indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

OK brenda, wat versta je niet aan het woord 'ontopic'? Wegblijven uit dit topic als het niet over het onderwerp gaat, want ik blijf niet opruimen! Emoticon: Nooo

De aangehaalde punten kunnen prima behandeld worden in de topics waar je de teksten vandaan hebt. Zoals het hoort trouwens.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

lijkt wel dat je veel telors die je moet uitgooien.
nog meer ??
gooi het in de groep . Emoticon: Smile

een vraagje , je heb zitten vergelijken met manon , je heb ergens geschreven dat je indo ben .
ben je een keturunan indo(indisch nederlander cq indo europeaan ) of ben je 100% indonesisch ?
Je moeder kwam uit de sunda landen .
Ik heb uit je posting gelezen dat je teleurgesteld was omdat je door je eigen bangsa werd besodemieterd (belazerd).
Zou het dan te verklaren zijn waarom je zo te keer gaat ,omdat je het niet verwacht hebt.
Maar hoe zit het met je andere ervaringen in Indonesia,
Is het goed gegaan , wordt je ook belazerd op java ?
sorry , ben toch nieuwsgierig geworden . Emoticon: Yes!


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

oke Yerun heb ik Uwer permissie????? Is dit een geoorloofde topic?? mag en kan ik Sidia beantwoorden???

Ik ben half Indo/Chinees/Engels/Duits/Hollands pffff wat een fruitschaal
Mijn ma komt van Bandung mijn Oma van Surabaya en mijn ander Oma van Palembang de opa's een ervan Belanda real Belanda de ander belanda met duits en chinees en die voorouders Engels.

Begrijp je het nog??? Ja ik ben teleur gesteld omdat ik door mijn eigen (voor mijn gevoel) bangsa keer op keer besodemieterd werd Yerun dit is de topic Bali corrupt?

Dat is inderdaad de verklaring waarom ik zo teleurgesteld ben inderdaad ik had het nooooooooooooooooooooooooooooooit verwacht ik had meer ons kent ons verwacht door mijn eigen bangsa!!!! Andere ervaring met Indonesie heb ik niet wilde het wel maar niet gedaan..... maar wil nu niet meer


adu zeg!!! ben kapok!!

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Tjonge jonge, het is moeilijk. Ik haal het straks allemaal wel weg, want ik heb er nu geen zin in. Doe vooral geen moeite je een beetje aan te passen en te doen wat anderen vragen, zal je ver brengen. Een voorbeeld zie je hier wel weer. Emoticon: Talk to the hand

= edit: en weer opgeruimd =Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Brenda,
Mag Om Malam jouw een advies geven?
Ik ben inmiddels op 3 maandjes na 60 jaar vandaar Om Emoticon: Blush
Na mijn posting van vanochtend heb jij er even 11 achteraan gelazerd, sommige geheel offopic en sommige ontopic.
Je hoeft mij helemaal niet te vertellen dat jouw roze indo tongetje op je toetsenbord ligt, maar sommige dingen kan je niet zeggen, geloof mij want ik weet het, in de begin periode op dit forum heb ik ook enkele keren een ban aan mijn mijn broek gehad.(aldoende leert men).
Je schrijft iets en als je enkele minuten er na weer iets wil schrijven dan ka je naar je eerste posting en druk op "edit" dan kan je met dezelfde posting verder gaan, als je dan ook nog enigszins bij het onderwerp van de topic blijft dan denk ik dat het geen problemen zal opleveren voor Jeroen.
Je mag mij gerust een email sturen dat ik het allemaal wat beter kan uitleggen zonder dat iedereen mee zit te loeren.
Je hebt nu ťťnmaal de aandacht van de moderator, dus die zit als een bok op een haverkist, zo gauw ie jou naam ziet gaat ie controleren.
Met andere woorden ik ben nu zo offtopic als de pest, dit is een topic die over Bali corrupt gaat en ook deze posting van mij hoort hier niet thuis, begrijp je?
Ik hoop dat Jeroen mij deze slip van de pen vergeeft, ik doe een poging om je te helpen Brenda.
Groet Malam

brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

DAnk je Malam!! jij begrijpt het enigzins nog wel maar soms heb ik er ook lol in ben impulsief oke dat verhaal is nu bekend.

