indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

pelpinda
User
spacer line
 

Net terug van 10 dagen Bali. Met een gerust hard kan ik zeggen dat ik niet in Kuta zat of 1 van de andere plaatsen waar je om de havenklap wordt aangeklampt om iets te kopen. Begrijpelijk, want er is veel armoede, maar het schrikt een hoop mensen af.

Tot overmaat van ramp zijn we bij de Besakih tempel geweest en daar MOESTEN we (geen onderhandelen mogelijk) 50.000 rph betalen om een verplicht een lokale gids in te huren.
O ja en het ergste is nog dat je verplicht wordt een sarong te huren (ook al heb je een lange broek aan) Emoticon: Angry en... bij het verlaten van het parkeerterrein moest de agent ook nog even wat geld toegestopt krijgen. 1.000 rph was niet genoeg dus tikte hij op het raam en kreeg van onze gids er nog maar wat bij!

Wie kan mij dit nou eens uitleggen?

Hoet zit dat met die verkoper? (komen die echt van Java?)
Wat gaat de regering doen aan de corrupte agenten?

Je hoort er ontzettend veel klachten over van alle toeristen en helaas gaat dit ook weer ten koste van het toerisme ben ik bang. Zo jammer voor de zeer vriendelijke en hulpvaardige lokale bevolking!Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Uitleggen? Ik ben er in 2002 geweest. Toen geen gids gehad, een sarong kreeg ik bij het kaartje inbegrepen voor zover ik weet, maar dat kan ook best een paar cent apart geweest zijn. Ik ben gewoon een Nederlander en was daar met mijn toenmalige Nederlandse vriendin. Beide blanke mensen dus.

Corrupte agenten? Tja, zie mijn eerdere verhaal waar ik een eenvoudig vergelijk maakte tussen Bali en Yogya. Spijtig genoeg is het waar, maar Yudhoyono begint nu al hoger geplaatste mensen op te pakken, daar is ook het meeste eer mee te behalen op dit moment, omdat dat zichbaar is. Zo'n agent met 3 streepjes kan trouwens perfect onderhandelen, en dat moet je dan ook zeker doen. Neem er de tijd voor en weet dat je zijn avondje uit in een lokaal restaurant betaald. Daarmee help je dus ook weer... ach.. het is maar hoe je het ziet natuurlijk. Emoticon: Wink

En dat aanklampen/aanspreken. Ach, ze zijn allemaal even zielig, ik hoef die houtsnijwerkjes, zonnebrillen en nep-rolexen niet. Anderen echter wel, waardoor deze vorm van agressieve verkoop zal blijven. het lijkt een beetje op spam, niemand wil het, niemand zegt dat hij/zij er iets mee doet, en toch worden er miljarden mee verdiend.

Zo, dat is het weer eventjes. Emoticon: Shinyspacer line  

Dag Pelpinda

Tja tijden veranderen...hetzelfde als in nl, 50.000rp betalen was eerst niet zo! toch lijkt me dat heel normaal en logisch ! een sarong dragen is in de meeste gevallen verplicht, en weet je zeker dat de agent? geen parkeerwachter was! want dat is ook heel normaal dat je parkeergeld betaalt Emoticon: Clown
Live life to the max.......

