indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

dtotays
User
spacer line
 


On 29-05-2005 13:26 Jeroen wrote:
Kiwimave,

Ik woon in Eindhoven, maar stuur mijn visum-aanvraag gewoon op naar een visumdienst. Dat scheelt me twee vrije dagen en twee dagen met ergernis en stress. Prima geregeld op deze manier.

Het Belanda-bashing zoals jij het noemt is gebaseerd op reciprociteit. Dit heb ik al vaker aangegeven, maar dat wil de gemiddelde Nederlander natuurlijk niet zien, die wil zonder moeite op vakantie. Tja, dan kun je inderdaad beter naar Thailand of MaleisiŽ gaan, maar ik vind de moeite die ik moet doen zo minimaal dat het me een zorg zal zijn of ik een visum moet hebben of niet.

Een Visa on Arrival hoeft van mij al helemaal niet, want dan ben je bijna in IndonesiŽ, sta je nog twee uur in de rij, maar dat terzijde.

Ontopic: Ik denk dat die meneer in het Javaanse hoogland het leuk vind om wat Nederlanders te spreken. Tot op heden zijn er alleen geruchten geweest, en mijn vermoeden dat dit er wederom ťťn is, is behoorlijk sterk.

Yerun


Jeroen,

Kiiwimave heeft gelijk. Het is een vorm van Blanda bashing. Yusril Iza Mahendra, minister van Justitie tijdens de vorige regering, is verantwoordelijk voor het onstaan van de wet mbt visa's. Deze "intelectueel", hij gaat hier door als een "Prof. Dr", haat Nederlanders. En dat heb ik niet uit mijn duim gezogen maar wel gehoord uit zijn eigen mond gedurende een televisie interview. Dit is wat hij zei: "I hate the Dutch".
Vraag een willekeurig Indonesier die geprobeerd heeft om een touristen visa te verkrijgen voor de USA, naar zijn ervaringen hier bij de ambassade in Jakarta. Vergelijk dat met de ervaring van een Indonesier die een touristen visa voor Nederland heeft aangevraagd. Niet gemakkelijk in beide gevallen maar ik kan je wel garanderen dat het hun bij de Amerikaanse ambassade enorm moeilijk wordt gemaakt. Visum aanvragers worden grof en onbeschoft behandeld en ze zijn op zijn mijnst 6 uren kwijt voordat ze in aanmerking kunnen kumen, als ze geluk hebben, voor een interview wat weer op een andere dag gehouden moet worden. En dit is geen "hearsay" ik ben er zelf geweest en heb het met eigen ogen gezien. Ik ben er niet zeker van maar ik kan er donder op zeggen dat ze geen groffe behandeling krijgen bij de nederlands Ambassade. Er zijn verschillende gevallen bekend van Indonesiers met een geldig visa die op aankomst in Los Angeles toegang werd geweigerd en op de volgend plane teruggestuurd werden.
En wat doet de hr Yusril nu, de Amerikanen kunnen Indonesia binnekomen met een Visa On Arrival en jullie Nederlanders bezorgt hij allerlei onzinnige rompslomp door te vereisen dat je een visa hebt voor vertrek. So much voor jouw "reciprociteits" theorie. Laat me niet lachen!!
En nog iets terzijde, het zou me niets verwonderen als er enkele ambtenaren van de Indonesische Ambassade in de Haag aandelen houden in deze service buro's die zo vlot visa's kunnen regelen....
Tussen November 2004 en nu (ben nu in Jakarta) ben ik 6 (zes) keren Indonesia binnengekomen met een Visa On Arrival. Vanaf het ogenblik dat ik me achter in de rij (van hoogstens 5 man) aansluit totdat ik weer door kan gaan met een visa in mijn paspoort, heeft nooit langer geduurd dan 15 minuten. Waar haal je in hemelsnaam jouw weteschap over de twee uren wachttijd vandaan man? Feiten hebben we nodig, geen uit de duim zuigerij...

Van een Indisch Nederlander, nu Amerikaans staatsburger, die innig van mijn geboorteland Indonesia hou, maar toch altijd mijn ogen open heb kunnen blijven houden voor de minder dan goede dingen die hier soms nog gebeuren

DaveJeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Een beetje laat maar beter dan nooit


En wat doet de hr Yusril nu, de Amerikanen kunnen Indonesia binnekomen met een Visa On Arrival en jullie Nederlanders bezorgt hij allerlei onzinnige rompslomp door te vereisen dat je een visa hebt voor vertrek. So much voor jouw "reciprociteits" theorie. Laat me niet lachen!!


Ik ken de visumregeltjes voor Amerikanen niet, wellicht VoA, want daar schrijf je over, maar voor Nederland is het officieel reciprociteit. Dat het onofficieel woorden zijn van een inmiddels uitgerangeerde staatssecretaris is wat anders. Ik hou me liever bezig met het feit dťt het zo is, i.p.v. de onofficiele reden waarom.


En nog iets terzijde, het zou me niets verwonderen als er enkele ambtenaren van de Indonesische Ambassade in de Haag aandelen houden in deze service buro's die zo vlot visa's kunnen regelen....


Zou me ook niet verbazen, maar wat dan nog? Zo werkt de wereld toch gewoon? Ik kan er niet wakker van liggen dat ik met een paar euro meer mijn visum zonder problemen weer thuis bezorgd krijg, inclusief mijn paspoort, want dat krijg ik er ook mee terug.


