indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

eveline
User
spacer line
 

Het was ook plagen bedoeld hoor JohanN. Volgens mijn valt het ook reuze mee, zeker wat ouderen betreft. ivm gezondheid redenen en verzekeringen zijn naar mijn weten juist weinig ouderen die het durfden naar buitenland te gaan wonen. Dat het hier slechter worden voor ouderen, dat is voor mij wel een feit…zie ik met mijn eigen ogen bij diverse verpleeghuizen en hoor ik ook van diverse artsen, collega’s etc.etc..
Wel is het zo, zover dat ik het weet; vele ouderen gaan wel overwinteren..niet alleen maar naar Indonesië maar vele ook naar Spanje etc.etc…vele doen dit voornamelijk vanwege het weer.
Hoewel bijvoorbeeld in Spanje steeds meer ouderen voorzieningen worden opgericht.
Wat mij wel erg opvalt is dit; mensen die “werkelijk” rijk zijn blijven meestal in hun eigen land wonen….rijkerds in Indonesië..haalt niet in z’n hoofd om naar westerse landen te gaan wonen…zo ook anders om. Geld=macht..als ze zo rijk zijn..hebben ze al voldoende macht en connecties in eigen land opgebouwd..krijgen ze reeds veel voor elkaar wat ze willen. Ze hebben hier en daar wel huizen maar wonen in buitenland..nee, dat zie ik maar heel weinig.

Zou het ook te maken kunnen hebben dat Mensen dat doen als pioneer geest die in de culturen voorkomen?

Ieder heeft zo z’n persoonlijke redenen denk ik. Zelf heb ik ervaren toen ik 4 jaar op Bali woonden, …na telkens een half jaar was ik altijd blij om even tussen uit te gaan naar westers..hetzij even naar Aussie of naar NL..voelde ik me even opgelucht…door verschillende redenen….familie/vrienden…standje ongeduldigheid,…..dingen kunnen doen zoals ik gewend ben..grote mond mag opentrekken(bijvoorbeeld), gewoon boos zijn als ik daar een reden toe had zonder te hoeven blijven glimlachen(in Bali reageerde ze het toch anders met boosheid). Maar wil ik mijn vrouwelijke zachtheid ontmoeten dan vind ik ze zodra ik op Bali ben(langer dan 4 maanden in NL word ik toch mee gesleurd met de tempo/gewoonte hier). Zo vind ik dat van beide landen wel wat hebben en neem ik van beide wat bij mij het meest past. Dat is een lot van een kind van twee werelden denk ik het maar hahahaha….en als product die als een kind overal in diverse wereld landen hebben gewoond(tis geen onrust, hoe kom je erbij haahha?)

Wat mij ook opvalt is; dat men vaak denkt dat ze van die ander cultuur alles weten en dat die ander cultuur ook zo aardig zijn om de mensen dat te laten denken dat het zo is..maar vaak is dat niet zo..maar een klein deel van is het waar, de werkelijkheid is vaak dat het blijft bij de oppervlakkigheden…
Weet niet hoor…mijn persoonlijke mening/visie en ervaring maar hoor…

Indonesië vind ik een super prachtig land waar mijn hart ligt…een land met vol mysterie….met duizend en één manier om “nee” te zeggen(lekker onduidelijk!).
Maar..als men over “subtiele” manipulatie wil leren….is aan te raden om”echt” te verdiepen in Verre Oosters culturen….in verhouding-gewijs vind ik dat westerlingen heel doorzichtig zijn(lief bedoeld, heeft juist ook zo z’n charme vind ik)….(let op; niet generaliseren, maar puur mijn beleving en ondervindingen)

Nah lieve mensen…schroom niet om mijn visie omver te gooien….of….
Please correct me if i’m wrong, unsolicited mind (dat altijd verworpen kan/moet worden)

Warm gegroet, Eveline


Choose to be optimistic, it feels better. If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito!

