indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

latex40
User
User icon of latex40
spacer line
 

brendabebe
Er is een onderscheid tussen lezen en lezen ik had het over de Javaan (Java)
in Sumatra, Kalimantan, Sulewesi en Lombok komt er geen Javaan. Waar ik dit heb meegemaakt is in Jakarta en Solo. En de Javaan weet dat er in Bali vooral in de toeristengebieden veel buitenlanders komen en proberen dan hun slag te slaan. De Javaan wil slapende rijk worden.
In alle wrest Europese landen betaal je met je criditkaart aan de balie en je geef nooit deze af aan het bedienend personeel dat is vragen naar ??????brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

bedankt voor je antwoord latex.
Ja dat heb ik gemerkt ik doe dat dus ook noooit meer.
Emoticon: Nooo Emoticon: Nooo Emoticon: Nooo Emoticon: Nooo was in een restaurant en nog een chique ook niet eens een warung of zo.......


adu zeg!!! ben kapok!!

elsbeth
User
spacer line
 

Beste Pamela,
Wat een rot verhaal dat je vriend Ronald nu ten onrechte in de gevangenis zit. Dat zal zeker geen pretje zijn. Daar lijkt absoluut een vuil luchtje aan te zitten, al moet je erg uitkijken met iemand te beschuldigen, dan moet je wel heel zeker van je zaak zijn. Ik begrijp alleen iets niet. Je zegt zelf dat de lening die uitstaat een voor Indonesische begrippen idioot hoog bedrag is, nl 3.500 Euro. Later spreek je van een torenhoge schuld. Je schrijft ook dat deze mevrouw niet (geheel) aan haar verplichtingen voldeed, blijkbaar deed ze dus wel iets aan het terugbetalen. Ik wil me er verder niet mee bemoeien, maar ook dit vind ik een beetje een vreemd verhaal, het spijt me, hoor.
Je vertelt dat Ronald met de politie gedreigd heeft. Kenden jullie die mevrouw goed? Hadden jullie duidelijke afspraken gemaakt en berekend hoe en wanneer zij dit geld ooit weer terug zou kunnen betalen? Hoe ik het gedrag van deze vrouw (als het allemaal zo gelopen is) ook afkeur, hier lijkt me van Ronalds kant ook iets raars te zitten, het lijkt op zijn minst een beetje naief. Maar misschien gaat het hier wel om een erg welgestelde vrouw die even geld nodig had om een of andere investering te doen die zichzelf binnen korte tijd terug zou betalen...
Ik wens je veel sterkte om Ronald los te krijgen en leef hoe dan ook met jullie mee.
Groetjes ElsbethYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 25-03-2008 14:42 latex40 wrote:
...Ik ben een nuchtere hollander (belanda) die al vanaf 1990 in Indonesie komt. ......geef je nooit en te nimmer je creditkaart of bankpas af waarom wel in Bali. Juist om de Javaan de kans te geven je pas te skimmen.
De echte balinees zal dit nooit en te nimmer doen.


Jesus en Allah, wat ben jij naief. Ja hoor, daar krijgen we weer die indianenverhalen die ik al hoor zo lang ik op Bali kom.....: Het is de Javaan.... Jajaja, slaap zacht.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 25-03-2008 14:42 latex40 wrote:
Juist om de Javaan de kans te geven je pas te skimmen.
De echte balinees zal dit nooit en te nimmer doen. By the whay van wie zijn de Hotels op Bali ???? Juist ja van de generaals en consorten die hun geld kwijt moeten en dat is Bali. Dus m.a.w. wie zijn de schuldigen juist de Javaan en niet de Balinees.


Over racisme gesproken. Als je niet weet van wie die hotels zijn, maak dan niet van dit soort opmerkingen. Daar zit vrijwel geen Javaan achter maar vooral etnische Chinezen en Balinezen (ja, ook onder de Balinezen stikt het van de corrupte generaals en consorten).Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 25-03-2008 14:42 latex40 wrote:
De echte balinees zal dit nooit en te nimmer doen. ............
En tenslotte als jij een hekel heb aan de Balinees blijf dan thuis en laat degene die hun hart hebben verpacht aan Indonesie hun gang gaan.


Vraag maar even na op de Nederlandse ambassade waar de meeste oplichtingszaken vandaan komen, dan maakt u een dergelijke opmerking nooit meer. En het zijn geen Budi's, Bambangs of Trisno's maar Wayans, Komangs, Mades, Ketuts, Agungs.

