indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Java > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

zieleffe
User
spacer line
 


Op 10-04-2018 10:53 schreef Malam:
Het hoort eigenlijk niet thuis in deze topic, maar om het nu te verplaatsen naar nieuws is wat verwarrend, aan de andere kant heeft het wel met drooglegging te maken.
De Nationale politie heeft eindelijk een inventarisatie gehouden, over de laatste 5 dagen, in Jakarta, de regentschappen Bekasi, Depok, Sukabumi en Bandung hebben ze tot enkele uren geleden al 82 doden geteld door zelf gestookte troep.
Heel gewichtig vertelde de twee sterren generaal van politie Setyo dat ze laboratorium onderzoek hadden laten doen en dat de troep methanol bevatte, nou daar hoor ik echt van op. Emoticon: Confused

Er liggen over West Java verspreid nog meer dan honderd slachtoffers in het ziekenhuis waarvan enkele tientallen de toestand kritisch is, dan moet je weer naar regionale kranten om te zien wie en waar, daar maakt Setyo geen melding van, is niet interessant, alleen het eind resultaat de zuipers die de grote reis op zijn gegaan telt. Emoticon: Nice
Dus het aantal doden gaat ongetwijfeld nog oplopen methanol is een sluipmoordernaar, het duurt een dag tot twee dagen voor je echt ziek wordt, dan vallen er stuk voor stuk een aantal organen uit, tot de machine stopt.
Als het pure methanol is en iemand is er bijtijds bij dan is er nog wel iets aan te doen, maar de meesten verdommen het om de eerste dag naar het ziekenhuis te gaan omdat ze dan toe moeten geven dat ze die troep hebben gezopen, maar zijn ze bijtijds dan is dat ook nog geen garantie dat ze het redden. Emoticon: Nooo

Het blijft nam]elijk niet bij methanol, die gifmengers verdunnen de alcohol met allerlei troep om maar zoveel mogelijk winst te halen uit zo min mogelijk illegaal gestookte alcohol, ze flikkeren er antimuggen spul door (zit alcohol in) en ze vonden gisteren zelfs thinner.
Op de vraag aan Setyo of er nu een team gevormd gaat worden om dit soort uitwassen te bestrijden antwoorde Setyo dat dit niet het geval is, zie dit maar als een "wake up call", drink geen alcohol, aldus deze generaal, met andere woorden, eigen schuld dikke bult als je het toch doet. Emoticon: Bye bye


Goh dit is een idee een mogelijkheid voor mensen die het leven beu zijn, een soort euthanasie plegen.
Zouden ze dat in Nederland niet weten?, als men alcohol stookt op die manier hoe mooi je dronken dood kan gaan Emoticon: Devil
Een idee is geboren hoeven ze niet meer die poeder te kopen..... Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Oeps Ziel, zo iemand moet dan wel leeuwenmoed hebben. Emoticon: Yes!
Na het moment van vreugde als hij/zij volgegoten met die stjebbiekenebbie zelfs in een opoe van 80 jaar Brigitte Bardot ziet, volgt het moment van het zien van dansende roze olifantjes. Emoticon: Devil
Daarna een periode van 2 tot 3 dagen zeer pijnlijke doodstrijd. Emoticon: Blushzieleffe
User
spacer line
 

Ha ha ha als je die 2 a 3 dagen door blijft drinken zal de pijn misschien minder zijn Emoticon: Clown Emoticon: Clown


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 10-04-2018 12:44 zieleffe wrote:
Ha ha ha als je die 2 a 3 dagen door blijft drinken zal de pijn misschien minder zijn Emoticon: Clown Emoticon: Clown


Whoahahaha dat dan weer wel Emoticon: Laugh out loud
Bijkomend voordeel van door blijven zuipen is dat je de verpleegster onveranderd als Brigitte Bardot in jonge jaren blijf zien. Emoticon: Yes!

