indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Lacey
User
User icon of Lacey
spacer line
 


On 22-08-2005 17:28 Agung wrote:
Beste PelPinda,
ben je wel eens in een ander land met vergelijkbaar welvaartsniveau geweest? Zelf ben ik o.a. in Egypte geweest en ik moet zeggen dat het aanklampen en je verplichten tot iets kopen daar erger is. Het is mij daar gebeurd dat ik de piramiden fotografeerde en iemand mijn zin in begon te "adviseren" waar ik het beste kon staan. Nadat het fototoestel klik zei wilde hij geld van me, omdat hij mij geholpen had. Toen dat "nee" werd heb ik erg hard moeten lopen.... Dat laatste is mij in Bali nog nooit overkomen.

Dat je gedwongen werd een gids te huren is wel een beetje vreemd. Dat is namelijk niet de regel. Ik denk dat je gewoon slecht volk getroffen hebt.

Het dragen van een sarong is normaal in een Hindu tempel. Dat men er dan een beetje geld uitslaat om er een te verhuren is dat misschien niet zo goed, maar wel begrijpelijk. Als je niets met het Hindu geloof hebt en bezwaar hebt een sarong te dragen, waarom zou je dan zo nodig een Hindu tempel moeten bezoeken? De tempels op Bali zijn er niet voor toeristen, maar voor de bevolking zelf. Als toeristen ze dan zo nodig moeten bekijken dan zal je toch hun regels moeten volgen.

De agent die meer dan Rp 1000.- wilde hebben is duidelijk corrupt. Voor parkeren had Rp 1000.- nog wel gekund, maar meer dan dat dat klopt niet. Zelf zijn wij ook een keer aangehouden bij Besakih door een agent. Nadat hij alle autopapieren en de auto zelf gecontroleerd had wilde hij t rijbewijs niet teruggeven voordat hij een paar sigaretten had gekregen. Dat deugt natuurlijk niet, maar om je hele vakantie te laten verpesten vanwege een paar sigaretten is ook een beetje overdreven. Een advies: reken het eerst om in euro, voordat je uit je vel springt. Rp 1000.- is maar 8 eurocent.

En inderdaad, op locaties zoals Besakih, zijn erg veel verkopers van Java. Dat is te zien aan hun warung. Als er een Padma (vel gekleurd oplegplankje met offertjes van ca 40x40 cm) richting berg Agung hoog aan de muur hangt (kan ook van steen zijn en buiten staan) dan zijn het Balinezen, zo niet, dan komen ze meestal van Java.

Op Bali zijn de meeste mensen inderdaad vriendelijk en erg hulpvaardig. Maar ook hier geldt de regel: waar te veel toeristen komen moet je oppassen. Ik denk dat Bali zeker niet slechter is dan andere gebieden.

Laatste advies: bedenk dat degene die je aanklampen niet de gene zijn die echt zielig zijn. Dat zijn de mensen in de kleine dorpjes die al die souvenirs maken en er bijna niets voor krijgen. Koop dus bijvoorkeur je souvenirs ergens achteraf waar je de mensen druk aan het werk ziet. Zonder veel afdingen zul je een prijs krijgen die je niet voor mogelijk houdt en die voor hen nog steeds goed is. Emoticon: Smile


Couldn't understand a single word here, but I do like your cat! Emoticon: SmilePadawan
User
spacer line
 

Een veel besproken onderwerp zo te zien. Corruptie gaat om het gevoel van onrecht, ook als het maar om 8 cent gaat.

Maar als je je bedenkt dat de Nederlandse regering corruptie legaal heeft gemaakt in de vorm van accijns. Van elke liter die je hier tankt gaat 90 cent naar de staat. Het is maar zoals je het ziet. Het gevoel van onrecht kan soms ver gaan. Het kan zelfs overgaan tot een principiele kwestie. Affin, als je dit weet, bereidt je er dan maar gewoon op voor dat je wellicht eens een keer wat extra (een paar euro per week) moet betalen.

Ik ga de 21e deze maand voor het eerst naar Java-Bali. Ik weet het en heb me erbij neergelegd.

Groet,

PadawanDutchman
User
spacer line
 

Wat vervelend toch allemaal maar ben je wel eens in Volendam geweest, ik wel !
10 euro om je auto te parkeren is daar heel gewoon, corruptie ? Nee dat is gewoon gebruik maken van de marktomstandigheden. Wij zijn al over de hele Wereld geweest en echt waar het is overal hetzelfde en dan vind ik Bali eigenlijk nog wel meevallen.