U hebt duidelijk ook uw hart niet verpacht aan Indonesie maar uitsluitend aan Bali. Als iemand een hekel zou hebben aan Bali zegt dat niets over de rest van Indonesia en kunt u ook niet zeggen: blijf maar thuis.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 25-03-2008 15:46 latex40 wrote:
brendabebe
Er is een onderscheid tussen lezen en lezen ik had het over de Javaan (Java)
in Sumatra, Kalimantan, Sulewesi en Lombok komt er geen Javaan. Waar ik dit heb meegemaakt is in Jakarta en Solo. En de Javaan weet dat er in Bali vooral in de toeristengebieden veel buitenlanders komen en proberen dan hun slag te slaan. De Javaan wil slapende rijk worden.


Wederom vol van vooroordelen tegen de Javaan. En u had het over hart verpand aan Indonesie (met uitsluitsel van 40% van de bevolking)???? Er zijn hier al veel discussies gaande over vooroordelen, m.n. tegen moslims, Balinezen, Indonesiers, Nederlanders. Kan die tegen de Javanen er ook nog wel even bij. Wie is de volgende groep? De Joden maar weer eens??

By the way, de Javanen zitten overal in grote getalen. Al in de koloniale tijd zijn de Nederlanders begonnen met transmigratie van Javanen en Balinezen. En dat is tot voor kort voortgezet door de Indonesische overheid. En waar vooral? Juist: Sumatra, Sulawesi, Kalimantan.Pamelabak
User
spacer line
 

Elsbeth,
Ron is geen vriend van mij maar een volle neef. Zijn buurman, die tevens een hele goede vriend van hem is, heeft deze brief verstuurd naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ik was toevallig samen met mijn man op vakantie in Bali en wij hebben hem in de gevangenis opgezocht. Zijn dochter, vriend en familie zijn nu met volle macht aan het proberen hem vrij te krijgen. En ja, mijn neef is heel goedgelovig en vertrouwt de mens teveel. Hij helpt ook hier in Nederland heel veel mensen en wordt ook af en toe door hen bedonderd. Mijn neef is veel te goedhartig. Ik hoop dat hij hierdoor harder is geworden.
PamelaPamelabak
User
spacer line
 

Helaas was ik vergeten bij het stukje betreffende Ronald, dat de buurman en tevens goede vriend van hem, deze brief naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gestuurd. Hij heeft deze zaak van het begin af aan meegemaakt. Ron heeft mij gevraagd deze zaak zoveel mogelijk bekendheid te geven. Zodoende heb ik het op deze site gezet.

En Brenda wij doen Bali alleen maar aan om door te reizen naar de andere eilanden, zoals: Kalimanten, Sulawesie, de Nusa Tengara en nog veel meer andere eilanden. In Bali blijven we hooguit een dag of 3 om te acclimatiseren. Wij vinden Bali veel te druk en te toeristisch.

PamelaPamelabak
User
spacer line
 

Wij betalen overal ter wereld de hotels met onze Visa, gewoon omdat wij het gemakkelijk vinden. Deze hotels (van pondoks tot 5 sterren) hebben nog nooit of te nimmer een extra bedrag voor berekend. Bij Artini 2 in Ubud wilden wij dus ook met de Visa betalen. Wij stonden stomverbaasd toen zij ons 3% extra berekende voor het betalen met de Visa. Hebben het hun ook gezegd dat wij het zeer vreemd vinden, maar ze vonden het de gewoonste zaak van de wereld. Zij hoeven namelijk geen extra kosten te betalen voor het innen van het geld, dat doen de gebruikers. Ik vind dit toch ook een vorm van corruptie.
Pamelaelsbeth
User
spacer line
 

Pamela, is Ronald de Ronald die hier ook wel eens op het web aanwezig is? Ik vind het echt een heel naar verhaal, maar ik hoop wel dat je neef hierna wat harder gaat worden (en misschien wat beter gaat rekenen). Het is echt totaal wat anders of je in Nl. iemand zoveel geld leent of in Indonesie. Waar heeft iemand in godsnaam zoveel (extra) geld voor nodig, maar vooral hoe moet hij/zij dat ooit terugbetalen en waarvan??? Nooit aan beginnen, lenen, beter om gewoon iemand te ondersteunen (geven dus). Ik hoop dat de ambassade iets voor jullie kan doen.
Sterkte,
Elsbethlatex40
User
User icon of latex40
spacer line
 

Yogja Bali

U hebt duidelijk ook uw hart niet verpacht aan Indonesie maar uitsluitend aan Bali. Als iemand een hekel zou hebben aan Bali zegt dat niets over de rest van Indonesia en kunt u ook niet zeggen: blijf maar thuis.

