indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

merdekaSah
User
User icon of merdekaSah
spacer line
 


Iwaki je treft hier op dit forum een aantal door de wol geverfde indonesiegangers aan
die al het nodige zelf hebben meegemaakt in wonderfull indonesia, dus begrijp de
skepsis die in sommige bijdrages doorklinkt.

De ervaring is dat vele buitenlanders "genept" worden en/of in de cultuurval lopen
maar er zijn er ook (een minderheid) die (uiteindelijk) wel vinden wat ze zochten
of in iedergeval een stukje geluk.

Ikzelf ben in 2005 in indonesie terechtgekomen en na wat heen en weer reizen
tegen mijn huidige indonesische vrouw aangelopen (gehuwd in 2008)
Ik heb een aantal jaren heen en weer gereist en in 2015 met mijn vrouw naar
Nederland geimmigreerd. Mijn zoon en dochter wonen nog in indonesie en eind
dit jaar vertrekken we weer voor een paar maanden richting indonesie.
Dus niet iedere relatie is een valkuil, maar wees op je hoede of heb minstens
een gezond wantrouwen.
Dit geldt niet met name naar je partner, maar juist naar "de vrienden/familie" er
omheen, want als bule ben je in eerste instantie een wandelende bank en/of een
statussymbool voor de "gemiddelde" indonesier.

Petroek
User
User icon of Petroek
spacer line
 

Iwaki, de minste kwalificatie waar je aan moet voldoen om als bulee in Indonesië geld te kunnen verdienen en succesvol te zijn is voldoende bekendheid met lokale gewoonten, gebruiken en taal alsmede senioriteit.
Aan de laatste eis voldoe je in ieder geval niet en aan die andere waarschijnlijk ook niet.


Niet om je druk over te maken; wel om rekening mee te houden.

spacer line  


Op 04-02-2017 01:07 schreef iwaki:
Zieleffe,

Bedankt voor je advies. Ik heb inderdaad ook gedacht aan huren en dat ga ik het eerste half jaar/jaar natuurlijk ook gewoon doen. Maar zoals iedereen kan berekenen bouw je met huren geen eigen vermogen op. En rustig twee jaar getrouwd zijn en er economisch niks op vooruit gaan is niet echt mijn manier van leven.

En had ik niet al jaren contact met haar gehad had ik waarschijnlijk ook gewoon voor een Hollandse (of Friezin Emoticon: Shiny ) gekozen.

Ik ben snel tevreden en heb niet veel meer nodig dan bed, brood (zal wel nasi worden), en bad. Zelfs wanneer ik het wel kan veroorloven spendeer ik vrij weinig geld. Het idee om zonder hypotheek een huis te kunnen kopen/bouwen is iets dat mij verschrikkelijk lokt. Waar tegenover staat dat ik er hier in Nederland ruim 20 jaar voor moet werken.

Echter weet mijn vriendin trouwens niks van mijn aandelen af. En qua spaargeld ontlopen we elkaar niet zoveel. Het is niet dat ze uit een arm gezin komt


Beste Iwaki, Ik ben het helemaal eens met Ziel en je hoeft je niet te verdedigen hoor. Vrijwel elke, meeste zeer ervaren, commentatoren drukken je alleen op het hart dat je het heeel anders moet doen.
Wat je verder doet moet je zelf weten.
BuleKurus' link (zie hierboven, over due diligence) laat ook een persoon zien die behoorlijk vasthoudend was. Was, want ineens was ie verdwenen uit het forum.
Gelukkig voor hem, want zijn approach heeft m zeer waarschijnlijk een faillisement bespaard.
Ik ben echter van mening (wat ik ook duidelijk bemerk uit je verdedigende antwoorden) dat jij exact dezelfde koers op gaat. -> Recht zo die gaat.
Recht zo die gaat richting grote problemen. Tenminste dat weet ik ongeveer zeker voor 90%. Zonder glazen bol.

De commentatoren (en ik) kunnen spijkerhard reageren. Heel sarcastisch. Dat heeft een reden! De meesten hebben persoonlijk of van dichtbij dit soort verhalen meegemaakt/vernomen.

Alles kan hier leuk en aardig zijn, maar dat gaat m zeer waarschijnlijk niet worden met jouw Mach40 snelheid waarop je door wil gaan.
Dit wordt weer een episode van "Ik vertrek", met een (paar) jaar later terugkomend met geen stuiver om je kont te krabben en 24/7 huilbuien.

