indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

jstar
User
spacer line
 


On 27-05-2021 09:14 jstar wrote: ......

Over ‘brainfarts’ van Sandiaga Uno, de minister van Toerisme en Creatieve Economie gesproken: Hij heeft enige tijd geleden de betrokken ministeries voorgesteld een visum af te geven met een geldigheidsduur van vijf jaar voor internationale bezoekers.

.........


En onze Sandi heeft weer een nieuw schitterend idee; toeristische vaccinatie tours naar Bali!

🤦🏼‍♂️

Gebaseerd natuurlijk op de Verenigde Staten. Hij vergeet wel dat men daar Pfizer, Moderna en J&J gebruikt, zeer gewilde vaccins. Terwijl een Sinovac niet eens in de EU en VS is goedgekeurd en men overal daar AZ afbouwt en voornamelijk aan ouderen geeft. Tevens zijn er in die landen geen 5 of 14 daagse quarantaines in hotels.

https://en.tempo.co/read/14680(...)cine-tourism-packagejstar
User
spacer line
 

En op Bali FB groepen zijn ze nog flink aan het adverteren voor de B211a:

jstar
User
spacer line
 

Dit is voor mensen als minister Sandiaga Uno met hun grootse dromen van een ‘vaccinatie toerisme’ wel een nachtmerrie:

Hong Kong heeft per 25 juni, morgen dus, een verbod aangekondigd op alle vluchten (inclusief transit) vanuit Indonesië.

Dit na een sterke toename van Covid-19-gevallen hier. Volgens de regelgeving van HK geldt dat als binnen een periode van zeven dagen, 5 of meer vliegtuigpassagiers uit hetzelfde land bij aankomst positief testen óf 10 of meer mensen uit hetzelfde land positief testen ná aankomst of tijdens quarantaine , de regering van HK een landingsverbod zal opleggen. Het betreffende land wordt ingedeeld in categorie A1, die met het hoogste risico.

Dus Indonesië zit nu samen met Brazilië, India, Nepal, Pakistan, de Filippijnen en Zuid-Afrika in dezelfde A1 boot.

Het belangrijke is dus dat je ook geen transfers mag maken in Hong Kong. Als andere landen hierin meegaan, zijn ze gezegend….jstar
User
spacer line
 

Momenteel gaan er 19.000 mensen per dag vanuit Jakarta naar Bali. Beetje hallucinant.jstar
User
spacer line
 

Met de nieuw aangekondigde maatregelen, die op 3 juli in werking treden, zijn er zware consequenties voor reizigers.

Om van/naar/op Java én Bali* te reizen moet men aantonen dat men tenminste 1 vaccinatieprik heeft gehad. Daarbovenop moet men voor reizen met het vliegtuig , een PCR test hebben ondergaan. Voor transport via land en zee mag dit ook een Antigen Rapid test zijn..

Dit loopt tenminste tot 20 juli waarna het geëvalueerd zal worden.

*Als je dus van Denpasar naar Singaraja zou reizen, moet je hier ook aan voldoen.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 01-07-2021 13:33 jstar wrote:
....

Dit loopt tenminste tot 20 juli waarna het geëvalueerd zal worden.

Ja en met op 20 juli idul Adha begint het weer van voren af aan...


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 01-07-2021 13:59 Anne Mieke wrote:

[quote removed]
Ja en met op 20 juli idul Adha begint het weer van voren af aan...
Exact. Men wil maar niet door hebben dat de religies met hun bijeenkomsten één van de grootste boosdoeners zijn.jstar
User
spacer line
 

Tijdens de implementatie van de restricties (PPKM) heeft Bali Immigratie de sancties in de vorm van een boete van 1 miljoen rupiah voor buitenlanders (WNA) die het gezondheidsprotocol (prokes) overtreden, opgeheven.

Hmm, goed nieuws zou je zeggen, voor hen die zonder masker betrapt worden. 😷

Maar maar maar: In plaats daarvan zullen buitenlanders die het gezondheidsprotocol overtreden direct worden uitgezet naar hun land van herkomst. Onmiddellijke deportatie dus .

De verordening is vanaf vandaag van kracht. De deportatiesanctie is gebaseerd op artikel 75 van wet 6 van 2019 betreffende immigratie. Het artikel stelt dat iedere vreemdeling die het publiek in gevaar brengt of zich niet houdt aan de geldende wet- en regelgeving, onderworpen kan worden aan immigratiemaatregelen in de vorm van uitzetting .

