indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Hoe vinden julie het ondertussen in EU gaan?

EU mag dus ook in een van de EU lidstaten zijn he?

Zelf nogal pessimistisch, maar dat was al wel duidelijk, denk ik.

Om maar een aftrap te geven D66 (DEMOCRATEN) wil geen referendum over het afschaffen van referendum. Flabbergasted.
In bepaalde zeer belangrijke besluiten ben ik van mening dat er een volksraadpleging moet kunnen zijn.
Vindt D66 niet, dus de D uit D66 kunnen we wel schrappen. Overigens is deze club altijd zeer groot voorstander van referenda geweest.

Gisteren weer een aanslag verijdeld in Duitsland. Kerstmarkt... Lampje... Verdachten van mogelijke kerstmarktaanslag werden bij gebrek aan bewijs onlangs vrijgelaten.
Ditmaal bleek het een spijkerbom te zijn.

Omdat EU geen grenzen wil en mafklappers ongeveer ophaalt uit kansloze landen en kusten, is er maar besloten om overal betonblokken neer te zetten tegen de trucks met malloten.
Wat wordt de volgende stap tegen die spijkerdingen bijvoorbeeld? Kerstmarkt met screenings, X-Ray, betonblokken (check, zijn er al), en kogel/scherfwerende ramen en vesten overal?

Brussel die aast op de NL pensioenpot.
Brussel die echte democratie op gaat leggen in lidstaten Polen en Hongarije?

Dan nog even die energiebelasting. Ministerie van Financien wilde geen duidelijkheid geven over de opbouw van tax op energie.
Een aantal organisaties riep al dat de eerdere verklaring van overheid dat energiekosten "wat zouden stijgen" klinkklaar gel*l was en zeker het dubbele zou zijn.
Nu zegt overheid : Ja, wordt beduidend meer.
Nee, het wordt nog veel meer. Mark my words.
Liegen, bedriegen en de burgers een poot uitdraaien. Zo hard mogelijk.
Wordt wollen truien breien, Malam. Zet pop maar aan t werk.

Tsja, dat smijten met geld naar het buitenland moet ergens weer vandaan komen.

"JS, je bent een totaalpessimist en doomdenker". Ja, op basis van constateringen uit het daar en nu zie ik het "een beetje" somber in voor EU.Heldere ziende

zieleffe
User
spacer line
 

https://www.nieuwskoerier.nl/n(...)an-stuurloos-onbenul
https://www.nieuwskoerier.nl/n(...)enproportioneel-hoog
https://www.nieuwskoerier.nl/n(...)ensen-in-de-bijstand
https://www.nieuwskoerier.nl/n(...)s-fascisme-in-de-dop

Hij legt niet uit waarom. Uit andere interviews echter blijkt dat Baudet een nauwe definitie hanteert van het volk, demos, in de democratie. Zijn democratie is niet voor iedereen, maar alleen voor mensen van Nederlandse afkomst
.Dit zijn smerige leugens want Baudet heeft het allemaal uit gelegd waar het aan de toekomst zal liggen dat we osn eigen cultuur niet meer hebben en dat de buitenlandse mensen hier de dienst gaat uit maken, mag hij daar voor waarschuwen, of moeten we nu alles maar wat de wereld vind slikken de wereld moet eerst naar hun zelf kijken en niet bemoeien wat een land in zijn soevereiniteit wilt.Ik zie hoe de wereld in elkaar zit want ik kijk geen Nederlandse berichten, maar heb van Japan tot en met Indonesië T.V. zenders in mijn bezit ik woon ook in Indonesië.Ik zie zo veel tussen door als ik mij verveel want dat doe ik eigenlijk niet tussen internetten mensen ontmoeten en met een heel ander cultuur praten waardoor mijn beeld verruimd word. Ik vind Nederland echt achter uit hollen en hoe dat komt dat moet je aan je eigen vragen ben ik wel goed bezig om je identiteit te verkwanselen en je laten overroepen door een stel lieden die willen hun baantjes in de toekomst veilig stellen.In de Europese Uni. Over de wereld zie je de hogere bij elkaar komen en vergaderen zich eigen suf, wat dat al niet kost, maar ze schieten niets op, want in hun eigen landen slaan ze elkaar de kop in.Dat zal ook in Nederland gaan gebeuren, het komt steeds dichter bij, Parijs Brussel zijn al een voorbeeld van.En het zal mij niet verwonderen dat er ergens meer oorlog zal komen, als ze uitgevochten zijn in Syrië.En als je Trump een beetje volg, dan kan er in Korea ook wel iets gaan gebeuren, daar hoeven we niet vreemd van op te kijken...

