indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Goedemorgen Kong,

In het terugverdienmodel van de zonnepanelen in NL wordt doorgaans als verkoopargument mede het terugleveren van stroom gerekend. Klets en bedrog.

Elektrische auto's: Wel eens nagedacht:
1) hoe verschrikkelijk milieuvervuilend het is om die batterypacks te maken (incluis ginnen van de zware metalen), transporteren en te verwerken zodra afgedaan?
2) De stroom voor die dingen mede wordt geproduceerd door houtsnippers (!) uit Zuid Amerika (!!) met subsidie (!!!) en per zeetransport (!!!!) naar NL wordt verscheept (!!!!!). Zeetransport... Vraag Malam effe hoe vies zeetransport is.. Los van feit: houtsnippers uit Zuid Amerika... Iets met hout enzo...

Ik, simpele ziel, denk dat we beter in kunnen zetten op mierezuur als brandstof (dus waterstofmotoren). Vele malen schoner in het geheel dan die loeizware, megaverontreinigende batterijen.

Moord en brand schreeuwen, dat niet, maar ben met regelmaat geschokt door diverse berichtgevingen van NL/EU handelen.
Ja, prima toeven in NL. Nog wel, in het land met de hoogste belastingdruk van EU.
Als je de oudjes en zieken in de zorg niet meerekend.

Jij hebt het over vluchtelingen, ik over migranten cq. gelukszoekers.
Onlangs in krant: Die "vluchtelingen uit Marokko komen niet in aanmerking voor die terugkeerpremie". Wat? Nee, snap ik. Hoe is het sowieso al mogelijk dat Marokkanen als "vluchteling" Europa binnengekomen zijn. Oooo ja, die taxidiensten.

Begrijp je mijn verhaal nu echt niet joh?
De echte hulpbehoevenden gaan kapot! Niemand bericht daarover. Wel over al die zielige mannen van gevechtsleeftijd in rubber bootjes pal voor de kust van Libie. De wereld is te klein.
De genocide op de Yezedi's horen we nauwelijks iets over. Op een of andere manier komen die EU ook bijna niet binnen. Raar.
Mensensmokkelaars uit Afrika blijken de telefoonnummers te hebben van bemanning van taxidiensten. I smell a rat.

Ik gil niet moord en brand over NL en/of EU, maar zie het rap afglijden. Heel rap.
Tijd zal leren of daar een kern van waarheid in zit/zat. Ik constateer slechts.

Heldere ziende

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Zonnepanelen? Emoticon: Laugh out loud

De berekeingen zijn net zo speculatief als het brandstoifverbruik van nieuwe auto's Emoticon: Party!

Daar klopt GEEN reet van.

Zonnepanelen leveren geen geld op, ze kosten geld. en als je iets terug wil leveren? Tja dan moet je eerst weer eens in de buidel tasten.

Volksverlakkerij dus.


It's only kinky the first time.

spacer line  

Voel weer wat aankomen. Detail hoor.

Olieprijs gaat onderuit. Niks mis meer op zich.

Wat dan altijd wel frappant is:
Brandstofprijzen dalen pas op veel later moment.
Als echter olieprijs omhoog gaat, stijgen brandstofprijzen direct.

En ga nou niet beginnen met "ja want eerst moet de dure olie in de opslag opgemaakt worden". Nonsens. Immers ligt de opslag ook op enig moment vol met goedkopere olie.Heldere ziende

spacer line  

Dan even wat verschrikkelijks:

Jennifer de Jong gaat scheiden
Claudia de Breij nog zeker 2 weken uit de roulatie
Het vrouwelijk lichaamshaar is terug

Schijnt nieuws te zijn Emoticon: Laugh out loud . Kolder voor het domme schapenvolk.


Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Je vergeet nog het allerbelangrijkste nieuws Jak Emoticon: Blush
De narcistische ruggentuffer Gordon gaat trouwen. Emoticon: Laugh out loud


On 05-12-2017 03:11 jakarta-snacks wrote:
Goedemorgen Kong,
2) De stroom voor die dingen mede wordt geproduceerd door houtsnippers (!) uit Zuid Amerika (!!) met subsidie (!!!) en per zeetransport (!!!!) naar NL wordt verscheept (!!!!!). Zeetransport... Vraag Malam effe hoe vies zeetransport is..


Zeetransport is de ergste vervuiler die je je kan bedenken, na raffinage van aardolie, benzine, nafta, petroleum, lpg blijft er een residu over, zware stookolie waar schepen op varen, maar ook wordt gebruikt voor asfalt.
Deze stookolie is niet direct bruikbaar voor schepen, dat verdunnen ze met de meest giftige stoffen op aarde die zich daar goed voor lenen. Emoticon: Yes!

Rotterdam heeft enorme afvalverwerkingsfabrieken die al het gif vanuit de hele wereld aangevoerd krijgen en het door zware stookolie mengen (pure maffia). Emoticon: Angry
Vandaar dat Rotterdam veruit de goedkoopste haven is voor schepen om brandstof in te nemen, het maakt Rotterdam aantrekkelijk voor grote schepen om slechts 400 containers te komen lossen in plaats van ze van uit België of Duitsland te laten feederen. Emoticon: Stupid

Een containerschip van 6000 teu (20" containers) gooit er in één jaar meer gif uit als alle auto's bij elkaar in Nederland, met dank aan de ijzersterke oppermachtige lobby van Shell, Esso en consorten in Den Haag wordt al jaren een oogje dichtgeknepen voor deze milieuverziekers. Emoticon: Shut up!
De scheepvaart is de grootste vervuiler die de wereld kent, maar tevens het best bewaarde geheim, te veel economische belangen dus dat wordt onder de deken gehouden. Emoticon: Yes!
spacer line  

Malam, hartelijk dank voor de complete uiteenzetting van de gifuitkotsende schepen die dus de houtsnippertjes naar NL vervoeren voor de "schone, milieuvriendelijke" elektrische auto's.
Totaal van het ganzebord gedonderd met z'n allen.