Emoticon: Cooool Harry


Veel meer info op mijn website www.harry-janny.nl

zieleffe
User
spacer line
 


On 05-06-2008 12:32 Padawan wrote:
Een veel besproken onderwerp zo te zien. Corruptie gaat om het gevoel van onrecht, ook als het maar om 8 cent gaat.

Maar als je je bedenkt dat de Nederlandse regering corruptie legaal heeft gemaakt in de vorm van accijns. Van elke liter die je hier tankt gaat 90 cent naar de staat. Het is maar zoals je het ziet. Het gevoel van onrecht kan soms ver gaan. Het kan zelfs overgaan tot een principiële kwestie. Affin, als je dit weet, bereidt je er dan maar gewoon op voor dat je wellicht eens een keer wat extra (een paar euro per week) moet betalen.

Ik ga de 21e deze maand voor het eerst naar Java-Bali. Ik weet het en heb me erbij neergelegd.

Groet,
Padawan

Dit was weer eens even geleden.
Nu Harry toch deze topic weer naar boven hebt gehaald een vraag.
Hoe hebt u Padawan het ervaren? of hebt u dit al eens weer gegeven in een andere topic?

Harry
ik heb dat nog nooit meegemaakt in Volendam,
Heb altijd de auto bij de haven gratis bij een Hotel kunnen parkeren.
Maar wel buiten het seizoen.
Dus het is wel duur,ik geloof je wel, maar als je in Amsterdam wilt parkeren, kom je ook gauw uit op dat bedrag.
Alleen ik vraag mij af of dat corruptie is, zoals ze dat vergelijk baar is in Indonesie.
Principe is dat je als toerist daar altijd meer betaald als een Indonesier zelf.
Als we dat hier zouden doen, dan heb je te maken met de wet van discriminatie....
http://www.leukeuitjes.nl/volendam.htmlVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 01-06-2009 11:11 Dutchman wrote:
Wat vervelend toch allemaal maar ben je wel eens in Volendam geweest, ik wel !
10 euro om je auto te parkeren is daar heel gewoon, corruptie ? Nee dat is gewoon gebruik maken van de marktomstandigheden. Wij zijn al over de hele Wereld geweest en echt waar het is overal hetzelfde en dan vind ik Bali eigenlijk nog wel meevallen.

Emoticon: Cooool Harry
Dan ga maar eens naar Java, dan zul je zien wat een rattenbende het op Bali eigenlijk is. Maar in absolute euro's zal het daar ook nog wel meevallen ja.


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ik sluit me volkomen bij Yerun aan. Het is niet overal hetzelfde en Bali valt niet mee.....het is het summum. Heb voor deze maand 2 jobs op Bali afgezegd (geef mij maar 100x liever West-/Midden-Java en Maluku waar ik nu werkzaam ben en ga werken) omdat ik de mentaliteit op Bali stront en strontzat ben inmiddels.bambang
User
spacer line
 

Ik heb een vraag. In 2001 ben ik op Bali geweest. Om naar Lombok te gaan wilde ik de boot nemen. Geen reisbureaus voor goedkope bootreizen naar Lombok. De enige boot was een gloednieuwe, dure, supersnelle, luxe passagiersboot. Enkele reis was € 120,- Bali-Lombok. Op Lombok stikte het van lokale reisbureaus. Ik kon een bootreis en busreis naar Balie en Jakarta voor ongeveer € 25,- boeken. Ik heb zelf een sterk vermoeden (intuitie) dat de luxe passagiersboot eigendom is van generaals of machtige lui die de macht heeft om alles naar eigen hand te zetten.
Is er een lokaal en goedkoop reisbureau op Bali (bootreis naar andere eilanden)? Ik kan natuurlijk het vliegtuig nemen. De tickets zijn niet duur. Maar een bootreis is voor mij avontuurlijker. Zo ja, waar zijn ze gevestigd? Alvast bedankt.guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

Bambang, denk nog een keer. Die goedkope bootreis is leuk, als het meezit. Als het meezit ben je in een uur of vier in Lombok en heb je dolfijnen en zo gezien. Als het tegenzit doe je er een uur of zeven over, en heb je de wasbak gezien. Het vliegtuig is zo gek nog niet.4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Bambang, als je echt met de boot wilt ga dan naar padangbai en koop een kaartje bij het loket voor de boot.

