indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Dutchie
User
spacer line
 

Mijn Indonesische nichtje, die een Nederlands paspoort, Islamiet is, heeft wil trouwen met een Indonesche man. Er zijn een aantal zaken die niet volledig duidelijk zijn. De man die Boedistisch is, heeft reeds een andere Indonesische vrouw, waarmee hij is getrouwd en 3 kinderen heeft. Hij wil scheiden, maar zijn huidig echtgenote stemt daar niet mee in. De man in kwestie heeft Chinese roots en mijn nicht geeft aan dat het een schande is volgens Chinese gebruik om te scheiden. Dit laatste trek ik in twijffel, gezien het aantal scheidingen in China tegenwoordig en is wellicht het minst grote probleem in deze situatie.
Nu heeft mijn nicht gevraagd of het mogelijk is, zonder dat hij is gescheiden, om te trouwen in Nederland. Nu zijn daar duidelijke regels over, maar tegelijkertijd is er een grijs gebied.

Vraag is:
- Hoe moeilijk is het om te scheiden in Indonesie als de vrouw dat niet wil?
-Wannneer dit niet lukt, kan mijn nicht ttouwen in Nederland, me een reeds getrouwde man, (Indonesisch staatsburger)Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Oepsedosie, er gaan weer bellen rinkelen bij ome Dick. Emoticon: Yes!

Volgens mij de zelfde categorie als deze: http://forum.indahnesia.com/to(...)en_naar_indonesi.php

De zelfde schrijfstijl en voer voor een verhitte discussie, een beetje opnaaien dus en vragen naar de bekende weg, overigens toen de bellen in die andere topic gingen rinkelen is de posting weggehaald. Emoticon: Bye bye
Ik denk dat Dutchie de echtgenoot van 96kiki is. Emoticon: Laugh out loudjupje
User
User icon of jupje
spacer line
 

Het lijkt me volkomen illegaal om dan maar in Nederland te trouwen
Je zou het beter in Las Vegas kunnen proberen, of in het Schotse Gretna Green, dat levert waarschijnlijk minder problemen op dan in Nederland.
Maar ook dat zal volgens mij nooit rechtsgeldig zijn in Indonesië.


it's good to touch the green, green grass of home

Dutchie
User
spacer line
 

Beste Malam,
Kan je verzekeren dat ik nooit eerder op dit forum iets heb gepost. Welke geloofovertuiging beide hebben is hun zaak. Ze zijn allebei eerder in Nederland geweest en het is gewoon een couple dat verliefd is en graag wil trouwen. Omdat die in Indonesie niet kan heeft ze mij gevraagd om te kijken wat hier mogelijk is. Geloof ook niet dat religie hier een of het probleem is. Gaat mij meer over de mogelijkheden van scheiden in Indonesie en het trouwen in Nederland. Zij is Nederlands staatsburger, omdat ze een dochter is van mijn broer en altijd haar Nederlands paspoort heeft verlengd, Voor haar is het eerste huwelijk. Aangezien ze zwanger is wil ze graag de plannen voor het trouwen naar voren halen.
Aangzien mijn kijk op de zaken niet breedt genoeg is en elke case net anders is heb ik besloten er een post aan te wijden.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Beste echtgenoot van Kiki,
Je haalt allereerst zelf in je eerste posting het verschil van geloof aan. Emoticon: Yes!
In mijn antwoord, spreek ik met geen woord over religie. Emoticon: Nooo
Vervolgens kom je in je tweede schrijven weer twee keer terug op religie. Emoticon: Confused
Religie was in het schrijven van Kiki dus wel het onderwerp. Emoticon: Blush
Je bent nieuw op dit forum, dus je kan niet weten dat religie het onderwerp was van Kiki, want Kiki heeft namelijk haar/zijn posting weggehaald en dan ga je in je tweede posting vertellen dat het niets met religie te maken heeft.
Dan begrijp ik ook niet dat je in je eerste posting nadrukkelijk begint met de religie van deze beide personen te noemen. Emoticon: Confused
In de topic van Kiki had ik al aangegeven, slapen doe in s'nachts en dat is nog steeds zo. Emoticon: Bye byeMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ten overvloede, ik heb je verhaaltje een aantal keren gelezen en elke keer dat ik dat kinderlijke schrijven met de twee onnozele vragen eronder lees wordt het potsierlijker. Emoticon: Laugh out loud
Man man man je blijft het proberen hé.Dutchie
User
spacer line
 

