indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

jstar
User
spacer line
 

Eigenlijk zou de vraag moeten zijn: Waarom ze moeilijk vergelijkbaar zijn gemaakt, er meerdere cijfers bestaan per vaccin en waarom er zoveel spraakverwarring is over ‘welke beter is’.

Hier wordt duidelijk gemaakt wat er precies bedoeld wordt met het fameuze efficacy (doeltreffendheid en werkzaamheid in studies) percentage van de verschillende vaccins. En wat de consequenties zijn van een minder effectief vaccin. (Vanaf de 5e minuut.)
De video is Engelstalig maar niet moeilijk te volgen. Een beetje tegenwind voor al dat geneuzel hier de laatste tijd. En een hart onder de riem voor hen die nog gevaccineerd zullen worden.

jstar
User
spacer line
 

Als er tienduizenden mensen worden getest met een medicijn en het wordt goedgekeurd is de werking en veiligheid wel degelijk bewezen.

Als je dat niet gelooft zonder ook maar één bewijs heb je zaagsel in je kop, een IQ van 75 of teveel gedronken in je leven waardoor je hersencellen zijn afgestorven. Kies maar.

Ze zeggen NERGENS dat je twee vervolg spuiten moet nemen, ik heb geen idee waar je dat nu weer vandaan haalt. Er zijn vaccins die één spuit, of die twee spuiten vereisen. Het is zelfs zo dat de AZ etc. bij één injectie waarschijnlijk al voldoende bescherming biedt maar dat is niet officieel getest en goedgekeurd dus zullen ze dat niet propageren. Het is wel zo dat er waarschijnlijk een jaarlijkse vaccinatie moet zijn. Het mooiste zou zijn de griep en COVID te combineren in één injectie, Moderna onderzoekt dit al.

Natuurlijk is een vaccin goedgekeurd door de medische agentschappen zoals EMA en FDA etc, het feit dat er een versnelde procedure is zegt niet dat de goedkeuring minder streng zou zijn of dat ze stappen overslaan. Het gaat gewoon sneller. Zoals in Amerika al eerder gebeurde bij een medicijn tegen borstkanker (1 op 12 vrouwen).

Een verzekeraar als Taf stelt duidelijk:
Is er dekking bij overlijden na vaccinatie tegen COVID-19?
Ja, er is dekking als de verzekerde overlijdt na vaccinatie, mits het vaccin is toegediend door een arts of specialist die hiertoe vanuit zijn of haar functie bevoegd is.


Als Harlys zich half doodzuipt en z’n lever begeeft het, of door Corona wordt getroffen en -doordat ie bang- is géén vaccinatie heeft geaccepteerd, zal de ziekteverzekering ook de medische zorg vergoeden, hoe dom het ook is. Het is geen autoverzekering die niet (uit)betaalt als je zat een ongeval veroorzaakt en geen brandverzekering die niet betaalt als je een onveilige elektrische installatie in je huis hebt.

Ah ja, nog iets; het is perfect mogelijk een mix van vaccins te nemen. Je kan bijvoorbeeld Sinovac laten zetten in Indonesië en later voor de zekerheid een ander vaccin in Nederland.

spacer line  

Bedankt jstar, zeker het kijken waard. Ik denk wel dat de meeste mensen wel inzien dat een vaccin echt werkt, maar vooral terughoudender zijn geworden door dat er nu 2 keer kort is gestopt om meer zekerheid te krijgen over de bijwerkingen (trombose).

Ook is er een kans van 1 op de 100000, of 1 op de 1000000, dan nog is men nu bang net die ene te zijn. Dat komt vooral doordat alles nu onder een vergrootglas ligt, wat de kansen op bijwerkingen (laat staan welke bijwerkingen) bij een tropenprik of ander medicijn (of supplement) zijn, weten de meesten niet waarschijnlijk, niet meer dan dat het een 'aanvaardbaar risico' meebrengt.

Ik zal blij zijn als ik die prik heb gehad, ik hoop medio mei.Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Zo, opgeruimd en gewieberd Harlys.jstar
User
spacer line
 


On 21-04-2021 19:42 Kongkalikong wrote:
Bedankt jstar, zeker het kijken waard. Ik denk wel dat de meeste mensen wel inzien dat een vaccin echt werkt, maar vooral terughoudender zijn geworden door dat er nu 2 keer kort is gestopt om meer zekerheid te krijgen over de bijwerkingen (trombose).

