indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Ik maak ongeveer 550 foto's op de beste kwalitieit, een stapje minder is zo'n 1200...


On 21-04-2006 17:59 Albert H wrote: Ik gebruik de Extreme III op de 350D. Een meer dan dubbele verwerkingssnelheid t.o.v. de Ultra II. En het werkt perfect Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud !!!!!!!!!!!


Volgens Canon heeft Extreme III dus geen toegevoegde waarde. Voor 't kaartje maakt het niet uit, da's maar een paar euro meer. En al is het een placebo-effect... dan is het ook prima natuurlijk. Emoticon: Puh!londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Ik zou wel eens een paar van die Extyreme III en Ultra II foto's willen zien, hoeven het niet de beste te zijn, gewoon mag ook.

Ik kom in het algemeen thuis met meer dan 50% rotzooi, en van wat redelijk is kan ik hoogstens 10% gebruiken. Afvalproducent dus. Maar die ik op het net zet schaam ik me niet voor, wel geen Extreme en Ultra, gewoon Visi-Pro.

Gruces

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Ik kan je wel een foto laten zien, deze is 5.5 MB full-size Emoticon: Puh!

Ik ben ook zo'n afvalproducent. Van mijn eerste testrondes met deze camera (zo'n 750 foto's) vond ik er maar een twintigtal goed genoeg om te bewaren. Nu is dat wel met gefriemel aan allerlei knopjes en zo.. dat moet ik toch nog allemaal leren.sandy
User
spacer line
 

Hallo Londoh
Waar in Solo kan je het laten doen want Bij Matahari kunnen ze dat niet doen.
Groetjeslondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Ik heb het wellis laten doen bij Matahari - Singosaren, lantai 1,* onder de trap links.

Gruces

* begane grond dus Emoticon: Yes!Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Een tip voor het backuppen van foto's vanuit IndonesiŽ:
Neem een mailbox bij Yahoo en eentje bij Gmail, die zijn beiden gratis en ongeveer 2Gb.
Met Yahoo verstuur je de bestanden naar Gmail, vervolgens maak je mappen(bij Gmail labels) en verplaatst de bestanden daarin.
Zelfs met een trage internetverbinding gaat het uploaden van die bestanden verrassend snel bij Yahoo, in een keer is 10Mb mogelijk, neem attach files en niet Insert Photo's, mogelijk is dat er even een plug-inn gedownload en geinstalleerd moet worden.
Verder werken met Yahoo is erg tijdrovend maar Gmail gewoon snel.
Zitten de bestanden eenmaal in de mailbox zijn ze in een poep en zucht verstuurd.

In Bali in een internetcafe is het tijdrovend maar mijn ervaringen in Jawa zijn gewoon goed, zowel in Surabaya als in Malang heb ik zo veel files geuploaded, in een internetcafe word meestal weinig geuloaded maar meer alleen maar pagina's bekeken, de poesjes uit het Westen zijn bij de jonge knapen erg gewild!

Ook is het mogelijk even een CD-rom te laten maken met de dierbare foto's.
Heb je behoefte aan een bepaald programma zet dan op een memorystick en installeer het even, als het goed is start de PC na gebruik even opnieuw en weer schoon op en is het programma verdwenen.

De werking van Hotmail is in IIndonesiŽ gewoon zwaar klote en niet aan te raden.
Succes,
Jan
londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Ach jan,

Ze lullen meestal maar wat uit hun ongewassen nek als ze het hiero over Indonesia hebben. Digitale fotografie is sterk in opmars in Indonesia, als ik zie wat er de laatste 2 jaar op dat gebied in Solo is gebeurd dan moet ik nog harder lachen om alles wat er hier beweerd wordt. Je gaat naar een fotobedrijf en laat het zo op disk branden en ze kunnen nog veel meer voor een fractie van de prijs wat het in NL kost, als ze dat in NL nog wel doen. Ik had een goeie pasfoto in NL laten maken, 1 keer in de 10 jaar lukt dat met die ouwe rotkop van mijn, ik breng m naar het grootste bedrijf hier in Solo en vraag om 20 kopietjes. Had ik binnen 3 uur, plus een scan op een disk, dat kostte 45.000 Rp, 4 pasfoto's in NL kostten 10 euri.

Nederlanders zijn gewend om alles zelf te doen (doe-het-zelvers) omdat voor veel dingen arbeid veels te duur is. In Indonesia kan je beter dingen laten doen dan zelf te leggen klootvioleren in een warnet met afgepeigerde computers vol virussen en porno pop-ups.