robbert
User
spacer line
 

Tja Pelpinda,
Je bent duidelijk geen regelmatige bezoeker van Ind./Bali. Om te beginnen waren er in het verleden klachten over het agressief gedrag van zg.gidsen die je zelfs gingen bedreigen als je neen zei. Nu is bepaald door de lokale overheid dat uitsluitend door hen benoemde gidsen en tegen een vast tarief mogen werken, lijkt mij dus een hele verbetering. ! Het bezoeken van welk tempelcomplex dan ook op Bali ZONDER sarong is een belediging, met of zonder broek ! Is er een ceremonie gaande dan zal je ook een sjerp dienen te dragen.
Een agent die het parkeerterrein bewaakt dat is onzin, je hebt gewoon te doen met een parkeerwachter en helaas die proberen vaak wat meer te beuren al was het maar dat het vaak nog lukt ook !
Overigens dat er veel corruptie bij de agenten is, is algemeen bekend.Ind. is niet voor niets een der meest corrupte landen.
Die verkopers, het zijn er inderdaad (te) veel en ze zijn erg vasthoudend. Je leert er mee leven, het helpt overigens wel als je aangeeft, met een glimlach, niet geinteresseert te zijn (saya tidak mau).
Elk land heeft , denk ik, zijn voors en tegens, aan jou op basis van zoals jezelf bent, te bepalen of je naar een bep. land zou terugwillen.
Groeten RobJantje
User
spacer line
 


On 23-05-2005 16:52 pelpinda wrote:
Wie kan mij dit nou eens uitleggen?

Hoi Pelpinda,

Tja..een blanke in Indonesië.
Men neme een appel en gooie die in een troep spreeuwen... Emoticon: BlushTuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste Pelpinda,
Dit heeft heel weinig met corruptie te maken, eerder is het net zoals al geschreven word onervarenheid.
Als mensen in Scheveningen op een A-locatie 4 Euro betalen voor een drankje terwijl de gangbare prijs 2 Euro is zou dat ook corruptie zijn.
Zie het gewoon als leergeld en blijf er vrolijk bij, na enkele jaren hier gewoond te hebben betaal ik ook af en toe bedragen voor iets waarvan ik achteraf denk.......
Als een beambte bij een of andere overheidsinstelling geld gaat vragen voor service die gewoon zijn of haar taak zijn is het andere koek, doen ze dat bij een westerling kan ik nog enigzins inkomen maar bij een landgenoot is dat erg triest.
Corruptie is gewoon het geld wat door de arme mensen opgehoest moet worden, niet alleen in Indonesie maar in ieder ander land op deze aardbol.
Jan

sahabat
User
spacer line
 

tuti&jan,
""Corruptie is gewoon het geld wat door de arme mensen opgehoest moet worden, niet alleen in Indonesie maar in ieder ander land op deze aardbol""'
...en dat is al eeuwen lang zo.
PS.In veel discussies,in veel forums gaat het veel over corruptie,geld,en zaken die in het thuisland( w-europe) a n d e r s zijn.
Wees blij en dankbaar dat je de mogelijkheid hebt om andere culturen te kunnen zien en probeer dat te begrijpen(niet accepteren,dat is pas een consequentie als je er woont.)
underlined text link herewilhelmus
User
spacer line
 

= edit: stop met die hoofdletters! =


WIL

Robert-333
User
spacer line
 

Beste Pelpinda
Die agenten moeten toch ook eten Emoticon: NiceAgung
User
User icon of Agung
spacer line
 

Beste PelPinda,
ben je wel eens in een ander land met vergelijkbaar welvaartsniveau geweest? Zelf ben ik o.a. in Egypte geweest en ik moet zeggen dat het aanklampen en je verplichten tot iets kopen daar erger is. Het is mij daar gebeurd dat ik de piramiden fotografeerde en iemand mijn zin in begon te "adviseren" waar ik het beste kon staan. Nadat het fototoestel klik zei wilde hij geld van me, omdat hij mij geholpen had. Toen dat "nee" werd heb ik erg hard moeten lopen.... Dat laatste is mij in Bali nog nooit overkomen.

Dat je gedwongen werd een gids te huren is wel een beetje vreemd. Dat is namelijk niet de regel. Ik denk dat je gewoon slecht volk getroffen hebt.