Ja op op zo'n grote vraag stuk kan je ook een groot antwoord verwachten.
op je vraag hoe gaat in de EU en vooral naar de toekomst toe. Emoticon: Confused
Dan ben ik niet optimistisch, want iets wat niet bij elkaar past moet je ook niet bij elkaar brengen. Emoticon: Stupid
Deze zin zegt het al helemaal, ja toch, dan kan je dat niet met een democratische manier bereiken dan moet je dat op een wijze doen, zoals ze dat nu ook doen opleggen.
En dat betekend een dictaturen houding van lieden, die de macht hebben gekregen via slinkse wijze Emoticon: I love it .
Met valse beloftes aan de bevolking gekozen te worden, kan je ook die volkeren beoordelen als domheid en luiheid en des al niet meer. Emoticon: Sadley
Als je op internet gaat zoeken, dan lees je al heel veel negatiefs over van alles en ja het kan zijn dat er nep nieuws er tussen zit en vooral als je merk dat het juist de democratische verhoudingen niet meer normaal verloopt, ben ik voor de toekomst erg negatief, want wat gebeurd er: jij J>S ;je hebt het al omschreven eerder ergens anders,dat de Russen nu overal de schuld van krijg en al die negatieve berichten nep nieuws is. Emoticon: Cooool
Dat is al om hun eigen falen te verdoezelen en hun carousel om hun eigen banen veilig te stellen om straks in de toekomst in die EU te mogen aanschuiven.
Er is moeilijk iets van te beschuldigen en dat is jullie; J>S, generatie waar het vandaan komt is heel duidelijk aan te geven.
Het blijkt in elke generatie al heeft plaats gevonden en heb mij toen al verzet tegen die mentaliteit naar mijn eigen leeftijd genoten, de afspraak mentaliteit in hun opleidingen bij Nijenrode instituut bijvoorbeeld, waar Kok en zijn kornuiten op zaten en zo is het kartel ontstaan.
Al die vriendje van de schooltijd nemen elkaar aan omdat ze met elkaar jaren zijn opgetreden en daardoor is er niet naar kwaliteit gekeken maar naar, jij bent mijn vriendje en je krijg die post.
Het woord kartel is terug door Terry Baudet van de nieuwe partij FvD weer ingevoerd als dat het een smerige mentaliteit is en zich vechtend tegen die partij kartel.
Ik stemde al jaren niet op de grootst partijen en ik was bewust dat mijn stem verloren ging maar ik vond dat je als je kritiek heb op de politiek, je dan ook je eigen verplicht te gaan stemmen, anders ben je voor de neus geen flikker waard.
Hier bij houd ik het er maar bij, kan nog wel heel veel over gaan schrijven, want er gebeuren zo veel verkeerde dingen in de wereld, dat je eigen afvraag wanneer gaat het eens fout.
Zoals ik al in de quote al schreef wanneer valt die bom....... Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye byeVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

Ja, Ziel, we gaan mogelijk allen nog een wereldwijde rollercoaster meemaken.

Even wat klassieks: Aandacht afleiden. "Geef ze brood en spelen".
Leid de aandacht af van de problemen.
EU en ook zeker NL wijzen krampachtig alle kanten op. Begint hilarisch te worden.
Trump!
De Russen!
Hunnie, hunnie, hunnie.

Ondertussen als er een WOBje wordt gedaan, krijgen journalisten of TK leden pagina's binnen. Volledig zwartgekalkt.
Zoo draait de NL democratie. Wat is de zin nog van de 2e kamer (controlerende functie)? Geen.

De media doen volop mee "Russisch vliegtuig scheert langs NAVO schip". Ja, gek he, als dat schip ongeveer in Russische wateren ligt te dobberen.

EU/NATO blijft piketpaaltjes Oostwaarts verschuiven en sturen troepen Oostwaarts, want Russisch gevaar.
Ik mis iets. Is daar Russische troepenopbouw? Welk Russisch gevaar.
EU begint met embargo's richting Rusland.
Kortom, allemaal valse trappen onder de gordel, media informeren de NL schapen verkeerd en voila: Ruslands schuld.

Hoeven we weer even niet over burger uitknijpen te hebben.

EU speelt oorlogsspelletjes. Op verkeerd front overigens, want intussen schijnt er niets loos te zijn bij Turkse grens, u weet wel, dat land wat een mega leger heeft en onvoorstelbaar hard aan t upgraden is.
Als Turkije wil, kunnen ze binnen 2 weken op de voormalige werkplek van Malam staan. Echter niet om te werken.
Duitsers deden er destijds 5 dagen over, toch?

Geef t volk brood en spelen.
Welterusten burgers. Malle schapen.


Heldere ziende

pierre
User
spacer line
 

Waarom denk je dat ik nog steeds bezig ben met voorbereidingen om te verkassen naar Canada? Het gaat definitief fout in Europa...het is niet als maar wanneer het fout gaat.. het is twee voor twaalf momenteel.
als je het kouwenhoven- calgari plan doorleest dan weet je wat die gore elite van plan zijn met ons als burgers.

Naast de voorbereidingen van Canada , ben ik me ook aan het orienteren om eventueel te verkassen naar Hongarije....mocht Canada op een of ander manier niet lukken..... maar dat we weg gaan uit Nederland is een vaststaand feit.. en dat gaat ook zeker gebeuren... en ik wacht mijn pensioen datum niet eens af... ( Ik ben nu 60 )

Besef dat elke week ongeveer 400 mensen definitief vertrekken uit Nederland... elke week weer vertrekken definitief ( echte nederlanders ) uit dit land.erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

In mijn opinie kun je de vraag ook anders stellen: is er nog toekomst voor democratie?

