indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

robbert
User
spacer line
 

Hoi,
Ik lees wel regelmatig de div. stukjes maar zie vaak geen reden om te reageren. Echter in dit geval toch maar even wel. Ik kan mij herinneren dat ik op meerdere plaatsen heb gelezen dat Jan opgaf hoe goedkoop hij de medische kosten op Bali had geregeld, om dan vervolgens desgevraagd te weigeren het adres te geven vind ik (op zn zachst) vreemd. Als je over een onderwerp geen inhoudelijke info wil verstrekken, hou dan je mond hierover !
Groet Rob
spacer line  

robbert,

Volgens mij heeft jan dit al verschillende malen vermeld !!
dit er er onderanderen 1 van: www.oomverzekeringen.nl/content.asp?pid=4

M-Solo.


Live life to the max.......

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 06-02-2006 12:16 robbert wrote:
Hoi,.....................om dan vervolgens desgevraagd te weigeren het adres te geven vind ik (op zn zachst) vreemd. Als je over een onderwerp geen inhoudelijke info wil verstrekken, hou dan je mond hierover !Groet Rob


In normaal Nederlands een grove egoist, zogenaamd voor toeristen klaarstaan. En mensen nog laten geloven dat het liefdewerk voor oud-papier is. Hij laat zich hier wel even mooi in ze scheur kijken.

Terwijl als ie in die wachtkamer zit kan ie die toeristen nog "helpen" ook en tevens even lekker in ze moerstaal over al ze kwalen zeuren.

GrucesTuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Medische verzorging is big business in Bali , zeker medische centra die eigendom zijn van buitenlandse investeerders rekenen tarieven die problemen opleveren met declareren bij de Nederlandse ziektenkostenverzekering.

Ondank de felle kritiek geef ik graag wat informatie over medische zaken zoals wij die zelf hebben meegemaakt in Indonesie.

De tandarts bezoeken wij in het ziekenhuis in Malang als we op familiebezoek zijn in Oost Java, de tarieven zijn nog geen 20% van de tarieven in Bali, een kies trekken kostte mij in Bali IDR200.000, in Malang net geen IDR30.000.
Een behandeling voor het gebit van Tuti zou in Bali IDR2 miljoen (excl.medicijnen) gaan kosten, in Malang betaalden wij IDR320.000 all in, voor het operatief verwijderen van een verstand-kies en schoonmaak met wat vullingen.

Met acupunctuur hebben wij goede ervaringen met Doctor Johnny Irawan, vlakbij het grote ziekenhuis Rumah Sakit Sanglah Denpasar, het tarief ong. IDR25.000 per consult en een bijdrage voor voor de naalden.

Medicijnen kopen wij overwegend bij http://www.kimiafarma.co.id/ en http://www.balichemist.com/, de laatste bezorgt de medicijnen zelfs.

Een ziekenhuis in Zuid Bali waar wij goede ervaringen mee hebben is Rumah Sakit Graha Asih aan de Jalan Bypass in Kuta, een kleine medische ingreep inclusief een dag verpleging in de duurste kamer kostte daar in 2005 ongeveer IDR1.2 miljoen

Met http://www.pantirapih.or.id/ in Yogyakarta heb ik persoonlijk goede ervaringen.
Voor een consult bij een specialist betaalde ik nooit meer dan IDR50.000, excl. x-ray en medicijnen.
De afdeling fysiotherapie in dat ziekenhuis is gewoon erg goed, de fysiotherapeut IGN Widiyono heeft gouden handen!

Op onze site is veel info te vinden over allerlei verzekeringsmaatschappijen voor degene langere tijd in Indonesie willen verblijven, er zijn zelfs forumleden die de folders per mail toegestuurd hebben gekregen van ons.

Over ons huidige medische centrum zijn we erg tevreden maar sorry de naam publiceren doen wij niet ook niet als ik mijn verdere leven door moet gaan voor grove egoist.

De reden zit een beetje in het gene ik eerder schreef bij het topic:
even over "Vrienden van Bali":
Er is ook een dame geweest die mij op VVB uit kon maken voor oplichter zonder ook maar met een feit te (kunnen)komen, een ander persoon word met naam genoemd, dat was de redder in nood.
Kaat vond dat al lang prima en greep niet in, op die manier was onze Kaat van een lastpost verlost.

Iedereen die mijn commentaar leest op dit forum moet het opvallen dat ik maar hoogst zelden info geef over hotels, eetgelegenheden en andere bedrijven op Bali.
Gaat het over Jawa geef ik vaak info met adres, prijzen en zelfs de link naar de website.

