indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Tickets, luchtvaart en vervoer > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

_Jarno_
User
User icon of _Jarno_
spacer line
 


On 16-12-2019 09:07 zieleffe wrote:

[quote removed]

Was het vliegtuig vol geboekt Jarno?
Want dan kunnen we klagen zo veel als je rood ziet , de mensen gaan er toch in mee.... Emoticon: Laugh out loud


Zat volgens mij zo goed als vol, in ieder geval tot aan Medan, daar ging er redelijk wat uit en kwam er een enkeling bij in.

Denk ook dat mensen die al geboekt hadden het niet meer om hebben gezet, zo halverwege december zijn alle redelijke vluchten voor normale prijzen al weg.


Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

spacer line  

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Jarno
Bedankt voor je relevante ervaring van vlucht GA89 AMS-KNO-DNP. Ja ik begrijp je dat het in oktober een drama was om Garuda Amsterdam te bereiken en dat heeft ook echt enkele weken geduurd. Ik heb mij via hun keuze menu ook door laten verbinden naar Garuda Jakarta, en daar werd ik 100% naar tevredenheid geholpen. Ik heb het voordeel dat ik de bahasa Indonesia machtig ben. De jongeman heeft al mijn vluchten omgezet in een betere aansluiting, dus GEEN 20 min overstap tijd wat op zich zo idioot onlogisch is.

Nog een kleine 2 weken en dan vlieg ik
AMS-KNO-CGK, 1 overnachting in een airport HOTEL
en de volgende dag door naar JOG.
Op de terugweg heb ik 3 aansluitende vluchten op 1 dag, en wel van JOG-CGK transit CGK-KNO transit KNO-AMS
Ik ben echt benieuwd hoe alles zal gaan verlopen, want tot op heden heb ik toch altijd goede ervaringen met Garuda. Wait and see

gr

eveline
User
spacer line
 

Ik ben inmiddels teug in NL, heerlijk geslapen, geinternet en klm huisje.
Terwijl ik mijn vertrek aan het inchecken was in Denpasar, vertrok Garuda vlucht dus naar Medan-Amsterdam, die was optijd vertrokken. En toch kreeg ik een bericht dat dat vlucht een uurtje later in Amsterdam zou aankomen. Dat kan dus niet anders zijn dan dat ze in Medan een uurtje vertraging zou hebben gehad.
Ik heb snel (zoiets nadat iedereen zich ingecheckt hadden) een e-mail van Garuda ontvangen van ‘ no show’.


Choose to be optimistic, it feels better. If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito!

Luo Ni
User
User icon of Luo Ni
spacer line
 

Fijn om te vernemen dat je zonder al te veel improviseren weer veilig en zonder ,,sakit kepala,, weer in dat koude kikkerlandje bent aangekomen Eveline .Permisi zaijian

Luo Ni


Zhuīsuí nǐ de mèngxiǎng ...... Follow Your Dreams

spacer line  

Ik heb nu gemerkt, dat Garuda ook met de A330-900 Neo en soms nog met de B777-300 ER van AMS naar KNO (vv) vliegt. Garuda is flink aan het veranderen. Op een of andere manier ben ik toch een voorstander van de B777-300 ER, prettige en toch ook ruime stoelen, en dat met een 3-3-3 opstelling.
Als je de B777 binnenkom, dan naar rechts (economy) heb je een kleine ruime van ongeveer 4 tot 5 rijen stoelen. Daarna de WC's en dan een hele lange rij stoelen. Ik geef de voorkeur aan het zitten in het eerste kleine gedeelte. Heb je tenminste nog een ruime keus aan maaltijden en zo.
Wel ik ben benieuwd waar de Garuda op 28/12 vanuit KNO en op 29/12 naar KNO gaat vliegen. Ben blij dat ik nog niet online een stoel heb gereserveerd, anders weet je straks nog steeds niet waar je komt te zitten. Voor mij graag een aisle seat en wel in de middelste rij stoelen.

grAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 18-12-2019 21:45 indisch2018 wrote:
....... Ben blij dat ik nog niet online een stoel heb gereserveerd, anders weet je straks nog steeds niet waar je komt te zitten. Voor mij graag een aisle seat en wel in de middelste rij stoelen.

