indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

jstar
User
spacer line
 

Even terugkomend op de huisdieren; daar wordt in het vaccinatiepaspoort vaak het label / de sticker van de spuit geplakt. Met naam, vervaldatum, lotnummer, ... Eigenlijk geen domme maatregel of methode om aan te tonen dat iets echt was en je kan nog een lot track trace doen als er een productiefout is gemaakt.

Maar in IndonesiĆ« bijvoorbeeld, is er wel een Astra Zeneca ampul of spuit, maar bij Sinovac werken ze met thermosflessen (echt waar) waaruit de syringes šŸ’‰ (spuiten) ter plekke worden gevuld. En dan smijten ze een handjevol op elke tafel om het kwartier.

Eigenlijk zou het toch ideaal zijn mocht een gewoon paspoort of zelfs elektronische identiteitskaart die informatie bevatten (uitleesbaar bij de biometrische info) zodat er echt geen kans op fraude is, maar dat zal wel dromen blijven.spacer line  


On 26-04-2021 13:55 jstar wrote:
...Eigenlijk zou het toch ideaal zijn mocht een gewoon paspoort of zelfs elektronische identiteitskaart die informatie bevatten (uitleesbaar bij de biometrische info) zodat er echt geen kans op fraude is, maar dat zal wel dromen blijven.

In een ideale wereld zeker jstar, maar helaas worden wij maar al te vaak teleurgesteld dat data weer in verkeerde handen komt, of gegevens worden verkocht. En dan heb ik het niet over de blunders.
Ik zag wel laatste een item over - ik dacht - Letland, waar ze zo'n systeem wel opzetten. Een soort digitale portal waar je alles kunt inzien en kunt bepalen wie wat mag zien. Ik vraag mij af hoe houdbaar zoiets is, maar het zou mooi zijn als dit waterdicht zou kunnen.

Ik begreep ook dat dit 1 van de redenen is waarom het vaccineren hier (NL) zo bureaucratisch wordt aangepakt, tot aan het batchnummer komt op je document te staan? Een goeie zaak, want tijdens de Mexicaanse Griep wist men naderhand niet wie welk spul in zijn arm had gekregen, zo was het onmogelijk om fouten of bijwerkingen te lokaliseren.jstar
User
spacer line
 

Ja, de lot track trace, dus het opvolgen wie precies welke productiebatch gekregen heeft, is heel belangrijk.

Eigenlijk bij elk medicijn, toch zeker die alleen op voorschrift verkrijgbaar zijn (je kan moeilijk ibuprofen vanuit het Kruidvat of de AH gaan volgen tot de particulier). Het bijkomende probleem in Indonesiƫ is dat eigenlijk alle medicijnen wel zonder voorschrift te krijgen zijn. Gewoon de apotheek bellen of via Tokopedia bestellen. Je kan me niet wijsmaken dat dit officieel wordt bijgehouden.

De uitnodigingen e.d. voor vaccinatie kunnen ook nogal onduidelijk zijn*. Soms word je gebeld vanuit een shopping mall waar je een klantenkaart hebt. Laatst werd iemand van 56 hier in de familie gevaccineerd omdat ze hun klanten van 55+ uitnodigden; je werd alleen toegelaten als je het ā€˜geheime wachtwoordā€™ kende.

* vaak moet je je informatie uit de pers halen: https://health.detik.com/berit(...)dki-dan-kota-lainnyajstar
User
spacer line
 

Het geneesmiddellenagentschap van Indonesiƫ, de BPOM, heeft groen licht gegeven voor het gebruik van het Covid-19-vaccin van het Chinese farmaceutische bedrijf Sinopharm (voor noodgevallen) in Indonesiƫ.

Zoals je wel weet wil Indonesiƫ niet dat de vaccins van het nationale programma in het privƩ circuit terechtkomen. Wel logisch want er zou gestolen worden als de raven en vaccins zouden gaan naar hen die betalen.

Dus Sinopharm wordt de eerste van verschillende vaccins die particuliere sectoren willen gebruiken in hun eigen vaccinatieprogrammaā€™s. Denk dan vnl. aan grote bedrijven die de eigen medewerkers willen vaccineren, de particuliere sector wilde graag een apart vaccinatieprogramma om het proces te versnellen. Momenteel geeft de overheid prioriteit aan vaccinatie van gezondheidswerkers, werknemers in de dienstensector en ouderen dus het kan nog wel even duren voordat anderen aan de beurt zijn.

De Indonesian Technical Advisory Group on Immunization (Itagi), en klinische experts hebben de gegevens van Sinopharm beoordeeld en vastgesteld dat het vaccin veilig en effectief is. Het resultaat van Sinophapham in de derde klinische fase toonde aan dat het Covid-19-vaccin 79% werkzaam is.

Net als Sinovac is deze van Sinopharm een geĆÆnactiveerd vaccin. Dat is een redelijk klassieke methode, waarin de micro-organismen gedood worden. Ze zijn veilig (als ze dat goed doen) en hoeven ook niet echt koud bewaard te worden. Maar ze zijn wel wat minder efficiĆ«nt.