In de tijd dat ik in Bali woon heb ik geleerd om uiterst voorzichtig te zijn met het geven van info over bedrijven in Bali, wij hebben met het geven van die info niets te winnen, als mensen ontevreden zijn wel heel veel te verliezen.
Groetjes,
Jan

P.S. Houd er rekening mee dat de vermelde tarieven zijn voor mensen met een KITASgoyang2
User
User icon of goyang2
spacer line
 


On 28-01-2006 04:57 Tuti & Jan wrote:
De 15 bedrijven die vermeld staan op:
http://www.imigrasi.go.id/popU(...)subgo=detail&faqId=9Hi Jan,

Bedoel je te zeggen dat wanneer mn moeder aan alles voldoet zij een van die 15 bedrijven als sponsor moet hebben.....

Ze voldoet aan alles: ouder dan 55, Singaporese ziektekostenverzekering met air ambulance $1500 pensioengeld elke maand, een bedrag ruim boven de $35.000 op haar rekening, en dan moet ze een 'bedrijf' als sponsor hebben.
Kan dat niet zoals bij een sosbud visa dat familie haar sponsort, die zit er zat op Papua.

Ze is notabene daar geboren en asli Papua....maar ja, geboren in een andere tijd toen het nog Nederlands Nw Guinea was met een Nederlands paspoort daarbij de aturan2 van vandaag....misschien als ze een pak geld op tafel legt bij de Kanim mensen....

Oh nee....het moet zijn: een pak geld onder de tafel ipv op de tafel.... Emoticon: Shiny


Biak: B-ilang I-ngat A-kan K-embali

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Paul,

Het pak geld op tafel leggen, het liefst met veel personen erom heen is DE manier, ze zullen al vlugz eggen 'jangan' en je vragen het weer terug te nemen. Ik kan wel info verschaffen mbt het visum voor je moeder, maar doe dat liever prive, ze hoeven hier tenslotte niet alles te weten Emoticon: Shiny

Gruceshannaong
User
spacer line
 

Voor info over Visa Lancia kunt u ook terecht bij www.expat.or.id , voorts
www.rami-services.com , en www.bali-expat-business.com. Pelita heeft mij goede informatie gegeven over hoe ik dit visum kan verkrijgen.
Bel mij 026-4950114 of mail mij hanna.onRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.worldonline.nlmarthuis99
User
spacer line
 

ik probeer in te loggen op de site van imigrasi etc , maar het werkt niet5
is er een andere manier te vindenzieleffe
User
spacer line
 


Op 03-02-2014 12:26 schreef 4Gazebo:
Hoi ik heet Nico heb Pensioen en AOW ben in het bezit van een Kitap
Tevens kreeg ik de mededeling dat ik in periodevan 5jaar dat mijn Kitap geldig is maar3maanden per jaar naar Belanda mocht om mijn dochters te bezoeken en aan mijn belasting verplichting voldoen
Voel mij nu een gevangene in een lland dat ik koos om van mijn pensioen te genieten
Wat is er van waar dat ik maar 3maanden per jaar weg kan en mag
Heeft U een antwoord op mijn vraag
Bij voorbaat hartelijk dank
Nico

Beste Nico
Dat is alleen voor mensen die een sociale uitkering bij hun AOW hebben
Ik had er ook mee te maken, maar had nog tot 2012 uitbetaald gekregen voor mijn wijlen schoonmoeder.
Als je AIO (bijstand) heb dat was 6 maanden,.
Dat is 1 januari 2012 terug gedraaid naar 3 maanden.
Dus alleen als je een bijstand uitkering heb bij je AOW....het AIO...... Emoticon: Very funnySorry sorry ik had niet goed gekeken van Indonesië naar Nederland als je geen Nederlands paspoort heb , dan is dat niet langer dan 3 maanden voor iedereen.


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Dit is ten dele waar. Je kunt ook een MVV aanvragen voor familiebezoek of verblijf bij echtgeno(o)t(e) in Nederland. Uiteraard geldt dan niet de plicht van de taaltoets maar wel de forsere prijs voor de aanvraag. Hiermee kan iemand 6 maanden in Nederland verblijven.
Kijk op Buitenlandsepartner.nl of IND


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

zieleffe
User
spacer line
 

Oh dat wist ik niet, ja als dat mogelijk is, dan moet je dan ook met je vliegticket rekening mee houden.
Moet je die eerst laten zien, of kan je achteraf die ticket kopen?????


