indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Nusa Tenggara - De Kleine Sunda Eilanden > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Maaike026
User
User icon of Maaike026
spacer line
 

Hallo kenners,

In september gaan we (2 personen) Flores en Lombok verkennen, het is voor ons de eerste keer Indonesië maar na het lezen van allerlei informatie kunnen we niet wachten!

Flores:
Hier willen we graag van Maumere (niet overnachten) naar Lubuan Bajo reizen, om onze tijd zo effectief mogelijk te kunnen besteden is het plan om deze reis te doen met behulp van een privé auto en een Engels sprekende chauffeur. Heeft iemand van jullie ervaring met een driver die aan te bevelen is? We vinden het leuk om activiteiten te doen zoals hiken, snorkelen en fietsen en te genieten van de mooiste uitzichten en de leukste plekken die Flores te bieden heeft. We zijn op zoek naar een auto/chauffeur voor 8 dagen, daarna plakken we er zelf nog een aantal dagen op Flores aan vast om zelf naar Komodo te gaan.

Lombok:
Op Lombok willen we in ieder geval de Rinjani beklimmen, maar daarnaast willen we uiteraard ook wat van Lombok zien. Wat is jullie advies, 8 dagen verspreiden over meerdere locaties of is er ook een centrale plek van waaruit je het eiland kunt verkennen met de scooter? Indien jullie meerdere locaties aanbevelen, wat zijn dan de beste plaatsen om te zitten? We gaan niet naar Gili, omdat we de vakantie waarschijnlijk zullen afsluiten op Lembongan.

Ik ben uiteraard erg benieuwd of de kenners op dit forum ons nog van leuke/zinvolle tips kunnen voorzien. Ondertussen blijven wij googlen, want eerlijk is eerlijk... op het moment dat de plannen er zijn, is de vakantie al een beetje begonnen :-)

Alvast bedankt voor het lezen en reageren!elsbeth
User
spacer line
 

Hai Maaike, neem vast een kijkje op de website van Anne Mieke :

https://www.travel2flores.info

Ze weet alles van Flores en eigenlijk heel Indonesië!
Ik weet zeker dat ze zich snel in dit topic zal laten zien.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Dag Maaike,

Elsbeth was me net voor.Ik had al een heel verhaal getypt. k ben net (weer) terug uit Flores. Website krijgt a.s. weekend wat updates

Flores
Op Flores werk ik samen met chauffeurs, in die zin dat ik er verder niets aan verdien.
Wat bedoel je precies met hiken, want dat is af en toe een vaag begrip. Fietsen op Flores is haast niet te doen, tenzij je goed getraind bent.
Grof plan
Dag 1 Maumere-Moni
Dag 2 Moni-Bajawa
Dag 3 Bajawa
Dag 4 Bajawa
Dag 5 Bajawa-Ruteng
Dag 6 Ruteng
Dag 7 Ruteng-Wae Rebo
Dag 8 Wae Rebo-Labuan Bajo
Er zijn wel wat alternatieven. We kunnen samen een gespecifeerder plan uitwerken.

Lombok
Op Lombok is er eigenlijk niets dat echt centraal ligt. Mbt tot verblijfplaatsen zijn er diverse mogelijkheden. Senggigi ligt aan de westkust en nog steeds de meest bezochte badplaats met goede accommodatie, leuke eetgelegenheden en zelfs een paar (live music) café’s en een discotheek. In Kuta in het zuiden zijn ook overnachtingsmogelijkheden en in/rond Tetebatu aan de zuidkant aan de voet van de Rinjani. Natuurlijk zijn er ook overnachtingsmogelijkheden in andere plaatsen maar dit zijn op “het vaste land” van Lombok wel de belangrijkste.

De Rinjani kan worden beklommen vanuit Senaru. Van daar uit kun je een gids huren, maar dat kan eventueel ook vanuit Senggigi.
Het eiland lijkt klein maar het zijn met een scooter toch behoorlijke afstanden. Scooters zijn eventueel te huur in Senggigi en Kuta (zuid Lombok). Hou er rekening mee dat je hiervoor een speciaal rijbewijs nodig hebt. Ook op Lombok kan ik eventueel een chauffeur aanbevelen.