Kimia Farma, ja daar zijn ze weer, was degene die het Sinopharm-vaccin bij BPOM registreerde om toestemming voor noodgebruik te verkrijgen.

De vaccins worden wel centraal vanuit het staatsbedrijf Biofarma aangekocht om er voor te zorgen dat er geen parallelle import ontstaat. Zij hebben 35 miljoen doses COVID-19-vaccin verzameld voor het onafhankelijke vaccinatieprogramma. Dat zijn 15 miljoen doses van het Sinopharm-vaccin (uit China) en 20 miljoen doses van het Sputnik V-vaccin (uit Rusland). Dat laatste is wel wat verrassend omdat men meer Amerikaanse vaccins verwachtte.

De regering streeft ernaar de vaccinatie in maart 2022 af te ronden dus particuliere initiatieven komt ze wel goed uit want tegen het huidige tempo duurt het nog jaren voordat ze aan de 180 miljoen mensen zitten.

jstar
User
spacer line
 

Ondertussen heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) groen licht gegeven voor het Corona-vaccin van Moderna. Ook via een noodgoedkeuring. Het is het vijfde vaccin dat door de WHO goedgekeurd is, eerder keurde ze de vaccins van Pfizer, Astrazeneca, Jansen en Serum Institute of India (SII) al goed via een noodgoedkeuring. Die SII is wel schrijnend natuurlijk als je ziet wat er in India gebeurt.

Het lijkt nutteloos vooral als Europa en Amerika het al goedkeurden. Maar die noodgoedkeuring heeft de WHO nodig anders kunnen ze het vaccin niet aankopen en verdelen. Ook kunnen (kleinere en 3e wereld)landen die geen eigen uitgebreid wetenschappelijk onderzoek kunnen uitvoeren, dan tĆ³ch toelating geven voor het vaccin in eigen land. Japan zal het vaccin op 21 mei goedkeuren, daar hebben ze alleen nog maar Pfizer.

Beide zijn mRNA-vaccins. Die leren onze cellen hoe ze een eiwit kunnen maken dat een immuunrespons van ons lichaam opwekt. En dat zonder het levende virus te gebruiken dat COVID-19 veroorzaakt. Eenmaal geactiveerd, maakt ons lichaam vervolgens antilichamen aan. Deze antilichamen helpen natuurlijk de infectie te bestrijden als het echte virus het lichaam binnendringt.

Nog iets meer achtergrond: 'RNA' staat voor ribonucleĆÆnezuur, een molecuul dat cellen instructies geeft voor het maken van eiwitten. Messenger RNA (mRNA) -vaccins bevatten de genetische instructies voor het maken van iets wat het SARS-CoV-2-spike-eiwit wordt genoemd. Dit wordt aangetroffen op de oppervlakte van het virus dat COVID-19 veroorzaakt. Wanneer een persoon het vaccin krijgt, lezen de eigen cellen de genetische instructies als een kookrecept en produceren ze dat zogenaamde spike-eiwit diie super belangrijk is. Nadat dit eiwit is gemaakt, breken de cellen de instructies van het kookboek af en verwijderen ze die gewoon. De cellen plaatsen dan het nieuwe eiwit op hun oppervlakte. Ons immuunsysteem herkent dat het eiwit daar niet thuishoort, zegt ā€œwacht eens evenā€ en begint een immuunrespons op te bouwen en antilichamen aan te maken om aan te vallen.

Moderna heeft toegezegd de productiecapaciteit te zullen verhogen om volgend jaar drie miljard doses te kunnen leveren.jstar
User
spacer line
 

Vertaald artikel:

Indonesiƫ heeft de afgelopen vier dagen het equivalent van meer dan 10 miljoen doses Covid-19-vaccin ontvangen, waaronder de allereerste aankomst van een vaccin dat is ontwikkeld door Sinopharm uit China.

Vrijdag leverde een vliegtuig van Garuda Indonesia een half afgewerkt vaccin van Sinovac Biotech af dat volgens lokale functionarissen gelijk staat aan 6 miljoen doses. Hetzelfde vliegtuig vervoerde ook 482.400 Sinopharm-doses.

Vier dagen eerder arriveerden 3,8 miljoen doses AstraZeneca-vaccin op de internationale luchthaven Soekarno Hatta, verworven via het wereldwijde aankoopprogramma Covax."De laatste zending is de tiende batch vaccinafgifte, waarmee de totale hoeveelheid vaccin op het equivalent komt van 65,5 miljoen doses Sinovac-vaccin en 8.448.000 injectieflacons vaccin van Sinovac, Sinopharm en AstraZeneca," zei minister van informatietechnologie Johnny Plate in een nieuwsconferentie op de luchthaven.

Sinovac heeft een gezamenlijke productiedeal gesloten met het door de staat gerunde farmaceutische bedrijf Bio Farma om het vaccin te produceren en te distribueren.

Het Indonesische bedrijf streeft ernaar om tot het einde van het jaar 122 miljoen doses vaccin te produceren onder licentie van Sinovac.

