indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

elsbeth
User
spacer line
 

Sieb, laten we maar ophouden om het over anderen te hebben, ik zou me er zelf vrij ongemakkelijk bij voelen (ik weet het, ik ben begonnen...)
Al met al kan ik wel zeggen dat ik een gezonde jaloezie heb t.a.v. jullie die voor bepaalde of onbepaalde tijd in Indonesie wonen. Zoals je inmiddels vast wel weet, heb ik inmiddels alweer 20 jaar gelden een klein jaar in Palembang gewoond. Wat heb ik verschrikkelijk gehuild toen ik de deur van mijn huisje voor de laatste keer achter mij dicht trok. Ik vond het echt verschrikkelijk om weg te gaan en heb daarna ontzettende heimwee gehad. Maar ik weet ook: om er de kost te verdienen is het allemaal een stuk moeilijker en loop je tegen dingen aan waar ik niet mee te maken heb gehad. Dan loop je het gevaar dingen te gaan romantiseren.
Oke, genieten van je tijd daar dus!

groet ElsbethYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 19-09-2008 18:54 merapi wrote: ..... waar 350 jaar Nederlands Indie niet wordt vergeten en ook de jonge Indo"s, die als ze willen een studiebeurs krijgen van Nederland om terug te gaan naar hun roots en kijken wat er daar gebeurt, is logisch deze jonge mensen hebben doodleuk 2a 3 generaties overgeslagen, geen wonder dat je zoekt
Groetjes Merapi/Wilma


Merapi, welke roots? Nederlands-Indie bestaat niet meer, de roots van de Indo's in NL zijn weggevaagd. Het is larie om te zeggen dat indo's op zoek gaan naar hun roots in het huidige Indonesia. Dat is hun land van herkomst niet (misschien geografisch wel, maar politiek, cultureel en geschiedkundig totaal niet).
Een indo in NL moet gewoon Nederlander worden want dat is zijn geboortegrond. En dat weeig gedoe over Indonesia heeft niets met hun roots te maken. Er is nu in RI een generatie indo's aan het ontstaan die qua opvattingen, cultureel mijlen ver afstaan van de groep indo's waar jij het over hebt: producten uit een koloniaal verleden. Als ze zoeken, moeten ze maar in de geschiedenisboeken duiken. Maar het heeft geen zin dit in het huidige Indonesia te zoeken, een land met compleet andere machtsverhoudingen (en dus ook cultuur) dan het land waar de "vroegere" indo's vanuit voortkwamen.

Een vergelijkbaar iets: toevallig had ik het er 2 dagen geleden nog over met een iemand uit Solo, een redelijk gestudeerde Javaan. Hij verbaast zich over de "rage" onder Nederlanders van Javaans-Surinaamse afkomst die tegenwoordig en masse in Solo e.o. op zoek gaan naar hun roots. Waar hij zich aan stoorde (het is wel vaker hier op het forum ter discussie geweest) was het vasthouden aan oude Javaanse namen. Hij zei: "Waar wij onze kinderen als moderne Indonesiers een leuke naam willen geven ( niet bedoeld westers), daar geven deze Nederlanders hun kinderen vreemde, vrijwel uitgestorven namen. Vaak niet de juiste betekenis wetende en dus in onze ogen volkomen belachelijke namen; daarmee tevens aangevende dat ze allang geen Javaan meer zijn maar Nederlander."
Dat op zoek naar je roots moet je wel in open perspectief doen en dus open staan voor de huidige ontwikkelingen; niet blijven stilstaan in het verleden. Molukkers in NL lijden aan dezelfde kwaal; die verheerlijken ook continu overblijfselen uit een ver verleden die door de huidige Molukkers in RI al lang niet meer worden gehanteerd of getolereerd.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 20-09-2008 04:45 Yogya-Bali wrote:

...


1.Het is larie om te zeggen dat indo's op zoek gaan naar hun roots in het huidige Indonesia. Dat is hun land van herkomst niet (misschien geografisch wel, maar politiek, cultureel en geschiedkundig totaal niet).

2.Een indo in NL moet gewoon Nederlander worden want dat is zijn geboortegrond. En dat weeig gedoe over Indonesia heeft niets met hun roots te maken.

