indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Nusa Tenggara - De Kleine Sunda Eilanden > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Gewoon met JIMDO.
Ik heb nl. geen verstand van de techniek erachter, maar wel van de inhoud en lay-out Emoticon: Wink
Je kunt met templates werken maar er is volgens mij ook een mogelijkheid om het helemaal zelf te doen. Dat laatste zou ik wel willen, maar zoals gezegd ik snap het niet.
Vooralsnog voldoet dit prima voor mij (en blijkbaar ook voor de lezers)

https://nl.jimdo.com/
Er zijn drie versies, gratis, pro en business.
Ik heb de pro omdat ik er geen reclame op wil hebben. overweeg nu wel de business omdat dit meer support geeft en ik hoger in Google kom, maar dat gaat ook betekenen dat ik het mogelijk straks niet meer kan handelen. Het is nu hoogseizoen en ik maak overuren zeg maar.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Pippie
User
spacer line
 

Gids Harry Hago-Flores,
Vorig jaar heb ik samen met mijn gezin (3 zonen) een fantastische 8-daagse reis gemaakt op Flores. Harry Hago was onze gids en daar waren wij heel blij mee. Tijdens het plannen van onze reis heb ik op dit forum een erg negatieve reactie gelezen. Ik heb lang getwijfeld of ik wel met hem in zee zou gaan, maar mijn intuïtie heeft me gelukkig niet in de steek gelaten. Omdat ik het voor Harry erg vervelend vind dat er zo'n negatief bericht op dit forum staat, wil ik graag mijn positieve ervaring over hem delen. Wij hadden zelf onze reis samengesteld in overleg met Harry (via email, hij heeft niet elke dag toegang tot email, dus het kan wel eens even duren) en daarnaast zelf onze accommodatie vanuit Nederland geregeld.
Flores is een fantastisch eiland. Ik heb Harry ook gevraagd waarom er zo'n negatieve reactie op internet stond en hij baalde daar flink van. Hij heeft mij uitgelegd dat vaak afspraken worden verzet etc en nu ik er geweest ben begrijp ik ook wel een beetje de achtergrond. Mensen van Flores zeggen niet graag Nee en je moet dan ook duidelijk vragen stellen en ook echt vragen, wat zou jij doen. Daarnaast is er maar 1 grote weg op Flores. Als je met Harry bijv. in Labuan Bajo afspreekt moet hij eerst 2 dagen reizen. Dus als je dan data etc. op het laatst wijzigt is dat heel vervelend (hij maakt kosten voor overnachting onderweg, benzine etc). Daarnaast komt hij dan ook in de knel met aansluitende reizen met anderen waarmee hij dan bijv. weer vice versa dezelfde route aflegt. Ik heb van tevoren een aanbetaling via Western Union gedaan en bij aanvang en einde van de reis de rest betaald. Harry is een geweldige gids, hij kan erg goed omgaan met kinderen, is flexibel, weet heel veel van het eiland (natuur, cultuur, geschiedenis) etc. In combinatie met het prachtige eiland, zeg ik doen! Kijk op: www.travelflores.comAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Beste Pippie,

ik heb dagelijks te maken met het samenstellen van trips op Flores en ook met chauffeurs. Mbt Harry kan ik maar 1 ding zeggen: je heb geluk gehad want het kan wel eens anders gaan met Harry.

Het gaat hier nl. niet alleen over negatieve berichten maar over wat mensen werkelijk meegemaakt hebben. En dat is o.a. grof geld vragen, een aanbetaling vragen en verder niets meer van je laten horen, onbeschofte communicatie, mensen halverwege de trip laten zitten etc. Ik heb quotes van apps in mijn telefoon waar je steil van achterover slaat. Ik vind het niet slim om vooraf via WU een aanbetaling te doen. Er staat nl. niets tegenover, je bent op geen enkele manier beschermd. De allereerste gaste die mij via mijn website benaderde, nu 2,5 jaar geleden ging over Harry Hago. Dat is helemaal verkeerd gelopen en de dame in kwestie is haar geld kwijt (een bedrag van toen rond de 600 euro) en besloot daarna om niet meer naar Flores te gaan. Door toedoen van Harry dus.