_________________________________


Terwijl Pfizer een productiefaciliteit heeft in Europa, zie ik dat in Indonesiƫ niet zo snel gebeuren. Het is maar beter dat ze de wat eenvoudiger te produceren vaccins gebruiken.

Dit zijn trouwens handschoenen waarmee je de afwas doet of met bijtende chemicaliƫn werkt. Deze zijn niet geschikt om iemand een injectie te geven...

nsenada
User
User icon of nsenada
spacer line
 

Het zou natuurlijk wel kunnen, dat deze man het spuitje juist afgewassen had voor hergebruik Emoticon: Laugh out loud


There's a big difference between kneeling down and bending over!

jstar
User
spacer line
 

spacer line  


On 02-05-2021 07:24 nsenada wrote:
Het zou natuurlijk wel kunnen, dat deze man het spuitje juist afgewassen had voor hergebruik Emoticon: Laugh out loud

Emoticon: Laugh out loud .jstar
User
spacer line
 

Sommigen beweren dat je laten inenten uit solidariteit geen zin heeft. De vaccinatie zou de overdracht van het virus niet kunnen tegenhouden en je kan nog steeds besmet worden en het virus doorgeven. Ook zonder zelf ziek te worden.

Een studie van AstraZeneca toont aan dat er veel minder positieve coronatests waren in de weken na toediening van Ć©Ć©n dosis van het vaccin. Deze resultaten geven aan dat het vaccin ook beschermt tegen besmetting. Moderna heeft vergelijkbare resultaten bekend gemaakt.

In Israƫl, waar men voorop loopt met vaccinaties en vooral het Pfizervaccin gebruikt, toont een studie aan dat er flink wat minder positieve coronatests zijn in de gevaccineerde groep.

Het goede nieuws is ook dat bij personen die kort na vaccinatie toch nog besmet raken, veel minder coronavirussen worden teruggevonden. Ze zijn dus minder besmettelijk voor anderen.

Wat daar mee te maken heeft: Het Amerikaanse Novavax, dat ook een coronavaccin ontwikkeld heeft wat echter nog niet is goedgekeurd, is in Amerika begonnen met klinische proeven bij jongeren tussen 12 en 17. Ze zullen de veiligheid en doeltreffendheid van het coronavaccin testen bij ongeveer 3.000 jongeren. Die worden tot twee jaar nĆ” de vaccinatie opgevolgd. Pfizer heeft al een goedkeuring aangevraagd voor gebruik bij jongeren.
spacer line  


On 05-05-2021 11:50 jstar wrote:
...
Een studie van AstraZeneca ...
Moderna heeft vergelijkbare resultaten bekend gemaakt.
...

Zit een beetje een WC-eend gehalte in en ik vraag me dan gelijk af; worden dit soort studies ook helemaal vrij gegeven en (daarmee) getoetst door een brede groep medici en wetenschappers die iets verder van de bron staan?jstar
User
spacer line
 


WC-eend gehalte


Er is denk ik een beetje een misverstand. Je moet niet vergeten dat een onderzoekstudie wat anders is of kan zijn dan met de patiƫnten omgaan en ze testen en dat analyseren. (Wat AstraZeneca, Pfizer, Moderna etc. in samenwerking met ziekenhuizen doen.) Een studie achteraf, kan volledig theoretisch zijn, gebaseerd op resultaten van klinische studies die zijn vrijgegeven. Ze graven in de gegevens en laten daar modellen op los en trekken conclusies; die data moet natuurlijk representatief zijn en statistisch relevant.

Als voorbeeld: Op een klinische studie waarbij het doel is om 2 medicijnen met elkaar te vergelijken om te zien welke beter werkt en welke meer bijwerkingen heeft, zou je achteraf ook een analyse kunnen doen of mannen of vrouwen in een bepaalde leeftijdsgroep of met een bepaald gewicht meer last hebben van een bepaalde bijwerking. Als de gegevens beschikbaar zijn, waarom niet?

In dit geval ging het (vnl.) over een AstraZeneca studie, op zich logisch want het was in het Verenigd Koninkrijk waar deze de grootste was. Maar de beoordeling of mensen na de eerste prik nog Covid kregen, werd helemaal niet door dat bedrijf gedaan!

https://www.bmj.com/content/373/bmj.n1112

Zoals je kan zien, is deze studie uitgevoerd door Public Health England , dit is een uitvoerend agentschap van het Departement Gezondheidszorg en Welzijn in Groot Brittanniƫ. Het is een aparte organisatie met operationele autonomie. Ze bieden wetenschappelijke expertise en ondersteuning en hebben 5.500 medewerkers in dienst, voornamelijk wetenschappers, onderzoekers en volksgezondheidswerkers. Ze leveren veel statistieken aan, zoals CBS maar dan alleen op het vlak van gezondheid.
Het volledige document:
https://khub.net/documents/135(...)122a?t=1619551571214