Helaas gaat dit compleet een andere kant op dan mijn bedoeling is. Eerlijk gezegd weet ik niet of religie een probleem is bij het huwelijk en daarom noem ik het wel. Hiermee ontstaat er een compleet beeld bij mensen die mij willen helpen. In jouw optiek had dit niet moeten noemen, maar ik kan je verzekeren dat naar mijn mening iedereen het geloof moet kiezen wat het beste bij 'm past. Mijn broer heeft zo'n twintig jaar in Indonesie gewoond en is er getrouwd en gestorven. Zelf ben ik daar in het huwelijk getreden (Yogajakarta) met mijn vrouw op een Indonesiche manier, Heb dus respect voor de Indonesische cultuur en wil iedereen daarbij zeker in zijn waarde laten.

Dit gezegd hebbende, hoop ik echt dat u de achterdocht naast u neer kan zetten en dat u of iemand anders op dit forum mij kan helpen met de twee vragen die ik heb gesteld, zodat ik haar en hem verder kan helpen. Ik hou namelijk van beide mensen!
Dutchie
User
spacer line
 

Beste Malam, Jammer dat je zo denigrerend doet over mijn 2 vragen, die serieus bedoeld zijn. Wanneer ze in jouw optiek makkelijk zijn te beantwoorden, help me dan. Dacht dat dit forum is bedoeld om mensen te helpen, maar ik wordt hier ontvangen met een zeer vijandige houding. Heb in mijn optiek niets fout geschreven.....Wanneer er een moderator is die dit wel vindt, dan hoor ik dat graag.
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ach meissie toch, nog effe dan barst ik in snikken uit. Emoticon: CryDutchie
User
spacer line
 

Wat is eigenlijk jou meerwaarde hier? Je voelt jezelf nogal verheven boven mensen die gewoon een vraag stellen. Waarom is mij totaal onduidelijk, maar kennelijk zit je zol frustraties, die je op deze manier kwijt moet. Is dit jouw forum? Beslis jij welke vragen gesteld mogen worden? Je duwt me een kant op met je links en vervolgens ga je een discussie in het leven roepen, die door jou wordt gecreeerd. Wat een joke.

Ik hoop echt dat er andere mensen op dit forum zijn, die wel de moeite willen nemen om serieus mijn vragen te beantwoorden ipv het zoeken naar zaken die er niet zijn....Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Oeps, Je komt kakelvers dit forum binnen vliegen (naar eigen zeggen) en kan mij onmiddellijk haarscherp en juist beoordelen zeg, da's knap. Emoticon: Yes!
Mijn meerwaarde Emoticon: Confused
Zo als ik het zie, is mijn meerwaarde het vermogen om opnaaiers direct te herkennen. Emoticon: Devil
Waar zit je nu op te wachten, dat andere forumgebruikers je nu bij gaan vallen en je je verhitte discussie krijgt, zal best zo wezen, maar je ken me nu toch wel lang genoeg om te weten dat ik daar blubber aan heb. Emoticon: Bye bye

Maar goed, ik zal je twee vragen beantwoorden.
Als die Indonesische vreemdganger met drie kinderen niet weet hoe hij moet scheiden, dan hakt hij "pencairan pernikahan" in op zijn computer, honderden sites die daar over gaan, want in Indonesië scheiden ze net zo gemakkelijk als dat ik een ander shirt aan trek. Emoticon: Wink
En als jouw nicht die zich met jong heeft laten stoppen door een getrouwde kerel met drie kinderen niet weet dat bigamie verboden/strafbaar is in Nederland dan moet je haar als de wiedeweerga terug sturen naar de inburgeringscursus. Emoticon: ClownDutchie
User
spacer line
 

Na mijn eerste post zet jij weg als echtgenoot van iemand die kennelijk eerder zaken heeft gepost, waar ik niets mee te maken heb.