Het dragen van een sarong is normaal in een Hindu tempel. Dat men er dan een beetje geld uitslaat om er een te verhuren is dat misschien niet zo goed, maar wel begrijpelijk. Als je niets met het Hindu geloof hebt en bezwaar hebt een sarong te dragen, waarom zou je dan zo nodig een Hindu tempel moeten bezoeken? De tempels op Bali zijn er niet voor toeristen, maar voor de bevolking zelf. Als toeristen ze dan zo nodig moeten bekijken dan zal je toch hun regels moeten volgen.

De agent die meer dan Rp 1000.- wilde hebben is duidelijk corrupt. Voor parkeren had Rp 1000.- nog wel gekund, maar meer dan dat dat klopt niet. Zelf zijn wij ook een keer aangehouden bij Besakih door een agent. Nadat hij alle autopapieren en de auto zelf gecontroleerd had wilde hij 't rijbewijs niet teruggeven voordat hij een paar sigaretten had gekregen. Dat deugt natuurlijk niet, maar om je hele vakantie te laten verpesten vanwege een paar sigaretten is ook een beetje overdreven. Een advies: reken het eerst om in euro, voordat je uit je vel springt. Rp 1000.- is maar 8 eurocent.

En inderdaad, op locaties zoals Besakih, zijn erg veel verkopers van Java. Dat is te zien aan hun warung. Als er een Padma (vel gekleurd oplegplankje met offertjes van ca 40x40 cm) richting berg Agung hoog aan de muur hangt (kan ook van steen zijn en buiten staan) dan zijn het Balinezen, zo niet, dan komen ze meestal van Java.

Op Bali zijn de meeste mensen inderdaad vriendelijk en erg hulpvaardig. Maar ook hier geldt de regel: waar te veel toeristen komen moet je oppassen. Ik denk dat Bali zeker niet slechter is dan andere gebieden.

Laatste advies: bedenk dat degene die je aanklampen niet de gene zijn die echt zielig zijn. Dat zijn de mensen in de kleine dorpjes die al die souvenirs maken en er bijna niets voor krijgen. Koop dus bijvoorkeur je souvenirs ergens achteraf waar je de mensen druk aan het werk ziet. Zonder veel afdingen zul je een prijs krijgen die je niet voor mogelijk houdt en die voor hen nog steeds goed is. Emoticon: Smile
wilhelmus
User
spacer line
 

leven en laten leven eh!
besef toch hoe ryk we het hier hebben met al onze sociale voorzieningen en klaag niet waneer je hier en daar wat extra uit moet geven!! voor velen is `t al moeilyk genoeg om `t hoofd boven water te houden hoor! ik heb `n jaar tussen de mensen daar gewoont en by hun binnen geweest en je weet niet hoe arm ze het soms hebben!!!
nee, niet klagen[maar tja, dat schynt zo `n beetje onze aard te zyn[de goede daargelaten].prettige vacantie en zet wat extra opzy voor de armen daar want wie goed doet goed ontmoet].
vr.groet.


WIL

brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

nou en of dat stomme Bali corrupt is dit is ons ook overkomen bij die bekende/beruchte tempel schandalig gewoon!!! ze schermen zo fantiek met hun hidoe geloof nou allemaal bullshit dan mogen ze niet liegen en stelen oa en dit doen ze beiden!!!! Ik ben zo verschrikkelijk afgeknapt van dat hele BAli wij komen er NOOOOOIT Emoticon: Nooo Emoticon: Nooo Emoticon: Nooo MEER !!
Kan je beter naar Thailand gaan!!!! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!


adu zeg!!! ben kapok!!

brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

Alle slechte dingen wt je leest of hoort is ons ALLEMAAL overkomen in BAli om eng van te worden en dat terwijl ik zelf een indo ben ik schaam me er zowat voor dat mijn roots daar ligt!! Emoticon: Blush Emoticon: Blush Emoticon: Blush Emoticon: Blush Emoticon: Blush echt Heel indonesie zien ze mij niet meer!!!!!!!! Wat een stelletje corrupte aasgieren arm of niet in Thailand zijn ze ook arm maar die Thaaien vallen je niet lastig op een negatieve of zelfs agressieve manier draaien je geen poot uit op welke manier dan ook maar in Bali absoluut wel en niet klagen als Nederlander of mijn geval als INdo hallo ik kom voor een relax vakantie en geen vakantie waar ik me moet ergeren dat hebik hier al zo nu en dan dus.... nee hoor BALI SUCKSSSS Emoticon: Stupid


adu zeg!!! ben kapok!!