Yerun je bent heeeeel flauw lijkt hier wel een soort gevangenis


adu zeg!!! ben kapok!!

Pamelabak
User
spacer line
 

Brenda,
Ben je door je eigen mensen hier in Nederland of in IndonesiŽ belazerd?
Zou het niet kunnen zijn dat je door je eigen opstelling en taalgebruik door hun belazerd wordt? Wij komen regelmatig in IndonesiŽ en inderdaad IndonesiŽ is corrupt, maar er zijn ook eerlijke mensen. Mijn man was zijn heuptas kwijt, maar deze werd door een IndonesiŽr teruggebracht. Hij weigerde geld aan te nemen.
En wat de tempels betreffen in IndonesiŽ, deze zijn voor de Indonesiers en wij als toeristen mogen hun tempels bezichtigen, dus is het toch niet zo gek dat zij vragen of wij een sarong willen dragen? Wat maakt dat toch uit: het is hun geloof!
Ik vraag me af waarom je zo gefustreerd overkomt en alles zwart/wit ziet.
Ik denk dat als je je opstelling en taalgebruik verandert, je dan ook niet door hun belazerd wordt. En het lijkt mij dat je dan prettiger leeft.
Groet
Pamelabrendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

Pamela
eigen mensen de indo's / indonesiers dus maar mijn opstellling was helemaal prima vriendelijk blijven en aardig tidak of mijn hoofd schudden dus hoe bedoel je?? Sarong heb ik gedragen daar!!!!!!!!!!!!! Maa wat ze me daar flikten bij de Besakih nou dat wil je niet weten en heb ook geen zin om het uit teleggen weer!!!! (krijg weer een bak stront over me heen word ik nog bruiner dan ik al ben)

Tuurlijk je hebt genoeg aardige mensen daar maar luister ik ben ze zeker niet tegen gekomen
jammer anders had ik een hele andere kijk gehad luister ieder zijn of haar menig en nogmaals ik heb me niet geuit zoals ik dat hier doe. Hier kan je alles nouja zo goed als alles op het toetsenbord rammen vandaar maar daar zei ik amper wat had ik geen zin in ik dacht en had mijn conclusie gemaakt. En ik heb nieuws voor je ik leef heeeeeeeeeel prettig met alles er op en er aan!!!!!!!! Heb zo goed als alles wat mijn hartje begeerd zie een hoop van de wereld en dan heb ik het niet eens over Europa. Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!


adu zeg!!! ben kapok!!

zieleffe
User
spacer line
 

JA wat een naÔef gedoe allemaal ik heb mij terug getrokken omdat ik het allemaal maar niets vond omdat het al vele malen er over is geschreven,"IndonesiŽ totaal".
Vooral als ze het hier over hebben visit Indonesia 2008 celbrating 100 Jears ?????

Brendabeeeb heeft gelijk ze is teleurgesteld, en dat is niet wat zei haar moet afvragen, maar de Indonesische mensen die te veel in hun eigen gekeerd zijn.
Juist als je een land wilt zijn, voor toeristen, dan moet het niet zo zijn, dat de toerist zich aanpast, maar met een tijdelijk verblijf aldaar in de watten gelegd zou moeten worden.
En alle andere niet bij de Point gedoe van hun cultuur, is dit, en dat, nou als dat zo is, sluit de grenzen , en laat niemand meer binnen je land in gaan, geen ťťne toerist.