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ziel ik ken niet de actuele regels. Bij een MVV wordt eerst de sticker geregeld en pas daarna het vliegticket.

Ben zelf al aan het speuren geweest voor actuele info. Het is altijd zo geweest dat info hierover sowieso niet echt makkelijk te achterhalen was (het ontmoedigingsbeleid) maar ik weet het zeker dat dit mogelijk is of in elke geval was. Door de hoge kosten destijds (ik geloof dat een MVV nog maar een paar jaar geleden nog 1200 euro of zo was) werd er niet zoveel gebruik van gemaakt. De MVV kosten zijn flink naar beneden gegaan. Hieronder wat er dan onder familie verstaan wordt:
1e tm 4e graad = ouders, kinderen, broers, zussen, grootouders, ooms, tantes
neven en nichten.
Verder aanverwanten: zwagers, schoonzussen, schoonzoons, schoondochters, schoonouders, stiefkinderen, stiefbroers, stiefzusters en stiefouders.
Dus het gaat/ging hier om een MVV waarbij geen taaltoets verplicht is/was.
Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

zieleffe
User
spacer line
 

Kijk Anne_Miek aan zulk informatie daar hebben ze wat aan.
Ik ben ook voor mijn eigen rot aan het zoeken op internet, maar dan niet dit speciale geval.
Ik zoek naar de gevolgen van je eigen in laten schrijven bij je kinderen en wat zijn dan daarvan de gevolgen voor je kinderen.
Er zijn zoveel onduidelijkheden en je ziet door de bomen het bos niet meer. Emoticon: Confused Emoticon:
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Regels, mogelijkheden en leges rondom vreemdelingbeleid veranderen voortdurend (idd ook om mensen het bos in te sturen)
Zowel op de sites Mixed Couples als Buitenlandse Partner zitten veel mensen met (meer) verstand van zaken (dan de IND) en er is ook een vreemdelingenadvokaat aan gekoppeld. Je kunt dan ook beter de info daar vandaan halen dan van de IND site.
Zo zijn er nog wel meer dingen die interessant zijn.
Iemand die getrouwd is in nederland of het in het buitenland gesloten huwelijk heeft laten registreren in Nederland maar waarvan de partner nog in het buitenland woont kan om heffingskorting verzoeken bij de belastingdienst als deze partner geen (betaalde of bewijsbaar gecontracteerde) baan heeft. Tenminste dat is altijd zo geweest volgens de laatste info die ik daarvan heb een paar jaar geleden. Veel mensen weten/wisten dat niet. maar ook hier: checken want de dingen veranderen waar je bij staat.

Gevolgen van inschrijven bij je kinderen daar kan ik je geen antwoord op geven maar ookd aarvoor zullen vast gespecialiseerde sites voor zijn.
Je moet onderhand gestudeerd hebben om gebruik te kunnen maken van de rechten van de Nederlandse wetgeving.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

