indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  


„Een vriendin die ik lang niet had gezien kwam op de koffie”, schrijft Viola op Facebook. „Ze haalt een nagelschaartje uit haar tas en legt het op haar borst. Tot mijn verbijstering blijft het schaartje plakken. ’Viool, ik ben magnetisch’, zegt ze.”


De oorzaak hiervan ligt volgens Viola bij het gegeven dat ze contact heeft gehad met iemand die is gevaccineerd. „Ik had weleens een filmpje gezien waarin dat voorkomt bij gevaccineerden. En er zijn mensen die zeggen dat gevaccineerden de niet gevaccineerden kunnen besmetten. Nou heb ik maar twee gevaccineerden geknuffeld, verder blijf ik op veilige afstand. Ik oordeel niet, maar snappen doe ik het niet. Bizar toch?”

Bron: Telegraaf

Ha, zie je!

En hoe verklaar je dit jstar???
Emoticon: Eerie .jstar
User
spacer line
 

Eenvoudig zat, er zal wel een chip in dat vaccin zitten wat ons magnetisch maakt zeker?

Het is natuurlijk talg. Sommigen produceren meer en hebben een lekker gladde vettige huid. Aan die personen plakt ook plastic en glas en een kompas verandert niet en geeft niet aan dat zij het ‘noorden’ zijn. Het valt trouwens ook op dat die personen altijd wat achteruit leunen en de objecten op de plekken met de meeste weerstand en wrjving geplaatst worden. Ze hebben trouwens ooit testen gedaan en die mensen met talkpoeder ‘behandeld’; hopla, weg magnetisme!


jstar
User
spacer line
 

Ik ga trouwens volgende week eens ‘testen’ hoe en of de centrale database hier functioneert en me een spuit AZ laten zetten. Ik wil wedden dat het me lukt en het zou me ten zeerste (positief) verbazen als ze zeggen: “maaf mister jstar, menurut sistem bapak sudah divaksin?!“jstar
User
spacer line
 

Sinds het begin van de vaccinatiecampagnes proberen de landen bij te houden hoeveel besmettingen optreden bij mensen die al volledig gevaccineerd zijn. Dat worden doorbraakinfecties genoemd.

België heeft bekend gemaakt dat op een totaal van 1,4 miljoen volledig gevaccineerde mensen er 4.500 toch nog een Covid besmetting opliepen. Dat is 0,32% wat je kan vertalen naar drie personen op duizend.

Niet slecht, maar wat nóg beter is, is dat 2/3 van die doorbraakinfecties asymptomatisch zijn; dus slechts 1 op 1.000 personen krijgt het én heeft er last van.jstar
User
spacer line
 

De dommigheid en achterlijkheid zit toch dieper in de Nederlandse maatschappij dan ik dacht; wat een tweet weer van onze virus- en vaccinatie- eh …… salsa dansexpert Willem Engel over de Deense voetballer. Ik kan er niet bij; dat je dit soort personen hebt rondlopen, tot daar aan toe. Maar dat die nog een grote stem krijgen in een samenleving?
Emoticon: Nooojstar
User
spacer line
 

Nog wat goed nieuws: De Pfizer- en AstraZeneca-coronavirusvaccins zijn na twee doses zeer effectief tegen de in India geïdentificeerde variant. (De Delta variant.) Dit blijkt uit een onderzoek van Public Health England.

Twee prikken van beide vaccins geven een vergelijkbaar niveau van bescherming tegen symptomatische ziekte* van de Indiase variant, als tegen de Britse variant. Beide vaccins waren echter slechts 33% effectief tegen de Indiase variant drie weken na de eerste dosis . (Terwijl ze een 50% effectiviteit tegen de Britse versie hebben na één prik.) Het is dus wel belangrijk, die tweede spuit.

Het Moderna-vaccin wordt sinds april ook in het VK gebruikt, maar volgens het studieprotocol waren de aantallen te klein om het in hun onderzoek op te nemen.

* als een ziekte symptomatisch is, vertoon je bepaalde kenmerken. Dat kan zijn verlies van reukvermogen, keelpijn, hoofdpijn, etc. Als iets asymptomatisch is, merk je niets van de ziekte.

jstar
User
spacer line
 

Die naamgeving van varianten wordt wel lastig. In het algemeen bevatten namen van ziekten vaak de landen of regio's waarin ze voor het eerst werden geïdentificeerd: Duitse mazelen, West-Nijlvirus, ademhalingssyndroom van het Midden-Oosten (Mers), Ebola (vernoemd naar een rivier in Congo), Zika (een bos in Oeganda) en de ziekte van Lyme (vernoemd naar een stad in de staat Connecticut).

