indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 


On 31-05-2006 10:27 maseddi wrote:
om een dieptewerking te bewerkstelligen, heb je een truukje voor.
Ik doe alles met gevoel.

Hoi Ed,

Wat je zegt over met gevoel werken, sta ik helemaal achter. Ik denk dat dat de beste remedie is voor goede fotos. Ik ben zelf ook begonnen met de automatic stand en de resultaten waren best goed. Totdat ik een camera kocht waar die mogelijkheid niet op zat en alles met de hand ingesteld moest worden. Ik vreesde dat er een hoop mislukte opnamen op mijn ontwikkelde rolletje zou zitten, maar dat viel ontzettend mee. Ik kreeg al gauw door dat je met een paar standaard instellingen al een heel eind kwam en met behulp van de ingebouwde lichtmeter kon ik het gewenste diafragma bepalen.

Je kan inderdaad met het diafragma de scherpte diepte verhoudingen versterken door bijvoorbeeld een laag diafragma te gebruiken, bv 2,8 of 3,5 in combinatie met een telelens. Op zon manier, niet te veraf ingefocust zal het onderwerp opspringen uit een wazige achtergrond. Verder zijn er zo ook standaard instellingen om bijvoorbeeld een bewegend beeld te bevriezen.

Maar de kunst van de compositie is denk ik waar het om gaat. Je moet het met je ogen zien voordat je het op de gevoelige plaat vastlegt. Its all in the mind. Emoticon: Stupid

on 31 - 05 - 2006 10:29 Londoh wrote:
hoeveel mensen nemen een camera met vakantie mee maar fotograferen niet of nauwelijks


Hi Lon,

Ik kan me dat niet voorstellen, maar je kan best gelijk hebben. Ik zal over een maand hopelijk mijn nieuwe camera een beetje kennen om er op mijn nieuwe trip een beetje mee overweg te kunnen.
Ik wens jou alvast een goede vlucht naar het koude kikkerlandje alhier en een neut met een haring op je gezondheid. Emoticon: Worship


londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 31-05-2006 20:21 dangdude03 wrote:

...
Maar de kunst van de compositie is denk ik waar het om gaat. Je moet het met je ogen zien voordat je het op de gevoelige plaat vastlegt. Its all in the mind. Emoticon: Stupid


Hi Jan,

Dat is het, nu de camera's van heden bijna alles zelf doen, rest ons de keuze van het onderwerp, standpunt, af en toe door de knieen gaan is gezond, en de compostie, dat is het allerbelangrijkste volgens mijn.En vandaag de dag het leukste van de fotografie, een mooi plaatje componeren.

Dit is een geluksshot met de macroinstelling, even mn nieuwe kop gekiekt, ik wil in NL onherkenbaar zijn Emoticon: Shiny dus ben ik even naar de boomapenkapper geweest onder de Tamarinde (pohon asem) Oude klappen op mn kop duidelijk te zien Emoticon: Stupid

zieleffe
User
spacer line
 


Londoh wat heb je toch een rare kapper gehad, je scheiding zit er niet in, en zo kan je misschien opgepakt worden op schiphol .
Mij kunnen ze niet oppakken want ik heb mij aangepast aan de doorsnee Hollander Emoticon: Stupid Emoticon: I love it


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

maseddi
User
User icon of maseddi
spacer line
 


On 01-06-2006 08:14 zieleffe wrote:

Click to see original image

Londoh wat heb je toch een rare kapper gehad, je scheiding zit er niet in, en zo kan je misschien opgepakt worden op schiphol .
Mij kunnen ze niet oppakken want ik heb mij aangepast aan de doorsnee Hollander Emoticon: Stupid Emoticon: I love it


Zieleffe, Zieleffe, dit onderwerp praat over digitale fotografie. En je ervaringen.daarmee. Of je nou beginner bent, amateur of prof.
Was dat alles wat je hierover te melden hebt? Het uiterlijk van Londoh?
Overigens, die foto: bent u dat?