Dat zei zich druk maakt hadden ze op hun fatsoen moeten inlaten, vooral die balilovers die hadden haar zeker in kunnen gaan omdat het hun eiland betreft.
Zei die daar hun bisnis hebben hadden zeker alleen al hun excuses moet aan leveren, en trachten daar er wat aan te doen.
Dat kwam ook voor hen, die dit lezen, en niet zelf weten hoe het er werkelijk aan toe gaat, een beter beleving, dan nu de twijfels weg te nemen.
Het gaat het zelfde als in Nederland de knuffel idioten die gewoon niet willen inzien dat het beter is het werkelijke leven te benoemen,dan er om heen te draaien.
Want zei zal niet de enige zijn die zoín ervaring hebben gehad, meestal zijn er velen die je niet hoort, en die zie je nooit meer terug.
Juist zei de hun hart hadden liggen op hun afkomst is het allerbelabberdst, dit te moeten ondergaan, daarom heeft Brenda een zeer grote punt, doe daar je voordeel mee en gaat het niet bagatelliseren tot een ordinaire wel en nietes spelletje.
Hier zijn twee heren die juiste beeld weer geeft van IndonesiŽ en de rest kan je hun met een korreltje zout nemen.
Vooral de moderator heeft zijn voordeel te nemen het is tenslotte toch zijn tweede vaderland en zijn bisnis door ieder haar/hen het juiste beeld weer te geven.
Zij:, die proberen niet de juiste vorm aan te brengen, maar brengen juist hun afkomst in het verkeerde beeld door te ontkennen en het mooier voor te stellen dan dat het is.
Je kan daar zo door heen prikken.
Dit was mijn visie, zonder vooroordeel maar een gewoon beeld weer geven zodat men met twee benen op de grond blijft Emoticon: Yeah right! Emoticon: Wink Emoticon: Yes!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

Ik ben het met jou eens!!!


adu zeg!!! ben kapok!!

brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

Tja, en mijn maandelijkse ervaringen zijn toch nog altijd zoals Tuti en Jan het beschrijven. Voor mij geen Godeneiland of Paradijs maar een Duivels- en Demoneneiland (weliswaar in Zuid-Bali, daarin hebben ze gelijk).
Zeker zijn er voldoende aardige Balinezen te vinden en ontmoeten maar als je zakelijk bezig moet zijn, dan zit het beduvelen in hun bloed. Een Balinees beweert altijd dat Bali veilig is want Balinezen stelen niet (kan ook niet want als ze worden gesnapt, liggen ze uit de banyar/gemeenschap en wie zorgt dan voor hun crematie zodat ze kunnen reincarneren); stelen doen de Javanen en de Sasaks (volgens de Balinees). Nou klopt dat dus ook wel wat dat stelen betreft, maar belazeren is net zo goed een vorm van stelen. Prijzen afspreken maar opeens verhogen als alles al rond is, is de meest voorkomende praktijk qua belazerij (en dat is heel wat anders dan bij de Sasak of Javaan bij wie afspraak is afspraak). Iets kopen/bestellen maar de slechtere kwaliteit afgeven.
Zo heeft ieder volk wel zijn eigen meug en is dat ook weer geen reden om weg te blijven uit Bali....... maar ....... een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Dat bedoel ik dat belazeren is corrupt?? Iedergeval is mij overkomen en hoe!!!!!!
Dit mag dus blijven want het gaat over de topic Bali corrupt.


adu zeg!!! ben kapok!!

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 09-01-2008 16:50 brendababe wrote:

En ik heb nieuws voor je ik leef heeeeeeeeeel prettig met alles er op en er aan!!!!!!!! Heb zo goed als alles wat mijn hartje begeerd zie een hoop van de wereld en dan heb ik het niet eens over Europa. Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!


Nu begrijp ik pas al jouw postings. Je kunt gewoon niet omgaan met tegenslagen. Helaas is het in deze wereld niet alleen maar rozeguer en maneschijn.
Emoticon: Bye byesapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 09-01-2008 18:18 zieleffe wrote:
Juist als je een land wilt zijn, voor toeristen, dan moet het niet zo zijn, dat de toerist zich aanpast, maar met een tijdelijk verblijf aldaar in de watten gelegd zou moeten worden.