Dat is weleen hele grote beslissing die jij durft te stellen. Dat ik mijn hart alleen hebt verpacht in Bali. Toen wijlen mijn echtgenote noch leefde gi ngen wij eerst 60 dagen naar Sumatra een visum was niet nodig, even naar Singapore vervolgens wederom naar Jakarta tot Solo in 60 dagen, wederom naar Singapore van dasaruit naar Denpassar met de boot over naar Lombok om vervolgen een strandvakantie te houden van 14 dagen.
Dit hebben wij gedaan van 1990 tot en met 2003 wou jij mij zeggen dat ik niets van Indonesie hebt gezien persoonlijk denk ik dat ik meer van Indonesie heb gezien als jij.Pamelabak
User
spacer line
 

Elsbeth,
Mijn neef Ronald is niet degene die weleens op het web aanwezig is. Geen flauw idee waarom diegene geld nodig heeft.
Het is gewoon een hele onverkwikkelijke zaak. Je wordt er verdrietig van om zo iemand in de gevangenis te zien, daar hij nooit iemand een vlieg kwaad heeft gedaan. Hij dacht zijn pensioenperiode op een rustige manier op Bali door te brengen en dan komt zoiets.

Pamelabrendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

Aan Pamela ik vind het zo rot voor je neef kan me voorstellen dat jij je heel erg shit voelt verdorie wat shit shit!!!!! Ik hoop voor hem en zijn familie en jij dat ie gauw weer vrij komt en dat het hem geen tig euro' gaat kosten door die corrupte apen daar!!!!!

Laat hem in Godsnaam noooit meer geld lenen zeker niet aan die padjakkers daar!!!
Belachenlijk wat ze je flikten op BAli met je Visa kaart zie je dat bedoel ik: ze proberen overal maar dan overal je een poot uit te draaien als je dit bijna 3 weken lang mee maakt dag in dag uit dan heb je alleen maar ergenis!!! JAmmer hoor land Bali (ik geloof heeel Indonesie) zo'n mooi land is alleen die apen die tollol's verpesten het voor hun zelf en zeker wat Bali betreft op deze manier houden ze geen toerist meer over op den duur want geloofme zoals ik denk zijn r echt wel velen die hier alleen niet komen prikken.

Voor alle fans en pro Bali voor de toekomst goodluck en kijk uit dat er niet iets in je tas, koffer, zak of waar dan ook SHIT beland want ga jij maar eens bewijzen dat het niet van jou is en zeker als buitenlander ben je echt de PISANG (zoals in alle buitenlandse landen)
Pamela ik wens je nogmaals sterkte!!! door jou verhaal komt alles weer boven en nu denk ik zie je wel ben niet gek Emoticon: Stupid Emoticon: Stupid alleen sommigen toeristen(in spe) willen dit niet zien of zien het gewoon niet!!!! Maar ik wel!!!! Emoticon: Yes!


adu zeg!!! ben kapok!!

brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

Quote:
Balinezen (ja, ook onder de Balinezen stikt het van de corrupte generaals en consorten).
ECHT WEL HIER BEN IK HET ROEREND MEE EENS!!!!! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!


adu zeg!!! ben kapok!!

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 25-03-2008 21:51 latex40 wrote:
Yogja Bali

U hebt duidelijk ook uw hart niet verpacht aan Indonesie maar uitsluitend aan Bali. Als iemand een hekel zou hebben aan Bali zegt dat niets over de rest van Indonesia en kunt u ook niet zeggen: blijf maar thuis .

Dat is weleen hele grote beslissing die jij durft te stellen. Dat ik mijn hart alleen hebt verpacht in Bali. ...... wou jij mij zeggen dat ik niets van Indonesie hebt gezien persoonlijk denk ik dat ik meer van Indonesie heb gezien als jij.