Je mag het vervelend vinden dat hij “zo behandeld” wordt maar hij heeft echt heel veel dingen gedaan die niet door de beugel kunnen. Behalve het voorbeeld van de mevrouw hierboven zijn er meerdere mensen die er drama´s mee hebben meegemaakt. Dat weet ik niet alleen maar dat is wel bij meer mensen bekend.
Ook ik hoor af en toe positieve berichten, maar dat neemt niet weg dat die andere berichten niet waar zijn, want dat gevoel krijg ik er nu van. Het verschil is is dat jij nu 1 reis hebt gemaakt naar Flores, ik heb er elke dag mee te maken.

Mensen op Flores hebben wel degelijk elke dag toegang tot email, waarom zouden de chauffeurs waar ik contacten mee heb dat wel hebben en hij niet? Het internet is alleen niet betrouwbaar, soms duurt het uren voordat een app aankomt, er verbinding is. Het kan hooguit liggen dat hij in een gebied woont waar dat minder is, maar als je zoals Harry als chauffeur werkt dan moet je zorgen dat je elke dag minstens een aantal uren bereikbaar bent.

Flores is inderdaad een fantastisch eiland, dat heeft niets te maken met het gedrag van Harry. Mensen op Flores zeggen niet graag nee, die moet je me even uitleggen in deze context. Over het al dan niet duidelijk vragen stellen: ik doe dat met cijfers, bv vraag 1, 2, 3 etc maar op meer dan een vraag tegelijk krijg je vaak sowieso niet meteen antwoord. Ik maak zelden mee dat gasten hun trip afzeggen, tenzij met een goede reden, zoals vorig jaar de vulkaanuitbarsting van de Agung waardoor mensen niet uit Hongkong konden komen, of een gebroken schouder op Bali net twee dagen voor aankomst (die uiteindelijk hun reis na een paar dagen toch nog hebben kunnen hervatten). Het is echter sinds 4 maanden dat Garuda haar vluchten vaak annuleert waardoor zij later kunnen vertrekken of een andere route moeten nemen. Dat is tot nu toe bij 6 van mijn gasten gebeurt maar bij geen van hen heeft dat geleid tot het verzetten of annuleren van de reis. Vooral Maumere en Ende hebben te maken met een steeds veranderende dienstregeling waardoor gasten voor verrassingen te staan waardoor mensen genoodzaakt om bijvoorbeeld een dag eerder of later te vertrekken, maar dat geldt niet voor Labuan Bajo.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


Als je met Harry bijv. in Labuan Bajo afspreekt moet hij eerst 2 dagen reizen.
Het zal wel aan mij liggen, maar een chauffeur laten overkomen di 2 dagen van JOUW positie is, dat zou ik dus gewoon niet doen. Denk ik niet eens aan. En het kan onmogelijk zo zijn dat er geen alternatief in de buurt is.


Ho Lee Fuk

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 14-05-2019 03:51 Yerun wrote:

[quote removed]
Het zal wel aan mij liggen, maar een chauffeur laten overkomen di 2 dagen van JOUW positie is, dat zou ik dus gewoon niet doen. Denk ik niet eens aan. En het kan onmogelijk zo zijn dat er geen alternatief in de buurt is.
Jeroen, dit maakt niet uit. De overlandtrips starten in Maumere of in Labuan Bajo. Een chauffeur uit Labuan Bajo moet aan het einde van de trip 2 dagen terugreizen (non stop reistijd Maumere-Labuan Bajo of omgekeerd is 16 tot 18 uur en wordt meestal in 2 dagen gedaan) of een chauffeur uit Maumere moet na zijn trip 2 dagen terugreizen.
Het komt buiten misschien het hoogseizoen weinig voor dat er nieuwe gasten zijn dus een chauffeur moet in de meeste gevallen inderdaad leeg heen of leeg terug. Daarnaast zijn er nu ook weer niet zo verschrikkelijk veel chauffeurs en die ook Engels spreken. Ik heb een groot netwerk en voor mij is het soms al een opgave om iemand te vinden (die ook nog eens een redelijke prijs prijs)Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  

