indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Gezocht & Aangeboden > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Kom kom jongens, niet romantiseren het vreten is hier uitgesproken slecht, zoute vis, rijst en kangkung met een beetje mazzel een ei.
Als vleesvervanger tahu en tempé, dat is het dagelijks menu en voor de minderbedeelden dagelijks mi instant.
Als bleekvoet indiaan in een grote stad die een fatsoenlijke hap wil waar we mee groot zijn geworden betaal je je de rambam.
In kleinere steden is het gewoon een jacht op normaal vlees en groente, laten we het beestje maar gewoon wel bij zijn naam noemen en je betaal je nog de pleuris ook.
Als ik over een half jaar weer in Nederland de supermarkt binnen strompel, met alle goedkope lekkernijen, wat wil je hebben, het is er, dan voel ik me weer als een kind in een ballenbak bij MacDonald.
Hier is het vreten armoe troef mits je elke dag lokaal wil eten, geef mijn portie maar aan Fikkie. Emoticon: Bye bye

Toevoeging, als je op gevorderde leeftijd komt dan is het pruim en peentjeswerk en elke dag de hort op ondergeschikt geworden aan gezelligheid, samen zijn en lekker eten.
Het laatste is een probleem in Indonesië buiten de grote steden, en in de grote steden ga je er aan failliet. Emoticon: Yes!
In een vakantie van 3 of 4 weken allemaal fantastisch, maar na 6 maanden komt het mij de strot uit. Emoticon: Blushspacer line  

Als je met pensioen bent wil je natuurlijk niet op een houtje bijten, maar als het even kan een beetje genieten van het leven. Wat daarvoor van belang is bij iedereen natuurlijk anders. Bij mij zijn lekker eten, een goed ontbijt en een biertje en een wijntje voor mijn vrouw wel degelijk een onderdeel van een aangenaam leven. Als je dit elke dag thuis wil gaan bereiden en nuttigen dan ben je gewoon een veelvoud kwijt van wat je in NL uitgeeft. Bier en wijn is ongeveer 300% tot 400% duurder, kaas, boter, yoghurt vleeswaren etc, altijd 200% tot 400% duurder, goed brood het dubbele, etc. etc. Daar staat tegenover dat de restaurants weer erg goedkoop zijn. In Ubud hebben we een aantal restaurants in de buurt van onze woning geselecteerd, waar we inclusief een paar biertjes doorgaans voor zo'n 10 a 15 euro met zijn tweën eten. Een lichte lunch zonder alcoholische dranken kost zelden meer dan 6 euro voor twee personen. Het afgelopen jaar hebben we eigenlijk maar sporadisch zelf eten klaar gemaakt, omdat we het opzich wel gezellig vinden om in de buurt van ons huis ergens te gaan eten. Alleen het ontbijt maken we bijna altijd zelf klaar. Alles bij elkaar geven we hier aan eten en drinken wel meer uit als in NL, niet goedkoper dus, maar wel een stuk gemakkelijker.
stekkel
User
User icon of stekkel
spacer line
 

Beste forumvrienden,

Met veel interesse en dankbaarheid lees ik jullie wijze woorden, adviezen en persoonlijke informatie.
Dank dat jullie de moeite en tijd nemen om mij, als onbekende nieuweling, zo uitgebreid te informeren. Ik heb inmiddels veel van jullie ervaringen opgestoken en ben al veel "wijzer" geworden ,voor zover je dat op mijn leeftijd nog kunt worden.

Wat jullie schrijven leest als een trein en bevat onbetaalbare waarnemingen waarmee het voor mij straks minder moeilijk zal zijn beslissingen te nemen. Dat het al met al geen sinecure is dat is me ook al wel duidelijk, het is daar toch een compleet andere, maar in mijn ogen, deels prachtige en interessante, wereld.