nona
User
spacer line
 

Hei, JohaN, je bent echt Nederlander nogsteeds , terwijl je mooi vrouw heb. Ik vind wat iedereen zegt hier is niet klachten of zeuren, ik denk best wel iedereen mening zeggen, veel mensen misschien hebben meer meegemaakt dan jij JohaN. Iedereen hebben eigen portie. Ik vind wel duidelijk dat economie is niet zo best als vroeger toen met gulden. Ik ben zelf slachtoffer van PHK (onslag) omdat geen aktivieiten meer en bezuinigen. Waai werk bij bank, vanaf vorige jaar en dit jaar total 70 mensen al onslag gekrijgen, omdat geen aktiviteiten meer vooraal bij forex trading.
Als werk in horeca tegenwordig moet jonge kracht hebben omdat is goed koper, een CAO is veranderd als 2 keer voor 6 maanden gewerkt bedrijf kan niet onbepaaldetijd contract geven.
dus, ik vraag maar af what gaat gebeuren met mensen met hypotheek, lening, kinderen moet naar universteit, want studie financiering ook niet veel meer over, want veel studenten moet buiten omgeving waar ze woon gaat studeren, moet kamer huren, in amsterdam allen kamer huren is kost 350 euro.
Ik ben binnenkort werk weer extra in joodse verpleeghuis, en mag niet meer extra uren maken, echt krapt met alles.
JohaN ben jij toch niet ambtenaar die zegt altijd gaag goed met nederland, economie gaat prima stijgen zoveel procent ?????maar voor wie ?????
eerlijk zeggen ik ben in Indonesia geboren ben 16 jaar in Nederland, ik vind economie goed omdat voor regering, voor hun, hoeveel bonus salaris voor TOP men, hoeveel salaris voor Minister Zalm, zoals vorige jaar Shell hebben mooi winst gemaakt, maar niet voor Nederlands volk.
Sommige dingen misschien dat we moeten ogen open, denk maar allen voor zelf betreft geld verdient, allert zijn voor zelf.
Zoals wat Eveline zegt over kinderdagverblif of oppas, heb ik zelf mee gemaakt, gelukkig 5 jaar geleden ik krijgt nog vergoeding, ik betaald 1250 euro permaand, en krijgt vergoeding terug 450 gulden per kwaartal, maar gaat gebeurt nu met 2 verdienste, niet alle werkgever geeft vergoeding, sommige ze kunnen niet meer kind naar de creche brengen.
Ik doe catering voor kinderdagverblij in Amsterdam, 5 jaar geleden was veel kinderen, maar nu steeds minder, omdat ouders moeilijk om rond komen.
Dus, ik denk ik ben ook mee eens met Putri, we kunnen accepteren wat situatie in Indonesia, dan hebben wij geen probleem, daaroom juist we moeten van hun leren.

ik vind in Nederland mensen veel verwend, maar als its gebeurt hun meteen in paniek rakken.

Ik hoop jullie niet boos, dit is mijn mening, ik kan dit zeggen omdat ik in 16 jaar mijn ogen open, veel geleerd. Ik heb geen spijt van om veel dingen leren van orang Belanda. Maar mijn heart lig steed in Indonesia, dan zal ik nooit vergeten waar ik vandaan komt. Mijn man ook Nederlander maar zijn hart ook ligt in indonesia. Daaroom juist goed met bijeenkomst we kunnen meer praten, wisselen van gedachten tussen INDO< BULE> en echt Indonesische mensen.
love you all.JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Hey Pipiet (Nona),
Je kent me toch, ik ben een heel rustige jongen! Emoticon: Wink Maar ik kan er niet tegen als mensen uit Nederland of die nog in Nederland wonen beginnen te zeuren, want dat vind ik gewoon, over hoe slecht het hier wel niet is. En al dat geklaag over de Euro. Ik ben een persoon die uitgaat van de sterkte van de eigen mens en krijg een beetje de kriebels als ik mensen hoor die de maatschappij of de overheid de schuld geven van bepaalde zaken (en zoals gewoonlijk zijn dat dan weer incidenten). Ik weet zeer goed waar ik het over heb al denken sommige mensen dat niet. Ook ik heb 2 kleine kids, ben particulier verzekerd voor mijn heel gezin, ontvang geen enkele uitkering, en krijg die ook niet als ik geen werk meer heb. Ik heb een (klein) eigen bedrijf zoals je weet. Dus voor mij helemaal geen sociaal vangnet en dergelijke, terwijl ik toch belasting betaal. Ik krijg gewoon de kriebels als mensen klagen en zeuren. En zeker als blijkt dat er meer 'rechten' worden opgenomen van de Nederlandse maatschappij/overheid dan er 'plichten' tegenover staan. Neemt niet weg dat Deb mij soms ook een grote zeur vind... Emoticon: Wink
Groetjes aan Wim!