Dus Kong, deze uiteenzetting, keurig verwoord, kan worden toegevoegd aan de La La La Groene Energie story.

Leve groene energie. Leve de subsidie rovende bendes. Leve de totaal onwetende media. Leve de milieugekkies die erop staan dat we doorgaan met deze groene energie en het dwangmatig opleggen van elektrische autootjes.Heldere ziende

spacer line  

www.telegraaf.nl/nieuws/139485(...)ampen-viagra-fabriek

VERHUIZENNNNN.

Ja forummers, niet alleen negatief nieuws he.


Heldere ziende

spacer line  

En weer hilariteit alom! Het houdt niet op vandaag.

www.telegraaf.nl/financieel/13(...)jzen-op-zwarte-lijst

Ze zijn alleen Nederland vergeten.
Ongeveer het grootste belastingparadijs ter wereld (echter niet voor de simpele paupers onder ons).

Rolling Stones, Starbucks, Apple etc etc. Allemaal een pandje aan een Amsterdamse gracht.

Ik hou van komedie, dan zou ik ook van EU/NL moeten houden. Toch?


Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik snap Kong wel hoor Jak, het is mij in het verleden al meer opgevallen dat Kong min of meer het zelfde denkt als ik, noem ons maar Nedofielen, we vinden het kikkerland nog steeds één van de beste plekjes op aarde (met tering weer dan Emoticon: Angry ), waar de vinger aan de pols moet worden gehouden dan dan weer wel. Emoticon: Blush
Er is behoorlijk wat mis en we worden bedonderd door politici, maar waar niet Emoticon: Confused
Aan de andere kant staat er als ik 112 bel binnen 10 minuten een ambulance voor de deur als mijn Pop een tikker krijgt en ze kalifateren ze helemaal op, tja dat kostte mij de eigen bijdrage aan medicijnen, maar de hele kudde nazorg waar ik niets voor hoefde te doen was gratis. Emoticon: Yes!

Ik heb toevallig vorige week weer mijn freezer vol geflikkerd met allerlei soorten eerste klas vlees voor gemiddeld 7 Euro de kilo, ik heb opdracht gekregen van mijn kleine generaal aardappelen te halen, te zwaar dus mijn taak, 3,79 voor 6 kilo in de reclame Emoticon: Confused
Ik ga er dan om 6 uur uit, dan zitten de meesten aan hun prak, dan is het rustig, want op de dag is het in het tranendal wat jij en Ziel voorspiegelen geen doen, dan is het zo druk dat je over de hoofden van het kooplustige publiek kan lopen. Emoticon: Angry
En weet je, de deuren worden hier nog voor je open gehouden en niet tegen je muil aan gepleurd, en als Pop 2 boodschapjes heeft dan zegt de vent voor haar met een volle kar bij de kassa, ga maar voor hoor vrouwtje. Emoticon: Puh!

Mijn Pop van 75 heeft haar eigen happers nog tandverzorging (ik ook trouwens), vrouwtje met 2 kinderen sociaal vangnet, niet vet, maar met huursubsidie, zorgtoeslag en zelfs eventueel met voedselbank hoeft ze niet de hoer te gaan spelen, ik ben Indonesië gewend weet je nog Emoticon: Confused
Bij die soc. hulp maakt het niet uit of je moslim, christen of nix bent, ook een verademing, je hoeft in ieder geval niet op straat te leven, de basis is er nog steeds.
Ondanks dat Nederland met open armen vluchtelingen ontvangt, waar een hoop geteisem tussen zit die er helemaal geen recht op hebben, dat is dan weer één van de dingen die mis gaan. Emoticon: Yes!

Ik heb 15 jaar lang Indonesië 2 maanden per jaar bezocht en daarna 10 jaar wel haast permanent daar gewoond en nog anderhalf jaar gewerkt ook, ik zie de verschillen. Emoticon: Blush
Al een jaar hebben ze hun mond vol over de Rohingya's, de witjurken willen zelfs in Myanmar gaan vechten, er zijn daar etnische zuiveringen bezig door de brave volgers van Boeddha die zijn weerga niet kent. Emoticon: Angry
Maar zo gauw er gesproken wordt over het opnemen van enkele duizenden, dan rukken ze in Indonesië plastic broodzakjes uit hun witte jurk om het hyperventileren tegen te gaan en zijn niet thuis, ik ben trots op een landje die mensen die voor hun leven vrezen bij ons terecht kunnen, zo is het in Nederland al honderden jaren en ondanks dat zijn we zo ver gekomen als nu.

Dat het uit de klauwen is gelopen, ja zeker wel, onmacht van politici en die mafkadavers in Brussel, daar moeten we tegen strijden en protesteren, maar daar hebben we geen korpsbal als een Baudet voor nodig, met die eikel en zijn maatje Wilders wordt het middel erger als het kwaal, ik zie duizend maal liever Rutte en Pechtold met Pinokkio neuzen liegen tegen 17 miljoen mensen als Fadli Zon en Fahri Hamzah die 250 miljoen mensen verneuken. Emoticon: Frustrated
How, ik heb gezegd. Emoticon: BlushMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 05-12-2017 17:45 Malam wrote:

Aan de andere kant staat er als ik 112 bel binnen 10 minuten een ambulance voor de deur als mijn Pop een tikker krijgt en ze kalifateren ze helemaal op, tja dat kostte mij de eigen bijdrage aan medicijnen, maar de hele kudde nazorg waar ik niets voor hoefde te doen was gratis. Emoticon: Yes!