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Als ik het verhaal van Pelpinda lees, en ook het verhaal van Brendababe van enkele weken terug en ik zie de reacties daarop, dan bekruipt mij toch een onbehaagelijk gevoel.
Uit alle reacties proef ik min of meer dat mensen de hele santemekraam trachten te vergoeilijken.
Met andere woorden, ja Indonesië is corrupt en je wordt lastig gevallen door verkopers, gidsen, parkeerwachters en bedelaars, maar wat wil je, er zijn zoveel arme mensen, dus je moet je maar met een glimlach laten rippen.
Sorry hoor, ik denk daar toch iets anders over, na de aanslag op Bali was het aantal touristen die naar Bali kwamen al tot een dramatisch dieptepunt gezakt.
Sindsdien is het lastigvallen en rippen van touristen naar een dramatisch hoogtepunt gestegen, immers minder touristen en zeer velen die van deze touristen afhankelijk zijn.
De plaatselijke overheid grijpt niet in, die hebben het te druk om met corruptie hun eigen buidel te spekken.
Door het niet ingrijpen berokkenen ze de touristenindustrie enorme schade.
Steeds meer mensen haken af na één bezoek aan Bali, (ook Java) daar komt nog een niet onaanzienlijke mond op mondreclame bij.
Steeds meer mensen kiezen voor andere bestemmingen in Azië, waar ze wel in alle rust van hun vakantie kunnen genieten.
Dit is een hele slechte zaak en is niet goed te praten.
Ik ga toch wel naar Indonesië, gelukkig zijn de mensen die op de plaats waar ik verblijf, waar overigens nagenoeg geen touristen komen gewend aan die witte kop en laten mij met rust, niettemin dat als ik iets wil gaan kopen er altijd getracht wordt mij meer te laten betalen als de lokale bevolking, daar heb ik de gloeiende pest aan en dan erger ik me dood.
De gedachte naar Indonesië te gaan omdat het zo lekker goedkoop is heb ik al lang laten varen
Allereerst kosten de tickets en visa voor mijn vrouw en mij al rond de 1800 Euro, mijn hapje eten en het vervoer is relatief zeer goedkoop, vervolgens zie ik binnen de familie en kennisenkring elk jaar weer uiterst trieste gevallen, die ik naar vermogen tracht op te lossen en de ergste nood te ledigen.
Elk jaar opnieuw schrik ik weer als ik zie wat de hele grap gekost heeft, maar het is wel mijn eigen keuze.
De stelling die ik in deze topic lees, ze zijn arm, wij zijn rijk dus laat het maar en je moet er maar begrip voor hebben, slaat nergens op.
Ik wil zelf uitmaken waar ik mijn centjes voor gebruik, in plaats dat ik in iedere toko weer opnieuw eindeloos moet onderhandelen voor een redelijke prijs en uiteindelijk toch nog te veel betaald, zou ik die centjes liever gebruiken om een jongmens met zijn/haar studie te helpen, dat zet meer zoden aan de dijk.
Het is en blijft te gek voor woorden dat je al bij aankomst op het vliegveld ogenblikkelijk op je quivive moet zijn, omdat je wordt bestormd als een rokende hoop hondenstront door een zwerm vliegen.
Als dat een doorlopende voorstelling is, in een driewekelijks vakantie van een tourist dan kan ik mij voorstellen dat mensen zich daar dood aan ergeren en nooit meer terug gaan, dat is op geen enkele manier goed te praten.

