indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

nona
User
spacer line
 

Sinds heb ik deze topic in forum verplaasts, ik heb veel gelezen, verschillende mening, denken van mense, omdat iedereen anders, maar ik ben wel mee eens met the way Putri's thinking, the way of life, the different cultures of ours.
Misschien wat Putri bedoeld ook afhangkelijk waar je vandaan komt ? welke niveau ? je gezin situatie ook sprel roll. Wat zij verteld over zonder euro kunnen mensen ook gelukkig, ik denk zij heeft gelijk in, omdat elke mensen daar hebben ook eigen waarde, en normen, dus we kunnen vergelijk met westernse culture, het manier wij denken en doe.
Zo, laat maar dan iedereen hebben eigen waarde.

ik zie jullie op 22 mei goed.gmee01
User
User icon of gmee01
spacer line
 

Hallo Diederik,
wat betreft de sambal sta je echt niet alleen. Het is een smaak-killer van de eerste orde. Bij ons op tafel komt zeer zeker geen sambal en dat terwijl mijn partner Indonesisch is en vroeger veel sambal at. Het schijnt ook niet zo goed voor de maag te zijn. Het enige gerecht wat van mij hier in Indonesie pedis/pedas mag zijn is Rendang. Het overige mogen ze van mij houden. Eet smakelijk en proef de natuurlijke smaak van een gerecht. Gerard
Emoticon: Angry Emoticon: Angrynona
User
spacer line
 

correctie : we kunnen niet vergelijk met western culture.putri
User
spacer line
 


On 28-04-2005 05:08 Hitami wrote:
Putri,
Ik vond jouw bijdrage tot de discussie best intersant vooraal omdat ik vroeger ook zo dacht.

Maar wat ik aan je wil vragen is hoe kun je gelukige worden zonder zelfrespect ?

Vele indonesiers door economische omstandigheden en in de financiele positie terecht gekomen dat ze uiteindelijk mensen moeten benadelen. Denk maar aan KKN. zelfs aan eigen vrienden en familie !


