indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (2 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

pelaut
User
spacer line
 

Mooie 'droom' en prima goal toch, waarvan de verwezenlijking ook weer niet geheel onmogelijk lijkt, al heeft Indonesie, in tegenstelling tot Malaysia eerder ("Malaysia my second home" Emoticon: Wink helaas geen programma om het voor (de iets meer gefortuneerde) pensionado's aantrekkelijk te maken om op latere leeftijd te verkassen.
Al eens geinformeerd naar de details van een visa lansia (pensionada visum) ?
Ik heb nogal wat Molukse kenissen in de directe omgeving waarvan er, nadat ze gestopt warenmet werken, verscheidene weer terug zijn gegaan, met wisselend succes.
Slagingskans hangt natuurlijk van heel veel factoren af: Gezondheid, financiele middelen en de verhouding, in de praktijk van alledag, met de eigen familie.zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

En daar slaat je de spijker op zijn kop.
Ergens van dromen is misschien goed, maar soms is een droom een nachtmerrie.
Vooral als je bij familie gaat intrekken je bent dan de de man met de poen en dat vinden ze daar heel gewoon dat jij dan betaalt.
Maar denk niet dat ze een dankje wel zeggen voor je gave, ze kennen hier niet het gevoel van dankbaarheid z vinden het gewoon en ze eisen het misschien ook wel.
Dat is mijn ervaring maar goed ieder persoon zal het eens moeten ervaren dan pas komen ze er achter.. Emoticon: Devil Emoticon: Cry


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

pelaut
User
spacer line
 

Beste ziel, ik herken helemaal wat jij daar schetst. Zonder meteen gelijk alles in het negatieve te willen trekken, een heel groot deel van de bevolking verwacht / eist dat jij alles betaald en enige vorm van dankbaarheid is vaak ver te zoeken.
Mooi voorbeeld was (alweer 28 jaar geleden maar toch) als ik terug was van het varen en bij mijn Indonesische collega in Bogor huis logeerde. Iedere avond volle bak op de veranda, grote koude flessen Bintang, stapels met Dji Sam Soe, barbecuen, gitaar spelen,niets was te gek. Naarmate de maand vorderde, en zijn geldvoorraad afnam (en ik ook niet meer alles voor mijn rekening nam) werd het steeds stiller. Als de fase van vlak voor vertrek terug naar het schip was aangebroken (dan stond men in de schuld bij de waroeng etc.) zaten we alleen nog samen voor het huis s'avonds en zag je verder niemand meer. Typerend, verscheidene jaren zo meegenmaakt.pelaut
User
spacer line
 

En wat het verhuizen zelf betreft (om even on topic te blijven): Heb ook verschillende stellen in de directe kenissen omgeving meegemaakt die dachten een fors stuk grond van hun ouders te erven ergens op de eilanden waar men oorspronkelijk vandaan kwam. Als puntje bij paaltje kwam bleek de erfenis vaak al 'verdeeld' onder (danwel gegapt door) de kinderen die nog in Indonesie waren achter gebleven, van de jarenlange rechtszaken en het getouw trek dat daarop volgde is natuurlijk ook nioemand blij danwel wijzer van geworden.
Maar ken er ook een aantal die, van een relatief bescheiden pensioen / AOW, nog jarenlang van het leven in dat heerlijke klimaat en de gezellige Oosterse sfeer hebben kunnen genieten door hun maandelijkse inkomen vanuit Nederland. Maar die leefden vrij 'onafhankelijk' en hoefden geen lokae bewoners / familie / vrienden daar te onderhouden.
Hoop zelf later hetzelfde te kunnen doen, daar van mijn pensioen te kunnen genieten,en leg er sinds jaren al iedere maand vast wat voor opzij. Scheelt dat we al heel lang een eigen huis hebben dus geen hypotheek danwel andere (huur) lasten voor huisvesting in Indonesiezieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

Pelaut ik hoop voor je dat je met gezond en wel dat mag gaan beleven.
Ik wens ieder het geluk van hun leven en hoop dat je de laatste jaren mag mogen genieten van je wel verdiende rust.
Ik zit nu in zo situatie ik heb mij afgekeerd van de familie en ben ergens terecht gekomen door een geluk van een familie lid die de plek wist waar ik vertoef nu echt mijn plek is die ik nooit meer opgeef.
Maar het heeft mij wel veel leergeld gekost en nu achteraf dat ik nu zo ben terecht gekomen mij dat wel waard was.
Het is zo gemakkelijk te leven hier loopafstand alles te koop en laundery en eten aan huis gebracht geen probleem.
Niet meer in die binnen landen dat intensieve leven met je familie in het oogstveld
Ver van de familie want daar word je niet beter van.
Ze denken dat je een lopende tompet ben en dat vinden ze nog gewoon ook.
Zij die simpele zielen die zich laten naaien om dat ze verlieft zijn na velen jaren is die verliefdheid wel over en dan komen de problemen.
Als ik alles zou moeten schrijven wat ik dicht bij mij heb meegemaakt,dan worden je oren gewoon rood van verontwaardiging.
Wat een domme mensen heb je en dan niet alleen de Nederlanders maar laat men schrijven de doorsnee westerse man die zich laat naaien door hun verliefdheid.
Dommer kan je niet zijn..... Emoticon: Stupid Emoticon: Bye byeVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