Begin de details te vergeten

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

zoals gewoonlijk zijn dat dan weer incidenten
Beste Johan,
Een tip: vraag in Den Haag eens of ze een baantje voor je hebben, ouderen verwaarlozen is een incident wat niet mag gebeuren, daar is geen enkel excuus voor.
Het laatste nieuwtje wat een Nederlandse vriend mij stuurd was dat een of andere politicus het belangrijk vind om weer met excellentie aangesproken te worden, ik weet een beter woord maar zal dat hier niet schrijven!!!
JanJantje
User
spacer line
 

Beste Jan,

Het is niet eenvoudig om het alle mensen naar de zin te maken. De discussie daarover is eindeloos. Voor een 50 plusser is er werk in overvloed! Schreeuwt rechts. Feit is echter dat een ondernemer niet zit te wachten op een oud gebakkie. Dat is allemaal maar ballast. ( Oudere) werklozen die gedumpt zijn door het systeem, zijn de klos. Die zien zich genoodzaakt om een beroep te doen op een uitkering. De controle wordt strenger. De zweepslagen waarmee het slachtoffer naar de vacature wordt gedreven, harder! Na honderden sollicitaties zonder resultaat komt het slachtoffer, gefrustreerd door al dat onrecht in de ziektewet. Mag ook nog een sollicitatie cursus gaan volgen, want het zijn natuurlijk de tekortkomingen van het slachtoffer, vindt de “hulpverlener” Daarna, na vele keuringen en formulieren invullen in de WAO. Het slachtoffer moet eerst zijn spaarcentjes, of huis,opeten. Heeft altijd alles netjes opgegeven , en zijn boetes voor betaald. Het slachtoffer wordt gek van al dat betuttel. Wil kopen wat “rechts” in de reclames aanprijst. en zoekt zijn toevlucht in het zwarte circuit. Want zwart is gewoon . (zie ander topic met de kreet: “het is gewoon zwart”) Zodoende worden er geen premies afgedragen en de ruif wordt leger. De bodem komt in zicht. Nog strengere maatregels. Meer kontrole enz. enz. Zo is het kringetje rond. Het slachtoffer wordt verder de dupe. De hoge salarissen van CEO’s verlagen is slechts een druppel op de gloeiende plaat.
De “Excellentie minister” is de weg kwijt. Straks verwacht zijn baas nog dat zijn collega’s Gij tegen hem gaan zeggen ! Emoticon: Angrydangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 

Het komt mij voor dat onze forumleden in den oost een veel helderdere kijk op deze zaak hebben, hoe zou dat toch komen? Mooi gesproken Jantje!
Moeten we weer terug naar “Swiebertje tijd”en de minister “edelachtbare”noemen?


Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste Dangdude,
Ik ben toevallig een van de mensen die in DEN OOST zijn gaan wonen om diverse redenen, de voornaamste was wel dat ik van mijn leven nog nooit met de handjes open bij de SOOS ben geweest en dit de rest van mijn leven ook hoop om dat zo te laten.
Het nieuws uit NL krijg ik via het medium internet.
Tevens onmoeten wij hier nogal wat Nederlanders.
Wat ik op die manier me krijg van Nederland maakt mij aan een kant erg droevig maar ook heel blij dat ik mijn vaderland (voorgoed??) de rug heb toegekeert.
Krijg ik echter nieuws mee dat gaat over de oude hulpbehoevende mensen word ik niet alleen droevig maar ook erg boos.
In Indonesie worden ook ouderen aan hun lot overgelaten, deze mensen hebben echter van hun leven geen Rupiah tax betaald, in Nederland ligt dat gevoelig anders.
Als Nederlanders dan ook nog een commentaar leveren op de subsidie op brandstof wijs ik er op dat we in Nederland de tegenovergestelde situatie hebben, de burger betaald daar de regering subsidie over de benzine, nu schijnt dat er geen verzinseltjes meer zijn om nog meer accijnzen op die brandstof te heffen laten ze de ouderen gewoon verrekken!!
JanJohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Jan,
Gewoonweg belachelijk dat jij de overheid de schuld geeft voor wat betreft de verwaarlozing van de bejaarden. Waar is de familie van die bejaarden? Daarnaast, als je met je mentaliteit en en medelijwekkende verhalen tegenover mijn 60 jarige vader staat, krijg je, net als ik, een schop onder je kont. Mijn vader heeft gewoon 40 jaar gewerkt en zit net als het overgrote deel van de senioren in Nederland er goed bij.
En houdt op over die benzineprijzen, die discussie win je nooit... Emoticon: Wink
Dit stukje is natuurlijk met een kwinkslag geschreven en moet niet letterlijk worden genomen!


