indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

marcel70
User
spacer line
 


On 21-02-2017 08:17 jobvanstaalduinen wrote:
Wat ik zo vreemd vind dat veel mensen die ageren tegen de criminaliteit van jongeren met een marokkaaanse achtergrond, net doen alsof ze iets naar voren brengen wat niemand nog weet en door iedereen ontkent wordt. Iedereen weet zolangzamerhand wel dat bepaalde bevolkingsgroepen zijn oververtegenwoordigd. Je ziet ook eigenlijk niemand meer die dat ontkent. Wat minder mensen weten is dat vooral ook Antillianen oververtegenwooedigd zijn als het om criminaliteit gaat en de interesse is bij de meesten al geheel verdwenen als het gaat om de oorzaken hiervan. Om alvast een fabeltje de wereld uit te helpen: de oorzaak heeft NIETS met de islam te maken. Integendeel........


Maar job this wel een beetje laat .!!! Bolkenstein zei 20 jaar geleden al dat het fout zou gaan . Hij werdt voor racist uitgemaakt.!!!


Becik ketitik olo Ketoro

spacer line  

https://youtu.be/484IkD8TWpg

Aardige analyse van Lubach op Zondag van het fenomeen "Wilders"spacer line  


Op 21-02-2017 10:30 schreef marcel70:

[quote verwijderd]


Maar job this wel een beetje laat .!!! Bolkenstein zei 20 jaar geleden al dat het fout zou gaan . Hij werdt voor racist uitgemaakt.!!!

Ja precies Marcel, al die mensen die hier nu mee aankomen en denken met iets nieuws te komen. Een beetje laat..........zieleffe
User
spacer line
 

Word je haar fijn uitgelegd door :Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Tja Job. Gevolgen bestrijden in plaats van oorzaak aanbte pakken. Moskeen rukken ze tegenwoordig sneller uit de grond dan tulpen. Al dan gesponsord door een of andere bieten club. Om er 1 te noemen. Aanpakken? Ho maar.

De onvrede in Nederland is ongekend hoog.
Enbin Den Haag begrijpen ze er niets van. Zeggen ze. Emoticon: Laugh out loud


It's only kinky the first time.

zieleffe
User
spacer line
 

Een ding is zeker als je volgens de pers je laat beïnvloeden dan ben je echt een vlok in je eigen comcom.
Je moet eigen informatie halen uit andere bronnen en dan is het de gok hoe die een goed beeld geeft van de echte problemen.
J-S en Oyibo hebben een goed gevoel van wat mensen bezig houd en zuigen het niet uit eigen duim ze baseren de gegevens die werkelijk gebeuren.
En mensen die geloven in het goede van de mens, dat zijn mensen die te goed gelovig zijn, of die denken dat er iets buiten hun om een soort geest hen wel help uit deze liefde volle wereld zal oplossen..... Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Shut up!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  


Op 21-02-2017 12:19 schreef oyibo:
Tja Job. Gevolgen bestrijden in plaats van oorzaak aanbte pakken. Moskeen rukken ze tegenwoordig sneller uit de grond dan tulpen.

Juist, kijken naar de oorzaken, daar was ik mijn posting al over begonnen. Maar dan moet je daar wel open voor staan. Zoals ik al eerder aangaf, de Islam is niet de oorzaak van het gedrag van criminele jongeren. Die zijn juist van god (Allah) los, die gaan niet meer naar de Moskee en hebben zich van Allah afgekeerd.Het zou goed zijn als ze tot hun geloof terugkeren en zich houden aan de leefwijze van een goed Moslim. Wat dat betreft is de Islam eerder de oplossing van het probleen dan de veroorzaker. Dus sluiting van de moskeen is dan geen intelligente oplossing als je het probleem van de Marokkanse jongeren wil aanpakken. Maar deze posting zal wel weer leiden tot een cognitieve dissonantie, een ongemakkelijk gevoel als de feiten niet kloppen met je visie. Weldenkende mensen passen naar verloop van tijd hun visie aan, de domkoppen ontkennen gewoon de feiten en houden vast aan hun vooringenomen standpunt.Petroek
User
User icon of Petroek
spacer line
 

Job schrijft hier als in een religieuze roes zoals beschreven door: Karl Marx (1844)
"De religie is de zucht van de in benauwenis verkerende creatuur, het gemoed van een harteloze wereld, zoals zij de geest van de geestloze toestanden is. Zij is de opium van het volk."