Ook is er een kans van 1 op de 100000, of 1 op de 1000000, dan nog is men nu bang net die ene te zijn. Dat komt vooral doordat alles nu onder een vergrootglas ligt, wat de kansen op bijwerkingen (laat staan welke bijwerkingen) bij een tropenprik of ander medicijn (of supplement) zijn, weten de meesten niet waarschijnlijk, niet meer dan dat het een 'aanvaardbaar risico' meebrengt.

Ik zal blij zijn als ik die prik heb gehad, ik hoop medio mei.


Geen probleem Kong.

Tja, de kans dat er iets fout gaat -hoe klein ook- bestaat natuurlijk wel. Maar zoals je zegt heeft alles een risico, zelfs een douche nemen.

Dit is wel interessant voor een Indonesië forum:

Chili gebruikt ook Sinovac, het Chinese vaccin wat we in Indonesië (samen met AZ) krijgen. De ouderen krijgen het natuurlijk eerst.

Ze hebben in kaart gebracht wat het vaccin doet en je ziet duidelijk dat zelfs deze, die vaak een beetje smalend wordt vernoemd, wel een effect heeft:

De situatie in Groot Brittannië waar ze vnl. Astra Zeneca gebruiken, ziet er helemaal goed uit:
Het is nog geen hallelujah maar het gaat toch al flink wat beter in die oudere leeftijdsgroepen.

Het probleem is nu de snelheid van vaccineren. Die ligt in veel landen nog te laag.

_Jarno_
User
User icon of _Jarno_
spacer line
 

Zo lang mensen nog vrolijk roken, de pil gebruiken, met het vliegtuig reizen, de weg oversteken etc. lijkt het mij dat de kans op bijwerkingen bij vaccinaties ook in de juiste orde van grootte gezien moeten worden.


Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 22-04-2021 02:04 Jeroen wrote:
Zo, opgeruimd en gewieberd Harlys.
Emoticon: Worship Emoticon: Worship Emoticon: Worshipjstar
User
spacer line
 


On 22-04-2021 09:36 jstar wrote:
Het probleem is nu de snelheid van vaccineren. Die ligt in veel landen nog te laag.


Na ongeveer vier maanden vaccinaties is het totale aantal mensen in Indonesië dat beide doses heeft gekregen officieel iets meer dan 6 miljoen (ongeveer 2,2% van het land). Nou, met dat tempo duurt het meer dan 10 jaar om aan 80% te raken.


Over de werkzaamheid en eeuwige vraag “welke is beter?” gesproken:
Het Pfizer-vaccin doet het wat minder goed bij ouderen. Er is ‘slechts’ een 58% werkzaamheid voor mensen van 70 jaar en ouder. Moderna daalt tot 86% werkzaamheid voor mensen van 65+. Dan zijn Astra Zeneca of Johnson & Johnson weer beter, ook al moet je bij die wat opletten met vrouwen van 30-45 jaar oud die iets meer kans lopen op de bloedklonters.jstar
User
spacer line
 

Er is trouwens nog iets wat ik als een mogelijk probleem zie:

Het Chinese Sinovac is in landen als Indonesië, Brazilië, Turkije en Chili wel goedgekeurd maar niet in de Europese Unie (dus niet door EMA, het geneesmiddelen agentschap).

Als (grote als maar het kan) er een vaccinatie paspoort verplicht wordt om te reizen, is de vraag welke vaccins geaccepteerd worden. De kans is groot dat een Chinees vaccin niet erkend wordt. Ook moet een certificaat vertaald (en dus gelegaliseerd) worden. Ik heb een A4 vodje wat gemakkelijk kan worden nagemaakt.

Je kan hetzelfde denken over het Russische Sputnik maar de Duitsers zijn van plan -zonder Europa- dit goed te keuren en aan te kopen. Dan wordt er een regel van kracht in de EU; als één land iets goedkeurt, of het nu een medicijn of auto is, moeten de andere landen het ook accepteren.jstar
User
spacer line
 

Net als de Europese geneesmiddelenregulator EMA hebben de Amerikanen ook een einde gemaakt aan de beperkingen op het J & J-vaccin. Ze hebben de11-daagse pauze op de Johnson & Johnson (J&J) Covid-19-prik wel opgeheven, maar zullen een waarschuwingsetiket toevoegen over de mogelijkheid van uiterst zeldzame bloedstolsels. Na al de berichten in het nieuws lijkt dat niet echt zinvol, maar we zouden eens voor de rechter gesleept worden hè. Emoticon:

Na de prik kregen vijftien personen last van gevaarlijke bloedstolsels (op bijna acht miljoen mensen). Het waren allemaal vrouwen, de meesten onder de 50 jaar. Drie stierven en zeven verblijven in het ziekenhuis. In een dozijn gevallen betrof het vrouwen in de leeftijd van 30-39 jaar. Zeven van de vrouwen waren zwaarlijvig, twee hadden een hoge bloeddruk en twee gebruikten de pil, aldus gezondheidsfunctionarissen.

