indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Steeds weer lees ik bedragen die nodig zijn om in Indonesië te kunnen wonen, ik houdt alle uitgaven en inkomsten bij in een zelf gemaakte Excel-file.

Onze situatie:
Man en vrouw en geen kinderen , de vrouw is Indonesische en heeft geen kosten voor visum.
Het gehuurde huis ligt in een keurige woonwijk in Oost Java waar we zelfs belasting aan de gemeente betalen zoals in Nederland de onroerend goed belasting.
Het huis is voor Nederlandse begrippen gewoon netjes en we hebben een tuin met een oppervlakte van ongeveer 350 M2.
Het huis heeft 4 slaapkamers (waarvan één met A.C.), 2 badkamers(met warmwatervoorziening) een woonkamer en erg grote keuken.
Ik denk dat onze woonkosten een beetje gemiddeld zijn, we wonen niet in een villa en ook niet in een echt eenvoudige woning.
De ziektekostenverzekering is voor ons beiden en alleen voor ziekenhuisopname, doctor, medicijnen en fysiotherapie betalen we zelf.
Het visum is best een grote onkostenpost, internet is met ADSL (TelkomSpeedy)

Wat er verder nodig is om te kunnen leven in Indonesië ligt aan de wensen die een ieder heeft.
Groetjes,
Jan
sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 11-10-2007 01:38 leomanado wrote:


Sidia, ik weet niet waar je die bedragen vandaan haalt, tenzij je in een luxe hotel wilt wonen. .

Kijk dat bedoel ik nou met goeie informatie geven
Zie de posting van Tuti&Jan , Yogya-Bali.

Het hangt ook af waar je wil wonen , en of je "going native " wil of niet zoals Y-B schreef. Y-B is soms scherp , maar ik heb respect voor zijn mening , je kan namelijk nachecken . Tuti & jan is altijd eerlijk met hun verhaal.
Ik ben een kletsoloog die tig jaren woon in Amsterdam. Voordien woon ik (geboren en getogen) in Jakarta .Ben ook gewend op een bepaalde nivo te leven. Dus als ik t.z.t mijn lang verwachte AOW krijg wil ik ook terug gaan naar het nivo dat ik in mijn jongejaren heb in Jakarta.
Op zijn minst in Bandung , want Jakarta is voor mij te duur , te vol en te vuil(Luchtverontreiniging).
Dan kan ik niet met mijn AOW rondkomen , omdat mijn vrouw een stuk jonger is . Dat betekent dat wij beiden alleen op mijn AOW + bedrijfspensioentje moeten rondkomen..


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 11-10-2007 04:35 Yogya-Bali wrote:

...


Ik ga niet "nongkrongen" ergens langs de kant van de straat en allerlei onzin uitkramen met Bambang-met-de-pet-op. .


Nou , het kan ook gezellig zijn , heb de afgelopen 40 jr 2x gedaan , jaren geleden in Bogor .Heb s'nacht langs de straat kopi tubruk met pisang bakar + keju besteld voor 2000 rupiah.
In mijn hotel betaal ik toen 30.000 rupie (voor ong 2 grote glazen koffie) , in een mooie pot , goede ambiance , live muziek.
De koffie en pisgor smaak lekkerder en de sfeer in super.
Ik kan de gesprekken in het Sundanees ook volgen.
3 maanden geleden heb ik ook koffie gedronken met mijn gezelschap , langs de straat in Purwakarta , voor 2000 rupie. per/glas.
Ook heb ik de grootste lol , gesprekken (O.H) gevoerd met de Bambang met de pet (eigenlijk Bambang met de Kupluk of Peci) .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste Sidia,
Ik heb die info al eerder aan jou willen opsturen, echter bij jou userprofile zie ik: This user has no email displayed.

