indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  


Op 24-07-2020 10:35 schreef Kongkalikong:

[quote verwijderd]


[quote verwijderd]


Maar goed, het is Rutte, dus spugen, trappen, kotsen.

Aanname en klinkklare onzin. We hebben het in dit geval over ongelooflijk veel miljarden.


kennelijk zijn er in die geldspons-landen opeens politici/media/opiniemakers die heel goed begrijpen dat als je om geld vraagt, er een verplichting bijkomt.

Nou, nog niet zo heel lang geleden schreeuwde Italië om verplichting-vrij geld. Gift. Zonder voorwaarden. Of ben je dat alweer vergeten?


Of hebben ze in die landen ook zo hard mogelijk geroepen?

Ja. Zie mijn laatste zin van bovenstaand


Nuance .... we raken het kwijt.

Dankje de koekoek! Nuance. Nogmaals, we hebben het over tig miljarden belastinggeld van Nederland. Geld van de Nederlandse belastingbetaler. "Nuance".

Enfin, bovenstaand stukje van Malam wordt een ding. Men vecht nu al om het been.
Nu is het de vraag: Moet die verdeling van de binnenkomende giften en leningen voorafgaand al besloten worden of worden de giften en leningen overgemaakt en "we zien dan wel verder".
Sowieso las ik al dat er 30% besteed moet worden aan "klimaat". Grappig. Krijgt Frenske Timmerklus toch een deel van uw belastinggeld geld via een omweg.
Van dat geld kunnen heel wat bomen worden gekapt voor energie uit "biomassa" (de bossen uit de Baltische staten en Noord Amerika).


Heldere ziende

spacer line  

Als het dezelfde "nuance" is als destijds met Griekenland...

JKdJ riep nog "elke euro terug. Mét rente".
Welnu, er is nog geen euro terug, laat staan rente.


Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Man man man wat een geharrewar over die k.t mondkapjes hier in Nederland, ik begin steeds meer de indruk te krijgen dat er bij het RIVM en het Outbreak Management Team een stelletje eigenwijze pepernoten zitten die niet op een beslissing terug willen komen omdat ze dat na maanden tegen de stroom in zwemmen als een nederlaag zien.

Mocht dit zo zijn, dan kan ik maar één ding zeggen, dat is spelen met de volksgezondheid alleen maar omdat ze niet toe willen geven dat mondkapjes wel degelijk het aantal besmettingen kan reduceren, wat ze vanaf het begin hebben bestreden.

Het motief waar ze al van het begin mee schermen, als mensen mondkapjes dragen dan worden ze nonchalant, denken dat ze bescherming hebben en dan nemen ze de 1.5 meter niet meer in acht.

Welnu dames en heren deskundigen van deze twee teams, zwerm eens een aantal dagen uit in Nederland en zet jullie kloot ogen open, zonder mondkapjes nemen minstens 70 % van de Nederlanders de afstand van 1.5 meter niet meer in acht, in drukke winkelstraten, supermarkten, horeca en in toeristische gebieden kruipen ze als kuddedieren op en in elkaar.

Als dat dan toch zo is, dan heeft het dragen van mondkapjes op plekken waar veel mensen bij elkaar komen wel degelijk zin, waarom blijven ontkennen en uitstellen, terwijl een kind kan zien dat het dragen van mondkapjes op drukke gelegenheden er gewoon gaat komen, net zoals in nagenoeg alle landen van de wereld.

Ik schreef al eerder dat ik een mondkapje op zet in de supermarkt, louter en alleen om mensen uit mijn buurt te houden, dat lukt want er zijn behoorlijk wat mensen die me dan mijden en aankijken alsof ik melaats ben, met dank aan de eigenwijze pepernoten van het RIVM en Management Outbreak Team, die min of meer uitdragen dat het dragen van mondkapjes voor besmette mensen is.