Zwaarlijvigheid bij vrouwen in de groep van 30-ers zal in Amerika trouwens wel meer voorkomen dan in Nederland. Er was een Australisch onderzoek dat heeft uitgewezen dat mensen die in de leeftijdsgroep 20-40 obese zijn, een grote kans lopen om tien jaar minder lang te leven.

Hoe dan ook, het besluit betekent dat ten minste 10 miljoen doses van het J & J-vaccin, al verzonden vanuit de fabriek in Nederland, onmiddellijk in de VS kunnen worden ingezet.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Niet alleen de vaccins zijn moeilijk te vergelijken.
De leeftijdsgrenzen ook....
https://www.nu.nl/coronavirus/(...)ie-naar-41-jaar.html
Wie verzint die getallen toch allemaal ... Er is elke dag wel ergens op de wereld een bericht dat over AstraZeneca gaat. Ze krijgen wereldwijd de volle aandacht, zoveel dat ze de naam gaan veranderen. In Nederland worden nu AZ vaccins weggegooid.... Emoticon: Blush Dat soort dingen ga je krijgen als het verhaal steeds anders wordt. Vooruit schrijdend inzicht wordt dat tegenwoordig genoemd.

Zou zomaar kunnen dat er in het najaar weer een paar miljoen naar Indonesie gestuurd worden.

https://nos.nl/artikel/2378022(...)t-verwacht-rivm.html

https://www.ad.nl/binnenland/r(...)meer-nodig~a03948a0/


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

jstar
User
spacer line
 

Tja. Ik las die uitspraken van de RIVM baas en kon er even niet bij. Wat moeten de mensen wel niet denken? En dan hoor je inderdaad nog eens dat het ene land een leeftijdgrens op 41 voor een vaccin legt terwijl het andere 60 aanhoudt, weer een ander het vaccin op pauze zet en het andere land er gewoon volle bak mee verder gaat.
Emoticon: Confused

En ieder land heeft z’n eigen task force met virologen, epidemiologen en politici die vechtend over de straat rollen en dan elkaar ook nog eens tegenspreken in de pers. Terrasjes mogen open. Welnee, veel te gevaarlijk. Mag wel maar tot 22 uur.

Dat heb je in Indonesië gelukkig niet zo erg alhoewel ook hier de eeuwige topambtenaar of minister graag eens in de pers komt. Het is op een andere manier chaotisch, niet zozeer op beslissingen en communicatie.spacer line  

Ik lees best veel ... maar hier gaat mij iets boven het petje ...ik lees Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.jstar .. diegene die zo tegen harlys was ... diegene gaat nu het negatieve verkondigen wbt corona gedoe ... daar waar harlys het ieders keer over had .... wat begrijp ik niet in dit verhaal .. de schijnheiligheid hoog houden jstar ??????

Gaat erop lijken dat harlys gewoon gelijk had en jullie dus NIET.Dina81
User
spacer line
 


Wat zegt Diederik nou?!? Covid is een verkoudheidsvirus?!?

https://twitter.com/Nora188857(...)709289232928785?s=20jstar
User
spacer line
 

Nog een keer:

De kans dat je met je auto een ongeluk krijgt als je naar de camping in Zuid Frankrijk rijdt, is 1 op 500.
Dus: Van elke 500 wagens die vertrekken deze zomer (als ze mogen) zal er eentje betrokken raken bij een ongeval. Dat is 0,2%

Als je een Hyundai Kona elektrische wagen koopt, is de kans dat de batterij en de wagen in de fik vliegt, 15 op 150.000.
Dus: de kans dat de wagen die jij gekocht hebt in vlammen opgaat, is 1 op 10.000. Dat is hetzelfde als 0,01%

Als je het vaccin krijgt van Astra Zeneca of Johnson & Johnson, is de kans dat je als vrouw bloedklonters krijgt 15 op 4 miljoen. Maar we weten al meer! Stel dat 1/10 van de vrouwelijke dertigers te dik is, dan is de kans voor hen 8 op 400.000
Dus: De kans dat je als kerel van 70 bloedklonters krijgt door het vaccin is eigenlijk 0. De kans dat je als vrouw van 1) 90 kilo zwaar en 2) 36 jaar oud hetzelfde voorhebt, is 1 op 50.000, dat is 0,002%


Eenvoudige statistiek, zoals de belastingdienst zegt: “Makkelijker kunnen we .....”