Pensionado's, expats of NLers met mieters goeie plannen en ziekelijk veel doorzettingsvermogen (Salina is er een van, waarvoor gigantisch Petje Af) overleven het wel. De rest zal een verrekt moeilijke tijd hebben, waarvan, ik schat, 90% het niet trekt, een illusie en al zijn geld armer is en met pijn en moeite nog terug naar NL kan varen.

"Met huren bouw je geen eigen vermogen op".
Correct, maar is het dan wijs om asap een huis te kopen/bouwen? Neen.
Huren is iets tijdelijks. Die tijd (een paar jaar) gebruikt je om de kat uit de boom te kijken.
EDIT: Hier doe je een aanname (assumption is te mother of all fuck ups) dat vastgoedprijzen altijd blijven stijgen... Mis. Hoop dat je niet dezelfde tactiek aan houdt met je aandelen.
IK denk dat veel huizenkopers nu nog niet boven Jan zijn, die huis hebben gekocht tussen pakmbeet 2002-2008. BAM huizenprijzen stortten in elkaar. Baan verloren, Jankend bij de bank etcetc, Hier stijgt het ook als een dolle, maarrr wat te hard stijgt KNALT plots naar benee.


Je aandelen:
Hartstikke leuk. Ik ken het spel. Ik ben niet bepaald de domste, maar ik durf eerlijk te zeggen dat ik er geld op heb verloren! Geen mega bedragen, maar wel kwijt.
Met mijn Hollandse nuchterheid zeg ik: Daar moet je niet op bouwen. Alles wat omhoog gaat, gaat ook een keer naar beneden! En dat kan in een oogwenk gebeuren! Vooral aandelen zijn daar gevaarlijk in. Een crashje en je zit jankend onder de boom, tenzij je tijdig short gaat, maar dat kan niet want dan is het leed al geleden.
Aandelen klinkt stoer, maar zelf de aandelenmannetjes gaan van tijd tot tijd aan het gas. Kortom, dat moet je volledig buiten beschouwing laten.

Dat ze niet uit een arm gezin komt:
Heeft er geen reedt mee te maken. Jij, blanke weldoener, gaat gewoon betalen! Zeg je dat je dat nie doet? JAWEL, dat doe je wel. Lees terug. Je hebt je beslissing t.a.v. aankoop huis eigenlijk al genomen.
Moeder wordt ziek of oma. Hospital (ER, IC) is erg duur! Ik heb gezinnen gezien die behoorlijk goed in slappe was zaten, maar moesten betalen voor oma die op IC lag. Bij een gezin: Oma spoed naar IC, ze wilde maar niet dood. Gezin werd hopeloos. Liep leeg op de rekeningen van IC.
De vlag ging ongeveer uit toen oma toch plots stierf.... (volgens mij had iemand een slangetje dichtgeknepen ter voorkoming van persoonlijk faillisement Emoticon: Cooool ).
Als zo'n situatie zich voordoet, dan ken je iig het verhaal van het slangetje. Of "uit de hand gelopen bakkie koffie", maar dan doel ik op een andere koffie Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud , iets met Jessica, Mirna en Cyanide... Emoticon: Cooool Emoticon: Cooool Emoticon: Cooool

Ik snap dat kopen/bouwen je verschrikkelijk lokt, maar ik lees dat als je drang om hier een huis te kopen. Je bent nu al geen objectieve beslissingen meer aan het nemen. Je hebt diep van binnen je plan al getrokken. Dat is duidelijk af te leiden uit je hele standpunt en verdediging.
Maakt niet uit, maar we zien over een jaar of 5:
1) OF je verhalen hoe succesvol het is verlopen
2) OF je verhalen op dit forum hoe het gefaald is
3) OF we vernemen niks meer.

Ad 1) lijkt me vooralsnog zeer onwaarschijnlijk op basis van je wat naieve verhaal en onze ervaringen.
Ad 2) Komt niet voor, dus bij jou ook niet.
Ad 3) Zal 'm waarschijnlijk wel worden. Je gebruikersnaam zien we in ieder geval nog wel terug, maar dan in ca. 5 jaar oude postings.

Exact zoals ik (en velen) ook beschreef in het topic Due Diligence:
Doe. Het. Niet.
Zet die roze bril af, je wordt genaaid. In alle gaten, van alle kanten.

Mocht ik het uiteindelijk verkeerd hebben, dan beschouw ik je ongeveer als een loterijwinnaar en ik me als verliezer. Heb geen enkel probleem met toegeven van mijn fouten.