Mmmm. wederom een bevestiging dat ook ritten niet courant zijn Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud

Ik vrees dat vakantietje Flores een peperdure grap is dan.Heldere ziende

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 14-05-2019 10:28 jakarta-snacks wrote:
Mmmm. wederom een bevestiging dat ook ritten niet courant zijn Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud

Ik vrees dat vakantietje Flores een peperdure grap is dan.
Ik kan hier een heel verhaal neerschrijven maar vraag me af of dat zin heeft.
Nee JS, je conclusie is de verkeerde. Ik heb al heel wat mensen geholpen met een prachtige en vooral betaalbare reis die ver beneden de prijzen ligt zoals in Nederland of via internet aangeboden.
Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Leuk dat het goed gaat met je website. Ik gooi je website altijd op het Indonesie of Bali forum van facebook want er zijn best veel mensen die tegenwoordig naar info over Flores vragen. Emoticon: Yes!Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 15-05-2019 19:46 salina wrote:
Leuk dat het goed gaat met je website. Ik gooi je website altijd op het Indonesie of Bali forum van facebook want er zijn best veel mensen die tegenwoordig naar info over Flores vragen. Emoticon: Yes!
Dankjewel.
Het gaat supergoed en idd ook mensen van de forums van Facebook, maar ook veel via TripAdvisor.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 14-05-2019 09:45 Anne Mieke wrote:

[quote removed]
Jeroen, dit maakt niet uit. De overlandtrips starten in Maumere of in Labuan Bajo. Een chauffeur uit Labuan Bajo moet aan het einde van de trip 2 dagen terugreizen (non stop reistijd Maumere-Labuan Bajo of omgekeerd is 16 tot 18 uur en wordt meestal in 2 dagen gedaan) of een chauffeur uit Maumere moet na zijn trip 2 dagen terugreizen.
Het komt buiten misschien het hoogseizoen weinig voor dat er nieuwe gasten zijn dus een chauffeur moet in de meeste gevallen inderdaad leeg heen of leeg terug. Daarnaast zijn er nu ook weer niet zo verschrikkelijk veel chauffeurs en die ook Engels spreken. Ik heb een groot netwerk en voor mij is het soms al een opgave om iemand te vinden (die ook nog eens een redelijke prijs prijs)
Dat maakt natuurlijk WEL uit, want.... als ik het goed regel op de plek van vertrek heb ik direct een chauffeur die ik ook betaal voor de rit terug als ik reeds klaar ben met hem (niet figuurlijk bedoeld), dus alle vertraging die dan naar boven komt is niet mijn schuld, niet iets waar ik dan mee zit en nog belangrijker, niet op mijn rekening, of het kan niet naar mij toegeschoven worden, want als Indonesiers ergens goed in zijn is het dat wel. Zoiets is prima te voorkomen, door dus geen chauffeur 2 dagen te laten rijden VOORDAT je bij hem in de auto stapt.

Verder is een prijs een overeenkomst tussen twee (ook als er een agent tussen zit maar 2 he) partijen. Achteraf klagen dat het toch wel duur was vind ik onbeschoft, dan moet je letter naar Hughada vliegen vanaf Eindhoven. Vorige week nog een last minute voor onder de 90 euro retour. Als er dan iemand komt 'ooh, maar dat wist ik niet', dan vind ik dat ook gemakkelijk tot het onbeschofte doe. Pure luiheid bovendien. Vrijwel alles is online te vinden.. En bovendien. Wel een trip naar Indonesie voor vele honderden euro's per persoon, maar dan onderste uit de kan willen qua lokaal transport.