Gruces

LonTuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste Londoh,
Ik heb zelf ook de ervaringen dat ze in Indonesie op het gebied van computer echt niet achterlijk zijn en digitale fotografie is inderdaad sterk in opkomst.
Het zijn heus niet alleen de toeristen uit het buitenland die een digitale camera hebben.

Wij laten digitale foto's afdrukken bij een toko van Kodak, gewoon perfect en een snelle service, even met de memorystick (of CD-rom) de files brengen vervolgens een hap eten en ze liggen klaar en naar mijn oordeel met een perfecte kwaliteit.
Die pasfoto's hebben wij in een keer van diverse formaten laten maken en de prijs was inderdaad ook inclusief een CD-rom met de originele grote files voor de toekomst.
Jan

P.S. Die tips voor backuppen waren ook voor jou bedoeld, fijn gevoel als je bij een computercrash nog je bestanden virusvrij hebt opgeslagen.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 22-04-2006 03:16 Tuti & Jan wrote:


Het zijn heus niet alleen de toeristen uit het buitenland die een digitale camera hebben.


In 2003 /2004 ben ik aan het backpacken .
Heb 3 kleine camera mee genomen , een oude gewone fuji , een trust dig. van mijn zoon als reserve en een sony .
Toen was het met 3 mpix al mooi genoeg , trouwens heb ik het niet eens gebruik , te veel knopjes / menu etc.
Heb dat gekocht omdat ik goedkoop kan krijgen , in USA is het bijna 35% goedkoper. Uiteindelijk gebruik ik mijn fuji van de vorige eeuw.
Werd ik ook bijna uitgelachen , toen ik een cd rom liet maken.Een turis met oude fototoestel .
Om , mana digitalnya , kok pake yang kuno.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

spacer line  

Ik gebruik zelf casio exlim 500 als ik me niet vergis, (ik heb hem nu niet bij de hand)
Eigenlijk alleen maar die omdat je er ook erg redelijk video me kan opnemen, en dat vind ik wel zo aardig.
Met een 1Gb kaartje 40 min video, MP4

een andere optie daarvoor is kodak, die is er ook goed voor, de rest neemt wel video op maar ,of slechte kwailteit of erg kort....londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Kodak heeft inderdaad die optie ook, nog nooit gebruikt, waarom VDO als je foto's maakt?

Grucesspacer line  

Omdat video ook leuk is, het heet dan officieel een "foto" camera, maar het is eigenlijk een foto, video camera...
En ik heb geen zin om ook geld uit te geven aan een camcorder... want video is voor mij inderdaad een bijzaak.......Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Ik heb een Kodak CX7525 en nu ik dit topic lees kom ik er achter dat ik ook kleine video kan maken, voor mij overbodige luxe.
De prijs die ik Indonesie betaalde was Rup,2.125.000 en duurder dan dat deze camera in Nederland zou kosten, volgens mijn info word(werd) deze camera aangeboden voor rond de 180Euro.
Daarna heb ik eens wat vaker prijzen van computers en onderdelen vergeleken met Nederland, vaak is het gewoon voordeliger die in NL te kopen.


Mij oude digitale camera was een Fuji met maar 1.3 Mega Pixels, daar heb ik werkelijk duizenden foto's mee gemaakt van vakantie tot foto's van complete verbouwingen van een huis.
Die oude camera doet het nog steeds prima alleen is door een of andere reden de memory-kaart van 32 Mb onbruikbaar geworden en moet ik het doen met 8Mb voldoende om even snel een foto te maken van een leuke gebeurtenis thuis.
Die memory kaart kostte toen der tijd DM180, meer als nu een complete camera!!
Jansidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Ya de prijzen zijn behoorlijk gedaald.
Heb ik gemerk met mijn vorig jaar bestelde JVC mini dv camera (NTSC) , meegenomen door een vriend uit de state.very murah.
Kost nu bijna de helft van de prijspeil begin 2005.(BCC/Polectro)
En het lullige is , heb ik vorig jaar bijna niet gebruik , zo'n kleine spul , met veel knoppen .Vooral als je grote kolenschoppen hebt..