Best hard wat ik schrijf, maar misschien opent dat je ogen.
Heldere ziende

spacer line  

Iwaki,
Ik zelf heb sterk het idee dat een deel van deze verhalen ook voor puur nederlandse huwelijken zou kunnen gelden. Ik dacht dat 1 op de 3 huwelijken in NL strand.
Ik zou eerder zeggen geniet van je nieuwe liefde, maar doe de het op een verstandige manier. Houdt de financiën gescheiden en denk bij het kopen van een huis ook aan de lease optie. Vele malen goedkoper als huren, volkomen legaal en voor 100% op jouw naam en als het misgaat gewoon verhandelbaar op de woningmarkt. Je zou zelfs van je vrouw kunnen leasen, als het goed gaat komt de waardestijging van het onroerend goed ten goede aan je gezin en als het misloopt kun je je leasecontract verkopen.spacer line  


Op 04-02-2017 02:30 schreef jobvanstaalduinen:
Iwaki,
Ik zelf heb sterk het idee dat een deel van deze verhalen ook voor puur nederlandse huwelijken zou kunnen gelden. Ik dacht dat 1 op de 3 huelijken in NL strand.

Yep, ongetwijfeld. Wel waarschijnlijk wat minder gold digging redenen, maar qua 1:3 kan ik me zo voorstellen. In ieder geval, ben je dan niet je gehele vermogen/huis kwijt.


Heldere ziende

marcel70
User
spacer line
 


On 04-02-2017 02:30 jobvanstaalduinen wrote:
Iwaki,
Ik zelf heb sterk het idee dat een deel van deze verhalen ook voor puur nederlandse huwelijken zou kunnen gelden. Ik dacht dat 1 op de 3 huelijken in NL strand.
Ik zou eerder zeggen geniet van je nieuwe liefde, maar doe de het op een verstandige manier. Houdt de financiën gescheiden en denk bij het kopen van een huis ook aan de lease optie. Vele malen goedkoper als huren, volkomen legaal en voor 100% op jouw naam en als het misgaat gewoon verhandelbaar op de woningmarkt. Je zou zelfs van je vrouw kunnen leasen, als het goed gaat komt de waardestijging van het onroerend goed ten goede aan je gezin en als het misloopt kun je je leasecontract verkopen.


Voor alle duidelijk als analyse : Je moet deze posting die vrij postief overkomt en alle andere die negatief overkomen eens goed analyseren . Emoticon: Yeah right! Emoticon: Yeah right! Emoticon: Yeah right! Emoticon: Yeah right! Emoticon: Yeah right!


Becik ketitik olo Ketoro

spacer line  

Marcel, ik snap wat je zegt.
Ik klink negatief, maar wil daarmee zijn ogen laten openen dat ie niet kapot gaat.
Soms is confronterend nodig. Niet om af te zeiken, maar als wake up.
Ik kan het niet uit mn bek krijgen door te zeggen, Hartstikke leuk maar let even op ditje en datje. Dat gaat niet door de synapsen.

Exact tzelfde als het verloop van dat Due Diligence topic.
Zijn velen uberkritsch en is er een die zegt: Ga lekker doen joh, doe wat je wil.
Zo vasthoudend als ie te werk ging, zo plots is t gestopt.

Ik heb heel vaak spijkerharde kritiek gehad en heb er heel veel van geleerd en heeft me behoed voor ellende. Daar ben ik die mensen nu nog dankbaar voor, hoewel ik ze destijds eigenlijk kon schieten, de eikels.


Heldere ziende

marcel70
User
spacer line
 


On 04-02-2017 02:47 jakarta-snacks wrote:
Marcel, ik snap wat je zegt.
Ik klink negatief, maar wil daarmee zijn ogen laten openen dat ie niet kapot gaat.
Soms is confronterend nodig. Niet om af te zeiken, maar als wake up.
Ik kan het niet uit mn bek krijgen door te zeggen, Hartstikke leuk maar let even op ditje en datje. Dat gaat niet door de synapsen.

Exact tzelfde als het verloop van dat Due Diligence topic.
Zijn velen uberkritsch en is er een die zegt: Ga lekker doen joh, doe wat je wil.
Zo vasthoudend als ie te werk ging, zo plots is t gestopt.

Ik heb heel vaak spijkerharde kritiek gehad en heb er heel veel van geleerd en heeft me behoed voor ellende. Daar ben ik die mensen nu nog dankbaar voor, hoewel ik ze destijds eigenlijk kon schieten, de eikels.


