indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 04-02-2017 12:56 Petroek wrote:
Ik denk dat de jonge Iwaki nu wel van dit forum is vertrokken, na al dat gezeur van die ouwe ooms. De tantes houden zich bij dit topic wijselijk op de achtergrond.
Deze tante niet. Ik zit alleen in gebied met elektriciteits- en signaalproblemen dus kon niet zo snel reageren. Gezeur? Dat is nogal verkeerd ingeschat. Het zij je vergeven. Er zijn hier echter mensen die serieus onrecht is aangedaan dus ik kan de reactie van om Ziel wel begrijpen.
On 04-02-2017 10:46 zieleffe wrote:
...... deze Indonesische mof heeft een diepere lading dan je denk. Emoticon: Very funny .
Dat kan ik onderschrijven....Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik zou haast gaan huilen. Emoticon: Cryzieleffe
User
spacer line
 

Ja Malam ik weet het maar ik antwoorde op Salina en voor hem iwaki zal het een bevestiging zijn om hier wat te vinden dan in ergens in een kampung.
Trouwens dat is persoonlijk,waar jij zit Sugabumi zou ik mijn oude dag ook nooit kunnen uit zitten.
Ik heb alles comfortabel hier, kijk over de zee en heb een uitzicht naar de haven vaan Tanjung Priok
Ik heb genoeg gezien van Indonesië en ben niet zo mobiel meer of ze moeten mij ophalen met een auto of Taxi dan wil ik nog wel ergens naar toe.
Maar je hebt gelijk of hier iwaki mee gediend is weet ik niet,,maar hij kan hier uit concluderen dat er veel wegen naar Rome lopen....
Door die ouwe l*len gewoon te volgen dan kom hij wel ergens uit..... Emoticon: Party! Emoticon: Shiny
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

bulekurus
User
spacer line
 

Hij moet maar 1 vraag stellen ... Ben ik een ondernemer , knip de sociale zekerheid door en ga zelf geld creëren...zo niet blijf in Europaspacer line  

Ja, piste in mn broek. TIS HIER FANTASTIESSS. Zoiets.

Iwaki, ben je er nog?
Pak de rode draad van alle verhalen op en doe er je voordeel mee.
Wens je alle geluk toe en hoop van harte dat je niet leeg gemolken wordt en/of je alles verliest zodra de tijd daar is.
Knoop in je oren: Het Indonesisch smoezenboek is dikker dan het boek van SInterklaas. Keer op keer weten ze je te foppen met de meest onwaarschijnlijke verhalen of acties.
Auto wegbrengen voor reparatie en later erachter komen dat reservewiel gejat is, bijvoorbeeld. Onlangs overkomen bij mede NLer hier.
Ik zou dat ook niet checken hoor.


Heldere ziende

spacer line  


Op 05-02-2017 10:59 schreef bulekurus:
Hij moet maar 1 vraag stellen ... Ben ik een ondernemer , knip de sociale zekerheid door en ga zelf geld creëren...zo niet blijf in Europa

Vind ik een scherpe, Bule!


Heldere ziende

spacer line  


On 05-02-2017 09:43 zieleffe wrote:
Salina een leuk verhaal van jou
Waar ik het niet mee eens ben over Jakarta.

[quote removed]


Jakarta is een smerige stad maar ik zit in Pluit en dat is zo geweldig hier ik zou niet anders meer willen, omdat ik weet dat er hier altijd gezellige terrasjes zijn en dat kan je in Yogyakarta niet vinden of moeilijk bereikbaar.

Dank je ZIEL
Uit de koker van Ziel is het een compliment .
Doet mij als oud Jakartaan hartstiikke oed.

Klopt Jkt is stoffig en er zitten te veel mensen, en heeft smogproblemen , en toch zou ik in Jkt wonen als ik het kan ( gezondheidsredenen).
De wijk/straat waar ik woonde/belang bij heb tot 2010 is ook veranderd, ook heeft Salina gelijk qua de huizenprijzen .
Het is voor velen niet te betalen , of je moet vanaf 2 jut euro willen neertellen. (Ja - 2 met 6 nullen) .
Ik zit voorlopig nog in ADAM, om te revalideren.


bisa dicek of makemyday .

salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Die gebakken aardappeltjes zien er heerlijk uit Ziel Emoticon: Party!

Die maak ik ook vaak hier. Ik moet wel want ik lust geen rijst. Emoticon: Nooo

Nou, Jogjakarta heeft ook genoeg terrasjes hoor en kappers. Die van mij komt aan huis tegenwoordig. Ik heb toevallig eergisteren mijn haar rood laten verven. Ik schrik me te barsten iedere keer in de spiegel. Was 35 jaar blond (ook verf) dus ff wennen. Emoticon: Yes!kijk dit is mijn nieuwe kleur.