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 22-04-2006 10:23 Tuti & Jan wrote:
Ik heb een Kodak CX7525 en nu ik dit topic lees kom ik er achter dat ik ook kleine video kan maken, voor mij overbodige luxe.
De prijs die ik Indonesie betaalde was Rup,2.125.000 en duurder dan dat deze camera in Nederland zou kosten, volgens mijn info word(werd) deze camera aangeboden voor rond de 180Euro.
Daarna heb ik eens wat vaker prijzen van computers en onderdelen vergeleken met Nederland, vaak is het gewoon voordeliger die in NL te kopen.
Jan


Hi Jan,

Leuk verhaal, je woont toch op Bali en heb een pleurishekel aan Nederland gekregen ? Wat zou jou het dan kenne verekkene wat iets in Nederland kost, zo zit je jezelf arm te rekenen. Je zou eens moeten kijken wattie in de VS kost, mungkin tambah prustrasi lagi. Als ik iets koop dan ga ik echt niet erg vergelijken, want meestal heb ik dan iets nodig. Mijn Kodakkie kostte hiero 2,9 jt. met extra geheugen en een leren tassie, plus een zwart-geel shirt met Kodak erop. Daar is mijn pembantu zeer mee in haar sas Emoticon: Shiny Ik ga echt niet voor paal lopen met de naam van een firma op me rug, ik ben geen goedbetaalde bintang sepak bola. Ik kocht die Kodak 2,5 jaar geleden, inmiddels 2800 foto's mee gemaakt. Verleden jaar kocht ik in NL precies dezelfde voor 149 euri zonder kadootjes dr bij. Ik was op zoek naar een extra batterij en kwam ik dat ding tegen. Was een aanbieding. Kodak wordt niet zoveel in NL verkocht.

GrucesTuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Vooral als je grote kolenschoppen hebt..
In combinatie met ouderdomsverschijnselen van de ogen!
JanTuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Je zou eens moeten kijken wattie in de VS kost
Ik kijk al regelmatig wat de benzine kost in VS en daar word ik kostmisselijk van.

Dat ik de prijs van mijn camera in Nederland weet komt omdat ik nog steeds de website van kieskeurig bezoek met testen en verslagen over van alles en nog wat voordat ik tot aanschaf van een duurder iets over ga, verder zal het mij een biet wezen wat het kost.
Toen ik nog in Nederland woonde was ik lid van de consumentenbond en heb daar vaak erg goede info gevonden over spullen die ik kocht.
Jan
PS. ik heb zeer zeker geen pleurishekel aan Nederland, het is mijn vaderland en zal het ook altijd blijvenspacer line  

Ik koop dat spul altijd in Glodok of manga dua Jakarta, prijzen zijn toch goedkoper dan Nederland, maar wel uitkijken dat je geen imitatie koopt.
Met camera's kan je het over het algemeen wel vertrouwen, zeker als het een model is dat net uit is.
Met HiFi weet je bijna zeker dat het fake is...... best wel grappig soms hoe de verkopers je altijd proberen te overtuigen dat het echt geen fake is... he helondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 22-04-2006 10:53 Tuti & Jan wrote:

PS. ik heb zeer zeker geen pleurishekel aan Nederland, het is mijn vaderland en zal het ook altijd blijven


Nou Jan,

Dat is dan weer een hele geruststelling, ik had de indruk. Je lijkt af en toe die Londoh wel met je gekanker. Heb je al enig ideewaar je begraven wil worden (later hoor Emoticon: Shiny ) . Hier rot je sneller, in NL wordt je sneller geruimd, verrot of niet Emoticon: Shiny

GrucesTuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste Londoh,
Ik ben blij dat ik je heb kunnen gerustellen, vergelijk mij maar een beetje met jou af en toe over de Javanen, regelmatig flink katten maar toch veel van die mensen houden, met mij is het eender met de Nederlanders.

al enig ideewaar je begraven wil worden
Ik hoop dat het voorlopig nog niet aan de orde is, ik heb vanaf mijn 18de gerookt, in Nederland zou het met al die millieuwetten wel verplicht zijn om mij te cremeren (met goede katalisator in de schoorsteen, met begraven zou ik de bodem te veel verontreinigen.
Lijkt me beter dat het dan maar in Indonesie zal gaan gebeuren, daar maken ze zich nog niet zo druk over het millieu.
Jan
londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 22-04-2006 13:00 Tuti & Jan wrote:

al enig ideewaar je begraven wil worden
Ik hoop dat het voorlopig nog niet aan de orde is, ik heb vanaf mijn 18de gerookt, in Nederland zou het met al die millieuwetten wel verplicht zijn om mij te cremeren (met goede katalisator in de schoorsteen, met begraven zou ik de bodem te veel verontreinigen.
Lijkt me beter dat het dan maar in Indonesie zal gaan gebeuren, daar maken ze zich nog niet zo druk over het millieu.
Jan


Hi Jan,

Ik ken het "probleem" ik ben ook een liefhebber. Behalve als ik in NL ben dan stop ik altijd als de stock op is, dat gekanker steeds (ik ruik dat je weer thuis ben....zit je weer kerstbomen te verbranden etc.....God wat stinkt het HIER!!)