Ze hebben geluk dat dezelfde informatie beschikbaar is van een Pfizer studie, er werden in Groot Brittanniƫ drie vaccins gebruikt. Dus ze kunnen vergelijken als ze kijken naar alle informatie die in de studies beschikbaar is, hoeveel mensen krijgen nog Covid na de eerste prik, hoe ziek worden die, etc. etc.Natuurlijk zijn farmaceutische firmaā€™s commerciĆ«le bedrijven. Maar er staat ongelofelijk veel op het spel, zie je het voor je hoeveel miljoenenclaims er wel niet komen als je een fout maakt of de zaken te rooskleurig voorstelt? Als er Ć©Ć©n plaats is waar alles door onafhankelijke specialisten wordt gedouble-en-triple checked, is het wel de farmaceutische industrie. Dat zagen we al met die fameuze hydroxychloroquine affaire waar duidelijk wanhopige (of egocentrische?) artsen uit de bocht vlogen, maar ook bij een geneesmiddel als Remdesivir, daarin werd door onafhankelijke bronnen alles nog eens dunnetjes over gedaan.

Vergeet ook niet dat er iets bestaat dat GCP (Good Clinical Practice) heet, dit om ervoor te zorgen dat niet iedereen maar iets doet. Dat is een internationaal (geaccepteerde) standaard hoe je klinische studies moet uitvoeren, op welke manier met wat voor soort patiĆ«nten, placeboā€™s, enz. enz. Vandaar dat ook het Indonesische Agentschap heel goed wist waarom dat lokale vaccin niet mocht worden goedgekeurd. Schandalig trouwens hoe de fabrikant de studie aanpakte.

Hier wat meer info over GCP voor de geĆÆnteresseerden, een redelijke rechttoe rechtaan slideshow van het Amerikaanse FDA (Engelstalig maar niet te technisch en goed te volgen):
https://www.fda.gov/files/medi(...)28PDF-Version%29.pdfIk heb in de VS gewerkt en je word helemaal gek hoe gedetailleerd alles wel niet is vastgelegd, door iets wat ze CFR noemen, Code on Federal Regulations. Je hebt gewoon echt geen speelruimte. (Klik hier voor een voorbeeld.) En dan heeft een farmaceutisch bedrijf nog eens tig SOPā€™s (Standard Operating Procedures) waarin beschreven wordt hoe iets gedaan moet worden. Niet alleen voor studies meer ook in logistiek en productie, zelfs in IT. Het is zo absurd dat we zelfs een SOP hadden hoe we een FDA inspecteur moesten ontvangen (vanuit de parkeergarage!) en behandelen.jstar
User
spacer line
 

Automatische vertaling van een lokaal artikel:


Coronavac, een vaccin gemaakt door het Chinese farmaceutische bedrijf Sinovac, is voor 98 procent effectief geweest in het verminderen van het aantal sterfgevallen als gevolg van Covid-19 onder gezondheidswerkers in Jakarta, volgens een studie die woensdag is vrijgegeven door het ministerie van Volksgezondheid.

Het resultaat leverde Indonesiƫ realistisch bewijs dat de hoop van de regering elke twijfel over vaccinatie zou wegnemen, aangezien het meest bevolkte land in het land van Zuidoost-Aziƫ moeite heeft om zijn schema bij te houden om tegen maart volgend jaar 181 miljoen mensen te vaccineren.

De studie evalueerde Covid-19-gegevens over twee maanden; tussen 13 januari - toen de vaccinatie voor het eerst begon in IndonesiĆ« - en 18 maart, waarbij 128.290 gezondheidswerkers werden gevolgd die vĆ³Ć³r de onderzoeksperiode nooit aan de ziekte hadden geleden.

De studie vond slechts Ć©Ć©n Covid-19-gerelateerd sterfgeval onder 91.777 gezondheidswerkers in 28 tot 63 dagen na ontvangst van twee doses Sinovac's vaccin. Dat was gelijk aan een sterftecijfer van 0,0001 procent.

Ter vergelijking: er waren drie doden onder 8.485 gezondheidswerkers die slechts Ć©Ć©n dosis van het vaccin kregen, wat resulteerde in een sterfte van de groep van 0,03 procent. Onder 28.055 gezondheidswerkers die nog moesten worden gevaccineerd, vond de studie 17 sterfgevallen, resulterend in een sterftecijfer van 0,66 procent.

Met andere woorden, het sterftecijfer daalde van 66 op de 10.000 mensen tot slechts Ć©Ć©n na twee doses vaccinatie, een afname van 98 procent - een aantal epidemiologen noemen dit de effectiviteit van het vaccin.


______________________

Natuurlijk zijn deze conclusies een beetje voorbarig, je weet immers niet of de personen in de studie vergelijkbaar waren. Maar het is wel een indicatie dat Sinovac doet wat het moet doen.jstar
User
spacer line
 


De jongeman Trio Fauqi Virdaus (22) uit Oost Jakarta stierf een dag nadat hij een AstraZeneca-vaccinatie had ontvangen.