Maar maar maar; je moet niet vergeten dat bepaalde personen ook nog andere onderliggende aandoeningen hebben. En normaal is de kans dat iemand van -40 die zwaarlijvig is, thrombosis krijgt, al 5x hoger dan iemand die een normaal gewicht heeft. En bij vrouwen is dat nog meer, vooral als ze nog eens dingen doen zoals persen op de wc. De gevallen zijn dus helemaal niet noodzakelijk allemaal gerelateerd aan een vaccin!

Toch is het angst en paniek.


NB: Als je een roker hoort schreeuwen dat ie “het niet mot hebben, die troep” is het helemaal lachwekkend. Of zielig. De kans dat ie longkanker krijgt is 1 op 20. Dus 5%.

jstar
User
spacer line
 

“Verkoudheidsvirus”

Door het ongelofelijke niveau hier bij sommigen, zal ik de uitleg van het Stanford kinder ziekenhuis geven:
“Het nieuwe coronavirus is een nieuw (corona)virus dat nog niet eerder was geïdentificeerd. Het virus dat coronavirusziekte ‘COVID-19’ veroorzaakt, is niet hetzelfde als de coronavirussen die vaak onder mensen circuleren en die milde ziekten, zoals verkoudheid veroorzaken.”Er zijn trouwens veel gevaarlijker coronavirussen zoals SARS. Of MERS. Daaraan sterft 1 op de 3. Dat is echt veel. Maar er zijn ook veel minder gevaarlijke, zoals 229E waar je verkouden van wordt. Dus coronavirus verwijst gewoon naar een grote familie van virussen waaronder SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt.

Ze verkoudheidsvirussen noemen is niet helemaal correct maar an sich wel logisch omdat verkoudheid een infectie van de luchtwegen is. En de coronavirussen hebben allemaal invloed op het ademhalingsysteem. ( En het uiterlijk van een kroon, dat heet in het Latijn coronam . )Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Hoofdgroep: Influenza A · Influenza B · Influenza C
Influenza A groep 1: H1N1 · Spaanse griep · Mexicaanse griep
Influenza A groep 2: H2N2 · Aziatische griep
Influenza A groep 3: H3N2 · Hongkonggriep · Russische griep
Influenza A groep 5: H5N1 · H5N2 · H5N8
Influenza A groep 7: H7N7 · H7N9
Influenza gerelateerd aan diersoort: Vogelgriep · Varkensgriep
Veroorzakers: Orthomyxovirus: influenzavirus A · influenzavirus B · influenzavirus C · isavirus · thogotovirus
Preventie en behandeling: Griepprik · rimantadine · amantadine · oseltamivir (Tamiflu) · zanamivir (Relenza)


Ik heb mijn huiswerk een beetje gemaakt Istar .....
Zie dat die covid19 virus al bestond in 1918, het is nooit weg geweest....virussen komen
altijd in een andere vorm terug !! De Spaanse griep heeft over de hele wereld tussen de 20 en 100 miljoen mensen gedood !! Door de jaren heen zijn de wetenschappers en de techniek met sprongen vooruit gegaan en dankzij hun kunnen we ook sneller een vaccin maken om tegen virussen te beschermen.... Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Een leuk weetje (maar hier misschien allang bekend...)
Een tijd terug was ik met Minou (mijn kat) bij de dierenarts. Tijdens het wachten was ik in haar dierenpaspoort aan het bladeren. Vaccins tegen allerlei ziekten waaronder virussen worden met een nummer aangegeven en onderaan de pagina de beschrijving.