De broek zakt toch ogenblikkelijk op je enkels als je leest dat het hoofd IC van Erasmus MC Gommers die ook in het Managment Outbreak Team zit toegeeft zich kapot te zijn geschrokken tijdens zijn vakantie in Zeeland en dat hij altijd een mondkapje bij zich draagt voor in drukke gebieden, terwijl zijn team al maanden het dragen van mondkapjes zit af te raden. Emoticon: Stupid

Weliswaar waren het volgens Gommers hoofdzakelijk Duitsers en Belgen en op de vraag en Nederlanders dan. Emoticon: Confused

We zien geen toename in opnames wel het aantal besmettingen, maar dat komt omdat we meer testen, dus we zien geen noodzaak om extra maatregelen te nemen, aldus Gommers, maar dat was de vraag niet Emoticon: Nooo

Gompie geeft wel toe dat hij de Hema was uit gevlucht en voor de zekerheid altijd een mondkapje bij zich te dragen voor gebruik in drukke gebieden, je bent een lekker geloofwaardig Outbreak Management Team lid Gompie. Emoticon: Clown

Het verhaal van deze Belgische viroloog Marc Van Ranst komt stukken geloofwaardiger over. Emoticon: Yes!

https://www.ad.nl/buitenland/n(...)-voorkomen~a3986116/spacer line  

Eh ja.
Maskertjes herinneren er eenieder aan: afstand aub.
Dus, integendeel wat eerder hier is beschreven, hebben maskers toch wel zin.
Toch?

Ik snap het punt ook eerlijk gezegd niet. Zet gewoon dat masker op je knar. Klaar.
Een barriere, hoe klein ook, is toch een barriere. Dat dus + "afschrikwekkend".

Op zich hier ook wel fijn eigenlijk, want talloze mensen die je hier midden in je gezicht volhoesten. Alsof ze het erom doen, denk ik soms.

Ik hoop dat dit China virus toch wel een keer uitdooft. Vrees echter dat dat erg lang gaat duren..


Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Paniek paniek paniek, Gompie ziet geen verhoging van IC gevallen (zijn belang) de nagemaakte draagt overigens wel een mondkapje op zak volgens zijn eigen zeggen. Emoticon: Stupid

En dannnnnnnn hebben we weer Ab die voor de dag wordt getrokken in "OP1" wat inmiddels was omgekat naar "AB1", we gaan naar de kloten volgens Ab en zowaar hij lijkt nog gelijk te hebben ook. Emoticon: Yes!

https://www.ad.nl/video/ab-ost(...)erg-ongerust~p159472

Winkelcentrum Hoogvliet, één grote klote bende van op elkaar klittende klojo's het is te bizar voor woorden, nog erger, draag je een mondkapje dan wordt je behandeld als een melaatse, waar zit het verstand van mensen, hebben ze nog enige mededogen met kwetsbare mensen. Emoticon: ConfusedAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Je ziet wel steeds meer mensen met een mondkapje maar tegelijkertijd ook veel mensen die het niet zou nauw meer nemen met de afstand.
Mandjes en karretjes in supermarkten worden de halve tijd door mensen ook niet meer ontsmet en winkels zelf worden steeds slordiger met het voorzien van tissues, ontsmettingsmiddel en handgel. Alleen boodschappen gaan doen gebeurd ook steeds minder, met een beetje pech kom je, zeker in de vakantietijd complete gezinnen tegen met rondrennende kinderen.

Aan de andere kant zit Nederland ergens in het midden mbt besmettingen (naar inwoneraantal) zonder die mondkapjes. En dan nog het gedoe over of het nu wel of niet verplicht gesteld mag worden.

Persoonlijk vind ik dat er meer gehandhaafd moet worden op die afstand en als dat niet mogelijk is een mondkapje.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 01-08-2020 23:13 Anne Mieke wrote:

Persoonlijk vind ik dat er meer gehandhaafd moet worden op die afstand en als dat niet mogelijk is een mondkapje.
Anne Mieke het winkelcentrum in Hoogvliet is compleet, alles wat een mens nodig heeft is er te koop, drie gigantische xl supermarkten, Appie Heijn, Bas vd Heijden en Lidl, aan de voorkant een enorme parkeerplaats (gratis) en aan de achterkant een parkeergarage (ook gratis).