Tips:
De gili’s in het noordwesten zijn overtoeristisch. Alternatief: Gili Nangu in het zuidwesten, of nog beter, een van de gili’s uit de kust van het oosten van Lombok . (maar na Flores is dat een beetje mosterd na de maaltijd)
Pas op het de zogenaamde traditionele dorpen omdat het ware verkoopcentra zijn met alleen maar dat als doel (en vaak chagrijnige bewoners).
Ook de moeite waard is een trip vanuit Senggigi (of Senaru) met de klok mee langs de kust en dan op 2 uur de doorsteek door het National Park Rinjani waarbij je helemaal rond de vulkaan rijdt.
Houdt er rekening mee dat Lombok buiten Senggigi en vooral de oostelijke helft fanatiek islamitisch is.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Maaike026
User
User icon of Maaike026
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Elsbeth
Bedankt voor het reageren en het doorgeven van de website van Anne Mieke, ik was hem inderdaad al tegengekomen op het forum :-)

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Anne Mieke
Bedankt voor de zeer uitgebreide reactie.

Flores
Leuk dat je de waarschuwing geeft over de traditionele dorpen, eerlijk gezegd stonden die al niet op ons wensenlijstje. We hebben met een aantal drivers contact gehad, maar die willen allemaal 4/5 traditionele dorpen bezoeken en lijken het niet echt te begrijpen dat we daar niet zo enthousiast van worden. Buiten het feit dat het verkoopcentra zijn, voelt het voor ons ook een beetje als aapjes kijken en daar voelen we ons niet echt prettig bij. Wij willen Flores graag zien zoals er nu geleefd wordt en wat het eiland van zichzelf aan natuur en uitzichten te bieden heeft.

We twijfelen zelfs of Wae Rebo wel op ons wensenlijstje hoort, maar daar kun je vast gerichter advies in geven. De wandeling erna toe lijk ons mooi, maar ik begreep via een aantal berichten dat het zomaar kan zijn dat je er met 50 andere toeristen bent, wat mij weer het gevoel geeft van “aapjes kijken”. Ik heb respect voor de bewoners en wil niet de typische toerist zijn die klakkeloos doet wat anderen doen, zonder daar zelf goed over ma te denken.

Uiteraard hebben we al een wensenlijstje samengesteld, wil jij daar eens op schieten?
Kelimuti, Koka beach, Blue stone beach/pebble stone beach, 17 islands, Wawo Muda, Soa hotsprings, Spider web shaped rice fields en eventueel ook nog Inerie en/of Ebulobo. Door onderweg ook dingen te bekijken lijkt ons dit haalbaar. Het is even aanpoten, maar we eindigen de vakantie met 5 dagen strand dus bijkomen kan altijd. We reizen overigens graag actief, dus we zullen niet van het tempo schrikken. Feit blijft dat je uiteraard nooit alles kunt zien in 11 dagen en je ook keuzes moet maken. We zien het dan ook als uitgebreide eerste kennismaking met Flores. Een goede voorbereiding en een enthousiaste chauffeur dragen daar vast in bij. Naast bovenstaand wensenlijstje vinden we het bezoeken van een vissersdorp en lokale markten ook leuk.

Op dit moment is het plan om 10 nachten op Flores te verblijven, waarvan de eerste 7 nachten/8 dagen met behulp van een Engelssprekende chauffeur. De laatste 3 nachten willen we o.a graag besteden aan Komodo/Pulau Padar en/of Rinca eventueel met een overnachting op de boot.

Leuk om te zien dat je grove planning aardig overeenkomt met onze eerste opzet, namelijk:
1: Aankomst Flores, verblijf in Moni
2: Moni
3: Bajawa
4: Bajawa
5: Bajawa
6: Ruteng
7: Ruteng
8: Labuan Bajo
9 and 10 ook Labuan Bajo, maar zonder chauffeur

Lombok
Het beklimmen van de vulkaan is in eerste instantie ons hoofddoel van Lombok, daarnaast lijkt het ons een meerwaarde dat het eiland nog niet dusdanig toeristisch is als Bali. Uiteraard hebben we ook voor Lombok wel al een wensenlijstje, al hebben we de 1e focus van de voorbereidingen op Flores gelegd. Wat betreft Lombok hebben we op dit moment alleen de Jeruk Manis waterval en Benang stokkel in ons Word document staan, maar ik moet bekennen dat we ons in Lombok nog iets minder hebben verdiept. De trip die je beschrijft lijkt ons erg mooi, is dat in een dag op een scooter te doen of meer iets voor een auto trip? We denken er ook sterk over om hoofdzakelijk het gebied rondom de vulkaan en Senggigi te bezoeken, meer is niet altijd beter.