zieleffe
User
spacer line
 

Je moet onderhand gestudeerd hebben om gebruik te kunnen maken van de rechten van de Nederlandse wetgeving.
Praat er maar niet van ik kan wel een boek vol schrijven over de afgelopen jaren dat ik met pensioen ben.
Ringbanden vol gegevens, je word gewoon gek gemaakt, met alle informatie en weet ik veel.
Behalve je rechten, daar moet je zelf proberen achter te komen.
Waar je recht op heb, geven ze je niet, maar ze storten wel inovervloed veel informatie van regelgevingen en verplichtingen en tot dreigen toe.
Dat is heden ten dagen mijn leven zins mijn AOW.
Zal een brief hier plaatsen, die ieder politieker in Den haag ontvangen moet hebben.
In ieder geval de tweede kamer leden....................... Emoticon: Very funny Emoticon: Cooool Emoticon: Stupid
Geachte ……..
Bevel ist Bevel
Dat recht neem ik omdat te schrijven, u gewoon een opdracht uitvoert, zonder te kijken naar persoonlijk omstandigheden.
Wij zijn kinderen van ouders die door de oorlog na de oorlog nog last hadden van trauma’s .
Er werd nog al in de chaos van net na de oorlog gewoon doorgegaan door multinationals ondernemingen.
Wij zijn daarvan de dupe geworden, waar u nu misschien samen mee moet werken , om het geld goed te beleggen
Dat is ook uit te leggen onze ouders hadden een bedrijf voor de oorlog een onderneming die gloor bottelde en verkochten aan welgestelde, mijn ouders weigerde voor de moffen te leveren, toen de oorlog afgelopen was, kwamen ze erachter dat ze door verkeerde mensen, hun eigen onderneming bezittingen moesten sluiten, omdat er een Notaris voor iemand het bewijs van eigendom door verkocht had, later kwamen ze erachter dat ze hun licentie moesten afstaan en dat veroorzaakt dat mijn vader alles moest opgeven en als bouwvakker zijn gezin van 10 kinderen moesten gaan onderhouden.
Al zijn rechten werden afgenomen en ging naar een onderneming die gloor verkocht, dat later G.....x werd genoemd en dat nu eigendom is van Unilever.
En nu word ik weer geconfronteerd door een groot instantie , die mijn leven over hoop haal, waardoor mijn partner weer vlucht naar haar eigen land.
Het lijkt er op, dat je weer in het gevoel van een bezetting zit, het land word bezet door lieden die hun eigenbelang voorop stellen, dan het algemene belang.
Of het gevoel dat er een supermacht is ontstaan die nu over ons heen waait.
Waar blijft de menselijke kant, zijn wij die kwijt?, in welk belang dan kwijt geraakt.
Na mijn hele zorgzame leven gewerkt te hebben, zelfs toen ik nog op de lagere school, naschools een melkboer hielp om wat zakcentjes te verdienen.
Welk recht hebben jullie, de belasting dienst de AOW de ABP nu, om mij zo financieel ten gronde te helpen.
Ik hoop dat ze meekijken: mensen van alle openbare diensten ,politiek en hogere en lagere overheden, die op bevel de wetten moeten uitvoeren.......Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

En toen werd het waarschijnlijk angstig stil Ziel.
Die baantjesjagers dachten, daar heb je weer zo'n krabbelaar die mijn rustige leventje tracht te verstoren met zijn zeikverhalen.

Als ik in mag schatten heb je wel antwoord gehad van Pieter Omzigt van het CDA.
Het enige kamerlid die met voorkeurstemmen in de kamer zit, de goorlappen van het CDA hadden hem op een bijna onverkiesbare plaats gezet (luis in de pels)

Effe wachten dus, dat lukte niet.
Een kanjer die vent, een vent met ballen die het niet doet voor de centen en zijn eigen koers vaart Emoticon: Worship Emoticon: Worship Emoticon: Worshipzieleffe
User
spacer line
 

Ja hij heeft het toegegeven, maar dan moet ik nog even zoeken, waar ik die mail heb bewaard.
Dat er een fout in die wet geslopen schreef hij en dat hij in de Kamercommissie had aangekaart.
Maar die kruppelenden k*t p.vd.a veegt het gewoon van tafel.... Emoticon: Angry Emoticon: Angry
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

pierre
User
spacer line
 


Op 03-02-2014 12:26 schreef 4Gazebo:
Hoi ik heet Nico heb Pensioen en AOW ben in het bezit van een Kitap
Tevens kreeg ik de mededeling dat ik in periodevan 5jaar dat mijn Kitap geldig is maar3maanden per jaar naar Belanda mocht om mijn dochters te bezoeken en aan mijn belasting verplichting voldoen
Voel mij nu een gevangene in een lland dat ik koos om van mijn pensioen te genieten
Wat is er van waar dat ik maar 3maanden per jaar weg kan en mag
Heeft U een antwoord op mijn vraag
Bij voorbaat hartelijk dank
Nico


Wat ik even niet snap in uw verhaal en wellicht zie ( lees) ik het verkeerd.
Maar u heeft een kitab schrijft u, maar ik lees niet dat u nog wel of niet de nederlandse nationaliteit hebt. mocht dit laatste wel zo zijn dan snap ik de opmerking niet dat u maar 3 maanden per jaar naar nederland mag reizen. Of verliest men de nederlandse nationaliteit met het hebben van een kitab?? nee toch??

Mocht u nog steeds de nederlandse nationaliteit hebben dan mag u nederland inreizen zo vaak en zo lang als u wilt.

Maar gezien het feit dat u AOW ontvangt en belasting betaald, neem ik aan dat u nog steeds nederlander bent. dan snap ik niet dat ze u wijsmaken dat u maar 3 maanden in nederland mag verblijven.