Begin de details te vergeten

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Waar is de familie van die bejaarden
Beste Johan,
Dit is weer een teken dat je dit topic niet goed gelezen hebt.
Een gezin met een normaal tot modaal inkomen komt gewoon niet rond met het geld wat binnenkomt, dus zowel de man als de vrouw hebben een baan en dan blijft er echt niet veel tijd over om voor je ouders te zorgen.
De ouders hebben in hun leven voldoende belasting en premie betaald, zij hebben daar gewoon recht op, zonder gemaar van wie dan ook.
En waardoor de huidige situatie, juist, de waanzinnige benzineprijzen!!
Valt het dubbeltje???
Jan
Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 


En waardoor de huidige situatie, juist, de waanzinnige benzineprijzen!!


Jan, je kan erover door blijven gaan, maar het is naar mijn mening complete nonsense. Slechts een relatief klein deel van het salaris wordt hieraan uitgegeven, en de stijging is tevens voor het overgrote deel niet in de hand van de overheid, maar door het feit dat China en India steeds groter worden, moeten we die dan aankijken?

Maar goed, dat gaat steeds verder offtopic. We kunnen hier vast over discussieren in een ander topic (wat reeds bestaat). Hier kunnen we ons bezig houden met de essentie 'Waarom zoveel Nederlandse mensen verhuizen naar Indonesië'kupukupu
User
spacer line
 

Ben het wel met Johan eens. De maatschappij vormen wij met zijn allen en niet de overheid.
Wonen in Indonesië is inderdaad erg prettig met euro's maar hoeveel van de in Indonesië wonenden komen daar daadwerkelijk rond van een lokaal inkomen. Hoe geweldig is het dan nog? Als je bv. niet voldoende geld hebt voor een ziekenhuis opname, je kinderen vanaf hun twaalfde aan het werk gaan omdat er geen geld is voor school(uniformen). Ik denk echt dat we het in Nederland nog steeds goed voor elkaar hebben. Tja het kost wat, maar ik vind dat we er voldoende voor terugkrijgen.JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Hoi Kupukupu,
Je verwoord in de juiste woorden wat ik bedoel.
Groetjes, Johan


Begin de details te vergeten

nona
User
spacer line
 

Liteve Johan,

Ik bedoel word van zeuren dat is bekend voor in Nederland, als allen maar tram te laat iedereen begint paniek., Johan ik denk zeuren, klachten kan ook gebruiken met ander situatie, maar wat situatie in Nederland nu, moet eerlijk zeggen, beurs gaat slecht, als krik niemand zeggen dan wordt blij maar als beurs krak dan onzeker ook voor mensen.
Tijd inderdaad verander als ik terug denken naar 16 jaar geleden. We hebben ook geen uitkering, want als werkloos heb weet je wat GAK zegt lenen geld maar bij de bank, kennis of familie.
Voraal als 2 inkomen, een geen inkomen ze zegt dat je man ook heeft inkomen.
Wat ik proberen te uitleggen, hoe die ouder mensen kunnen leven ?
werkloos steeds meer, bepalden bedrijfs CAO is veranderd, zoals in catering als 2 x 6 maanden gewerkt of contract gekrijgen, dan bedrijf kunnen niet en mag niet onbepaaldetijd contract geven.
misschien wel moeilijk voor mensen die geen kans geven om te groeien.
Maar Johan ik zie graag op 22 mei o.k. groetjes aan mijn 2 kleintjes van je en Debbie.
dikke kus,dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 

Ik kan me aardig kwaad maken als mensen de “toestanden”in de bejaardentehuizen bagatelliseren. Mijn beide ouders heb ik daar zien wegkwijnen onder bedenkelijke omstandigheden. En waar was hun familie? Wat moest ik uitrichten dan met mijn minimale inkomsten? We – mijn zussen en ik – hebben hun nog zolang mogelijk bijgestaan toen ze nog op zichzelf woonden. Maar na een aantal vervelende kwalen werd dit echter teveel en was er geen andere mogelijkheid meer dan naar het tehuis. Toen ze eenmaal daar zaten zag ik ze met de dag wegkwijnen. Ze werden betutteld en niet voor vol aangezien. Mijn vader heeft in de tweede wereldoorlog enige tijd in kamp Vught gezeten omdat hij Joden had laten onderduiken in zijn huis. Het leek erop alsof hij zijn laatste half jaar (want zo kort heeft het slechts voor hem geduurd) weer in een concentratiekamp heeft moeten slijten. Een dag na zijn dood moest mijn moeder per direct de kamer verlaten, want die was voor twee personen bestemt! Ach, ze waren altijd een peper en zout stelletje. Een jaar later is ook mijn moeder overleden.Jantje
User
spacer line
 


On 14-04-2005 21:45 JohanN wrote:
Zal ik het vuurtje maar weer eens aanwakkeren?
Ik vind jullie allemaal een stel watjes die lopen zeuren over hoe slecht het wel niet is in Nederland. Iedereen loopt te klagen over lage uitkeringen, hoge premies etc.Zolang we allemaal nog bij elkaar op de koffie kunnen op Bali weiger ik het geklaag dat ik nu lees aan te nemen.