Hiken
Voor ons is hiken lekker actief bezig zijn (variërend van 1,5 tot 7 uur) in de natuur, we vinden het leuk om al wandelend van de omgeving te genieten. De ene keer is dat een stevige klim, maar wandelen door bijvoorbeeld de rijstvelden, langs een rivier of de kust vinden we ook erg leuk.

Ik ben benieuwd naar je reactie! In ieder geval weer bedankt voor de moeite van de lange lappen tekst :-)Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 11-01-2018 23:08 Maaike026 wrote:
...ie.

Flores
Leuk dat je de waarschuwing geeft over de traditionele dorpen, eerlijk gezegd stonden die al niet op ons wensenlijstje. We hebben met een aantal drivers contact gehad, maar die willen allemaal 4/5 traditionele dorpen bezoeken en lijken het niet echt te begrijpen dat we daar niet zo enthousiast van worden. Buiten het feit dat het verkoopcentra zijn, voelt het voor ons ook een beetje als aapjes kijken en daar voelen we ons niet echt prettig bij. Wij willen Flores graag zien zoals er nu geleefd wordt en wat het eiland van zichzelf aan natuur en uitzichten te bieden heeft.
...
Oeps we hebben hier een misverstand maar bij nader inzien heb ik het misschien niet goed opgeschreven. Ik bedoel hier de traditionele dorpen op Lombok en zeker niet op Flores. Op Flores zijn deze allemaal low key en komt niet in de buurt bij de toeristenhype van Lombok. Op Flores "moet" je daar juist wel heen.
Aanraders zijn: Belaraghi, Gurusina, Bena en Wae Rebo.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 11-01-2018 23:08 Maaike026 wrote:
……
Uiteraard hebben we al een wensenlijstje samengesteld, wil jij daar eens op schieten?
Kelimuti, Koka beach, Blue stone beach/pebble stone beach, 17 islands, Wawo Muda, Soa hotsprings, Spider web shaped rice fields en eventueel ook nog Inerie en/of Ebulobo. Door onderweg ook dingen te bekijken lijkt ons dit haalbaar. Het is even aanpoten, maar we eindigen de vakantie met 5 dagen strand dus bijkomen kan altijd. We reizen overigens graag actief, dus we zullen niet van het tempo schrikken. Feit blijft dat je uiteraard nooit alles kunt zien in 11 dagen en je ook keuzes moet maken. We zien het dan ook als uitgebreide eerste kennismaking met Flores. Een goede voorbereiding en een enthousiaste chauffeur dragen daar vast in bij. Naast bovenstaand wensenlijstje vinden we het bezoeken van een vissersdorp en lokale markten ook leuk.

Op dit moment is het plan om 10 nachten op Flores te verblijven, waarvan de eerste 7 nachten/8 dagen met behulp van een Engelssprekende chauffeur. De laatste 3 nachten willen we o.a graag besteden aan Komodo/Pulau Padar en/of Rinca eventueel met een overnachting op de boot.

Leuk om te zien dat je grove planning aardig overeenkomt met onze eerste opzet, namelijk:
1: Aankomst Flores, verblijf in Moni
2: Moni
3: Bajawa
4: Bajawa
5: Bajawa
6: Ruteng
7: Ruteng
8: Labuan Bajo
9 and 10 ook Labuan Bajo, maar zonder chauffeur

Je hoeft niet een hele dag in Moni te blijven. Je kunt zoals veel andere gasten heel vroeg opstaan en voor de zonsondergang gaan maar dan is het “druk”. Als je rond 9 uur naar boven gaat dan heb je de Kelimutu 9 tegen 10 voor jezelf alleen (tenminste ik al die keren wel). Tenzij jullie ook naar/van Kelimutu willen hiken. Zo niet dan kun je aan het begin van de middag door naar Bajawa (met een stop aan het blauwe stenen strand is dat ongeveer 5 uur rjden)

Ik zou Wawo Muda doen voor het hiken, niet zozeer als bezienswaardigheid op zich. Als jullie goed kunnen klimmen dan zijn de Inerie en de Ebulobo ook twee prachtige opties. Voor Inerie kun je gebruik maken van een Engelsprekende gids maar voor Ebulobo zijn alleen Indonesisch sprekende gidsen aanwezig. De traditionele dorpen had ik herboven genoemd in volgorde van aantrekkelijkheid. Je kunt nl. naar Belaraghi ook hiken ipv met de motor/auto.