Politici aan het roer denken teveel op korte termijn, immers niet zeker dat ze vier jaar later het roer nog steeds in handen hebben. Er wordt dus nooit gewerkt met een lange termijnvisie (al zeggen ze steevast van wel) en bij vele beslissingen (zoniet àlle) zitten de volgende verkiezingen in hun achterhoofd. Het allerbelangrijkste is hun postje en dat van hun vriendjes. Het maakt niet uit van welke strekking ze zijn, dit hebben ze allen gemeenschappelijk.Oppositie voeren is vandaag de dag vervallen in het proberen zwart maken van de beleidsmakers in plaats van fundamenteel de beslissingen onder de loep te nemen.

Het terrorisme hebben we voor een groot deel te danken aan de betutteling door de socialisten van de immigranten. De vele (moslim)immigranten zijn vandaag de dag het belangrijkste kiesvee van de socialisten. Eigenlijk is dat vreemd. In de jaren vijftig van vorige eeuw waren de socialisten gekant tegen elke vorm van geloof. In het kader van het gewenste rode bolletje in het stemhokje hebben ze hun kar 180 graden gedraaid.
Vorige week deed de burgemeester van Gent nog een uitspraak die vele wenkbrauwen deed fronsen. Het afgelopen jaar werden in Gent herhaaldelijk bewoonde huizen gekraakt door Roma-zigeuners, wanneer de bewoners met vakantie waren. De wet liet niet toe deze mensen terug uit die woningen te zetten, want zij hadden zogezegd recht op woonst. Vorige week is dan eindelijk de wet aangepast. De reactie van de socialistische burgemeester: "Als burgemeester moet ik de wet toepassen, maar het druist in tegen mijn socialistische principes om mensen op straat te zetten". Emoticon: Stupid Hallo, dat hij dan tezelfdertijd de rechtmatige bewoners in de kou laat staan, dringt blijkbaar niet door in zijn kippenverstand.

En de EU? Ach, er worden soms vreemde beslissingen genomen, en er zijn vele nadelen aan verbonden. Toch denk ik dat de nadelen (nog) niet opwegen tegenover de voordelen.
Hoewel de invoering van de euro niet echt voordelig was voor de gewone burger (tenzijn die veel door Europa reist) is die op economisch vlak wel een succes. Ik bestel op mijn werk nu veel eenvoudiger zaken in Nederland of Duitsland dan vroeger. Aangezien dit in alle richtingen werkt is dit een win-win situatie.
Waar men wel dringend werk van moet maken, is de invoer van goedkope arbeidskrachten uit de voormalige Oostbloklanden.Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

madrotter
User
User icon of madrotter
spacer line
 

Vroeger stemde ik op de CPN, dat is heel, heel lang geleden, jaren 80, en toen ging ik met een aantal vrienden (mede punks) naar een congres van de CPN, en wat zagen we daar?

Allemaal lui in 3 delige costuums, Marcus Bakker mocht dan wel een vurige toespraak geven, hij was omringt door 3 delige costuums....

Sinds toen heb ik niet meer gestemd, poppekast, alles poppekast, stemmen is een futiele ceremonie waar je burgers laat denken dat ze iets in te brengen hebben....

Weet je nog? Die enorme demonstratie in Amsterdam? Begin jaren 80? Tegen de komst van kern raketten? De grootste demonstratie ooit in Holland, echt het hele land was tegen de komst van die dingen, maar ze kwamen er gewoon en dat was 1 van de belangrijke dingen die me in deed zien dat het allemaal nep is, "democratie"....

Ja... soms... soms dat er dingen niet door gaan of veranderen onder enorme publieke druk maar dat zijn de uitzonderingen....

Overigens, terzijde, voor jou, Jakarta-snacks, als je je een uurtje ofzo wilt vermaken, google de term "qanon" Emoticon: Smile

Pas Orwell's 1984 weer eens herlezen en George zat er boven op, net als Huxley , (alhoewel ze van mening verschilden wat het hoe en wat betreft)....

Tragedy and Hope: A History of the World in Our Time van Carroll Quigley, ook een goeie om te lezen.....

Eisenhower en zijn laatste toespraak als president:Zelf ben ik al heel vroeg beinvloed door de boeken van Philip K. Dick, Phil beschrijft in zijn boeken bijna precies hoe het nu is geworden, alles, regeringen overgenomen door de grote bedrijven en banken, constante oorlogen, leeghoofdig vermaak om de massa's bezig te houden.... En Robert Anton Wilson....

Naom Chomsky, in zijn net uit gekomen boek Optimism Over Despair heeft nog hoop, denkt dat het nog goed kan komen door grass-roots activism, ik kan alleen maar hopen dat hij gelijk heeft (of zal krijgen)....

Ik noem mezelf niet meer links georienteerd en rechts zal ik nooit zijn, 't zijn twee handen op 1 buik.....

Ik ben gefascineerd door wat er nu al een aantal jaren gebeurd in Detroit, een vroeger enorm welvarende stad met zijn enorme auto industrie. Die stad is nu meer dan half leeg, hele wijken die leeg staan, gangs die voor de lol elke avond huizen plat branden en wat gebeurd er? Mensen trekken in die leegstaande huizen, beginnen zelf hun groenten en fruit te verbouwen, drijven ruil handel, komt geen geld meer aan te pas....

Europa... Ik heb weinig vertrouwen in de toekomst vrees ik en ik denk dat we Amerika achterna gaan, waar zo'n beetje elke grote stad enorme tenten kampen zijn waar mensen leven die een paar jaar geleden nog gewoon banen en huizen hadden....