De tering voor ze Emoticon: Yeah right! Emoticon: Yeah right!

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 22-04-2006 03:16 Tuti & Jan wrote:
Die tips voor backuppen waren ook voor jou bedoeld, fijn gevoel als je bij een computercrash nog je bestanden virusvrij hebt opgeslagen.


Hi Jan,

Leuk die tip, maar of ik die echt nodig heb. Ik heb hier staan : Noodboek en desktop, tussen die twee zit een USB kabel. Op mijn desktop zit Raid1, = 2 gemirrorde schijven van 120 MB elk. Daarbij heb ik een externe harde schijf van 80MB waarop ik regelmatig back-ups maak. Van mijn foto's brandt ik af en toe een CD'tje. Alle prog's die ik gebruik staan op een CD. Daarbij heb ik nog mijn oude desktop ook met USB-kabel te verbinden aan beide eerst genoemde, om af en toe e.e.a. over te nemen Elke keer als ik wat op mijn site upload (die wordt in Europa gehost) maakt de man die voor de techniek daaro zorgt hiervan een back-up. Echter voor tips sta ik altijd open. Emoticon: Shiny

Gruces
Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Hi Londoh en .....
Je kon er wel eens versteld van staan hoe snel die files zijn geuploaded met Yahoo-mail, ook met een trage internetverbinding.
Mijn camera maakt standaard foto's van 2560x1920 pixels die al gauw 1Mb groot zijn, maak je ze kleiner naar een nog steeds goede printkwaliteit zijn de files toch nog gauw 500KB,
Om familie eens een paar foto's te sturen die ze in NL af laten drukken is al een hele klus met Outlook-Express(SMTP) kan je er eens voor gaan zitten
Heb je ze eenmaal in je mailbox laat je ze er gewoon in, 2Gb is veel dus je kan even vooruit.

Om iemand eens een foto te sturen gaat ook prima met http://www.kaartjeposten.nl/ , de kosten voor een kaart zijn precies 1 Euro, saldo kan je aanvullen met internetbankieren van de Rabo en ook andere banken, bij overboeking direct saldo aangevuld.
Het is zelfs mogelijk om een kaart te versturen in een enveloppe.
Daarnaast gebruik ik ook http://www.kaartenhuis.nl/ , iets duurder maar wel meer mogelijkheden, duurt wel enkele dagen voordat je saldo is bijgeschreven.
De kosten zijn minder dan de postzegel bij Kantor Pos Indonesia.
Janzieleffe
User
spacer line
 


DAUR ULANG: Para pekerja mengumpulkan perangkat elektronik yang sudah tid...
http://www.mediaindo.co.id/

Een mooie mannier om op Internet marktplaats .co.id te maken.Pasar jalan, elektronic?
Kan iemand mij uitleggen waarom die .co. er tussen moet staan naar indo site en e-mail te verzenden.
waar staat .CO. voor? Emoticon: Laugh out loud


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 23-04-2006 15:51 zieleffe wrote:
[

Een mooie mannier om op Internet marktplaats .co.id te maken.Pasar jalan, elektronic?
Kan iemand mij uitleggen waarom die .co. er tussen moet staan naar indo site en e-mail te verzenden.
waar staat .CO. voor? Emoticon: Laugh out loud


Hi Ziel,

Zijn veel van dat soort sites waar sekon wordt aangeboden, iedereen klijkt wel op zoek naar rotzooi. Sinds kort komt er hier een voddenman langs met zo een Suziki 'open bak' en een megafoon.

Dan deze nog

Requirements for ".CO.ID" Domain Name Registration
In order to proceed with a .co.id domain the following requirements should be met:

* Domain Name should match the name of an Indonesian corporation
* Domain Name should match the name of an Indonesian trademark application/registration.
* The applicant must have a physical business presence in the Indonesia, such as a sole agent, branch office, etc.

Is allemaal niet erg digitaal Emoticon: Shiny

Gruces
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,495,437 topic views - 242,161 posts - 13,761 topics - 35,539 members - last post @ 02-12-2021 12:24 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,193,073 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com