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

De politie wordt ineens actief in het oprollen van illegale stokerijen, in het regentschap Tanggerang kwam 1500 liter voor de dag, overal in West Java komen nu hele karrevrachten uit alle hoeken en gaten, ze moeten wel want het is uit de klauwen gelopen.
Op de Nederlandse tv werd er in het nieuws ook melding van gemaakt en spreken ze over meer dan honderd slachtoffers en dat klopt, alhoewel het nieuws in Indonesië summier is en ze het nagenoeg alleen over Jakarta en Bandung hebben, tot op heden 82 doden, ze hebben in ieder geval het lek boven die ellende gaat nu over de hele wereld. Emoticon: Blush

Ze tellen de doden die in de regio zijn gevallen en nog vallen niet mee, in Pelabuhan Ratu zijn het er inmiddels 7 en liggen er 12 mensen kritiek en zo zijn er meer kleine ziekenhuizen, daar kom je alleen achter als je de regiokranten lees, tel je dan alles bij elkaar dan kom je al boven de honderd.
Ze hebben tot gisteren volgehouden dat het komt van (te) sterke drank drinken, dat jaagt mensen schrik aan, zo willen ze door angst drooglegging afdwingen. Emoticon: Shut up!

Maar dat was niet meer vol te houden en nu hebben eindelijk toegegeven dat het methanol, spiritus, thinner, muggenspray en hoestdrank is die door elkaar zijn gemengd met zoete troep.
Het is uiterst verwarrend, miras of minuman keras (sterke drank) punt.
Miras oplosan is namaak sterke drank, maar pakt de douane een smokkelcontainer met originele merken sterke drank dan gebruiken ze ook het woord miras oplosan. Emoticon: Confused
Terwijl miras oplosan eigenlijk gewoon illegaal gestookte troep is waar ze vaak methanol doorheen mengen.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Volgens een inventarisatie van de politie zijn er in Jakarta en West Java bij elkaar 89 slachtoffers gevallen, er liggen nog tientallen slachtoffers in het ziekenhuis en gisteren kwamen er nog steeds mensen binnen met vergiftigingsverschijnselen.
Het vreemde is dat de illegale troep nu wel uit alle hoeken en gaten te voorschijn komt, waarom nu wel, dat kan je je natuurlijk afvragen. Emoticon: Yes!
Teken aan de wand is ook dat dat het plaatsvervangend hoofd van politie bekend maakte dat als de regionale hoofden van politie geen serieus werk maken van het opsporen van illegale stokers ontslag staat te wachten. Emoticon: Blushtotto
User
spacer line
 

Malam,
Als ik rond Solo fiets kom ik diverse arak distilleerders tegen.
Mag dat wel?


Toto Travel.com

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Totto, dat ligt dan ook weer aan de plaatselijke verordening, iedere regentschap/provincie heeft zijn eigen regels, een heel schimmig gebied van gedogen, oogje dicht knijpen en zakken vullen.
Daar slaat dus ook de opmerking op van het plaatsvervangend hoofd van de Nationale politie op, wordt het niet serieus aangepakt en blijven de regio hoofden oogjes dicht knijpen (lees zakken vullen) dat er ontslag op kan volgen.
Het kan ook zomaar zijn dat een aantal stokerijen vergunningen hebben van de burgemeester of regent omdat het hier om traditionele drank gaat, ga er maar van uit dat die stokerijen grof voor die vergunningen moet betalen, big bisnis.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik kwam het toevallig vandaag tegen Totto de verantwoordelijkheid voor het stoken en distribueren van traditionele alcohol houdende dranken ligt bij de districtbestuurder (regent) volgens het decreet van de president no 74 jaar 2013.

Er stond een heel artikel in Tirto, zo'n beetje de enige nieuwssite in Indonesië die geen onzinverhalen schrijft en gedegen onderzoek doet naar feiten, zij hebben onder andere ook de lijkenpikkerij van de geruimde oorlogsgraven (schepen) uitgezocht.
De hele alcoholwet is een zootje, er is nog steeds een DPR commissie bezig met een nieuwe alcoholwet, maar die bestaat hoofdzakelijk uit drankverdrijvers die uit zijn op een algeheel alcohol verbod, maar ze kunnen nog steeds niet tot beslissingen komen omdat de regering niet echt mee werkt, waardoor vergaderingen over dit onderwerp steeds worden uitgesteld.