Niemand wil natuurlijk dat stigma. Zie ook de Trump uitspraak met “het Chinese virus”. Het is niet leuk als je land, stad, rivier of bos wordt geassocieerd met een besmettelijke ziekte. In het geval van de pandemie ‘Spaanse griep’ honderd jaar geleden was de (bij)naam bijzonder ongelukkig omdat de uitbraak vrijwel zeker ergens anders plaatsvond en het virus dus ergens anders vandaan kwam, waarbij Spanje de ‘schuld’ kreeg omdat het simpelweg meer open was in zijn rapportage en waarschuwde.

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft nu dus een nieuw naamgevingssysteem, waarbij het Griekse alfabet wordt gebruikt, voor de zorgwekkende coronavirusvarianten. Dat heeft de WHO ook gedaan om de verschillende soorten COVID-19 die over de hele wereld circuleren gemakkelijker te identificeren en verwarring tegen te gaan.

Je had natuurlijk de Britse variant, de Zuid-Afrikaanse variant, de Braziliaanse variant en de Indiase variant. Pfff. Dus nu gaan ze daarvoor het Griekse alfabet volgen: Alpha, Beta, Gamma, Delta enz.

Alpha is de Britse variant, Beta is die uit Zuid Afrika en Gamma die uit Brazilië. Zoals eerder gezegd stond de Delta-variant voorheen dus bekend als de 'Indiase variant'.

Dan hebben ze om het nog moeilijker te maken ook nog eens zgn. sublijnen en die krijgen codes. De wetenschappers gebruiken dus namen als B.1.617.2.

We zijn nu bij de Kappa-variant, de soort die bekend raakte en veel voorkomt in Zuid-Australië. Maar die komt oorspronkelijk ook uit India. Dan heb je nog Epsilon uit de VS, een andere uit Brazilië is Zeta, de Filipijnen hebben er ook eentje en die heet Theta, een andere die in de VS circuleert is Iota en dan komen we aan bij Kappa.jstar
User
spacer line
 

Ik vergat trouwens de Eta. Het is niet helemaal duidelijk of dat die variant nu uit Groot Brittannië of Nigeria komt. De Denen o.a. zijn ervan overtuigd dat het uit Afrika komt omdat zij het daar opliepen via reizigers komend van Nigeria.jstar
User
spacer line
 

Volgens het staatsfarmaceutische bedrijf Bio Farma wordt verwacht dat Indonesië 50 miljoen doses van een vaccin dat is ontwikkeld door het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Novavax, zal ontvangen. De eerste zendingen zouden in juli aankomen.

Novavax kondigde eerder aan dat zijn kandidaat-vaccin tegen COVID-19 een algehele werkzaamheid van 90,4% had in een fase 3-onderzoek in de VS en Mexico. Uit de studie bleek ook dat het vaccin 100% effectief was tegen matige tot ernstige gevallen. Alleen milde bijwerkingen, zoals misselijkheid, hoofdpijn en spierpijn, werden waargenomen. Wow, dat zijn wel heel goede resultaten.

Nu de VS redelijk goed bediend is met vaccins van de andere fabrikanten, heeft Novavax 1,1 miljard doses van haar vaccin toegezegd aan het door de WHO gesteunde COVAX-initiatief. Dat heeft tot doel COVID-19-vaccins te distribueren naar ontwikkelingslanden, waaronder Indonesië.

De 50 miljoen doses van het vaccin voor Indonesië, zullen tussen juli en september geleidelijk naar het land wordt verscheept. Tussen 2,5 en 4 miljoen per zending.

Het vaccin van Novavax heeft nog wel een noodgoedkeuring en toestemming van de BPOM nodig voordat het kan worden gebruikt in het Indonesische vaccinatieprogramma.Indonesië hoopt ook vanaf het derde kwartaal van 2021 een ander Amerikaans vaccin, dat van Pfizer, te kunnen gebruiken.