Hongarije is geen slechte keuze denk ik Jakarta -snacks, ze hebben Monsanto er uit gesmeten, hebben hun grenzen dicht gegooit (en ik heb niets tegen de vluchtelingen, alleen maar begrip) en wijzen hun vinger naar....

George Soros....

Ook een Hongaar maar die hoeft daar niet meer te komen.....

Kan nog uren door schrijven over dit alles maar goed..... De bankiers, de koninklijke families, de groot industrielen hebben Marx en Engels (en Nietschze) beter begrepen dan de rest, zou er bijna bewondering voor krijgen ware het niet dat ze een spiegeling zijn van de Indonesische elite, op geld en macht belust maar geen enkele visie voor de toekomst (tenzij je Agenda 21 als een toekomst visie ziet).....

Zucht.....
spacer line  

Ik ga me nog wel eens verdiepen in de zaken die jij beschreven hebt, Mad. Dank daarvoor.

Links, Rechts, t maakt niets uit. De wereld wordt bestuurd door slechts een paar puppet players en bijv. de NL inwoners (de schapen) worden stap voor stap naar de slachtbank geleid.

Vergeet overigens de Clintons niet! Die staan naast Soros. Levensgevaarlijke lui, vooral Hillary. Men moet heeeeel blij zijn dat dat duivels mens geen president is geworden. BIjzonder leipe stories hangen vooral aan haar.
Kan Trump wel een grote bek hebben, maar is m.i. niet zo'n snake als Hillary.

Anyway, de levensvreugde in EU zie ik wel hard dalen. Toch totale waanzin dat je tussen die zwaarbewapende militairen loopt in Parijs, Brussel of hier en daar op een kerstmarkt...
Allemaal dankzij die jankerts "jamaar hunnie in Afrika zijn zielig en moeten we binnenhalen. Allemaal tandartsen, raketgeleerden etc. Dat er terroristen onder de vluchtelingen zouden zitten is onzin. Allemaal hysterie" (laatste opmerking van Europees Groen Links geitje Judith Sargentini, de totaalmalloot.

1) HET ZIJN GEEN vluchtelingen
2) NIET HEEL AFRIKA kan naar Europa

De westerse wereld moet Afrika aldaar helpen. Doen ze al decennia met tig miljarden, heeft geen reedt geholpen, dus dat werkt ook niet. Dan houdt het op he.

De waanzin is dat "NGO's" de "vluchtelingen" dus vrijwel van de Libische stranden haalt. 99% mannelijk, van gevechtsleeftijd.
Keer op keer zoom ik in op foto's om die zielige vrouwtjes en babies te vinden. Lukt me niet. Waar zijn die dan? De echte hulpbehoevenden.
Eenmaal aangekomen in Italie, trekt het mannelijk volk hun smartphones, gaan zeiken over slecht internet, kleding, eten etc.
Sorry, maar u kunt me wegdragen.

Bakken met geld (uw geld!!!) worden besteedt aan windmolens. Jawel, die geweldige dingen. Alleen..... heb ik nog steeds geen verdienmodel gezien zonder subsidie.
Draag me maar weer weg.

Nee, zonne energie dan. NL schaapjes worden weer even gek gemaakt met wat subsidie voor zonnepanelen. Hup rap installeren, na gek gemaakt te zijn dat er een profit komt (ROI) na ca 10 jaar.
Jammmmuuuurrr kudtburger. U gaat toch niet denken dat u ooit geld gaat verdienen met terugverkopen van stroom aan uw leverancier? Dagudat? Neeeeheeee, dat kan niet he.

Nou, dat versneld aflossen op uw huis, dik gepromoot door overheid, gaat u dus nu ook extra belasting kosten. Dat nog even gezegd hebbend.

Waarmee ik ongeveer mijn pleidooi kan eindigen met:
U kan beter dom zijn, niks kunnen, wat rugklachten en hoofdklachten, liefst vanuit Afrika komen en voraal veel kinderen hebben en vooral niet willen werken of taal willen leren.
Dat resulteert in gratiez huisie, zorgverzekering voor u en alle nareizenden, kindertoeslag, oudertoeslag, zieligheidstoeslag, wasmasjientje, fietsen, check van eur10.000 voor ikea enzo.
En... in zomermaanden lekker op vakantie naar..... het gebied waaruit u gevlucht bent. Gewoon, omdat het kan.
Niet eens? grote muil en iedereen ies raziest. Dan toch weer voor elkaar.

De maatschappij trekt spastisch weg, verbrast tig/honderden miljarden aan onzinclubs en hobbies en...aan lamme ambtenaren.
De NLers moeten maar wennen aan waarden en normen van nieuwe influx. Daar hoort zo nu en dan een bommetje bij. Of IS vlaggen. OF groepsverkrachtingen.
Is hun cultuur. Waardeer dat dan. Wen er dan aan.

Kijk even naar Zweden.... Duitsland...Frankrijk....Belgie..... NL komt nog wel aan de beurt.