Ho Lee Fuk

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Drie weken geleden was Jokowi een paar dagen in Labuan Bajo en Komodo NP, o.a. om de situatie te bespreken van de habitat en het afgenomen aantal komodovaranen op het eiland Komodo.
Hier gaat het al bijna een jaar over. er is gedreigd met sluiting en met absurde entreeprijzen (US$ 500 pp). a.s. september zou een onderzoeksteam komen en er ook een beslissing worden genomen.

Die beslissing lijkt nu eerder gekomen te zijn
KOMODO EILAND GAAT IN 2020 EEN JAAR DICHT

https://www.thejakartapost.com/travel/2019/0
https://www.reuters.com/article/us-indonesia

Dus niet het hele nationale park maar alleen Komodo eiland. Er blijft nog genoeg over voor de toeristen zoals Rinca, Padar en vele kleinere eilanden.
------------------------------

Wat erger is, is dat de bewoners van het eiland ook dreigen weggejaagd te worden.
zie bijgaand artikel:
https://kupang.tribunnews.com/(...)ulau-komodo?page=allNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

totto
User
spacer line
 

De Indonesische regering heeft besloten dat het eiland Komodo, dat bekendstaat om zijn komodovaranen, niet hoeft te sluiten voor toeristen. Eerder was het plan om vanaf januari 2020 een jaar lang bezoekers te weren.

Het in april aangekondigde plan was bedoeld om de dieren rust te geven. Ook moest volgens Indonesische autoriteiten hun leefomgeving de tijd krijgen om weer te herstellen.

Volgens de Indonesische minister van Milieu laten nieuwe data echter zien dat de populatie zeldzame komodovaranen relatief stabiel is en niet meer wordt bedreigd.

Het plan zorgde voor onrust in de Indonesische toerismesector. In 2018 bezochten meer dan 176.000 toeristen Komodo National Park.

Volgens overheidsgegevens leven momenteel 1.727 komodovaranen op het eiland. Rinca, een ander eiland in het nationale park, is de thuisbasis van nog eens 1.049 komodovaranen.

Komodovaranen zijn de grootste hagedissen die bestaan en kunnen meer dan 3 meter lang worden.

Door: NU.nl


Toto Travel.com

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ja Totto ook dit was weer zo'n typisch Indonesische mediahype enkel maanden geleden wat enorm werd opgeblazen en achteraf allemaal wel mee viel en opgelost is. Emoticon: Blush

https://travel.detik.com/trave(...)_from=wp_beritautama

Dat is overigens hetzelfde verhaal dat Garuda stopt met vliegen van Ams. naar Jkt waar in een ander draadje zoveel heisa over is, ga er maar van uit dat voor juli 2020 Garuda weer gewoon op Jakarta vliegt, ik heb inmiddels geleerd om dit soort ondoordachte bevliegingen in Indonesië waar een berg stampei over wordt gemaakt met een korreltje zout te nemen. Emoticon: Laugh out loudAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Thx Totto om het bericht te plaatsen.

Het was helaas niet alleen een mediahype maar echt een serieuze overweging.
Wat heel jammer is dat het hier nu al een jaar over gaat en dit wereldwijd breeduit in de media is gekomen met alle gevolgen van dien. Het was beter geweest als dit eerst goed besproken was voordat er bizarre berichten de wereld over gingen. Dan weer een entree van US$ 500, dan weer helemaal sluiten, dan weer niet, dan weer alleen het eiland Komodo en dat nu ook weer niet.

Veel mensen kennen het verschil niet tussen Komodo National Park en het eiland Komodo. Om die reden besloten mensen om volgend jaar niet naar Komodo/Flores te gaan. Zelfs dit jaar was het al minder. Of dat de reden is geweest is niet duidelijk maar het zou zomaar kunnen.