Nee jakarta ik bedoelde JOB ,Ging om deze quote:
Ik zelf heb sterk het idee dat een deel van deze verhalen ook voor puur nederlandse huwelijken zou kunnen gelden. Ik dacht dat 1 op de 3 huelijken in NL strand.

IS APPELS MET PEREN VERGELIJKEN!

ps Job dit is niet persoonlijk bedoelt


Becik ketitik olo Ketoro

spacer line  

Er klinkt wel veel cynisme uit de verhalen en adviezen. Ik kan me ook goed voorstellen dat je verbitterd wordt na zo'n negatieve ervaring. Maar je moet oppassen het als een algemeen geldende waarheid te gaan verkondigen. Veel hangt ook van jezelf af. Soms moet je gewoon de dingen doen die je hart je ingeven. Met gezond verstand uiteraard. Kijk niet alleen naar de mislukkingen, maar ook naar de geslaagde huwelijken. Mislukkingen geven aan wat je niet moet doen, successen geven aan wat je wel moet doen. Zo ben ik aan mijn villa met personeel op Bali gekomen. Met lessen van zowel de mislukkingen als ook de successen. En ik moet je zeggen ik heb er geen moment spijt van gehad. Dus Iwaki, maak er wat van en beter spijt van iets van wat je hebt ondernomen, dan spijt van dat je iets NIET hebt gedaan.spacer line  

Ach so, ja het geldt niet alleen voor de relatie met de vrouw, maar hele omgeving. Heb je toch "wat minder" dan in NL.


Heldere ziende

spacer line  


Op 04-02-2017 03:21 schreef jobvanstaalduinen:
Er klinkt wel veel cynisme uit de verhalen en adviezen. Ik kan me ook goed voorstellen dat je verbitterd wordt na zon negatieve ervaring. Maar je moet oppassen het als een algemeen geldende waarheid te gaan verkondigen. Veel hangt ook van jezelf af. Soms moet je gewoon de dingen doen die je hart je ingeven. Met gezond verstand uiteraard. Kijk niet alleen naar de mislukkingen, maar ook naar de geslaagde huwelijken. Mislukkingen geven aan wat je niet moet doen, successen geven aan wat je wel moet doen. Zo ben ik aan mijn villa met personeel op Bali gekomen. Met lessen van zowel de mislukkingen als ook de successen. En ik moet je zeggen ik heb er geen moment spijt van gehad. Dus Iwaki, maak er wat van en beter spijt van iets van wat je hebt ondernomen, dan spijt van dat je iets NIET hebt gedaan.

Ja, maar niet op de Mach40 snelheid als die Iwaki omschrijft.


Heldere ziende

nsenada
User
User icon of nsenada
spacer line
 


On 04-02-2017 03:21 jobvanstaalduinen wrote:
Er klinkt wel veel cynisme uit de verhalen en adviezen. Ik kan me ook goed voorstellen dat je verbitterd wordt na zo'n negatieve ervaring. Maar je moet oppassen het als een algemeen geldende waarheid te gaan verkondigen. Veel hangt ook van jezelf af. Soms moet je gewoon de dingen doen die je hart je ingeven. Met gezond verstand uiteraard. Kijk niet alleen naar de mislukkingen, maar ook naar de geslaagde huwelijken. Mislukkingen geven aan wat je niet moet doen, successen geven aan wat je wel moet doen. Zo ben ik aan mijn villa met personeel op Bali gekomen. Met lessen van zowel de mislukkingen als ook de successen. En ik moet je zeggen ik heb er geen moment spijt van gehad. Dus Iwaki, maak er wat van en beter spijt van iets van wat je hebt ondernomen, dan spijt van dat je iets NIET hebt gedaan.


Volledig met Job eens!
Ik kan mijn spookverhalen ook wel vertellen, maar daar heeft niemand wat aan. Verder moet je wat geluk hebben, net als overal ter wereld en dat wens ik je dan ook.
Zelfs als het moest mislopen en je verliest geld... Het is een avontuur. Maar, gewoon uitgaan van het beste.
Ps: werk vinden gaat niet simpel zijn.