U, NLers en EU-ers wordt ondertussen verder en verder uitgezogen. Uw rechten worden uitgehold en dient gewoon UW MUIL te houden. Dat laatste aldus NL's nieuwste aanwinst, D66-er Ollongren. Heeft die pratende doos letterlijk gezegd!!
"Ik vind het niet goed om de suggestie te wekken dat mensen nog veel invloed hebben."
Wat zeg je nou???? Vroeger eindigde zulke lui vrij snel op een brandstapeltje. Vraag t de Fransen even.

Links, rechts, t maakt allemaal niet meer uit. Den Haag is niets minder erg dat de Indo DPR. Boeven zijn het, hele grote, hele nare.
Slangen.

Ben geen SP-er, maar toch wel wat respect voor die lui. Tenminste nog enige ruggengraat.

Enfin alle signalen op groen voor heel veel ellende op niet al te lange termijn.
Kan oorlog zijn, Plots wijdverbreide terroristische aanslagen, ineenklappen van dollar en/of euro (Waardoor weer snel oorlog).
Tijd voor een stevige purge.
Of Bastille 2.0
Of t zin heeft? Denk t niet. Volgens mij is het gewoon te laat en zal Europa er over een jaar of 20-50 er uit zien als bepaalde andere landen... Ietwat oostwaarts.

Heldere ziende

spacer line  

Triest en vrolijk nieuws:

Triest: Dokkum. Noodbevel! Zwarte piet voor- en tegenstanders. Noodbevel....Kinderfeestje. Zwarte piet, want paar beroepswerkeloze, beroepsdemonstrerende jankerts voelt zich in de zak gescheten. Dat soort volk dat met ultrasoon paarden over de kling jaagt.
Vrolijk pasen wordt al jaren niet meer gewenst door slang Rutte.
Paaseieren heten geen paaseieren meer
Zwarte pieten durven ze al niet meer in foldertjes te zetten
Kerstwensen worden ook al jaren niet meer gemeld door slang Rutte.

Volgend project:
WEG MET DE KERSTBOOM!
WEG MET PASEN!

En zo wordt cultuur stap voor stap om zeep geholpen. Noemen ze politiek correct enzo.


Goed nieuws is er ook:
Jihadverdachte Marouane B omgekomen in Syrie. Hopsa, naar z'n 72 maagden. Dan nog steeds de vraag, wat als het 72 mannelijke maagden zijn.
Ziezo, die komt niet meer terug voor z'n uitkering en enge plannen in EU.
Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Jesoes Maria wat een Le Pen, Dewinter, Schön, Baudet en Wilders gebral allemaal. Emoticon: Yummie!
Ongeveer hetzelfde geloel als Kota Radja, maar dan in omgekeerde vorm, maar wel met dezelfde blindheid, fanatisme en afwijzing van alles en iedereen die anders denkt. Emoticon: Yeah right!spacer line  

Dag Malam, verklaar je nader.
Blindheid? We zien toch dingen gebeuren, we lezen etc.
Ik heb persoonlijk meegemaakt IN AFRIKA dat bakken met UN geld over de balk werden gegooid.
Arme mensjes kregen niets!

Lezen:
We lezen toch wat de NGO's aan het pendelen zijn. Heen en weer, heen en weer.

Rutte:
geen slang dan?
Ollongren: Met haar eens?
Of eens met vrind Jan Kees, elke euro terug MET rente, De Jager?
Of dat regering binnen 24 uur een zeer belangrijke beslssing door de kamer jastte omtrent pensioenen.
Of dat vele een aantal jaren geleden 2 jaren achtereen een brief kregen: Dag burger, helaas 5% minder EN verhoging premie, want. Ik had die namelijk wel gehad en velen met mij.

Ik heb zelf met eigen voetjes in Afrika gestaan. Midden in de ellende. Ellende mogen aanschouwen. Hartverscheurend.
Als ik dat afzet tegen hetgeen ik nu zie gebeuren, dan is dat totale waanzin. Waanzin, waarde Malam.
Waanzin dat wij persoonlijk een dikke envelop aan een politie commissaris moesten geven anders geen containers via Zuid Afrika door naar de hulpbehoevenden.
Waarna de inhoud van de container, zodra ter plaatse, door paar gewapende klootzakken lachend werd leeggehaald.

Ja, malam, de wereld zit niet zo eerlijk in elkaar. Ik schrijf deze ellende omdat ik de echte ellende heb gezien. Wel de moedertjes en kindjes. Wel de echte hulpbehoevenden.
Geen groepen mannen met smarthphones.

Heldere ziende

spacer line  

Voila, Russische copy paste kost NL 230 miljoen.

EU boycot Rusland, Rusland als reactie boycot EU. Geen NL kaas meer naar Rusland. Schade: 230 miljoen eurietjes.
Niet zeuren mensuh, doorlopuh.

Echter, de Ruskies komen even naar NL, laten zich bij kaasboeren informeren en copy pasten.

"De Nederlandse kaasexport ter waarde van eur230 miljoen is nu geheel weggevallen"
www.telegraaf.nl/financieel/13(...)-kaas-maken-afkijken

Hopla. geweldig gedaan EU/NL. Klasse.

Nog niets gezegd over de bloemetjes he.


Heldere ziende

spacer line  

Oh ja, die Afrikaanse politie commissaris eiste ook de 4 splinternieuwe UN gespoten LARO's. Anders wegwezen.
Dus familie rijdt in UN LARO's.