Hello Hitami,
Waduh. ik moet in het nederlands schrijven, wish me luck. Nou, ik kan niet negeren dat sommige mensen (vele) corrupt zijn. Daar heb ik ook een hekel aan, en daardoor heb ik mijn universitaire opleiding verlaten. In mijn principal (trouwens ook in mijn family tenminste) wij zijn van de gewone middle class die niet gewend aan corruptie. KKN doen we ook niet, en inderdaad moet ik eerlijk zeggen dat wij niet happy zijn als wij in de rij staan om papieren van Bpk Lurah te krijgen en af en toe komt iemand rechtstreek naar binnen en binnen enkele seconden zijn ze klaar.Daardoor heb ik ook geen rijbewijs gekocht/gemaakt, en ik heb het gewoon in NL met moeilijke test gedaan. Maar leven is niet alleen maar om die ambtenaren te bezoeken, die hebben wij in een van zoveel tijd nodig. For the rest, your life is really yours. En je mag ook je eigen principe hebben, net zoals ik. Ik kreeg succes in mijn werk zonder KKN, zonder universitaire opleiding, zonder te smeken, puur presteren, en 18 hrs perdag hard werken, maandag t/m zaterdag. Het is hard, het is niet normaal in westerse cultuur (esp.Europeanen), maar dan kan ik mijn eigen leven genieten, and being happy, achteraf zie ik dat ik onderbetaald was, maar, ik heb echt een goede leven , vanaf mijn jeugd, tot met een volwassene vrouw. Indonesische die heel goed hun mind open houden, die zijn aardige mensen, dan zie je ook dat ze heel voorzichtig zijn met opscheppen. Maar die tekort zijn aan boeken en voelen wat anderen voelt, dan kun je ook meteen zien van hun ogen, woorden en body language. Dus, ik blijf zeggen, in alle landen heb je wat, good things and bad things. Waar je blijf, dan moet je gewoon genieten, en als toch naar andere land willen graag verhuizen, dan moet ook gewoon ingeburgerd zijn. Niet de negatieve dingen, ingeburgerd in terms van, bijdrage en deel nemen voor jezelf.
Als iemand aanleg heeft om corrupt te zijn dan is het heel makkelijk, maar als je niet van houdt, dan moet je vermijden en durf om nee te zeggen en gewoon in de rij staan als vele anderen.
Hmm, ik heb funny nederlands ?? Ik hoop dat duidelijk is wat ik wil uitleggen.
Happy te zijn is niet moeilijk. Wherever you are. En Indonesia is inderdaad niet perfect, maar als toch mens willen graag daar wonen, het is niet moelijk om je leven te genieten. Zeker als je die negatieve dingen laten je niet gek maken.
Groetjes, salam,Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste Putri,
Jouw Nederlands is zeker funny maar ik heb heel veel respect voor Indonesiers die ondanks dat proberen te verwoorden wat ze denken.
Wat ik gemerkt heb in de jaren dat ik in Indonesie woon is dat Indonesiers in het algemeen heel bang zijn om fouten te maken en daardoor vaak gewoon niet durven om een vreemde taal te spreken.
Zelf ben ik Indonesisch aan het leren, voor mij is dat gewoon een voorwaarde om in Indonesie te kunnen (blijven) wonen, vaak is dat echt lachen, mijn dialect schijnt erg komisch te zijn.
Verder ga ik ook gewoon in de rij staan als er eens iets geregeld moet worden, te hopen is dat veel buitenlanders dat blijven doen.
Met de nieuwe president Susilo Bambang Yudhoyono heb ik er alle vertrouwen in dat het begin is gemaakt om eindelijk eens iets te doen aan die vriendjespolitiek, hij zal het niet alleen kunnen, ook de burger zal moeten gaan leren om van zich af te bijten en niet alles zondermeer te pikken.
Groetjes,
JanBastiana
User
spacer line
 

Beste mensen,

Waarom mensen Nederland verlaten spreekt toch vanzelf, je moet een hele goede spaarpot hebben, om in Nederland met pensioen rond te kunnen komen. Alles maar ook alles is zo duur geworden dat je denkt, als alles betaald is, moet ik hier dan nog van leven dat kan echt niet. Het is ook in en in triest dat je in 2006 voedselbanken hebt in Nederland. En hoe komt dat, nou de regering zit in het plusch en hebben zelf zoveel geld dat ze niet aan de minima denken of oudere mensen. Geld is belangrijk daar je het nodig hebt om te leven, maar nu is het alleen overleven, met dank aan de regering. Ziektekostenverzekering is voor vele mensen bijna niet meer betaalbaar, dus wat doen de mensen, ze nemen alleen de basisverzekering en geen tandartsen verzekering, wat krijg je dan anno 2006, dat kinderen van mensen met een minima niet naar een tandarts gaan, resultaat slechte tanden, het lijkt wel of we terug gaan in de tijd van anno 1950, toen waren er ook veel mensen met slechte tanden en kiezen, maar je had gelukkig voor die mensen nog wel een school tandarts, niet dat deze zo geweldig was, maar toch je tanden en kiezen werden behandeld voor deze mensen. En wat zie je nu, hetzelfde, slechte tanden en kiezen, nou ik kan het gewoon niet meer begrijpen. Terug in de tijd, mensen kom nou toch, nog even en we zijn weer een ontwikkelings land aan het worden, mensen naar de voedselbank mensen met bonnen om eten te kunnen halen, lijkt wel oorlog, ik ben in en in triest hierover.

