indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Marx72
User
spacer line
 

er is nogal wat onduidelijkheid gezien het erf recht in Indonesie.
Verhaal zit zo: vader is na pensioenerin vertrokken naar Bali, alwaar hij al verschillende jaren woonachtig is. Vader heeft ned. nationaliteit. Moeder woon officieel nog in NL, maar verblijft veel in indonesie. Nu wonen zij in een Villa, met alles officieel geregeld, Hakmilik op naam van een naamhouder in Indonesie, en een contract met deze naamhouder. IMB, etc, alles geregeld, zoals het voor de meeste villas geld.
Nu is de vraag simpel. In geval van overleiden van beide partijen (momenteel langst levende), welk erf recht is hier van toepassing? heb gehoort dat deze wetten in indonesie veranderd zijn (hukum Waris)
al langer dan 5 jaar officieel woonachtig in Bali,dus indonesisch erf recht zou van toepassing zijn. Vraag is,wat is de volgende stap, of hoe moet voorkomen worden dat de villa in andere handen valt, oftewijl, hoe kan ik verzekerd zijn dat het erfdeel naar de wettelijke zoon (ik) gaat, en niet kan worden afgepakt?
is er iemand die hier advies over heeft? Zodat er juiste stappen ondernomen kunnen worden, voordat ik mezelf in deze situatie bevind, en de komede jaren in ingewikkelde rchtzaken in indonesie tercht kom? ben zelf niet woonachtig in indonesieharlys
User
spacer line
 

Dit kwam al eerder aan de orde op dit forum.

Een Nederlander heeft nog minder recht dan het aanrecht Emoticon: Worship


Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

jstar
User
spacer line
 

Je moet dat contract met die 'nominee' eens doornemen en kijken of er iets vermeld staat wat er te gebeuren staat bij overlijden.

Njet alleen van je ouders trouwens; op het moment dat de Indonesiƫr sterft kan je lachen, want dan gaat de familie van de persoon zich ermee bemoeien. En die zeggen; wij hebben het land en dat contract is niet door ons getekend, trouwens het gaat in tegen de geest van de wet.

Hoe dan ook; als er niet duidelijk vermeld wordt dat de rechten overgaan op de erfgenamen, kan je weinig doen als de officiƫle eigenaar denkt; pik in het is winter.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,835,975 topic views - 242,064 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 26-10-2021 01:13 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,709,965 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com