indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

jstar
User
spacer line
 

Natuurlijk zijn er veel grote bedrijven actief die een impact op de volksgezondheid hebben.

Meest voor de hand liggend met een directe impact op de gezondheid zijn natuurlijk Philip Morris en BAT. En Coca-Cola verpest de oceanen. Unilever, Henkel en Ferrero hebben palmolie nodig en stimuleren het afbranden van de jungle. Logisch dat men daar tegen optreedt zou je zeggen, maar vergeet niet dat de mensen dan zelf ook moeten veranderen In hun consumptie gedrag.

En zelfs een automobielindustrie wordt genadeloos aangepakt met elk jaar weer nieuwe regels. Nu kunnen ze miljardenboetes verwachten als ze gemiddeld hoger gaan dan 95 gram CO2 per km. Dat betekent dat ze ongeveer 4 liter op 100 km moeten verbruiken (1:25). Maar wie kan zich privé momenteel een elektrisch voertuig van €50.000 veroorloven?

Vergis je niet, ik ben heel blij dat de schildpadjes de Thaise stranden weer inpalmen en dat de waterwegen van Venetië zo schoon zijn.

Maar er zal nog maar weinig te genieten zijn als de hele familie uitkeringsgerechtigd wordt. En als we naar Britse toestanden gaan met zorg vanuit een NHS zie ik het helemaal somber in. Je kan niet zomaar iedereen belasten en bedrijven de strop om de nek leggen en de economie om zeep helpen.jstar
User
spacer line
 

De farmaceutische industrie is waarschijnlijk de enige die een positieve invloed op de volksgezondheid heeft. En ze maakt waarschijnlijk ook wel het meeste winst ja.

Maar het is ook zo dat prijzen door de overheden bepaald worden, men kan niet zomaar doen wat men wil. De prijs van een nieuw medicijn in Italië bijvoorbeeld moet lager liggen dan de gemiddelde prijs in vergelijkbare landen (Portugal, Spanje, Griekenland, ... ) . En na een paar jaar vervalt een patent en komen er goedkope generische versies van het medicijn.

Vergeet ook niet dat met minder winst men minder zal investeren, en dan pas zal het kommer en kwel zijn in de zorg. Men richt zich met onderzoek volledig op de verouderende bevolking.spacer line  

Mee eens hoor, is ook een duivels dilemma. En ik zeg ook niet dat alle regelgeving zaligmakend is, maar enige voor van regulering of beperking vind ik wenselijk. Dat werkt het beste door het speelveld te verkleinen (industrie) denk ik.

Alles met mate en met een duidelijke routekaart. Niet zoals nu bij de boeren gebeurt out of the blue de strop omleggen zoals je terecht aangeeft. Tegelijk heb ik gemerkt dat alles onder druk vloeibaar wordt.

1/25 Voor een auto is prima haalbaar, ook zonder batterij, of desnoods hybride. Wat lastiger is , is dat het de ene keer CO2 is (melkpakmotoren) en de andere keer stikstof (beter grotere motoren). Dan wordt het lastig je fabrieken (en ontwikkeling) winstgevend te houden.

Zo verbaas ik me al jaren dat we (EU) vol inzetten op een energietransitie, de warmtepomp heeft hier meer aandacht dat deugdelijke isolatie. Welke energiebron je ook gebruikt, het begint bij verbruik (dus reduceren).

Maar goed dit is allemaal meer op gebied van milieu, ik doelde eerder meer op het gebied van ethiek. Palmolie is er daar wel een van, daar mag je als overheid best iets van vinden. Misschien gaat dat makkelijker als Unilever straks in GB zit en niet meer in NL.jstar
User
spacer line
 

Ethiek is natuurlijk een moeilijke. En in hoeverre moet een overheid ingrijpen om mensen te beschermen? Dan wordt het eigenlijk vaak weer milieu en volksgezondheid. Of in de zorg; wie wordt er wel en wie niet behandeld als ICU vol ligt? En is dat niet in strijd met het basisprincipe dat je mensen geen schade toebrengt? En wat met euthanasie? Sta je abortus toe, en wat met de gratis morning after pil? Mag je pre-nataal screenen? Allemaal zorg gerelateerd met een impact op de farmacie.