Wat Jupje, Malam, Job en Jakarta-snacks beschrijven, nl. jaarlijks een tijdelijk verblijf in Indonesië is in ons geval waarschijnlijk ook het beste. En daarbij niet onnodig moeilijk doen, het beste van 2 werelden leven en niet je Hollandse schepen verbranden, lijkt me bij nader inzien ook veel beter dan mijn eerste insteek van een huis daar kopen en er permanent gaan wonen.

Wat betreft de manier van leven voel ik, als pensionado in spe, mee met Job, Malam en Jupje. Hoewel ik geen bourgondiër ben wil ik in de nadagen van mijn bestaan niet op een houtje bijten, een beetje goed eten en drinken is dan ook belangrijk.

Als ik me een beeld probeer te schetsen van hoe bv. Jupje woont: platteland en toch dicht bij een stad en natuur, fruit uit eigen tuin ed., lijkt me dat een droomlocatie.
Malam, Jupje, konyolkonyol1, Erwin, (ea.) mag ik jullie vragen of jullie adviseren een vaste stek ("eigen" huis) te hebben in Indonesië", ook als je daar tijdelijk verblijft (ik weet dat je als orang Belanda geen onroerend goed kunt bezitten) en zou dat dan het beste iets van langdurig huren of anderszins kunnen zijn?

Ik blijf alle opmerkingen en adviezen zeer waarderen, dus hoop dat jullie bij tijd en wijle wat toevoegen aan eerdere berichten, want het blijft voor mijn gevoel een hele brede sloot die ik over moet springen en daar helpen jullie me op deze manier zeker bij.

met vriendelijke groet uit een mistige en koude Achterhoek,
Franssalina
User
User icon of salina
spacer line
 


Op 08-11-2016 09:16 schreef konyolkonyol1:
Vrij simpel. Tahu 1000rp. Tempe 1000-3000rp. Sayur2 ook goedkoop te verkrijgen. Vis en kip duurder maar nog betaalbaar. Ken iemand die gem maar 20.000rp per dag boodschappen doet en zij (met 2 kinderen) eten vrij gezond hoor." rel="nofollow">
spacer line  

Effe serieus,
Rp20.000/dag = elke dag nasi putih, met waterige groentensoep en wat stukjes tempeh of zo.
Nou, dan raak ik dan toch bijzonder snel lichtelijk geirriteerd. En dat voor iemand MET 2 KINDEREN??

Vind af en toe een ketoprakje van 13rb ook prima. Af en toe..en dat is voor 1 maaltijd...en heb er dan nog 2 te gaan op die dag.

Mijn leven is niet bedoeld om mn buik te vullen met 20.000/dag meuk (met drie man..)
Hoef niet elke dag kreeft, maar wel normaal eten.
Tenminste, wat wij normaal vinden. Vlees op tafel en gewoon WEL een lekkere hap.

Enne, waar kan ik in hemelsnaam gewoon hele korrel rijst vinden in dit land???

Stekkel,
je reactie gelezen. Dat kopen...kan altijd nog. Zou ik vooralsnog absoluut niet aan beginnen
Ik zou gewoon een huisje continue huren. Je moet doorgaans in 1 keer voor een heel jaar vooraf betalen.
Hoeft niet belachelijk duur te zijn, hangt volledig af van locatie, maar dan heb je te allen tijde je eigen stekkie, zonder die molensteen van iets gekocht hebben met evt. gevolgen vandien..
Onthou: Dit is het land van verrassingen!!
Meer verrassingen dan woorden in het boek van Sinterklaas (of iemand van ander geloof Emoticon: Laugh out loud ). Ik denk dat wij allemaal wel mensen kennen die aan de afgrond zijn geraakt door verlies van zoiets groots als een huis, het land waar het huis op staat (of vermogen). Of het nu je vrouw is die plotseling vertrekt, overlijden van je vrouw, veranderende wetgeving, shit hits the fan (onrust, onlusten, economische, etnische of geloofsellende), whatever.

