indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Daar heb je zeker een punt jstar.

Maar ja, of een acteur een goede president is/was? Reagan deed t anders prima. 2 termijnen. Werd eerste jaren uitgekotst en gedurende de tijd gaven meer en meer toe dat die ouwe cowboy t niet eens zo slecht deed/had gedaan.

Wie (achtergrond) is wel een goede president? Pindaboer?
Eigenlijk zijn zowat alle Amerikaanse presidenten business lui. Of ze worden business lui als ze de polletiek uit gaan. Ouwe Bill Clinton of Obama waar je mee kan eten voor een paar ton, toespraakjes, of onze NL ex politici? Shell etc.

Joh, vrijwel altijd geldt: Macht corrumpeert en is een opstap naar een gouden toekomst.


Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Al die cowboys in het verleden kan je niet vergelijken met dit asociaal stuk vreten die niet alleen de halve wereld tegen zich in het harnas jaagt, maar inmiddels met zijn achterlijke capriolen de eenvoudige Amerikaan steeds meer pijn gaat doen en dat krijgen ze nu beetje bij beetje door.

We zullen zien wat de senaatsverkiezing in december a.s. op gaat leveren, nadat al die republikeinen die nu angstvallig hun hamburgermolen dicht houden om hun herverkiezing veilig te stellen, kijken wat die in de senaat gaan doen als ze éénmaal safe zijn.
Ook interessant of hij de 60 % - 40 % meederheid krijgt in de senaat, zodat hij niet meer per decreet zijn eigenwijze ideeën door hoeft te drijven,

Persoonlijk denk ik dat december het uur van de waarheid is voor Trump, krijgt hij die 60 % niet en die republikeinse senatoren hun snavel weer open durven te doen nadat ze hun hachje weer veilig hebben gesteld voor 4 jaar hem laten vallen, dan gaat het hard bergafwaarts met dit stuk ellende die denkt dat de wereld zijn consortium is die hij als CEO boebaas kan aansturen. Emoticon: I love itspacer line  


Op 19-07-2018 17:56 schreef Malam:
maar inmiddels met zijn achterlijke capriolen de eenvoudige Amerikaan steeds meer pijn gaat doen en dat krijgen ze nu beetje bij beetje door.Is dat zo, Malam?
Belasting verlagingen
Meer dan 2 miljoen mensen minder aan de voedselbonnen.
Meer arbeidsplaatsen

Wat de toekomst gaat brengen weet ik niet. Geen glazen bol en ben geen macro econoom.Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Jak de belastingverlaging komt ten goede van de rijke Amerikanen en grote bedrijven.
De tegenmaatregelen die landen hebben getroffen in antwoord op de kronkel van deze CEO van Amerika stapelen zich nu op en gaan pijn doen, onder andere bij de sojaboeren. Emoticon: Talk to the hand
Zijn welles nietes commentaren en en flip flop tweets beginnen steeds meer mensen tegen de borst te stuiten. Emoticon: Yes!
Het gigantische handelsakkoord tussen Japan en de EU zat al in de pijplijn, misschien dat het gedrag van Trump het enigszins versneld heeft, maar maak dat die soja boer maar eens wijs die in Trump de verlosser zagen en nu beter gladiolen kunnen gaan kweken, die zien het als een gevolg van het Trump beleid. Emoticon: Wink
Bovendien zien economen in Amerika dat China en de EU steeds meer toenadering zoeken in handel en dat Amerika straks achter de feiten aan loopt met die harde opstelling. Emoticon: Devil

Ik ben niet alleen een nieuwsfreak als het om Indonesië gaat of Nederland, ik kijk ook iets verder in de wetenschap dat niet alle media in Amerika fake nieuws geven zoals Trump zijn aanhang in de achtergebleven kampung van het platteland tracht wijs te maken, dat is het voordeel als je er de tijd er voor hebt en het je interesseert. Emoticon: Yes!
December Jak, december als de senaatsverkiezingen zijn geweest, dan kom ik hier op terug. Emoticon: Yummie!spacer line  

Ben anders van mening, Malam. Mag he?

De marginal tax rate op inkomstenbelasting op de "gemiddelde Amerikaan" is met 2,75% gedaald. Dat is potdomme wat anders dan in NL.

Dat de marginal tax rate op corporate tax fiks is gedaald (~14%!) betekent niet per definitie dat de gemiddelde Amerikaan het nakijken krijgt op income tax.