De coördinerend minister voor Maritieme Zaken en Investeringen Luhut Binsar Pandjaitan en de gouverneur van Bali Wayan Koster verklaarden: "Vroeger namen we nog vrij gematigde maatregelen, maar deze keer benadrukken we dat we er niet aan denken om weer zachtaardig op te treden omdat dit een noodgeval is"
Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

1 juli 2021 is Bali NIET open gegaan, herkansing op 1 juli 2022? Want dit jaar zal er weinig meer van komen. Toeristenseizoen is normaal in volle gang. Later dit jaar opstarten om rustig te beginnen zou prima zijn, maar of ze dat hier in de gaten hebben?

"artikel 75 van wet 6 van 2019 betreffende immigratie", dat is een lekkere alles-vanger die ze al veel eerder hadden moeten inzetten. En ook gelijk al die YouTube'ende business visa reizigers aanpakken, alsmede hun agenten.


Ho Lee Fuk

jstar
User
spacer line
 

Air Asia heeft alle vluchten tussen Java en Bali van 6 juli tot 6 augustus geannuleerd.jstar
User
spacer line
 


De woordvoerder van de coördinerend minister voor Maritieme Zaken en Investeringen, Jodi Mahardi, verklaarde dat alle buitenlandse burgers (WNA) die Indonesië binnenkomen vanaf 6 juli 2021 in het bezit moeten zijn van een kaart/bewijs van een COVID-19-vaccinatie.
"Alle buitenlanders die vanaf 6 juli 2021 naar Indonesië komen, moeten een vaccinkaart (met bewijs van volledig gevaccineerd) en een negatief PCR-resultaat voor COVID-19 tonen voordat ze Indonesië binnenkomen", zei Jodi, die de coördinerend minister van Maritieme Zaken Luhut Binsar Panjaitan in een schriftelijke verklaring op zondag (4/7) citeerde.

Aan diplomaten en bezoekende buitenlandse functionarissen op ministerieel niveau wordt echter vrijstelling van vaccinatiebewijzen verleend in overeenstemming met de diplomatieke betrekkingenpraktijken die ook door andere landen worden toegepast.

Indonesische burgers (WNI) die Indonesië binnenkomen maar geen vaccinkaart hebben, moeten voor aankomst eerst een negatieve PCR test voor COVID-19 laten zien. Nadat ze in quarantaine zijn geplaatst en ze zijn PCR-negatief, worden ze onmiddellijk gevaccineerd.

En hier komt het: buitenlanders en Indonesiërs moeten 8 dagen in quarantaine met twee PCR-tests bij aankomst en op de 7e dag van aankomst.jstar
User
spacer line
 Wow. Je bent niet meer welkom in Dubai en Abu Dhabi als je in Indonesië was. Er zullen weinig mensen zijn die op de heenweg een ander transit vliegveld en zelfs luchtvaartmaatschappij hebben dan op de terugreis*, dus in de praktijk betekent dit dat je eigenlijk niet meer met Emirates en Etihad naar Indonesië kan vliegen.

*Tenzij je de 2 weken voor de terugvlucht ergens anders verblijft, wat ook niet zo realistisch is.jstar
User
spacer line
 

En ja hoor, iets soortgelijks voor Singapore. Ben je er gedurende de laatste 3 weken geweest, mag je niet binnen en er zelfs niet overstappen.De spoeling wordt dun. Zie je het voor je dat Qatar en Turkije hetzelfde beslissen? Dan is het voorbij.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik snap er niks van.
Heb straks een paar keer wat vluchten maar die schijnen gewoon nog geboekt kunnen worden, ook naar/via Singapore.
De KLM gaat via Singapore naar Amsterdam. Hoe gaan ze dat dan doen? Niemand het vliegtuig uit?

Idd, goed mogelijk dat TA dit ook gaat doen. Qatar weet ik niet; die zijn al die tijd toch goed door blijven vliegen.
Garuda dan nog? Die vliegt ook bijna niet meer..


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

jstar
User
spacer line
 

Ze maken het heel onduidelijk wat ‘transit’ nu eigenlijk betekent. Sommigen stellen dat het alleen een verbod is om tijdens de overstap door de douane te gaan en de stad in trekken. Je zou dus nog wel mogen overstappen als je maar in het vliegveld blijft. Ik weet het niet.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 11-07-2021 08:36 jstar wrote:
Ze maken het heel onduidelijk wat ‘transit’ nu eigenlijk betekent. Sommigen stellen dat het alleen een verbod is om tijdens de overstap door de douane te gaan en de stad in trekken. Je zou dus nog wel mogen overstappen als je maar in het vliegveld blijft. Ik weet het niet.
Ik neem aan dat je paspoortcontrole bedoelt Emoticon: Wink (niet de douane)
Een transit of transfer is over het algemeen een overstap waarbij je op de terminal blijft. Er zijn wel verbinding met een hele lange overstap waarbij mensen de mogelijkheid wordt gegeven om die tijd in de stad door te brengen maar in tijden van corona lijkt me dat toch weinig voorkomen.
De vlucht van KLM is eigenlijk geen transit maar een stopover zoals ook een paar geleden toen Garuda een blauwe maandag via Medan naar Denpasar vloog. De ene keer moeten passagiers uit het vliegtuig en de anderen keer moeten ze blijven zitten (en soms ook nog een combinatie daarvan).