Er is een nationale commissie voor de follow-up na vaccinaties (Komnas KIPI) die nu samen met de het Indonesische medische agentschap (BPOM) de eventuele toxiciteit van de batch van het AstraZeneca-vaccin gaat testen. Ook wordt de steriliteit getest om erachter te komen of het vaccin vrij is van ziektekiemen of andere micro-organismen. (Deze zijn geproduceerd in Zuid Korea.) De BPOM-test duurt meestal twee tot drie weken. Dat omvat toxiciteit en onvruchtbaarheid.

Komnas KIPI heeft ook geprobeerd de dood van Trio te onderzoeken op basis van een voorgeschiedenis van ziektes of comorbiditeiten die mogelijk verband houden met zijn dood. Op basis van medische dossiers van de dokter die Trio bediende, ontdekte Komnas KIPI dat hij een chronische ziekte had. (De familie beweerde natuurlijk dat hij kerngezond was.)

De voorzitter van de KIPI bevestigde echter dat Trio's dood niet werd veroorzaakt door deze chronische ziekte. "Als het verband houdt met de chronische ziekte en hoe, is dat een medisch geheim dat we niet kunnen onthullen", zei hij. Emoticon: Stupid

"De gegevens die het KIPI verzamelt, bestaan ā€‹ā€‹helemaal niet, omdat de overledene al dood in het ziekenhuis is aangekomen. Ook de dokter had geen tijd om verder te onderzoeken. De gegevens zijn helemaal niet beschikbaar", zei de voorzitter ook nog. Amateurisme en onwetendheid ten top dus. Emoticon: Frustrated

Volgens hem hadden de familie en Trio daadwerkelijk de mogelijkheid om een ā€‹ā€‹medische diagnose te ondergaan toen zich een ziekteklacht voordeed. "Ook al klaagde de overledene de dag ervoor sinds 15.30 uur. Toen kwam hij de volgende dag om 12.45 uur naar het ziekenhuis maar hij was al overleden. We hebben gecontroleerd wanneer het lichaam werd begraven." zei hij. Emoticon: Nooo

Nu zoeken ze met de familie een oplossing voor een autopsie.
Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 


Daarom jistar neem ik het nieuws vanuit Indonesiƫ ook niet Ʃcht serieus Emoticon: Nooo

Ook wat betreft corona besmettingen.....er wonen ongeveer ruim 250 miljoen mensen
boven en op elkaar en dan nog zeggen dat de besmettingen daar nog mee valt... Emoticon: Frustrated Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud

Kijkt nu wat in India gebeurt, waar de corona besmetting een ware slagveld maakt want daar wonen ook
miljoenen mensen boven en op elkaar en dat is wel de waarheid en ook te zien op TV .

Dus jstar blijft gezond....en geniet van het Leven Emoticon: Yes! Emoticon: Party!

jstar
User
spacer line
 

Om het vaccinatie programma te versnelling, heeft IndonesiĆ« het mogelijk gemaakt via een privĆ© programma gevaccineerd te worden. Dit is niet wat het lijkt; je kan je niet tegen betaling laten vaccineren, het is nl. ALTIJD gratis voor de persoon. Het zijn programmaā€™s die georganiseerd en bekostigd worden door bedrijven voor hun personnel. Ze mogen alleen vaccins gebruiken die centraal worden aangekocht en niet in het staatsprogramma gebruikt worden.

Automatisch vertaald Artikel:

Indonesiƫ begon dinsdag met Covid-19 vaccinatieprogramma, georganiseerd door privƩbedrijven in aanwezigheid van president Joko "Jokowi" Widodo, die de hoop uitsprak dat het privƩ-initiatief de economie, die de afgelopen drie kwartalen is gekrompen, zou helpen stimuleren.

Het zogenaamde "gotong royong" (wederzijdse werk) vaccinatieprogramma stelt bedrijven in staat vaccins te kopen en te distribueren voor hun eigen werknemers.

Volgens de voorzitter van de Indonesische Kamer van Koophandel en Industrie (Kadin) Rosan Perkasa Roeslani hebben meer dan 22.700 bedrijven met ongeveer 10 miljoen werknemers zich aangemeld voor dit programma.

ā€œHun enthousiasme voor dit programma is aanstekelijk dat er nu 22.736 bedrijven bij komen. Ik verwacht dat er meer zullen volgen tegen de tijd dat dit programma begint, ā€zei Rosan toen hij de president vergezelde op de vaccinatielocatie in het Jababeka-industriecomplex, Bekasi, West-Java.

Jokowi zei dat het programma de terugkeer naar een bepaalde norm in de belangrijkste economische sectoren zal versnellen en uiteindelijk de economie een nieuwe impuls zal geven.

"We hopen allemaal dat we met al het harde werken een groei van 7 procent kunnen realiseren volgens de doelstelling voor het tweede kwartaal, omdat alle bedrijven snel weer normaal zullen worden", zei de president.

Jokowi bedankte Kadin en alle bedrijven die bij het initiatief betrokken waren voor het regelen van gratis vaccinatie voor hun werknemers. Hij zei dat 18 bedrijven hun werknemers dinsdag hadden laten vaccineren met het Chinese Sinopharm-vaccin.