Mag ik vragen wie u deze informatie heeft verstrekt?? De nederlandse ambassade? of de IND ( in nederland) mocht het de IND zijn dan kan ik het begrijpen van deze verkeerde info, want als er 1 organisatie in nederland is die er niets van snapt en allerlei domme en onzin dingen de wereld insturen dan is het de IND wel.
Deze organisatie is volledig onkundig, onwetend en onmenselijk.

Als u nog steeds de Nederlandse nationaliteit hebt en een geldig nederlands paspoort dan kunt u zo een ticket kopen en naar Nederland afreizen.

Wat AM dus ook schrijft neem eens een kijkje op de sites van mix couples of stichting buitenlandse partners. hier is veel meer relevante info te vinden dan bij de IND.

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Anne Mieke..
De immigratie regels in Nederland veranderen inderdaad regelmatig en ter plekke.
zo zijn de regels betreffenden het naar nederland halen van geliefdes familie e.d weer strakker aangetrokken en veranderd.
De leges zijn op dit moment € 225,- euro.
voorheen diende men de MVV en de VVR apart aan te vragen en uiteraard apart te betalen, sinds juni vorig jaar is er een nieuwe procedure namelijk de TEV procedure ( Toegang en Verblijf ) voorheen kon je bij de IND een advies aanvraag in dienen als referent en de vreemdeling de directe aanvraag op de ambassade.
Nu kan men als referent ook direct bij de IND de TEV aanvraag indienen en tevens kan de vreemdeling ook de TEV aanvraag indienen op de ambassade.

Vroeger nadat de MVV was toegewezen had men een half jaar de tijd om de MVV op te halen bij de ambassade en nadat de sticker in het paspoort zit heeft men nog een half jaar om naar Nederland te reizen, tegenwoordig is de MVV nog maar 3 maanden geldig.
binnen die drie maanden dient men Nederland ingereist te zijn EN ingeschreven te staan in het BRP ( Basisregistratie Personen) ( voorheen was dit het GBA)
Het MVV is niet meer en niet minder dan de D visum alleen maar om Nederland in te reizen het is geen verblijfsvergunnning dit is namelijk het VVR ( maar dit wist je ongetwijfeld al)

Voorheen diende men na ingereist te zijn middels het MVV visum de VVR vergunning apart aan te vragen, tegenwoordig is dit inclusief het MVV. middels het TEV aanvraag procedure vraagt met het MVV aan en het VVR.. dus als men ingereist is met het MVV ligt het VVR pasje inmiddels klaar bij de IND...
Met het nieuwe TEV aanvraag is het alles wel eenvoudiger en goedkoper geworden.
Maar de regels zijn wel strenger aangetrokken, zo is het verplichte WIB ( examen op de ambassade) een niveau hoger opgetrokken en is er een nieuw onderdeel aan toegevoegd namelijk het GBL ( geletterd begrijpend lezen ) en juist dit laaste onderdeel zakken vele deelnemers momenteel.
daarbij komt dat voorheen de verplichte WI ( examen in nederland) nog geregeld werdt door de gemeente en betaald door de gemeente dit alles is komen te vervallen, men dient nu zelf voor de inburgering te zorgen maar ook ZELF te betalen ( reken op ongeveer 3 tot 6 duizend euries) jawel dit kost het om een redelijke opleiding te volgen, en dan dient nog het examen gedaan te worden.
daarbij is het niveua van dit examen verhoogt naar A 2, en waarschijnlijk july 2015 zal dit B 1 worden. ( althans dat zijn de plannen)

Tevens zijn de regels voor het naar Nederland halen van familieleden behoorlijk aangescherpt, voorheen kon men heel gemakkelijk de familie laten "nareizen" dit is op uitzonderingen na niet meer mogelijk.. een ieder dient nu de TEV aanvraag te doen ( behalve familie uit de eerste graad zoals echtgenote (n) eventuele kinderen dienen ook nu de TEV aanvraag te doen... kinderen onder de 18 en ouderen boven de 65 behoeven niet de WIB te doen ( die zijn vrijgesteld hiervan)

Er zijn landen waarvoor uitzonderingen gemaakt zijn, zoals mensen uit japan, australie, canada, usa, nieuw zeeland ( en nog een paar maar weet ik zo even niet uit mijn hoofd) zijn vrijgesteld van het aanvragen van de MVV aanvraag ( wel dienen ze de VVR aan te vragen in Nederland. maar door vrijstelling van het MVV behoeven ze niet de WIB examen te doen. ( trouwens de turken moeten wel de TEV aanvragen maar behoeven niet het examen te doen en hun leges zijn maar € 42,- euries)
pierre
User
spacer line
 