De hele alcoholwetgeving is zo onduidelijk als de pest, er zijn steeds nieuwe verordeningen gekomen die tot gevolg hadden dat de productie van illegaal gestookte troep is geëxplodeerd.
Onder andere het verbod van minister Gobel in 2015 voor kleine supermarkts om bier te verkopen, Gobel was die maffert die ook de invoer van tweede hands kleding verbood omdat mensen er aids van konden krijgen, die clown heeft er 10 maanden gezeten en een week voor hij vervangen werd vaardigde hij dat verbod uit.
Volgens deskundigen dronken jongelui vaak een biertje bij bijvoorbeeld de 7-Eleven winkels, dat werd op slag verboden en de keten 7-Eleven is een jaar daarna zijn activiteiten gestopt, door het wegvallen van bierverkoop leden ze teveel verliezen.

Onderzoek bij een groep jongelingen in de leeftijd 12 tot 21 jaar van het instituut Lakpesdam wees uit dat 23 % illegaal gestookte alcohol drinkt, 71,5 % koopt die troep bij een warung jamu, 14,4 % in kleine warungs en 7,1 % via een tussenpersoon.
Er zijn toch zat onderzoekers die er voor waarschuwen dat als er een algeheel verbod komt dat dit dan tegen de tradities van bepaalde bevolkingsgroepen in gaat de toeristenindustrie daar onder gaat leiden en dat er dan nog veel meer slachtoffers gaan vallen door illegaal gestookte troep.
Ze pleiten voor een goed gecontroleerde alcoholverkoop met vooral controle op leeftijd omdat het compleet verbannen van alcohol niet gaat werken en er nog meer slachtoffers gaan vallen.
De geschiedenis van het stoken van alcohol is bij bepaalde bevolkingsgroepen in het verleden ontstaan door overschotten van de oogst (te veel voor consumptie) daar werden dan traditionele dranken van gestookt.
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 10-04-2018 12:44 zieleffe wrote:
Ha ha ha als je die 2 a 3 dagen door blijft drinken zal de pijn misschien minder zijn Emoticon: Clown Emoticon: Clown


We hadden het er gekscherend over Ziel, maar het is nog waar ook. Emoticon: Shiny
Er zijn een paar wakkere geesten op onderzoek gegaan en die zijn achter de behandeling/tegengif gekomen, wat in de westerse medische wereld overbekend is, slechts één krant schrijft er over, de Jakarta Post. Emoticon: Yes!
Het feit dat slachtoffers die methanol hebben gedronken vaak pas na 30 uur of meer ziek worden ligt aan het feit dat er in die troep die ze drinken ook ethanol zit wat normaal in sterke dranken zit, ethanol wordt sneller afgebroken als methanol.

Pas als de ethanol in het lichaam is afgebroken, dan begint het aan de methanol alleen zit er een addertje onder het gras of zeg maar liever een boa constrictor, de lever zet methanol om in methaanzuur in de volksmond mierenzuur en dan heb je de poppetjes aan het dansen. Emoticon: Cry
Nu komt het, de behandeling van iemand die een methanol vergiftiging heeft is bij de eerste verschijnselen gelijk dialyseren of onder controle van een arts gedoseerd ethanol geven, want zolang er ethanol in het lichaam zit wordt dit eerst afgebroken en gebeurd er niets met de methanol. Emoticon: Nooo

Dus plat gezegd door blijven zuipen tot de methanol onafgebroken via de de jongeheer het lichaam heeft verlaten. Emoticon: Yummie!
Daar beginnen de problemen dus in een overwegend Islamitisch land, 200 man in de ziekenhuizen met een fles Red label op hun nachtkastje en wat te denken van de ziekenhuiskosten, zo'n fles kost al snel 70 Euro in Indonesië. Emoticon: Shut up!
En een gezellige boel natuurlijk, alle patiënten met puntmutsen en feestneuzen op in polonaise door de zaal. Emoticon: Laugh out loud