Heel triest zoveel onprofessionaliteit met inderdaad vanalles en nog wat.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

jstar
User
spacer line
 

[quote]Het was helaas niet alleen een mediahype maar echt een serieuze overweging[/Quote]

Dat zien we constant natuurlijk. (Ik kan er zo 15 opsommen.) Een minister die even met een 'briljant' plan naar buiten komt en nadat er wordt aangetoond dat de 'brain fart' niet haalbaar en ongewenst is, weer terug in zijn/haar huisje kruipt.

En de mensen blijven er maar intrappen.

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.AM: hoe zit het met de Italiaanse aanwezigheid in het gebied? Neemt de enclave en bouwwoede toe, wat is de invloed van de hogere prijzen?Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 01-10-2019 05:39 jstar wrote:

[quote removed]
.... Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.AM: hoe zit het met de Italiaanse aanwezigheid in het gebied? Neemt de enclave en bouwwoede toe, wat is de invloed van de hogere prijzen?
Er zijn inderdaad om de een of andere duistere redenen veel Italianen op Flores maar (gelukkig) alleen in Labuan Bajo. Ze hebben hun stempel dusdanig gedrukt dat er meer dan gemiddeld Italiaanse wijnen te koop zijn en in sommige supermarkten zelfs Barilla spaghetti ligt.... Emoticon: Confused
Bouwen wordt aan alle kanten gedaan, Labuan Bajo en omstreken is al jarenlang één grote bouwput. Ik geloof dat de grondprijs er onderhand hoger is dan in een gemiddelde stad in Nederland (tenminste dat vertelde mij iemand). Het aller verschrikkelijkste project is het gigantische Marina hotel. Maar hoe dan ook aan alle kanten. De infrastructuur rondom Labuan Bajo wordt verbeterd maar daar heb je weinig aan als dit maar tot een omtrek van 10 kilometer of zo is.

Niet alleen Italianen maar ook veel ander buitenlands geld wordt geinvesteerd.

Tot nu toe nog maar een handjevol mensen op Flores die mee profiteren van het toerisme.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

koming
User
User icon of koming
spacer line
 


On 30-09-2019 18:49 Malam wrote:
Dat is overigens hetzelfde verhaal dat Garuda stopt met vliegen van Ams. naar Jkt waar in een ander draadje zoveel heisa over is, ga er maar van uit dat voor juli 2020 Garuda weer gewoon op Jakarta vliegt, ik heb inmiddels geleerd om dit soort ondoordachte bevliegingen in Indonesië waar een berg stampei over wordt gemaakt met een korreltje zout te nemen. Emoticon: Laugh out loud


Dat zou heel goed kunnen. Maar ik heb gisteren even bij verschillende boekingssites gekeken naar Garuda tickets A'dam-Jkt voor de vertrekdatum eind mei 2020. Die vliegen allemaal keurig netjes via Medan en Denpasar en doen er een uur of 21 over (of iets korter). Op sommige van die sites staan ook waarschuwingen/meldingen m.b.t. Garuda, zie hier op tix.nl:

"Garuda Indonesia

Garuda Indonesia heeft aangekondigd per 1 oktober 2019 niet meer rechtstreeks naar Jakarta te zullen vliegen. Vanaf dan zullen zij via Denpasar (Bali) vliegen met een korte stop in Medan (Sumatra).

Om klanten te informeren heeft Garuda e-mails uitgestuurd naar haar klanten, maar helaas bevatten deze incorrecte vluchtschema's. Mocht dit ook in jou geval zijn, dan willen wij je vragen deze e-mails van Garuda te negeren en verdere informatie vanuit ons af te wachten. Het heeft geen zin om hiervoor contact met ons op te nemen.