Hoogvliet 35.000 inwoners, ingeklemd tussen Albrandswaard 25.000 inwoners en Nissewaard met 85.000 inwoners, vanuit Albrandswaard en Nissewaard is het hoogstens 15 minuten rijden om bij het winkelcentrum Hoogvliet te komen.

Winkelcentrum Spijkenisse (75.000 inwoners) betaald parkeren, 4 km verder over de brug Hoogvliet gratis parkeren en een completer winkelcentrum, parkeren op 20 m afstand van één van de grootste Lidl zaken van Nederland, we hoeven geen helderziende te zijn om te weten wat voor tonelen zich hier soms afspelen. Emoticon: Blush

Daar is geen handhaven aan Emoticon: Nooo mondkapjes bieden dan nog enige bescherming.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 02-08-2020 11:36 Malam wrote:

[quote removed]
........we hoeven geen helderziende te zijn om te weten wat voor tonelen zich hier soms afspelen. Emoticon: Blush

Daar is geen handhaven aan Emoticon: Nooo mondkapjes bieden dan nog enige bescherming.
Dat snap ik, zeker als er met complete families er een uitje van wordt gemaakt.

Deze is helemaal verschrikkelijk
https://www.nu.nl/binnenland/6(...)l#coral_talk_wrapper

en wij vinden onszelf beschaafde landen.... Emoticon: SadleyNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

harlys
User
spacer line
 

Tja,

Ik bepaal mijn eigen regels zegt Burgemeester Ahmed Aboutaleb verwijst mensen die vinden dat de mondkapjesplicht in het centrum van Rotterdam indruist tegen de grondrechten.

Ik heb een brief van het kabinet waarin staat dat ik dit mag doen. naar de landelijke politiek. "Als die discussie aan de orde is, moeten ze in Den Haag zijn." De Rotterdamse burgemeester heeft er alle vertrouwen in dat de mondkapjesplicht, die woensdag ingaat op meerdere plekken in de stad, juridisch is het dichtgetimmerd. Emoticon: Party!

Wil ik nog wel eens zijn of dit gerechtvaardigd is. Emoticon: Angry

https://www.rijnmond.nl/nieuws(...)recht-naar-Den-Haag?


Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Tja ik snap best wel dat er mensen (zeker uit de boerenknerpen provincie Fryslân) zijn die heel veel moeite hebben met de burgemeester van Rotterdam Aboutaleb met Marokkaanse roots die daar inmiddels 9 jaar met heel veel steun van de Rotterdammers zit (één van de beste die we ooit hebben gehad. Emoticon: Yes! )

Deze burgemeester krijgt de volle steun van Den Haag, anders wordt er wel een noodwet in het leven geroepen, een beetje politiek onderlegd persoon die niet door ultra rechts is vergiftigd weet dat, ze laten de toonaangevende burgemeester van het economische hart van Nederland niet zakken. Emoticon: Nooo

Je kan je natuurlijk helemaal vast gaan houden aan de uitspraak van de om aandacht vragende Jan Brouwer, hoogleraar Recht en samenleving aan de Rijksuniversiteit Groningen dat het niet kan, welnu deze man heeft te weinig moeder tiet gehad en schreeuwde om aandacht 5 dagen geleden, maar is inmiddels alweer ondergedoken in zwijgzaamheid. Emoticon: Bye byejstar
User
spacer line
 

Het is toch ongelofelijk dat naast een paar Trump aanhangers in de VS en neonazi's in Duitsland er maar één volk in de wereld is die zoveel problemen blijkt te hebben met die maatregelen?

Ook al is het niet wettelijk waterdicht vind ik het wel weer sprekend dat er mensen zijn die blijkbaar naar de rechtbank willen stappen als ze beboet worden door het niet dragen van een mondkapje in een winkel of Rotterdam centrum.