"Die bedrijven verstrekken gratis vaccins aan alle werknemers", zei Jokowi, eraan toevoegend dat het programma tot dusver 420.000 Sinopharm-doses heeft ontvangen.

Een van die bedrijven is Toyota Motor Manufacturing Indonesia, de lokale tak of de Japanse autogigant. Toyota zei dat het 16.000 werknemers en hun directe familieleden heeft geregistreerd bij het gotong royong-vaccinatieprogramma, waarvan 3.000 de prik op dinsdag hebben ontvangen.

De regering heeft zich ten doel gesteld 181,5 miljoen mensen of 70 procent van de bevolking te vaccineren.

"Hopelijk hebben uiterlijk in augustus of september ten minste 70 miljoen mensen het schot ontvangen", zei Jokowi.

Indonesiƫ heeft 13,8 miljoen doses Covid-19-vaccin toegediend sinds de nationale campagne op 13 januari begon, en ongeveer 9 miljoen kregen al een dubbele doses.jstar
User
spacer line
 


On 16-05-2021 08:31 jstar wrote:

De jongeman Trio Fauqi Virdaus (22) uit Oost Jakarta stierf een dag nadat hij een AstraZeneca-vaccinatie had ontvangen.

Er is een nationale commissie voor de follow-up na vaccinaties (Komnas KIPI) die nu samen met de het Indonesische medische agentschap (BPOM) de eventuele toxiciteit van de batch van het AstraZeneca-vaccin gaat testen. Ook wordt de steriliteit getest om erachter te komen of het vaccin vrij is van ziektekiemen of andere micro-organismen. (Deze zijn geproduceerd in Zuid Korea.) De BPOM-test duurt meestal twee tot drie weken.


Een woordvoerster van het Ministerie van Volksgezondheid zei dat de distributie van slechts Ć©Ć©n van de veertig AstraZeneca loten, namelijk de CTMAV547, is gepauzeerd, waarbij ze benadrukte dat de resterende batches veilig zijn voor gebruik.

Het betreffende lot bevatte 448.480 doses en maakte deel uit van de 3,8 miljoen doses die eind april werden ontvangen.

"De andere AstraZeneca batches zijn veilig voor gebruik, dus het publiek hoeft zich geen zorgen te maken", zei ze.

Natuurlijk doet dit het vaccinatie programma geen goed.

NB: De voorraad Sinovac is blijkbaar opgebruikt (men heeft natuurlijk nog voor diegenen die nog een tweede injectie moeten krijgen), dus het programma voor de jongeren wordt hier totaal Astrazeneca. Wat een beetje raar is vergeleken met Europa waar men AZ juist alleen voor de ouderen gebruikt. Ik heb nog niets gehoord over de beschikbaarheid van Pfizer, je zou verwachten dat na het nieuws dat het een maand gekoeld houdbaar is, het hier ook geleverd zou worden.jstar
User
spacer line
 

Er is weer een lading van 8 miljoen Sinovac vaccins aangekomen dus ze kunnen weer even vooruit.

Ondertussen heeft het Gotong Royong-programma sinds de lancering op 18 mei zoā€™n 22.000 Sinopharm prikken gegeven aan de werknemers van 27 bedrijven en 18 gezondheidsinstellingen in Jakarta, West-Java, Banten, de Riau-eilanden en de Molukken.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Over vaccins en Covid gesproken, een heel aardig artikel in het AD over hoe Denemarken met de tegenmaatregelen is omgegaan, Denemarken en Nederland zijn 2 landen die men heel goed met elkaar kan vergelijken.

https://www.ad.nl/binnenland/e(...)er-druk-br~a02b3495/

Het is een premium artikel dus alleen incognito te openen.

Mocht er ooit een parlementair onderzoek komen en ze nemen Denemarken als voorbeeld dan zal blijken hoe Rutte met zijn club fietsenmakers hebben zitten kloothannesen.

Ondanks alle fantastische verhalen van klojo de Jonge heb ik als 73 jarige met een longziekte pas 3 weken geleden mijn eerste prik gehad en krijg ik pas 22 juni mijn tweede, mijn duifje van 79 lentes krijgt volgende week pas haar tweede prik.

Let wel we hebben het over geboortejaren 42 en 48 terwijl vanaf vandaag het geboortejaar 76 zich al kan melden. Emoticon: ConfusedDina81
User
spacer line
 

Ik zou geen Astrazeneca gebruiken. lieve mensen:


Toch zeer ernstig dat vaccin:

https://www.youtube.com/watch?v=BM16QGJ3IZw


Ik lees elke dag wel dat iemand getroffen is door het vaccin:


https://www.thesun.co.uk/tv/15(...)Echobox=1622132286-3

jstar
User
spacer line
 

Ik lees alle dag wel dat er duizenden getroffen zijn door het virus. Emoticon: Nooo

AstraZeneca is een ander type vaccin (vector) en het heeft geen specifieke nadelen. Wat er wel gebeurt, is dat er een smerige strijd gaande is om eigen vaccins te promoten ten koste van anderen. En het wordt heel politiek. Vanuit China en Rusland bijvoorbeeld, probeert men de mRNA vaccins in een slecht daglicht te plaatsen. En vanuit Amerikaanse bronnen worden de andere vaccins zwaar aangevallen.