Zo is het maar net Zieleffe. Als ik graag schaars of nauwelijks gekleed, brallend van het overmatige alcoholgebruik, stoned van het zoveelste stickie en onbeschoft gedrag daarop aangesproken wordt dan is dat bijzonder toerist-onvriendelijk.
Wat zullen we nu weer krijgen: ik breng als toerist geld in het laatje en dus hebben de mensen zich aan mij aan te passen. Respect voor de inheemse cultuur? Aan m'n hoela, daar kom ik niet voor. Degene die betaalt, bepaalt. Emoticon: Bye bye


sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 09-01-2008 18:18 zieleffe wrote:
Hier zijn twee heren die juiste beeld weer geeft van IndonesiŽ en de rest kan je hun met een korreltje zout nemen.


In mijn ogen is Sidia er ťťn van. Maar mag ik ook weten wie jij met die andere bedoelt? Emoticon: Bye byebrendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

ja wil ik ook graag weten... (als t mag..) enne mister sapolidi tuurlijk kan ik tegen tegenslagen liever niet natuurlijk..... maar ik heb t geaccepteerd hoor.. door niet meer te gaan is dan toch goed zo? wat mij betreft wel hoor!!

He jouw quote:
Degene die betaalt, bepaalt
Geweldig vind ik die!!!!!!!!! Emoticon: Yes!


adu zeg!!! ben kapok!!

spacer line  

Emoticon: Confused raden als het mag-- meneertje uit Solo-meschien !!!!Lotusbloem
User
spacer line
 

Wat een zielige vertoning hier op dit forum. Alle persoonlijke frustraties komen eruit en worden geprojecteerd op Bali. En steeds door dezelfde negatieve mensen! Ook ik ben al vele keren op Bali geweest, heb er vrienden en familie wonen. Natuurlijk zie ik ook wel dat Bali corrupt gemaakt is door een deel van de bewoners. Er is corruptie gericht op toeristen en een andere corruptie, maar daar gaat het hier niet over. Maar ik zie ook een Bali, waar ik erg veel van houd. Prachtige landschappen, eerlijke, zachte mensen die er wonen en zich zorgen maken over hun toekomst, zorgen hebben over de slechte dingen die de toeristen meenemen en het misbruik dat die toeristen maken van de armoede. Als ik weer zo'n oudere blanke man met een heel jong Balinees meisje zie lopen, keert mijn maag zich om. Maar moet ik er daarom wegblijven?
Als je als toerist je niet aanpast aan de gewoonten in een ander land en overal schijt aan hebt, verwacht je dan dat je de echte bevolking leert kennen? Zeker weten van niet! Wat ik wil zeggen is dat Bali meer is dan het (corrupte) deel waar het massatoerisme met z'n uitwassen zich afspeelt. Het is een prachtig eiland met z'n bijzondere gebruiken en z'n zeer vriendelijke bevolking. Het grootste gevaar voor Bali is volgens mij het onbeschofte deel van het toerisme, de import van niet-Balinezen en de corruptie tegen de eigen bevolking.
Dat Bali hier zo negatief wordt afgeschilderd door enkele "ervaringsdeskundigen" is heel jammer, vooral als de vele bezoekers aan deze website dit nog lezen ook!zieleffe
User
spacer line
 


Ook ik ben al vele keren op Bali geweest, heb er vrienden en familie wonen. Natuurlijk zie ik ook wel dat Bali corrupt gemaakt is door een deel van de bewoners. Er is corruptie gericht op toeristen en een andere corruptie, maar daar gaat het hier niet over. Maar ik zie ook een Bali, waar ik erg veel van houd

Dan wordt het een keer tijd dat u de familie kennissen hen er van probeerd te overtuigen van al dat negatiefs die hier ten ronde doe.
Daaraan help je hen beter dan alleen met oog en oor kleppen te lopen.
Dan hen te knuffelen , en hen van hun geweldige mentaliteit.
Dit getuigt niet van professionaliteit, je bent toerist en zal als toerist behandeld moeten worden.
deels hebt u gelijk maar van je gelijkheid kom je niet ver.
Iets er aan doen is dan het beste middel om de weg te openen naar de toekomst.
Maar blijven klagen dat het zo slecht gaat met Bali, en dan ook nog medelijden opwekken heeft nooit goed gewerkt in geen ene land in de wereld.
Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Stupid Emoticon: Frustrated


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

zieleffe
User
spacer line
 


On 10-01-2008 00:44 sapolidi wrote:

...