gr
Dat zou ik toch maar alvast wel doen. Er is nl altijd al een stoel voor je gereserveerd. En als alleenreizende (dat meen ik uit je post op te merken) krijg je vaak de overblijvertjes toegewezen en dat is negen tegen tien keer geen aisleseat.
Nu heb je juist nog meer keuze om aan te passen; vlak voor vertrek is dat een stuk minder. Daarna kun je nog altijd aanpassen, eind volgende week of zo.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

zieleffe
User
spacer line
 

Dat vind ik ook een stoel al vast leggen is meer duidelijkheid hebben.
Het kan nu met die systeem van internet, welk vliegtuig je ook heb.
Alleen dan moeten ze je wel de juiste vliegtuig voor schotelen en niet als Garuda een of ander Boeing 777.200 terwijl je in een vliegtuig 300 komt te vliegen ik noem maar wat vliegtuigen.
Dat was mij over komen. Emoticon: Devil Emoticon: Very funny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

Je kan je stoel toch pas kiezen bij online check in? Soms 72 uur, soms 48 uur, soms 24 uur voor vertrek?
Of.... klets ik nu heel dom?Heldere ziende

_Jarno_
User
User icon of _Jarno_
spacer line
 

Kan vaak ook al bij de boeking bij veel maatschappijen. Bij garuda was online check in niet eens mogelijk vanwege het gekut met die omgeboekte tickets Emoticon: Stupid


Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

jstar
User
spacer line
 

^ De internationale vlucht vanuit Jakarta kan je eigenlijk niet eens online inchecken. Je kan wel het 'proces' doorlopen maar een echte boarding pass krijg je niet.


On 19-12-2019 07:17 jakarta-snacks wrote:
Je kan je stoel toch pas kiezen bij online check in? Soms 72 uur, soms 48 uur, soms 24 uur voor vertrek?
Of.... klets ik nu heel dom?


De meeste maatschappijen (zoals Qatar) hebben een Manage Booking optie op hun website waarin je vóór het inchecken wel speciale maaltijden en de stoelen kan kiezen. Maar inderdaad, meestal pas stoelen kiezen bij inchecken.spacer line  

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.jakarta-snacks
Bij Garuda is dat 24 uur voor vertrek (voor internationale vluchten). Ik heb Garuda nog gesproken en voor 29/12 weten ze nog niet welk vliegtuig type er gaat vliegen. Dus het vooraf reserveren en betalen van een stoel heeft dan weinig nut lijkt mij.
De dame van Garuda heeft voor mij wel een aantekening gemaakt dat ze rekening zal houden met een aisle seat. Ik denk wel dat het goed zal komen
een update zou nog beter zijn Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Shiny Emoticon: Laugh out loud
ik heb het in mijn agenda staan om 28/12 om 11:05u in te loggen en seat zoeken cq vast zetten. Op hoop van Garuda zegen
gr
Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Bij Garuda is het allesbehalve duidelijk wanneer je je eigen stoel kan kiezen. Er is hoe dan ook al een stoel toegewezen.

Maar voor 29 december nog niet weten welke vliegtuigtype..... Emoticon: Confused Niet te geloven.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Moah, 10 dagen ver weg, er kan vanalles gebeuren bij Garuda, zeker als je een Airbus en Boeing hebt op dezelfde route die elkaar kennelijk willekeurig afwisselen. Daar gaat het dan ook weer VAUT bij Garuda. Geen consistentie in het product, waardoor men niet eens weet welk toestel ze krijgen, welke stoel er voor ze gereserveerd is EN waar deze staat in het toestel (Boeing/Airbus verschilt nogal). Dus.. men is weer lekker de sjaak als reiziger van Garuda als je het mij vraagt.

Ik heb hier nu een hele reeks vluchten klaar staan voor maart 2020 (Jakarta-Singapore, Tokyo,Honolulu,Micronesie,Guam,Taipei,weer Tokyo en Jakarta met Singapore Airlines, JAL, United, China Airlines en weer JAL) en AL mijn stoelnummers liggen vast, toestellen ook. En bij later nazoeken blijkt dat deze eigenlijk nooit afwijken, want WEL consistentie in het product.