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik weet niet in hoeverre dat Nederland/Europa nog vast zit aan het AstraZeneca vaccin nu is besloten dat daar in Europa niet of nauwelijks mee wordt gevaccineerd.
Het zou goed kunnen dat een deel van alle overgebleven voorraad (en de nog verplichte afname?) eerdaags ook naar Indonesië gestuurd gaat worden.
En Indonesië was toch ook met haar eigen vaccins bezig? Of is dat intussen van de baan?Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Afgelopen woensdag zijn er 90.000 doses AstraZeneca vaccins naar Suriname gestuurd, later deze maand volgen nog eens tussen de 500.000 en 750.000 doses, ook AstraZeneca.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 15-06-2021 14:59 Anne Mieke wrote:
En Indonesië was toch ook met haar eigen vaccins bezig? Of is dat intussen van de baan?
https://id.berita.yahoo.com/bpom-hentikan-vaksin-nusantara-terawan-053100834.htmlAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Thx YB.
De link werkt niet maar heb een deel van de titel gegoogled en kwam zo toch bij het artikel.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

jstar
User
spacer line
 

Dat Nusantara vaccin in dat artikel is eigenlijk niet hetgeen wat nu in de pipeline zit. Dat is namelijk het product waar ik al eerder over heb geschreven, hetgeen niet door de BPOM wordt goedgekeurd.

Momenteel zijn er zeven instellingen die deelnemen aan de ontwikkeling van die Merah Putih-vaccins. Dat zijn Eijkman, Lembaga Ilmu Pengetahuan Indonesia (LIPI), Universitas Indonesia, Institut Teknologi Bandung, Universitas Airlangga, Universitas Gadjah Mada en Universitas Padjajaran.

Degene die het meeste vooruitgang heeft geboekt met het doel om een ​​ noodgebruiksvergunning (EUA) te verlenen door de BPOM , is het vaccinonderzoek uitgevoerd door de Airlangga universiteit in Surabaya. Dat vaccin heet, zoals de universiteit, Unair en is gebaseerd op een geïnactiveerd virus, redelijk traditioneel dus. Ze werken samen met een industriële partner, PT Biotis Pharmaceuticals. De EUA zal naar verwachting in maart 2022 worden verkregen.

Door Eijkman wordt momenteel een zgn. recombinant proteïne vaccin ontwikkeld. Deze kandidaat is gepland voor preklinische proeven in november 2021, daarna klinische proeven (fases 1-3) in de periode januari-augustus 2022. Ze hopen de EUA door BPOM in september 2022 te verkrijgen. Lijkt me nogal voorbarig omdat er in de VS al klinische testen hiermee plaatsvinden en de resultaten zijn niet schitterend en sterk leeftijd afhankelijk. Dit is een techniek die Sanofi Pasteur toepast met hun influenza vaccins.

Het vaccin van LIPI is gebaseerd op de gemodificeerde RBD-recombinante proteïne methode. Redelijk complex; een receptor bindend domein (RBD) is een belangrijk onderdeel van een virus dat het mogelijk maakt om cellen binnen te dringen en tot een infectie te leiden. Dit vaccin is gepland voor preklinisch in januari 2022, klinische proeven in april-december 2022 en zal naar verwachting EUA verkrijgen in januari 2023.

Het Technisch Instituut in Bandung doet iets soortgelijks en zit op hetzelfde schema.

Dan zouden bij de Universiteit van Indonesië met de ontwikkelingsmethodiek van mRNA dus zoals Pfizer en Moderna, de fases 1-3 in januari-juni moeten plaatsvinden. En een EUA in juli 2022.

De andere twee, namelijk universiteit Gadjah Mada en universiteit Padjajara, ook met recombinante proteïne, zullen naar verwachting eind 2021 beginnen met het uitvoeren van testen. Het is de bedoeling dat de klinische proeven zijn voltooid in september 2022 en dat ze dan direct de EUA krijgen.

Men verwacht dat één of meer van de toekomstige Merah Putih-vaccins, het potentieel heeft om te worden gebruikt als een booster of derde injectie van het coronavirusvaccin in Indonesië. De injectie met een derde dosis wordt belangrijk geacht omdat er geen zekerheid is hoe lang de immuniteit aanhoudt.spacer line  


On 15-06-2021 14:59 Anne Mieke wrote:
Ik weet niet in hoeverre dat Nederland/Europa nog vast zit aan het AstraZeneca vaccin nu is besloten dat daar in Europa niet of nauwelijks mee wordt gevaccineerd.
Het zou goed kunnen dat een deel van alle overgebleven voorraad (en de nog verplichte afname?) eerdaags ook naar Indonesië gestuurd gaat worden.
...