Om Riung, 17 islands erbij te doen is wat veel van het goede. Dan zou je nl. van Moni naar Riung moeten (6 uur rijden) en kom je in de knup met het schema. Riung 17 islands NP is absoluut mooi maar Komodo NP is indrukwekkender en veelzijdiger.
Soa hotsprings is “aardig” maar niet spectaculair (de omgeving wel).

De spiderweb ricefields kom je tegen op weg naar Ruteng maar je kunt hier ook op de dag heengaan dat jullie in Ruteng zijn en bv ook een rondje maken rond het dal wat niet iedereen doet. Bij Ruteng ligt een mooie Tangkulese waterval. Verder is de weg naar het noorden naar Reo interessant met prachtige uitzichten.

Op weg van Ruteng naar Labuan Bajo zou je even naar Nangalili Beach kunnen gaan (ongeveer een half uur vanaf de hoofweg, komt geen toerist en is een beetje duinachtig) en daarna een van de watervallen uitkiezen op weg naar LB (Cunca Rami of Cunca Wulang) Als je op tijd vertrekt uit Ruteng, zo rond 8 uur dan moet dat kunnen. En als je dan zorgt dat je rond 17:30 uur weer op de hoofdweg bent dan heb je op 20 kilometer van Labuan Bajo een prachtige zonsondergang met voor je de eilanden van het NP Komodo.

Van alle markten vind ik Ruteng een van de interessantste.
Mogelijkheden voor NP Komodo zijn er in LB te over, dat is gemakkelijk. Tip: pas de dag van te voren boeken als je de weersvoorspellingen kent.

Kennismaking met Flores? Daar hou ik je aan. Ik blijf het jammer vinden dat de meesten mensen in Maumere beginnen terwijl het meest oostelijke stuk bij Larantuka, Adonara en Solor een van de mooiste stukken van Flores is.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Maaike026
User
User icon of Maaike026
spacer line
 

Goedemorgen,

Weer erg bedankt voor de reactie! Dan heb ik je eerste reactie inderdaad verkeerd gelezen. In Namibië/Botswana hebben we de traditionele dorpen wel overgeslagen, de andere dorpen die we tegen kwamen voelden voor ons aan als het echte land. Jij bent de specialist, dus we zullen er dan toch 2 op gaan nemen in ons programma op Flores en zullen ze op Lombok achterwege laten :-). Ik heb ergens gelezen dat je Wologai en Bena het best kunt bezoeken, zodat je de 2 verschillende culturen/huizen kunt zien. Ik ben benieuwd naar jouw mening hierin.

We gaan onze planning op Flores naar alle waarschijnlijkheid nog met 2 nachten uitbreiden en dan 2 nachten inkorten op Lombok.

Op Lombok wordt dan het plan:
3 nachten Senggigi
1 nacht in de buurt van Rinjani of 4 nachten Senggigi
2 nachten hike Rinjani
1 nacht Senggigi

Afsluiter: 5 dagen strand op Lembongan

Flores
Nu lijkt mij een uitbreiding van 2 dagen nog steeds wel krap om helemaal in het oosten te starten, want eerlijk is eerlijk... onze reis zoals hij gepland staat doet nog steeds geen 100% recht aan het eiland :-).

Wil je eens op onderstaand programma schieten?

1 verblijf Moni
Onderweg: Wuring vissersdorp, Koka beach

2 verblijf Riung
Activiteit ter plaatse: In de (vroege?) ochtend: Kelimuti
Onderweg: Wologai, Detusoko (rijstvelden), blue stone beach

3 verblijf in Riung
17 eilanden trip

4 verblijf Bajawa
Onderweg: route via Mbai en Boawa met mooie uitzichten onderweg en daarna naar Soa

5 verblijf Bajawa
Activiteiten: hike Wawo Muda, Malanage hot spring
Dorp: Bena (en eventueel nabijgelegen Luba?)

6 Bajawa
Nog in te vullen

7 verblijf Ruteng
Onderweg: Ranamese lake
Ter plaatse: Markt

8 verblijf Ruteng
Activiteit: hike Golo Curu (uitzicht?) en nog nader in te vullen

9 verblijf Labuan Bajo
Onderweg: Cancar (uitzicht spiderweb rijstvelden)

10 en 11 Lubuan Baja zonder auto/driver en naar Komodo evt met overnachting op boot

Dan hebben we nu nog 1 nacht om ergens in te vullen in dit programma, als we Lombok inkorten tot bovenstaand schema. Als we de hike Inerie of Ebulobo willen doen, dan moeten we daar ongetwijfeld een nacht in de omgeving plannen?