En hij spreekt hier in navolging van Lenin (1905)
"Hem, die zijn leven lang werkt en nood lijdt, leert de godsdienst deemoedigheid en lankmoedigheid hier op aarde en troost hem met de hoop op een hemelse beloning. Godsdienst is opium voor het volk."


Niet om je druk over te maken; wel om rekening mee te houden.

spacer line  


Op 21-02-2017 14:07 schreef Petroek:
Job schrijft hier als in een religieuze roes zoals beschreven door: Karl Marx (1844)
"De religie is de zucht van de in benauwenis verkerende creatuur, het gemoed van een harteloze wereld, zoals zij de geest van de geestloze toestanden is. Zij is de opium van het volk."

En hij spreekt hier in navolging van Lenin (1905)
"Hem, die zijn leven lang werkt en nood lijdt, leert de godsdienst deemoedigheid en lankmoedigheid hier op aarde en troost hem met de hoop op een hemelse beloning. Godsdienst is opium voor het volk."


En ..... Proletariers aller landen verenigt u ........zieleffe
User
spacer line
 


En wat is er over van die idealen en waar zijn ze gebleven, men spreekt niet meer over communisten,maar over de partijpolitieke beweging P.vd.A.
En de A kan je allerlei vormen uit leggen maar de Arbeid mag je vergeten.
Soms en nu ook, kijk ik met verbazing naar een congres in Bogor van een partij Hanura
Waar Ahok werd geprezen over zijn manier van alles wat hij doet
Daar krijg ik tranen van in mijn ogen hoe Jokowidodo en hij geprezen werd en met een licht van een choke prachtig gewoon, wat een eenheid lijkt het.
Zo ver krijgen ze de mensen niet meer in het westen.
Ik hoor hier nergens over nationalisme van andere landen zoals Indonesië is.
Ergens kan je jaloers zijn op die landen,waar het volk een is met elkaar.
Maar we hemelen onze welvaart en het goede leven in Nederland op, dat we hebben terwijl ze dood ongelukkig zijn.
Hoe komt het dat men alleen het welvarende materialistische gedrag boven nationalistische gedrag op voeren.
Oh mensen wat hebben we het toch goed in Nederland .....


http://www.telegraaf.nl/binnen(...)atintimidatie__.html
Vrouwen: veel straatintimidatie Rotterdam

En maar ontkennen dat het niet van de buitenlanders komt maar van Nederlanders zelf.
WAnt mochten de Nederlanders zich eens nationalistische worden dan is het hek van de dam.
Mensen die dat niet willen wat voor een bedoeling hebben ze er mee om te blijven ontkennen........ Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye byeVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  


Op 20-02-2017 05:20 schreef jobvanstaalduinen:

* Zoals het er nu naar uitziet zal meer dan 80% van de Nederlanders gaan stemmen voor een partij die niets met Wilders van doen wil hebben.
* Op basis van de laatste politieke barometer (http://www.ipsos-nederland.nl/ipsos-politieke-barometer/barometer-van-deze-week/de-peiling-in-detail/) zal het lastig zijn een regering te vormen. Er zullen minstens 5 partijen nodig zijn om een meerderheid in de tweede kamer te krijgen.
* Op CENTRUM LINKS krijgen volgens de peiling GL/PvdA/SP/D66/CDA samen 70 zetels met de CU of 50+ erbij hebben ze pas een meerderheid. Dus een 6 partijen regering.
* Op CENTRUM RECHTS halen VVD/CDA/D66/CU 67 zetels en zouden met 50+ erbij een meerderheid in de tweede kamer halen. Dan wordt het een 5 partijen regering.
*PvdA en VVD zie ik niet meer samen in een kabinet zitten en SP heeft al aangegeven niet met de VVD te willen regeren. Zal dus wel weer een uiterst lange formatie worden. Schat zelf in dat een Centrum Rechtse regering nog het meeste kans maakt maar denk ook dat andere combinaties met de VVD (met bijvoorbeeld GL) mogelijk zijn. Ook een minderheidskabinet dat met wisselende steun in de Tweede kamer sluit ik beslist niet uit.