Zo is het maar net Zieleffe. Als ik graag schaars of nauwelijks gekleed, brallend van het overmatige alcoholgebruik, stoned van het zoveelste stickie en onbeschoft gedrag daarop aangesproken wordt dan is dat bijzonder toerist-onvriendelijk.
Wat zullen we nu weer krijgen: ik breng als toerist geld in het laatje en dus hebben de mensen zich aan mij aan te passen. Respect voor de inheemse cultuur? Aan mn hoela, daar kom ik niet voor. Degene die betaalt, bepaalt. Emoticon: Bye bye

Dit zijn natuurlijk cynische uitlatingen dat kan je ook van u verwachten.
Maar ergens is het in de toeristen industrie toch, dat zei het mogen permitteren, om van hun centen dat te verlangen wat ze voorspiegelen in hun reclame bootschappen.
Kijk zei die dan denken dat heel Bali moet aanpassen is zich zelf aan het verkeerde discussie te plaatsen.
Nee Bali moet zo blijven als het is maar de plaatsen waar de toerist zich bevind in Hotels en stranden, en alles wat je met die toerist uithaalt, hij/zij is de betalende, en daar moet je aan refereren.
En dat is net wat ze niet doen, ja je laten betalen, en nog een slechte service er bij geven dat breekt op, en dat doet er niet goed aan die industrie Emoticon: Yeah right! Emoticon: Yummie! Emoticon: Nice Emoticon: Shiny

In mijn ogen is Sidia er ťťn van. Maar mag ik ook weten wie jij met die andere bedoelt?

Nou dan heb je het niet goed begrepen.
de twee heren die ik bedoel die wonen en werken in Indonesie.
En zouden die het verkeerd voor hebben.
Dan een gemiddelde toerist die daar voor de mooie omgeving komen, altans kwamen, want het land stort zich regelmatig in de problemen met die Banjir wateroverlast en modderstromen aldaar................... Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Bye bye


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 10-01-2008 11:34 Lotusbloem wrote:
Wat een zielige vertoning hier op dit forum. Alle persoonlijke frustraties komen eruit en worden geprojecteerd op Bali. En steeds door dezelfde negatieve mensen! Ook ik ben al vele keren op Bali geweest, heb er vrienden en familie wonen. Natuurlijk zie ik ook wel dat Bali corrupt gemaakt is door een deel van de bewoners. Er is corruptie gericht op toeristen en een andere corruptie, maar daar gaat het hier niet over. Maar ik zie ook een Bali, waar ik erg veel van houd. Prachtige landschappen, eerlijke, zachte mensen die er wonen en zich zorgen maken over hun toekomst, zorgen hebben over de slechte dingen die de toeristen meenemen en het misbruik dat die toeristen maken van de armoede. Als ik weer zon oudere blanke man met een heel jong Balinees meisje zie lopen, keert mijn maag zich om. Maar moet ik er daarom wegblijven?
Als je als toerist je niet aanpast aan de gewoonten in een ander land en overal schijt aan hebt, verwacht je dan dat je de echte bevolking leert kennen? Zeker weten van niet! Wat ik wil zeggen is dat Bali meer is dan het (corrupte) deel waar het massatoerisme met zn uitwassen zich afspeelt. Het is een prachtig eiland met zn bijzondere gebruiken en zn zeer vriendelijke bevolking. Het grootste gevaar voor Bali is volgens mij het onbeschofte deel van het toerisme, de import van niet-Balinezen en de corruptie tegen de eigen bevolking.
Dat Bali hier zo negatief wordt afgeschilderd door enkele "ervaringsdeskundigen" is heel jammer, vooral als de vele bezoekers aan
deze website dit nog lezen ook!