Daarom hebben wij dan ook besloten om het land te verlaten en gaan dan oook wonen en leven in Indonesie, niet omdat wij arm zijn, maar gewoon omdat het hier niet meer leuk is om oud te zijn. En tuurlijk zal men zeggen, ja maar als ze slechter wordt wie zorgt er dan voor je, nou de mensen in Indonesie zijn beter voor oudere dan in Nederland. Kijk eens naar de bejaarden huizen, als je geluk hebt wordt je 1x per dag gewassen, en kun je de rest van de dag in je bed blijven, en vooral niet zeuren dat je moet plassen, want dat kan maar 2x per dag, daar men geen tijd heeft voor je. Nou dan kan ik net zo goed in Indonesie gaan wonen, daar kun je hetzelfde krijgen of nog slechter, maar een verpleegster daar in dienst nemen is stukke goedkokper dan hier dus dan kun je dat altijd nog doen.

Ziektekostenverzekering voor Nederlanders die in Indonesie gaan wonen, ja die is duur dat weet ik ook, maar de kosten levensonderhoud is goedkoper daarom kun je deze toch betalen. Dat Indonesie geen verdrag land is en je daarom niet in de ziektekostenverzekering in Nederland kunt blijven is gewoon triest, daardoor kunnen een hoop Indonesiese mensen niet terug naar hun geboorte land als zij dat willen. Daar je in Indonesie na je 60 ste jaar niet meer verzekerd kunt worden. En een verzekering afsluiten hier voor Indonesie kan gelukkig, al zijn er verzekeringen die een leeftijd grens hebben van 55 jaar, of maar voor 5 jaar kunt afsluiten, maar gelukkig gaat Oom verzekeringen dit jaar in juni een verzekering maken die voor onbepaalde tijd geld. Wat deze gaat kosten weten ze nog niet, maar is wel een oplossing.

Dit was een lang verhaal maar misschien heeft iemand er wat aan.

Wij hebben het geluk dat wij onze droom gelukkig kunnen waar maken, per 2007 voorgoed naar Indonesie, heerlijk gewoon. En wat de toekomst zal brengen, ach, dat weet je nooit ook niet in Nederland. Dus we zien wel.
Emoticon: Laugh out loudzieleffe
User
spacer line
 


Daarom hebben wij dan ook besloten om het land te verlaten en gaan dan oook wonen en leven in IndonesiŽ, niet omdat wij arm zijn, maar gewoon omdat het hier niet meer leuk is om oud te zijn. En natuurlijk zal men zeggen, ja maar als ze slechter wordt wie zorgt er dan voor je, nou de mensen in IndonesiŽ zijn beter voor oudere dan in Nederland. Kijk eens naar de bejaarden huizen, als je geluk hebt wordt je 1x per dag gewassen, en kun je de rest van de dag in je bed blijven, en vooral niet zeuren dat je moet plassen, want dat kan maar 2x per dag, daar men geen tijd heeft voor je. Nou dan kan ik net zo goed in IndonesiŽ gaan wonen, daar kun je hetzelfde krijgen of nog slechter, maar een verpleegster daar in dienst nemen is stukke goedkoper dan hier dus dan kun je dat altijd nog doen.