Ze kunnen de zorg wel goedkoper maken, dan moeten ze voor dat er weer zo'n platwals feestje aan de gang is het ziekenhuispersoneel met een ambulance op pad sturen om medicijnen op te halen. Emoticon: Wink

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

En hoplaaaaa ik heb uitzendingen gezien van de trotse politie die vastberaden optreden en duizenden liters illegale troep hebben geconfisqueerd, met veel toeters en bellen ook al hebben laten platwalsen met de verzekering dat er met ramadan geen druppel meer in omloop is. Emoticon: Confused
En dannnnnnn oepsedosie opnieuw 4 doden in Bekasi en één die tegen die man met de zeis vecht, ik kan nu al zeggen dat er nog meer gaan binnen komen, merdekaaaaaa leve het uitbannen van de sterke drank en het politielullen korps die moeten handhaven, maar hun zakgeld niet kwijt willen. Emoticon: Laugh out loud
Foutje bedankt. Emoticon: BlushMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

De man met de zeis heeft nummertje 5 ook tot zich genomen.

Volgens Viva (TVOne) vierde Imron met vier kameraden Hermadi, Arnes, Herry en Alvian een avondje comazuipen, een dag erna stak Imron de moord, zijn 4 kameraden hadden tijdens deze Russische roulette mazzel en bleven lekker fris. Emoticon: Nice
Tja dan ben je verdrietig als één van je kameraden er tussen uit piept, dat het door de tsjebbiekenebbie komt sta je niet bij stil want 4 van het clubje zijn nog fris, dus aantal dagen erna besloten de vier hun verdriet te verzuipen. Emoticon: Cry
Ze namen nog 6 kameraden mee, Elvis, Buluk, Ula, Yopi, Radik en Jeki hoe meer zielen hoe meer vreugd en een waardig afscheid van Imron, helaas een dag erna ging Alvin hemelen en de dag erop volgde Yopi en enkele uren erna sloten ook Herry en Hermadi zich aan bij het doodstille clubje. Emoticon: Worship
Dus nu liggen er nog 6 in het ziekenhuis, die kunnen ze beter met ieder een fles whisky tegen de deur aan stapelen zodat de man met de zeis niet binnen kan komen. Emoticon: Talk to the hand

Het stokerijtje die de slachtoffers in Bandung op het geweten had lag achter een villa in een kelder onder een prieeltje wat op een rail was gemonteerd, daar fabriceerden ze voor een slordige kwart miljard Rupiah per maand.
De eigenaar had zijn hielen gelicht, die hadden ze 2 dagen terug op Sumatra bij zijn lurven. Emoticon: Angry

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Het is te triest voor woorden.
Het kan wel zijn dat die schering en inslag is op Java, en misschien ook nog Sumatera, Kalimantan of Bali maar niet in NTT. Het verschil is dat het bijvoorbeeld op Flores wél legaal is, waar arak nog meer bij de cultuur hoort. Boeren laten het wel uit hun hoofd om ermee te rommelen. Dat wil overigens niet zeggen dat er geen mensen dood gaan aan de alcohol, maar dat is niet door het gesjoemel ermee maar omdat ze teveel drinken. Je verdriet, onmacht en frustratie verdrinken komt veel voor en mensen gaan vroegtijdig dood door aandoening veroorzaak door overmatige consumptie van alcohol. Ik kan alleen spreken over het gebied waarvan ik de situatie goed ken. Op Flores zijn mensen die elke dag minimaal een Aquafles van 600 ml arak nodig hebben, het liefst die van 50% (maar omdat de 1200 ml flessen relatief goedkoper zijn vaak veel meer dan dat).
Het alcoholschandaal of -probleem is veel groter dan wordt weergegeven. Mensen verachten en allerlei “beleid” verzinnen waarom ze het niet meer zouden doen gaat niet helpen, het wordt alleen maar erger. Het wordt tijd dat de achterliggende oorzaken eens worden aangepakt. Ik denk, dat als dingen wat beter geregeld zouden zijn in Indonesie, meer mensen er een menswaardiger bestaan zouden hebben, meer kansen, mogelijkheden en regelingen het sterftecijfer te wijten aan alcohol ook veel lager zou zijn. Mensen in Indonesie gaan vaak dood door een niet uitgezochte oorzaak zoals dat hier in Nederland gebeurt. Alles wat nu in het nieuws is zou wel eens het topje van de ijsberg kunnen zijn.