Het staat je vrij om een topic te openen met positieve punten.

Ik ben net terug van 10 dagen Bali en heb een prima tijd gehad. Geen aanhouding door politie, ben niet afgezet en heb lekker kunnen eten. Hierover binnenkort vast wel meer, want al ben ik geen Bali-fan, toch ben ik behoorlijk positief over de dingen die ik over de afgelopen twee weken gezien heb. Emoticon: Smile


Ho Lee Fuk

brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

Voor degene die hun hart er aan verpand hebben en die er nog familie hebben: het is natuurlijk nooit leuk te horen :slechte en negatieve verhalen over het land waar jij graag vertoeft of waar je familie nog zit begrijpenlijk en vaak gaan de discussie's verder dan de topic waar ik ook zelf aan deelneem hoor !!! Maar goed ook deze mensen mogen hun ei kwijt hetzij negatief!!!! Je meot maar zo denken: Als ik het er maar naar mijn zin heb en wat een ander denkt heb ik lak aan!!!!
Ik heb dat bijv met Amerika heleboel mensen altijd tegen mij boeh Amerika nep onecht blabla allemaal prima ik laat ze lekker brallen kan hun hart luchten werkt bij mij ook zo niet meteen die mensen die negatief zijn fanatiek aanvallen.

Ik heb absoluut mijn vooroordelen about Bali!!!!! Ik zal r niet omliegen mijn uitspraken zijn heeeeeeeeeeeeeeeeeel erg pedis !! tot ergenis van een heleboel bali liefhebbers maar laat mij en al die anderen ik zeg ook als jij het er naar je zin hebt en ieder ander is toch helemaal prima gewoon denken bij jezelf ik heb t r naar mijn zin!!! Doe ik ook met Amerika kom r al ruim 17 jaar niemand kan mijn heerlijkheid en alles voor dat land weghalen oke Amerikanen hoop r van vreselijke gasten absoluut maar ik blijf er komen en wat Bali betreft sorry (maar stoor je r vooral niet aan!!!) ik vond het er vreselijk (landschap prachtig de stranden vond ik niks...) en sorry de mensen ik heb alleen maar aleen maar negatieve dingen mee gemaakt jammer anders was ik r zeker terug gekomen.

En tuurlijk sneu dat er armoede heerst maar er zijn nog tig arme landen met een hoop armoe.... denk ik maar...............

Ik ben het roerend met zieleffe, Yogja Bali en Malam eens!!!!


adu zeg!!! ben kapok!!

spacer line  

Ik mijd Bali ook als de ziekte. Sterker nog, eigelijk heel IndonesiŽ als het om vakantie vieren gaat. Kom er alleen maar voor zakelijk belang. Neemt niet weg dat IndonesiŽ best een mooi land is maaaaaarrrrrr........de gemiddelde Indonesische inwoner verpest het voor mij om er vakantie te vieren.....alleen maar ergenissen.....
En idd wat Brendababe zegt is waar, die stranden zijn verschrikkelijk daarvoor zou ik echt niet naar Bali gaan maar naar bijv. de CaribiŽn....en daar zijn de inwoners ook wat fatsoenlijker.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 10-01-2008 12:29 brendababe wrote:
Voor degene die hun hart er aan verpand hebben en die er nog familie hebben: het is natuurlijk nooit leuk te horen :slechte en negatieve verhalen over het land waar jij graag vertoeft of waar je familie nog zit begrijpenlijk en vaak gaan de discussies verder dan de topic waar ik ook zelf aan deelneem hoor !!! Maar goed ook deze mensen mogen hun ei kwijt hetzij negatief!!!! Je meot maar zo denken: Als ik het er maar naar mijn zin heb en wat een ander denkt heb ik lak aan!!!!
Ik heb dat bijv met Amerika heleboel mensen altijd tegen mij boeh Amerika nep onecht blabla allemaal prima ik laat ze lekker brallen kan hun hart luchten werkt bij mij ook zo niet meteen die mensen die negatief zijn fanatiek aanvallen.