There's a big difference between kneeling down and bending over!

spacer line  


Op 04-02-2017 03:40 schreef nsenada:

[quote verwijderd]


Volledig met Job eens!
Ik kan mijn spookverhalen ook wel vertellen, maar daar heeft niemand wat aan. Verder moet je wat geluk hebben, net als overal ter wereld en dat wens ik je dan ook.
Zelfs als het moest mislopen en je verliest geld... Het is een avontuur. Maar, gewoon uitgaan van het beste.
Ps: werk vinden gaat niet simpel zijn.

Het zijn WAARSCHUWINGEN! En daar hebben sommigen wel degelijk iets aan.
Jullie denken nogal gemakkelijk over geld. "Het is een avontuur". Manman


Heldere ziende

spacer line  

Weet je wat: Eenieder die ideetjes heeft, gaan we allemaal zeggen: DOEN, avontuur en het positieve inzien. Toitoitoi.


Heldere ziende

marcel70
User
spacer line
 


On 04-02-2017 03:46 jakarta-snacks wrote:

[quote removed]

Het zijn WAARSCHUWINGEN! En daar hebben sommigen wel degelijk iets aan.
Jullie denken nogal gemakkelijk over geld. "Het is een avontuur". Manman


Helemaal met jakarta eens.

Ps voor de moderator: misschien een optie maken in avatar hoeveel jaren iemand in Indonesie verblijft? Emoticon: Party! Emoticon: Party!

Voormij zelf wordt dat bijna 16 jaar.


Becik ketitik olo Ketoro

zieleffe
User
spacer line
 

Om de beginnen Jak heeft het bij het juiste eind.
Hij omschrijft het ook goed en als we ver terug gaan dan heb ik vaak mensen tegen mij gehad die ik afraden om hier te trouwen in ieder geval niet te trouwen, waar ten wereld dan ook zoals de statistieken al schrijven 1 op de 3 scheiden later.
Ik was 23 jaar getrouwd en toch gingen we uit elkaar en dan nog niet eens in harmonie..
Trouwen doe je voor de staat of kerk, maar dat betekend als toen vroeger ik getrouwd was als kost winner je alimentatie moest betalen waar door je zelf geen kans meer krijg een nieuw leven op te bouwen.
Dat is mij bespaart gebleven omdat de overgang naar verplichting de rechter uitsprak waarom de sociale dienst er na zo veel jaren er bij kwam, mij nooit heeft laten weten en plotseling een bedrag vroeg van meer dan 900 gulden p.m.
Dus die rechter heeft het ontvankelijk verklaart en zo ben ik gelukkig er van af gekomen.
En vind ik nog steeds als mensen trouwen en je doet het niet op huwelijkse voorwaarden dan ben je een dom wezen.
En dat ben ik ook, een dom wezen , maar trouwen doe ik nooit meer.
Mijn huidige partner zijn we ook weer uit elkaar gegroeid,zij doet haar ding en ik doe mijn ding ieder op zijn eigen stek en we zijn weer blijde mensen.
Ik zeg ook ik ben een moeilijk mens maar hoe kan het dan, dat ze zo graag naar mij komen en mijn kinderen alles voor mij over hebben en nooit meer naar hun moeder gaan, terwijl ik altijd zeg het is en het blijft je moeder.

Nu weet ik, dat het in Indonesië heel traditioneel getrouwd moet worden, nou ik heb er twee hier meegemaakt, maar de een paar zijn ook al uit elkaar en mijn zoon is er mee vandoor gegaan en wonen samen in Nederland maar trouwen doen ze ook nooit meer.
Mijn zoon was al wijs en was niet getrouwd met zijn ex en dat heeft wel weer zijn vruchten opgeleverd niets voor hoeven te betalen.
Scheid aan de traditie, want je heb kans dat je uitgekleed word, daarom trouwen zou ik nog even jaartje uitstellen.
Ik meende dat je nog niet getrouwd ben.
Ik ben wat dat betreft een kritikaster op snelheid en zonder goed er over na te denken en de snelheid dat het gebeurd.
Ze hebben mij van alles uitgemaakt hier op deze site, als ik daar weer mee begon .
Dus ik was voorzichtiger naar je toe gegaan om je een adres door te spelen en eigenlijk had ik bij u een gevoel nou die loop niet in twee sloten te gelijk je eerste verhaal kwam goed over en dus ik had geen negatieve verhaal voor je en wilde je graag helpen aan een baan hier.
Maar ik ben een pensionado dus heb zelf geen werk en ben blij hier te zijn omdat het voor mij alles rond om mij heen van alles te koop is en kan ik mij permitteren om een terrasje te pikken omdat die hier volop aanwezig is met lekker soorten bier die in een koelkast staan van koud tot kouder dan normaal -4 graden tegen het vriezen aan dus lekker koud glas bier ook het glas word voor gevroren ik heb mijn plek gevonden, ik voel mij geweldig hier.... Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Shiny
Maar het was men weekje wel dat zal ik schrijven in Omong 2 Emoticon: Yeah right!Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

nsenada
User
User icon of nsenada
spacer line
 


On 04-02-2017 03:47 jakarta-snacks wrote:
Weet je wat: Eenieder die ideetjes heeft, gaan we allemaal zeggen: DOEN, avontuur en het positieve inzien. Toitoitoi.