Ik heb een paar maanden in Jakarta gewoond en vond het verschrikkelijk. Veel te druk, altijd file, altijd regen voor mijn gevoel. Maar goed, smaken verschillen. Nu heb jij al een hele vriendenkring daar opgebouwd en die had ik daar niet.
Maar Jogja vind ik toch beter omdat ik snel opgefokt raak in het verkeer.
En hij hoeft niet in de kampung. Kan ook in de stad. Emoticon: Yes!

En wat Bulekurus zegt klopt ook. Als je net zo'n ondernemer bent als mijn zwager dan ben je binnen een maand failliet Emoticon: Laugh out loudKembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 


Ach.....Ziel, als je daar tevreden en gelukkig ben en lekker kan blijven
genieten....moet je vooral daar blijven man. Emoticon: Party!
Het Leven is veels te kort om overal je voor op te winden....NIET doen Ziel....geniet
gewoon élke dag van het mooie warme weer, de sfeer en vriendelijke mensen om je heen, toch ?? Wat dat betreft ben ik best jaloers op je.... Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!
Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Best een leuke kleur Salina....maar hoelang blijft die kleur in je haar? Emoticon: Party!

Als ik het goed zie.....zie ik nog je blonde haren er doorheen, is dat de bedoeling?

Ik heb het ook gedaan....de basis zijn mijn grijze haren en hebt nu donker bruine "slierten" en door heen geweven en het geheel ziet er leuker uit dan het grijze saaie koppie van mij.... Emoticon: Yes! Emoticon: Shiny

iwaki
User
User icon of iwaki
spacer line
 

Zo, dit topic is inderdaad een beetje uit de hand gelopen. Ik kan jullie ook geen twee seconden vertrouwd alleen laten Emoticon: Shut up!

Het lijkt mij inderdaad verstandig om inderdaad overal een beetje rekening mee te houden. Gewaarschuwd mens telt voor twee en ik besef me ook heel goed dat ik anders ben en daarom ook anders behandeld word.

Over de rare woorden waarmee wellicht over mij gesproken zal worden. Het is mij al een aantal keren overkomen dat er over mij en mijn vriendin gesproken werd. Voornamelijk in de trand van 'kijk die Bule nou eens met mooie Indonesische meiden de liefde bedrijven Emoticon: Nice '. Iets wat dus gewoon een aanname is van een vies oud mannetje zonder tanden en een kretek in z'n mond. Mannetje zat overigens de hele dag op de stoep voor mijn apartement maarja is net wat je leuk vind.

(heb me trouwens nabij monas een beetje misdragen tegen een mannetje die nogal mondig was tegen mijn vriendin Emoticon: Angry laten we zeggen dat ie het volgende keer wel laat)

Nog een gedachte die mij in Indonesië bezighield:

Toen ik in Indonesië aankwam waren de zwarte pieten discussies in Nederland nog allemaal in volle gang. Waar het natuurlijk onmiskenbaar is dat zwarte piet het racistische stereotype van een Afrikaan is vind ik het zelf allemaal maar een beetje overdreven. De kinderen zijn blij en hebben daar geen idee van, en daar gaat het uiteindelijk toch om. Ook menig donkergekleurde medemens in mijn omgeving vind het een geweldig kinderfeest.

Alle twijfels over het racistische Nederland die ik had werden in een vlaag weggevaagd toen ik met mijn vriendin naar de kerk ging. Bij het Maria beeld worden elke zondag rozen verkocht tbv de kerk. Toevallig was mijn vriendin haar broer aan beurt om deze te verkopen. Op de vraag of ik wou helpen zei ik natuurlijk volmondig 'Uhm...'. Na even aarzelen besloot ik toch maar gewoon te helpen. Meteen kwamen er vele mensen toestromen om een roos te kopen. Vreemd genoeg kocht niemand bij haar broer maar enkel bij mij. Al die nieuwsgierigheid enkel omdat ik blank was. (had die kerk ff mazzel)

Al met al een leuke ervaring. Maar toch een beetje op de grens van gezonde nieuwsgierigheid of omgekeerd racisme. Mijn ervaring tijdens mijn hele verblijf in Indonesië is dat er van uitgegaan word dat als je blank bent ben je succesvol, goed opgeleid, en gegarandeerd om je eigen voeten onder te schijten op een hurktoilet.

Mijn vriendin en ik worden beide aangesproken op onze huidskleur, ik overwegend positief, en zij overwegend negatief. Ik ben zelfs al eens gevraagd waarom ik met haar ga terwijl ik ook een meisje met lichtere huidskleur kan krijgen. (over bot gesproken)

Aan de andere kant kwam ik er achter dat het ook heel makkelijk is om hier misbruik van te maken. En op meerdere gelegenheden ben ik zelfs uit eten geweest en kreeg daarna te horen dat ik niet hoefde te betalen. Mensen lijken heel erg aangetrokken tot blanken wat het makkelijk maakt om iets aan ze aan te bieden of verkopen. Ook kreeg ik de indruk dat de lokale bevolking het lastig vind om nee te zeggen als je iets vraagt. ze proberen vooral te lachen en te knikken waardoor het makkelijk word ze nog verder onder druk te zetten.