Vervolgens zeg je dat ik de zaak opnaai en probeer je me te kleineren over mijn manier van schrijven??? Daarna ga je me denigrerend aanspreken, wanneer ik me kwetsbaar opstel.

Heb je een serieus opbouwend antwoord gegeven op mijn vragen? Nee dus... Wanneer je leest, zie je dat ik geen bijval vraag in deze onzinnige discussie, die niet door mij is begonnen, maar vraag of andere bereid zijn wel mijn vragen serieus te nemen. Wanneer jij dat zou doen, dan zou ik daar meer waardering voor hebbendan het voeren van deze onzinnige postings, die in mijn optiek een vervuiling zijn voor dit forum.
Dutchie
User
spacer line
 

Wie beoordeelt dan wie Malam???Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik heb inmiddels mijn serieuze antwoord op jouw vragen bijgevoegd in mijn vorig posting, laatste wat ik er over zeg. Emoticon: Bye byezieleffe
User
spacer line
 

Ja Malam maar je weet toch dat je hier een verantwoordelijke positie heeft verworven waardoor je gebombardeerd ben als een gast van belangrijke informatie. Emoticon: Shiny .
Je schrijft zelfs dat je een geheugen heb van een.(ja nu moet ik zoeken naar jou schrijven).
Maar ik zou zo graag hier willen antwoorden maar doe het niet, want ja dan word ik afgespiegeld als een islamofobie en aan alles wat daar mee te maken heeft.
Ik laat het nu even bezinken want ja dit is voor mij een idealen discussie die mij aan het hart lig.
Daarom ben net thuis van een gezellige avondje stappen en dat laat ik niet verknoeien om hier een discussie opgang te brengen dat de duivel niet bestaat, maar door mij wel word gecreëerd als een middel om de mensheid eens voor altijd wakker te schudden door zulke idioten stellingen te plaatsen in een wereld wat aan verandering plaats vind.
Je begrijpen ze nog steeds niet dat de wereld rond om hun heen veranderd .
Blijven ze daarom zo dom om een moslim te zijn.
Schijnbaar wel.... Emoticon: Confused Emoticon: Bye bye
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 08-04-2018 16:13 zieleffe wrote:
.
Je schrijft zelfs dat je een geheugen heb van een.(ja nu moet ik zoeken naar jou schrijven).

Maar ik zou zo graag hier willen antwoorden maar doe het niet, want ja dan word ik afgespiegeld als een islamofobie en aan alles wat daar mee te maken heeft.


Geheugen als een olifant Ziel. Emoticon: Wink

Jouw antwoorden en gedachten over kwesties als de Islam en trouwen is over bekend Ziel, ondanks soms mijn tegengas, respecteer ik dat zoals de meesten op dit forum. Emoticon: Yes!
Het komt ook regelmatig ter sprake, ik steek ook niet onder stoelen of banken hoe ik denk over fundamentalisten, maar ik denk dat we hier niet op Kiki's en Dutchies zitten te wachten die jouw trachten uit je tent te lokken of proberen een lont in een kruitvat te flikkeren. Emoticon: Nooo
Het gaat goed zoals het nu gaat, we kunnen elkaar goed aanspreken op verschillende opvattingen, dat gaat soms op het scherp van de snede en dat moet kunnen het is hier geen jonge meisjes kostschool. Emoticon: Nooo
Ik denk en dat is mijn persoonlijke mening dat we niet zitten te wachten op figuren die met verzonnen onbenullige kutverhaaltjes en vragen hier even de boel op trachten te kloten, het is steeds dezelfde. Emoticon: Bye byeDutchie
User
spacer line
 