Op 04-02-2014 09:52 schreef Anne Mieke:
Regels, mogelijkheden en leges rondom vreemdelingbeleid veranderen voortdurend (idd ook om mensen het bos in te sturen)
Zowel op de sites Mixed Couples als Buitenlandse Partner zitten veel mensen met (meer) verstand van zaken (dan de IND) en er is ook een vreemdelingenadvokaat aan gekoppeld. Je kunt dan ook beter de info daar vandaan halen dan van de IND site.
Zo zijn er nog wel meer dingen die interessant zijn.
Iemand die getrouwd is in nederland of het in het buitenland gesloten huwelijk heeft laten registreren in Nederland maar waarvan de partner nog in het buitenland woont kan om heffingskorting verzoeken bij de belastingdienst als deze partner geen (betaalde of bewijsbaar gecontracteerde) baan heeft. Tenminste dat is altijd zo geweest volgens de laatste info die ik daarvan heb een paar jaar geleden. Veel mensen weten/wisten dat niet. maar ook hier: checken want de dingen veranderen waar je bij staat.

Gevolgen van inschrijven bij je kinderen daar kan ik je geen antwoord op geven maar ookd aarvoor zullen vast gespecialiseerde sites voor zijn.
Je moet onderhand gestudeerd hebben om gebruik te kunnen maken van de rechten van de Nederlandse wetgeving.


Klopt als een bus Anne Mieke... de BP ( buitenlandse partner) dient hiervoor nog wel even het BSN nummer aan te vragen, normaal gesproken kan dit pas als de vreemdeling nederland is ingereist en ingeschreven is in het BRP.

Maar dit BSN nummer kan men als ( gehuwde) buitenlandse partner heel eenvoudig aanvragen bij het belasting kantoor in Heerlen ( dit kantoor regeld dan het BSN nummer voor de buitenlandse partner)

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 04-02-2014 20:07 pierre wrote:

[quote removed]
Het MVV is niet meer en niet minder dan de D visum alleen maar om Nederland in te reizen het is geen verblijfsvergunnning dit is namelijk het VVR ( maar dit wist je ongetwijfeld al)
Ja, dat is een ding maar een MVV werd in elk geval tot voor een paar jaar terug ook gebruikt als een (duur) verblijf voor maximaal zes maanden verblijf voor familieleden. Dus zeg maar iets tussen MVV bedoelt voor verblijfsvergunning en toeristenvisum in. Dat werd niet zo vaak gebruikt omdat het indertijd gewoon veel te duur was voor veel mensen. Ik weet dat het toen al moeilijk was om daarachter te komen maar het is echt zo. Google maar eens op BP of MC dan zul je dat in elk geval tot voor een paar jaar tegenkomen.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

pierre
User
spacer line
 


Op 04-02-2014 20:54 schreef Anne Mieke:

[quote verwijderd]
Ja, dat is een ding maar een MVV werd in elk geval tot voor een paar jaar terug ook gebruikt als een (duur) verblijf voor maximaal zes maanden verblijf voor familieleden. Dus zeg maar iets tussen MVV bedoelt voor verblijfsvergunning en toeristenvisum in. Dat werd niet zo vaak gebruikt omdat het indertijd gewoon veel te duur was voor veel mensen. Ik weet dat het toen al moeilijk was om daarachter te komen maar het is echt zo. Google maar eens op BP of MC dan zul je dat in elk geval tot voor een paar jaar tegenkomen.


Van deze mogelijkheid heb ik ooit weleens gehoord , maar is voor mij het bewuste klepel en klok geluid.
Ik weet niet precies of dit nu ook nog mogelijk is, volgens mij niet meer aangezien met de nieuwe MOMI wet heel wat dingen zijn veranderd en strenger zijn geworden.
Ik zal eens gaan kijken of ik wat kan ontdekken hierover.

simpati
User
spacer line
 

Ik denk dat het gaat over het type exit permit ofwel re entry permit , neem je dit niet vervalt het KITAS & KITAP bij het verlaten van Indonesië.
Waarschijnlijk is een Single Exit Permit niet voldoende, die is volgens mij 3 maanden geldig, neem dan een Multiple Exit Permit voor 6 maanden of één jaar.
Dat zouden ze bij het KANTOR IMIGRASI waar je die Exit Permit aanvraagd jou moeten kunnen vertellen.
Succes en houdt ons op de hoogte,
Jan
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,636,337 topic views - 242,018 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 16-10-2021 18:44 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,285,693 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com