Ik had al een keer verteld van die 75 splinternieuw tractoren he? Die hebben nooit gereden.


Heldere ziende

madrotter
User
User icon of madrotter
spacer line
 

Ik zeg 't nog een x, ik heb helemaal niks tegen de vluchtelingen, en als je de aantallen ziet die komen moet dat eigenlijk gewoon opgevangen kunnen worden. Als je ziet hoe Syria er nu bij ligt.... Irak... Breek me de bek niet open over Irak.... VOOR de illegale invasie van Amerika en Engeland hadden ze al 10 jaar onmenselijke sancties achter de rug, de gevolgen daarvan waren zo verschrikkelijk dat 2 opeenvolgende luitjes die leiding gevende functies voor de UN hadden uit protest ontslag hebben genomen, sinds de invasie meer dan een miljoen doden, het land in puin, sectarische burgeroorlog, Bush en Blair (en Cheney, Rumsfeld en nog meer zouden in dfeite vast moeten zitten in Den Haag....

Libya.... Jezus Libya......

Maar goed.... Pas een boek gelezen, vergeet even de titel, over de vluchtelingen, voornamelijk uit Syria, Afghanistan, Somalie en Eritrea.... Als je leest wat die mensen moeten door maken voor ze uit eindelijk in Italie of andere landen terecht komen, dat kan je je echt niet voor stellen. Hoe het (in de meeste gevallen door Westerse invloed) in die landen waar ze vandaan komen is.... wat zou jij doen? Met een vrouw en een paar kids? Ik ben er rots vast van overtuigd dat de meeste van die mensen helemaal niet naar Europa wilden komen, hadden een ok leventje waar ze vandaan komen maar wat moeten ze???

Ik zit 21 jaar in Indonesie nu, volg vrij weinig van wat er precies gebeurd in Nederland, lees/hoor 't wel in grote lijnen maar niet genoeg om daar een ongezouten mening over te ventileren, te druk met Indonesische dingen volgen en ehrrr zeg maar het hele gebeuren wereld wijd, ben net een paar dagen terug van 3 weken Nederland, wat me wel op viel was dat je haast nergens meer Sinterklaas spullen te koop zag en geen Sinterklaas aankleding van winkels..... Tsja....

En breek m'n bek niet open over de Clintons, dan schrijf ik gelijk een hele pagina vol, als er een hel is (wat ik niet denk Emoticon: Smile ) dan is daar een speciaal plekje gereserveerd voor de Clintons en een Trump fan ben ik ook niet, 1 pot nat.....spacer line  

Eens, Madrotter. Niets tegen vluchtelingen. Zielige mensjes moet je helpen. Beste is nog steeds in regio. Hun eigen gebied. Dat kan, maar niet op de wijze als afgelopen decennia is gegaan. Dat leek meer op afkoop van schuld van het verleden.

Als in regio niet kan (oorlog bijv) dan tijdelijk veilig onderdak.
Ook lees je dan die tranentrekkende verhalen van mensen die in NL jaaaaren op besluit van IND moeten wachten. Belachelijk.
En dan kindjes die meer ABN spreken dan ik terug naar die gebieden. Waanzin.

Wat zou ik doen? Ik zou potdikke als eerste aankomen denk ik.

Punt is: Er moet eerst eens een duidelijk onderscheid worden gemaakt tussen vluchtelingen en gelukszoekers. Vluchtelingen en kwaadwillenden.

NL probeert notabene actief afgereisde Jihadleipo's terug naar NL te krijgen..... Om hier te berechten. Nou, enkelbandje. Hooguit. En dan in no time in de maatschappij.
Wat mij betreft mogen die lui aldaar de 72 maagden vinden. Engeland, Frankrijk en USA zeggen op die lui te jagen. Ik wens ze succes.

Er zit meer achter joh. Als de Westerse wereld echt had willen helpen (Afrika bijv) dan had ze dat allang gedaan. Echte hulp. Goede irrigatie (die irrigatiecirkels die overal in woestijn werken gewoon) om maar iets te noemen.

Nee, de puppet players willen chaos. Chaos ter afleiding van eigen problemen en meer geld verdienen. Inval Irak, Arabische Lente en Influx van gelukszoekers vaaf Libische stranden (die doodleuk teruggaan naar eigen land voor vakantie). Heeft niets maar dan ook niets te maken met vluchtelingen.
Die mensen zoeken beter leven. Snap ik, zou ik ook doen, maar zo werkt het niet. EU of NL kan niet pakmbeet 4 miljard zielige mensjes overal ter wereld binnenlaten.

Dan weer terug naar de geldsmijterij waar men zich in mee laat sleuren.
Miljarden aan onrendabele windmolentjes.
De achterlijke beslissing over marktwerking in de zorg. Welke mongool heeft dat verzonnen? Moet een VVDer zijn geweest, denk ik.
Zeggenschap over pensioenen naar EU. HOE VERZIN JE HET.
EU wil het eerlijker verspreiden. Met andere woorden, Omdat NL ooit zo verstandig is geweest een dikke spaarpot op te bouwen, moet dat nu verdeeld worden met landen die daar geen zin in hadden. Gratis geld dus met dank aan NL. Als het aan de EU ligt tenminste.