Jouw adviezen die nu nog open staan:
- Belaraghi (ivm hike naar boven)
- Beklimming Inerie en de Ebulobo (lijkt ons erg leuk om er 1 te doen, ga ik naar op zoek
- Onderweg naar LB: Nangalili Beach en Cunca Rami of Cunca Wulang
Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Dag 1: Op dit moment is er een vlucht met NAM Air die om 12:00 uur aankomt. Met een beetje geluk kun je rond 13:00 uur in Wuring zijn, 0m 14:00 lunchen in Maumere en dan ben je tegen 16:00 - 16:30 uur In Koka. Ervan uitgaan dat je een uur in Koka verblijft kun je rond 17:00 – 17:30 uur verder en is het nog 1,5 uur naar Moni. Beetje krap dus en het laatste stuk (deels) in het donker. Reistijden zijn netto en zonder stops. De route van Maumere naar Moni is prachtig (zoals de rest van Flores). Je kunt overwegen om Wuring te laten vallen en meteen na de (al dan niet meegenomen) lunch in Maumere naar Koka Beach te rijden waar je rond 15:00-15:30 uur kunt zijn. Geeft net iets meer lucht.

Dag 5 en 6
Hier gaat iets niet goed. Bajawa-Aimere is 1 uur naar het zuiden rijden. Wawo Muda staat op dag 6. Daarvoor moet je dan eerst terug naar Bajawa. Malanage Hotsprings liggen voorbij Bena die beter vanuit Bajawa bereikbaar zijn. Bena is sowieso het best vanuit Bajawa bereikbaar. Bena is ook het meest toeristische dorp van de traditionele dorpen. Gurusina is dat veel minder, zo ook Belaraghi. Aimere is een onaantrekkelijke kustplaats waar vooral wordt overnacht als in Bajawa alles vol zit. Bajawa is heerlijk koel in de avond/nacht en overdag

Dag 7
Ranamese Lake ligt op de weg naar Ruteng. Entree is Rp 100.000 (relatief duur) Je kunt verder niet zoveel bij het meer.

Dag 8
Als het gaat om het uitzicht dan kun je beter de weg naar Reo vv nemen of richting het noordwesten, dan kom je nog leuke dorpen tegen.

Met zo weinig tijd en jullie hikeplannen zou ik Riung niet doen.
Als jullie de Kelimutu in de ochtend doen dan kun je rond een uur of 9, 10 vertrekken. De netto reistijd is ongeveer 5 uur. Het bezoeken van Wologai en Blue Stone Beach neemt samen al snel 1,5 tot 2 uur in beslag.

Het beklimmen van de Inerie is doorgaans vanuit Bajawa.
Voor het beklimmen van de Ebulobo kun je in Boawae overnachten. Dan 's nachts naar Mulakoli, op een half uur rijden en van daar uit kun je met een gids de Ebulobo beklimmen.
De hike en bezoek aan traditioneel dorp Belaraghi is vanuit Bajawa. Omdat je dan relatief dichtbij Aimera bent kun je je het best daar op laten halen door de chauffeur.

De cultuur in Ngada (oa. Bena) is anders dan die in Ende (Wologai).
Bena krijgt echter (te) veel aandacht waardoor het steeds toeristischer wordt. Bedenk ook dat de meeste traditionele dorpen die frequent bezocht worden (behalve Wae rebo) gemakkelijk bereikbaar zijn. Flores heeft heel veel traditionele dorpen, veel meer dan tot nu toe bezocht worden. Bena echter is gemakkelijk te combineren met o.a.Gurusina, Tololela, Bela, Langa, Luba. Je kunt er in 1 middag 3 of 4 combineren. Zelf vind ik Belaraghi een mooi dorp, je kunt er ook overnachten.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

wereldreis
User
spacer line
 

Als je voor het strand als eind bestemming Nusa Lembongan kiest lijkt 5 dagen mij wat lang. Er zijn niet echt mooie stranden, heel smal, op sommige plekken alleen een stuk pier (maar misschien zat ik aan de verkeerde kant van het eiland)en er is weinig te beleven. Nusa Lembongan staat bekend om de zeewier winning.
Je kunt wel een mooie snorkeltrip maken bij Nusa Lembongan maar dat kun je ook regelen vanuit (het toeristische) Sanur, het is slechts een uurtje varen,
Maaike026
User
User icon of Maaike026
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Anne Mieke bedankt weer voor je uitgebreide reactie, we gaan nog eens puzzelen. Aimere hadden we zelf alweer aangepast naar Bajawa, na een beetje googlen zagen we hier de meerwaarde ook niet van. Het voorbereiden van een reis blijft leuk, lekker puzzelen om tot een eind resultaat te komen wat goed bij jezelf past. We zullen niet alle dorpen aan doen, maar nemen er zeker een aantal mee. Het is dan fijn om te weten welke dorpen al meer toeristisch zijn De hike naar Inerie en Ebulobo laten we dit jaar zitten en houden het bij de Rinjani trekking. We hebben nu 12 nachten op Flores, volgens mij een mooi aantal om diverse activiteiten over te verdelen