Ja en er komt nog bij dat Wouter Bos als hij winnaar wordt in het verkiezing jaar 2007 nog meer in petto heeft.
Dit zijn de generaties die door ons verwend zijn .
Wij hebben ze zo gemaakt door een slappe houding pappen en nat houden.
De generatie van die Provo's die zo nodig de boel overhoop moesten halen in die tijd van de bezetting in het Maagden huis.
Nu worden wij door hen wat wij als solider noemde,proberen het ons af te paken.
Die solidariteit is verleden tijd.
Wij ouderen gaan mee betalen van wat wij noemen ons een tijd van slechte salarissen , maar goede ouderdom voorzieningen, een tijd dat wij dat pikte en nu zie je als het er op aan komt je daar ook nog over moet gaan betalen.
Waarom, dat is makkelijk zat die generatie van W.Bos heeft mogen studeren tot 30 jaar en soms met compensatie tot 33 jaar.
En nu zijn dat mensen met een arbeid verleden die nooit hebben hoeven werken want dat weten ze niet wat dat is.
Die mensen van de laagste klasse die brengen je nu tot de bedel staf.
Balkenelende is ook van die generatie maar meer van een elite die vroom waren en zich niet bekommerde over de mensen.
Ik was ook van plan om naar IndonesiŽ te gaan.
Maar heb er van afgezien omdat, met mijn gezondheid niet goed gaat.
Maar ook dat je je inkomen kan kwijt raken door die mensen die hun macht gaan gebruiken die het erg vinden dat er zo veel geld naar het buitenland gesluisd worden.
Nederland betaalt nu nog steeds aan Indische Nederlanders een paar centen via de ministerie van sociale zaken.
Maar als je die generatie hoort dan zal het daarmee ook de langste tijd hebben gehad.
Dus voor twee drie maanden lukt het wel dan weer even naar Nederland.
Afwisselen dat is ook goed voor dat land, dan komt er ook wat valuta binnen.
Dit was dan ook een heel verhaal geworden waar anderen zeggen wat een gezeik nou goed ik begrijp dat het gaat veranderen die nog slechtere tijde zal mee brengen.
Omdat er geen power meer in zit in de aan stormde generatie. Emoticon: Laugh out loud


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 05-05-2006 12:11 zieleffe wrote:

...
Dit was dan ook een heel verhaal geworden waar anderen zeggen wat een gezeik........................


Nee hoor, echt heeeeeeerlijk dit soort verhalen, ken ik echt van genieten. OKlah 17.27 WIB hari Jumat sore, tijd voor een Binatang Emoticon: NiceAgung
User
User icon of Agung
spacer line
 

Nu meer Nederlanders naar indonesia????

Ik zou graag willen dat dit waar kon zijn, maar ik geloof er geen bal van.
Van wat getrouwd is met iemand uit Indonesia leeft volgens mij het overgrote deel in het buitenland. Nederland of welk buitenland dan ook. De meeste andere landen bieden meer in economisch opzicht en ook Indonesia zelf doet haar uiterste best om iedereen zo veel mogelijk weg te pesten.

Voor mensen die vanwege hun werk in Indonesia zijn kan ik me ook niet voorstellen dat dit meer is geworden. Indonesia heeft ook hier een beleid om dat zoveel mogelijk tegen te gaan en is vergeleken met veel andere landen niet zo aantrekkelijk.

Voor hoe het ligt voor mensen die als hulpverlener in 't land zijn, weet ik niet wat de situatie is, maar mijn oppervlakkige indruk is dat ook hier de deur niet erg open staat.

Dus, graag getallen om het verhaal te onderbouwen!maseddi
User
User icon of maseddi
spacer line
 

De redenen om in Indonesia te wonen zijn vele en velerlei, kan ik niet veel over zeggen.
Goede kennissen van mij gaan bvb. in juni weer in Indonesie wonen omdat de Indonesische vrouw na 15 jaar in nederland, het wel voor gezien houdt en daar in Jakarta een zgn outlet wil beginnen, of misschien een kapperszaak (of de een of andere toko). maar ze heeft daar ook familie.
Maar hoe dan ook, wat onze vriendenkring betreft; het gaat om gemengde huwelijken en mensen die in Indonesia ook nog (bemiddelde) familie hebben wonen, of zelf een huis bezitten..

Kan ik mij nog iets bij voorstellen wanneer zij naar Indonesia verkassen.

Maar toch vraag ik mij ook af waarom er zoveel buitenlanders - ook Indonesiers - zo graag naar nederland willen....

Nederlanders willen op Bali wonen en nederland krijgt de Balinezen..ahw.

Maar van anderen die de schepen achter zich verbranden om in dat gastvrije land te wonen, waar de mensen altijd lachen en elkaar helpen, en de natuur zo prachtig is en de zon elke dag schijnt, en voor een dubbeltje (10 eurocent) op de eerste rang kan zitten weet ik het nog niet...