Goed lezen: ik heb nergens gesteld blijf maar thuis en ik heb nergens gesteld dat u niets van Indonesie hebt gezien . Waar leest u dat?
En gaan we een wedstrijdje doen wie er veel van Indonesia afweet? Dat is kinderachtig. Maar als u toch de handschoen in de ring gooit. Dit is mijn woonland al voordat u hier op vakantie kwam. Ben tevens meer dan 10 jaar reisleider in dit land geweest waardoor ik vele hoeken en gaten van dit land heb gezien en op plekken geweest waar men zonder het juiste transportmiddel vrijwel onmogelijk kan komen. Tot op heden doe ik werk dat mij nog steeds overal naar toe brengt. Vandaar ook de naam Yogya-Bali, de 2 plaatsen waar ik regelmatig kom en alles wat daartussen ligt. Moet feitleijk zeggen Bandung-Bali, dat benadert meer de waarheid.
Ik ben gewoon van mening dat u de Balinezen nawauwt in hun altose hekel aan Javanen. Uw reacties zijn nergens op gestoeld. Ik woon al meer dan 20 jaar tussen Javanen, Balinezen en wat al niet meer zij.
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 25-03-2008 19:09 Pamelabak wrote:
En ja, mijn neef is heel goedgelovig en vertrouwt de mens teveel. Hij helpt ook hier in Nederland heel veel mensen en wordt ook af en toe door hen bedonderd. Mijn neef is veel te goedhartig. Ik hoop dat hij hierdoor harder is geworden.


Nou Pamela dat hoop ik ook want in dit land (en zeker Bali) kan je je niet veroorloven goedgelovig te zijn. Dan wordt je flink afgestraft. Het is heel naar voor je neef maar gewone praktijk hier. Zoals ik op een andere topic al had gezegd: Bali en Jakarta zijn daar berucht om. Ze hebben het ook wel eens bij mij willen proberen.
Altijd alert blijven. Het blijft een 3e wereld land met veel arme mensen en een "struggle for life" en "survival of the fittest" mentaliteit ( Weekness wordt keihard afgestraft). Daar moet je rekening mee houden,dan is het best uit te houden. Maar je moet zeker geen "softy" zijn hier want dan wordt je met huid en haar verslondenPamelabak
User
spacer line
 

Laatste nieuws vanuit Indonesie: mijn neef komt 13 mei uit de gevangenis. De eis was 6 maanden, maar de rechter heeft beslist dat hij 13 mei vrij komt. Goed nieuws voor hem en natuurlijk ook voor de familie.

Ik wil iedereen bedanken die zoveel medeleven hebben betoond met hem en ons.
Hartelijk dank en groet,
Pamela4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Dan nu de vlag maar uit Pamela, gefeliciteerd!!!!!!!!


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Pamela,

Goed bericht.
Nu maar hopen dat het verder voor hem zonder gevolgen blijft.

Succes !


It's only kinky the first time.

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Dat is dus goed nieuws, gefeliciteerd en nu maar kijken of hij erachter kan komen wie hem dit heeft geflikt.
Dit is zeer zeker goed nieuws, ik heb die vervelende geschiedenis gevolgd op een ander forum, persoonlijk sta ik er van te kijken dat hij nu al vrij komt.

Heel belangrijk is nu voor Ronald om niet zijn gevoel te volgen maar zijn gezond verstand.
Zelf op zoek gaan naar degene die hem die rot streek heeft geleverd kon wel eens een rode stempel in zijn paspoort opleveren.
Hij heeft al lang genoeg in de gevangenis gezeten, de persoon die daar voor heeft kunnen zorgen zal niet blij zijn dat Ronald vrij komt en zal er alles aan doen om zelf niet in het gevang te belanden.

Ik denk dat hij er erg goed aan doet om te gaan verhuizen en de 3.500 Euro die van hem is geleend maar gauw te vergeten, dat geld krijgt hij toch niet terug van de dame die er hoogstwaarschijnlijk voor gezorgd heeft dat hij werd opgepakt.

Heel duidelijk blijkt weer eens dat geld lenen heel nare gevolgen kan hebben, terug betalen van zo'n hoog bedrag is onmogelijk voor een IndonesiŽr.
Een eenvoudig rekensom maakt direct duidelijk dat het geld nooit terug betaald kon worden : iemand met een normale baan zal aan loon 70 Euro per maand moeten krijgen en 50 maanden moeten werken om de schuld terug te betalen en die vrouw heeft ook geld nodig om te leven.
In Noord Bali zal een vrouw echter niet een loon krijgen van 70 Euro, de helft komt meer in de buurt.