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Wereldreis, bedankt voor je reactie! We gaan niet naar Nusa Lembongan voor het strand, we houden allebei niet erg van zand ;-) Een rondje met de fiets/scooter over de 2 eilanden, een snorkeltoer, wat rondlopen en hoofdzakelijk relaxen en een boekje lezen aan het zwembad met een mooie view is het idee. Voor ons maakt het niet zoveel uit waar we dit doen, maar aangezien de bekende Gili eilanden steeds meer worden bezocht leek Lembongan ons een goed alternatief. Mocht je andere locaties aanraden, dan horen we dat uiteraard graag! Na deze 4 nachten (5 dagen) vliegen we vanaf Bali weer naar Nederland.

Mocht iemand nog betrouwbare Engelssprekende chauffeurs aanbevelen op Flores, dan wordt het delen van deze informatie erg gewaardeerd :-)Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 13-01-2018 12:27 Maaike026 wrote:
Mocht iemand nog betrouwbare Engelssprekende chauffeurs aanbevelen op Flores, dan wordt het delen van deze informatie erg gewaardeerd :-)
Deze was al beantwoord. Zie mijn post 11 januari.
On 11-01-2018 21:24 Anne Mieke wrote:
Op Flores werk ik samen met chauffeurs, in die zin dat ik er verder niets aan verdien.
Stuur mij een pb (via profiel) of via de mal van de websiteNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Maaike026
User
User icon of Maaike026
spacer line
 

Ik heb zo snel niet kunnen vinden hoe je een PB kunt versturen via het profiel, maar ik zag je e-mail staan en heb je dus net een berichtje gestuurd via deze digitale snelweg. We zien uit naar je reactie.wereldreis
User
spacer line
 

Over smaak valt niet te twisten.
Wat betreft de Gili eilanden; wij gaan al een paar jaar als afsluiting van onze reis door indonesie (allerlei delen van indonesie bezocht)naar Gili Air. Omdat we in april gaan is het er altijd vrij rustig, accommodatie genoeg en heerlijke goedkope restaurantjes.We hebben wel gehoord dat het er in het hoogseizoen mud-vol is en de toeristen zelfs op het strand moeten slapen wegens gebrek aan accommodatie maar dat hebben wij dus nooit meegemaakt.
Wij hebben iedere keer geluk gehad dat we tijdens het snorkelen, gewoon direct vanaf het strand, zeeschildpadden gezien hebben maar goed, ze zwemmen er niet op bestelling!Maaike026
User
User icon of Maaike026
spacer line
 

September is wat dat betreft misschien ook niet meer het echte hoogseizoen, alhoewel het er dan vast drukker zal zijn dan in april.

Erg bedankt voor het delen van jullie ervaring, we hebben Gili Air toch weer naast Lembongan in onze planning gezet en zullen onze plannen voor de laatste nachten zeker nog eens serieus bekijken. Ik moet ook toegeven dat we ons tot op heden hoofdzakelijk hebben gefixeerd op de verdeling van de reisdagen over Bali, Flores en Lombok en ons nog minder hebben verdiept in de eindbestemming. Is er voor Gili Air nog een aan te bevelen locatie, of maakt het op dat eiland niet uit waar je iets boekt?wereldreis
User
spacer line
 

Gili Air is een klein eiland, je loopt in een uurtje rond. Heeeeel veel accommodatie. Ik vind sejuk village erg leuk.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Even afgezien van de seizoen en hoe druk het er is, is het handig om vast te stellen wat je van de laatste dagen verwacht. De laatste keer dat ik op de gili’s was, was in oktober 2014. Gili Meno en Gili Air en ik vond het er druk, en dan met name de laatste.
Dan is er nog een groot verschil in natuur of je in april of in september op de gili’s bent. In april zit je net na of op het einde van het regenseizoen en is alles nog mooi groen. In september is het al heel droog en bruin door het gebrek aan regen. Dit geldt eigenlijk voor alle bestemmingen van Lombok en verder oost (dus ook inclusief Flores).Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Maaike026
User
User icon of Maaike026
spacer line
 

Aan de droogte ontkom je daar inderdaad niet in die periode, maar goed dat weten we van te voren. Ook de maand september heeft ons ongetwijfeld wat moois te bieden. We gaan eerst een reisschema opstellen voor Bali/Flores en Lombok en hebben daarna nog voldoende tijd om ons daarna te gaan verdiepen in de laatste 4/5 dagen.