En zo gaat het er nu aan toe, het commentaar van de post hierboven valt duidelijk in deze categorie:


Artikel:

Franse en Duitse YouTubers, bloggers en influencers hebben geld gekregen van een zogenaamd Brits PR-bureau met schijnbare Russische connecties om hun volgers ten onrechte te vertellen dat het Pfizer / BioNTech-vaccin verantwoordelijk is voor honderden doden.

Fazze, een ā€œinfluencer-marketingplatformā€¦ dat bloggers en adverteerders met elkaar verbindtā€, beweerde gevestigd te zijn op Percy Street 5 in Londen, maar is daar niet geregistreerd. Dinsdag sloot het tijdelijk zijn website en maakte het zijn Instagram-account privĆ©.

Het bureau nam vorige week contact op met verschillende Franse YouTubers op het gebied van gezondheid en wetenschap en vroeg hen, in gebrekkig Engels, "uit te leggen ... het sterftecijfer onder de gevaccineerde met Pfizer is bijna 3x hoger dan die door AstraZeneca gevaccineerd".

De influencers kregen te horen dat ze op YouTube, Instagram of TikTok links moesten plaatsen naar rapporten in Le Monde, op Reddit en op de Ethical Hacker-website over een uitgelekt rapport met gegevens die de claim zogenaamd staven.

Het artikel in Le Monde gaat over gegevens die naar verluidt zijn gestolen door Russische hackers van het Europees Geneesmiddelenbureau en later zijn gepubliceerd op het Dark Web. Het bevat geen informatie over sterftecijfers. De pagina's op de andere twee sites zijn verwijderd.

De influencers werd gevraagd om hun abonnees te vertellen dat "de reguliere media dit thema negeren", en om te vragen: "Waarom kopen sommige regeringen actief het Pfizer-vaccin, dat gevaarlijk is voor de gezondheid van de mensen?"

De briefing bevatte ook verzoeken om "te doen alsof u de passie en interesse in dit onderwerp hebt", en om het gebruik van de woorden "reclame" of "gesponsord" in berichten of video's te vermijden, omdat " het materiaal moet worden gepresenteerd als uw eigen onafhankelijke mening ". .

Schermafbeeldingen van de e-mails werden op Twitter gepost door LĆ©o Grasset, een populaire Franse wetenschappelijke YouTuber met bijna 1,2 miljoen abonnees. Grasset zei dat de campagne een "kolossaal budget" had, maar dat het bureau weigerde zijn klant te identificeren.

De Franse onderzoeksnieuwssite Numerama publiceerde ook fragmenten van de uitwisselingen, waaronder de aansporing van Fazze om "kijkers aan te moedigen hun eigen conclusies te trekken en voor zichzelf en hun dierbaren te zorgen".

Mirko Drotschman, een Duitse YouTuber en podcaster met 1,5 miljoen abonnees, plaatste ook een screenshot van een e-mail waarin hij hem vroeg om deel te nemen aan een "informatiecampagne" over "een aanzienlijk aantal doden" na het schot van Pfizer.

"Stuur ons alstublieft statistieken over de leeftijd van uw abonnees ... en hoeveel het zou kosten," concludeerde de mail. De Franse onderzoekswebsite Fact & Furious plaatste een e-mail waarin het budget van Fazze werd beschreven als "aanzienlijk" en de vergoeding als "het tarief dat u wenst".

Volgens LinkedIn komt het management van Fazze uit Moskou en heeft het gewerkt voor een bureau dat naar verluidt is opgericht door een Russische ondernemer.

Franse media hebben gewezen op de overeenkomsten tussen de boodschap van Fazze en het officiƫle Twitter-account van de Russische Sputnik V - een viraal vectorvaccin zoals AstraZeneca - dat herhaaldelijk beweerde dat 'gegevens uit de echte wereld' aantonen dat ze 'veiliger en efficiƫnter' zijn dan mRNA-vaccins.

In een EU-onderzoek van vorige maand werden Russische en Chinese media beschuldigd van "door de staat gesponsorde desinformatie" die erop gericht was wantrouwen in westerse vaccins te zaaien door de veiligheid sensationeel te maken, "ongegronde verbanden tussen schoten en sterfgevallen in Europa" te leggen en Russische en Chinese vaccins als superieur te promoten.

jstar
User
spacer line
 

Onder de noemer, het ene vaccin is het andere niet:

De Indonesische staatsfarmaceut Bio Farma verklaarde dat het klaar is om te onderhandelen met de VS over de aanschaf van Johnson & Johnson Covid-19-vaccins.

Dit bericht komt nadat de regering van Saoedi-Arabiƫ had aangekondigd dat alleen diegenen die vaccins van bepaalde merken hadden gekregen op hadj-bedevaart konden gaan. Oeps.