Belachelijk!

Ik weet ook wel dat het waarschuwingen zijn en ik heb die hier voor mezelf 5 jaar geleden ten harte genomen! Dank aan iedereen.

De OP is op de hoogte dat hij alles kan verliezen, dus is het een avontuur.


There's a big difference between kneeling down and bending over!

spacer line  

Biertje op z'n tijd werkt goed tegen kramp in de vingers van het knoppenbonken Emoticon: Yes!


Heldere ziende

nsenada
User
User icon of nsenada
spacer line
 

Je hebt gelijk JS, een koud pintje en een vegetarische kroket en ik word weer rustig Emoticon: Yes!


There's a big difference between kneeling down and bending over!

zieleffe
User
spacer line
 

Je hebt hier een toko die vegetarisch eten maak nasi foe yong hai noem maar op ik bestel vaak kwetiau sapi of het echt is zo smaakt het ook... Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie!
Waar ik van over mijn nek gaat die Teh green hier is zeikwater bah bitter dan bier Emoticon: Stupid Emoticon: Stupid Emoticon: Shut up! Emoticon: Shut up!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

bulekurus
User
spacer line
 

Wat wilt l...doh betekenen, zelfs mijn vrouw kent het niet Emoticon: Nooo .


http://nos.nl/nieuwsuur/artike(...)donesie-iets-op.html

marcel70
User
spacer line
 

Bulekurus

Ik had lo..doh geschreven en dan een N op de puntjes zetten.Dan krijg je lo...N,,doh
Op deze site mag je dat woord niet schrijven.

Het is een woord wat een gefrustreerd en jaloers indonesier gebruikt om aan te duiden dat jij anders bent dan hun.


Becik ketitik olo Ketoro

zieleffe
User
spacer line
 

Dat was voor de tijd die al lang achter ons lig als jet woord geheel hier schrijf dan word alles weggevaagd
Dat was die wijlen Amsterdammer die zo ver ging dat hij je bloed onder je nagels kon trekken.
Die waste je oren dat die rood ging oplopen....het is voorbij hij ruste in vrede..... Emoticon: So funny Emoticon: So funny
Hij was voor zich zelf een site begonnen ik heb nog even gekeken, maar die bestaat niet meer die heeft nog wel na zijn dood nog een jaar of meer door gelopen over genomen door een Belg.
Als je bij hem in wilde loggen en je gebruikte de zelfde naam dan kwam je er niet binnen hij selecteerde bij de deur .
En wat voor gasten hij daar binnen liet,nou ook van die halfbloedjes en felle Indonesiërs hangers die Indonesië zag als hun tweede vaderland terwijl ze al jaren hier weg waren .
Maar goed het bestaat niet meer maar het was wel daarom leuk om die felheid te lezen.
Waar ik ook nooit kom op de site die aangeeft waarvandaan je schrijft via IP adres gaf het aan en dat had hij ook op zijn site ingebracht.
Dat had Jan dangdude ook op zijn site zitten, dus ook daar kom ik niet om hem een hart onder de riem te steken, want hij had ook een leuke site gemaakt..... Emoticon: Shiny Emoticon: Yes!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

marcel70
User
spacer line
 

Nee ziel die bedoel ik niet. ik doel op het woord zelf


Becik ketitik olo Ketoro

zieleffe
User
spacer line
 

Ja ja marcel70 dat woord blokkeert maar het heeft hier een betekenis, als je Londen typt je haal die (en) weg en je plaats een oh dan krijg je het zelfde woord.
Begrijp het dat het een scheld woord is, kijk dan hier Emoticon: Stupid Emoticon: Cooool
http://www.volkskrant.nl/archi(...)n-indonesie~a733358/Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,495,437 topic views - 242,161 posts - 13,761 topics - 35,539 members - last post @ 02-12-2021 12:24 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,191,832 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com