Daar heb ik nog een kleine aanvulling op, ik was precies een jaar geleden net aangekomen in Indonesië, mijn kaboutertje voelde zich niet best, zoals gewoonlijk hadden we weer eens wat ondefinieerbaar opgelopen, vaste prik als we pas in Indonesië aankwamen. Emoticon: Angry
Niet zo gek in een land waar antibiotica wordt gevreten als rijst al is het voor een ingegroeide teen nagel en antibiotica resistente virussen lustig gedijen. Emoticon: Frustrated
Ik zat tv te kijken en ik hoorde een bonk achter mij en mijn allesie lag bewusteloos op de grond, s'avonds 10 uur in the middle of nowhere, 112 bellen Emoticon: Confused , vervoer regelen Emoticon: Confused dokter bellen Emoticon: Confused Vergeet het maar in Indonesië. Emoticon: Angry

Ze kwam bij in bed, ik heb de hele nacht zitten waken, maar ze sliep redelijk rustig, elk uur werd ze wakker, weliswaar doodziek, maar ze was niet van plan om dood te gaan, dat vond ze zelf en zo keek ik er ook tegen aan. Emoticon: Blush
Ik wilde de volgende morgen als ik hulp had een ambulance gaan halen om haar naar een ziekenhuis te vervoeren, maar die eigenwijs wilde niet en ik zag ook dat rust en goede medicijnen die ik bij een bevriende apotheker had gehaald haar goed deden, ze knapte wat op. Emoticon: Worship

Toen ze voor de eerste keer zelfstandig naar de toilet ging en ik ze niet letterlijk en figuurlijk op de pot hoefde te zetten pleurde ik volledig in puin, ik ben een grootmuil, vreemdganger, plaatboef noem maar op, maar zonder mijn Pop is een schrikbeeld waar ik helemaal van onderuit kan gaan.. Emoticon: Cry
Dat was ook het moment dat ik het besluit nam dat de Indonesië run op zijn einde liep, gebeurtenissen die we de maanden er na mee maakten zwengelden dat nog aan. Emoticon: Yes!
Heimwee Emoticon: Confused Tuuuuurlijk, het weer, vrienden, familie de hele entourage, spijt Emoticon: Confused nee Emoticon: Nooo

Zolang je gezond bent is het prima, zolang je het aan kan ook, dan is het een heerlijk land om te vertoeven, let wel met financiële middelen uit Nederland, maar definitief verkassen en zelf je bestaan opbouwen is slechts voor enkele mensen weggelegd want dan is het een achtergebleven bule onvriendelijk tering land. Emoticon: Yes!
Het doet me dan ook wel eens een beetje zeer als ik Ziel en Jak zo te keer hoor gaan over Nederland, niet helemaal terecht vind ik. Emoticon: Blush
zieleffe
User
spacer line
 

Wat goed is moet je zien te behouden en als je naïef wil zijn, dat is dan maar zo.
Zie je dat dan niet, in Nederland gewoon een greep gedaan word, op de voorzieningen die je langzaam ziet verdwijnen.
Ja Malam als je dat niet wil zien . Emoticon: Blush
Die discussie over zwarte Piet, is het niet intriest dat een kleine groep mensen waar die zwarte trut de gangmaakster van is, zoveel aandacht krijg busladingen voor de tweede keer gaan demonstreren met politie begeleiding wat kost dat allemaal niet.
Blijven stelen van de ouderen die al 10 jaar op de nul lijn staan om al dat gespuis te kunnen betalen. Emoticon: Eerie
Daar gaat Nederland aan kapot, en als jij denk dat je Rutte en Pechtholt nu nog in geloof dat het beter is dan wie dan ook, ja dan moet het maar dan ben je echt naif en je heb geen alternatief aangegeven terwijl Baudet zeker een alternatief is.
En geloof mij dat hij de grootste partij word van Nederland.
Want die schurken in Brussel daar moet een eind aangemaakt worden.
Die stelende parlementariërs kost veel .
Je moet het kunnen benoemen want het is de waarheid en niets anders dan de waarheid.
Dat de mensen nu nog achter die twee die jij benoemde gaat staan, zijn dieven van hun eigen portemonnee. Emoticon: Stupid
En daarom ben ik blij met Thery Baudet als alternatief in de politiek.
Linkse mensen hebben iets waar ik niet bij kan, want ze zijn meer kapitalistisch als een VVD en de VVD is meer naar links geschoten en waarom om hun eigen functies te beschermen en in de toekomst nog op een gemakkelijke manier vele functies te verdelen onder hun vriendjes.... Emoticon: I love it
Ja we hebben het nog goed, maar je kan het niet ontkennen zoals J>S het beschreef er is 70 % ongedekt geld weggemoffeld over transparant gesproken die hufters die nu aan het bewind zitten, zijn de zorgen voor jou en mijn kinderen Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

zieleffe
User
spacer line
 


Op 05-12-2017 05:50 schreef jakarta-snacks:
Dan even wat verschrikkelijks:

Jennifer de Jong gaat scheiden
Claudia de Breij nog zeker 2 weken uit de roulatie
Het vrouwelijk lichaamshaar is terug

Schijnt nieuws te zijn Emoticon: Laugh out loud . Kolder voor het domme schapenvolk.