Sweet young thing

maseddi
User
User icon of maseddi
spacer line
 


on 31 - 05 - 2006 10:29 Londoh wrote:
hoeveel mensen nemen een camera met vakantie mee maar fotograferen niet of nauwelijks


Wanneer jezelf ziet wat voor assecoirs je moet meesjouwenn voor foto's die je evengoed met een goedkopere compactcamera van 200/300 euro kunt maken.

Ik ken iemand die onlangs op bali is geweest en een stuk of 5000 foto's schoot met zijn canon 350D en in de stand automatisch.
Uiteraard foto's van dezelfde opbjecten en vanuit dezelfde positie, die al tig keren werden gefotografeerd.
Daar zijn al uitstekende foto's gemaakt van Bali, en ook door mensen die wat het fotograferen betreft het veel en het veel onder de knie hebben.

Nogmaals, dan zie ik liever foto's van nooit bezochte plekken of sfeerfoto's en mooi gecomponeerd met zo'n Canon gemaakt.

Ik hoor ter vergelijking liever een gammele sixitesbandje met een Vox versterkertje en een farfisa-orgeltjed met een zanger die zich de longen uit de keel zingt, dan massaproducties gemaakt op een computer en een gesampeld stemmetje daarbij.Sweet young thing

dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 


On 01-06-2006 13:55 maseddi wrote:

...

Ik hoor ter vergelijking liever een gammele sixitesbandje met een Vox versterkertje en een farfisa-orgeltjed met een zanger die zich de longen uit de keel zingt, dan massaproducties gemaakt op een computer en een gesampeld stemmetje daarbij.

Leuke vergelijking. Ik kan het niet nalaten hierbij even stil te staan. In die ouwe Vox AC 30 versterkertjes zat een power, niet te weinig. Ik heb er niet zo lang geleden een mogen inpluggen tot groot genoegen. En dan dat eeuwige zijkorgeltje erbij, sorry hoor, maar zo noemden wij vroeger de sound van het Farfisa keyboard. Maar er zijn grote bands uit die combinatie voortgekomen, denk aan The Alan Price Set, Animals, Doors en niet te vergeten the Swamp Rock Sound van Sir Douglas Quintet (Mendocino en Shes about a mover)
Onze toetsenist wou daar vroeger niets van weten en wenste zelfs een tijd lang zijn eigen akoestische piano mee te slepen. Het kwam er op neer dat alle bandleden met dat zware kreng aan het slepen waren tijdens optredens. Krijg ik nog rugpijn van als ik daar aan denk.

Maar weer even on-topic. Mijn Canon Eos 350D heb ik in huis en ik moet erg wennen aan zon brok technisch vernuft. Ik mis het degelijke mechanische van mijn oude toestel, maar op de auto stand is het al snel eenvoudig plaatjes te schieten. Het handmatig instellen begin ik inmiddels ook een beetje te snappen, maar ik zal het pinksterweekend nog wel even zoet zijn denk ik zo.
dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 


Al plaatjes schietend met mijn nieuwe camera stuitte ik op dit monument van 's lands eerste Indo-lovers.

dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 

Onlangs heb ik en zoomlens voor mijn camera gekocht, de ef 100-300mm f/4.5-5.6 USM.
Zeer praktisch en draagbaar telezoomobjectief. De vijf zoomgroepen maken een afstand van slechts 121,5 mm mogelijk. Bij het scherpstellen met het systeem aan de achterzijde wordt de afstand niet gewijzigd en roteren er geen lensgroepen. Eventuele filtereffecten blijven daarom gehandhaafd. Bovendien zorgt dit voor een snelle en stille autofocus.

Heeft iemand ervaring met deze lens of andere zoom lenzen?

Veer01
User
User icon of Veer01
spacer line
 

Al iemand ervaring met de nieuwe harddiskcameras?Bij mij wil deze niet starten met een bijgeleverde usb-kabel,ik ga er van de week even mee terug.Ik krijg melding over usb 2.0,ik heb nog 1.1 op mijn computer,maar daar zat wel een kabel voor bij.Doe ik iets over het hoofd zien?
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,495,437 topic views - 242,161 posts - 13,761 topics - 35,539 members - last post @ 02-12-2021 12:24 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,190,921 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com