Naast Johnson & Johnson staat Saoedi-ArabiĆ« de vaccins van Pfizer, Moderna en AstraZeneca toe. Tot op heden heeft Bio Farma nog totaal geen ervaring met Johnson & Johnson dus een verklaring dat ze ā€˜ervoor klaar zijnā€™ is ongelofelijk voorbarig.

Bio Farma heeft de taak om vaccins aan te schaffen en te distribueren, zowel voor overheids- als particuliere vaccinatieprogramma's. Het bedrijf heeft tot nu toe Covid-19-vaccins verkregen van het Chinese Sinovac en AstraZeneca uit het VK. Bovendien kocht het het Chinese Sinopharm-vaccin voor het particuliere vaccinatieprogramma.spacer line  


On 29-05-2021 13:44 Malam wrote:
...
Ondanks alle fantastische verhalen van klojo de Jonge heb ik als 73 jarige met een longziekte pas 3 weken geleden mijn eerste prik gehad en krijg ik pas 22 juni mijn tweede, mijn duifje van 79 lentes krijgt volgende week pas haar tweede prik.

Let wel we hebben het over geboortejaren 42 en 48 terwijl vanaf vandaag het geboortejaar 76 zich al kan melden. Emoticon: Confused

Raar eigenlijk wel inderdaad, zal dat te maken hebben met de lever-ON-betrouwbaarheid van sommige pharma? Helaas zijn bijna alle oude mensen in mijn omgeving dood gegaan het afgelopen jaar, inclusief mijn ouders, ik heb niet veel referenties meer. Maar toen ik 2-3 weken geleden in het verzorgingstehuis kwam waar mijn ouders zaten was iedereen lang en breed geprikt?

Ik heb de eerste er nu 2 weken inzitten, maar dat is vanwege de zogenaamde griepprikgroep. De langzame start was echt ruk hier in NL, ik vraag mij af in hoeverre De Jonge daar debet aan was eigenlijk? Wij hebben hier allemaal met open mond staan kijken hoe de UK gewoon hun AstraZeneca kregen en wij maar uitstel op uitstel kregen. Janssen kwam niet van de grond en Moderna is vooral ingezet op hoog-risicogroepen, daar had ik jou wel onder verwacht Malam, een vriendin van mij (net 40 jaar) is al een week of 3-4 voorbij haar 2e prik (Moderna). Pfizer komt echt goed los hier nu.

Ik hoor nu steeds op de radio dat de leveringen van de 2 mRNA vaccins nu zo steady zijn dat we AZ en Janssen eigenlijk niet meer nodig hebben. Dit zal - zoals jstar hierboven ook aangeeft - deels politiek zijn. Ook de media heeft hier een rol in (en laten we de wappies ook wat credits geven), de bijwerkingen van Janssen en met name AZ zijn breeduit aan bod geweest. Hoe klein die kans ook is, het was nog net geen executie als je de media mocht geloven.

Ik ben eigenlijk, terugkijkend op de laatste 15 maanden, niet eens zo heel ontevreden hoe we het doen (Malam), ik kan inderdaad talloze fouten aanhalen, ik zie ook dat er keer op keer werd gefaald, dat beloften niet werden waargemaakt. Ik heb ook mijn twijfels over sommige maatregelen.

Maar als ik kijk, ben ik toch blij dat een minister als De Jonge niet omviel (die krijgt z'n klap nog wel), dat we in een land leven waarin wetenschappers openlijk kritiek mogen hebben op beleid, hoe funest ook. Ik bedoel, doorsta het allemaal maar eens. En hoe frustrerend moet het zijn om elke keer te horen dat een levering niet komt.

Op EU niveau had er - denk ik - ook beter onderhandeld moeten worden, de hele AZ affaire is best killing voor het moraal, om moedeloos van te worden. Toch vraag ik mij af of ik mij veel beter zou voelen als wij, zoals o.a. de VS deed, de uitvoer van broodnodige bouwstoffen zouden tegenhouden. Europa was vrij uniek in de wereld door zulke blokkades niet op te trekken.

En laten we eerlijk zijn, de hele voortvarendheid van het vaccineren in de VS is wel vooral ontstaan door het beleid van Trump. Het doet geen pijn om dat te geven, hij heeft wel degelijk iets goed gedaan.

Maar wellicht ben ik nu iets te vroegtijdig met mijn eindconclusie, we moeten nog maar zien over hoe lang we van dit 'feestje' af zijn, in 'onze wereld' schiet het lekker op, maar er is nog heel veel te doen in de minder ontwikkelde landen, zoals Indonesiƫ (alle ouderen die ik ken in Indonesiƫ zijn overigens wel al gevaccineerd).spacer line  

Ik hoor trouwens wel elke ochtend als ik wakker word het Windows opstart geluid sinds de eerste prik.
Emoticon: Wink .Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 02-06-2021 20:52 Kongkalikong wrote:
Ik hoor trouwens wel elke ochtend als ik wakker word het Windows opstart geluid sinds de eerste prik.
Emoticon: Wink .
Emoticon: Laugh out loud
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,636,337 topic views - 242,018 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 16-10-2021 18:44 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,284,930 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com