Les economie: Economische motor jaag je aan door belasting te verlagen. Zeker de corporate tax, niet alleen de income tax. Hoef niet verder in te gaan op hoe die motor gaat draaien.

Dit hele verhaal wordt iets verder uitgelegd door niet zomaar iemand als jij en ik: Gavyn Davies, macro econoom en behoorlijk track record en visiting professor aan de London School of Economics.

Zie het artikel van de Financial Times (maar ja, prutskrantje he. Soort Telegraaf):
www.ft.com/content/6ba27380-23(...)e8-ae48-60d3531b7d11

Deze man legt uit waarom en refereert naar Karel Mertens (jawel een Belg).
Wie hij is? www.dallasfed.org/research/economists/Mertens.aspx
Maar ja, prutswerk he. Soort Telegraaf .

Bottom line (wat ik al zei, maar wetenschappelijk onderbouwd):
Marginal rate cuts lead to increases in real GDP and declines in unemployment

Er wordt heel snel alles nageroepen over "ja voor rijke bedrijven, maar niet het individu", maar is dat dan ook zo?

Handelsakkoord EU en Japan en "handelsoorlog": Ik roep nog helemaal niks. Wil het afkijken. EU kan wel een akkoord hebben afgesloten met Japan, maar zegt nog niks.
Er worden talloze grote akkoorden afgesloten tussen landen, maar daar hoor je vrij weinig over.

Nu weten we allemaal dat er net zoveel artikelen zijn die t positief als negatief zijn. Ik zie het als positief.

Wederom: Laten we kijken hoe dit uitpakt en dan conclusies trekken net zoiets als het topic 3e wereld oorlog (waar je plots opvallend stil over blijft met "Jak de conspiracy thinker" Emoticon: Cooool ).Heldere ziende

spacer line  

ec.europa.eu/trade/policy/coun(...)greements/#_in-place

Hier een overzicht van de reeds bestaande akkoorden (in place) en de andere tabbladen van
partly in place
pending (waaronder Japan)
being updated
being negotiated (die is wel interessant)

Kortom, handels akkoorden met zowat de hele wereld. Dat maakt het akkoord met Japan niet zo verschrikkelijk bijzonder.
Wordt wel zo gebracht, want media... reactie op Trump. etcetc.


Heldere ziende

zieleffe
User
spacer line
 

Ik zal het met mijn eigen woorden maar opschrijven.
Wat is er mis mee als een president een gesprek aan gaat met zogenaamde vijand van lieden die hun baantje veilig wil stellen en een ander mening heeft.
Je kunt beter met je vijand in gesprek blijven, dan hem negeren zodat hij ook bozer word en tegen maatregelingen treft.
Waarom zo grote ophef over Trump zijn manier, het heft zelf in handen houden en doen wat je denkt te doen, wat goed is volgens jou voor je land... Emoticon: Wink

Ik ben zelf ook zo'n persoon die graag zelf alles beslist en het uitvoert wat ik zeg.
Lijkt egocentrische maar anders gebeurd er niets en dan zijn andere in afwachting wat er moet gebeuren, en gebeurd er totaal niets meer. Emoticon: Shut up!

Waarom mag een minister niet zijn eigen mening hebben en dat in een gesloten gezelschap dat verteld over zijn gevoelens.
Waarom al die felle reacties van politieke correcte mensen van linkse orgine!. Emoticon: Yeah right!

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 20-07-2018 03:42 jakarta-snacks wrote:


Wederom: Laten we kijken hoe dit uitpakt en dan conclusies trekken net zoiets als het topic 3e wereld oorlog (waar je plots opvallend stil over blijft met "Jak de conspiracy thinker" Emoticon: Cooool ).


Daar kan ik heel kort over zijn Jak, ik ben Don Quichot namelijk niet. Emoticon: Wink
Als ik mijn visie over hoe ik over de dingen denk duidelijk heb gemaakt en tegen een muur van onwil aanloop om het in overweging te nemen of er zelfs over na te denken, dan is het zinloos om verder te gaan, dat is tegen windmolens vechten daar ben ik te oud voor geworden, dan zet ik mijn paard op stal en laat de windmolens gewoon op hol slaan. Emoticon: BlushMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 20-07-2018 07:28 zieleffe wrote:

Waarom zo grote ophef over Trump zijn manier, het heft zelf in handen houden en doen wat je denkt te doen, wat goed is volgens jou voor je land... Emoticon: WinkRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Waarom mag een minister niet zijn eigen mening hebben en dat in een gesloten gezelschap dat verteld over zijn gevoelens.
Waarom al die felle reacties van politieke correcte mensen van linkse orgine!. Emoticon: Yeah right!