Het druist in tegen onze vrijheden! Hoe naief kan je zijn.totto
User
spacer line
 

Net terug uit de Elzas. Mondkapjes overal BINNEN verplicht. Ook als je een restaurant of parkeer garage binnengaat. Maar doordat men verder erg simpel bezig is zal dat niet werken,
Als je ziet dat als je in een restaurant de kaart krijgt je eerst je handen dient te ontsmetten, prima. Maar...... vervolgens gaat de ober buiten zijn vrienden gedag zeggen met veel handen schudden en soms ook zoenen. Emoticon: Yes! . Afstand houden kennen ze niet; wat is dat?
Vervolgens zegt men dan; het werkt niet. Naar mijn mening hebben we hier die dingen wel beter in de hand gehouden. Mondkapje in winkels en dergelijke went snel heb ik gemerkt.


Toto Travel.com

spacer line  

Vanavond NL tijd Corona persconfererentie.
Nieuwe maatregelen of niet?


Heldere ziende

spacer line  

Och jee.
Wordt het eindelijk wat warmer in Nederland en worden alle superlatieven uit de kast gehaald, waaronder "superhittegolf".
Het global warming angstzaaien gaat verder met "zeer uitzonderlijk" etc.

"De temperatuur bij het KNMI in De Bilt is donderdagmiddag opgelopen tot boven de 30 graden" . Enorme hitte.

Manmanman zeg. Wat een hysterie voor twee dagen van een graad of 33 (weerplaza) en dan al afnemend.


Heldere ziende

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 06-08-2020 19:01 jakarta-snacks wrote:
....Manmanman zeg. Wat een hysterie voor twee dagen van een graad of 33 (weerplaza) en dan al afnemend.
Het is geen 2 dagen maar minstens een week. Vandaag was het hier 33C, morgen en overmorgen wordt 36C verwacht, zondag en maandag 37C en daarna 36C en gaat naar beneden tot 32C volgende week donderdag.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 06-08-2020 11:51 jakarta-snacks wrote:
Vanavond NL tijd Corona persconfererentie.
Nieuwe maatregelen of niet?
-Bij reserveren in de horeca moet nu naam en telefoonnummer oid worden opgegeven
-Het studentenjaar wordt in afgeslankte vorm ingeluid
-Reizigers uit oranje gebieden wordt verzocht (geen verplichting) zich te laten testen; er komt een teststraat op Schiphol, daarna ook op andere luchthavens.
-Bevoegdheden van burgemeesters worden uitgebreid bv mbt mondkapjesplicht, het sluiten van straten, parkeerplaatsen etc.

Vooral jongeren werden meerdere malen aangesproken door Rutte.
Er komt dus geen mondkapjesplicht voor heel Nederland bijvoorbeeld.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  

Ik lees nu al her en der dat het een slap beleid is van de regering, wat ik mij best kan voorstellen. Als er verplichting was gekomen had de regering er een politiestaat van gemaakt, aldus de internethelden.

Jammer dat mensen hun verantwoordelijkheid niet nemen (overigens lang niet iedereen) en dan naar de regering kijken. Tegelijk een groep die alles onder een juridische loep bekijkt omdat Nederland zogenaamd in een politiestaat is veranderd de afgelopen maanden.

Ik leerde vroeger (/onlangs) met maatschappijleer dat een vrije wereld gedragen wordt door verantwoordelijk gedrag.spacer line  


Op 06-08-2020 19:44 schreef Anne Mieke:

[quote verwijderd]
Het is geen 2 dagen maar minstens een week. Vandaag was het hier 33C, morgen en overmorgen wordt 36C verwacht, zondag en maandag 37C en daarna 36C en gaat naar beneden tot 32C volgende week donderdag.


Ah ok, paar dagen meer volgens voorspellingen. De enige bloedhitte die ik nooit zal vergeten, was die van 1976.


Heldere ziende

spacer line  


Op 06-08-2020 21:08 schreef Kongkalikong:
Ik lees nu al her en der dat het een slap beleid is van de regering, wat ik mij best kan voorstellen. Als er verplichting was gekomen had de regering er een politiestaat van gemaakt, aldus de internethelden.