En ja dus: verkiezingen in Nederland een spannende tijd voor velen.............


Update: Peilingwijzer van 18 februari laat hetzelfde beeld zien.
CENTRUM LINKS ook in deze peiling op 70 zetels en
CENTRUM RECHTS op 67 zetels.
http://nos.nl/artikel/2159429-(...)d-nu-even-groot.htmlmarcel70
User
spacer line
 


On 22-02-2017 08:46 jobvanstaalduinen wrote:

[quote removed]


Update: Peilingwijzer van 18 februari laat hetzelfde beeld zien.
CENTRUM LINKS ook in deze peiling op 70 zetels en
CENTRUM RECHTS op 67 zetels.
http://nos.nl/artikel/2159429-(...)d-nu-even-groot.html


Sinterklaas bestaat echt mensen. Hij zit in ergens in Centrum links Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Party! Emoticon: Party!


Becik ketitik olo Ketoro

spacer line  

Job houdt zich krampachtig vast aan de peilingen Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud
Precies dachten de EU Jobjes ook van Brexit. Brexit was NUL procent kans.Zelfs TIJDENS het stemmen. Toen...na een paar uur tellen verdween de roes. Als sneeuw voor de zon.
Paar maanden later, verkiezingen USA. Precies hetzelfde verhaal. Herinner me zelfs een poll waar Trump een kans van ongeveer 1% had. Een Engelse bookmaker ging zelfs alvast uitbetalen, want Hillary ging gegarandeerd winnen.

Nog een paar dagen, dan weten we of de peilingen klopten of er ook(weer) naast zaten.

Hey, stil eens... pieppieppiep... Hoor je dat? Pieppieppiep.
W.T.F. is dat nou weer?
Rusland die het gaskraantje wat dicht gaat draaien.
EU/EU lidstaten hebben geen idee waar ze mee bezig zijn. De grote (voormalig rode) beer provoceren. Want dat is het: Piketpaaltjes stiekem stap voor stap verder richting oosten en soldaatjes ernaar toe.

Ondertussen... Staan de EU grenzen wagenwijd open waar het illegaal, vaak crimineel mannelijk, van gevechtsleeftijd gespuis vanuit de "oorlogsgebieden" in Noord Afrika en masse binnen komt door Frontex wordt opgehaald en zo dankbaar is dat ze gered zijn uit die oorlogsgebieden alles opeisen en aanzienlijk wat ellende aanrichten. Zit geen oorlogsvluchteling bij.
En... waarbij de echte stakkers (de kindjes en vrouwtjes)in de zandbakken kapot gaan, worden ontvoerd, verkracht en verhongeren.
Schijt, de mannen met grote muilen zijn veel belangrijker.

Geluk: volgens diverse politici schijnen het allemaal hooggeleerden te zijn, dus aanwinst voor onze maatschappij. Gelukkig maar, ik dacht dat dit alles heel veel geld zou gaan kosten, maar het levert blijkbaar op.

Enne, off topic, maarre in Zweden is helemaal niks aan de hand he. Dat je t maar weet. Die malle Trump. Hoe haalt ie t in zijn hoofd.
Die verkrachte vrouwen en dat ge "gangbangde" jochie moeten niet zo zeiken.
Ook niet zeiken over die paar autootje die in de fik gaan elke avond.
Journalisten zijn ook racisten. Roepen dat ze in elkaar geslagen zijn. SNIEWAAR. Die beelden zijn "geshopt".

Terug naar NL (en Job): Ik denk oprecht dat de peilingen er weer hard naast zitten. Net als Brexit. Net als USA.
Velen durven niet eens te zeggen waar ze op stemmen... Zo erg is t al, dat men van de politiek correcten bang worden.

Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Nederland is een bananenrepubliek, we hebben Wildersfiguren nodig die wel even orde op zaken gaan stellen met een A viertje Emoticon: Confused
Minimumloon is kloten.
De zorg is nog slechter dan slecht.
In het parlement zitten allemaal corrupte zakkenvullers.
Er is geen sociaal vangnet.
Moslims nemen de boel over.