Ik denk niet dat dit de manier is om een land te besturen Ziel, een president heeft de wijsheid niet in pacht en kan niet volledig zijn eigen zin door drijven, hij zal regelmatig water bij de wijn moeten doen om bepaalde groepen waar hij als president ook verantwoordelijk voor is niet te benadelen en zijn eigen doelgroep op een gouden troon te zetten.
Daar heeft hij een keur aan hulpmiddelen voor, adviseurs, economische onderzoeks instituten, bureau voor statistieken, senaat enz. enz. Emoticon: Yes!
Presidenten die zich van niemand wat aantrekken en doen wat zij denken dat goed voor hun land is, vallen in de catgorie Assad, Kill them Young, Mugabe en Maduro, wat die veroorzaakt hebben is bekend zat. Emoticon: Angry

Als we onze liberale (eigen broek ophouden) minister president zijn gang zouden laten gaan, zodat hij zou kunnen gaan doen wat hij denkt dat goed voor het land is, dan hebben alle bedrijven in Nederland over enkele jaren alleen nog maar directie in vaste dienst en zijn alle werknemers per dag oproepbaar. Emoticon: Yes!
Dan schrapt hij de verplichte zorgverzekering, geen AOW meer, iedereen zorgt via pensioenverzekering voor zijn oude dag, zoniet dan mogen de kinderen voor hun ouders gaan zorgen, ongeveer zoals het nu ook al min of meer in Amerika werkt, vandaar dat ik vaak zeg dat ik mijn hond er nog niet zou willen begraven. Emoticon: Talk to the hand

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Wat deze betreft, de Tijdelijke Commissie Onderzoek Integratiebeleid ook wel Commissie Blok genoemd kwam met een lijvig rapport met de conclusie dat het op wat schoonheidsfoutjes na allemaal wel goed was verlopen. Emoticon: Confused
Als je dan als bewindsman voor je eigen publiek met dit soort uitspraken komt, dan is het niet vreemd dat hij daar op aangesproken wordt. Emoticon: Blush
Wat is het nu, heeft hij met zijn commissie de boel zitten besodemieteren soms Emoticon: Confused Of is dit een uitglijder van Stef, dit soort dappere dodo's moeten beseffen dat ze als bewindsman in de etalage staan en verantwoording af moeten leggen voor hun uitspraken, dat is democratie. Emoticon: Worship
Ministers van buitenlandse zaken die zogenaamd een bijeenkomst van Putin hebben bijgewoond of het over een geslaagde integratie hebben en vervolgens zeggen dat het een mislukking is, daar hebben we geen ruk aan, die besodemieteren de boel en kunnen we missen als kiespijn. Emoticon: Bye bye

Ik denk dat Stef Blok een bofkont is dat de hele boel stil ligt door vakanties, anders vermoed ik dat Stef Blok zijn naam had kunnen veranderen in Steffie Graf. Emoticon: Laugh out loudspacer line  

Als we onze liberale (eigen broek ophouden) minister president zijn gang zouden laten gaan, zodat hij zou kunnen gaan doen wat hij denkt dat goed voor het land is, dan hebben alle bedrijven in Nederland over enkele jaren alleen nog maar directie in vaste dienst en zijn alle werknemers per dag oproepbaar.


Is al hard gaande, Malam. Open your eyes. Zijn gang gaan: Goed gelukt met dividend voordeeltje voor Shell bijvoorbeeld.
Oproep? Dat kan en gebeurt op grote schaal en steeds grotere schaal. Mega onzekerheden voor die "ZZP-ers". Schandalig.

Dan schrapt hij de verplichte zorgverzekering, geen AOW meer, iedereen zorgt via pensioenverzekering voor zijn oude dag, zoniet dan mogen de kinderen voor hun ouders gaan zorgen, ongeveer zoals het nu ook al min of meer in Amerika werkt, vandaar dat ik vaak zeg dat ik mijn hond er nog niet zou willen begraven.