Ik zal nooit iemand geld lenen, deed ik al niet in Nederland en in IndonesiŽ zal ik dat zeer zeker niet doen, leen je iemand geld heb je veel kans dat er meer mensen geld willen lenen, dit blijft niet geheim, ga je dan weigeren heb je al een heel groot probleem, waarom de een wel en de ander niet.

LENEN EN RUILEN DOET HUILEN is een spreekwoord wat hier zeer zeker van toepassing is.
Jan
kiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 


On 30-04-2008 08:38 Tuti & Jan wrote:
Dat is dus goed nieuws, gefeliciteerd en nu maar kijken of hij erachter kan komen wie hem dit heeft geflikt.
Dit is zeer zeker goed nieuws, ik heb die vervelende geschiedenis gevolgd op een ander forum, persoonlijk sta ik er van te kijken dat hij nu al vrij komt.

Heel belangrijk is nu voor Ronald om niet zijn gevoel te volgen maar zijn gezond verstand.
Zelf op zoek gaan naar degene die hem die rot streek heeft geleverd kon wel eens een rode stempel in zijn paspoort opleveren.
Hij heeft al lang genoeg in de gevangenis gezeten, de persoon die daar voor heeft kunnen zorgen zal niet blij zijn dat Ronald vrij komt en zal er alles aan doen om zelf niet in het gevang te belanden.

Ik denk dat hij er erg goed aan doet om te gaan verhuizen en de 3.500 Euro die van hem is geleend maar gauw te vergeten, dat geld krijgt hij toch niet terug van de dame die er hoogstwaarschijnlijk voor gezorgd heeft dat hij werd opgepakt.

Heel duidelijk blijkt weer eens dat geld lenen heel nare gevolgen kan hebben, terug betalen van zon hoog bedrag is onmogelijk voor een IndonesiŽr.
Een eenvoudig rekensom maakt direct duidelijk dat het geld nooit terug betaald kon worden : iemand met een normale baan zal aan loon 70 Euro per maand moeten krijgen en 50 maanden moeten werken om de schuld terug te betalen en die vrouw heeft ook geld nodig om te leven.
In Noord Bali zal een vrouw echter niet een loon krijgen van 70 Euro, de helft komt meer in de buurt.

Ik zal nooit iemand geld lenen, deed ik al niet in Nederland en in IndonesiŽ zal ik dat zeer zeker niet doen, leen je iemand geld heb je veel kans dat er meer mensen geld willen lenen, dit blijft niet geheim, ga je dan weigeren heb je al een heel groot probleem, waarom de een wel en de ander niet.

LENEN EN RUILEN DOET HUILEN is een spreekwoord wat hier zeer zeker van toepassing is.
Jan


Blijft een erg trieste zaak hoor.. Was het qua rechtvaardigheid zoveel slechter tijdens de koloniale periode?? Ik heb het idee dat het er niet veel beter is geworden sinds de onafhankelijkheid 60 jaar geleden. Indonesie doet in ieder geval weinig moeite om als een rechtvaardig en tolerant land over te komen (zie ook de behandeling van de Ahmadya secte , stel je voor dat wij onze islamieten zo behandelen, zouden de Arabieren gelijk met ons in oorlog gaan) Emoticon: Party!


Gracias. Sama sama

plwolf
User
spacer line
 

waarom al deze oude berichten wat heeft dit voor zin????????????
p.l.wolfplwolf
User
spacer line
 

Waarom al deze oude berichtenuit 2005 en 2007
wat heeft daty voor zin ??????????????
P.L.WolfTuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

waarom al deze oude berichten wat heeft dit voor zin
Beste..
Dit is geen oud nieuws maar actueel en bovendien diep triest hoe men met deze Ronald is omgegaan.
Dit nieuws mag voor mij best eens aandacht krijgen en uit dit nieuws komt duidelijk naar voren dat Bali niet alleen het Godeneiland is maar ook een keiharde wereld kan zijn.
Jan

You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.87,944,499 topic views - 240,748 posts - 13,734 topics - 34,210 members - last post @ 15-01-2021 19:14 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,215,709 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com