Net ook nog een zooi airmiles omgewissel voor de 'zomervakantie' naar Vietnam, Singapore Airlines, dus consistent, dus stoelnummers. De kans dat dat nog gaat wijzigen is statistisch kleiner dan 1% of zo. En als het wijzigt is het hoogstens een upgrade van Silk Air naar Singapore Airlines (groter toestel) op de route Singapore-Hanoi.

Dus.. mijn kort door de bocht conclusie.. Garuda is een complete chaos.


Ho Lee Fuk

spacer line  

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.yerun
Ik ben het helemaal met je eens. Ik volg nu als hobby Emoticon: Laugh out loud de vluchten van GA88 en GA89, en dat doe ik via flightradar.
Juist omdat ze nu van toestellen verwisselen (Boeing of Airbus) boek/blok/reserveer ik nog geen seat.
Ya het gaat aardig mis bij Garuda, gelukkig heb ik een goede contact persoon daar in Schiphol en ik hoop dat ze mij goed tot steun zal zijn. Echt mijn voorkeur is nog altijd de Boeking 777-300 (zie mijn eerdere berichtje). Maar ieder zijn meug natuurlijk

grYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

ja indisch2018. Sneu voor de reizigers hoor, maar Garuda zal de komende tijd helemaal op de schop gaan. Hopelijk in 1 grote beweging, want anders worden de problemen alsmaar groter.

Is het reserveren van een normale gangpad stoel achterin niet gratis? In dat geval zou ik even bellen (tja), want dan is het vaak wel gratis. Dat had ik bij Malaysian Airlines een paar jaar geleden. Gezin met kleine en baby. Stoel reserveren bij baby-mandje (basinet) was 100 dollar per persoon, enkele reis. Kon ook gratis, maar dan moet je er wat moeite voor doen, ik belde op en klaar.

Mij lijkt overigens de Airbus fijner, die schijnt stiller te zijn. Maar goed, oordopjes in en gaan met die banaan. Want waar je ook zit, echt rustig is het toch niet in een vliegtuig. Emoticon: Laugh out loud


Ho Lee Fuk

spacer line  

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.yerun
Ik heb net nog even geprobeerd om "mijn reis" te bekijken, maar het inloggen lukte niet. Nee de stoelen zijn niet gratis. Van de week heb ik nog gekeken, en toen was een seat iets van €59,00 (of $ ??) en dat is duurder dan wat ze op hun eigen website weergeven; zo ook op www. luchtvaartnieuws.nl

https://www.luchtvaartnieuws.n(...)oor-stoelreservering

B777-300 heeft een 3-3-3 opstelling, dus heb ik per rij de keuze uit 4 aisle seats. De Airbus heeft een 2-4-2 opstelling, en ook dan de keuze van 4 aisle seats.

Ya Yerun, we zullen maar afwachten toch. Het is en blijft een groot stuk onzekerheid wat Garuda nu heeft en geeft.
Volgend jaar maar met China Airlines of Qatar Airways.

grspacer line  

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Yerun
Na aankomst wil ik domestik nog met de trein gaan reizen en wel YOG-GMR. lijkt mij weer eens mooi om te genieten van het uitzicht in de trein.van YOG naar GMR neem ik dan de nachttrein, en terug de dagtrein.
Ik vind de domestik tickets (vliegtuig) momenteel erg prijzig. Het gaat wel sneller, dat wel.
3 jaar geleden vloog ik met Batik Air (bisnis voor de prijs van domestik) en dat beviel mij goed. Heel fijn om in de lounge te mogen wachten, met een apart busje naar het vliegtuig gebracht en in het vliegtuig vond ik het ook prettig en zeer zeker relaxed.

Straks toch maar met de trein...……...menikmati pemandangan, toch?

grjstar
User
spacer line
 


On 19-12-2019 14:36 indisch2018 wrote:

Na aankomst wil ik domestik nog met de trein gaan reizen en wel YOG-GMR. lijkt mij weer eens mooi om te genieten van het uitzicht in de trein.van YOG naar GMR neem ik dan de nachttrein, en terug de dagtrein.


GMR? Vanuit India is er geen trein.