Ja daar wind ik mij ook zo over op, want het is geen nieuws waarde.
Op nieuwskoerier openen ze daarvoor een hele pagina over en dan reageer ik als volgt.
Zeg leeghoofden hebben jullie niets anders te doen, dan die flauwekul hier neer te plompen Emoticon: Angry Emoticon: Bye bye

zoals dit hoe zal een gewoon mens sinterklaas vieren Emoticon: ConfusedVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

zieleffe
User
spacer line
 


Surprise. Nederland is een kapotgenivelleerd kutland


Onderzoek met een uitkomst die je totaal niet zag aankomen: Nederland leest prima (behalve dan iedereen die op internet ruzie maakt, want elkaars standpunten opnemen is er niet bij) - maar nergens ter wereld is het verschil tussen de winnaars en de losers zo klein. Nergens ter wereld heb je zoveel meekomende halfies en zo weinig excellente mensen en dat is helemaal niet gek.

Het platgeslagen kikkerlandje waarin broekpakken die Marije en Francien heten compleet kapotgefeminiseerd onderwijs geven dat elke impuls tot competitie en excellentie als Machinaties van het Kwaad heeft bestempeld wegens onboeiende ideeën over het patriarchaat uit de boze jaren '70 is logischerwijs een grote grijze blerf van middelmatigheid. Sowieso is Nederland een vreselijk middelmatig apenland, het vanille-ijs van de Verenigde Naties.

Kijk maar naar de kranten, de teevee en de popmuziek: niets anders dan grauwe, consensuele bagger die op zich wel aardig is maar ook weer niet echt heel boeiend. Jett Rebel. Arjen Lubach. Marlene Dumas. Ook de schrijvers die naar voren komen in de grote kranten, waar het dan toch om gaat bij een leestest, zijn vreselijk middelmatig.

Ah, toe, vertel nog eens hoe een avocadoroman over klimaatverandering de nieuwe Proust is, NRC? Vertel nog eens hoe honderd boeken van meisjes uit stomme protestantse dorpen die naar de grote stad trekken Shakespeare voorbij gaan schrijven? Toe, nog één keer een lofzang op de migrantenliteratuur van totaal onboeiende verhalen over schapen slachten op het balkon met alle bijvoeglijk naamwoorden uit de Dikke van Dale? PROEST!

Alle culturele hoogtepunten van Nederland zijn veilige bagger. Het is misschien ook omdat spanning en transgressie in Nederland zodanig geïnstitutionaliseerd is in Nederland dat van werkelijke uitdaging geen sprake is. Krakers wonen met steun van de staat, black panthers komen om in de subsidie en alle theatergezelschappen ooit laten mensen in hun blote kut over het toneel lopen omdat dat nu eenmaal al 50 jaar spannend is in het theater en de klasse van de grote kralenkettingen en moeilijke brillen inmiddels denkt dat dat erbij hoort.
https://www.geenstijl.nl/51397(...)enivelleerd-kutland/
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

rgombal
User
spacer line
 


Op 05-12-2017 03:11 schreef jakarta-snacks:
Goedemorgen Kong,

In het terugverdienmodel van de zonnepanelen in NL wordt doorgaans als verkoopargument mede het terugleveren van stroom gerekend. Klets en bedrog.

Elektrische autos: Wel eens nagedacht:
1) hoe verschrikkelijk milieuvervuilend het is om die batterypacks te maken (incluis ginnen van de zware metalen), transporteren en te verwerken zodra afgedaan?
2) De stroom voor die dingen mede wordt geproduceerd door houtsnippers (!) uit Zuid Amerika (!!) met subsidie (!!!) en per zeetransport (!!!!) naar NL wordt verscheept (!!!!!). Zeetransport... Vraag Malam effe hoe vies zeetransport is.. Los van feit: houtsnippers uit Zuid Amerika... Iets met hout enzo...

Ik, simpele ziel, denk dat we beter in kunnen zetten op mierezuur als brandstof (dus waterstofmotoren). Vele malen schoner in het geheel dan die loeizware, megaverontreinigende batterijen.Zonnepalen op het dak van een huis in Nederland zijn meestal aangesloten op een inverter en het systeem werkt zonder batterijen.


Lithium batterijen in electrische (hybrid) auto's zijn recycable.

Zie als voorbeeld: http://www.umicore.com/en/cases/hoboken/

Zonnepanelen gaan doorgaans meer dan 25 jaar mee. Eénmaal geplaatst produceert een zonnepaneel gratis meer dan 25 jaar groene stroom. Een klein paneeltje of een grote levert altijd winst op.Ik ben het ! Klotaradja aka gombal 1,2 en 3

jupje
User
User icon of jupje
spacer line
 


Op 06-12-2017 03:45 schreef rgombal:

[quote verwijderd]

......Zonnepanelen gaan doorgaans meer dan 25 jaar mee. Eénmaal geplaatst produceert een zonnepaneel gratis meer dan 25 jaar groene stroom. Een klein paneeltje of een grote levert altijd winst op.