Met andere woorden als de pleuris op welke wijze dan ook uitbreekt, dan ben je slechts je wat inboedel en je huur kwijt en kun je weer terugvallen op je veiligheid in NL. En die pleuris kan zomaar en heel snel uitbreken of escaleren in dit soort landen met een bepaalde groep geloofsfanaten.
Altijd je extractieplan klaar hebben..

Just my 2 cents Emoticon: CoooolHeldere ziende

stekkel
User
User icon of stekkel
spacer line
 

Beste Jakarta-snacks,

Dank voor je bericht en je heldere kijk op deze materie.
Duidelijke taal!....Ik zal je raad ter harte nemen.

met vriendelijke groet,
Fransspacer line  


Op 08-11-2016 14:39 schreef stekkel:
.................... ook als je daar tijdelijk verblijft (ik weet dat je als orang Belanda geen onroerend goed kunt bezitten) en zou dat dan het beste iets van langdurig huren of anderszins kunnen zijn?

Het meest voor de hand ligt denk ik iets te huren voor de tijd dat je er verblijft. Dan heb je de mogelijkheid om het jaar daarna iets anders te huren als de plek of de woning je niet bevalt. Bovendien scheelt het je ook een half jaar huur en de kosten van het "huurdersbeheer". Pas als je definitief je "plekje" hebt gevonden zou ik huur voor een langere tijd overwegen.spacer line  


Op 08-11-2016 20:50 schreef konyolkonyol2:
Malam vroeg zich af hoe in hemelsnaam iemand kan overleven met een klein inkomen hier. Wordt er door enigen hier nogal lakoniek gereageerd. Ken ook mensen in een kikkerlandje met weinig problemen die van voedselbanken moeten leven hahahahahaha Emoticon: Worship Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud
Ze werken niet maar trekken steun. Lekker asociaal hoor.

Ken ook mensen die regelmatig rijsttafel in restaurants in Nl eten en dan hier aangekomen schijnen ze te "schijten" op dezelfde gerechten. Dat is wat ze hier "munafik" noemen.

Beter tahu tempe eten dan die gore kroletten en frikandellen en vette patat van snackbars. Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!

Merdeka. Emoticon: Party!

Graag ontopic blijven, het gaat over overwegingen, mogelijkheden en beperkingen van een verblijf als pensionada in de RI.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Het KAN idd goedkoop als je dat zou willen. Het hangt er ook vanaf wat je gewend bent. Een topic als dit kan alle kanten uit.
Wat wel of niet belangrijk is voor iemand is persoonlijk. Het gaat hier wel vaak over eten in dit soort topics.
On 08-11-2016 16:16 konyolkonyol2 wrote:
Snap niet wat er te lachen valt.
Hier, een echte indonesie specialist Emoticon: Nice Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!
Click to see original image
Ik moest even een heel stuk teruglezen om de context te snappen. Ik vind er idd niks mis mee om tahu, tempe en ikan asin te eten.
Ik eet in Nederland bijna nooit vlees en maar een keer per week kip vooral omdat ik idd denk het gezonder is. Als ik in Indonesie ben dan eet ik voornamelijk nasi campur (kotak of bungkus ook), soto ayam, gado2 en af en toe een ikan bakar.
Als ik er zou wonen dan zou ik veel vaker salades maken (sla of rauwe spinazie, avocado, tomaten, uien, sojabonen met olie en citroen) voorde lunch of mie kuah met een gepocheerd ei (maar dan zonder die voorverpakte rotzooi) maar dat soort dingen doe je niet in een hotelkamer of bij gezinnen thuis.

Ik vind het lekker om terug in Nederland weer een echte bruine boterham met kaas te eten of Griekse yooghurt maar dat is er allemaal niet daar. Wat ik echt mis in Indonesie is wijn en een lekker stuk zalm. Idd wijn is hartstikke duur en buiten Bali moet je een heel eind reizen naar de volgende slijter. In het oosten is arak een goed alternatief, althans voor mij gemixt met sinaasappelsap, die net zo duur is als de arak zelf. De lekkerste moke (arak) die ik ooit geproefd heb komt uit Larantuka. Rp30.000 voor een 600 ml fles. Alleen voor mezelf zou ik daar een week mee doen. Dat is toch wel te doen lijkt me.