Als ik het gesprek goed gevolgd heb, is het jongere deel van mijn familie binnenkort aan de beurt en dat ging om AstraZeneca. Ik zal dat nog eens navragen.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 19-06-2021 13:50 Kongkalikong wrote:

[quote removed]

Als ik het gesprek goed gevolgd heb, is het jongere deel van mijn familie binnenkort aan de beurt en dat ging om AstraZeneca. Ik zal dat nog eens navragen.
Oh... Emoticon: Confused Daar doen ze het dus precies omgekeerd mbt de leeftijd...


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  


On 19-06-2021 18:31 Anne Mieke wrote:

[quote removed]
Oh... Emoticon: Confused Daar doen ze het dus precies omgekeerd mbt de leeftijd...

Dat zal misschien te maken hebben met beschikbaarheid? De ouderen hebben al Sinovac gehad, nu is er AZ? Het zal eerder prikken wat er te prikken is zijn denk ik. Dat is hier inmiddels anders. Als Pfizer echt beter werkt tegen de Delta variant dan AZ, ben ik bijna blij met de slechte leveringen een tijdje terug.Dina81
User
spacer line
 


Wat is uw mening meneer Jstar?

”Hier is sprake van een Ambtsmisdrijf” zegt Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren...

https://www.youtube.com/watch?v=9QDfSI2DWkUMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ach jee, een lekker stel bij elkaar, de complotdenker Flavio Pasquino die met zijn Joetjoep kanaal BLCKBX.tv bezig is om zich een inkomen te verwerven (dat gaat hem goed af met 109.000 abonnee's) door zoveel mogelijk wappies nieuws te brengen, Flavio kan dat kanaal beter WAPNWS.tv noemen. Emoticon: Clown

Niet vreemd dat hij in het boven vermelde Joetjoep interview het kersverse kamer lid Gideon van Meijeren heeft gestrikt, Gideon is een onderdaan van president Baudet van Forumland. Emoticon: Laugh out loud

Ik heb maar één advies voor Gideon, interviews op dit soort wappies kanalen zetten geen zooien aan de dijk, als jij van mening bent dat er ambtsmisbruik in spel is dan moet je gewoon aangifte doen. Emoticon: Yes!

Of geeft president Baudet je daar geen toestemming voor en heeft hij opdracht gegeven onderhuids door te blijven wroeten bij dit soort Joetjoep cowboys om zo veel mogelijk wappies te bereiken die een half stijfie krijgen van complotten Emoticon: Confused
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Over vaccinatie gesproken, de gestoorde president Duterte van de Filipijnen verklaarde gisteren voor de tv: "Je laat je vaccineren anders pleur ik je de gevangenis in en desnoods kom ik zelf dan die spuit in je reet steken". Emoticon: Laugh out loudjstar
User
spacer line
 

Het is redelijk lachwekkend waar ze nu mee af komen, Malam.

Die Gideon is natuurlijk een slimme snuiter, en zal juridisch inderdaad wel weten waar ie het over heeft. Ik dacht, waar ken ik dan accent nu toch van en toen realiseerde ik dat één van mijn opa’s ook zo sprak. Ja, ook uit Doetinchem.

Nu, als je na minuut 10 eens kijkt waar het nu eigenlijk over gaat:

 • Covid-19 in de groep A, consequenties zijn quarantaine, beroeps beperking, etc etc
 • De wet bepaalt welke ziektes in groep A zitten
 • Dat mag de bevoegde minister aanpassen (volgens artikel 20) zelfs als de wet nog niet is gewijzigd
 • Maar als ie dat doet, moet er na 8 weken een wetswijzigings-voorstel worden ingediend
 • Dat is gebeurd maar door allerlei onduidelijke administratieve handelingen en vertraging is deze nog steeds niet behandeld door de twee kamers

  En dan roept vriendelijke vrint Gideon: “Schande! Ambtsmisbruik!”

  Tja, niet vreemd dat de regering andere prioriteiten heeft omdat ze puin moeten ruimen. En misschien zijn ze het gewoon wel vergeten. De FVD wil dat natuurlijk wel die discussie omdat ze een totaal andere agenda hebben. Iemand als Gideon wordt dus eigenlijk gewoon door die oelewappers voor de kar gespannen. Wat ze bij de FVD wel vergeten, is dat ze zelf eigenlijk medeschuldig zijn, Gideon had niet na 15 maanden, maar na 1 maand al aan de bel moeten trekken (rappelleren heet dat met een mooi woord). De volksvertegenwoordigers hebben gewoon hun werk niet gedaan.

