indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Tickets, luchtvaart en vervoer > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

secret108
User
spacer line
 

Hallo allemaal ik heb een vraagje:
Ik wil volgend jaar een reis maken vanuit Amsterdam naar de Molukken maar daarna wil ik een binnenlandse vlucht nemen naar Tual. En omdat ik al vanuit NL 30 kg meeneem en binnenlandse vlucht Max 20 kg is, is dan ook mijn vraag hoeveel per kg moet ik dan betalen als ik binnenlandse vlucht neem met 30 kg..?

En vanuit Ambon weer wil ik een reis maken naar Bali of Surabaja of Batam....?

Kan iemand mij tips of tools geven ?

Alvast bedankttotto
User
spacer line
 

Meestal maar een paar euro voor die 10 of 15 kg extra. Staat op je ticket hoeveel je mee mag nemen.
Eerst inchecken, daar krijg je een briefje, vervolgens naar een loket om te betalen. Met het betaalbewijs weer naar de incheckbalie waarna je je boardingpas krijgt.


Toto Travel.com

spacer line  

Geef even aan met welke maatschappij je de binnenlandse vlucht wil doen.
Garuda is 30 kg check in en dan kun je nog een kg of 15 in je trolley (handluggage) meenemen.

En check gewoon de websites van de overige maatschappijen. Zeer waarschijnlijk staat het overal vermeld.


Heldere ziende

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Secret108
Tenzij hier iemand recentelijke ervaring heeft met een bepaalde maatschappij kan hier geen exact antwoord op gegeven worden. Het is via internet nogal een gezoek om erachter te komen wat de tarieven zijn, áls het al gevonden kan worden.

Ik heb veel ervaring met binnelandse vluchten en ook met overbagage. Die paar euro (Totto) kan soms behoorlijk tegenvallen. Ik heb eens Rp 300.000 (met de koers destijds 20 euro) moeten bijbetalen en dat was meer dan eenderde van de ticketprijs. (ik zeg dat ook omdat tickets Ambon-Langgur relatief duur zijn)

Op Tual (luchthaven heet Langgur) vliegt op het moment Wings en Garuda. De tarieven van Wings zijn lager maar bagagevrijdom is 10 kg. Omdat er bij Wings niet één tarief is (dat verschilt nl. per traject) kun je daarom het best de maatschappij zelf benaderen.
Het volgende voorbeeld: ik vloog een tijd terug van Larantuka naar Bajawa (beiden Flores) met een transit in Kupang. Dat was één maatschappij en één ticket. Maar er waren twee tarieven, eentje van Larantuka naar Kupang en eentje van Kupang naar Bajawa. Ook dat das behoorlijk alles bij elkaar. (en uiteindelijk ook nog hetzelfde vliegtuig)

Regels en tarieven veranderen ook regelmatig. Ticketaanbieders hebben vaak geen geupdate info, dus gewoon bij de maatschappij zelf informeren.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

elsbeth
User
spacer line
 

Ik herinner mij dat toen ik eind 2016 van Ambon naar Langgur vloog het maximum bagagegewicht 10 kg was. Ik heb er toen voor gezorgd dat ik sowieso voor de hele reis niet boven de 10 kg uitkwam. Ga je iets heel bijzonders doen/meenemen dat je het over 30 kg bagage hebt? Ik denk dat je je bagage in Ambon ook wel kunt scheiden, er is avst op het vliegveld wel een kluis waar je voor een paar dagen de bagage kunt stallen die je voor Kei niet nodig hebt. Of anders achterlaten in hotel in Ambon. Ga je serieus rondreizen met 30 kg?secret108
User
spacer line
 

iedereen bedankt voor jullie antwoorden en bedankt dt jullie mee willen denken.
Groetjes ik ga nu ff goed plannenAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 24-11-2018 22:42 elsbeth wrote:
Ik herinner mij dat toen ik eind 2016 van Ambon naar Langgur vloog het maximum bagagegewicht 10 kg was. Ik heb er toen voor gezorgd dat ik sowieso voor de hele reis niet boven de 10 kg uitkwam. Ga je iets heel bijzonders doen/meenemen dat je het over 30 kg bagage hebt? Ik denk dat je je bagage in Ambon ook wel kunt scheiden, er is avst op het vliegveld wel een kluis waar je voor een paar dagen de bagage kunt stallen die je voor Kei niet nodig hebt. Of anders achterlaten in hotel in Ambon. Ga je serieus rondreizen met 30 kg?
Ik weet het niet zeker maar een locker lijkt me niet iets wat op Ambon airport aanwezig is.