Jezus, weer zo'n zelfingenomen, hautaine reactie. Lekker denigrerend doen op een site waar mensen vrij zijn vragen te stellen. Lekkere moraalridder ben je. Oordelen over anderen gaat je goed af, maar misschien wordt het tijd om jezef eens een spiegel voor te houden. Volgens mij ben je zeer teleurgesteld dat er geen lont in het kruidvat werd geworpen, want daar kick je op. Gelukkig gebruik je emoticns, want die stralen in ieder geval nog iets vrolijks uit. Zie dat je hier zo'n beetje dag en nacht zit. Fijn voor al die andere bezoekers.Zou je willen adviseren iets minder te beginnen met oordelen en veroordelen, want daar zijn volgens het geloof andere 'goden'voor aangewezen....Succes!!!!PamelaAn
User
spacer line
 


On 08-04-2018 12:33 Dutchie wrote:


Vraag is:
- Hoe moeilijk is het om te scheiden in Indonesie als de vrouw dat niet wil?
-Wannneer dit niet lukt, kan mijn nicht ttouwen in Nederland, me een reeds getrouwde man, (Indonesisch staatsburger)


Normaal reageer ik nooit of zeer zelden, maar ik vind dit zo'n vreemde vraag.
Als men nog niet gescheiden bent, kan men hier in Nederland gewoon NIET trouwen. Men pleegt dan BIGAMIE.

Daarvandaan dat Malam zo reageert|! Zelfs ik reageer hierop!Dutchie
User
spacer line
 

Pamela: Ik vind het niet erg dat er wordt gereageerd en mag het ook raar vinden, dat ik hiervan niet op de hoogte ben. Gelukkig heb ik nooit een scheiding hoeven meemaken en ik ben dus niet bekend in de materie. Of het allemaal zo zwart/ wit is wist ik niet zeker. Onderstaande komt van wikepedia en daarbij kom je in een schemergebied, al is dit niet helemaal van toepassing.

Als een niet-Nederlander die in Nederland woont met meerdere mensen is getrouwd (waarbij in ieder geval het tweede en de eventuele volgende huwelijken buiten Nederland hebben plaatsgevonden) of getrouwd is met iemand die ook met een of meer andere mensen is getrouwd, dan wordt een en ander wel bij de burgerlijke stand geregistreerd (althans, bekend is dat dit in Amsterdam[8] en Rotterdam gebeurt). Wie de Nederlandse nationaliteit wil bemachtigen, zal eerst zo vaak moeten scheiden dat nog slechts één huwelijk overblijft.[8

