er is nogal wat onduidelijkheid gezien het erf recht in Indonesie.
Verhaal zit zo: vader is na pensioenerin vertrokken naar Bali, alwaar hij al verschillende jaren woonachtig is. Vader heeft ned. nationaliteit. Moeder woon officieel nog in NL, maar verblijft veel in indonesie. Nu wonen zij in een Villa, met alles officieel geregeld, Hakmilik op naam van een naamhouder in Indonesie, en een contract met deze naamhouder. IMB, etc, alles geregeld, zoals het voor de meeste villas geld.
Nu is de vraag simpel. In geval van overleiden van beide partijen (momenteel langst levende), welk erf recht is hier van toepassing? heb gehoort dat deze wetten in indonesie veranderd zijn (hukum Waris)
al langer dan 5 jaar officieel woonachtig in Bali,dus indonesisch erf recht zou van toepassing zijn. Vraag is,wat is de volgende stap, of hoe moet voorkomen worden dat de villa in andere handen valt, oftewijl, hoe kan ik verzekerd zijn dat het erfdeel naar de wettelijke zoon (ik) gaat, en niet kan worden afgepakt?
is er iemand die hier advies over heeft? Zodat er juiste stappen ondernomen kunnen worden, voordat ik mezelf in deze situatie bevind, en de komede jaren in ingewikkelde rchtzaken in indonesie tercht kom? ben zelf niet woonachtig in indonesie
|