Malam, u geniet al van uw pensioentje volgens mij, maar ik vrees met grote vreze dat ik wel dag kan zeggen tegen mijn AOW en opgebouwde pensioen. Wel, eigenlijk is dat al stap voor stap gaande met die brieven die ik kreeg. Ik beschouw het als verloren.
Had voor de grap leeftijd van mijn kind ingevoerd in mijnpensioenoverzicht.nl. 71,5 jaar.
Voila.
Kortom, beste burger ga aub zsm dood als u uw pensioengerechtigde leetijd hebt bereikt. Gr, Overheid.

"wat me wel op viel was dat je haast nergens meer Sinterklaas spullen te koop zag en geen Sinterklaas aankleding van winkels..... Tsja...."
Zie ik als de stap voor stap afbreuk van stukje NL traditie door kleine groep gillers. Daar kan ik me erg kwaad over maken.
Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Jak ik ben best wel heel kritisch, heb mijn levenlang ook voor zo ver het mogelijk was op de barricade gestaan en de havenarbeiders hebben in het verleden baanbrekend werk verricht voor de arbeidsomstandigheden in Nederland, onder andere in 1970. Emoticon: Yes!
Ik ben ook niet bepaald een knuffelaar van de achterkamertjes politiek in Den Haag en al helemaal niet van Rutte, maar een Baudet en Wilders hou ik echt helemaal ver van mijn lijf, dat zijn voor mij relschoppende leeghoofden zonder een fatsoenlijk alternatief. Emoticon: Clown

De EU moet hervormd worden, dat staat als een paal boven water, zoals het was/is kan het niet verder gaan, maar een Nexit is totaal geen optie, we moeten niet denken als zo'n klein landje het beter te kunnen doen zonder de EU. Emoticon: Nooo
Het bewijs ligt er, het is nog nooit zo'n chaos geweest als nu in Engeland, nadat ze hun oren hebben laten hangen naar een stelletje Brexit politici, die zich toen het eenmaal een feit was heel laf terug trokken zoals Boris Johnson en Jeremy Corbeyn. Emoticon: Bye bye

Wel alles in de juiste proporties blijven zien en vinger aan de pols houden, alles bij elkaar is Nederland helemaal zo slecht nog niet in vergelijking met andere landen, er is nog veel te doen, maar ik blijf gematigd positief. Emoticon: Blush
Ik erger mij aan de hele zwarte pieten discussie, dat er nog steeds voedselbanken nodig zijn, dat de ouderenzorg schandalig wordt uitgekleed en het zwakke vreemdelingenbeleid, maar om Nederland dan gelijk af te schilderen als de hel op aarde die op de afgrond afstevent gaat mij iets te ver. Emoticon: Yes!

Dat zijn details in een groter geheel die men er uit kan lichten en belangrijk maken en de rest uit het oog verliezen, daar is Wilders o.a. goed in, ik vindt het jammer dat we in Nederland geen tropisch klimaat als in Indonesié hebben, want dan zou het het beste plekje op aarde zijn om te vertoeven met nog steeds een vangnet voor minder bedeelden die tot de beste ter wereld hoort. Emoticon: Nice
Voor de rest kunnen we natuurlijk discussiëren over Amerika en Rusland, daar ben ik erg kort over, daar zitten twee leiders die even gek zijn, de één wil een muur bouwen en de ander bezet de Krim en trachten beiden ons kikkerlandje in hun strijd te betrekken. Emoticon: Angry
spacer line  

Zieke en oude mensjes die niet meer naar dokter willen/kunnen of medicijnen niet meer willen/kunnen halen want torenhoge eigen bijdrage.
Jammer.
Tandarts skippen, want duur. Wat weer duurder wordt als ze tandproblemen krijgen.

Of gewoon de oudjes die de luier volpissen en dat pis en poep langs de benen loopt, want luier wisselen is pas om 5 uur....
Wel management die er keer op keer vandoor gaat met tonnen zakgeld.

Best beetje jammer al met al. Toch?


Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Zeer zeker een hele slechte zaak Jak, kan ik niets tegen inbrengen, daar moeten we ons dan ook met hand en tand tegen verzetten. Emoticon: Yes!
Maar het typische is dat ik vaak lees over die linkse politiek potverterende rakkers als den Uyl die Nederland verziekt hebben, terwijl na het verdwijnen van die linkse kliek de afbraak van de ouderenzorg in formule één snelheid is gegaan. Emoticon: Confused
Om maar aan te geven dat of het nu de hond of de kat gaat, ze bijten allebei, veel mensen gokken nu op de populisten Baudet en Wilders, maar beseffen niet dat je een beet van een hond of kat kan overleven, die van een krokodil niet. Emoticon: Nooospacer line  

Nou Malam, dan zitten we nog niet zover van elkaar qua mening toch?

Je gaat ietsie te kort door de bocht om meteen Wilders en/of Baudet te roepen, hoewel Baudet wel degelijk steekhoudende argumenten heeft als oppositie.
Ook roep je plots Nexit. Heb ik het niet over.
EU as we know gaat eraan.
EU moet veeeel minder bevoegdheden krijgen en terug naar EU/Euro dragend handelsblok. Defensie zou evt ook wel kunnen, maar NIET met de huidige levensgevaarlijke malloten en alcoholisten aan t roer.