Tijd dat Geert de touwtjes in handen neemt, dan wordt alles beter. Emoticon: Yes!
De grote boze wolf die niet alleen grootmoeder en roodkapje opvreet, maar ook Hans en Grietje en Sneeuwwitje om vervolgens met zevenmijls laarzen knuppel uit de zak doet voor moslims, tafeltje dekje voor ouderen en ezeltje strekje voor alle Nederlanders.
Wordt wakker, wordt wakker. wordt wahahakker. Emoticon: Confusedspacer line  

[quote] Op 22-02-2017 12:30 schreef jakarta-snacks:
Job houdt zich krampachtig vast aan de peilingen Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud
Precies dachten de EU Jobjes ook van Brexit. Brexit was NUL procent kans.Zelfs TIJDENS het stemmen. Toen...na een paar uur tellen verdween de roes. Als sneeuw voor de zon.
Paar maanden later, verkiezingen USA.
[/quote][quote]

Snacks, je mag peilingen nooit verwarren met de echte uitslag, ten eerste zijn het momentopnamen (na een debat kan dat zomaar wijzigen) en ten tweede zitten er altijd foutmarges in. Dat hebben we gezien in de USA bij de laatste presidentsverkiezingen.. Clinton heeft 0,5% meer stemmen in de VS dan Trump, terwijl bij de laatste peilingen dat verschil gemiddeld rond de 3% zat. Een foutmarge van 2,5%, die overigens evengroot is als bij de vorige verkiezingen toen Obama won. Ook hij kreeg 2,5% meer stemmen dan de peilers aangaven. Ook de brexit polls zaten er minder naast als menigeen denkt. Er werd al een nek en nek race voorspeld en vlak voor de verkiezingen meldt "Elsievier" het volgende : " Het is ongemeen spannend – volgens de diverse peilers althans. Vier verschillende polls geven aan dat de uitkomst too close to call zal zijn, omdat zowel de voor- als de tegenstanders van een Brexit elkaar maar weinig ontlopen. Twee belangrijke peilbureaus geven de voorvechters van het Britse EU-lidmaatschap het voordeel van de twijfel."
(http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/06/nek-aan-nekrace-brexit-de-laatste-voorspellingen-319689/ ) UIteindelijk stemt een kleine meerderheid van 51,9% voor de breit, dus in dit geval een afwijking van rond de 2% van de peilingen.

Omdat dit een discussie forum is, probeer ik te schetsen wat de moegelijke coalities zijn, ALS de peilingen werkelijkheid zouden worden. Ik vindt dat wel een discussie die past in "Verkiezingen in Nederland spannende tijd veel velen".En het heeft toch wel enige realiteitswaarde die peilingen, ten eerste omdat de praktijk laat zien dat de peilers met een foutmarge van rond de 2,5% toch wel een richting kunnen aangeven en ten tweede omdat veranderingen in de de laatste weken een tendens kunnen aangeven van de partijen die het beter en slechter gaan doen (na bijvoorbeeld een debat).spacer line  

Henk Krol: AOW kan terug naar 65 als uitkering wordt verlaagd

Als AOW'ers genoegen nemen met een lagere uitkering, kan de AOW-leeftijd terug naar 65 jaar - zonder dat het veel te duur wordt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Tilburg, in opdracht van 50Plus.
http://www.volkskrant.nl/polit(...)t-verlaagd~a4465372/

Dit kan weleens gaan opbreken voor 50+, nu goed voor rond de 9 zetels in de peilingen. Lagere AOW is niet echt populair onder de potentiële kiezers van 50+.zieleffe
User
spacer line
 

Wat een smerige streek van de volkskrant je laat je eigen weer op de verkeerde been zetten..... Emoticon: Bye bye

Zal het nog eens flink in je oren fluisteren, als ze geen geld meer gaven aan vluchtelingen had het zeker gekunnen + verhoging ....... Emoticon: Devil Emoticon: Frustrated Emoticon: Stupid Emoticon: Cooool


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  


Op 23-02-2017 10:52 schreef zieleffe:
Wat een smerige streek van de volkskrant je laat je eigen weer op de verkeerde been zetten.....