Met het geven van deze informatie ben ik erg voorzichtig geworden omdat ik weet dat er nog al wat mensen daar niet erg blij mee zijn.
Op het forum VVB moet ik helaas vaak ook bedragen lezen die men nodig schijnt te hebben om in Bali te kunnen wonen.
Mijn boekhouding bewijst echter dat het ook met (veel) minder kan zonder in te hoeven leveren wat wonen betreft.
De vaste lasten zijn bij elkaar toch 400 Euro per maand en zonder kinderen , de internationale scholen weten de tarieven wel.

Selamat Hari Idul Fitri,
JanYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 11-10-2007 09:39 sidia wrote:

...
Ook heb ik de grootste lol , gesprekken (O.H) gevoerd met de Bambang met de pet (eigenlijk Bambang met de Kupluk of Peci) .


Tja, Sid maar als je dat elke avond moet doen, gaat het je snel vervelen. Zelfde als in NL. Voor even is het leuk maar elke avond dezelfde inhoudsloze gesprekken te moeten volgen......
Wat betreft die AOW, je krijgt een toeslag op je vrouw tot 100% totdat je echtgenote 65 jaar wordt en als ze 65 jaar is beiden 50%. Dus er verandert niet zoveel. Zal alleen voor u iets minder zijn omdat u na uw 15e jaar naar NL bent gekomen (1% aftrekken per jaar in totaal).Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 11-10-2007 10:34 Tuti & Jan wrote:
Mijn boekhouding bewijst echter dat het ook met (veel) minder kan zonder in te hoeven leveren wat wonen betreft.
De vaste lasten zijn bij elkaar toch 400 Euro per maand en zonder kinderen , de internationale scholen weten de tarieven wel.
Jan


Dag Jan, niet alleen de internationale scholen (waar ik zelf geen voorstander van ben; zie topic hierover) maar ook Indonesische schollen van enige kwaliteit (en niet met 40 leerlingen in de klas) zijn behoorlijk duur. Ik betaal voor de lagere school van mijn dochter in Yogya meer dan voor mijn middelbare school gaande zoon in NL. Je moet wel wil je dat je kind enig behoorlijk onderwijs krijgt.
Zonder kinderen is het een ander verhaal. Maar dan nog moet je af en toe je geneugten niet vergeten. Ik heb wel af en toe een potje bier of een glas lekkere wijn nodig en daarbij een gezellige ambiance. En een aparte maaltijd. En af en toe vakantie. En dat kost geld......Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Sorry Yogya-Bali,
Ik weet ondertussen dat een leven zonder een potje bier ook heel aangenaam kan zijn zijn.
Vergeet nooit de spreuk:
DRANK MAAKT MEER KAPOT DAN JE LIEF IS

Ik denk ook dat een van de voorwaarden om te kunnen overleven in Indonesie is dat je het drankgebruik goed onder controle hebt.
Alternatieven om te genieten van een drankje zijn er voldoende, wat dat betreft is Indonesie een paradijs voor mij.
Jan

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Klopt allemaal , er is een verschil tussen jongeren die hun toekomst (en vergeet niet v.d kinderen) en de jonge ouderen / potentiele AOWers zonder lasten . Wel zijn de gezondheidslasten hoger .
In mijn geval kan ik voorlopig redelijk rondkomen ,want het duurt nog jaren voordat wij een aanvulling krijgen van mijn vrouw bedrijfspensioen .
Tegen die tijd ben ik al een opa.

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Jan , heb mijn e-mail verwijderd , om eventueel lastige fans buiten de deur te houden.
Volgend jaar ga ik ook een paar weken bivakkeren in Yogya e.o , als ik in buurt ben kom ik je wel opzoeken.
Insyaaallah.
Selamat idul fitri , maaf lahir batin , groeten aan T.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Veer01
User
User icon of Veer01
spacer line
 

Goeie johan,maar feit blijft dat er sateeds meer ingepikt wordt hier en straks is er niks meer over te houden he Emoticon: Talk to the handMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 11-10-2007 10:36 Yogya-Bali wrote:

...Wat betreft die AOW, je krijgt een toeslag op je vrouw tot 100% totdat je echtgenote 65 jaar wordt en als ze 65 jaar is beiden 50%. Dus er verandert niet zoveel. Zal alleen voor u iets minder zijn omdat u na uw 15e jaar naar NL bent gekomen (1% aftrekken per jaar in totaal).