Ik heb absoluut mijn vooroordelen about Bali!!!!! Ik zal r niet omliegen mijn uitspraken zijn heeeeeeeeeeeeeeeeeel erg pedis !! tot ergenis van een heleboel bali liefhebbers maar laat mij en al die anderen ik zeg ook als jij het er naar je zin hebt en ieder ander is toch helemaal prima gewoon denken bij jezelf ik heb t r naar mijn zin!!! Doe ik ook met Amerika kom r al ruim 17 jaar niemand kan mijn heerlijkheid en alles voor dat land weghalen oke Amerikanen hoop r van vreselijke gasten absoluut maar ik blijf er komen en wat Bali betreft sorry (maar stoor je r vooral niet aan!!!) ik vond het er vreselijk (landschap prachtig de stranden vond ik niks...) en sorry de mensen ik heb alleen maar aleen maar negatieve dingen mee gemaakt jammer anders was ik r zeker terug gekomen.

En tuurlijk sneu dat er armoede heerst maar er zijn nog tig arme landen met een hoop armoe.... denk ik maar...............

Ik ben het roerend met zieleffe, Yogja Bali en Malam eens!!!!


Hmmmmm zie je wel dat je het kan zus Emoticon: Wink
Ik ben trots op je, ga zo door, ik zou je niet graag missen.
Diverse pluimvee op dit forum en daar hoor jij als opgewonden kippie gewoon bij Emoticon: Shiny
Ook ik ben geen Bali liefhebber, maar degene die meerdere malen in IndonesiŽ is geweest hebben een voordeel, zeker als je ook nog enigszins de taal machtig bent,het is een leerproces,(ik moest wel want Pop wilde graag naar haar familie) daarbij helpt het ook als je wat geduld hebt, en dat heeft zus Brenda niet Emoticon: Nooo
Zeker weten dat de echtgenoot van Brenda de rust zelve is, tegenpolen trekken elkaar aan, dat hij niet ťťn brok explosief zoals jij, is maar goed Brenda als ie maar een lang lontje heeft Emoticon: Wink

Toen ik voor de eerste keer naar IndonesiŽ ging dacht ik Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.#$%^(lelijke vloek) wat is dit, ik logeerde bij mijn zwager, was een sloot geld kwijt en pleurde elke ochtend om 5 uur uit mijn nest door de speaker van de moskee die ongeveer 20 meter naast mijn oor begon te brallen.
Ik heb het 3 jaar de tijd gegeven, mede door het feit dat ik zag dat mijn Pop daar stinkend gelukkig was met haar broer.
Ik heb enkele dingen anders gedaan, ťťn ik heb een locatie gezocht waar geen moskee in de buurt was, twee ik heb duidelijk gemaakt dat ik geen wandelende ATM was, maar met een bevroren snottebel de centjes bij elkaar moest verdienen om zo'n reis te maken.
Drie ik heb als een raket gezorgd dat ik mij verstaanbaar kon maken.

Het vierde jaar ging het al veel beter, ik begon er zelfs plezier in te krijgen, vandaar dat we zijn blijven hangen.
Tekenend is wat Jeroen schreef, geen Bali liefhebber, maar geen last gehad, dit heeft alles te maken met weten hoe te handelen en bovendien in de behasa duidelijk te maken dat je je niet laat bedonderen.
Helaas is dat voor mensen die voor de eerste keer Bali bezoeken niet weggelegd en dat mogen we de bevolking zeker kwalijk nemen, zo graaf je je eigen graf, maar ja je zal maar de pestpokkemoord steken van de armoe, wie is dan nog voor rede vatbaar.