Groet Malam
spacer line  


On 14-06-2007 10:28 brendababe wrote:
Alle slechte dingen wt je leest of hoort is ons ALLEMAAL overkomen in BAli om eng van te worden en dat terwijl ik zelf een indo ben ik schaam me er zowat voor dat mijn roots daar ligt!! Emoticon: Blush Emoticon: Blush Emoticon: Blush Emoticon: Blush Emoticon: Blush echt Heel indonesie zien ze mij niet meer!!!!!!!! aasgieren


Nou Brenda-tje,

Je heb nog een hoop te leren !! en ik geloof er geen ruk van dat je een indo bent ! want met een beetje moeders gevoel weet je wat je kunt verwachten !!
Als een beetje hollander zich niet laat neer-zeilen door omstandigheden daar ! en gewoon een fijne vakantie geniet.......dan zou je zeer zeker denken dat een Indo daar minder moeite mee heeft Emoticon:


Live life to the max.......

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 


On 14-06-2007 10:12 brendababe wrote:
nou en of dat stomme Bali corrupt is dit is ons ook overkomen bij die bekende/beruchte tempel schandalig gewoon!!! ze schermen zo fantiek met hun hidoe geloof nou allemaal bullshit dan mogen ze niet liegen en stelen oa en dit doen ze beiden!!!! Ik ben zo verschrikkelijk afgeknapt van dat hele BAli wij komen er NOOOOOIT Emoticon: Nooo Emoticon: Nooo Emoticon: Nooo MEER !!
Kan je beter naar Thailand gaan!!!! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!


Als je dat toch weet blijf je er toch lekker weg, bij die tempel?Erwantsch
User
spacer line
 


On 14-06-2007 10:28 brendababe wrote:
Alle slechte dingen wt je leest of hoort is ons ALLEMAAL overkomen in BAli om eng van te worden en dat terwijl ik zelf een indo ben ik schaam me er zowat voor dat mijn roots daar ligt!! Emoticon: Blush Emoticon: Blush Emoticon: Blush Emoticon: Blush Emoticon: Blush echt Heel indonesie zien ze mij niet meer!!!!!!!! Wat een stelletje corrupte aasgieren arm of niet in Thailand zijn ze ook arm maar die Thaaien vallen je niet lastig op een negatieve of zelfs agressieve manier draaien je geen poot uit op welke manier dan ook maar in Bali absoluut wel en niet klagen als Nederlander of mijn geval als INdo hallo ik kom voor een relax vakantie en geen vakantie waar ik me moet ergeren dat hebik hier al zo nu en dan dus.... nee hoor BALI SUCKSSSS Emoticon: Stupid


Brendababe begint een beetje vermoeiend te worden........je weet wat thai (eig. tahi) betekent he? Als je een echte indo bent (maar jij dan nog waarschijnlijk kesasar) weet je dat.

Blijf maar lekker weg uit Bali, jou beter kwijt dan rijk.

Overigens: het klopt dat het hier niet om een politieagent gaat maar om een parkeerwachter en ja, Rp.1000 betaal je om te parkeren. Voor de duidelijkheid: politie draagt groene en blauwe uniformen en zijn bewapend (pistool). Alle andere uniformen zijn pakeerwachters, SATPAMS (bewaker) en hooguit bewapend met een knuppel of rambo mes.

En ja, je bent verplicht om een sarong te dragen, samen met selendang. En niet te vergeten dames: geen tempel betreden als je ongesteld bent..............mag niet, kan niet, is een belediging. En ja, dit zijn regels waaraan je je moet houden. En als je meer tempels denkt te bezoeken koop je voor Rp.50.000 een sarong, ben je ook van dat "gezeur" af.
Even wat anders: probeer maar eens een misjid (moskee) binnen te gaan met je schoenen of slippers aan, of zonder jezelf te wassen, of als vrouw bij de mannen te gaan zitten........of als vrouw zonder kudung......