3.Een vergelijkbaar iets: toevallig had ik het er 2 dagen geleden nog over met een iemand uit Solo, een redelijk gestudeerde Javaan. Hij verbaast zich over de "rage" onder Nederlanders van Javaans-Surinaamse afkomst die tegenwoordig en masse in Solo e.o. op zoek gaan naar hun roots. Waar hij zich aan stoorde (het is wel vaker hier op het forum ter discussie geweest) was het vasthouden aan oude Javaanse namen. Hij zei: "Waar wij onze kinderen als moderne Indonesiers een leuke naam willen geven ( niet bedoeld westers), daar geven deze Nederlanders hun kinderen vreemde, vrijwel uitgestorven namen. Vaak niet de juiste betekenis wetende en dus in onze ogen volkomen belachelijke namen; daarmee tevens aangevende dat ze allang geen Javaan meer zijn maar Nederlander."

4.Dat op zoek naar je roots moet je wel in open perspectief doen en dus open staan voor de huidige ontwikkelingen; niet blijven stilstaan in het verleden. Molukkers in NL lijden aan dezelfde kwaal; die verheerlijken ook continu overblijfselen uit een ver verleden die door de huidige Molukkers in RI al lang niet meer worden gehanteerd of getolereerd.


1.Y-B , je zou mss niet geloven , de Indo(indische Nederlanders) van de 3de generatie en een deel van de 2de generatie die nog herrineringen hebben van hoe goed ze daar gehad hebben zijn toch aan e het zoeken naar hun identiteit en roots.
Als je hun site volgt kan je het gewoon lezen.

2. Dat geldt niet voor een deel van de 2de generatie , de kinderen van de 1ste generatie Indo die in N.O.I geboren zijn .
De 2de generatie die hier geboren zijn en hun kinderen (de 3de gen) zijn gewoon nederlanders , gerboren in nederland.

3.Dat is ook zo , ze zijn (Javaans-Surinaams) Nederlanders .
Kijk maar naar Ranomi Kromowidjojo , de Nederlandse gouden medaille winnares in O.S 2008

4.Dat klopt


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

peter@bali
User
spacer line
 


Op 14-04-2005 13:29 schreef Tuti & Jan:
Beste Nona,
Jij probeert precies dat gene te schrijven waarvoor ik en nu steeds meer Nederlanders naar een ander land willen emmigreren.
Om daar in Nederland nog iets naar te ondernemen zal niet lukken, het is gewoon een op hol geslagen maatschappij, alleen veel mensen kunnen het tempo niet (meer) volgen en gaan daarvoor op de vlucht uit het eigen vaderland.
Jan
P.S. ik ben ook niet boos maar erg teleurgesteld.
simpati
User
spacer line
 

Ik weet niet waarom Peter hier reageert, we zijn inmiddels meer dan 7 jaar verder en ik denk dat hetgeen ik toen schreef alleen maar erger is geworden.
Veel mensen zullen helaas de stap niet kunnen nemen die ik 10 jaar geleden heb genomen en het wordt alleen maar moeilijker, ik had het geluk dat ik mijn huis goed heb kunnen verkopen in Nederland.
Groetjes uit Medan,
Jan nu zonder Tuti
siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 

We zijn inderdaad heel wat jaartjes verder nu.
Helaas moest ik mijn verblijf van ruim 10 jaar hier, enkele jaren geleden afbreken. Emoticon: Angry
Ben nu, na 2,5 jaar weer terug in RI voor een vakantie van 1 maand en NL wordt er niet beter op anno 2012 EN direct bij aankomst wist ik, Sieb hier wonen is toch weer de insteek!! Emoticon: Yes!
http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

