indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (2 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Sanneh
User
spacer line
 

Goedenavond allemaal,

Ik heb me even aangemeld op deze site omdat ik helaas niet de juiste informatie kan vinden op het internet en telefonisch hebben wij ook niet de antwoorden kunnen verkrijgen waar wij op hoopte.

Ik wil mijn Partner uit Indonesië/Lombok voor vakantie over laten vliegen naar NL zodat hij er bij kan zijn tijdens de geboorte van ons kindje.
Nu ging ik ervan uit dat hij naar de ambassade in Jakarta zou moeten om daar het visum te maken, maar ik hoorde van verschillende bronnen dat het ook mogelijk is om het visum aan te vragen bij het consulaat op Bali. (Wat in ons geval makkelijker zou zijn).
Mijn partner heeft al verschillende telefoontjes gepleegd naar het consulaat met helaas weinig succes, ook via de website kom ik er niet uit.
Mijn partner heeft het nummer gebeld van het consulaat op Bali (wat ik op een site heb gevonden) maar de mensen die daar werken zeggen dat het daar niet mogelijk is om het visum te maken, maar dat het wel mogelijk is bij een ander Nederlands consulaat op Bali. Echter geven zij mijn partner een nummer wat verder niet werkt en meer informatie krijgt hij niet van hun (erg vervelend en helaas zijn ze niet zo behulpzaam)
Nu is het ons ook onduidelijk of hij van te voren een afspraak moet maken, ook hier vind ik niet de juiste informatie over.
Nu hebben wij besloten dat hij a.s. maandag naar Bali gaat om te gaan kijken waar hij het visum aan kan vragen, maar dit is dus zonder afspraak.
Om teleurstellingen te voorkomen hoop ik dus via hier antwoorden te krijgen op mijn vragen.

- Bij welk consulaat op Bali kan je een aanvraag voor een visum naar Nederland doen?
- Moeten wij van te voren een afspraak maken, of kan mijn partner zonder afspraak terecht?
- Is het uberhoud wel mogelijk om het visum aan te vragen op Bali of zou mijn partner beter naar de ambassade in Jakarta kunnen gaan?

BVB Dank, ik hoop dat er iemand is die mij kan helpen! Emoticon: Smile
Groetjes Sannespacer line  

Het consulaat op Bali is slechts een honorair consulaat, dus geen echt consulaat met ambassade personeel. Het is een reisbureau dat ook op free-lance basis consulaire zaken behartigd mocht dat nodig zijn.

Hieronder de contact gegevens:
https://www.nederlandwereldwij(...)igingen-in-indonesie

Deze honoraire vertegenwoordiger zal zelf geen visum kunnen verstrekken, alleen als een soort tussenloket dienen die de aanvraag in ontvangst neemt en controleerd of alles compleet is. Vervolgens zal die de aanvraag naar de ambassade in Jakarta doorsturen waar het visum al dan niet wordt verstrekt. Dit wordt daarna weer terug gestuurd naar het consulaat.

Er is dus niet nog een ander Nederlands consulaat op Bali.

Toen ik nog in de Minahasa woonde was ik ook consulair vertegenwoordiger voor de ambassade. Ik hield elke week spreekuur voor de ambassade en kon toen ook visumaanvragen in ontvangst nemen. Na controle stuurde ik dan de hele zwik door naar Jakarta en kreeg na een tijdje de paspoorten met visa weer terug. Kon de aanvrager z'n visum bij mij afhalen. Het was een extra service van de ambassade zodat mensen die op eilanden ver weg van de ambassade woonden niet extra naar Jakarta hoefden te reizen, maar wat meer in de buurt de aanvraag konden indienen en ophalen.

Hoe nu alles verloopt weet ik niet. Met name het interview is nu veel belangrijker dan vroeger. Als je toen je papieren maar in orde had, was het al gauw goed.asepers
User
spacer line
 

http://www.vfsglobal.com/netherlands/indonesia/

echt alle papieren op orde hebben en kan alleen op afspraak via internet.
zomaar langs gaan kan niet,wordt geen toegang verleend.jstar
User
spacer line
 

Inderdaad. Veel landen, niet alleen Nederland, gebruiken de diensten van VFS Global trouwens. In Bali zitten ze in Benoa Square, dat is redelijk dicht bij de luchthaven, op de weg naar Jimbaran. Kijk uit met Google Maps want ik denk dat die een verkeerd adres geeft.

Naar Jakarta gaan heeft eigenlijk alleen zin als de Nederlandse echtgeno(o)t(e) erbij is. Dan kan je namelijk (nog) wél op de ambassade/consulaat terecht. Anders is het VFS Global in Kuningan City. De beveiliging van VFS doet trouwens gigantisch moeilijk; ze laten echt alleen de persoon door die de aanvraag doet. Maar het is redelijk hypocriet want (reis)agenten met een stapel paspoorten worden wél doorgelaten.

Als de Nederlander garant staat, hebben ze bij VFS een standaard document dat door de persoon moet worden ingevuld en getekend. Zeker een document opstellen met het doel* van de reis!!! Door jouzelf geschreven, liefst in het Nederlands en eronder in Engels of Bahasa! Zorg ervoor dat de (terug)vlucht geboekt is.

*Vermeld de bevalling!Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Heeft iemand hier ervaring met het aanvragen van een visum via VFS Global in Kuta?


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.64,989,898 topic views - 229,425 posts - 13,647 topics - 19,924 members - last post @ 12-12-2018 06:02 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2018
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

109,862,093 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com