  En alle idiote wappies denken gelijk dat de wet dus niet van toepassing is en dat de maatregelen onwettig waren Emoticon: Stupid • Malam
  User
  User icon of Malam
  spacer line
   


  On 22-06-2021 12:52 jstar wrote:
  Wat ze bij de FVD wel vergeten, is dat ze zelf eigenlijk medeschuldig zijn, Gideon had niet na 15 maanden, maar na 1 maand al aan de bel moeten trekken (rappelleren heet dat met een mooi woord). De volksvertegenwoordigers hebben gewoon hun werk niet gedaan.
  Ja dat is schering en inslag in de 150 leden tellende tweede kamer. Emoticon: Angry

  Het meest schrijnende geval is het verhaal van de kinderopvangtoeslag affaire de tweede kamer is zelf akkoord gegaan met maatregelen tegen fraude met de toeslagen toen in 2010 bleek dat de Bulgaren daar een spelletje van maakten.

  Toen hebben ze zelf toegestemd met maatregelen die het de belastingdienst behoorlijk gemakkelijk maakten om te gaan lopen rotzooien zonder op de vingers te worden getikt, vervolgens trokken er jaren geleden 3 kamer leden aan de bel en de rest hield wijselijk hun snavels dicht. Emoticon: Shut up!

  En eigenlijk is er nog geen ruk veranderd, alles wat het huidige kabinet op tafel gooit komt nog steeds klakkeloos door de tweede kamer omdat tweede kamer leden die in de coalitiepartijen zitten vuurbang zijn hetzelfde lot te ondergaan als Omtzigt. Emoticon: Yes!

  Ik had overigens niet zo ver gekeken als jij Jstar (juridisch wel of niet haalbaar) als ik dit soort Joetjoep filmpjes krijg voorgeschoteld, dan kijk/luister ik en zoek daarna uit wie de de interviewer is en wat zijn verdiensten zijn, daarna de geïnterviewde en ja hoor "wappies", dan ga ik niet eens verder. Emoticon: Nooo  jstar
  User
  spacer line
   

  Tja, als je zoiets als dit van datzelfde kanaal ziet, dan zeg ik ook “geef mijn portie maar aan Fikkie”.  Er zijn zo’n 157 medewerkers van een Amerikaans ziekenhuis die ontslag hebben genomen/gekregen omdat ze door de rechter in het ongelijk werden gesteld toen ze de vaccinatieplicht tegen Covid-19 van het ziekenhuis aanvochten.

  Dan besef je toch dat zelfs mensen die ‘het zouden moeten weten’ totaal achterlijk handelen en elke realiteitszin en het besef van maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben verloren. En dan ook nog eens zoiets vergelijken met Nazisme en Jodenvervolging ….. Emoticon: Nooo  jstar
  User
  spacer line
   

  De angst zit er hier trouwens ook goed in. Eerlijk gezegd vind ik dat begrijpelijker en meer verklaarbaar dan in het westen maar vooruit.

  Dus ze wilden verleden maand 22 miljoen ouderen vaccineren. Ze hebben er nog geen 3 miljoen gedaan.

  De oplossing in West Java? Een levende kip als cadeau als je je laat vaccineren.  Malam
  User
  User icon of Malam
  spacer line
   

  Ik had de huisarts wel een kippenhok vol willen geven voor mijn vaccinatie. Emoticon: Yes!

  Ik ben al vanaf begin februari bezig, 73 jaar met longziekte copd, pas 28 april kreeg ik mijn eerste injectie met AstraZenica nadat ik hemel en aarde had bewogen.

  Mijn 79 jarige Pop die door haar herseninfarct zo onstabiel als de pleuris is moest met onze zoon in een rolstoel vanaf Hoogvliet naar Oud Beijerland drie dagen erna en die heeft twee weken geleden haar 2e gehad in Oud Beijerland.

  Volgens de papieren die ik in april van de pillendraaier kreeg zou ik op 22 juni mijn tweede prik krijgen, niet dus ik zag en hoorde nix de op 22e. Emoticon: Confused

  De 23e gebeld, foutje in de communicatie bedankt, het wordt 7 juli. Emoticon: Angry
  You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
  If you do not have an account yet, you can register yourself here.  94,636,337 topic views - 242,018 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 16-10-2021 18:44 CET

  Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
  Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

  154,286,538 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com