Het mes snijd aan twee kanten, wie zei dat een Belanda geen vuile streken kan leveren? Volgens mij hebben wij dat zelfs geintroduceerd een paar honderd jaar terug... Over het algemeen ben ik vredelievend en maak ik mezelf niet zo snel druk. Ik ben ondernemend en doelgericht.

Maar mag ik zomaar een bedrijf opstarten daar dan? Want dat doen jullie nu toch een beetje vermoeden... terwijl er overal nadrukkelijk staat dat het onmogelijk is om daar een bedrijf te starten de eerste 2 jaar. Emoticon: Blush

En natuurlijk doe ik weer een post zodra ik eenmaal het vliegtuig uit gestapt ben Emoticon: Party!marcel70
User
spacer line
 

Beste Iwaki

Ik had ook allen maar postieve ervaringen in het begin, het begint pas aleen als je in de val bent gelopen , Het is vooral de cultuur schok en val die het hem straks gaat doen..

Over een zaak starten , het kan gelijk maar je moet een zak met geld meebrengen.
Het beste is een pma , dan kan alles op jou naam. Gelijk een goede graadmeter voor de aanstaande en aaanstaande familie. Kan je gelijk zien hoe die reageren.

Hou voor de rest die jaloersheid in de gaten van de lokale en van medelanders
Een Indonesier krijgt nauwelijks opvoeding en zeker betreft rondom jaloers zijn .
Dit breekt zichop later als ze volwassen ( moeten) zijn.

Ook een belangrijk iets. Jij bent altijd fout en een indonesier nooit.

Als je iemand uit kalimantan hebt en iemand van Java.: ANTWOORDT IS: degene uit kalimantan is altijd fout!!!!!Ervaring van bijna 17 jaar in Indonesie zijn.

Becik ketitik olo Ketoro

zieleffe
User
spacer line
 

Iwaki een leuk verhaal daaruit al geef je blijk open te staan voor goede adviezen.
Je komt er wel ondernemend ben, dan ben jij mijn man, want daar houd ik van, mensen die niet bang zijn zich een keer de neus te stoten en daarmee rijp (niet rijk) worden naar de toekomst toe, dus mijn intuïtie was goed ingeschat,je loop niet in zeven sloten te gelijk.
Je komt er wel, reken op je eigen intuïtie en je kan ver komen.......Succes Emoticon: Shiny Emoticon: Shiny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

bulekurus
User
spacer line
 

bulekurus
User
spacer line
 

Vergeet een bedrijf op je eigen naam ... te veel controle...dat wil je niet, je wilt ook niet met je blanke kop bij al die overheidsinstanties gaan.. je bent niet in Indonesië omdat het great is , dat is het niet. Je bent hier om zaken te doen en te verdienen op de MASSA . Hier moet je groot denken !l tenzij je rijk geboren bent .
Het ALLER belangrijkste is je vrouw, al de rest is bullshit. Alle mannen die hier succes hebben is omdat ze een vrouw hebben die 500% achter hun man staan en denken in team !l
Verliefdheid gaat over , aan je pikkie laten zuigen kan iedere vrouw mits training. Hersenen en zaken doen kan niet iedere vrouw.
Zet 500 miljoen op je rekening en komt 2 tot 3 jaar wonen zonder iets te doen en kijk naar de market , observeer, leer, woon met je vrouw samen 24/24 hr .
En dan ....... zal je vlieger vertrekken of niet
spacer line  

Iwaki, dat racistisch gedoe, hebben moppie en ik altijd gehad in NL en ook zeker hier.
Denk dat over het algemeen dat ze hier nog racistischer zijn dan in NL.
We hebben er allebei schijt aan. Zegt meer iets over de low life roepers dan over ons.
Racisme is helaas overal, maar het woord wordt ongeveer net zo vaak misbruikt door jankerds. Echt niks mag je meer zeggen of de racismekaart wordt getrokken.
Echter moeilijk om een lijntje te trekken.

Wat Bulekurus zegt. Exact.

Heldere ziende

spacer line  

Niet trouwen (zou je in NL ook niet gelijk doen, f*ck de locale gewoonten) en als het kan ver weg van de familie gaan zitten. Voor de rest je bent nog jong genoeg om gemaakte fouten later weer te kunnen herstellen. En wees gewoon eerlijk tegen je zelf; je loopt toch eigenlijk gewoon je lul achterna. Een mooi meisje in in exotische omgeving.spacer line  


On 06-02-2017 04:14 bulekurus wrote:

1. Het ALLER belangrijkste is je vrouw , al de rest is bullshit. Alle mannen die hier succes hebben is omdat ze een vrouw hebben die 500% achter hun man staan en denken in team !l
Verliefdheid gaat over , aan je pikkie laten zuigen kan iedere vrouw mits training. Hersenen en zaken doen kan niet iedere vrouw.