Natuurlijk is het goed dat Bigamie verboden is in Nederland. Mijn nicht geeft aan dat zijn huidige vrouw geen goedkeuring wil geven voor hun huwelijk. Dit begrijp ik, maar daar komt de vraag vandaan of het moeilijk is om te scheiden in Indonesie. Gisteren werd ik met deze vragen overvallen en ik kon er niet direct antwoord op geven. Het verbaast mij dan wanneer er zo agressief wordt gereageerd en mijn post op niet te verstane wijze wordt bekritiseerd. Ik ken de historie op deze site niet, maar kennelijk zijn er in het verleden allerlei discussies geweesten zit er een hoop pijn.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Dat niet alleen Pamela, ik weet niet of je de vraag van Kiki 3 weken geleden hebt gelezen, want die werd binnen enkele uren weer weggehaald nadat ik er commentaar op gaf, dat was precies zo'n onbenullige posting en vraag in exact dezelfde stijl geschreven. Emoticon: Yes!
Dat bigamie verhaal is nog tot daar aan toe, daar hangt heel Indonesië van aan elkaar, naast je huwelijk voor de gemeente er nog eens 1 of 2 huwelijken siri bij hebben, is doodnormaal. Emoticon: Blush
Maar met droge ogen hier een verhaaltje ophangen met de vraag hoe een getrouwde Indonesiër met drie kinderen moet scheiden in Indonesië, terwijl hij wel slim genoeg was een Indonesische dame met Nederlands paspoort (op vakantie?) met jong te schoppen. Emoticon: Confused
Nu ben ik nooit een brave geweest, ik heb het nodige op mijn kerfstok Emoticon: Blush , maar deze twee zijn voor mij geen knip voor hun neus waard Emoticon: Nooo , ik heb in Indonesië zo verschrikkelijk veel ellende gezien van die patjakkers die vrouw en kinderen lieten barsten voor een jonger wijf grrrrr. Emoticon: Angry
Kom op zeg, als je met dit soort smerige verhaaltjes hier op de proppen kom, dan zit daar wat achter, laat me dan inderdaad maar de moraalridder uit hangen, dit is viespeuken gedrag en alle logica ontgaat me om daar hier mee te komen, rot op. Emoticon: Bye byePamelaAn
User
spacer line
 


On 08-04-2018 18:24 Dutchie wrote:


Als een niet-Nederlander die in Nederland woont met meerdere mensen is getrouwd (waarbij in ieder geval het tweede en de eventuele volgende huwelijken buiten Nederland hebben plaatsgevonden) of getrouwd is met iemand die ook met een of meer andere mensen is getrouwd, dan wordt een en ander wel bij de burgerlijke stand geregistreerd (althans, bekend is dat dit in Amsterdam[8] en Rotterdam gebeurt). Wie de Nederlandse nationaliteit wil bemachtigen, zal eerst zo vaak moeten scheiden dat nog slechts één huwelijk overblijft.


Ik snap even iets niet. Moslims (in ieder geval Indonesie. En op dit moment heb ik hier een Indonesische te logeren) mogen in Indonesie officieel slechts één vrouw hebben. En er wordt oogluikend 3 bijvrouwen toegestaan. Ze mogen dus NIET met hen trouwen.
Zo wil u mij uitleggen over welke bevolkingsgroepen u heeft?
En scheiden in Indonesie is niet moeilijk, heb ik begrepen van mijn Indonesische logée, dus ik begrijp het probleem niet.

En o ja, Malam is Malam. Deze man heeft zijn hart op de juiste plaats zitten. Alleen als hij het idee heeft dat iemand mensen in de malang wil nemen, dan trekt hij fel van leer. Wat ik heel goed begrijp.pelaut
User
spacer line
 

Helemaal eens met Malam, heb in Indonesie ook ontzettend veel ellende gezien van kortstondige 'relaties' die reeds voor een officieel huwelijk kinderen opleverden die dan de rest van hun leven geen enkele kans op een fatsoenlijk bestaan meer hadden. Hadden hun ouders even de Alphamart binnengelopen en voor de prijs van een pakje sigaretten wat rubbertjes gekocht dan hadden al die kinderlevens niet bij voorbaat verziekt geweest. Dus iemand die een ongetrouwde jonge vrouw uit een ander land met kind opzadelt, en nog niet gescheiden is van zijn officiele vrouw met 3 kinderen, en dan wil weten of ie in Holland even met die meid kan ./ mag trouwen, zou ik geeneens van info willen voorzien. Zo'n soort mail / vraag roept terecht negatieve emoties op bij de forum leden.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 08-04-2018 18:55 PamelaAn wrote:


En er wordt oogluikend 3 bijvrouwen toegestaan. Ze mogen dus NIET met hen trouwen.
Zo wil u mij uitleggen over welke bevolkingsgroepen u heeft?