Zo denk ik er ook over.
Ik heb al 4 jaar geleden zonnepanelen laten plaatsen.
Niet te veel natuurlijk, omdat ik maar 6 maanden per jaar in Nederland verblijf, en 6 maanden in Indonesië.
Maar net genoeg panelen, om mijn relatief gering verbruik voor 95 % te dekken.
Volgens mijn berekening heb ik na 8 jaar de totale onkosten terugverdient.
Daarna zou ik dus er aan gaan verdienen.
Even snel een eenvoudige berekening.
De totale onkosten van de zonnepanelen waren € 1600 (dus inclusief aanschaf zonnepanelen, omvormers, installatie op het dak, en verrekening van de teruggave BTW)
Ik verbruikte in die 6 maanden tijdens mijn verblijf in Nederland netto gemiddeld 1000 KWh per jaar.
Mijn zonnepanelen leveren ook jaarlijks gemiddeld 1000 KWH (varieert uiteraard licht per jaar, maar komt heel aardig overeen met het gemiddelde van de afgelopen 4 jaar).
Dan is, bij een prijs van € 0,20 per KWh mijn terugbetaling € 200 per jaar.
En is er intussen na 4 jaar toch al de helft van de besteding terugverdient.
En mag ik toch rekenen, dat het de komende 4 jaar ook zo gaat.
Dan zouden na 8 jaar de investeringskosten geheel terugverdiend zijn, en ontstaat er nadien alleen maar een winstsituatie.


it's good to touch the green, green grass of home

spacer line  

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Malam ,
Ben t volledig met je eens dat het (nog) niet slecht is in NL over het algemeen. Inderdaad, 112 en ambulance voor de deur. Eten nog betaalbaar (ben ik van mening).
Echter waar ik me grote zorgen over maak is niet echt het "micro"gebeuren, maar "macro" (met uitzondering van verslechtering in veiligheid, want dat beschouw ik weer als "micro" Emoticon: Wink .

Hoef het niet te herhalen, maar Den Haag laat oortjes volledig hangen naar de Brusselse dictatoren die eenieder wel eens even zullen vertellen wat democratie betekent en "lidstaten" met talloze extra wetten en regels bombardeert. Los van wat dat allemaal kost.
We zijn al af van de totale waanzin van de regels van hoe recht komkommers en hoe krom bananen moeten zijn, maar dit typeert al veel.

Waar ik me vooral zorgen over maak is de houdbaarheid van de samenleving. Qua pensioenen (inspraak gratis weggegeven aan EU - en arme lidstaten-, hogere premies, lagere uitkeringen, hogere pensioenleeftijden en .. last but not least.... een steeds kleinere groep moet het op gaan hoesten voor een steeds grotere groep pensioengerechtigden).
Iets zegt mij dat dat een probleempje gaat geven.

JSF debacle. MIljarden voor een vliegtuig die fantastisch vliegt. Op papier. Hebben de Amerikanen de stekker er al uitgetrokken?

Miljarden voor een spoorlijn waar de ROI over een jaar of 200 is. Betuwelijntje. Ook HSL trouwens... Die HSL is tot grens ongeveer. Daarna in NL boemelen. Even bezoekje brengen aan Japan hoe het wel moet (>300 km/uur EN op tijd).

Enfin, ga ik toch wat in herhaling vallen Emoticon: Laugh out loud .

Dat soort "macro" issues maak ik me zorgen over.

Eigenlijk is ongeveer de enige "micro" issue de veiligheid.
Meerendeel van aangiften = in vuilnisbak.
De welbekende betonblokken cq. verleggen van grenzen van EU tot winkelstraten
Militairen, enfin, ook al beschreven.

Gevolgen van bovenvermelde "macro" issues worden op termijn "micro". Toch?
Knijpen op zorg en medicijnen is "besparing". Dat (micro) ouwetjes de panties volschijten laat Den Haag even aan zich voorbij gaan. Wel geld bespaard.

Ja, Malam, gelukkig verkeer jij in de leeftijd dat zorg nu nog redelijk is, maar ik vrees met grote vreze dat steeds groter groepen dit zich simpelweg niet meer kunnen permitteren en ook zorgkosten onhoudbaar worden. Privatiseren, een feest. Meanwhile maken de pillen-
en zorgboeren miljardenwinsten. Hoe verzin je het.

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.rgombal
Ja, tuurlijk snap ik dat zonnepanelen zonder batterijen werken (even los van evt opslag van prik). De batterijen waar ik op doel (en de "groene" stroom heeft betrekking op de elektrische auto's....

Lithium batterijen zijn recycable. Ja, snap, maar ook dat kost geld en veel energie..
Je vergeet ook dat Lithium op zeer milieuonvriendelijk wijze moet worden gewonnen, getransporteerd etc.
Los daarvan, Lithium is extreem gevaarlijk als dat vrijkomt in milieu door slag, stoot, schok, doorprikken, hitte zal het gaan branden als een jekko waarbij zeer giftige, corrosieve dampen vrijkomen.

1)
www.kitco.com/ind/Albrecht/201(...)reen-is-Lithium.html
It concludes that lithium ion batteries have the largest impact on metal depletion, suggesting that recycling is complicated. Lithium ion batteries are also, together with nickel-metal-hydride batteries, the most energy consuming technologies using the equivalent of 1.6kg of oil per kg of battery produced. They also ranked the worst in greenhouse gas emissions with up to 12.5kg of CO2 equivalent emitted per kg of battery.

2)
www.wired.com/2016/03/teslas-e(...)ght-not-green-think/
At this mine, those rare earths amounted to 0.2 percent of what gets pulled out of the ground. The other 99.8 percent—now contaminated with toxic chemicals—is dumped back into the environment. That damage is difficult to quantify, just like the impact of oil drilling.

And, as in every stage of the process, mining has hidden emissions. Jiangxi has it relatively easy because it’s digging up clay, but many mines rely on rock-crushing equipment with astronomical energy bills.
en
“We’re shifting pollution, and in the process we’re hoping that it doesn’t have the environmental impact,” says Abraham.
etc

Groen man! Meer soepsidie! Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud

Heldere ziende

spacer line  

Of zoiets als: Ja, maar overall is het toch milieuvriendelijker.

Wat inhoudt dat bepaalde gebieden in de wereld totaal worden verkloot ten gunste van de overall situation. Wenselijk?