Wij doen ons best om je zo snel mogelijk een nieuw en kloppend reisschema toe te sturen, maar in verband met de vele aanvragen kan dit een aantal werkdagen duren. Graag vragen wij hierin om je begrip. Uiteraard zal je je nieuwe reisschema ruim voor vertrek van ons ontvangen."jupje
User
User icon of jupje
spacer line
 


Op 01-10-2019 09:19 schreef koming:

[quote verwijderd]


Dat zou heel goed kunnen. Maar ik heb gisteren even bij verschillende boekingssites gekeken naar Garuda tickets Adam-Jkt voor de vertrekdatum eind mei 2020. Die vliegen allemaal keurig netjes via Medan en Denpasar en doen er een uur of 21 over (of iets korter). Op sommige van die sites staan ook waarschuwingen/meldingen m.b.t. Garuda, zie hier op tix.nl:

"Garuda Indonesia

Garuda Indonesia heeft aangekondigd per 1 oktober 2019 niet meer rechtstreeks naar Jakarta te zullen vliegen. Vanaf dan zullen zij via Denpasar (Bali) vliegen met een korte stop in Medan (Sumatra).

.......................

Beetje off-topic, en hoort eigenlijk bij het Garuda verhaal thuis, maar even het volgende als reactie.
Ik weet niet van welke websites bovenstaande informatie komt, maar als ik op skyscanner ticketinformatie zoek, zie ik dat de vlucht Amsterdam-Jakarta met Garuda, ook in mei, heen ongeveer 18,5 uur duurt, en terug ongeveer 17 uur.
Dat is qua totale tijdsduur dus vergelijkbaar met de meeste maatschappijen, die elders een tussenstop met overstap hebben, zoals Qatar, Emirates, Turkish Airlines,
KLM is dan (iets) sneller, omdat die na de tussenstop met het zelfde toestel doorvliegen, dus een kortere tussenstop hebben.
Er wordt met Garuda dan ook niet de omweg via Denpassar gevlogen, maar vanaf Medan direct naar Jakarta.
Dat komt ook overeen alsof je richting Amsterdam eerst nog een tussenstop in b.v. Boedapest maakt, en dan nog eens b.v. via Dublin naar Amsterdam vliegt Emoticon: Stupid , m.i. bepaald niet keurig netjes , maar logistiek een belachelijke keuze Emoticon: Frustrated , zeker als alternatief van de voorheen rechtstreekse non-stop vlucht.

Wat betreft de verhouding prijs-snelheid-vertrek-aankomsttijden vind ik persoonlijk Qatar momenteel de verreweg beste keuze.
Vooral omdat die ook voor 6-maanden tickets geen toeslag rekenen, en de mogelijkheid bieden de zelfde dag nog door te vliegen naar mijn eindbestemming midden-Java.


it's good to touch the green, green grass of home

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Even terug naar het eiland Komodo.
Inmiddels is er weer een bizar bericht opgedoken.
https://www.bbc.com/news/world-asia-49888876
De regering zou hebben besloten om US$ 1000 te gaan vragen voor Komodo NP als een soort jaarabonnement (eigenlijk hetzelfde idee als Raja Ampat maar dan het veelvoudige).
Ik kan in Indonesische berichten hierover tot zover niks terugvinden.
In andere artikelen zou weer staan dat alleen voor het het eiland Komodo zo'n bedrag gevraagd zou worden.

Wat een zootje dit weer ook.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  

Knettergek geworden.
US$1000 voor abonnement. Het is potdomme geen Efteling.
Wie gaat er nou een paar keer per jaar naar die kwijlbeesten kijken?
Heb ze al een keer gezien op Nat Geo. Meer dan genoeg. Lelijkerds. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud


Heldere ziende

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Pas op met het reserveren van vluchten naar Flores.