Intussen is dit nieuws in elk geval goed neergedaald in Nederland. Ik word er elke dag wel een keer op aangesproken door mensen. En Indonesië is Indonesië voor deze mensen. Java, Bali, Flores, alles wordt op een hoop gegooid terwijl deze praktijken vooral in het westen van het land voorkomen volgens mij.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ja Anne Mieke we kennen allemaal de verhalen wel over de crisistijd voor de oorlog dat er gezopen werd en moeders zonder centjes zat, hoe meer ellende hoe meer mensen die vluchten in alcohol en dat geldt ook voor Indonesië.
In Amerika wilden ze in crisistijd het alcoholisme te lijf gaan met de drooglegging, het gevolg kennen we, de illegale stokerijen schoten als paddenstoelen uit de grond en dan ben je alle controle kwijt, nu willen ze in Indonesië opnieuw het wiel uitvinden. Emoticon: Angry

Er zal altijd alcohol worden gedronken en er zullen altijd alcoholisten zijn, met of zonder drooglegging, de situatie op Flores die jij omschrijft, waar mensen zich soms dood zuipen, bestaat ook in Nederland, dat blijf je houden met of zonder drankverbod.
Maar op Flores is er geen drankfobie waardoor er nog een zekere controle is, al is het misschien sociale controle en ze kijken wel link uit om spiritus en muggenspray te gebruiken, op Java is de controle helemaal weg, daar rotzooien ze maar wat aan.

Ik ben er honderd procent van overtuigd dat er onvoorstelbaar veel mensen in Indonesië dood gaan door drank met methanol die niet eens bekend zijn bij de overheid, iemand wordt ziek, na twee dagen sterft hij, er komt geen dokter bij en na 6 uurtjes is ie onder de aarde geschoffeld.
Het juiste aantal doden door illgale troep weten ze niet en wat ze weten houden ze onder de deken, alleen als er tientallen slachtoffers in één keer vallen dan komen ze er niet onderuit om er ruchtbaarheid aan te geven, de 5 die ik nu aanhaalde liep ik toevallig tegen het lijf, slechts één krant die er melding van maakt.
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Hoppaaaaa nu is het prijs in Surabaya, 3 doden door de veredelde spiritus en 3 die liggen te knokken om uit handen van de man met de zeis te blijven. Emoticon: AngryMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

He he het hoge woord is eruit Inspecteur generaal van politie Setya Wasisto durft eindelijk tegen Liputan toe te geven hoeveel doden er bij elkaar de afgelopen twee weken op Java zijn gevallen door illegale stjebbiekenebbie.
Dat zijn er dus 141, lust je nog peultjes. Emoticon: Confusedspacer line  


Op 23-04-2018 06:27 schreef Malam:
Hoppaaaaa nu is het prijs in Surabaya, 3 doden door de veredelde spiritus en 3 die liggen te knokken om uit handen van de man met de zeis te blijven. Emoticon: Angry


Nooit gesnapt waarom men naar ziekenhuis gaat of probeert weg te blijven van de man met de zeis, immers:
"wil van god"
72 maagden

Wat wil je nou nog meer?


Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 23-04-2018 06:27 Malam wrote:
Hoppaaaaa nu is het prijs in Surabaya, 3 doden door de veredelde spiritus en 3 die liggen te knokken om uit handen van de man met de zeis te blijven. Emoticon: Angry


Inmiddels 12 in Surabaya gaat lekker, het is te hopen dat Allah de fabricage van maagden op peil heeft, anders moet ie gaan overwerken. Emoticon: Blushzieleffe
User
spacer line
 

Weet je de politie is erg trots op dat zo veel alcohol hebben onderschept.
Je leest het goed.
ze hebben een IQ van nog geen 50% .
Ze gaan er trots op dat ze zoveel hebben onderschept.
Maar er is niemand die hen er op wijzig dat, als je steeds meer verbied dat zulke iligale stokerijen in de hand werkt... Emoticon: Yes!
Het is vechten tegen de bierkaai.
Vooral als je zoals in Surabaya een vrouwelijke religieuze fanatisme als burgemeester heb
Wanneer dringt het door bij die ministerie van volks gezondheid.
Ze hebben verstand van een mens als ze nog geen 13 jaar oud zijn.
Allemaal geherssen gespoelde mensen te dom (bloon)om na te denken Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Stupid Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

zieleffe
User
spacer line
 

Ze slaan nu helemaal door met hun alcohol beleid.
Ik mag niet meer met drank op in de lift om naar mijn appartement te komen.
Weet iemand een alternatief?, gek worden ze hier als ze er achter komen dat tegen alcohol zijn meer problemen oplever, dan ze nu denken, dat het goed is wat ze doen, flessen vol vernietigen Emoticon: Stupid .
De mensen hier gebruiken hun verstand niet, maar zijn altijd met hun gevoelens bezig.
Deze plaat is net een half uur geleden geplaats. Emoticon: Devil

Ik heb de foto groot gelaten want dan kan je links onder zien wat er staat Emoticon: Clown
No drunk in het Engels


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ziel ik zou me er niet al te druk over maken, dit soort borden zie je overal in openbare ruimtes, zelfs in Nederland, op het plein van het winkelcentrum waar ik woon hangt ook een bord "Verboden hier alcoholische dranken te nuttigen". Emoticon: Talk to the hand
Daar staan namelijk bankjes, is ook nog eens precies voor de deur van Appie Heyn waar voorheen nog wel eens een zwerm alcoholistische parkieten neer streek, het begon met kwetteren en eindigde nog wel eens met overlast. Emoticon: Yes!
Om precies te zijn staat er op het bord "Dilarang minum miniman beralkohol", (Verboden alcoholhoudende dranken te nuttigen).
Totaal geen probleem als je met een snee in je neus en een tasje bier door de openbare ruimte naar de lift toe loopt om naar je appartement te gaan. Emoticon: Nooozieleffe
User
spacer line
 

Al heel geruststelling Malam ja och ze zijn al zo lang als ik hier woon bezig met die liften die krijgen ze maar niet geluid arm.
Ik dacht ja wie moeten ze nou de schuld geven dat die liften het niet goed doen.
Ze komen hier heel veel goede techneuten die wat in hun mars hebben te kort daarom rommelen ze maar wat.
Vorig keer voor de jaarwisseling nog een sleetje van 24 blikjes bier mee naar huis genomen.
Die ik met een koelbox mee heb genomen naar nieuwjaar feest Emoticon: Worship

Ik had nog tegen die monteurs die bezig waren dat bordje op te hangen nog gezegd saya tidak tahu saya bahasa chinees...dilarang apa ... Emoticon: Party! Emoticon: Party!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Hoplaaa ze zijn op Java aan een estafette bezig, het stokje is nu overgegeven aan Cilacap, 3 doden en 2 op het randje door de illegale tsjebbiekenebbie.spacer line  

En toch is t allemaal niet zo moeilijk he.

Kwestie van goede, geijkte EN regelmatig te ijken thermometer...

That's it.
Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Hardleers Emoticon: Confused Welnee joh valt wel mee.
Weer 3 doden in Pangalengan (regentschap Bandung) door illegale tsjebbiekenebbie en 5 die tegen de man met de zeis liggen te vechten.
Wederom wordt er gesuggereerd dat het door het hoge alcohol gehalte komt 70 % vermengd met energiedrank en mineraalwater.
Nee klootzakken, er zit methanol in, jullie moeten de boel niet besodemieteren. Emoticon: Angry
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,835,975 topic views - 242,064 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 26-10-2021 01:13 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,708,702 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com