Als ik de huidige EU zie met zoveel verschillende meningen en regeringen, verwacht ik niet zo snel een verenigd Europa.

NB: Over ethiek en moraal en gezamenlijke normen en waarden gesproken; ik werkte voor een Californisch biotech bedrijf die de zogenaamde Values hoog in het vaandel had staan. Daar werd men ook op beoordeeld. Dat zag ik daarvoor niet bij de Zwitserse farmaceutische giganten waar alles in cijfers werd uitgedrukt. Maar ze waarschuwden me daar wel voor de Amerikaanse hire-and-fire mentality. Hoe hypocriet kan je zijn.

spacer line  


Op 09-07-2020 05:26 schreef jstar:
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.JS: Wel heel naief om de farmaceuten hier als de grote boze wolf neer te zetten. Na 10 jaar R&D op een medicijn moet men wel verkopen en winst maken natuurlijk. Het zijn geen filantropische instellingen. Tevens is er alleen aanbod van iets als er vraag is (neem principieel dan ook maar niet het vaccin of geneesmiddel als je COVID oploopt). Ook zijn het heel grote werkGEVERS.

En kom niet af met die eeuwige Bayer/Monsanto beschuldigingen en veeg het goede zoals o.a. (cardio)Aspirine en 100.000 werknemers niet onder de mat. Begin dus aub niet opnieuw met die absurde WO2 en heroïne en Roundup discussies, net als met hydroxychloroquine maak je jezelf dan een beetje belachelijk. https://www.nu.nl/weekend/5935(...)rdelger-roundup.html


"Vreselijke dingen gebeurd met testen van vaccins in Afrika"

www.ad.nl/buitenland/vreselijk(...)-in-afrika~a2a31aaf/


Heldere ziende

jstar
User
spacer line
 

Ah, dus nu is het de schuld van de farmaceutische firma's dat mensen in ontwikkelingslanden geen toegang tot medische hulp hebben? Wat een boter op het hoofd hebben de (westerse) personen toch die zoiets beweren zoals deze dame. Je kan duidelijk zien dat ze geen idee heeft wat klinische studies inhouden. Buiten dat geeft ze oncontroleerbare voorbeelden. En echt dingen 'van horen zeggen'.
Slechte journalistiek hoor.

Wat ze vertelt:
,,Er zijn vreselijke dingen gebeurd met het testen van nieuwe medicijnen of vaccins in Afrikaanse landen. Zo kreeg bij de ontwikkeling van een nieuw medicijn - bestemd om de overdracht van het HIV-virus van moeders op ongeboren kinderen te voorkomen - de controlegroep alleen een placebo. Dat terwijl er toen al een werkzaam medicijn op de markt was wat bescherming bood. Dat is in strijd met de ethische richtlijnen. Gevolg: in de controlegroep raakten meerdere ongeboren baby’s onnodig besmet met het HIV-virus."

Wow. Ho Ho Ho. Dat is nu net het doel van een controlegroep in een studie; vergelijken met als je NIETS voorschrijft en NiETS geeft. Anders kan je niet meten en is de studie nutteloos en kan je het medicijn beter gewoon geven en hopen op het beste. Zoals ze met hydroxychloroquine hebben gedaan trouwens. Want de patiënten vielen als vliegen en niemand durfde de verantwoordelijkheid te nemen ze te laten sterven zonder enige vorm van medicatie.

"Nog een voorbeeld: Tijdens een uitbraak van een virus dat een hersenvliesontsteking veroorzaakt werd een antibioticum getest op kinderen, zonder dat de ouders wisten dat ze deelnamen aan een proef. Een aantal kinderen raakte verlamd en een enkeling stierf zelfs.”