Hoe dan ook, de sleeper trein van de PT Kai is niet slecht. Dat is echt zoals business class op een vliegtuig. Dus geen Argo Executive of zo (meer) nemen hè. Taksaka Luxury, die heeft een 1-2 configuratie.

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Pffffff ik heb de indruk dat dit vliegreisje al 3 maanden lang het leven van Indisch dag in dag uit volledig beheerst, dat kan ik geen voorpret meer noemen, het lijkt meer op een lijdensweg. Emoticon: Blushspacer line  

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.jstar
Sorry, GMR is de afkorting van Gambir (station in Jakarta). Ja ik zie wel welke trein ik straks van Jogja naar Jakarta Gambir zal nemen

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.malam
Nee hoor malam dat zie je helemaal verkeerd. Dat heet gewoon plannen en uiteraard de Garuda mikmak goed in de gaten houden. De Garuda stress periode is voorbij, heb nu alleen maar voorpret en ik voel het totaal niet als een lijdensweg. De ervaring moet nog komen, en of het nou positief of negatief is...…….tis gewoon afwachten.
Whatever……………... Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Bye bye Emoticon: Laugh out loud
Ik houd er gewoon van om goed voorbereid op reis te gaan. Mag ook wel, twordt mijn 27ste reis naar mijn roots.

gr
jstar
User
spacer line
 


On 19-12-2019 22:04 indisch2018 wrote:
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.jstar

Ja ik zie wel welke trein ik straks van Jogja naar Jakarta Gambir zal nemen


Ik houd er gewoon van om goed voorbereid op reis te gaan.

gr


Hmm, beetje inconsequent. Ik zou me veel drukker maken over de treinreis van meer dan 8 uur dan die vluchten.

De treinen tussen Jakarta en het oosten zitten nu al stampvol. (Eigen ervaring.) En tijdens de feestdagen wordt het alleen maar erger. En denk maar niet dat je dan nog even een last minute vlucht kan nemen.

Gewoon online boeken. En ja, dààr kan je wél de stoel kiezen.... Emoticon: Yes! .spacer line  


Op 19-12-2019 16:29 schreef Malam:
het lijkt meer op een lijdensweg. Emoticon: Blush

Ja, dat zegt de titel van dit topic dus al


Heldere ziende

spacer line  

pffffff ja hoor, het eerste probleem kondigde zich al aan.

Wilde vanochtend online inchecken...………….lukte en kon niet. Heb gelukkig wel een goed aisle seat gekregen.

Wat is nu het geval?? De vlucht van KNO naar CGK hebben ze naar een vlucht later verschoven, dus van 08:45u (GA183) naar iets van 11:15u (GA185)………...dus dat wordt 5 uur rondhangen op het vliegveld. Balennnnnn !!!!

Dank je wel Garuda Emoticon: Frustratedjupje
User
User icon of jupje
spacer line
 

Een Indonesische kennis van ons kwam onlangs ook naar Indonesië, en moest zo nodig ook met Garuda vliegen, want dan kon ze eventueel 30 kg bagage meenemen tot Yogjakarta (achteraf bleek 20 kg ook voldoende).
Ze heeft tijd genoeg, want al met pensioen, maar moest persé op zaterdag vertrekken, want dan kon ze goedkoop vroeg (06.00 uur) met de trein vertrekken. Emoticon: Stupid (scheelt € 15 enkel reis!)
Dat het een dag eerder € 150 , en twee dagen eerder € 300 voordeliger was, deed er blijkbaar niet toe. Emoticon: Stupid .
Verder ook niet geïnformeerd naar de mogelijkheid om vanaf Medan direct naar Jakarta te vliegen, dus die hele omweg via Denpasar naar Jakarta gemaakt, en van daar pas weer naar Yogjakarta.
Ze was twee dagen volledig van de kaart, vanwege de lange reis! Emoticon: Frustrated


it's good to touch the green, green grass of home

spacer line  

Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud

Vertel je kennis dat ik bijna mijn luier heb volgepist tijdens en na het lezen van je bericht Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud .

Dank je kennis dus voor het vermaak.


Heldere ziende


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,775,385 topic views - 242,054 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 10:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,584,652 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com