Soort van:
Provincie Groningen zetten we op de verliesrekening/zinken we af, maar gas is overall wel milieuvriendelijker dan olie.
Doel dan bereikt?

Blijf zeggen: Mierenzuur -> waterstof (nul CO2, nul NOx, nul roetdeeltjes) Of Thorium.
Ondertussen de weggooisubsidie voor de zg. "groene" stroom investeren in doorontwikkeling van Kernfusie... waar men al verder mee is dat alleen theoretisch verhaal.
Heldere ziende

spacer line  


On 05-12-2017 03:11 jakarta-snacks wrote:
Goedemorgen Kong,

In het terugverdienmodel van de zonnepanelen in NL wordt doorgaans als verkoopargument mede het terugleveren van stroom gerekend. Klets en bedrog.

Elektrische auto's: Wel eens nagedacht:
1) hoe verschrikkelijk milieuvervuilend het is om die batterypacks te maken (incluis ginnen van de zware metalen), transporteren en te verwerken zodra afgedaan?
2) De stroom voor die dingen mede wordt geproduceerd door houtsnippers (!) uit Zuid Amerika (!!) met subsidie (!!!) en per zeetransport (!!!!) naar NL wordt verscheept (!!!!!). Zeetransport... Vraag Malam effe hoe vies zeetransport is.. Los van feit: houtsnippers uit Zuid Amerika... Iets met hout enzo...

Ik, simpele ziel, denk dat we beter in kunnen zetten op mierezuur als brandstof (dus waterstofmotoren). Vele malen schoner in het geheel dan die loeizware, megaverontreinigende batterijen.

Moord en brand schreeuwen, dat niet, maar ben met regelmaat geschokt door diverse berichtgevingen van NL/EU handelen.
Ja, prima toeven in NL. Nog wel, in het land met de hoogste belastingdruk van EU.
Als je de oudjes en zieken in de zorg niet meerekend.

Het zou best kunnen dat waterstof en beter alternatief is. Maar zonde energie (lees je mee Oyibo?) is gewoon prima te verantwoorden in een verdienmodel.
Uit eigen ervaring : Dure set gekocht (kwaliteitsomvormer, LG panelen etc, laten installeren door een duur bedrijf), kosten : €4500. Belastingteruggave (ik ben immers energieleverancier geworden), circa €1000. €500 Energie uit eigen opwekking ipv via het net = 7 jaar terugverdientijd.
En dan heb ik dus de dure variant.

Electrische auto's vergelijken met brandstofauto's gaat ook altijd mank. Iedereen piept over de milieubelasting van het maken van accu's, maar het hele up- en downstreamverhaal van brandstof wordt vergeten. Hoe komt de olie hier? Juist, met dezelfde schepen als die houtsnippers. Nu zeg ik niet dat die houtsnippers een goed plan zijn, maar hou je vergelijkingen wel een beetje zuiver.
Kijk voor het gemak even na wat er allemaal op milieugebied is gebeurt dankzij brandstof en neem vooral het hele verhaal mee.


Jij hebt het over vluchtelingen, ik over migranten cq. gelukszoekers.
Onlangs in krant: Die "vluchtelingen uit Marokko komen niet in aanmerking voor die terugkeerpremie". Wat? Nee, snap ik. Hoe is het sowieso al mogelijk dat Marokkanen als "vluchteling" Europa binnengekomen zijn. Oooo ja, die taxidiensten.

Begrijp je mijn verhaal nu echt niet joh?
De echte hulpbehoevenden gaan kapot! Niemand bericht daarover. Wel over al die zielige mannen van gevechtsleeftijd in rubber bootjes pal voor de kust van Libie. De wereld is te klein.
De genocide op de Yezedi's horen we nauwelijks iets over. Op een of andere manier komen die EU ook bijna niet binnen. Raar.
Mensensmokkelaars uit Afrika blijken de telefoonnummers te hebben van bemanning van taxidiensten. I smell a rat.

Ik gil niet moord en brand over NL en/of EU, maar zie het rap afglijden. Heel rap.
Tijd zal leren of daar een kern van waarheid in zit/zat. Ik constateer slechts.

Ok, dit verschil heb ik kennelijk overheen gelezen, wat daar zit inderdaad het grote verschil. Ik viel over dat smartphone verhaal van je, want dat steekt elke keer weer de kop op, wat natuurlijk de grootste onzin is. Vroeger was dat namelijk een luxeartikel, tegenwoordig is het vanzelfsprekender dan een onderbroek dragen.spacer line  


On 05-12-2017 05:46 jakarta-snacks wrote:
Voel weer wat aankomen. Detail hoor.

Olieprijs gaat onderuit. Niks mis meer op zich.

Wat dan altijd wel frappant is:
Brandstofprijzen dalen pas op veel later moment.
Als echter olieprijs omhoog gaat, stijgen brandstofprijzen direct.

En ga nou niet beginnen met "ja want eerst moet de dure olie in de opslag opgemaakt worden". Nonsens. Immers ligt de opslag ook op enig moment vol met goedkopere olie.

Jij moet eens een boekje gaan lezen over upstream en downstream. Er zit namelijk nog een heel traject (wat zo ondoorzichtig als wat is helaas) tussen olie oppompen (olieprijs) en benzine (prijs aan de pomp), ze noemen het raffinage.spacer line  


On 05-12-2017 05:37 oyibo wrote:
Zonnepanelen? Emoticon: Laugh out loud

De berekeingen zijn net zo speculatief als het brandstoifverbruik van nieuwe auto's Emoticon: Party!

Daar klopt GEEN reet van.

Zonnepanelen leveren geen geld op, ze kosten geld. en als je iets terug wil leveren? Tja dan moet je eerst weer eens in de buidel tasten.