Maar, we gaan het zien. Mocht het zo zijn dat niet gaat om transitpassagiers die op de terminal blijven dan mogen ze de berichtgeving weleens snel aanpassen. Hierdoor zijn mensen inmiddels al op zoek naar een alternatieve verbinding.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ik heb CGK - AMS gebookt bij KLM voor komende week. Zal het wel vernemen binnenkort wat de bedoeling is.jstar
User
spacer line
 

Die van Singapore is eigenlijk wel heel duidelijk (I.t.t. die van de UAE), ze vermelden gewoon dat transits niet meer mogelijk zijn.

Toch even over de nomenclatuur:
You are in transit if you return to the same aircraft after your brief stopover at the airport and continue on your journey. In such cases, usually only one ticket is issued. It is a transfer if you change planes or airlines.

Die definitie komt van Changi, de luchthaven van jawel, Singapore. https://nowboarding.changiairp(...)to-get-straight.html

Dus de KLM vlucht is geen transfer maar wél degelijk een transit volgens die definitie van de Singaporezen.

Het lijkt ook moeilijk op te lossen: Het is natuurlijk zo, dat eigenlijk de hele tussentijdse stop van KLM indertijd in KL en Singapore voornamelijk commercieel ingegeven was om lege stoelen te verkopen maar niet alleen dat; blijkbaar mogen de personeelsleden maar een x aantal uur onafgebroken werken. Hierdoor moest men net dat laatste/eerste stukje naar/van Jakarta en Bali eraf halen en daarom werd de crew aan boord vervangen, hoe inefficiënt dat ook lijkt. (Dit is de uitleg van een KLM medewerker.)En over customs / douane Emoticon: Puh! :
De taken en bevoegdheden van een douanedienst zijn verschillend per land. In sommige landen heeft de douane ook de grensbewaking tot taak of heeft de douane politiebevoegdheden. In andere landen is het een gespecialiseerd onderdeel van de belastingdienst en houdt zij zich enkel bezig met economische delicten en het innen van verschuldigde rechten, accijnzen en belastingen.
zieleffe
User
spacer line
 

Ben hier naar Indonesie gekomen met Garuda een maal per week vliegen ze naar Jakarta
Vorig jaar vlogen ze nog eens 2 X per week rechtstreeks.
Ik reis de laatste jaren niet anders dan met Garuda.
Wanneer ze van Jakarta vliegen naar Amsterdam heb ik niet naar gekeken.
Je kan met Garuda wel goedkoper met Business Class reizen.
Had Economie Class geboekt en kon met een systeem kiezen tussen 6 en 15 juta om te zetten en dat kwam voor mij op een voordeel de keuze was 6 juta bij te betalen op de al betaalde 498 Euro per enkele reis.
Zo'n kans heb ik nog nooit mee gemaakt, dat is de helft van een Business Class ticket.
WAs een fijne reis, rust gevend en liggend de reis ondergaan.
Alleen in quarantine dat is en was niet goed en het maakt de reis ook weer duurde.Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

koming
User
User icon of koming
spacer line
 


On 10-07-2021 19:40 Anne Mieke wrote:
Ik snap er niks van.
Heb straks een paar keer wat vluchten maar die schijnen gewoon nog geboekt kunnen worden, ook naar/via Singapore.
De KLM gaat via Singapore naar Amsterdam. Hoe gaan ze dat dan doen? Niemand het vliegtuig uit?


Zometeen stoppen ze je een voucher in je handen.
Jij als consument bent de bankier van de reiswereld. Eerst betaal je, en daarna ziet men wel verder of je op reis kan of nietYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 03-07-2021 08:39 jstar wrote:
Air Asia heeft alle vluchten tussen Java en Bali van 6 juli tot 6 augustus geannuleerd.
Beetje laat, maar AirAsia Indonesis opereert helemaal niet tot 6 augustus zelfs.

En inmiddels Lion Air en Batik Air ook nog amper. Die hebben enkele essentiele vluchten per dag naar Surabaya, Makassar, Medan en het oosten, maar dat is het ook wel. Vermoed voornamelijk cargo, al vliegt J&T met z'n eigen logo op toestellen vanaf Halim voor hun cargo. Dus zal ook geen dikke mik zijn.