Iedereen heeft andere eetgewoontes en vind andere dingen belangrijk. Er wordt hier ook over levensmiddelen gesproken die buiten Bali en de grote steden in Indonesie helemaal niet eens verkrijgbaar zijn.
Idd jammer dat fruit relatief duur is.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Zo. De nerichten van onze forum contol zijn weer opgeruimd en weer 2 nicks op schroot.
Kan het weer ontopuc.


It's only kinky the first time.

spacer line  

Het is belangrijk om te beseffen dat ergens wonen (ook tijdelijk) iets totaal anders is als toerist of reiziger door een land reizen. Althans dat is mijn eigen ervaring. Ik heb de afgelopen 40 jaar veelvuldig over de wereld gereisd, meestal een maand per jaar, maar "in between jobs" soms ook meerdere maanden tot meer dan een half jaar.

De meest mooie ervaringen waren vaak in afgelegen en weinig toeristische streken, Dan neem je vaak het gebrek aan confort voor lief en trek je na een beperkte tijd weer verder naar de volgende plaats en in de wetenschap dat thuis weer de bruine boterham met kaas voorhanden is.
Maar ergens wonen vergt toch dat je meer een dagelijks ritme ontwikkelt, waarbij voor mij de directe omgeving en de faciliteiten aan belang gaan winnen. Winkels en restaurants op loopafstand zijn dan toch wel erg prettig. Ook goed internet neemt aan belang toe als je ergens woont. Een confortabele woning en een zwembad zijn in een tropisch land toch wel erg aangenaam.
De plaatselijke alcoholische distilaten die je op vakantie zo lekker vindt, zijn vaak toch een stuk minder als je er maanden lang op aangewezen bent. Van een intolerante islamitische samenleving merk je toch als bewoner veel meer dan een voorbijkomende toerist.
Daarom is het denk van belang om voor je zelf na te gaan wat je belangrijk vindt. Huur een huis en kijk een aantal maanden hoe het bevalt, pas dan kun je beoordelen of het een plek is die bij je past.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik sluit me hier volledig bij aan Job Emoticon: Yes!zieleffe
User
spacer line
 

Ik sluit mij hierbij aan om een goed advies te geven kan bijna niet, positief als negatief, het is persoonlijk gebonden aan je levens stijl.
Zoals velen adviseren is eerst ergens proberen en dan kijken of het bevalt.
Gelukkig voor je dat je niets kan kopen waar velen voor ons al veel moeilijkheden hadden opgelopen.
Huren is de enig middel om je te vestigen.
En dan ben je vrij om te kiezen.
Ieder weet hoe ik ben gevaren en nu ben ik achteraf blij, want ik kan met zo'n joch niet samen door een deur.
Had daar veel moeilijkheden opgeleverd en nu ben ik baas in mijn eigen tent het staat op mijn naam.
Ik laat iemand binnen die mij bevallen en de rest blijft buiten de deur.
Dat is mijn ervaring en huren als je dat wil, dan moet je echt een sponsor hebben, als je vrouw Nederlandse is geworden, dan moet je nog oppassen. Emoticon: Sadley Emoticon:

Wat goed Oyibo kijken jullie wel eens in jullie box??????Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

zieleffe
User
spacer line
 

konyolkonyol3 Flikker nou eens op.....
We moeten je niet dus wat doe je steeds terug komen man man toch eigenwijs mederlander Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  


Op 09-11-2016 09:28 schreef zieleffe:
konyolkonyol3 Flikker nou eens op.....
We moeten je niet dus wat doe je steeds terug komen man man toch eigenwijs mederlander Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye

Ik heb verder niets tegen konyol(2x). van mij mag die best wat tegengas geven. Diversiteit is van belang voor een forum. Alleen moet hij zich aan dit topic houden. Het gaat over overwegingen om zich ergens te vestigen en niet over de vraag of kroketten slecht voor de gezondheid zijn. Als je een innerlijke behoefte hebt om over gezond en ongezond eten in de RI te discussiëren, dan mag dat best, maar dan moet je wel zelf even een topic aanmaken.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik wil niet veel zeggen maar het merendeel van de forumgebruikers gaat off topic.Verder is het de vraag wat nou precies wel of niet on topic en off topic is. Ik had vanochtend nog een heel verhaal geschreven maar geen zin meer om te posten maar doe het nu toch maar.
On 09-11-2016 00:40 jobvanstaalduinen wrote:
Maar ergens wonen vergt toch dat je meer een dagelijks ritme ontwikkelt, waarbij voor mij de directe omgeving en de faciliteiten aan belang gaan winnen. Winkels en restaurants op loopafstand zijn dan toch wel erg prettig. Ook goed internet neemt aan belang toe als je ergens woont. Een confortabele woning en een zwembad zijn in een tropisch land toch wel erg aangenaam.
De plaatselijke alcoholische distilaten die je op vakantie zo lekker vindt, zijn vaak toch een stuk minder als je er maanden lang op aangewezen bent. Van een intolerante islamitische samenleving merk je toch als bewoner veel meer dan een voorbijkomende toerist.
Je spreekt hier voornamelijk voor jezelf, zoals iedereen dat doet. Dagelijks ritme? Ik zal blij zijn als ik er vanaf ben. Ik weet ook voor 1000% zeker dat ik straks niet op loopafstand van winkels en restaurant hoef te zijn, die zijn voor mij nu niet belangrijk, als ik Indonesie ben en straks ook niet.
Je kunt ook niet algemeen bepalen dat de arak dan straks begint te vervelen. Een zwembad? Als ik iets niet wil dan is het een zwembad straks. Wonen in een omgeving waar een waterprobleem is en dan ik een zwembad? Ik heb ook nooit geen hotels met een zwembad tenzij het er toevallig (voor mij overbodig) bij zit. Of iemand al dan geen zaken opmerkt zoals een intolerante islamitische samenleving heeft vooral met de persoon, zijn/haar interesses en “antennes” te maken.

Ik bedoel er vooral mee te zeggen dat iedereen anders in elkaar zit. Nederland heeft goeie dingen, Indonesie heeft goeie dingen en omgekeerd. Ik vind het een beetje een luxeprobleem dat wij hebben. Een Indonesier kan de keuze niet maken om in Nederland te wonen. Als iemand in Indonesie wil wonen en precies wil hebben wat je hier hebt dan kost dat wat, geld, energie of wat dan ook. Maar er zijn ook mensen die het leven zelf daar belangrijker vinden en minder waarde hechten aan dingen zoals eten.

Aan de vraag waar iemand zich “moet” vestigen hangen vele zijsporen die niet met alleen het invullen van een plaats of eiland te beantwoorden is. Als ik bovenstaande lees met winkels op afstand, ziekenhuizen, wijn etc. dan zijn de antwoorden bijna altijd gebaseerd op Bali of Java. Ik voel me dan ook min of meer verplicht om mensen op andere mogelijkheden te wijzen.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  


Op 09-11-2016 00:40 schreef jobvanstaalduinen:
Het is belangrijk om te beseffen dat ergens wonen (ook tijdelijk) iets totaal anders is als toerist of reiziger door een land reizen (......................................................................................................................................................................)
Daarom is het denk van belang om voor je zelf na te gaan wat je belangrijk vindt. Huur een huis en kijk een aantal maanden hoe het bevalt, pas dan kun je beoordelen of het een plek is die bij je past.