Maar goed. Volgende maand weer terug naar Bali. En ja, weer naar Besakih. En hopelijk op tijd voor Galungan.
brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

Zeg Boesoek Martin Solo hoe durf je ben wel degelijk een INDO!!! MIjn familie komt uit bANDUNG BEN JE TOLLOL DAN??? Mijn moeder had me r voor gewaarschuwd maar ben eigenwijs nou had beter naar mijn moeder moeten luisteren maar lul niet ben wel degelijk een indo en schaam me er zowat voor!!!!

En dan Erwantsch jij moet ook niet slap lullen word :moe van Brenda met je thai weet echt wel wat dat betekend ik zal je zeggen ik word bihoen van jou!! ik blijf inderdaad lekker weg uit dat gore walgelijke corrupte K..T Bali en de rest van die BOESOEK eilanden! geloof mij maar ze zullen aan mij geen doewiet verdienen!!! Weet je :blijf lekker daar in BAli je bent waarschijnlijk net zo BOESOEK als de rest daar!!!!! Voor mij is Bali niet meer LAKOE!!! of Ik ben nu KAPOK van BALI!!!!!(echte indo's weten wat ik hiermee bedoel!!!!) dus Martin Solo Belanda!!!!!! (boesoek)

Je mag kennelijk geen kritiek geven


adu zeg!!! ben kapok!!

brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

Jeroen:
Daarna wilde ik geen ene tempel meer zien van ze na dit corrupte walgelijk voorval
Maar nogmaals je mag op dit forum geen kritiek geven want je wordt gelijk als een paria beschouw nou ik leef in een vrij land en vrij van meningsuiting maar er wordt gelijk op ingehakt ik zeg toch niet dat niemand meer naar BAli moet gaan blabla... nee ik zeg ik kom er noooit meer nou nou is dat zo erg maar door ook helaas voor de ware liefhebbers onder jullie... is dit soort negatieve berichten ook wel handig voor mensen die er over denken om naar bali te gaan dan kan je het nog overwegen of eigenwijs zijn (zoals ik) denken ik wil het zelf mee maken misschien valt het wel mee! In mijn geval alles wat mijn ma verteld heeft en sommigen dingen wat ik gelezen heb op internet dus niet hier klopt allemaal en het lullige is al die shit is mij allemaal overkomen ik werd er BIHOEN van maar ik ga nu meer discusseren sudah al!! Ik heb mijn zegje gedaan wat ik van BAli vind by the way de stranden vind ik niks geen mooie spier witte stranden nee not at all!!!!! Next time Thailand again en Florida and the carribean. Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!
Maar BALI en heel INDONESIE Emoticon: Stupid Emoticon: Stupid Emoticon: Stupid Emoticon: Stupid Emoticon: Nooo Emoticon: Nooo Emoticon: Nooo Emoticon: Nooo Emoticon: Nooo Emoticon: Nooo Emoticon: Nooo Emoticon: Eerie Emoticon: Eerie Emoticon: Eerie Emoticon: Frustrated Emoticon: Frustrated Emoticon: Frustrated Emoticon: Frustrated Emoticon: Frustrated Emoticon: Stupid Emoticon: Stupid Emoticon: Stupid
Wat iedereen zegt heb ik lekker thai aan Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!


adu zeg!!! ben kapok!!