Weet het echt niet Ziel, het verhaal van Krol is natuurlijk partijpropaganda, niets mis mee hoor. Maar de onafhankelijk journalistiek behoort te contoleren of het klopt. Wachten maar even af waar Krol mee komt. Heb verder geen belangen hoor, ben gewoon nieuwsgierig hoe het echt zit.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

We doen het in Nederland helemaal verkeerd, al die positieve berichten van alle politieke partijen, geweldig toch Emoticon: Confused

We moeten gewoon elk half jaar verkiezingen houden, dan zijn we binnen een zucht en een scheet van onze staatsschuld af. Emoticon: Laugh out loud

http://www.ad.nl/binnenland/di(...)ljoen-over~ac6e4238/spacer line  


Op 23-02-2017 12:50 schreef Malam:
We doen het in Nederland helemaal verkeerd, al die positieve berichten van alle politieke partijen, geweldig toch Emoticon: Confused

We moeten gewoon elk half jaar verkiezingen houden, dan zijn we binnen een zucht en een scheet van onze staatsschuld af. Emoticon: Laugh out loud

http://www.ad.nl/binnenland/di(...)ljoen-over~ac6e4238/

De opleving van de economie in Europa komt erg gelegen voor de PvdA. Dijssselbloem heeft in de traditie van Duisenberg en Kok opzich ook wel goed op onze schatkist gelet, maar aan de peilingen te zien zal dat de PvdA, met een schrale 11 zetels in de peilingen, niet echt veel verder helpen.oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Er is niets tegen doorwwrken na 65. Velen zullen het lichamelijk aan kunnen. Velen niet en dat is wat ontbreekt. Er is geen enkel bezwaar tegen beroeps regelingen. Die bestaan overigens al. Graaijer in Den Haag willen dat niet. 1 van de vele redenen dat er opgeruimd moet worden daar. En stevig. Dijsselbloem? Zalm? Rutte? Slecht voorberlden wat voor de rechter zou moeten komen. Verkwanselen van staats eigendommen en volksverraad.

Eurofielen aanpakken.de grote schoonmaak. Van mij mag het.It's only kinky the first time.

spacer line  

Tot nu toe blijven de peilingen vrij stabiel met Centrum Links en Centrum Rechts beiden tussen de 65 en 70 zetels. Ben benieuwd of het gehannes van Krol en het lijsttrekkersdebat hier nog verandering in gaat brengen. Bij de vorige verkiezing was het debat een echte game changer, de SP zakte daarna steeds verder weg en VVD en PvdA starten hun nek aan nek race die voor beide partijen uiteindelijk positief uitpakte.Veer01
User
User icon of Veer01
spacer line
 

gewoon niet meer luisteren naar al die valse beloftes van nu...straks na 15 Maart zijn ze alles vergeten... Emoticon: Laugh out loudspacer line  


Op 26-02-2017 15:06 schreef Veer01:
gewoon niet meer luisteren naar al die valse beloftes van nu...straks na 15 Maart zijn ze alles vergeten... Emoticon: Laugh out loud

Ik heb het al eerder opgemerkt, maar het kan denk ik geen kwaad het nog eens te herhalen. Als het over de inhoud van het toekomstig regeringsbeleid gaat, gaat het nooit over beloftes, maar over de inbreng in de diskussie met andere partijen. In een democratie kan een partij die geen meerderheid haalt, niet zijn zin voor 100% doordrukken. Als het gaat over het willlen samenwerken en dus compromissen willen sluiten, kunnen wel harde beloften worden gedaan. Zoals b.v. de SP die belooft niet met de VVD te zullen regeren en hebben de meeste partijen aangegeven niet met de PVV te gaan regeren. Dat zijn wel echte beloftes, waar ze zich gewoon aan kunnen houden.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Veer doelt waarschijnlijk op Wilders, met opzet zeg ik geen PVV, want dat is geen partij, want die heeft geen leden op één na (Wilders).
Die deed allerlei fantastische beloftes, die hij na dat hij mee mocht doen keihard liet vallen in het gedoogbeleid, weten we het nog?
Toen ie er achter kwam dat de mensen hem net zo'n grote smeerpijp vonden als de rest liet hij de boel klappen, weten we het nog?
Ook bij Wilders kriebelt het pluche lekker onder zijn ballen en naait ie zijn achterban, jammer dat velen dat zijn vergeten. Emoticon: Angry
Ik reageer hier maar niet al te veel, want elke keer als ik de naam Wilders lees, ga ik steigeren. Emoticon: Yes!
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,552,785 topic views - 242,176 posts - 13,760 topics - 35,541 members - last post @ 06-12-2021 13:31 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,466,513 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com