Ho Lee Fuk

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 11-07-2021 08:36 jstar wrote:
Ze maken het heel onduidelijk wat ‘transit’ nu eigenlijk betekent. Sommigen stellen dat het alleen een verbod is om tijdens de overstap door de douane te gaan en de stad in trekken. Je zou dus nog wel mogen overstappen als je maar in het vliegveld blijft. Ik weet het niet.


Transit? Als je vliegtuig ergens een landing maakt, dan ga er maar vanuit dat het als een transit gezien word. Uitzondering op deze benaming lijkt te zijn als de vlucht onder het zelfde vluchtnummer door gaat;

Jakarta - Singapore met SQ 657 en dan door naar LAX met SQ 38 is een transit in Singapore.

Singapore LAX met een stop in Narita (SQ 12) zou technisch geen transit zijn. Je kunt er echter wel eindigen of je reis beginnen.

Alles wat stopt in Singapore is dus transit. En alles wat samenwerkt met Singapore mag dus geen passagiers uit Indonesie meer meenemen, want de regels komen van CAAS af, Civil Aviation Authority of Singapore.

Opties nu? Garuda rechtstreeks (1x per week, tot de centjes op zijn en de route eindelijk geschrapt wordt)
Turkish via Istanbul, of de lange weg via de VS (tot zij ook de regels aanscherpen wellicht) (Via Canada kan NIET) via Mexico kan, maar om daar de komen moet je via de VS vanuit hier eigenlijk)


Ho Lee Fuk

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

En Singapore is kraakhelder met de berichtgeving. Gelukkig.


Ho Lee Fuk

jstar
User
spacer line
 


On 13-07-2021 02:45 Yerun wrote:

[quote removed]


Transit? Als je vliegtuig ergens een landing maakt, dan ga er maar vanuit dat het als een transit gezien word. Uitzondering op deze benaming lijkt te zijn als de vlucht onder het zelfde vluchtnummer door gaat;

Jakarta - Singapore met SQ 657 en dan door naar LAX met SQ 38 is een transit in Singapore.

Singapore LAX met een stop in Narita (SQ 12) zou technisch geen transit zijn. Je kunt er echter wel eindigen of je reis beginnen.

Alles wat stopt in Singapore is dus transit. En alles wat samenwerkt met Singapore mag dus geen passagiers uit Indonesie meer meenemen, want de regels komen van CAAS af, Civil Aviation Authority of Singapore.

Opties nu? Garuda rechtstreeks (1x per week, tot de centjes op zijn en de route eindelijk geschrapt wordt)
Turkish via Istanbul, of de lange weg via de VS (tot zij ook de regels aanscherpen wellicht) (Via Canada kan NIET) via Mexico kan, maar om daar de komen moet je via de VS vanuit hier eigenlijk)


Qatar is nog steeds een optie. En waarschijnlijk de beste.

De berichtgeving van de UAE is enigszins aangepast en het lijkt er steeds meer op dat een transfer of transit wél mag als je de luchthaven niet verlaat. We zullen zien wat de ervaringen zijn.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 13-07-2021 02:45 Yerun wrote:

[quote removed]
…Opties nu? Garuda rechtstreeks (1x per week, tot de centjes op zijn en de route eindelijk geschrapt wordt)
Turkish via Istanbul, of de lange weg via de VS (tot zij ook de regels aanscherpen wellicht) (Via Canada kan NIET) via Mexico kan, maar om daar de komen moet je via de VS vanuit hier eigenlijk)

On 13-07-2021 04:54 jstar wrote:

[quote removed]


Qatar is nog steeds een optie. En waarschijnlijk de beste.

De berichtgeving van de UAE is enigszins aangepast en het lijkt er steeds meer op dat een transfer of transit wél mag als je de luchthaven niet verlaat. We zullen zien wat de ervaringen zijn.
Ik heb anderhalve dag geleden een screenshot van een communicatie met Emirates gezien waaruit blijkt dat met transit wordt bedoeld als je de luchthaven verlaat en daarna weer verder reist en dan dus niet via Abu Dhabi of Dubai kunt reizen. Nou kan ik me niet voorstellen dat er heel veel mensen zijn die dat doen in coronatijd maar wel jammer van de ongelukkige berichtgeving in eerste instantie als dat inderdaad zo is.
Ik vind persoonlijk Qatar ook de beste optie, sowieso als maatschappij op zich en ze zijn ook erg volledig op hun website plus hebben al die tijd vanaf maart vorig jaar doorgevlogen (en daarmee veel ervaring).Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,636,337 topic views - 242,018 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 16-10-2021 18:44 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,284,598 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com