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Brendababe,
Als jij alles zo ervaren hebt dan is dat voor jou niet leuk geweest maar als ik jouw taalgebruik van de laatste postings lees en jij bent daar ook zo tekeer gegaan dan is het wel duidelijk dat jij niet meer naar Indonesie moet gaan, je moet je aanpassen aan het gastland en niet andersom.
Ik weet het, ze proberen momenteel overal een slaatje uit te slaan omdat er weinig toeristen komen en ze toch hun gezin moeten onderhouden.
Wat zou jij doen als je kinderen hebt en geen eten, vechten toch!
Alles wat ik nu aan goede raad zou kunnen geven is verspilde moeite want jij hebt je antwoord al klaar na een paar weken Indonesie, maar wat heb je nou helemaal gezien daar.
Vervelende parkeerwachters, lastige verkopers en alles wat je nog meer schreef, hoef het niet allemaal te herhalen.
Als jij naar een tempel was gegaan en had een T-shirt aangehad en een lange of 3/4 broek dan had je helemaal geen sarong om hoeven te doen, wel een sjerp maar wat kost dat nou helemaal 1000 irp? dat is 9 ct. Je zult in Nederland wel niet naar een kerk gaan want anders had je wel geweten dat je in dat soort gebouwen je fatsoenlijk hoort te kleden.
Uit ervaring weet ik dat er 2 soorten mensen zijn, mensen die er altijd weer heen gaan en mensen die nooit meer gaan en tot de laatste behoor jij.
Waarom begin je nu hier te schelden, heeft toch geen zin meer, jij hebt je mening al gevormd over heel Indonesie.
Het klopt dat het geen Benidorm of Lloret de Mar is en ook geen 5 sterren all inclusive resort. Je hebt daar beperkingen en daar moet je mee om kunnen gaan zo niet, ga dan maar ergens anders heen waar je het wel naar je zin hebt maar verwacht niet van Forumleden dat ze jou nu allemaal gelijk geven, 30 jaar ervaring of 3 weken ervaring is een heel verschil.
Jammer voor jou dat het zo is gegaan.
Trouwens, die maleise woorden die jij gebruikt dat is achterhaald taalgebruik en niet meer van deze tijd als jij dat daar ook uitgekraamt hebt dan begrijp ik waarom jij zulke reacties gekregen hebt.
Met een glimlach en standvastig nee als je iets niet wilt had je veel meer bereikt.
Succes meid met je volgende vakanties ergens anders.

p.s. Je moeder komt uit Bandung, het Parijs van Azie.
Ik heb vaak mensen uit Bandung gesproken en die willen ook vaak niet meer heen, misschien voelen ze zich door hun afkomst superieur aan de mensen die uit minder grote/beroemde steden komen en denken ze nog steeds dat met één vingerknip alles voor hun gedaan wordt, dat kunnen ze dus vergeten.Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

brendababe
User
User icon of brendababe
spacer line
 

4yoke4: Ik gebruik deze woorden dus hier omdat ik zo moe van al die tegen spraken mag ik nou geloof me eerst vriendelijk lachen en afwimpelen met keurig nee te zeggen ja doei werkt niet ze zitten tot vervelends aan je nogmaals ik ga zeker noot meer maar ik verwacht zeker niet van mensen van het forum die mij gelijk gaan geven echt niet ik zeg alleen mijn belevenis en mijn bevindingen.
By the way hoezo achterhaalde woorden het is en blijft maleis hoor weet jij het dan zoveel beter??? kan me voor stellen als je een indo bent maar als je een belanda bent pff hou dan maar lekker je mond en veroordeel mij niet ja ik ziet het al deze forum is niet tegten negatief commentaar bestand je krijgt gelijk een bak ellende over je heen nogmaals ik vind het niks ja lulli dat ze arm zijn net als zo velen landen maar daar heb ik andere ervaringen mee indonesiers en balinezen over het al gemeen niet allemaal natuurlijk vervelende mensen klaar uit ik mag toch verdorie mijn menig hebben en met die tempel hallo ik heb heeeel keurig een sarong gehuurd hoor dus........... wat klets j nou over bandung:Ik heb vaak mensen uit Bandung gesproken en die willen ook vaak niet meer heen, misschien voelen ze zich door hun afkomst superieur aan de mensen die uit minder grote/beroemde steden komen en denken ze nog steeds dat met één vingerknip alles voor hun gedaan wordt, dat kunnen ze dus vergeten.

