid, jammer vind ik dat. Het lijkt er op of het azijn infuus in Nederland reeds lang is aangelegd, oh de druiven zijn vaak zo zuur! Emoticon: Puh!

Overigens; nieuwe leider is al lang geboren, al voor mijn tijd gebroren, de naam is; ECONOMIE. Eerst een gewoon woord maar nu verheven tot een soort Godsdienst. Moet steeds maar groeien en groeien en groeien en groeien en groeien en..............tot in de hemel.
Ten koste van de ongelovigen maar ook ten koste van de gelovigen, maar dat is minder voor de hand liggend, dus wensen die dat feit te negeren(knipoog smilies, dat mis ik hier).
gegroet, EveChoose to be optimistic, it feels better. If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito!

Hitami
User
spacer line
 

Ik kan me nog goed herinneren hoe het westen vooral Nederland reageerde toen Soeharto de Moslim extremisten aanpakken. Er wordt zelf gedreigd met het stop zetten van de ontwikkelingshulp. Nu is het andersom. Dus hoe we reageren is afhankelijk waar de wind staan. Het leuke van dit voorbeeld is, we vinden ons hier geweldig omdat we een mening hebben.

HOEZO CONFORMISME ?
sayang
User
User icon of sayang
spacer line
 

De titel van deze topic: gaat indonesie de verkeerde kant op?
Wat is verkeerd kun je je afvragen, aan de hand van welke criteria bepaal je dat?
Soms vraag ik me af er nog wel onderscheid wordt gemaakt in moslims en radicale moslims, de hele dag in de media; moslimextremisme enz enz...
Indonesie gaat niet de verkeerde kant op; zolang ‘wij’ in 1 adem de islam met radicalisme noemen gaan wij de verkeerde kant op, of zijn we reeds gegaan.
Radicale christenen zijn er ook, d’r woont er 1 in washington.

Emoticon: Wink
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,810,192 topic views - 242,062 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 22:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,645,153 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com