indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Hallo Bokito,
Je bent al weer even terug. Gewend aan de grillen van seizoenen. Dan ben je weer ingeburgerd.

Ha Jarno
3 jaar alweer? De tijd vliegt. En ook jij wacht op de volgende mogelijkheid. Nu maar zien wat de nabije toekomst brengt.

Jstar
Even terug naar Nederland was ook niet mijn eerste gedachte.
Nu ik terug ben op vaderlandse bodem weet ik ook waarom ik in het buitenland ben gaan werken. Hopelijk gaat herstel niet al te lang meer duren.

Madrotter
25 jaar is een behoorlijke tijd.
Even terugkeren is er niet bij. Je weet niet wat je overkomt bij terugkeer. Helemaal als er niets gepland kan worden. We gaan er doorheen zeg maar. Tja, en nu afwachten hoe snel we naar " normaal" kunnen.

We moeten er het beste van maken.

It's only kinky the first time.

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Kembang,
Een warme zomer? Mag van mij!

Heb zowaar de tuinmeubels net neergezet.

Haha, gelijk een vette regenbui.

Tja, zo gaat dat in ons kikkerlandje. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

totto
User
spacer line
 

Om even terug te komen op de naam van dit item "Sterft dit forum een stille dood" wil ik graag opmerken; Sinds het verwijderen van fake accounts die zichzelf antwoord gaven Emoticon: Stupid
is het weer prettig om mee te lezen. Hopelijk kunnen de beheerders een volgende keer iets eerder ingrijpen. Jammer dat Malam zo in de lappenmand zit. Sterkte.
Verder kunnen we alleen maar hopen dat het snel weer mogelijk is om naar Indonesië te vliegen. Mocht er iemand mogelijkheden zien ( buiten quarantaine periodes) dan hoor ik het graag. (De Pfizer prikken heb ik inmiddels gehad.) Dit i.v.m. trieste omstandigheden waarbij ik graag behulpzaam wil zijn om een en ander te regelen.


Toto Travel.com

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 11-05-2021 16:10 totto wrote:

Verder kunnen we alleen maar hopen dat het snel weer mogelijk is om naar Indonesië te vliegen. Mocht er iemand mogelijkheden zien ( buiten quarantaine periodes) dan hoor ik het graag. (De Pfizer prikken heb ik inmiddels gehad.) Dit i.v.m. trieste omstandigheden waarbij ik graag behulpzaam wil zijn om een en ander te regelen.
Er zit vooralsnog niets anders op dan quarantaine plus 3 testen (met een businessvisum).
Indonesië zou in onderhandeling zijn (voor de zoveelste keer) met 5 landen: China, Zuid Korea, Singapore, Verenigde Arabische Emiraten en Nederland! (het waren er eigenlijk 6, in eerste instantie zat India daar ook bij).

Maar, dan gaat het om travelbubbles en green zones op Bali en buiten de test-quarantaine vereisten zou daar vaccinatie nog eens bijkomen. Dat Nederland daarbij zit kan ik niet helemaal volgen. Ik snap de band Nederland-Indonesië maar dan voornamelijk die van familie met verreweg de meeste op Java, mensen die hun bezoeken hooguit combineren met Bali. Wat ik er niet aan snap is dat besmettingsaantallen in al die andere landen veel lager is zeker naar verhouding van het aantal inwoners.
Misschien ziet iemand anders daar de logica van.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

jstar
User
spacer line
 

Ik weet wel af van de besprekingen of onderhandelingen over de zgn. travel corridors maar dat ging over zaken reizen en Nederland zat daar niet bij?! Ik heb hier niets gehoord over vergaande ‘wederkerige’ (met reciprociteit) toeristische afspraken. Die travel corridors zijn dus nu beperkt in voege met vergunningen, we hebben familie die in Singapore voor leukemie wordt behandeld en de familieleden kunnen niet eens zo maar terugkeren. (Dat werd ze verteld voordat ze vertrokken; “reken er maar niet op” )

https://www.indonesia.travel/g(...)he-requirements-here

Logisch dat het die landen waren omdat Japan, China, Singapore en Zuid Korea ongelofelijk belangrijk zijn voor de lokale infrastructuur projecten. Je kan de bouw van wegen, treinsporen, gebouwen en energiecentrales bijvoorbeeld niet volledig platleggen. En natuurlijk komt veel van electronica, witgoed en auto-onderdelen ook uit die landen.