Is al gaande, Malam. Open your eyes.
Zorgverzekering wordt duurder. Verzekeraars willen steeds minder dekken.
Kinderen wordt meer en meer gepusht als "mantelzorger" (kotswoord), want wachtlijsten in de ouderenopvang of hoe dat ook heet. Persoonlijk ondervonden.. Schandalig. Dus je wil je hond ook niet begraven in Nederland dan?

Je opmerking over Blok:
Ah, Dus van jou moet Blok ook al z'n bek houden? Lekker struisvogelen, want de integratie is wel degelijk mislukt. Ondanks alle miljarden die in de subsidiezakken verdwenen zijn.
En zo worden alle critici vakkundig de mond gesnoerd en begraven.
Oogjes dicht, oortjes dicht en hard LALALALA ER IS GEEN PROBLEEM roepen.
Hij mag wel degelijk zeggen wat de resultaten van het onderzoek zijn. Hij baseert dat op feiten. Die man is echt niet dom. Sterker, ik vind hem een van de (weinige) beteren.

Het "zogenaamde bezoekje aan Putin". Was Blok niet. Was leugenaar Zijlstra... Een waar potentaatje.


Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Jak je leest als een sneltrein over iets heen en geef een reactie, dat het Putinbezoek Blok niet was weet ik ook wel vandaar dat ik schreef:

Ministers van buitenlandse zaken die zogenaamd een bijeenkomst van Putin hebben bijgewoond of het over een geslaagde integratie hebben en vervolgens zeggen dat het een mislukking is, daar hebben we geen ruk aan, die besodemieteren de boel en kunnen we missen als kiespijn.

Van mij hoeft Blok zijn snavel niet te houden, maar wel uitleggen wat nu wel of niet waar is, de conclusie van commissie Blok of zijn uitspraken enkele weken geleden. Emoticon: Wink
Dat de de integratie mislukt is, heeft hij gelijk in (ondanks dat hij de conclusie van zijn eigen commissie tegen spreekt), maar als minister van Buitenlandse zaken Suriname er bij te betrekken is natuurlijk een blunder van de bovenste plank. Emoticon: Yes!
Dat deze Stef Blok de fout in gaat is trouwens helemaal geen verrassing voor mij, de man heeft als minister van volkshuisvesting onvoorstelbaar zitten blunderen, dus wat dat betreft staat Stef als een betere (volgens jou) lijnrecht tegenover hoe ik daar over denk, blunderen en informatie achterhouden zit in Stef zijn politieke genen. Emoticon: Shut up!

Als ik bovendien aan haal wat de huidige minister president met zijn liberale partij graag zouden willen t.a.v. zorg, pensioenen, werknemers enz. dan ontken ik niet dat dit al in gang is gezet in de 8 jaar Rutte, het feit dat ik dit aangeef komt ergens vandaan, door het met "open eyes" te aanschouwen Emoticon: Wink
Waar dan de opmerking uit rolt wat er zou gebeuren als deze meneer zonder zich van iemand wat aan te trekken zijn gedachten wat goed is voor Nederland uit zou kunnen voeren, wat gelukkig hier niet kan omdat wij het verschijnsel per decreet regeren en daarmee de tweede en eerste kamer passeren zoals in Amerika niet kennen. Emoticon: Talk to the hand

Iets minder impulsief reageren en beter lezen Jak. Emoticon: Blush


spacer line  

Ja, moet toegeven dat ik wel wat snel was en beneveld. Geen handige combi. Emoticon: Laugh out loud

Alleen je opmerking tav Zijstra en Putin kon ik niet meteen rijmen. Ongeveer elke politicus heeft wat aan z'n stokkie hangen.

Klopt tav 2e en 1e kamer alhoewel dat ook af en toe raar kan lopen, zoals die EU pensioen inmenging die binnen 24 uur door de kamer werd gejaagd. Mij een raadsel dat dat zomaar kan.

Zorg, pensioenen, werknemers. Denk dat we wel op een lijn liggen. Krankzinnige ontwikkeling. En het gebeurt gewoon.

Zal nu mn snavel even houden, m.u.v. openen voor ademen en drinken.

Goed weekend eenieder en geniet van t lekkere weer.


Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Nou het enige wat we hier missen zijn de kaki lima Jak, voor de rest als ik mijn ogen dicht doe is het al drie à vier weken net Indonesië qua weer bedoel ik. Emoticon: Wink
En de vooruitzichten voor de aankomende 2 weken zijn buitengewoon goed, een slordige 30 graden. Emoticon: Yummie!
Ik heb een uur geleden mijn eerste blik gerstennat open gerukt, die gleed er in als Godswoord in een ouderling, in vergelijking met Indonesië kosten die lendetrekkers hier geen ruk, maarrrrrr gezien het warme weer heb ik mijn ouwe merpati een tropenrooster gegeven. Emoticon: Yes!
Zo veel mogelijk uit de keuken blijven, veel te warm, happie buiten de deur eten of eten bestellen, wat in Indonesië dan weer geen ruk kost en waar je hier compleet op leeg loop en zo sloeberen we maar door. Emoticon: Shiny
Proost vanuit het bloedhete Blandanesia.


zieleffe
User
spacer line
 

Daar heeft hij een keur aan hulpmiddelen voor, adviseurs, economische onderzoeks instituten, bureau voor statistieken, senaat enz. enz.
Dat is nou net wat ik bedoel, ze adviseren, maar betekend niet dat ze hun zin moeten hebben.
Ik merk steeds dat de minderheid steeds meer de meerderheid wilt opleggen hoe ze moeten leven. Emoticon: Stupid
En betreft die landen waar de dictators zijn verdreven is het juist een puinhoop geworden soms is het niet verkeerd die te laten zitten.... Emoticon: Yawn

Wat deze betreft, de Tijdelijke Commissie Onderzoek Integratiebeleid ook wel Commissie Blok genoemd kwam met een lijvig rapport met de conclusie dat het op wat schoonheidsfoutjes na allemaal wel goed was verlopen.
Na verloop van de jaren komt er inzicht wat er werkelijk aan de hand is met de samenleving .
Het weg kijken kan maar door gaan en het aanpakken van de problemen word elke keer door geschoven naar de toekomst.
Ja dan krijg je de indruk dat het allemaal is fout gegaan en er gaat veel fout.
Commissies hebben ook niet de wijsheid in pacht en concluderen gewoon wat er op die moment gebeurd en word het beïnvloed door versterkte krachten, wat het kost die multiculturele samenleving door moet gaan. Emoticon: Sadley

Ik denk dat Stef Blok een bofkont is dat de hele boel stil ligt door vakanties, anders vermoed ik dat Stef Blok zijn naam had kunnen veranderen in Steffie Graf
Ja daar heeft hij zeker geluk bij een ongeluk, maar die linkse partijen willen de mensen terug roepen van zomer reses. Emoticon: Confused
Zij zijn het die steeds gefrustreerde mening er op los laten Emoticon: Shut up!


Hier slaan de ambtenaren optilt dit zijn figuren met een alternatieve levenswijsheid.
Voor wie is dat goed dat zij zo er over denken ik heb daarbij mijn twijfels. Emoticon: Devil


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  


Op 20-07-2018 15:44 schreef Malam:
Nou het enige wat we hier missen zijn de kaki lima Jak, voor de rest als ik mijn ogen dicht doe is het al drie à vier weken net Indonesië qua weer bedoel ik. Emoticon: Wink
En de vooruitzichten voor de aankomende 2 weken zijn buitengewoon goed, een slordige 30 graden. Emoticon: Yummie!
Ik heb een uur geleden mijn eerste blik gerstennat open gerukt, die gleed er in als Godswoord in een ouderling, in vergelijking met Indonesië kosten die lendetrekkers hier geen ruk, maarrrrrr gezien het warme weer heb ik mijn ouwe merpati een tropenrooster gegeven. Emoticon: Yes!
Zo veel mogelijk uit de keuken blijven, veel te warm, happie buiten de deur eten of eten bestellen, wat in Indonesië dan weer geen ruk kost en waar je hier compleet op leeg loop en zo sloeberen we maar door. Emoticon: Shiny
Proost vanuit het bloedhete Blandanesia.

Goedkoop hemels water en wat duurder eten heft elkaar wel op, Malam.
Wat salade van Appie en wat kant en klaar prak is toch ook prima te nassen? Nagenoeg geen keukenwerk.

Geniet van t zalige weer!


Heldere ziende

spacer line  

mmm, Blok zie ik plots wat anders.
Knuffelt met Turkije, terwijl het bevel in Afrin is gegeven om alle mannen tussen 15 en 45 te arresteren.

iiieeewww, enge ontwikkelingen. De laatst soortgelijke actie was Bosnie. Niet zo goed afgelopen met die jongens/mannen.