De redenen om Nederland te verlaten worden dagelijks aangegeven door o.a. de dagbladen. Vanmorgen in het AD: Ziekenhuizen op zwart zaad. Kunnen hun personeel geen salaris en vakantiegeld meer betalen.Oorzaak? Er moet gewacht worden op uitbetaling door zorgverzekeraars.
Nogmaals: “ Wij zijn er om premies te innen. Betalen moet u doen. En geen dag telaat anders bent u niet meer verzekerd. Uw claim uitkeren daar moeten wij ons eerst nog eens over beraden”!
Gevolg straks? Kwaliteit van de “zorg” zal blijven afnemen. Ongeacht de dure premie die jaren lang betaald is. Moet je na 20 jaar premie betaald te hebben een keertje naar het ziekenhuis voor opname. De rest kun je zelf wel bedenken, Johan. Incident? Dit soort incidenten bevestigen de regel.
Generaliseren? Nee !
Klagen? Ja ! Emoticon: EerieTuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Het is toch overduidelijk dat mijn redenen om Nederland de rug toe te keren is iets wat veel Nederlanders ook graag zouden willen doen.
Steeds meer vrienden schrijven mij dat de situatie sinds de invoering van de Euro gewoon dramatisch is, volgens de regering is dat allemaal overdreven maar ik zou wel eens iemands huishoudboekje willen zien van voor de invoering en nu ruim 3 jaar later.
Het bedrag wat er minder te besteden is werd vroeger gewoon inflatie genoemd.
Duidelijk is ook dat de rijken alleen rijker worden en de minder draagkrachtige alleen maar armer.
Dat is ook een van de redenen waarom mensen uit Nederland wegwillen.
Wil je voordelig wonen komt Indonesie in aanmerking, ik kan echter ook veel dingen opnoemen wat Nederlanders er van zou kunnen weerhouden om in Indonesie te gaan wonen maar daar gaat het topic niet over.
Jan

Beste Jeroen,
Jij mag dan van mening zijn dat de brandstofprijzen niet de hoofdschuldige zijn, mijn standpunt blijft dat het gewoon de grootste prijsopdrijver is.
Dat er in deze eeuw veel ouderen bijkwamen die hulpbehoevend zijn moeten de geleerden in Den Haag al lang geweten hebben, dat de betaalde premie door de ouderen van nu besteed is aan andere doeleinden is gewoon een miskleun.
Iedereen weet dat pensioenfondsen heel veel hebben geinvesteerd in aandelen en daar is juist de ellende begonnen met het Elron-schandaal in de States.(toevallig weer olie??)
Dat de Chinezen nu in een keer een bedreiging zijn voor de wereldeconomie moeten de geleerden toch ook al lang hebben zien aankomen, of hebben ze geen les geleerd van vroeger met de Japanners??
Ik persoonlijk ben er van overtuigd dat de balans automatisch terugkomt zodra het waanzinnige begrotingstekort van de Yanks is teruggebracht naar normale waarden, daarvoor zal zondermeer de benzineprijs flink omhoog moeten, de verhoudigen zijn wel erg scheef, in Nederland 1.30 Euro en in de States 0.35 Eurocent.
Dan mag in de States wel de olie omhoog spuiten als je een pijp in de grond slaat, in Nederland hebben we dat met het aardas.
Is dat eenmaal in balans zullen lang niet zoveel Nederlanders meer (willen) vertrekken naar Indonesie en dat is het waar het topic over gaat.
JanIris8
User
spacer line
 

Goh, ik geloof dat er net nog een reden voor vertrek bij is gekomen.... misschien wel omdat mensen hier zo snel onaardig tegen elkaar doen.
Elk land heeft zijn goede en minder goede dingen. Daar waar je jezelf kooit, is het kennelijk goed te leven! Uiteindelijk doet iedereen toch wat het beste voor hem of haar is? Wie heeft ooit gezegd dat het leven eerlijk is? Het is niet eerlijk voor het kind dat in Darfur wordt geboren, het is niet eerlijk voor de Atjeher die alles heeft verloren, het is ook niet eerlijk voor een Nederlander die weer meer premie betaald of in een verzorgingstehuis wordt opgenomen.
Meatloaf verwoorde het zo mooi: " life is a lemon and I want my money back!" Emoticon: Winkkupukupu
User
spacer line
 