En...gewoon een grens... Dunkt mij.
A nation without a border is not a nation.
Thuis doe je je deur toch ook dicht en bepaal jij wie er binnen komt. Toch?

Ik sta er zelf wat pessimistischer in dan jij, Malam. Kan te maken hebben met leeftijd.
Wie weet wordt het minder als ik ouder wordt (net als mn pensioen Emoticon: Laugh out loud ).
Of meer (net als de premie Emoticon: Laugh out loud ).

Die "kleine" dingen die Mad ook al beschreef irritireren me mateloos. Het sneaky stap voor stap verwijderen van sinterklaas, pasen, dat soort dingen. Ow zwarte piet ook.
Spekkoek tactiek. Soort ikhaatmezelf houding. Politiek correct, want pure angst door die gillers als racist of nazi te worden weggezet. Kijk naar HEMA, Intertoys, al die clubs. Paasei wordt geen paasei meer genoemd. Vrolijk pasen heet tegenwoording vrolijk voorjaarsfeest. WTF momentjes.

Als ik in NL ben, zal ik de blanke vla ook wel niet meer kunnen vinden. of de extreem lekkere jodenkoeken. Ow wacht, dat allemaal wel wat dan mag dan weer wel.
Heldere ziende

spacer line  

Joh, Malam, Links Rechts, t maakt allemaal geen donder uit.
Ze zuigen je leeg, maken je kapot en vullen eigen zakken. Hoeveel commisariaten heeft vrind Kok? Bah Bah.

Zij allen zijn de uitvoerders van de puppet players. Soros, Clintons, Rothshilds en dan soort volk. Wat denk je van die gore Bilderberg groep? Zum Kotzen.

NL tradities gaan eraan! Fact.
Cultuur idem. Wordt andere cultuur opgelegd.

Die bodemloze put geld? Wordt simpelweg uit uw zakken gezogen. Todat u doodvalt (omdat u uw medicijnen niet meer kan betalen). Mooi, doel bereikt, ouwetje was lekker goedkoop. Gratis geld, want geen pensioen meer te betalen.Heldere ziende

spacer line  

Oh vergat wat.
Maak riemen maar vast, want banken gaan tot hun tandvlees.
Met rasse schreden maken de crypto coins de dienst uit. Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye

Banken en overheden zijn als de dood want sodejuu, als Malampie eur500 over wil maken naar Indo, betaalt ie geen pakmbeet eur30 meer, maar slechts pakmbeet 13 cent.

Dat valt niet meer te stoppen. Ik denk dat SEPA en banken aan t gas gaan, er is geen centrale positie meer ten aanzien van geld.
Dat vinden de puppet players niet leuk Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud

Burger gaat het overnemen. Met crypto. Of overheden en banken willen of niet.
En verdomme, belastingdienst komt t stoom al uit de oren, want die krengen zijn vrijwel niet te traceren.

Malampie mag NEE aanvinken op customs declaration bij "heeft u meer dan USD10,000 of equivalent bij?". Nee, wel voor vermogen aan cryptootjes NIET bij zich, NIET nodig. Emoticon: Cooool Emoticon: Cooool Emoticon: Cooool Emoticon: I love it Emoticon: I love it Emoticon: I love it


Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Tuuuurlijk zitten we niet ver van elkaar, onze zorgen delen we zonder twijfel Jak, ja ik zie het wat optimistischer als jij, misschien we te, of zie jij het te pessimistisch, op zich geen probleem, daarom is het goed om van gedachten te wisselen. Emoticon: Yes!
Of we er uit komen betwijfel ik, maar we steken er gegarandeerd wat van op. Emoticon: Nice
Het is maar net hoe je er tegen aan kijkt Jak, jij gaf aan dat het godsliederlijk schandalig is dat die anti zwarte pieten klojo's door een mobiele brigade beschermd naar Dokkum gaan, je hebt gelijk. Emoticon: Yes!
Maar ik denk dan weer, mooi dat was 2 jaar terug ondenkbaar, nu blijken de mensen die deze typisch Nederlandse cultuur willen beschermen op te staan en zich gaan verzetten tegen die mafkadetten, dat is een verschil in denken.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik spreek een hoop dingen zo maar niet tegen Jak, ik erger me dood aan bepaalde dingen die fout gaan zoals je aan geeft Emoticon: Yes!
Alleen moeten we de dingen niet dramatiseren. Emoticon: Blushmadrotter
User
User icon of madrotter
spacer line
 

Serieus????

Mg pasen geen pasen meer genoemd worden???????????

Dat heb ik dus helemaal gemist!!!!

Ik ben me de laatste tijd in Mikhail Bakunin aan het verdiepen, wat een man, wat een leven, 1 van de grond leggers van het Anarchisme en door Marx zelf ooit uit de Internationale gegooit omdat hij zich afweerde tegen de autoritaire trekken van het communisme zoals Marx dat zag, maar dat terzijde Emoticon: Smile

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Even offl topic Madrotter ken jij ene Loek van vroegaaah uit de zaak. Emoticon: Confusedmadrotter
User
User icon of madrotter
spacer line
 

Bedoel je Loek Timmers Malam? Die vroeger in de haven werkte op een kraan?
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,011 posts - 13,759 topics - 35,452 members - last post @ 16-10-2021 16:10 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,271,419 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com