Jij bent echt niet goed!!!!!!!!! ik zeg nogmaals in jouw orne achterhaald taal gebruik KAPOK!! Misschien ben jij wel achterhaald daar weleens aangedacht en zeker als je een belanda boesoek bent moet je helemaal toedemoeloek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
En mensen stop lekker met mij aan te vallen ik heb gewoon mijn negatieve ervaring hier op dit forum mede gedeeld!!!! nou en en wat dan nog?????? Over mijn taal gebruik stel je niet zo aan zeg het is niet grof en zwaar geschut hoor!


adu zeg!!! ben kapok!!

zieleffe
User
spacer line
 

Yoke ik ben met je standpunter niet eens dit is water naar de zee dragen.
trouwens het helpt er niet aan om het te verduidelijken eenmaal een friek altijd een friek, je bekommeren op die armoe sloeber.
Is dat je ze ook er bij vertelt, bij het afgeven van wat dan ook, dat ze beter op hun mede mens letten, en niet zo afstreupt, en ript dan kunnen ze misschien voor hun nageslacht nog wat over houden.
Is dat soms bemoeizuchtig ,bedweters en alle woorden die hiervoor in aanmerking kunnen komen. NEEN
Het is jammer dat de mens altijd toegeeft aan de zwakkeren, en hen niet die rol toebedelen die past in hun levens wijze, het is toch niets mis mee om hen daarvan te overtuigen, je bent daarmee niet een boe-vrouw/man.
En dat is wat er aan ontbreek!!!
zo zullen ze op Bali nooit hun toekomstige verbetering krijgen, en altijd die slachtoffer rol krijgen!
door de medelijdede Orang dari Europa, Pertama Balanda Orang............... Emoticon: Stupid Emoticon: Bye bye Emoticon: ConfusedVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Ik denk dat Brenda precies probeert uit te leggen wat er in Bali zoal mis is, zij is heus niet de enige die teleurgesteld terugkomt uit Bali en daar nooit meer terug wil komen.
Voor mijn gevoel maakt Bali de grootste blunder om kritiek niet serieus te nemen, als ik zie hoe ze met name in Kuta met de toeristen uit Japan en Korea omgaan is dit niet vechten voor het eten van je kinderen maar het bordje rijst wat ze nu hebben stelen voor de toekomst.

Dat de zakenlui klagen is geen wonder, er zijn gewoon veel te veel hotels, eetgelegenheden en winkels, willen die allemaal rendabel zijn zullen heel wat meer toeristen moeten komen dan er ooit zijn geweest.
Janadvo999
User
User icon of advo999
spacer line
 

Een gedeelte van het jaar breng ik door in Semarang en twee tot drie keer per jaar ben ik op Bali. Meestal omdat ik vrienden of familie uit Nederland over heb en ze "natuurlijk" graag naar Bali willen. Ondanks dat ik de culuur ken en een woordje bahasa spreek ben ik toch altijd weer blij in Semarang terug te zijn. Op Bali voel ik mij meer dan ooit toerist en daarnaast een soort wandelende ATM. Dat het toerisme terugloopt is niet vreemd te noemen.
Met de instelling zoals deze nu aan de oppervlakte komt bij de plaatselijke bevolking had het ook teruggelopen zonder de beroemde bom.
Bali is in alles te "hebberig"Het is een WONDERBAARLIJK land.....

heliumhead
User
spacer line
 

ben je op vakantie en ga je moeilijk doen over een paar rot centen? Wat kost een vakantie op Bali nou al met al? En ja Pelpinda nooit buiten NL op vakantie geweest zeker? Kan nog wel een paar landen noemen waar het veel erger is! Als je de taal niet spreekt en 's lands gebruiken niet kent dan kan je overal voor verrassingen komen te staan! Mijn advies ga volgende keer weer lekker naar de camping in NL!
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,835,975 topic views - 242,064 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 26-10-2021 01:13 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,709,616 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com