Van elke persoon die naar de voedselbank gaat, kun je in indonesie misschien een tienduizend noemen, die werkloos zijn, elke dag rijst met sambal eten...

Het aantal mensen in nederland dat tegenwoordig naar de schuldhulpverlening gaat, is inderdaad schrikbarend hoog. Maar de deurwaarder beweert dat zij dan een inflatoir uitgavenpatroon hebben: dikke auto voor de deur die ze nooit weg willen doen, joekel van een tv en bankstel...

Konklusie, men wil voor minder niet leven.

Ook ik denk wel eens over na om in Indonesie te gaan wonen: wat heb ik te verliezen. nauwelijks familie in Nederland. in indonesie staat een huis klaar, jonge vrouw die kan werken. Kennissen, familie. Leuk toch op de oude dag.

Maar ik kan het geregeld leventje in nederland niet missen, en evenmin afstand doen van mijn cd collectie, en ach griekenland is ook een leuk vakantieland en zo dichtbij.

En of je nou in indonesie woont of in Nederland, op een gegeven moment lijkt de ene dag toch ook weer op de andere (volgende) en ongelooflijk heet en saai wanneer je niks te doen hebt en die mooie natuur merk je ook al niet eens meer op.

EdSweet young thing

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 05-05-2006 12:50 maseddi wrote:

En of je nou in indonesie woont of in Nederland, op een gegeven moment lijkt de ene dag toch ook weer op de andere (volgende) en ongelooflijk heet en saai wanneer je niks te doen hebt en die mooie natuur merk je ook al niet eens meer op.Ed


Precies zo is het, en daarbij komt dat het in Indonesia vele malen een groter kankerzooitje is dan in NL. Ik moest verleden week "even" naar Semarang naar een bank toe, taxi ingehuurd, lekker getawarred, heeft me 6 uur gekost 250 KM heen en weer, om 15 minuten bij een bank te lullen, waar ze nog eens van alles vroegen wat thuis lag. Je komt dan wel langs mooie natuur, maar moet je dat pleuris verkeer zien, wordt je compleet gestoord van, ach je ziet dan de Merapi. Maar dan die vrachtwagens met zware containers voor midden Java die "mogok di tenggah jalan, die achterlijke motorfietsies met zelfmoordenaars dr op. De conditie van de wegen, in al die jaren dat ik hier zit nog nooit zo slecht geweest. Hou toch op. Het gesijk aan de telefoon van mensen die geld willen lenen, mensen aan de deur die geld bedelen.

Nog maar een Binatang, ken mij wat verekken Emoticon: Yes!zieleffe
User
spacer line
 


On 05-05-2006 12:28 londoh wrote:

...


Nee hoor, echt heeeeeeerlijk dit soort verhalen, ken ik echt van genieten. OKlah 17.27 WIB hari Jumat sore, tijd voor een Binatang Emoticon: Nice


" rel="nofollow">


Proost hier geen binatang maar een blik Holand bier.
Onder de zonnescherm op het platje van mijn Flatje Emoticon: Bye bye


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Agung
User
User icon of Agung
spacer line
 

De belangerijkste reden om niet inindonesia te willen wonen is:

KANTOR IMIGRASIHier boven de beelden die daar bij horen...................londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Agung,

Dit zijn toch weer grove beschuldigingen. Het Direktorat Imigrasi doet zijn uiterste best. Zie hier:

Visi & Misi

VISI

Menjadikan insan imigrasi yang profesional, berwibawa dan berwawasan globa.