Annemieke, jouw verhaal is een uitstekende aanvulling op mijn verhaal. Het gaat om je eigen keuze, die van mij, Malam, Yupje en anderen zijn slechts voorbeelden hoe het zou kunnen....jupje
User
User icon of jupje
spacer line
 

Je kunt niemand een advies geven, waar hij of zij zich hier zou moeten vestigen.
Daar heeft iedereen, gelukkig, een eigen mening over, en het is vaak vaak waar het lot je brengt.
Ik heb nu eenmaal, bijna 40 jaar geleden, een Javaanse getrouwd uit een dorp nabij de stad Solo, en aangezien de meeste van haar familieleden nog hier in de buurt wonen, m.n. mijn inmiddels bejaarde schoonmoeder, ligt het voor de hand, dat ik hier woon.
Anderen kiezen voor alle geneugten van de grote stad, voor een koelere bergplaats, of een resort aan de zee, ieder zijn meug.
Ik heb in elk geval alles wat ik nodig heb in directe omgeving, een uitgestrekte tuin met alle rust, zit binnen 5 minuten ;open midden in de natuur, of in de dierentuin aan de overkant van de rivier, kleinere supermarktjes om de hoek, grotere, o.a. Carrefour, op een half uur met het o.v., en in geval van nood 2 ziekenhuizen binnen 10 minuten rijden, één openbaar en één privé kliniek..
Als ik 'n keer naar een zwembad wil, is dat ook mogelijk, bij hotels in de stad binnen een half uur bereikbaar.
Ik heb hier weliswaar geen eigen auto, maar wel een fiets, maar die gebruik ik alleen voor op rustige dorpsweggetjes. Wel kan wel, desgewenst, over 2 auto's beschikken van de familie, b.v. voor het ophalen en brengen naar het vliegveld, of, als er familie of kennissen overkomen, om naar toeristische plekken te gaan. Voor de rest maak ik hoofdzakelijk gebruik van lokale bussen, b.v. naar de stad voor 30 cent per rit, of 30 km verderop naar het bergdorp Tawamangu voor 70 cent per rit.
De trein naar big city Yogyakarta voor 80 cent, naar het stuwmeer van Wonogiri voor het zelfde bedrag, of voor 1 euro naar Semarang-sur-mère, het is maar wat je wilt. Voor 30 euro een directe vlucht naar Bali met het vliegtuig, voor 40 naar Lombok, enkele plaatsen op Kalimantan, Makassar op Sulawesi, of naar Batam, en met een extra overstap is praktisch heel Indonesië bereikbaar.
Helaas geen Air Asia vluchten meer naar Kuala Lumpur en Singapore vanuit Solo, maar geen nood, het vliegveld van Yogyakarta ligt op een uur rijden met de trein, en biedt die mogelijkheid wel.


it's good to touch the green, green grass of home

bulekurus
User
spacer line
 

stekkel
User
User icon of stekkel
spacer line
 

Beste forumvrienden,

Met belangstelling weer al jullie bijdragen aan dit topic gelezen en ik krijg het gevoel dat op dit forum toch wel sprake is van een soort van grote familie. Echt hartstikke leuk (en leerzaam) om jullie persoonlijke kijk en ervaringen op de Indonesische wereld te vernemen en dat er dan onderwerpen voorbijkomen die je in eerste instantie niet zou verwachten, maakt het voor mij alleen nog maar interessanter.
Zonder twijfel helpen jullie me hiermee enorm!

Op het gevaar af dat jullie moe worden van mijn vragen het volgende.
Is er iets te zeggen over welke bedragen gangbaar zijn voor het huren van een huis daar? Mijn vrouw en ik zijn met zijn 2-tjes en hebben niet zo veel ruimte nodig, hooguit de mogelijkheid dat we eens een enkel familielid kunnen laten verblijven.
Dus een kast van een huis met 6 slaapkamers en 4 badkamers is zeker niet nodig. Wat we wel fijn zouden vinden is een huis dat goed in elkaar zit (geen lekkende daken of versleten sanitair bv.), een rustige omgeving en liefst een (hele) grote tuin.
Dat brengt me op het feit dat je als tijdelijke bezoeker geen arbeid mag verrichten. Geldt dat bv. ook voor werken in de tuin en evt. wat knutselen aan je huis?