Economische motieven, klimaat ed lijken bij velen een grondslag te zijn om Nederland te verlaten. Maar waarom nu juist Indonesië, en niet Thailand, Sri Lanka, Philipijnen?Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste Iris,
Dat is de bedoeling van een discussie, met dit onderwerp blijkt overduidelijk dat we het niet allemaal met elkaar eens zijn, dat mag, is zelfs ons grootste recht.
JanJeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Iris,

Hierin ben ik het dan weer met Jan eens, dit is een forum, met discussies. Soms ben ik het niet met Jan eens, soms wel. Maar als ik ooit eens op Bali ben, komen we elkaar vast wel eens tegen voor een lekkere maaltijd, toch Jan Emoticon: Smile

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.kupukupu:
Waarom Indonesië? tja, ooit zo gekomen en geen aanleiding gezien nog verder te zoeken (tot op heden). Ik kan de Indonesische taal lezen, en niet zoals Thai en Srilankaans van die kriebeldingen, dat was voor mij in eerste instantie een belangrijke reden om eens op vakantie te gaan als 18-jarige Havo-gediplomeerde Emoticon: Puh! Hier zijn nog wel meer redenen voor te geven hoor, maar dat doe ik dan later, niet op mijn werk.

YerunTuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste allemaal,
Wat Jeroen schrijft is gewoon zo, er zijn op dit forum geen of heel weinig personen die niet welkom zijn bij ons in huis.
Mijn beste vriend in Nederland ken ik al sinds de kleuterschool, wij zijn het met veel zaken echt niet met elkaar eens, toch blijven we goede vrienden.
Een ding hebben we echter allebeii: wij houden van Indonesie.
Sinds een paar jaar hebben allebei een Indonesiche vrouw, hij een uit Sumatra en ik een uit Java.
Groetjes en Iris: aub niet bezorgd zijn!!
Jan
nona
User
spacer line
 

weet je waaroom indonesia, omdat Indonesia is bijzonder land, 31 provincies, 300 talen, met verschillende etchic, rijk , arme door elkaar, mensen zijn gastvrijheid, iedereen voel thuis, als je iets op de grond planten dan groeien, als je daar ben denk niet aan aan je werk, aan je probleem in nederland, nog een heel erg bijzonder, mensen met omstandighede leven, arme kinderen, ze zijn nog gelukkiger dan ons denk ik. Hier als sinterklaas kinderen zonder gigantische kado's hoh kan niet we moeten meteen naar intertoys.
Ik zei dit niet omdat tegen nederlander, wij zijn gewoon verschillend met culture, manier hoe leven. Ik denk lieve mensen sinds dat ik deze topic geschrijven veel mensen mee eens of niet, maar a.u.b. blijft wij gewoon lief met elkaar. okay.

Misschien sommige mensen zie anders hoe situatie in nederland nu, sommige mensen veel meegemaakt, en sommige mensen meer beter leven., sommige mensen moeten harden werken om rond komen, sommige mensen gewoon thuis zitten met uitkering, sommige mensen door ziekte enz.Laat maar nu even gezellig dingen praten o.k.
inprincipe belangrijkste in leven is GEZOND , dikke kus voor allemaal.
sidik
User
User icon of sidik
spacer line
 

Dangdude,

Aangezien Nona nog niet gereageerd heeft, zal ik het maar doen.
Ze vroeg of het je gewoonte is/ervan houdt om te "dangduten".
Waarop ik gereageerd heb met de opmerking dat haar vraag geen verband houdt met de lopende discussie. En dat ze dus ermee moet ophouden.


tunawisma, tunakarya, tunamasalah

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

topic opgeschoond op afwijkende taal en offtopic nu de vertaling door Sidik gegeven is.nona
User
spacer line
 

sidik, dangdude, is betekend kan je dangdut dansen, omdat ik zag word dangdude.

je tje wat is er aan de hand met jou ?????? dat bedoel ik als ik iets zeggen meteen krijgt ik ........ik dacht dangdude is sundanese, dat je of zij komt uit bandung ???
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,775,385 topic views - 242,062 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 22:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,610,018 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com