Jammer dat mensen hun verantwoordelijkheid niet nemen (overigens lang niet iedereen) en dan naar de regering kijken. Tegelijk een groep die alles onder een juridische loep bekijkt omdat Nederland zogenaamd in een politiestaat is veranderd de afgelopen maanden.

Ik leerde vroeger (/onlangs) met maatschappijleer dat een vrije wereld gedragen wordt door verantwoordelijk gedrag.


Precies.
Begin bij jezelf. Gewoon de regels volgen en er proberen alles aan te doen deze ellende in te dammen. Ook al wordt door velen gezegd dat maskers niet helpen.

Wel las ik een zorgelijk verhaal over die ventilatie in een verzorgingstehuis...


Heldere ziende

spacer line  

"Ongeveer 45 procent van de horecasector is technisch failliet. Veel bedrijven moeten een flinke financiële achterstand inlopen, waardoor het goed mogelijk is dat de grote pijn pas in het vierde kwartaal of begin volgend jaar zichtbaar wordt."

www.nu.nl/economie/6069242/hor(...)financiele-klap.html


Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 06-08-2020 19:01 jakarta-snacks wrote:
Och jee.
Wordt het eindelijk wat warmer in Nederland en worden alle superlatieven uit de kast gehaald, waaronder "superhittegolf".
Het global warming angstzaaien gaat verder met "zeer uitzonderlijk" etc.

"De temperatuur bij het KNMI in De Bilt is donderdagmiddag opgelopen tot boven de 30 graden" . Enorme hitte.

Manmanman zeg. Wat een hysterie voor twee dagen van een graad of 33 (weerplaza) en dan al afnemend.
En dit is nu precies wat ik in het andere draadje bedoelde met een nieuwssite waarin de commentaren de negativiteit over Nederland van af druipt. Emoticon: Stupid

Als ik nu zeg dat 5 dagen 30 graden en hoger knetterheet is voor Nederland en dat dit behoorlijk uitzonderlijk is voor mensen die dat niet gewend zijn, dan mag daar best voor gewaarschuwd worden.

Doe in de ochtend uren boodschappen, tracht zoveel mogelijk s'ochtends te koken, hou ouderen wat meer in de gaten, dit is namelijk geen tropisch land.

Als ik dan dit vanuit Indonesië lees: Manmanman zeg. Wat een hysterie voor twee dagen van een graad of 33 (weerplaza) en dan al afnemend , dan ligt het op het puntje van mijn tong om te zeggen "je lult uit je nek", maar dan wordt dat ogenblikkelijk gezien als een persoonlijke aanval, dus ik zeg het niet. Emoticon: Talk to the hand Emoticon: Winkspacer line  


On 07-08-2020 09:25 Malam wrote:

[quote removed]
...
Doe in de ochtend uren boodschappen, tracht zoveel mogelijk s'ochtends te koken, hou ouderen wat meer in de gaten, dit is namelijk geen tropisch land.

...

En ga geen plat dak vervangen .... manmanman, wat heb gezweet vandaag. Morgen komt de dakdekker branden, wat zal hij blij zijn met deze klus.
Emoticon: Nice .spacer line  

Hoeft alleen die bituum maar uit te rollen. De zon regelt de rest. Emoticon: Yes!


Heldere ziende

spacer line  

Prachtige F1 race.
Geweldig gedaan, Max!
Die close-up van die banden van Hamilton na de race Emoticon: Laugh out loud . Over blaren gesproken.


Heldere ziende

spacer line  


On 07-08-2020 18:47 jakarta-snacks wrote:
Hoeft alleen die bituum maar uit te rollen. De zon regelt de rest. Emoticon: Yes!
Hij heeft me niet laten zitten en heeft het waterdicht gemaakt. Wordt binnenkort afgemaakt als het weer beter is. Wat liep de beste man te foeteren en zweten, heb hem een tropentoeslag betaald. Hoop dat dat hem overhaalt om het af te maken.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,775,385 topic views - 242,054 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 10:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,584,249 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com