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om veel bagage mee te nemen. Voor mensen hier met familie in Indonesie of die weer voor langere tijd terug gaan naar Indonesie is dat herkenbaar denk ik. Ik neem ook altijd veel mee en zit met bagage altijd rond 22, 23 kg als ik heen ga. Zo blijft de schade beperkt en het valt niet altijd te voorspellen of uit te rekenen. Er zit verschil in de afstellingen van de weegschalen - inchecken in Labuan Bajo, bagage ophalen in Denpasar en meteen weer inchecken: verschil ruim 1 kg; een verschil van bijna 2 kg heb ik ook ooit meegemaakt. Soms gebeurt het ook dat er helemaal niets wordt gerekend (maar met Wings ALTIJD).

Zeker als je alleen reist is (ik weet niet of dat hier het geval is) het vaak (meer) puzzelen. Elke keer als ik vertrek blijven er op het laatst toch dingen achter omdat het (met name qua volume) niet past.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

koming
User
User icon of koming
spacer line
 

Ben een paar maanden geleden van Jakarta naar Ambon gevlogen met Batik Air en met 30 kilo bagage inderdaad. We hadden de bagage zo verdeeld dat we 5 kilo overgewicht hadden en uit mijn hoofd gezegd heb daar 186.000 IDR voor betaald, maar ik kan het mis hebben want ik weet het niet meer zo goed
Overigens is Ambon niet zo'n courante bestemming als je zou denken, de dag dat we zouden vertrekken werd de vlucht gecancelled om onduidelijke reden (waarschijnlijk te weinig passagiers) en een dag later werden we in Makassar in een vliegtuig gezet waar nauwelijks iemand in zat. Lockers heb ik in Ambon niet gezien.
De andere kant op nl. van Ambon naar het westen zitten toestellen veel sneller vol.spacer line  

Of Lion Air Cargo. Werkt uitstekend, niet duur.


Heldere ziende

spacer line  

Zoals Annemieke zegt: Iedereen heeft zn redenen om veel bagage mee te nemen.
Ongeveer elke NLer neemt zoveel mogelijk bagage mee.
De meesten die ik ken gaan tot de max met vooral eten. Ik ook.


Heldere ziende

zieleffe
User
spacer line
 

Ik ook te veel bagage 2 koffers vol een overgewicht van meer dan 10 kilo .
Kreeg een vrouw die zei mij dat ik het bij moest betalen en heb haar vriendelijk gevraagd begrip voor te hebben ik ben geen toerist .
Toen kwam ik er van af met 5 kilo bij betalen 105 euro.
Toch redelijk en belangrijk die dame zat op de juiste stoel zulke moet er meer zijn. Emoticon: ShinyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

Fiks bedrag Ziel. Dat is dure kaas (of wat je overbagage ook was).

Als ze overbagage roepen, dan kun je spul eruit halen en als handbagage meenemen. Scheelt 105 euri.


Heldere ziende

zieleffe
User
spacer line
 

ja J-S maar die had ik ook al vol met twee rugzakken en met een handback ... Emoticon: Yeah right!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik neem aan Ziel dat dit voor de intercontinentale vlucht naar Jakarta was?
De regel daarvoor vroeger was dat 1% van het enkele reis tarief first class was. (hoewel veel maatschappijen dat niet meer hebben)
Dat je van de 10 kg er maar 5 moet betalen komt mij bekend voor, dat heb ik ook eens gehad. Toen de meeste maatschappijen vroeger nog maar 20 kg hanteerden kwam het vaak voor dat mensen meer gewicht bij zich hadden. Vroeger werd er vaak tot 25 kg niet moeilijk gedaan. Dat veel maatschappijen naar 30 kg zijn gegaan zou daar mee te maken kunnen hebben.
Blijkbaar is er behoefte aan die 30 kg.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  

Dat was dan wel heel vroeger A M.
KLM (20kg) zeikt al vanaf 20,5 kg
Garuda (30 kg) doet niet zo moeilijk met 33 kg (wel t maximum)

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Ziel: Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud 30 kg kaas en worst?