Eens te meer, Bali is voor mij zo wie zo al einde oefening, maar mensen die toch naar Bali op vakantie gaan en weinig ervaring hebben zouden beter voorgelicht moeten worden, het kan leuk zijn, maar je moet wel enigszins weten hoe of wat.
Als iemand morgen in het reisburo een droomreis naar het godeneiland wil boeken dan vliegen de meiden van het plaatselijk reisburo als geile teven op hun af om te scoren en als een potentiŽle klant niet effe tracht wat informatie te verzamelen op internet, tja dan gaat het fout.
Wel jammer, want wetende wat er op je afkomt en voorbereid zijn kan je vakantie op Bali tot een droomreis maken.
Niet voor mij, geef mij maar Java.

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 10-01-2008 12:00 zieleffe wrote:
Nou dan heb je het niet goed begrepen.
de twee heren die ik bedoel die wonen en werken in Indonesie.
En zouden die het verkeerd voor hebben.


Kijk, dit vind ik nu de arrogantie ten top. Twee Nederlanders die uit uiteenlopende redenen in IndonesiŽ wonen en werken, weten meer dan Sidia die daar geboren en getogen is, regelmatig zijn geboorteland bezoekt en zich blijft informeren over de situatie in zijn land.
Alle drie verkondigen zij hun eigen mening en ervaringen, maar die van die twee Nederlanders worden alleen als waarheid geaccepteerd.
Maar ik begrijp jou wel. Als je ergens een bloedhekel aan heb dan word je daarin ook graag door anderen bevestigd, anders sta je zo alleen en ga je misschien aan jezelf twijfelen. En daar zijn velen huiverig voor.
Emoticon: Bye byesapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 10-01-2008 15:46 ouwe bekende wrote:
Ik mijd Bali ook als de ziekte. Sterker nog, eigelijk heel IndonesiŽ als het om vakantie vieren gaat. Kom er alleen maar voor zakelijk belang .


Typisch dat al die zakenlui een hekel hebben aan IndonesiŽ. Heb zelf een kennis die met z'n bedrijf o.a. ook zaken doet met het land. Heb hem nooit zo horen klagen, maar hij heeft wel een goedlopende zaak. Verdient er goed aan als ik kijk naar zijn woning en besteding. Zou het toch iets te maken hebben met winst of verlies? Geld kan toch voor velen heel belangrijk zijn voor je gemoedsstemming


En idd wat Brendababe zegt is waar, die stranden zijn verschrikkelijk daarvoor zou ik echt niet naar Bali gaan maar naar bijv. de CaribiŽn ....en daar zijn de inwoners ook wat fatsoenlijker.


Klopt helemaal. Heb gehoord dat je voor niet al te veel geld een reis, all in, kunt boeken naar de Dominicaanse Republiek. Je zit dan op een resort waar je je van 's morgens vroeg tot 's avonds laat vol kunt gieten met drank en je te blubber kunt eten. Als je er behoefte aan hebt kun je een taxi huren en de locals bezichtigen. Florida is ook leuk, maar wel duur.
Andere landen van het Caribisch gebied, zoals Honduras, Venezuela,Belize kun je beter mijden vanwege de zware criminaliteit. In Columbia kun je gegijzeld worden door de FARC. Maar voor een flinke losprijs kun je vrijgekocht worden. Na de dood van Escobar zijn de drugskartels niet meer zo prominent aanwezig, maar het blijft oppassen geblazen.
En over de Antillen zullen we maar zwijgen. Was het niet een Nederlandse politicus die deze eilandengroep onlangs nog op marktplaats te koop wilde aanbieden omdat die eilanden een boevennest waren?
Maar de stranden zijn er misschien wel schoner dan op Bali. Dus toch een goede hint van de ouwe bekende (wie het ook moge zijn) Emoticon: Laugh out loud
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.82,312,829 topic views - 239,281 posts - 13,720 topics - 31,141 members - last post @ 26-05-2020 13:01 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

134,176,630 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com