Yogya het is 2 % per jaar, de partnertoeslag voor de jongere partner is inderdaad 100 % maar de inkomsten van de jongere partner wordt tendele van deze toeslag afgetrokken , zie hieronder.

Opbouw van uw AOW-pensioen
De meeste mensen die in Nederland wonen of werken, zijn verzekerd voor de AOW. Ieder verzekerd jaar levert u 2% AOW-pensioen op. U krijgt een volledig AOW-pensioen als u van uw 15e tot uw 65e verjaardag verzekerd bent geweest. Voor ieder niet-verzekerd jaar wordt uw AOW-pensioen met 2% gekort. Meestal bent u niet verzekerd als u buiten Nederland heeft gewoond of gewerkt.

Loon en andere inkomsten uit arbeid. Deze inkomsten trekken wij gedeeltelijk van de toeslag af. De eerste € 195,12 van het maandsalaris trekken we niet af. Het salaris daarboven trekken we voor tweederde van uw toeslag af. Verdient uw partner meer dan € 1.175,72 per maand? Dan krijgt u geen toeslag meer.
Inkomsten in verband met arbeid, zoals een arbeidsongeschiktheidsuitkering of een vervroegd pensioen. Deze inkomsten trekken wij volledig van de toeslag af. Ontvangt uw partner bruto meer dan € 653,73 per maand? Dan krijgt u geen toeslag meer.

Bovendien vervalt in 2015 de toeslag voor de jongere partner.

Groet Malam
zieleffe
User
spacer line
 

Ja het is geen vetpot meer ondanks die ABP want er wordt gekort tot en met .

Mijn jongere Partner heeft ook een inkomen en dat word dan samen getrokken, belasting afgeroomd, inkomen, die minder word dan ik nu heb pre pensioen.
Tot zij ook AOW leeftijd heeft dan word het gesplit, want zij heeft maar, 17 jaar pensioen, op gebouwd en gewerkt hier.
heb nu al de papieren voor het invullen van mijn AOW, en ABP al ontvangen.
Terwijl ik volgend jaar AOW umur 65 word......... Emoticon: Sadley Emoticon: Emoticon: Blush

P.S. en als ik dan Tuti van Jan zijn uitgave leest dan is het ook voor de toekomst niet meer goedkoop, om daar als blijvend wonen .
Neen daar heb ik nu wel van af gezien, ook omtrent dat je daar steeds duurder uit bent dan straks hier.
Als je de prijzen van kleding bekijk daar, ben je goedkoper uit in Holland.
Dus het gevoel lekker goedkoop dar te wonen zet dat maar uit julie hoofden, met een uitkering van uit Holland....... Emoticon: Stupid |:


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Malam,
Je hebt gelijk met wat je schrijft over de AOW enz. 2% p.jaar en met de rest ook, weet er alles van.
Maarrrrrr, jij hoeft niet te klagen want Poppy is wat ouder en krijgt dus eerder AOW, dus jullie inkomen zal tijdelijk omhoog gaan door de AOW van Poppy.

Om ZIel,
De papierwinkel omtrent de AOW begint al een half jaar van te voren, alles moet uiterlijk 3 maanden van te voren rond zijn, dus op tijd invullen, als er wat verkeerd gaat dan kunt U het nog rectificeren.

Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 12-10-2007 13:28 4yoke4 wrote:
Malam,
Je hebt gelijk met wat je schrijft over de AOW enz. 2% p.jaar en met de rest ook, weet er alles van.
Maarrrrrr, jij hoeft niet te klagen want Poppy is wat ouder en krijgt dus eerder AOW, dus jullie inkomen zal tijdelijk omhoog gaan door de AOW van Poppy


Ik klaag ook niet Yoke, ik omschrijf de feiten.
Het inkomen van Poppy en is nagenoeg hetzelfde gebleven als ze had als weduwe legaal samenlevend met mij, we zijn wel Islamitisch getrouwd maar dat geldt niet voor de Nederlandse wet.
Dus het is effe een kwestie van doorschuiven, nu hebben we de centjes niet nodig en later wel, we zitten in een gezegende situatie daar zijn we ons heel goed van bewust.
Daarbij heb ik onze woning verkocht en in een vroeg stadium dit verlies trachten te beperken dus we zitten goed, helaas zijn er veel mensen die te laat achter het feit zijn gekomen dat zij een WAO hiaat hebben.
Zelf kwam ik er 10 jaar geleden achter, ik kon nog iets doen en met medewerking van de staat, na 2015 is het einde oefening, dan zullen er heeeeeel veel trieste gevallen zijn.Jantje
User
spacer line
 

Er is mij met de paplepel ingegeven:…dat onze ziele niet aan dit vergankelijk leve kleve…Daar kan geen verzekering tegenop.
Maksudnya: Van leven gaan we allemaal dood.
U met uw agamamania en ik. Wat daarna komt weet ik vantevoren: nl. niets! Da’s mijn overtuiging. Emoticon: Shiny
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Kijk uit Jantje, die paplepel is inmiddels een pollepel geworden met dat drankje om imams te verdrijven, dan ga je wartaal uitslaan.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 12-10-2007 02:15 Malam wrote:

...

Yogya het is 2 % per jaar, de partnertoeslag voor de jongere partner is inderdaad 100 % maar de inkomsten van de jongere partner wordt tendele van deze toeslag afgetrokken , zie hieronder.


Het is 2% per persoom maar 1% in totaal als het om een echtpaar gaat. En als Sid met vrouw vertrekt naar RI dan zal zijn vrouw wel niet meer werken. Tja, 2015 is een probleem. Ik red het ook niet.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 13-10-2007 04:46 Yogya-Bali wrote:

...


Tja, 2015 is een probleem. Ik red het ook niet.

Voor veel jongere users is het een probleem.
In mijn geval heb ik nog geluk , op de valreep.
(Oeps , nu verraad ik bij benadering mijn leeftijd ).
Maar je bent jong zoals je voelt , dus 71 op paspoort , kan 17 zijn in je ------- Emoticon: Smile .

Ik ben alleen bang voor mijn gezondheid en als ik naar een dokter (puskesmas) moet gaan.
Tegen die tijd neem ik de bijbel van nederlandse obat2-an mee .
Mss hebben ze in ollanda een cd-rom uitgave.
Kan ik doorverkopen in indosenia om mijn AOW te spekken.
DaarO hebben ze ook online info , of het goed is weet ik niet .
Ga ik ook niet experimenteren.

Voor eenvoudige medische / obat2an info kan men naar een site surfen :
http://www.medicastore.com/med(...)01314470486.88.44.18


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 13-10-2007 04:46 Yogya-Bali wrote:

...


Het is 2% per persoom maar 1% in totaal als het om een echtpaar gaat. En als Sid met vrouw vertrekt naar RI dan zal zijn vrouw wel niet meer werken. Tja, 2015 is een probleem. Ik red het ook niet.


Begrijp het even niet YB, per persoon is het 2% p.jaar zoals ook de site van de SVB aangeeft.

Opbouw van uw AOW-pensioen
De meeste mensen die in Nederland wonen of werken, zijn verzekerd voor de AOW. Ieder verzekerd jaar levert u 2% AOW-pensioen op. U krijgt een volledig AOW-pensioen als u van uw 15e tot uw 65e verjaardag verzekerd bent geweest. Voor ieder niet-verzekerd jaar wordt uw AOW-pensioen met 2% gekort. Meestal bent u niet verzekerd als u buiten Nederland heeft gewoond of gewerkt.