(ik heb onderstaande tekst al hier en daar neer gezet dus hier ook maar even)
Voor iedereen die naar Flores gaat..... met de vluchten naar Flores is het bar en boos zowel met de routes, vluchten, vertragingen en annuleringen.
Luchtvaartmaatschappijen komen en gaan (met name Labuan Bajo). Routes worden net zo gemakkelijk opgeven als ze gekomen zijn. Het maakt niet uit welke maatschappij, Batik Air, Citilink, Garuda, Lion Air, Wings Air, NAM Air. Ik ben een paar weken via Airportia en Flight Radar wat vluchten aan het volgen. 25% van de vluchten heeft vertraging en dat betekent minimaal een half uur, alles wat daarbinnen valt wordt niet eens als vertraging aangemerkt. Sommige van de vluchten zijn zelfs 2 tot 3 uur te laat. Daarnaast worden regelmatig vluchten geannuleerd (en dan bedoel ik niet door weersomstandigheden) dat gebeurd in het beste geval enige dagen voor vertrek maar ik heb ook ,al gezien dat bijvoorbeeld Air Asia twee vluchten samenvoegt (dwz de ochtendvlucht wordt naar de middag gezet, 6,5 uur later dus! en de namiddagvlucht vervalt dan). Er lijkt een concurrentiestrijd aan de gang tussen NAM Air en Air Asia.

Wat ik er vooral mee wil zeggen: ga in geen geval vluchten op lange termijn boeken. Voor volgend jaar juli bijvoorbeeld: NIET DOEN. Boek, indien mogelijk zo kort mogelijk van te voren. Ik snap dat als je met meer mensen reist dat niet comfortabel voelt. Maatschappijen en ticketaanbieders zijn niet altijd even snel met reizigers inlichten waardoor het kan voorkomen dat jij denkt een ticket te hebben maar de maatschappij allang bedacht heeft dat ze die route niet meer doen of de vlucht gaan annuleren. En, nee een maatschappij gaat je dan niet helpen met een alternatief. dat mag je zelf uitzoeken.

Dat ik hier zo kien op ben komt omdat ik dit jaar al veel gasten heb gehad die hierdoor in de problemen zijn gekomen. Daarmee bedoel ik dat ze bv een dag later aan kwamen dan gedacht/bedoeld (en dus een probleem met het vervolg zoals chauffeur etc). Ook voor de terugreis is dat een risico vooral als je weer terug naar Nederland moet. Helaas, op de een of andere manier hebben Garuda en Air Asia een goede naam. Ten onrechte, ze zijn geen haar beter.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

"AFTER" CORONA UPDATE:

De coronacijfers voor Flores zijn goed; NTT is een van de provincies met de laagste aantallen (114 positief, 1 sterfgeval). Hoewel er in heel Indonesie met cijfers gegoocheld wordt lijken ze mij op Flores redelijk betrouwbaar al was het maar dat je daar niet zomaar iets onder de mat kan schuiven.

- er zijn vluchten maar bv naar/van Labuan Bajo minder dan normaal. Advies is om pas 1 of 2 dagen vooraf te boeken. Bij aankomst moet een negatieve coronatest moet overlegd worden en/of een gezondheidsverklaring
- grenzen tussen de kabupaten zijn weer open en er kan vrij gereisd worden
- hotels zijn weer open
- toeristische attracties zijn sinds 22 juni weer allemaal open, ook voor buitenlanders, maar voor bv Komodo NP moet online aangemeld worden ivm maximum aantal bezoekers (mogelijk ook voor andere attracties zoals Kelimutu)

NB: ondanks dat ik veel contacten heb in de reisbranche is het niet gemakkelijk om de juiste info bij elkaar te sprokkelen. (semi) Officiele websites van de kabupaten zeggen hier vrijwel niets over. Moet je allemaal zelf uitzoeken... Emoticon: Confused
Je zou zeggen dat ze er bovenop zitten om het toerisme weer wat op gang te krijgen maar daar wordt niet al te veel moeite voor gedaan.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,775,385 topic views - 242,054 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 10:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,583,713 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com