Wat betreft de verwachtingen die we hebben voor de laatste 4/5 dagen: relaxen. De e-reader kan dan echt eens uit de tas worden gepakt en is er eindelijk tijd om de boeken daadwerkelijk uit te gaan lezen :-). Eigenlijk hebben we voldoende aan een fijne accommodatie met zwembad en het liefst een mooi uitzicht op zee, maar dan blijven er nog veel te veel mogelijkheden over. De laatste dagen zijn we dus niet van plan om nog grote activiteiten te ondernemen. We vinden het wel leuk om nog even een dorpje in te kunnen lopen/fietsen en te snorkelen, maar de dagindeling bestaat hoofdzakelijk uit relaxen en nog even volop kunnen genieten van de zomerse plaatjes (lees: zon, zee, zand en zwembad) voordat we weer naar Nederland gaan. Waar dat uiteindelijk zal zijn is op dit moment nog verre van zeker, gezien de wisselende ervaringen die we lezen.

Voor de laatste locatie is het voor ons wel belangrijk dat het op goede reisafstand van het vliegveld van Bali ligt, dus mocht iemand nog advies hebben anders dan Gili en Nusa Lembongan, dan houden we ons aanbevolen :-)Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik denk dat je allereerst moet kijken hoe laat jullie vlucht gaat en dan puzzelen wat past.

Het is niet zozeer de afstand maar de tijd die je kwijt bent om vanaf Lembongan of Air op de luchthaven te komen. Vanaf de gili's met de snelboot (hou er ook rekening mee dat deze nog bij de andere twee gili's stoppen) ben je al snel een uur of 2, 3 onderweg naar bijvoorbeeld Serangan en dan moet je je nog door het verkeer van zuid Bali worstelen, dat regelrecht een ramp is en waar je soms veel tijd voor nodig hebt. Als jullie Gili Air kiezen dan is het misschien slimmer om met de boot naar Bangsal (Lombok) te gaan en met de auto naar de luchthaven (1,5 uur vanaf Bangsal)

Lembongan zal iets gunstiger zijn, maar in beide gevallen ben je ook afhankelijk van de schedules van de boten natuurlijk.

Vliegen jullie bv met Qatar of Emirates dan zou je als alternatief de laatste dagen in Kuta Lombok kunnen verblijven.
Kuta ligt op een half uur Praya, de airport van Lombok in het zuiden. De vlucht naar Denpasar is een half uur en je bent meteen op de luchthaven.
Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Maaike026
User
User icon of Maaike026
spacer line
 

Wat dat betreft hebben we wel een gunstige vertrektijd, deze staat op dit moment ingepland voor 20:40. Een hele dag de tijd om op het vliegveld te komen dus.wereldreis
User
spacer line
 

Hou er rekening mee dat als je op een eiland (bv de gili’s)zit en de weersomstandigheden verslechteren er in het ergste geval geen boten varen. Ik zou dus zorgen dat ik een dag van te voren dicht bij de luchthaven zit, zonde als je daardoor je vlucht mist!Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ah, je bent me net voor Wereldreis...... Die had ik nog vergeten op te schrijven straks.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Maaike026
User
User icon of Maaike026
spacer line
 

Wereldreis en Anne Mieke, wederom bedankt voor het meedenken. Het weer voor september laat zich inderdaad nog niet voorspellen, maar dat houd je altijd.

We boeken de accommodatie via booking.com en zorgen dat deze te annuleren is tot vlak voor aankomst. Daar hebben we veel positieve ervaringen mee, zo blijf je toch flexibel tijdens je geplande reis. We kiezen altijd voor de locatie die ons het meest aanspreekt. Mocht de actuele weersverwachting niet goed zijn, dan annuleren we de boeking of vertrekken we een nacht eerder. Wat dat betreft geen zorgen voor Gili of Lembongan, nu alleen nog de vraag of we niet gewoon een mooi huis gaan huren ergens in het noorden van Bali aangezien we vanaf Bali zullen vliegen en dan nog een optimale laatste vakantiedag hebben.