Heldere ziende

45havana
User
spacer line
 

Ben met KLM naar indonesie gekomen op 1/5/2018 en kon 2x 23kg meenemen.Terug straks ook 2x 23kg. Emoticon: Party! Emoticon: Party!zieleffe
User
spacer line
 

Met twee"en ja dan kan het maar niet alleen of je betaald bij KLM 100euro extra voor een koffer.
Ik had dit alleen bij me, het was gewoon te gek maar ja je wilt wat meenemen gekochte spulletjes van Ection een elektrische langwerpige bakplaatje en ja veel worsten en kaas.
Dat kaas was al meer dan 10 kilo gewogen ook wel meer en die worsten 6 kilo.
Koolboxen en ja wat kleren veel onderbroeken van de Hema en van Zeeman.
Je zit zo snel aan die 30 kilo dus ja het was wel duur maar ja ik eet nu nog kaas en worst..
Maar goed ze zei dat ik 300 euro moest betalen, ze heeft mee rekening gehouden dus 5 kilo overgewicht betaald Emoticon: Yeah right!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

jupje
User
User icon of jupje
spacer line
 

Ik mocht met Turkish Airlines, dit jaar bij wijze van uitzondering eens vanaf Amsterdam, 2 x 30 kg meenemen, maar daar had ik totaal geen behoefte aan, het werd ongeveer 2 x 18 kg.
Ik voel me niet echt geroepen als koeli op te treden, want die twee grote koffers zijn altijd voor mijn rekening, de vrouw des huizes gaat met die twee handbagage trolleys van 8 kg.
Eerst een stukje met de bus, en dan moet ik met de trein tegenwoordig ook nog eens in Utrecht overstappen, en dan nog een keer een transit in Istanbul, en in Jakarta, voor mijn binnenlandse vlucht naar Solo.
We zijn, ondanks de korte transits, toch telkens minimaal 24 uur onderweg, zelfs al neem ik Garuda.
Hoewel er 's avonds nog een late vlucht is met Citylink (we komen meestal rond 18 uur aan) prefereer ik dus toch een overnachting in de buurt van SH.
Maar met z'n tweeën toch nog voldoende sterke drank, kaas en olee2 voor een half jaar kunnen meenemen.
En de rest halen we wel hier bij de Giant of Carrefour.


it's good to touch the green, green grass of home

spacer line  

8 kg/trolley? Netjes.
Red ik nooit. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud


Heldere ziende

jupje
User
User icon of jupje
spacer line
 


Op 26-11-2018 10:36 schreef jakarta-snacks:
8 kg/trolley? Netjes.
Red ik nooit. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud

En daar zit ook nog de laptop bij.
Ik neem in de handbagage het hoogstnoodzakelijke mee voor onderweg, en die overnachting in Jakarta.
Ik heb nooit de behoefte gehad veel mee te nemen met vliegreizen.
Ik zou bij wijze van spreken alleen met handbagage hier naar toe kunnen vliegen.
Wat verschoningen, paar bermuda's en enkele shirtjes,
Zo komt Joep Splinter door de winter.


it's good to touch the green, green grass of home

45havana
User
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Zeleffe, ik reis sinds 2012 altijd alleen en heb altijd een open ticket dus 1 jaar geldig. Emoticon: Smilespacer line  

Kaas en worst is in Jakarta toch ook wel te koop?

Ik heb die regelmatig zien liggen.
Hollandse kaas en Duitse worst.
De echte, geen neppers.

Als je er zoveel voor moet betalen om ze mee te nemen ben je goedkoper uit om ze in Jakarta te kopen.spacer line  


Op 26-11-2018 17:25 schreef Erik Manado:
Kaas en worst is in Jakarta toch ook wel te koop?

Ik heb die regelmatig zien liggen.
Hollandse kaas en Duitse worst.
De echte, geen neppers.

Als je er zoveel voor moet betalen om ze mee te nemen ben je goedkoper uit om ze in Jakarta te kopen.


Ja, waardeloze "gouda" kaas of je betaalt penning 16.
Goede kazen en worsten daar nog nooit gezien.

Nog nooit extra hoeven te betalen. Gaat niet gebeuren ook.


Heldere ziende

totto
User
spacer line
 

Weet iemand wat tegenwoordig overgewicht per kg kost bij Garuda voor een binnenlandse vlucht Jakarta-Yogya?


Toto Travel.com

jstar
User
spacer line
 

Normaal gesproken 1,5% van de ticket prijs per kilo. Maar er zijn uitzonderingen voor verschillende routes.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,013 posts - 13,759 topics - 35,452 members - last post @ 16-10-2021 17:06 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,272,388 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com