Nogmaal, bovenstaande is hetzelfde als wat Malam schrijft, zal dus wel van dezelfde site komen.

Mijn man krijgt dus voor 1 jaar korter wonen in Nederland 2% minder, ik heb nog geen AOW.Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Indonesia is alleen aantrekkelijk voor oudjes die :
1. onder de 2015 regeling vallen
Kunnen ze gebruik maken van de Lansia regeling.
Sommigen moeten wachten tot hun 65ste jaar.

2. De jonge gepensioneerden , vaak zijn het ambtenaren die onder de FLO regeling vallen.

Het tekort aan inkomen (X jaar x 2 %) kunnen ze overbruggen als ze een eigen vermogen hebben opgebouwd.
Of ze hebben bedrijfspensioen.
Voor de jongeren is het moeilijker , ze moeten daar keihard werken.
Daarom heb ik ook respect voor jongeren die daar hun toekomst opbouwen.
De concurrentie , bureaucratie en KKN zal veel van hun vergen.
Alleen de sterken kunnen overleven , en voldoende inkomen hebben om hun hapje rijst te verdienen.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 13-10-2007 04:46 Yogya-Bali wrote:

...


Het is 2% per persoom maar 1% in totaal als het om een echtpaar gaat. En als Sid met vrouw vertrekt naar RI dan zal zijn vrouw wel niet meer werken. Tja, 2015 is een probleem. Ik red het ook niet.


Nee Yogya,
Het is 2 % per jaar voor ieder jaar dat iemand niet in Nederland woonde.
Niks 1 %, Ik heb recht op 100 %, mijn vrouw kwam in Nederland toen zij 25 jaar was is dus 10 maal 2 % kwijt oftewel 20 %. is ze kwijt
Samen hebben we dus 180 %, oftewel 100% en 80 % ik weet niet waar je die 1 % vandaan haalt.4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 13-10-2007 22:48 Malam wrote:

...


Nee Yogya,
Het is 2 % per jaar voor ieder jaar dat iemand niet in Nederland woonde.
Niks 1 %, Ik heb recht op 100 %, mijn vrouw kwam in Nederland toen zij 25 jaar was is dus 10 maal 2 % kwijt oftewel 20 %. is ze kwijt
Samen hebben we dus 180 %, oftewel 100% en 80 % ik weet niet waar je die 1 % vandaan haalt.


Jij hebt gelijk Malam, ik kan het weten mijn man mist 1 jaar en krijgt 2 % minder AOW.


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

papaya
User
User icon of papaya
spacer line
 


waarom zoveel nederlands mensen verhuisd naar indonesia.


Misschien omdat Nederland vol zit met buitelanders? Emoticon: Worship


Happiness is not a destination, it's a Way of Living

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Dat denk ik ook , wordt ook tijd dat ik naar mogelijkheden zoek om t.z.t naar mijn land pan erkomst te gaan.
PS : ik ben geen nederlander. Emoticon: Yes!


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
User
spacer line
 


PS : ik ben geen nederlander.

Zins de uitspraak hè hè, EN toch AOW ontvangen leg uit Om sid Emoticon: Shiny Emoticon: Shut up!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Hoezo Ome Ziel.?
Als ik t.z.t AOW ontvangt is het mijn recht , daar heb ik voor betaald.
Althans de oudere generatie hebben het voor mij betaald Emoticon: Smile .
En ik heb ook meebetaald voor de volgende generatie , heb ik ook premie moeten betalen . Mag ik t.z.t effe vangen ??? Emoticon: SmileBisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,501,587 topic views - 242,161 posts - 13,761 topics - 35,541 members - last post @ 03-12-2021 10:10 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,254,544 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com