9. Coronavirus (hond)

Ik had dat nog nooit opgemerkt; er bestaan dus blijkbaar vaccins voor coronavirus (voor een hond). Paspoort is 16 jaar oud.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

jstar
User
spacer line
 

Ah ja, kennelhoest zeker?jstar
User
spacer line
 


On 25-04-2021 08:40 Kembang wrote:
Hoofdgroep: Influenza A · Influenza B · Influenza C
Influenza A groep 1: H1N1 · Spaanse griep · Mexicaanse griep
Influenza A groep 2: H2N2 · Aziatische griep
Influenza A groep 3: H3N2 · Hongkonggriep · Russische griep
Influenza A groep 5: H5N1 · H5N2 · H5N8
Influenza A groep 7: H7N7 · H7N9
Influenza gerelateerd aan diersoort: Vogelgriep · Varkensgriep
Veroorzakers: Orthomyxovirus: influenzavirus A · influenzavirus B · influenzavirus C · isavirus · thogotovirus
Preventie en behandeling: Griepprik · rimantadine · amantadine · oseltamivir (Tamiflu) · zanamivir (Relenza)


Ik heb mijn huiswerk een beetje gemaakt Istar .....
Zie dat die covid19 virus al bestond in 1918, het is nooit weg geweest....virussen komen
altijd in een andere vorm terug !! De Spaanse griep heeft over de hele wereld tussen de 20 en 100 miljoen mensen gedood !! Door de jaren heen zijn de wetenschappers en de techniek met sprongen vooruit gegaan en dankzij hun kunnen we ook sneller een vaccin maken om tegen virussen te beschermen.... Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!Eigenlijk komt alles weer terug, net als in de mode.

In 2009 was er een epidemie van zo’n Influenza A virus. Ja, de varkensgriep. Het was eigenlijk een afgeleide/kleinkind van de Spaanse Griep van 1918. Maar er stierven (gelukkig) maar zo’n 500.000 mensen aan. Wat op zich nog wel veel is natuurlijk maar inderdaad niet te vergelijken met 1918. Toen stierven ze als vliegen, zie je het voor je als 3 van de 100 mensen om je heen het loodje legt? In ‘68 was het wéér prijs; maar toen stierven er veel minder. Daarna hadden we in ‘77 de Russische griep (die ook uit China kwam.)

Het rare was dat in 1977 en 2009 vooral jongeren werden getroffen, kinderen en jong volwassenen dus. Heel anders dan een gewone griepgolf waarin de ouderen de pineut zijn. Dat kwam omdat 60+ ers al antistoffen hadden, die hadden ze in een ver verleden al opgebouwd door eerdere besmettingen..


Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 25-04-2021 10:33 jstar wrote:
Ah ja, kennelhoest zeker?
Nee, die staan apart vermeld onder 7 en 8 als para-influenza en bordetella.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

Aha dus als ik het goed begrijp,de natuur laat niet met zich spotten zegt spuit11!!! Emoticon: Yes!


Shalom

jstar
User
spacer line
 

Tja, ze zeggen dat wel eens hè, een ‘reset’ van de natuur.

Als je ziet dat we nu met 8 miljard mensen rondlopen -tegen nog geen 2 miljard honderd jaar geleden- en met het gemak van reizen, is het wel redelijk logisch dat iets zich zo snel kan verspreiden.

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Over reizen gesproken.... Mensen uit het buitenland mogen straks onvoorwaardelijk de EU binnen op vertoon van een door de EU goedgekeurd vaccinatie-bewijs.

https://www.nu.nl/coronavirus/(...)-stempel-krijgt.html
Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

jstar
User
spacer line
 

Ze hebben het in het artikel vnl. over Amerikanen maar ik denk dat de grotere problemen uit andere landen komen. (Waarom zou men sowieso moeilijk doen over een Engelstalig certificaat van Pfizer?) Eigenlijk hebben ze in de VS qua exoten alleen nog Moderna en Novavax. Moderna is al goedgekeurd en Novavax heeft al een fase 3 in het VK doorlopen en wordt al door de EMA beoordeeld. De rest zoals Sanofi en Valneva is Frans.
Het wordt moeilijker met de Chinese vaccins en met personen uit landen waar geen Europese taal wordt gesproken/geschreven.

Eigenlijk is het misschien niet onverstandig de verantwoordelijkheid bij de IATA te leggen zodat men vóór de vlucht een geldig vaccinatiebewijs dient te hebben van het land waar men vertrekt óf aankomt. (Natuurlijk wordt de EU als één land gezien.)
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,636,337 topic views - 242,018 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 16-10-2021 18:44 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,286,329 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com