Wat Guna2 zegt klopt precies, wij hebben de bootreis ook eens gemaakt en je wilt niet weten wat er na de bootreis op je af komt aan sopirs die je allemaal in hun auto willen hebben om je rond te rijden of naar een hotel te brengen, zo ook ons tot dat ik in de gaten had dat we voor de 3e keer ergens langs reden, toen hebben we toch maar even laten weten dat we toch echt wel rechtstreeks naar het hotel wilden. Gelukkig hebben we geen taalproblemen en kon het opgelost worden
Dan de boot, een varende gatenkaas met een toilet waar je echt niet heen wilt, het is avontuurlijk geweest maar terug hebben we het vliegtuig maar genomen, fluitje van een cent en goedkoper dan de snelle boot waar jij het over hebt.
Vraag me niet naar prijzen want het is een aantal jaren geleden en een prijs in RP's is dus nu niet meer te geven. Misschien een ander die dit weet ?


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

zieleffe
User
spacer line
 


De enige boot was een gloednieuwe, dure, supersnelle, luxe passagiersboot. Enkele reis was € 120,- Bali-Lombok.

Was het deze ?


Kan mij niet voorstellen in dat jaar 2000/01 ongeveer, hebben wij ook gebruik gemaakt van die snelle boot.
Kosten waren geen hoge bedragen wat u noemt, was het pas na 1 januari 2002 Euro ingevoerd, dus ik dacht zo iets als PP 50.000 rumpias het was toen in 2000/01, toen was de koers wel iets hoger als nu, maar zo duur.
Je kon vertrekken van Benoa Harbour bij Sanur, en je kwam aan Ampernan dicht bij Mataram

Yoke wat jullie hebben meegemaakt hadden wij ook meegemaakt.
Je koffers werden uit je handen gerukt, en je moest mee met een busje die dan vol gestopt werd.
Dat konden ze zien als je aan kwam met welk kleur ticket je had,want je kon ook gelijk boeken in Bali voor een taxi naar het hotel toe, en dat hadden wij niet gedaan.
Dus mee gegaan afspraak gemaakt voor 10.000rump brachten ze ons weg naar een hotel.
Toen we al de andere passagiers er uit waren, reden ze langzamer,en waren aan het onderhandelen met mijn vriendin over een verhoogde prijs.
Ik begreep nog niet zo die bahasa, maar ik hoorde er wel iets van, toen mijn vriendin zei dat ze meer geld moesten hebben.
Ik ben zo kwaad geworden heb mijn mes gepakt, en hen gedreigd, zo snel mogelijk ons af te zetten.
Theke et isi riepen ze allebij gelijk, en ze waren in eens vriendelijker.

In singigi aan gekomen, hadden we een mooi hotel, en hebben daar een week rond gereden, we zijn helemaal Lombok rond met deze Jeep geweest.

Nog naar Cili eilanden geweest, enna een week op de terug weg met het vliegtuig met Simpati weer naar Jakarta gevlogen.

Maar had ik al eens eerder dit verhaal, ergens in een topic geplaatst??? Emoticon: Party! Emoticon: Shiny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

senior
User
User icon of senior
spacer line
 

Was het een zakmes of een kapmes?


hati hati, pelan pelan

zieleffe
User
spacer line
 

zakmes........ Emoticon: Bye bye Emoticon: Smile

Nog een verhaal zo'n zelfde ongeveer zakmes, had ik in mijn zak toen ik door de controle naar het vliegtuig wilde stappen.
Had het helemaal vergeten, maar ze haalde het er wel uit.
Kreeg zelf nog de kans om het in de koffer te leggen die op een kar stond om weggebracht te worden, naar het vliegtuig. Emoticon: Wink Emoticon: Puh!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

bambang
User
spacer line
 

Ja, wat ik nog herinner, was het omgerekend 120. Het zou dan de gulden moeten zijn. Bedankt. Ik had ook last van verkopers, gidsen die aan je vastklampen.guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

De eerste keer dat ik met die boot meeging, kwam er een man op me af. Of ik een hut wilde huren? Dat wilde ik niet, maar mijn vrouw wel. Met als reden dat ons dochtertje (toen een jaar of drie) dan haar middagdutje kon doen. Een valide reden. Ik huur die hut. Die bleek van de kapitein te zijn. Klein, maar redelijk luxe. Enfin, vrouw en dochtertje in de hut, ik op het dek. Niet langer dan een half uur. Toen begon het behoorlijk te waaien en te regenen. De trip duurde ruim 7 uur. Die hut bleek dus een uitkomst, en daarna vroeg ik altijd om een hut. Altijd prijs. En de prijs? Destijds ongeveer Rp 30.000. Daar kun je geen armoe voor lijden. Het vliegtuig blijft een prima alternatief, trouwens. De vlucht van DPS naar Ampenan is zo kort dat er geen tijd is om neer te storten...zieleffe
User
spacer line
 