zieleffe
User
spacer line
 


Op 18-07-2012 01:27 schreef simpati:
Ik weet niet waarom Peter hier reageert, we zijn inmiddels meer dan 7 jaar verder en ik denk dat hetgeen ik toen schreef alleen maar erger is geworden.
Veel mensen zullen helaas de stap niet kunnen nemen die ik 10 jaar geleden heb genomen en het wordt alleen maar moeilijker, ik had het geluk dat ik mijn huis goed heb kunnen verkopen in Nederland.
Groetjes uit Medan,
Jan nu zonder TutiNeem maar een glaasje water Jan.
Waarom
peterRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.bali
Berichten: 3
Lid sinds: 10 Juli 2012
deze oude doos (berichten) heeft opgeroepen is ook een vraag van mij.
Maar als je, je zo vlug doorneem en mijn eigen verhaal lees, dan kom ik toch,tot de konklusie, dat ik er niet ver naast zat, het verschil is minimaal, al wat ik jaren geleden had geschreven.
Maar ja Jan, met de jaren komt ook het inzicht, dat je soms je eigen kan vergissen, is normaal.
Dat doe ik ook wel eens, maar soms heb je niet alles in de hand, al hoewel ik graag de regie houd over mijn eigen leven.
Als ik dan Sieb zijn verhalen door neem en hij de ervaring op doe, zoals je het van hem nu lees, die je ook onder noemer kan plaatsen, eens en nooit meer, maar ook dubbelzinnig is voor zijn keuze.
ALs je het zo goed voor elkaar heeft als Malam, dan kan je het goed uithouden daar, maar ben je afhankelijk van je familie, dan vergeet het maar.
Je kan zo veel willen, maar je praat tegen dovenmans oren, of je moet met geweld iets door zetten.
Ja en dan schrikken ze van zo veel boosheid.
We nemen het maar voor lief, maar eigenlijk ook weer niet, want ik heb er nu genoeg meegemaakt, om daar niet meer te komen.
Ja het is hier in Nederland ook steeds achteruit aan het hollen, maar dat neem ik op te koop toe.
Het is niet anders of naar Noorwegen verhuizen, mij te koud daar.................. Emoticon: Yeah right! Emoticon: Wink Emoticon: Devil

Afijn:, als alles goed gaat dan wordt ik weer opa over 4 maanden.
Ze weten al wat het is en dat is al geen verrassing meer.
Zo gaat het, de ontwikkeling staat niet stil, op verzoek een baby maken, is het niet meer, maar op verzoek een baby krijgen, is snel te regelen........................ Emoticon: Shiny Emoticon: Nice Emoticon: Yeah right!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

simpati
User
spacer line
 

maar ben je afhankelijk van je familie, dan vergeet het maar.
Klopt helemaal, dat heb ik ook ervaren en maak ik wekelijks wel mee, de familie gaat boven alles.
Ik spreek heel aardig Indonesisch maar steeds meer merk ik dat de IndonesiŽr mij alleen maar begrijpt als het hem/haar goed uit komt, ik weet waar het spreekwoord OOST INDISCH DOOF vandaan komt.
Ik heb gauw genoeg het eerste lustrum er op zitten, ik heb erge twijfels of ik het tweede lustrum volmaak in IndonesiŽ, terug naar Nederland kan ook niet maar er zijn meer landen in AziŽ die mij wel aanstaan, uiteraard hebben die ook hun eigen cultuur maar ik zal dan zeer zeker voor een plek kiezen waar de Islamitisch cultuur het niet het voor het zeggen heeft.
Groetjes uit Samosir,
JanMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Pfffff hoe herkenbaar Emoticon: Laugh out loud
Zelfs als je ze ontvangt in je onderbroek dan nog denken ze dat heel stiekem je dompet in je anus hebt verstopt hihihihi.
Alles draait hier om geld, zonder geld geen vriendschap, dan ben je eenzaam in dit land, daar moet je tegen kunnen.
Zelfs binnen de familie, uitzonderingen zijn er, maar niet veel Emoticon: Angryzieleffe
User
spacer line
 

Dus geld stinkt niet !,al zit het onder de onderbroek verstopt/of is het in je onderbroek???? Emoticon: Shiny Emoticon: Nice Emoticon: Party!Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

valerio
User
spacer line
 

Roots is een romantisch begrip want roots bestaan niet voor Indischen in Indonesie. Mijn (voor)ouders zijn in Nederlands-Indie opgegroeid en na de soevereiniteitsoverdracht door Indonesie eruit gesmeten. Dus als je naar je roots op zoek gaat dan moet je niet in Indonesie bij die uitsmijters zijn. En dan huilen ze dat ze zich thuis voelen in Indonesie. Dat gevoel heb ik ook altijd als ik vakantie heb op Guadeloupe maar moet je eens een jaar daar verblijven, dan loop je op een gegeven moment toch ook huilend weg. Het zijn vooral 3de generatie Indo's die dwepen met dat rootsbegrip , dat thuisvoelen op vakantie en als ik ze erop aansprak dan kwam er een heel onsamenhangend verhaal met vooral dat indisch gevoel.

Indisch is een gevoel maar mij lijkt het meer een goedkoop excuus omdat ze zich niet, ondanks hun hogere opleiding in behoorlijk Nederlands kunnen uitdrukken. Ik zou ze gelijk voor de inburgeringscursus aanmelden.