Volksverlakkerij dus.

Kun je het onderbouwen? Ik geef hierboven een rekenvoorbeeld uit eigen situatie wat het tegendeel beweert namelijk. En ik kan er nog wel een paar duizend ervaringen bij plaatsen als je dat een goed gevoel geeft.
Zonnepanelen leveren gewoon geld op, je moet je set wel aansluiten op je verbruik, terugleveren is economisch een stuk minder aantrekkelijk (al is de 5-6% rendement dan nog aantrekkelijker dan je geld op de spaarrekening (0,15%) laten staan.spacer line  

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Kong
1) Belastingteruggaaf, gaan we weer....
2) Waar is die eur500/jaar op gebaseerd? Hoeveel krijg jij terug/KwH en hoe zit het met energiebelastingen?
3) Als jij inkomen genereert moet je daar inkomstenbelasting over betalen...

Zomaar even 3 vragen/opmerkingen die me te binnen schieten

Je verhaal olie/vs houtsnippers gaat volledig mank.
Houtsnippers is oerwouden kappen
Veel verder weg dan olie uit MO
Olie heeft vele malen meer energetische waarde dan houtsnippers
Volume houtsnippers is veel groter dan olie (soortelijke massa)
Deze laatste opmerking vasthouden:
Dus 1 ton olie heeft een veelvoud aan energie dan 1 ton houtsnippers van veeeel verder weg.
Hoeven we niet uit te rekenen he.

DUs, nee, je houdt het niet bepaald zuiver.

Heldere ziende

spacer line  


Op 06-12-2017 10:55 schreef Kongkalikong:

[quote verwijderd]

Jij moet eens een boekje gaan lezen over upstream en downstream. Er zit namelijk nog een heel traject (wat zo ondoorzichtig als wat is helaas) tussen olie oppompen (olieprijs) en benzine (prijs aan de pomp), ze noemen het raffinage.


Ja vrind, snap ik. Maar dat is sowieso nodig, hoge olieprijs of lage olieprijs.
Downstream - upstream..

Welk boekie bedoel je om duidelijk verschil aan te geven zoals ik schetste?


Heldere ziende

spacer line  


On 05-12-2017 17:45 Malam wrote:
Ik snap Kong wel hoor Jak, het is mij in het verleden al meer opgevallen dat Kong min of meer het zelfde denkt als ik, noem ons maar Nedofielen, we vinden het kikkerland nog steeds één van de beste plekjes op aarde (met tering weer dan Emoticon: Angry ), waar de vinger aan de pols moet worden gehouden dan dan weer wel. Emoticon: Blush
Er is behoorlijk wat mis en we worden bedonderd door politici, maar waar niet Emoticon: Confused
Aan de andere kant staat er als ik 112 bel binnen 10 minuten een ambulance voor de deur als mijn Pop een tikker krijgt en ze kalifateren ze helemaal op, tja dat kostte mij de eigen bijdrage aan medicijnen, maar de hele kudde nazorg waar ik niets voor hoefde te doen was gratis. Emoticon: Yes!

Ik heb toevallig vorige week weer mijn freezer vol geflikkerd met allerlei soorten eerste klas vlees voor gemiddeld 7 Euro de kilo, ik heb opdracht gekregen van mijn kleine generaal aardappelen te halen, te zwaar dus mijn taak, 3,79 voor 6 kilo in de reclame Emoticon: Confused
Ik ga er dan om 6 uur uit, dan zitten de meesten aan hun prak, dan is het rustig, want op de dag is het in het tranendal wat jij en Ziel voorspiegelen geen doen, dan is het zo druk dat je over de hoofden van het kooplustige publiek kan lopen. Emoticon: Angry
En weet je, de deuren worden hier nog voor je open gehouden en niet tegen je muil aan gepleurd, en als Pop 2 boodschapjes heeft dan zegt de vent voor haar met een volle kar bij de kassa, ga maar voor hoor vrouwtje. Emoticon: Puh!

Mijn Pop van 75 heeft haar eigen happers nog tandverzorging (ik ook trouwens), vrouwtje met 2 kinderen sociaal vangnet, niet vet, maar met huursubsidie, zorgtoeslag en zelfs eventueel met voedselbank hoeft ze niet de hoer te gaan spelen, ik ben Indonesië gewend weet je nog Emoticon: Confused
Bij die soc. hulp maakt het niet uit of je moslim, christen of nix bent, ook een verademing, je hoeft in ieder geval niet op straat te leven, de basis is er nog steeds.
Ondanks dat Nederland met open armen vluchtelingen ontvangt, waar een hoop geteisem tussen zit die er helemaal geen recht op hebben, dat is dan weer één van de dingen die mis gaan. Emoticon: Yes!

Ik heb 15 jaar lang Indonesië 2 maanden per jaar bezocht en daarna 10 jaar wel haast permanent daar gewoond en nog anderhalf jaar gewerkt ook, ik zie de verschillen. Emoticon: Blush
Al een jaar hebben ze hun mond vol over de Rohingya's, de witjurken willen zelfs in Myanmar gaan vechten, er zijn daar etnische zuiveringen bezig door de brave volgers van Boeddha die zijn weerga niet kent. Emoticon: Angry
Maar zo gauw er gesproken wordt over het opnemen van enkele duizenden, dan rukken ze in Indonesië plastic broodzakjes uit hun witte jurk om het hyperventileren tegen te gaan en zijn niet thuis, ik ben trots op een landje die mensen die voor hun leven vrezen bij ons terecht kunnen, zo is het in Nederland al honderden jaren en ondanks dat zijn we zo ver gekomen als nu.