Alvast weer dank voor jullie hulp en advies.
met vriendelijke groet,
Franskuncitan
User
spacer line
 

Om u een idee te geven wat het huren van een huis kost zie

http://olx.co.id/properti/rumah/disewakan-rumah/

De site is in het Indonesisch maar dat moet geen probleem zijn aangezien uw vrouw een indonesische is en de taal spreekt.

Als niet indonesiër (Warga Negara Indonesia) mag u geen betaalde arbeid verrichten tenzij u over een werkvergunning beschikt. Klussen in uw eigen tuin of aan het huis valt hier niet onder.
spacer line  


Op 10-11-2016 09:00 schreef stekkel:

Is er iets te zeggen over welke bedragen gangbaar zijn voor het huren van een huis daar? Wat we wel fijn zouden vinden is een huis dat goed in elkaar zit (geen lekkende daken of versleten sanitair bv.), een rustige omgeving en liefst een (hele) grote tuin.Huurmarkt is erg afhankelijk van de locatie. Als ik als voorbeeld Bali neem, dan kan je daar met een budget van 500 - 1000 euro best een aardig huis huren. Op rustige plekken in het Noorden, verweg van alle voorzieningen, krijg je daar een mooie villa met zwembad en een grote tuin voor. Op mooie woonplekken met rust en mooi uitzicht rond plaatsen als bijvoorbeeld Sanur en Ubud moet je voor dezelfde kwaliteit minimaal 2.000 euro uittrekken of genoegen nemen met een kleine woning met weinig grond en voorzieningen. Voor een beetje inzicht in de woningen in en rondom Ubud geeft de volgende site een aardig beeld.
http://ubudrentalservice.com
Voor elders is de volgende site wel aardig (wel Behasa Indonesia)
https://www.rumah123.com/searc(...)h&time=1478783600699salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Daar kun je 3 huizen voor laten bouwen Emoticon: Shut up!erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 


On 11-11-2016 16:48 gelapzielig wrote:
Fors hoor. In Medan in een wijk waar erg veel expats wonen en ook chinezen kan je voor 75 miljoen rupiahs PER JAAR een huis huren.

http://en.lamudi.co.id/rumah-s(...)di-medan-369642.html


Click to see original image


Oh, oh, oh, wat is het toch goed in Indonesië. Bijna 450€ per maand voor een woning, terwijl het inkomen van de meeste Indonesiërs met moeite 100€ per maand is.
Je verslikt je in je eigen lulverhalen gelap, beras, konyol of wat je nickname nu ook weer moge zijn.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 


On 11-11-2016 19:51 gelapzielig wrote:
Diegenen die in die buurt wonen gaan regelmatig naar europa, amerika en zelfs afrika. Voor de meesten die daar wonen is het het gem loon van 3000 euro netto in NL een flut bedrag. Laat ik nou niet over mensen hebben die in polonia mdn of pondok indah jkt wonen.

Voorbeeld: Iemand die in die buurt woont, een indonesier, schonk 700miljoen rp aan een kerk voor het bouwen van een gebouw in sumut.

Nou, dan is het toch relatief goedkoop vergeleken met de huurprijzen die jobvanstaalduinen in bali opsomde. Oh, ja de expats die daar wonen zijn veelal van hogere niveaus dan jij Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.erwin en zijn ook doorgaans geen havenarbeiders. Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!


Het gaat erom dat het land naar de kloten gaat kerel. Ik heb het niet over de happy few, maar over de zowat 238 miljoen anderen.

Wat baten kaars en bril als de uil niet zien wil.Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,495,437 topic views - 242,161 posts - 13,761 topics - 35,539 members - last post @ 02-12-2021 12:24 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,193,616 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com