Heldere ziende

spacer line  

Zo, EU zeg t maar. Ik vind het een prima voorstel. Gelijk oversteken.


Heldere ziende

spacer line  

Eerste berichten zien er erg positief uit. Die Trump he? Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud
Afspraken zijn nog niet rond, maar ik denk dat Trump deze match (ook) gaat winnen.

Zo zie je maar (ALS de afspraken rond komen): Soms moet je even wat politici hard wakker schudden om eerlijker handel weer op de rit te krijgen.

Zag een voorbeeld: Import van EU auto in USA: 2,5%. USA auto in EU: 10%.
Tsja, dan wil Trumpie ook naar 10%. EU over de zeik,
Trump wordt voor waanzinnige uitgemaakt, waarop Trumpie zegt: Nou, gelijk trekken dan. Kom maar op.

Eh, ja.

En zoiets gaat ook komen met China. Let maar op. Iets andere vorm, maar eerlijker dan nu.Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ook erbij vertellen dat Amerika 25 % op vrachtwagens heft en op de in Amerika zo populaire pick up trucks.
Op een auto uit de EU naar Amerika staat 2,5 %, op een auto uit Amerika naar de EU 10 % , tenzij de auto in de EU wordt geassembleerd (zonder wielen er onder dus Emoticon: Yes! ) dan zit er geen heffing op.
Zo werd er in 2017 voor 6,5 miljard aan Amerikaanse auto's geïmporteerd in de EU, voor slecht 1 miljard werd de 10 % betaald en voor de overige 5,5 miljard niets.
In de EU kiezen mensen nu éénmaal liever voor Duitse degelijkheid dan voor Amerikaanse lurriebakken, net als dat in Amerika, daar zijn ze ook verzot op die Duitse degelijkheid, of Trump dat nu leuk vind of niet. Emoticon: Blush

Overige feiten, ik citeer:
Neem vlees, alle vijftig staten van de VS mogen naar de EU exporteren, maar de Amerikanen lusten alleen Europees vlees uit Frankrijk, Ierland, Nederland en Litouwen.
Kippenvlees, Amerika mag het hier verkopen, maar er komt geen Europees kippetje de VS binnen.
Eieren en eiproducten, Amerikanen mogen het ons verkopen, maar van alle Europese landen mag alleen Nederland eitjes aan de VS slijten.
Fruit en groente is eenzelfde verhaal, alle Amerikaanse staten mogen hier vrijelijk alles verkopen, maar iedere EU-lidstaat afzonderlijk moet door ellenlange procedures voor iedere groente- en fruitsoort.


Het lijkt mij wel zo verstandig dat Trumpie alles in overweging neemt voor hij impulsief als hij is begint te blèrren. Emoticon: Yes!
In Amerika heeft de president enorm veel over de handel te vertellen, de EU is al langer in gesprek met de Amerikanen t.a.v. het heffing probleem, dat is niet eens tot bij Trump gekomen en als het bij hem was gekomen had ie toch niet geluisterd die keienkop. Emoticon: Nooo

Dus Juncker op audiëntie, groots aangekondigd door Trump een politieke overwinning, nah wat heeft ie gekregen, een dooie mus dus, die hij bij zijn achterban als een stoere adelaar aan de man brengt.
Nadat Trump heffingen op sojabonen voor China invoerde, kwamen zijn sojaboeren in de problemen en heeft hij al miljarden subsidies in die sector moeten stoppen, nu heeft de EU beloofd sojabonen af te nemen, dat had zo wie zo al gebeurd, want door de manoeuvre met China, zijn de sojabonen uit Amerika inmiddels 15 % goedkoper als uit Zuid Amerika waar de EU het meeste vandaan haalt. Emoticon: Yummie!