Guna dat was zeker de Ferry van af Bali Padangbai naar Ampenan Lombok.
De ritten op Lombok was een aparte ervaring, want daar de wegen buiten Mataram zijn soms erg te noemen.
Over losse boomstammen die zomaar ergens over een geul gelegd zijn.

dat is avonturen die je zo maar meemaakt, als je nog ergens naar toe gaat reizen.
Maar nu even een poosje niet meer.
trouwens mijn vriendin was er ook nog nooit geweest.
Ze heeft pas Indonesie leren kennen toen ze met met mij samen waren.
Waar ze als school kind waren geweest was de Borabordur. Emoticon: Bye bye Emoticon: Yes! Emoticon: ShinyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

standford
User
spacer line
 

Naar aanleiding v Pamela haar trieste ervaring wou ik even wat raad vragen om zelf ook niet in dezelfde situatie te belanden.
Vorig jaar leerde ik een vrouw kende die als free lance voor een bekend makelaarskantoor in Seminyak werkt en dus een goed inkomen heeft dat ik kon merken haar levensstijl.Aangezien ze veel reist kon ze heel gemakkelijke een visa bekomen, volgens haar ook door de samenwerking v haar baas. Zonder dat ik een verhouding met haar had kon ze dus gerust zonder officiele uitnodiging.
Ik heb daarvoor 10 Mj Rp voor het ticket overgemaakt en een Balinese vriend had 5 Mj aan haar geleend en belooft dit na een maand terug te storten.Zogezegt was haar Visa geweigerd en wil ze de 15 Mj Rp niet terug te betalen.Ondertussen heb ik hier terplaatse waar ik elke winter doorbreng ondervonden dat zij dit met verschillende goed staande personen doet en dus aardig wat geld opstrijkt van msen die ze vooral in het Balinese nachtleven leert kennen.
Mijn Balinese vriend ondertussen 2 Mj Rp terug gekregen , en ondankt haar vele beloftes wil ze nu de rest niet terug betalen.Op mijn aanvraag of ze de 10 Mj Rp zal terug geven kreeg ik antwoord dat ik niet goed wist wie zij was. En dat als er daarvoor moeilijk ging doen zij er zal voor zorgen dat ik niet meer in Bali op vakantie zal kunnen komen en geen vergunning zal kunnen bekomen om mijn zaak op te starten.
Mijn bedoeling is niet om zelf die 10 Mj rp zelf terug te krijgen , want ik wil dit bedrag nu aan een lokale liefdadigheids te instelling geven. Wel wil ik er alles voor doen dat iemand op deze manier veel slachtoffers maakt en niemand er op reageerd.
Heeft iemand goede raad om hier een oplossing voor te vinden, want ik laat het hier absoluut niet bij.

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

stanford; je goedgelovigheid heeft je dus 10 miljoen Rupiah gekost? Dat is nu iets van 750 euro. Als je slim bent ga je verder met je leven, want jij krijgt haar nooit meer te zien, laat staan dat je je centen nog krijgt.

Iedereen op dit forum zal beamen dat geld lenen aan een Indonesier hetzelfde is als geld geven.

Bovendien, als ze in het nachtleven werkt, dan is het een escort (om maar even een nette term te gebruiken, prostituee of hoer kan ook). Het lijkt me vrijwel uitgesloten dat ze dan ook nog eens free-lance werkt. Al is dat free-lance wel een perfecte dekmantel voor alles en nog wat. Maar vlinders in je buik kunnen zomaar komen, en dan zie je dat soort dingen niet meer zo helder.

Ik denk dat je nu wel ontnuchterd bent, dus zou je toch echt moeten inzien dat hierover doorzeuren compleet nutteloos is. Zij verdiend haar geld op deze manier joh!


Ho Lee Fuk

made.
User
spacer line
 
En inderdaad, op locaties zoals Besakih, zijn erg veel verkopers van Java. Dat is te zien aan hun warung. Als er een Padma (vel gekleurd oplegplankje met offertjes van ca 40x40 cm) richting berg Agung hoog aan de muur hangt (kan ook van steen zijn en buiten staan) dan zijn het Balinezen, zo niet, dan komen ze meestal van Java.
Je bedoelt denk ik een plankiran (ook geschreven als plankhiran). Dat is iets anders dan een padma (een lotus, die weliswaar wel een betekenis heeft, of een padmasana (godenzetel))Pamelabak
User
spacer line
 

Stanford,

Aljeblieft, laat die vrouw die 750,00 euro houden en ga door met je leven, zoals Yerun al heeft aangegeven. Ze vinden altijd op de een en andere manier een weg om je in te luizen.