Maar wat voor soort Indo gaat emigreren naar Indonesie. Ik kan me niet voorstellen iemand uit masochistische gevoelens daar naar toe gaat, of iemand die op zoek is naar een gezellige overheidsbaan in afwachting van een pensioen. Heeft iemand dat uitgezocht.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 18-07-2012 16:04 simpati wrote:
maar ben je afhankelijk van je familie, dan vergeet het maar.
Klopt helemaal, dat heb ik ook ervaren en maak ik wekelijks wel mee, de familie gaat boven alles.
Ik spreek heel aardig Indonesisch maar steeds meer merk ik dat de IndonesiŽr mij alleen maar begrijpt als het hem/haar goed uit komt, ik weet waar het spreekwoord OOST INDISCH DOOF vandaan komt.
Ik heb gauw genoeg het eerste lustrum er op zitten, ik heb erge twijfels of ik het tweede lustrum volmaak in IndonesiŽ, terug naar Nederland kan ook niet maar er zijn meer landen in AziŽ die mij wel aanstaan, uiteraard hebben die ook hun eigen cultuur maar ik zal dan zeer zeker voor een plek kiezen waar de Islamitisch cultuur het niet het voor het zeggen heeft.
Groetjes uit Samosir,
Jan
Jan is het geen idee om je in een ander deel van Indonesie te vestigen? Je bent zo graag op Samosir. Of misschien in het oosten? De mensen, op bijvoorbeld Flores, Timor of Maluku zijn echt anders. Waarom ga je daar niet eens je "puasavakantie" vieren?


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

simpati
User
spacer line
 

Jan is het geen idee om je in een ander deel van Indonesie te vestigen?
Wat mijn gezondheid betreft heb ik best wat beperkingen:
Ik heb geen milt meer, dat betekend dat wonen in gebieden waar malaria heerst levensgevaarlijk kan zijn voor mij.
Ik gebruik best veel medicijnen, de vraag is of die medicijnen op de andere eilanden te krijgen zijn, ik vrees van niet.

Je bent zo graag op Samosir.
Ik ben inderdaad erg graag op Samosir, vakantie vieren is echter anders dan er wonen, toch blijft dat een serieuze optie
Voor medische zaken kan ik naar www.columbiaasia.com/ ,een erg schoon en modern ziekenhuis in Medan, dit ziekenhuis heeft ook vestigingen in MaleisiŽ.
De reis van Samosir naar Medan blijft ťťn van de minpunten en die reis moet vaak worden gemaakt

Groetjes uit Samosir,
Jan

Luo Ni
User
User icon of Luo Ni
spacer line
 

On 18-07-2012 16:04 simpati wrote:
maar ben je afhankelijk van je familie, dan vergeet het maar.
Klopt helemaal, dat heb ik ook ervaren en maak ik wekelijks wel mee, de familie gaat boven alles.
Ik spreek heel aardig Indonesisch maar steeds meer merk ik dat de IndonesiŽr mij alleen maar begrijpt als het hem/haar goed uit komt, ik weet waar het spreekwoord OOST INDISCH DOOF vandaan komt
.
Hi Jan ni hao,
Dit is dan een van de redenen dat ik niet ingegaan ben op de erfenis van het huis van Om Jan /Tante Fe in Probolinggo. [ jouw welbekend]
Als ,,bule,, Belanda zag ik alleen maar de Rupia tekens in de ogen van de ,,verwante,, keluarga. Emoticon: Yes! in de [valse] hoop dat de ,,dompet,, wel voor allen ge-opend zal blijven.. Emoticon: Yummie!
Dit heeft mij er mede toe doen besluiten om niet het ,,slachtoffer,, te worden van immigratie en binnen zeer korte tijd weer berooid terug te moeten keren naar ...het land waar in plaats van kaas en brood en aardappelen , nu het hoofdgerecht ,,Couscous,, op tafel staat., en het heel vreemd is als je de tweede landstaal Arabisch niet spreekt.
Gelukkig leef ik zoals je weet al jaren onbezorgd in China , en dat wil ik bij nadere inzien graag zo houden.
Sterkte Jan we keep in touch , welcome in China ,selamat datang disini.. Emoticon: Party!
Sampai jumpa lagi
Zaijian
Luo Ni
Qingdao /Shangdong/ China
Emoticon: Worship


Zhuńęsu√≠ n«ź de m√®ngxi«éng ...... Follow Your Dreams


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,835,975 topic views - 242,064 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 26-10-2021 01:13 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,708,761 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com