Ook weer hetzelfde als met hydroxychloroquine. Wat hadden ze dan moeten doen, de ouders aangetekend aanschrijven? De kinderen laten sterven aan meningitis? Maar ze beweerde net in het HIV geval dat dit juist niet mag?!

Wat je ook doet, het is nooit goed. . Laat ze sterven, mag niet. Geef ze medicatie die niet geregistreerd is, mag niet. Geef medicatie zonder goedkeuring, mag niet. Breek het studieprotocol, mag niet. Damned if you do, damned if you don't.

Dat zijn trouwens ethische vragen die de betreffende artsen moeten beantwoorden op het moment zelf. Makkelijk voor een politicologe van een stichting om daar achteraf wat kommentaar op te geven.jstar
User
spacer line
 

Zijn de Nederlanders de 'nieuwe Britten' in de Europese vakantieoorden? Overal in de pers berichten over feestende jongeren die de regels aan hun laars lappen.spacer line  

Je bent een stukje vergeten te copy / pasten:

",Vooropgesteld: het is heel belangrijk dat proefpersonen vrijwillig meedoen en op de hoogte zijn van de medische risico’s. Dat is in het verleden in ontwikkelingslanden vaak misgegaan, bijvoorbeeld omdat deelnemers een formulier kregen dat ze niet konden lezen of omdat het de enige manier was om toegang te krijgen tot medische hulp. Het is de taak van medisch ethische commissies om proefpersonen te beschermen volgens internationale normen."
Heldere ziende

jstar
User
spacer line
 

Nee hoor, maar het is toch logisch dat iemand die geen toegang heeft tot medische zorg, ja zal zeggen tegen alles wat men hem vertelt als dat betekent dat ie geholpen wordt? Mogelijke bijwerkingen? Geen probleem. Misschien geen resultaten? Maakt niet uit.
Een beetje zoals de kleine lettertjes in een verzekeringscontract wat niemand leest.

Er is nog iets; wat de pers altijd aanhaalt als zijnde de ethische standaard, is in feite de Verklaring van Helsinki (DoH). Die is niet hetzelfde als Good Clinical Practice (GCP) richtlijnen die door de farmaceuten worden gevolgd. GCP is gemaakt door Europese, Japanse en Amerikaanse toezichthouders -de overheid dus- in samenwerking met de farmaceutische industrie. Er zijn verschillen in ethische normen en interpretaties tussen de DoH en GCP, met name op het gebied van placebogebruik en de zorg die proefpersonen moeten ontvangen.

Maar moet je daar de industrie de schuld van geven of de toezichthouders verantwoordelijk voor volksgezondheid zoals de FDA (Amerika) EMEA (Europa) en bijv. RIVM, die de standaarden zelf hebben opgesteld? Daar hoor je de journalisten niet over, want dat weten ze niet. Wel gaan ze klagen over hoe een vaccin wordt getest dat ze straks zelf als eerste zullen krijgen. Dat is pas ethisch.
jstar
User
spacer line
 

In Europa (en Amerika) is het voor sommigen bijna een full-time job om deel te nemen aan klinische studies. Je wordt goed betaald per dag en je krijgt vaak kost en inwoning (in een ziekenhuis). Wat wil je nog meer? Die ondertekenen ook contracten zonder ook maar iets te lezen en één seconde na te denken over eventuele bijwerkingen.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 10-07-2020 05:56 jstar wrote:
Zijn de Nederlanders de 'nieuwe Britten' in de Europese vakantieoorden? Overal in de pers berichten over feestende jongeren die de regels aan hun laars lappen.
Nee, dat is al lang zo. Er is zelfs ooit een tv-serie over gemaakt met de alleszeggende naam "Zon, zuipen ziekenhuis".


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  

Leeghoofden Televee.
Waar leeghoofden op de televee kijken hoe leeghoofden zich tot een coma vol laten lopen, opgenomen worden en daarna nog trots zijn ook.
Is leuke avondvulling ofzo....
Waar zijn de tijden van Der Alte, Derrick, Van Kooten en de Bie, Klokhuis (voor kids, maar geweldig was dat) en vul maar aan.
Tegenwoordig helaas een trits van leeghoofden nonsens. Jammer.


Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Rutte maak zich zo te zien niet echt populair met het verbinden van voorwaarden aan de grabbelton van honderden miljarden Euro's (Corona herstel) waar de Middellandse zee en Oost Europese landen begerig naar zitten te kijken en Euro tekens van in hun ogen krijgen, via corona herstel donaties over de ruggen van de landen die wel hun zaakjes in orde hebben hoger in de pikorde komen en voor eigen volk Sinterklaas (zonder zwarte piet) blijven spelen, tja dat willen we allemaal wel. Emoticon: Talk to the hand

Ik ben geen Rutte fan, maar dit doet ie goed, klein kutlandje, één van de langst zittende premiers van de EU, geen toestemming van de Nederlandse politiek om Sinterklaas te gaan spelen en dan gewoon Merkel en vooral Macron (die is gek) het bos in sturen, mag ook wel eens gezegd worden toch. Emoticon: Yes!

Al hoe wel mijn opmerking dat Macron gek is misschien niet terecht is, die zit volop in de problemen met een volk wat denkt met siësta en demonstreren de boel te kunnen regeren.
De echte mafkadet is naar mijn mening het in Oost Duitsland opgegroeide gekkie Merkel die denkt dat ze alles schaft en socialistisch alles kan geven terwijl Macron als slapjanus aan het infuus ligt en wel donaties moet scoren om zijn volk wat voor 70 % uit demonstranten en niet uit werkers bestaat tevreden te stellen. Emoticon: Stupid


Ik lees dat in verschillende landen waar de vakantie stampede inmiddels op gang is gekomen dat de Covid besmettingen exploderen en dat er op sommige plaatsen al weer een lockdown is ingesteld, gaat lekker zo.k vraag me ook af als ik naar het kaartje van Europa kijk waarom wij nog als één van de weinige landen geen mondkapjes hoeven te gebruiken, zijn die landen die het eisen nu allemaal waus en wij pienter, of is dit eigenwijsheid. Emoticon: Confused


Ik zie wel dat hier op het winkelcentrum de mensen zich geen reet meer van de anderhalve meter aantrekken, ik ga nog steeds in de ochtend om 7 uur wat boodschappen doen, vorige week hadden we midden op de dag wat nodig, toen heb ik heel eigenwijs een mondkapje opgedaan. Emoticon: Devil

Heel koddig, tientallen tokkies waaraan je ziet dat ze bij het zien van een mondkapje zich ineens herinneren dat de 1.50 m nog steeds geldt en vervolgens zie je ze argwanend denken "Waarom heeft die ouwe pik een mondkapje op", en bij je uit de buurt blijven, het ei van Columbus dat kapje voor mijn snufferd. Emoticon: Laugh out loudspacer line  


Op 19-07-2020 15:22 schreef Malam:
Rutte maak zich zo te zien niet echt populair met het verbinden van voorwaarden aan de grabbelton van honderden miljarden Euros (Corona herstel) waar de Middellandse zee en Oost Europese landen begerig naar zitten te kijken en Euro tekens van in hun ogen krijgen, via corona herstel donaties over de ruggen van de landen die wel hun zaakjes in orde hebben hoger in de pikorde komen en voor eigen volk Sinterklaas (zonder zwarte piet) blijven spelen, tja dat willen we allemaal wel. Emoticon: Talk to the hand

Je vergeet Frankrijk, dat ook economisch behoorlijk aan het gas ligt.Ik ben geen Rutte fan, maar dit doet ie goed, klein kutlandje, één van de langst zittende premiers van de EU, geen toestemming van de Nederlandse politiek om Sinterklaas te gaan spelen en dan gewoon Merkel en vooral Macron (die is gek) het bos in sturen, mag ook wel eens gezegd worden toch. Emoticon: Yes!