Ik denk dus dat het nog wel even zal duren voordat er hier geen extra PCR testen en quarantaine worden vereist en men op meerdere plaatsen kan binnenkomen. Door die affaire met India zou het me niets verbazen als ze in Amerika en Europa heel Zuid Oost Azië harder gaan aanpakken.

Op zich is het vanuit Indonesisch standpunt wel redelijk logisch Bali te willen ‘vrijgeven’. Toeristisch of experimenteel kan beide. Het is geïsoleerd en beheersbaar. (En wat maakt het uit als die buitenlanders elkaar besmetten? ) Ook mogen de Australiërs al/nog lang niet meer reizen dus om de toeristische economie te redden moet je met Chinezen en nog wat anderen in zee.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Nee, ik bedoel niet de zakenreizen maar echte vakanties.
Hierbij een recent(er) artikel
https://www.travelinglifestyle(...)i-reopening-borders/

April 27 – Bali to reopen to some travel bubbles by the end of July.
Tourism and Creative Economy Minister Sandiaga Uno said Friday, the country is in talks with Singapore, China, South Korea, India, the Netherlands and United Arab Emirates for potential travel corridors that would allow their nationals to visit some areas of Bali a.k.a.“green zones”.
Also, Ukraine and Poland have reportedly expressed their interest in joining the travel bubble agreement guaranteeing a number of visitors via charter flights.
“We already have near to 60,000 to 70,000 vaccinators ready in Bali. Once we have the supply [the vaccines], [we will] kickstart the tourism reopening, when at least two million residents have been vaccinated.” Said the minister, who thinks this can be a reality by mid- or end-July.


Ik ben ook erg benieuwd welke kleuren de rest van de wereld krijgt vanaf 15 mei hier. Tot nu toe was het al een lange tijd oranje of rood maar de bedoeling is dat er nu landen zijn die van oranje naar geel gaan (dat laatste is vooral van belang ivm reisverzekering). Maar, dan moeten de landen omgekeerd ook nog Nederland accepteren.
Toch zou het best raar zijn als Indonesie dan nog oranje blijft maar er intussen gtravelbubble zijn.

Bali beheersbaar? Jij ben een grapjas. Zolang de locals kunnen gaan en staan met soms ook nog valse negatieve testen vraag ik het me af. Feit is wel (voorzover je van een feit kunt spreken) dat juist veel andere eilanden veel minder besmettingen hebben dus begrijpen doe ik het nog steeds niet. Ik ben ook erg benieuwd hoe die andere toeristische eilanden/gebieden daar op gaan reageren want er wordt dan binnen het land met diverse maten gemeten.
En, ben benieuwd naar het "mudikeffect" over een paar weken want ondanks het reisverbod zijn er in het hele land meer dan genoeg mensen die zonder dat ze reizen (te dicht) bij elkaar gaan zitten.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

jstar
User
spacer line
 

Ja hoor, Bali en bijvoorbeeld Batam zijn redelijk makkelijk te beheersen. Je gooit er een paar miljoen vaccinaties tegenaan en zorgt ervoor dat de toeristen alleen in bepaalde gebieden komen. En iedereen die Bali binnenkomt van Java bijvoorbeeld zoals de Grab chauffeur moet eerst gevaccineerd zijn.

En dat wil Santiago Uno, hij denkt het eiland zelfs in juli open te kunnen stellen. Maar ik heb hier echt nog niets gelezen in de lokale pers over de onderhandeling met bepaalde landen.

Wel dat er drie gebieden zijn die hij wil aanwijzen. Ubud natuurlijk, Sanur en nee niet Seminyak maar Nysa Dua of zo.

Vergeet echter niet dat die kerel werkelijk kampioen ‘ideeën-schijten’ is en dan elke keer weer werd teruggefloten omdat het niet haalbaar of realistisch was.

We zullen zien.


Natuurlijk zijn de besmettingen hier een veelvoud van de officiële aantallen, het is gewoon India in miniatuur. En Mudik, net als samen gaan baden in de Ganges, zal niet echt helpen.

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Indonesië heeft tov India nog een geluk en dat is er zoveel eilanden zijn (verplichte testen) en India vrijwel alles aan een stuk.
Maar een paar miljoen vaccinaties? Dan snap ik al helemaal niet dat er een én én protocol is (dus verplichte vaccinatie én quarantaine. Ik heb toch de indruk dat vooral de discipline van de Indonesiërs zelf een dingetje is.

Beperkte gebieden op Bali? Willen Nederlanders dat echt?


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,636,337 topic views - 242,018 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 16-10-2021 18:44 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,285,531 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com