MISI

Untuk Mewujudkan Visi tersebut Direktorat Jenderal Imigrasi Mempunyai Misi sebagai berikut :

1. Melaksanakan pelayanan yang cepat
2. Memberikan kemudahan yang berkualitas dalam pelayanan terhadap masyarakat.
3. Melaksanakan pengawasan dan pemantauan orang asing dalam kerangka mengamankan serta menunjang pembangunan nasional. = toch wel het bekende anti-vreemdelingen toontje

Hier staan de heren van het direktorat, ze moeten wel een beetje trimmen zo te zien.


sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 05-05-2006 16:41 londoh wrote:


Misi sebagai berikut :

3. Melaksanakan pengawasan dan pemantauan orang asing dalam kerangka mengamankan serta menunjang pembangunan nasional.[

==========
Vooral die onaangepaste vreemdelingen.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


On 05-05-2006 18:52 sidia wrote:

...

==========
Vooral die onaangepaste vreemdelingen.


Om Sid,

Ik hoef U toch niet te vertellen dat de inwoners van Java in het algemeen als de dood voor vreemdelingen zijn, dan speelt hun minderwaardigheidscomplex extra op. Ze beschouwen ze dan ook graag als "musu" en verstoppen ze zich het liefst. Maar getrokken door de vette dompets gaan ze toch proberen, net katten Emoticon: Worshiptomysu
User
spacer line
 

ik kan alleen voor mezelf praten maar ik ben nederland uit gegaan want wilde zelf gaan beslissen over mijn leven en niet de regering mijn leven laten bepalen, overal en altijd maar onder controle staan van een regering,gemeente of weet ik wat voor instantie.
voor alles toestemming vragen en/of een vergunning nodig,waar je niet als burger gezien wordt maar als kaal pluk kip, waar je hard werkt om erachter te komen dat allerlei instanties goed geld verdient hebben aan je en jij nauwlijks wat overhoud ( had 2 goedlopende bedrijven ) het land waar ze je laatste overgebleven centjes alsnog proberen af te pakken met onzinnige boetes en zo kan ik nog wel even doorgaan.
natuurlijk indonesia is ook niet alles, hoor je mij ook niet zeggen. heeft ook zat nadelen maar gelukkig heb ik die nog niet opgemerkt of meegemaakt dan.
ik woon in een mooie desa in temanggung, heb een huis in yogya heb in beide steden geen problemen met niets of niemand is denk ik ook een kwestie van aanpassen want ik doe mee met de mensen zoals zij mij helpen als er wat is sta ik klaar voor hun mocht er wat zijn.
misschien is het omdat ik ook nog wat eigen familie hier heb wonen en al mijn schoonfamilie hier woont ik ben nu 45 jaar heb een goed leven hier, alles wat ons hartje begeert, een paar leuke bedrijfjes en het heel erg naar mijn zin zou ook nooit meer terug willen en ook niet gaan terwijl ik heel wat familie heb achtergelaten en heb een zoon van 16 die zou ook nooit meer terug willen.
iedereen die roept dat nederland een verzorgingsstaat is moet wel bedenken dat dit allang (naar mijn mening) niet meer is je betaalt tenslotte alles zelf. alles wordt duurder en moeilijker daar, dit terwijl je je hele leven zelf een vermogen betaalt met alle (verkapte) belastingen en premies.
zoals ik het zie zal wel verkeerd zijn maar de regering wil dat je een goede opleiding neemt daarna zo hard en veel mogelijk werken want kun je lekker veel belasting en premies betalen en als je dan oud bent het liefst zo snel mogelijk tussen die 6 planken want je levert toch niets meer op en kost alleen maar geld.
ziekenfonds kost een hoop en wordt alsmaar duurder terwijl de dekking terug loopt want je moet overal aan meebetalen of het zelf betalen (tandarts)
dus voor mij geld even kort samengevat
liever jong de grond in maar met een gelukkig, fijn leven achter de rug dan oud worden en een zwaar ongelukkig leven achter je.

kiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 

Amen


Gracias. Sama sama

Bastiana
User
spacer line
 

Hallo Tumisy,

Wat je schrijft ben ik het mee eens, wij gaan ook wonen en leven in Indonesie, en gewoon om het feit, dat hier moet alles en mag niets. Zal niet zeggen dat het in Indonesie een paradijs zal zijn, nee maar wel prettiger.
Inderdaad onze moto is ook, liever gelukkig oud worden dan ongelukkig en een moeilijk leven lijden in een koud Nederland. En hier heb je wat, en daar krijg je wat, ja, het zal de toekomst wel brengen. Maar dat we het naar ons zin zullen hebben, dat weet ik zeker. Niets is gegarendeerd ook niet in Indonesie, maar wij zijn van plan om ons daar gelukkiger te voelen en zijn dan hier.