Maaike026
User
User icon of Maaike026
spacer line
 

Inmiddels zijn we tot een soort van "definitieve" planning gekomen. Definitief even tussen aanhalingstekens, omdat we ter plaatse ruimte hebben om wisselingen door te voeren indien nodig (externe factoren) of indien gewenst (wel/niet naar de zin). Aangezien we dankbaar Emoticon: Worship gebruik hebben gemaakt van dit forum, hierbij even een update van de planning zoals we de reis zullen starten. De reis is vastgelegd van 5 september tot 4 oktober, een bericht vanuit onze ervaring laat dus nog even op zich wachten Emoticon: Smile

Planning waarmee we de reis gaan starten:
- Ubud (net iets noordelijker), 4 nachten
- Munduk, 4 nachten
- Moni, 1 nacht
- Riung, 2 nachten
- Bajawa, 3 nachten
- Ruteng, 2 nachten
- Lubuan Bajo, 3 nachten (eventueel meerdaagse boottrip)
- Sengigi, 3 nachten (vanuit hier dagtrips en of relaxen)
- Rinjani trekking, 2 nachten
- Sengigi, 1 nacht
- Nusa Lembongan, 4 nachten

Op Flores reizen we tot aan LB met behulp van een privé chauffeur. We hebben contact gehad met meerdere chauffeurs en hebben een boeking gedaan bij de chauffeur die ook door Anne Mieke werd aanbevolen. Dank daarvoor, dat geeft toch een positief gevoel bij het vastleggen van een chauffeur.
Maaike026
User
User icon of Maaike026
spacer line
 

Iemand ervaring met het eiland Sumba?

Toch nog een vraag... ik probeer het eerst hier nog even zonder een nieuw onderwerp te starten.

Na een aantal ervaringen gehoord te hebben over de Rinjani trekking, zijn we toch sterk gaan twijfelen of deze tocht ons gaat brengen waar we op hopen. Mede door afval (ik weet dat dit in veel gebieden zal spelen), ratten en de drukte op de route zijn we bang dat dit toch iets af zal doen aan de ervaring. Als we besluiten de Rinjani trekking niet te doen, dan hoeven we niet naar Lombok. Ongetwijfeld zal Lombok mooie dingen te bieden hebben, maar wij hebben het alleen in onze reis opgenomen vanwege de Rinajni.

De vraag is, wat nu.... Op Lombok hadden we 6 nachten gepland, deze nachten kunnen we in dit geval ander besteden. We hebben allereerst het kaartje van de kleine Sunda eilanden er eens bij gepakt en nu lijkt Sumba ons een logisch alternatief voor Lombok. Over Sumba is echter nog niet erg veel te vinden, maar dat betekent vast ook dat dit eiland nog niet overspoeld wordt met toeristen.Zijn er mensen op dit forum met ervaringen op Sumda? Wij zijn vooral benieuwd of we daar goed zitten om de natuur in te gaan en wat te wandelen.

Indien iemand een ander idee heeft voor de invulling van deze 6 nachten, dan horen we dat ook heel erg graag.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 01-03-2018 18:13 Maaike026 wrote:
Iemand ervaring met het eiland Sumba?.....
Jazeker. Ik ben er meerder malen geweest. Hoewel het aan de overkant ligt is Sumba is een totaal ander eiland dan Flores. Droog, heet, bijzondere landschappen, oogverblindende witte stranden, ingewikkelde adat, de meest gewaardeerde ikat van Indonesie, natuurlijke de Pasola en gemakkelijk bereisbaar en perfect voor 6 dagen.
Kijk ook even hier op (van mijn eigen website)
https://www.travel2flores.info(...)nesia-other-islands/

On 01-03-2018 18:13 Maaike026 wrote:

Indien iemand een ander idee heeft voor de invulling van deze 6 nachten, dan horen we dat ook heel erg graag.
Dat ook. Andere alternatieven zijn Lembata, Alor, Timor en Rote. En als laatste Sumbawa. Deze is wat tricky omdat Sumbawa een prachtig eiland is maar er zijn ook van tijd tot tijd problemen. Deze zijn ook allemaal gemakkelijk met Flores te combineren mbt verbindingen. Ook bovenstaande eilanden ken ik.
Er zijn veel verbindingen met de eilanden onderling, per vliegtuig (soms speed) boot en ferry.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,009 posts - 13,759 topics - 35,450 members - last post @ 15-10-2021 19:42 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,246,751 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com