2. Zet 500 miljoen op je rekening en komt 2 tot 3 jaar wonen zonder iets te doen en kijk naar de market , observeer, leer, woon met je vrouw samen 24/24 hr .
En dan ....... zal je vlieger vertrekken of niet

1. Dus als het kan een (redelijk/goed gestudeerde Indonesische) , en de sociaal/financiele level kan e.e.a versoepelen.
OmeSid zegt : Vitamin K&R (koneksi & relasi)

2. 500 miljoen rupi als startkapitaal?
Ongeveer 35.000 eurie , op de Bank zetten ?
Kan je niet eens taxi betalen of 1X keertje naar Mek D (Mc.D) gaan .
http://pusatdata.kontan.co.id/bungadeposito/

bisa dicek of makemyday .

bulekurus
User
spacer line
 

Nee SA om te eten en drinken, wonen (leven) die 500 miljoen is om te proberen en als je wilt interest krijgen die goed is moet je minstens 5M hebben .
Startkapitaal hangt af van je sectorspacer line  


On 06-02-2017 13:40 bulekurus wrote:

1. als je wilt interest krijgen die goed is moet je minstens 5M hebben .

2.Startkapitaal hangt af van je sector

1. Weet ik Emoticon: Nice
2. Ook bekend , zelfs met minimaal 5M voor een guesthouse had ik niet gedurfd.
Niet dat ik het heb. Emoticon: Cooool
Als je 35.000 eurie in de bank parkeert , krijg je maximaal 6.5% per jaar.
Dus 2275 eurie bruto per jaar of 189.5833 eurie per maand ?
Dan eet je wel bij de kaki5 of bordje lotek of portie baso ( kip ?) op de pasar.
Mij niet gezien.


bisa dicek of makemyday .

bulekurus
User
spacer line
 

Iets wat kos, min 10Mzieleffe
User
spacer line
 

Een fles bier kost maar 35.000rp 3 voor 100.000rp
Dus starten maar, niet te hard ik doe er zo 3 uren er over ................ Emoticon: Party! Emoticon: Party!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 


On 06-02-2017 02:06 iwaki wrote:

Waar het natuurlijk onmiskenbaar is dat zwarte piet het racistische stereotype van een Afrikaan is


Dat is niet zo in Vlaanderen. Ik ben bijna 52 jaar en al heel mijn leven lang weet ik niet beter dat Zwarte Piet zwart is van de roet in de schoorstenen. Dit is hier helemaal geen racistisch gegeven! Dat men de Pieten zwart verfde was natuurlijk omdat anders de kinderen de Pieten zouden herkennen. In kleine dorpen was dit dé oplossing als vermomming.


On 06-02-2017 02:06 iwaki wrote:

Maar mag ik zomaar een bedrijf opstarten daar dan? Want dat doen jullie nu toch een beetje vermoeden... terwijl er overal nadrukkelijk staat dat het onmogelijk is om daar een bedrijf te starten de eerste 2 jaar. Emoticon: Blush


Dat weet ik niet, dat het in ieder geval heel moeilijk zal zijn, weet ik wel. Maar daar zijn hier experten genoeg die daar raad in kunnen geven. Het probleem is dat ik het quasi onmogelijk acht om een baan te vinden en dan blijft een eigen zaak als enige mogelijke optie over.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

spacer line  

Als buitenlander een bedrijf?
PMA, waarbij je moet kijken of wat je wil wel mag en of er restricties zijn (negative investment list).
Te investeren bedrag ca. 1 miljoen dollar waarvan 25% paid up capital. Deze bedragen hangen wat af van de Rp/dollar koers.
Ook moet je bedrijf een fysiek kantoor houden in aangewezen gebied. Thuis mag niet.
En eis van Indo werknemers in dienst.

Zat info te vinden op het web.Heldere ziende

nsenada
User
User icon of nsenada
spacer line
 

Het kan ook allemaal een heel deel goedkoper. Wij zijn begonnen met het verkopen van water, je hoeft zelf niet veel te doen en je kan er best van leven.(afhankelijk van je locatie en je werknemers) En de investering is redelijk snel terug verdient. En wens je later je installatie te verkopen, krijg je er nog steeds een mooie prijs voor.

Ben het ook eens met Bule kurus... je moet 100% een team vormen met je madam


There's a big difference between kneeling down and bending over!


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,495,437 topic views - 242,161 posts - 13,761 topics - 35,539 members - last post @ 02-12-2021 12:24 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,192,427 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com