Groetjes,
PamelaYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 05-01-2010 01:53 Yerun wrote: Bovendien, als ze in het nachtleven werkt, dan is het een escort (om maar even een nette term te gebruiken, prostituee of hoer kan ook). Het lijkt me vrijwel uitgesloten dat ze dan ook nog eens free-lance werkt. Al is dat free-lance wel een perfecte dekmantel voor alles en nog wat.

Afgelopen maand nog in de Kuta-Legian-Seminyak-area. Ik denk niet dat ik overdrijf als ik zeg dat 90% (wellicht wel meer, maar ik houd het bescheiden) van de dames in het nachtleven in deze area "beroepsdames" zijn dan wel een "rupiah" willen bijverdienen. Volgens de politie en de nachtwakers was 99% beroepsdame.
Daarnaast gaat het over het algemeen ook nog eens om de "afdankertjes" van Java (Jakarta, Yogya, Surabaya) want de gemiddelde bule heeft een dergelijke wansmaak dat de lelijkste Indonesische dame nog wel een bule aan de haak kan slaan. Als je op het strand van Legian/Seminyak loopt, dan zien de dames er wel sexy uit maar als je dichtbij kijkt........my god, wat een verschrikkingen.Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

Stanford,

Na al deze wijze woorden nog een tip.
Ga niet naar de politie om haar aan te geven of als je benadert wordt door de politie niet op reageren want anders wordt je helemaal kaal geplukt.
succes en geniet van de zon.


Shalom

kiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 


On 05-01-2010 01:53 Yerun wrote:


Iedereen op dit forum zal beamen dat geld lenen aan een Indonesier hetzelfde is als geld geven.


Dat is een mooie zin Jeroen. Geld LENEN bestaat niet in Indonesie, lenen betekent geven, ik heb nog nooit geleend geld teruggekregen van een Indonesier en al die jaren dat ik er geweest ben, en dat zijn er heel wat.

Ik zou het geld maar gewoon als ontwikkelingshulp op je eigen maandinkomen afboeken, is rooie Wouter Bos ook weer tevreden


Gracias. Sama sama

bambang
User
spacer line
 

Weer anders geformuleerd. De ervaring is de beste leermeester. Het overkomt je 1, 2 of 3 keer, maar daarna nooit meer. Je trapt dan niet meer in de zielige of mooie verhalen.elsbeth
User
spacer line
 

Overal ter wereld geldt dat je iemand waarvan je weet dat hij het niet terug kan betalen geen geld moet lenen, maar geven (of uiteraard niks doen). keer op keer iemand geld lenen en dan maar van terugbetaling afzien, omdat je het niet terug ziet, komt de onderlinge verhoudingen niet ten goede. Meteen duidelijk maken wat je intentie is.
Voor Indonesie geldt dat de kans groter is dat men het niet terug kan betalen dan voor iemand in Nederland. Niks lenen dus, maar geven. Of niet geven.spacer line  


On 06-01-2010 07:42 elsbeth wrote:
Overal ter wereld geldt dat je iemand waarvan je weet dat hij het niet terug kan betalen geen geld moet lenen, maar geven (of uiteraard niks doen). keer op keer iemand geld lenen en dan maar van terugbetaling afzien, omdat je het niet terug ziet, komt de onderlinge verhoudingen niet ten goede. Meteen duidelijk maken wat je intentie is.
Voor Indonesie geldt dat de kans groter is dat men het niet terug kan betalen dan voor iemand in Nederland. Niks lenen dus, maar geven. Of niet geven.


Ik "denk" dat sommigen nare ervaringen hadden gehad en meermalen keren hun hoofd hadden gestoten.
En daarna hun ongenoegen ("prustrasi" Emoticon: Wink hier ventileren omdat ze daar niet kunnen doen.

In de 1ste plaats zou je kunnen zeggen waarom ze zo stom zijn om elke keer weer er in zijn getrapt.Zelfs een ezel stoot niet voor de 2de keer.

Dan moet men kijken aan wie ze geld hadden uitgeleend.
Waarschijnlijk is het aan hun " arme" aangetrouwde familie en aan "arme" indonesische vrienden/buurman .
Bij de eerste groep ben je echt de pisang , al zou je niet willen uitlenen wordt het vaak verwacht dat de "rijke" suiker oom een dikke dompet hebben .
Dan komen ze wel bij jou langs om geld te "lenen" , of voor een kleine bijdrage .

In het algemeen geldt bij de Indonesiers dezelfde regels , hutang is hutang (schuld is schuld).


bisa dicek of makemyday .


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,835,975 topic views - 242,064 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 26-10-2021 01:13 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,708,778 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com