pelaut
User
spacer line
 

Beste Ziel, blij te horen dat je nu ergens terecht bent gekomen waar je gelukkig bent en lekker van je oude dag kunt genieten. Het hoeft soms niet zo ingewikkeld te zijn. Als je een eigen plek hebt waar je het naar je zin hebt (lekker weer, schoon en veilig), met mooi uitzicht, een gezellig praatje en een koud potje bier op z'n tijd is er misschien niet zo heel veel meer te wensen over. Wat dat betreft mag je jezelf best gelukkig prijzen, geniet ervan!spacer line  

Hallo Malam, door omstandigheden ben ik een tijdje uit de lucht geweest. Nou neem van mij aan dat ik:

a. Spacehollander niet ben.
b. Geen opnaaier ben, als ik iets post hier is dat met een reden.
c. Als ik niet kan of wil reageren dan heeft dat ook een reden.

Vindt het ongepast en vrij brutaal van U dat U mijn naam bezoedeld, ik zelf laat alle personen altijd in hun eigen waarde en zal hun ook altijd respecteren, meer wil ik ook niet zeggen over uw gedrag.

Met vriendelijke groet,
Gerry Harmszieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 


Op 25-08-2019 14:40 schreef pelaut:
Beste Ziel, blij te horen dat je nu ergens terecht bent gekomen waar je gelukkig bent en lekker van je oude dag kunt genieten. Het hoeft soms niet zo ingewikkeld te zijn. Als je een eigen plek hebt waar je het naar je zin hebt (lekker weer, schoon en veilig), met mooi uitzicht, een gezellig praatje en een koud potje bier op zn tijd is er misschien niet zo heel veel meer te wensen over. Wat dat betreft mag je jezelf best gelukkig prijzen, geniet ervan!

Heel hartelijk dank pelaut voor deze mooie woorden en zo zie je maar weer een gewaarschuwd mens is een mens die zich die waarschuwingen niet langs zich neer leg.
Mijn jaren lange ervaringen met vallen en opstaan heeft mij tot dit gebracht.
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

Toen ik naar Indonesia verhuisde ben ik bewust niet in de buurt van mijn schoonfamilie gaan wonen. Ook mijn partner was daar blij mee want ze weet dat ze er weinig aan kan doen als de familie over de vloer blijft komen.

Op deze manier bewaarden we voldoende afstand en ook een goede verstandhouding met de familie.spacer line  


Op 25-08-2019 18:17 schreef gerry harms:
Hallo Malam, door omstandigheden ben ik een tijdje uit de lucht geweest. Nou neem van mij aan dat ik:

a. Spacehollander niet ben.
b. Geen opnaaier ben, als ik iets post hier is dat met een reden.
c. Als ik niet kan of wil reageren dan heeft dat ook een reden.

Vindt het ongepast en vrij brutaal van U dat U mijn naam bezoedeld, ik zelf laat alle personen altijd in hun eigen waarde en zal hun ook altijd respecteren, meer wil ik ook niet zeggen over uw gedrag.

Met vriendelijke groet,
Gerry Harms


Wacht met volle interesse op repliek van Malam. Emoticon: Party!
Kan me niet voorstellen dat Malam dat zonder enige onderbouwing schreef.
Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Volkomen zinloos Jak.
Gerry is een Indo, een internetreiziger en EU globetrotter die af en toe uit het narcistische sociale media circuit stapt om op Indahnesia wat losse flodders te lanceren zoals "Hoe zit het als ik een eigen bedrijf wil opstarten op java", vervolgens geen fatsoenlijke antwoorden geeft op vragen wat hij precies wil en dan na maanden weer een boer hier komt laten. Emoticon: Stupid
Deze zakenman die zich op de sociale media opwerpt als "Project finance, Sales training, Coaching, PR.vertegenwoordiger" en van zaken die in Indonesië strikt verboden zijn (wat hij verdomd goed weet) en zegt familie te hebben in Indonesië wat gezien zijn Indo achtergrond logisch is, tracht hier Indo eigen in een slachtofferrol te kruipen, wat bijzonder herkenbaar is voor deze bevolkingsgroep. Emoticon: Yes!

Ter aanvulling Gerry, java wordt geschreven met een hoofdletter Java, net als bijvoorbeeld malaga wordt geschreven met een hoofdletter Malaga dus, en op de handel in CBD olie staat in Indonesië levenslang of zelfs de doodstraf. Emoticon: Bye bye
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.75,202,192 topic views - 233,618 posts - 13,687 topics - 24,399 members - last post @ 16-09-2019 15:07 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2019
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

123,275,774 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com