Dat het uit de klauwen is gelopen, ja zeker wel, onmacht van politici en die mafkadavers in Brussel, daar moeten we tegen strijden en protesteren, maar daar hebben we geen korpsbal als een Baudet voor nodig, met die eikel en zijn maatje Wilders wordt het middel erger als het kwaal, ik zie duizend maal liever Rutte en Pechtold met Pinokkio neuzen liegen tegen 17 miljoen mensen als Fadli Zon en Fahri Hamzah die 250 miljoen mensen verneuken. Emoticon: Frustrated
How, ik heb gezegd. Emoticon: Blush

Ik denk - als ik het zo lees - dat je een punt hebt en dat we redelijk hetzelfde denken over de zaken.

Het kan beter, maar het kan altijd beter. Het is een spannende tijd, maar dat is van alle tijden. Ik denk dat veel mensen hier nog moeten wennen aan het feit dat Europa economisch minder interessant is omdat het elders sneller beter gaat, dat is zeg maar sowieso het nadeel van aan kop liggen. Het moeilijk een koppositie vast te houden dan ernaartoe streven.
En koppositie is misschien niet voor iedereen even realistisch, maar als ik de historische cijfers erbij haal dan zijn het toch voornamelijk Europese landen waar het niveau gezondheidszorg, onderwijs, werkgelegenheid in de bovenste contreien bivakkeert.
Alleen zodra het economische tij keert, gaan we zondebokken zoeken.

In dit geval is de vluchtelingenstroom een inkoppertje, tegelijk is de grenzen dichthouden een utopie, gaat niet lukken, zeker niet voor een interessante prijs. Maar terug gerekend wat de vluchtelingenstroom kost is het allemaal een storm in een glas water. Kun je dat geld beter aan bejaarden en armoedebestrijding geven? Tuurlijk, maar je ogen dichthouden voor de rest van de wereld, dat is pas naïef.

Overigens vind ik het prima dat er een Baudet en een Wilders zijn, hoe breder de volksvertegenwoordiging hoe beter, iedereen moet vertegenwoordigd zijn e dat is hier het geval. Voor elk smaakje is een partij. Dat maakt het duur en ingewikkeld, maar in mijn ogen is coalitieland 1 van de beste volksvertegenwoordigingen die je kunt hebben. Soms zou je wat meer grip (dictatuur) willen zien zolang dat je eigen plannen behartigd, maar tegelijk doe je anderen dan tekort. En je zou zelf die andere maar zijn.

Kortom, het is hier verdomd goed vertoeven.rgombal
User
spacer line
 


Op 06-12-2017 10:57 schreef Kongkalikong:

[quote verwijderd]


Zonnepanelen leveren gewoon geld op, je moet je set wel aansluiten op je verbruik, terugleveren is economisch een stuk minder aantrekkelijk (al is de 5-6% rendement dan nog aantrekkelijker dan je geld op de spaarrekening (0,15%) laten staan.


Zeker weten. Het gebruik van zonnepanelen, klein of groot, levert altijd winst op. Zelfs voor deze dame met haar draagbare flinter dunne zonnepaneeltje wat ongeveer 15 eurotjes kost incl usb aansluiting en meer stroom geeft dan een gemiddelde electrische oplader voor mobiele telefoons.
Ik ben het ! Klotaradja aka gombal 1,2 en 3

spacer line  


On 06-12-2017 10:59 jakarta-snacks wrote:
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Kong
1) Belastingteruggaaf, gaan we weer....
2) Waar is die eur500/jaar op gebaseerd? Hoeveel krijg jij terug/KwH en hoe zit het met energiebelastingen?
3) Als jij inkomen genereert moet je daar inkomstenbelasting over betalen...

Zomaar even 3 vragen/opmerkingen die me te binnen schieten

Je verhaal olie/vs houtsnippers gaat volledig mank.
Houtsnippers is oerwouden kappen
Veel verder weg dan olie uit MO
Olie heeft vele malen meer energetische waarde dan houtsnippers
Volume houtsnippers is veel groter dan olie (soortelijke massa)
Deze laatste opmerking vasthouden:
Dus 1 ton olie heeft een veelvoud aan energie dan 1 ton houtsnippers van veeeel verder weg.
Hoeven we niet uit te rekenen he.

DUs, nee, je houdt het niet bepaald zuiver.

1. Ik heb er ook belasting over betaald toch? Ik ben voor de wet (was geen plan van de overheid) een energieleverancier, ik krijg geen ander voordeel dan een grote energieboer krijgt.
2. Die is gebaseerd op een verbruik van 2500 KwH tegen een all-in prijs (marktprijs) van ongeveer €0,20. Ik lever helaas iets teveel terug, daar krijg ik nog eens 10 cent per KwH voor terug, die reken ik niet mee.
3. Ik heb geen inkomen uit mijn energiefabriek, welk inkomen doel je op?

Ik heb nergens de houtsnippers verdedigd. Ik ga alleen aan dat dit soort argumenten er bijgehaald worden, maar in het geval van olietransport snel worden vergeten. Sommigen mensen denken echt dat je het in Irak oppompt en hier tankt.
Ik weet wel dat het gros van de gebruikte houtsnippers uit aangeplante bossen komt. Maar ik ga de houtsnippers nergens goedpraten, ik zeg alleen dat iedereen die dat kan een dak moet volgooien met zonnepanelen. Sowieso (met wat aanpassingen) is je energienetwerk (= log en duur) een stuk minder kwetsbaar als je overal kleine energie opwekkers hebt.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,775,385 topic views - 242,054 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 10:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,583,294 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com