Pamala even voor de duidelijkheid, je kan slechts één keer trouwen voor de Catatan sipil (burgelijke stand), dat huwelijk wordt ook geregistreerd op het Kantor Agama, moslims kunnen daarbij een huwelijk siri afsluiten, dat is voor het moslimgeloof en wordt geregistreerd bij het Kantor Agama.
Volkomen legaal, maar niet voor ambtenaren, dat wordt oogluikend toegestaan. Emoticon: Yes!
Eigenlijk is het niet meer als een wipbewijs, ik was met mijn Pop siri getrouwd (geregistreerd bij Kantor Agama), maar toen ik Pop op mijn werkvergunning wilde meenemen om van de halfjaarlijkse visa run af te zijn, kon ik dat schudden. Emoticon: Talk to the hand
Toen moest ik met een bewijs komen dat ik officieel was getrouwd (trouwboekje) Emoticon: Blush

Dat is de ellendige situatie waar ik al een aantal keren over geschreven heb, dat de één of andere jojo van middelbare leeftijd munten te verteren heeft en op zijn vrouw is uitgekeken maar in ieder geval het fatsoen heeft haar geen schop te geven. Emoticon: Blush
Die rukt een wicht van 16 uit de kampung en trouwt siri met haar, geeft haar een huisje, het kind hoopt ook haar ouders te kunnen helpen en ouders zien een beetje licht aan het einde van de tunnel. Emoticon: Cry

Dan heeft zo'n patjakker die meid uitgewoond en is ze in verwachting, krijgt ze een talak voor haar kiezen (aankondiging om te scheiden), dat duurt enkele maanden, dat is om te kijken of de vrouw in verwachting is, is de vrouw daadwerkelijk in verwachting dan is de man verantwoordelijk. Emoticon: Yes!
Dan gaat de scheiding wel door als de man dat wil, niet dat het wicht er wat aan heeft, er is geen één dwangmiddel voor het wicht die kan maken dat de man verantwoordelijkheid neemt voor dat kind. Emoticon: Nooo
Ze moet zelfs nog oppassen, wil ze de man dwingen verantwoordelijkheid te nemen, dan kan hij zo maar de zorg voor het kind op zich nemen en is moeders haar kind kwijt. Emoticon: Bye byeDutchie
User
spacer line
 

Malim, Zij was niet op vakantie, maar zij is in Nederland geboren maar heel haar leven in Indonesie heeft gewoond. Haar vader was mijn broer die daar woonde.. Aangezien hij in 2010 is overleden keert zij zich ook tot mij. Mijn nicht heeft al een relatie van 4-5 jaar en beide vrouwen weten van elkaar. Dat het niet normaal is om 2 vrouwen te hebben, ben ik ook met je eens, maar het is haar leven en niet het mijne. Gisteren belde zij mij hierover op en zelfs ik ken niet alle details. Hoe is zijn relatie geweest met z'n huidige vrouw? Wil hij scheiden of niet en waarom dan niet?. Ik weet het niet. . Mijn nicht geeft aan dat zijn vrouw geen goedkeuring geeft voor een 2e vrouw. Wellicht komt de scheidinggsvraag daardoor meer van mijzelf omdat ik daarop hoop. Winst van deze middag is dat ik in ieder geval weet dat scheiden in Indonesie niet veel voeten in aarde heeft

Buiten deze vreemde vragen is hij zeker geen onmens zover ik hem ken en zorgt hij goed voor mijn nicht. Mocht hij uit elkaar gaan met zijn huidige vrouwdan zal hij zijn kinderen echt wel goed onderhouden.

Dat jij dit een domme vraag vindt is jouw goed recht, maar dan nog mag je best stoppen met steeds zo kleinerend te doen. Voor de laatste keer! Ik heb niets met Kiki te maken..Dutchie
User
spacer line
 

Voor de duidelijkheid. Mijn nicht is 26 jaar oud.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,775,385 topic views - 242,054 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 10:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,584,391 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com