Emoticon: Bye byelondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Het is alleen jammer dat je in Indonesia alleen kan overleven als je door en door corrupt ben en begrijpt hoe je die PNS moet aanpakken. Ligt dat gerommel je niet dan kan je er beter niet aan beginnen.

Het is overigens in mijn ogen heel vreemd om je gelukkiger te gaan voelen op een andere plek dan waar je p dit moment verblijft. Volgens mij ben je dan zeer ontevreden met het leven dat je leidt, iets dat ook op een andere plek het geval zal zijn.

Gruces
Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste Londoh,
Er zijn beste redenen waardoor men in Indonesie gelukkiger kan zijn dan in Nederland.

1. Rond kunnen komen met je geld is een een hele grote reden.
2. Je bent hier ook aan minder regeltjes gebonden.
3. Gezondheidsklachten kunnen door het warme weer een stuk minder zijn.
4. En wat te denken van de oudere mannen die hier met een jonge griet door het leven gaan, diezelfde mannen zijn in Nederland veroordeeld tot achter de geraniums zitten met misschien af en toe een wip maken bij een dame van plezier.
Dit kunnen stuk voor stuk erg belangrijke zaken zijn in het leven.
Het omgaan met de corruptie is een leersproces en ik denk dat ik je gelijk moet geven dat je daar vijf jaar voor nodig hebt om daar mee om te gaan.
Janlondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Kijk Jan met een uitkering in Indonesia leven is natuurlijk geen za aan, want wat jij aan uitkering vangt is hiero een directeursalaris. Ik verwijt je niets hoor,in NL ister poen zat. En als die achterlijke Hirsi Allah in de 2e kamer zit kan jij ook lekker genieten op Bali. Echter jij verkerd niet in een positie om de mensen te vertellen hoe je in dit land moet leven, want je wordt gesubsidieerd.

GrucesTuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Het zit jouw toch behoorlijk dwars dat ik een uitkering heb.
Vergeet even niet als ik in Nederland zou wonen dat ik die uitkering ook zou hebben, sterker nog dan zou vadertje staat nog heel wat meer te schuiven hebben met woontoeslag, zorgtoeslag en meer van dat subsidies, in mijn geval zou dat meer zijn dan de uitkering die ik nu heb.
Ik meen mij ook te herinneren in de jaren dat ik heb gewerkt dat er maandelijks een bedrag ingehouden werd voor die uitkering.

Ik weet niet op je het weet maar er zijn ook mensen die in hun jeugd goed hebben opgepast en daardoor een appeltje voor de dorst hebben en dat appeltje maakt het hier wonen een heel stuk gemakkelijker.
Jan


Jantje
User
spacer line
 


Er zijn beste redenen waardoor men in Indonesie gelukkiger kan zijn dan in Nederland.


Precies Jan
Neem bv de "eerlijke", hard werkende uitbater met zijn mmmm (misselijk makend middenstands mentaliteit) Emoticon: Cooool Die het gehijg in zijn nek door rijksí , keurings- ,milieu- belasting- en noem-maar-op diensten, consumenten organisaties en media beu is.
Hij kan niet meer rommelen. Voor dat volk is het hier nog een eldorado. Nieuwe kansen, weinig regels, easy money. Emoticon: Nice
londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Het bekende excuus ik heb er voor betaald, hou maar op....
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,734,852 topic views - 242,050 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 22-10-2021 17:23 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,481,250 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com