Vanaf het ogenblik dat ik me achter in de rij (van hoogstens 5 man) aansluit totdat ik weer door kan gaan met een visa in mijn paspoort, heeft nooit langer geduurd dan 15 minuten. Waar haal je in hemelsnaam jouw weteschap over de twee uren wachttijd vandaan man? Feiten hebben we nodig, geen uit de duim zuigerij...


De lange wachttijden zijn voor mij ook 'horen van', maar tel er wel even de wachttijd bij op die je vervolgens bij de imigrasi moet wachten, want dat moet je alsnog, VoA of niet. Ik sta trouwens wel veel minder lang in de rij in Jakarta dan in Amsterdam. Da's toch positief niet?sahabat
User
spacer line
 

yerun,
ik vind dat je een goede reply maakt.
ik heb niks met visa en zo te maken maar ik begrijp
goed dat non Ind.wel moeten conformeren aan policy visa .
maar er zyn maar weinig mensen ya zoals jy who take it as it is.
geef de mensen een sub forum named:stories about visa Emoticon: Cry Emoticon: Yeah right! Emoticon: Yes! Emoticon: Yawn Emoticon: Yawn
houdoei
sahabatkiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 

Ik vind nu wel langzamerhand wel weer eens tijd om te reageren. Jeroen, die zogenaamde reciprociteit is natuurlijk onzin. Je zou bijna vergeten dat Nederland een derdewereldland is en Nederland het op 8 na rijkste land ter wereld. Als Indonesie nu opeens een visa on arrival gaat invoeren voor alle Belanda's, en Nederland deze zelfde regel van reciprociteit consequent gaat toepassen en voor Indonesiers die naar Nederland komen ook zo'n visa on arrival gaat invoeren wordt ons land natuurlijk in een mum van tijd overspoeld door duizenden Indonesische gelukszoekers die natuurlijk allemaal hun visum overstayen.
Hier zit natuurlijk niemand op te wachten hoewel de kille hollandse samenleving wel wat Indonesisch (lees: warm) volk kan gebruiken Emoticon: Yes!


Gracias. Sama sama

sahabat
User
spacer line
 

maar weet u kiwimave,belanda is al loaded met andere warme cultuur uit andere landen.indonesian people stay where they belong.
sahabatkiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 

Pardon: ik bedoel natuurlijk dat Indonesie een derdewereldland is, economisch gezien dan. Dit zegt natuurlijk niets over andere facetten waarin Indonesie met kop en schouders boven ons uitsteekt (sociaal leven etc)


Gracias. Sama sama

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Kiwimave,

De reciprociteit is de officiŽle reden. Dat de werkelijke reden een zielige staatssecretaris is geweest? Vast wel, maar dat noemen we hier nog altijd de laatste druppel volgens mij. Het kwam gewoon goed uit want men had geld nodig in IndonesiŽ. En dan nog? Laat dat eens de ware reden zijn, dan is de discussie net zo onzinnig als dat dat de ware reden niet zou zijn. IndonesiŽ blijft een souverein land dat zijn eigen wetten en regels kan maken, daarmee zul je/zullen wij moeten leven.

Het wordt pas een leuke discussie als een land als de VS een visumplicht gaat invoeren voor Nederlanders die op vakantie willen, maar helaas geen goed genoeg paspoort hebben. Vanaf augustus is dat het geval. Dat vind ik een heel stuk kolderieker dan deze dingen. Maar da's eigenlijk offtopic, dus daar ga ik hier maar niet op in.Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 


On 05-06-2005 19:10 kiwimave wrote:
Pardon: ik bedoel natuurlijk dat Indonesie een derdewereldland is, economisch gezien dan. Dit zegt natuurlijk niets over andere facetten waarin Indonesie met kop en schouders boven ons uitsteekt ( sociaal leven etc )


Ik denk dat dergelijke dingen vele malen belangrijker zijn dan een visum, laat staan de discussie erover, dat wilde ik nog wel even meegeven, voordat ik weer een veeg uit de pan krijg Emoticon: Puh!bassi
User
spacer line
 

Ik heb begrepen dat als je na 1 september een visa aanvraag doet, geen verkorte procedure mogelijk meer is.
Dit is dermate belangrijk dat ik dit wil melden.
Na 1 september geen visa meer nodig?!
Vergeet het maar, Nederland is zo'n beetje het enigste land waarbij je nog een visa aan moet vragen bij de indonesische ambassade van alle europese landen.
Discriminatie? en waarom?
En geen spoedpocedure na 1 septembermeer mogelijk, maar wachten op een visa normale procedure kan oplopen tot 16 (werk)dagen.
Waar is Indonesie nou eigenlijk mee bezig.
Stel een familielid in indonesie ,van een iemand met indonesische origine met een nederlands paspoort in Nederland, gaat dood of word ernstig ziek, dan moet dit familielid minimaal dus 3 en een halve week wachten voordat die naar Indonesie kan reizen, als het hier gaat om een een ernstig ziek familielid(bijvoorbeeld een van de ouders) die haar of zijn kind wilt zien voordat die komt te overlijden, word dit onmogelijk gemaakt door het nieuwe beleid.
Is het zo dat visa on arrival tegengehouden word omdat men er flink aan verdiend hier in Nederland?
Misschien hebben Nederlanders wel de meeste affiniteit met indonesische mensen(er wonen hier heel veel mensen met een indonesische indentiteit met een Nederlands paspoort), maar om er zo'n a-sociaal beleid erop na te houden,verbaasd mij ten zeerste van Indonesie!
Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Bronnen Bassi Bronnen...
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,652,977 topic views - 242,021 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 17-10-2021 12:49 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,306,493 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com