Ik trek die conclusie nog niet. Dat kribbig weglopen van Malloot Merkel en Macroni is een grote poppenkast. Daarmee kan Rutte laten zien aan NL burgers dat ie zijn best heeft gedaan. Die poppenkast zagen we eerder al bij Oekraïne. Werd inlegvelletje en er is gewoon bij het kruisje getekend.
En ik denk dat er ditmaal weer gewoon getekend gaat worden, want als Italië gaat, valt alles verder als een kaartenhuis in elkaar.

Frappant om te zien dat Italïe, in de top 5 van de grootste goudvoorraden ter wereld, die goudvoorraad totaal niet aan hoeft te spreken en achterover ligt (zoals altijd) tot Rutte het Italiaans probleem gratis oplost.
Want Corona
Want als je geen gratis geld geeft, stort de euro in elkaar.
Prachtige houdgreep.

Er gaat gewoon getekend worden bij het kruisje.


Al hoe wel mijn opmerking dat Macron gek is misschien niet terecht is, die zit volop in de problemen met een volk wat denkt met siësta en demonstreren de boel te kunnen regeren.

Dat dus. Hij heeft enorme problemen. Niet de eerste maal dat demonstreren overging tot revolutie. We zullen zien.


De echte mafkadet is naar mijn mening het in Oost Duitsland opgegroeide gekkie Merkel die denkt dat ze alles schaft en socialistisch alles kan geven terwijl Macron als slapjanus aan het infuus ligt en wel donaties moet scoren om zijn volk wat voor 70 % uit demonstranten en niet uit werkers bestaat tevreden te stellen. Emoticon: Stupid

Zo Malam, van het socialistische voetstuk gevallen? Emoticon: Laugh out loud . Grapje he, ouwe. Niet meteen boos worden. Ja, Merkel heeft wat DDR trekjes. Beetje eng.Ik lees dat in verschillende landen waar de vakantie stampede inmiddels op gang is gekomen dat de Covid besmettingen exploderen en dat er op sommige plaatsen al weer een lockdown is ingesteld, gaat lekker zo.k vraag me ook af als ik naar het kaartje van Europa kijk waarom wij nog als één van de weinige landen geen mondkapjes hoeven te gebruiken, zijn die landen die het eisen nu allemaal waus en wij pienter, of is dit eigenwijsheid. Emoticon: Confused

Er viel me meteen wat op toen ik dit stukje las en advies naar Zweden (geen kapjes): Afgeraden...
Tijd zal het leren.Ik zie wel dat hier op het winkelcentrum de mensen zich geen reet meer van de anderhalve meter aantrekken, ik ga nog steeds in de ochtend om 7 uur wat boodschappen doen, vorige week hadden we midden op de dag wat nodig, toen heb ik heel eigenwijs een mondkapje opgedaan. Emoticon: Devil

Heel koddig, tientallen tokkies waaraan je ziet dat ze bij het zien van een mondkapje zich ineens herinneren dat de 1.50 m nog steeds geldt en vervolgens zie je ze argwanend denken "Waarom heeft die ouwe pik een mondkapje op", en bij je uit de buurt blijven, het ei van Columbus dat kapje voor mijn snufferd. Emoticon: Laugh out loudHeldere ziende

spacer line  

Dat hele referendum over Oekraïne had nooit moeten worden gehouden. Het werd gekidnapt door een groepje schreeuwers en de zwijgende meerderheid liet het gebeuren. Ik snap die middelvinger dat inlegvelletje wel. Ik zeg niet dat het klopt.spacer line  

Ik zag wat beelden van een demo in Berlijn.
Ook wat nieuwsartikelen van Nederlandse media. Die hadden het over ca 20.000 man.
Nou, tenzij er flink is gephotoshopt, waren het er honderdduizenden, zo niet meer dan 1 miljoen.
Man, wat een mensenmassa. Immens.

Of het handig is, betwijfel ik. We zullen over 2-3 weken wel meer horen en lezen.


Heldere ziende


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,775,385 topic views - 242,054 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 10:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,582,817 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com