Ook meer invoer van vloeibaar aardgas (LNG) uit Amerika, dat zat dus ook al in de pipeline, immers die klojo's in Brussel waren er ook al achter dat de afhankelijkheid van de EU voor de invoer uit Rusland veel te groot is. Emoticon: Wink
Dus Trump kan pronken met zijn succes, hij verkoopt iets wat al besteld was en wat is er veranderd voor de EU, niets dubbelo niets, of eigenlijk wel, goedkopere sojabonen, dat noem ik nu met recht VOC mentaliteit. Emoticon: Laugh out loud
Overigens ben ik wel een voorstander van volledige vrije handel tussen de VS en EU. Emoticon: Yes!zieleffe
User
spacer line
 

Trump wil opkomen voor zijn eigen land en zich niet laten misbruiken door zelf zijn eigen mensen niet en vooral door de wereld niet.... Emoticon: Smile
Europa heeft die sojabonen niet nodig uit Amerika, dus Juncker is bezig iets te gaan doen, omdat de markt verzadigd is in Europa, misschien als tussen handel naar China te vervoeren.
Dus ondermijnd de malaise tussen China en Amerika.
De sojabonen zijn uit Zuid Amerika beter dan die uit Amerika volgens dat ik op de tv gezien hebt.
Dit spelletje is gewoon elkaar de loef afstropen om hun eigen mensen meer werkgelegenheid te creëren, dus zwaar protectionisme is een must in de wereld en die Globaliseren vergeet het. Emoticon: Stupid Emoticon: Devil


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 27-07-2018 11:20 zieleffe wrote:
Trump wil opkomen voor zijn eigen land en zich niet laten misbruiken door zelf zijn eigen mensen niet en vooral door de wereld niet.... Emoticon: Smile


Dat verhaal moet je eens vertellen tegen de sojaboeren in Amerika die getroffen zijn door de Trump - China capriolen.
Die verkochten voor 14 miljard aan China, dat is in één keer weggevallen met als gevolg dat Trump inmiddels al 7 miljard vrij heeft moeten maken om die sector te helpen. Emoticon: Confused
Dit is gewoon een geval van kakkebed weggooien en pissebed oprapen.
Niets mis mee dat Trump de binnenlandse markt wil beschermen, dan open je onderhandelingen en tracht je in goed overleg betere voorwaarden te bedingen, impulsief alle handelsakkoorden met de halve wereld opzeggen, dan schiet je je zelf in de voet, het lege akkoord wat ie nu met Juncker heeft bereikt die in zijn eentje trouwens net zoveel beslissingsbevoegdheid heeft als mijn buurmeisje van 3 is het bewijs daarvan, een overwinning claimen tegenover zijn achterban, maar op de keper beschouwd heeft ie niets gehad. Emoticon: Nooo

Hij wilde Jucker op zijn stoep hebben als onderdeel van zijn grote America first show, nou dat heeft ie gehad, kijk Amerikaanse vrienden ik bescherm jullie en Amerika wel, ze smeken in Europa om met me te onderhandelen, hiep hiep hoera voor de grote keiharde leider. Emoticon: Worship
Wat heeft ie bereikt. Emoticon: Confused Totaal niets, als de euforie gezakt is en blijkt dat ie er niets mee is opgeschoten dan gaat ie weer een nieuwe All American show opvoeren terwijl de onderlaag van de Amerikaanse bevolking steeds verder in armoede weg zakt. Emoticon: Shut up!spacer line  

We zullen zien, zeg ik maar weer.
Vooralsnog een groei van 4.1% in Q2 wat werd gedrukt door 1% punt door lagere voorraden, wat normaliter niet wordt meegewogen wat resulteert in 5.1% als ik t goed heb en Corne van Zeijl (man die t beter snapt dan ik) goed begrijp.

Zelf Erik Mouthaan (behoorlijk anti Trump) twitter nota bene enigszins positieve berichten.

We'll see.


Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Een medaille heeft twee kanten Jak.

https://www.nrc.nl/nieuws/2018(...)ele-plekken-a1611424spacer line  

NRC.. een waardig, objectieve krant afgezakt tot subjectief, walgelijk.

Maar nogmaals, we zullen zien wat t brengt. Frankrijk zat volgens mij onlangs op -0,2%.


Heldere ziende

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Over Trump zijn toekomstige prikkelingen? Paul Manafort is als eerste aan de beurt voor "de financien" binenkort en dan in september komt de rusland affaire zelf aan het rollen. dat duurt natuurlijk even, maar................als de sh*t de fan ingaat is dat "toevallig" net met de komende verkiezing.

Nou heeft de man 9 politieke levens. Ben benieuwd of ze op zijn.

Het einde lijkt nabij.


It's only kinky the first time.


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.82,340,031 topic views - 239,285 posts - 13,720 topics - 31,175 members - last post @ 27-05-2020 16:54 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

134,226,585 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com