indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

asepers
User
spacer line
 

Bericht van de Nederlandse ambassade te Jakarta.


Zoals u in de media heeft kunnen vernemen zijn voor aanstaande vrijdag 4 november grote demonstraties aangekondigd gericht tegen de Gouveneur van Jakarta, Basuki (Ahok) Tjahaja Purnama. De veiligheidsdiensten hebben gezegd alle noodzakelijke maatregelen te zullen nemen om deze demonstraties niet uit de hand te laten lopen. Op dit moment weten wij niet welke maatregelen precies worden getroffen. U dient er rekening mee te houden dat (toegangs)wegen van de grotere moskeeŽn naar delen van het centrum kunnen worden afgesloten met gevolgen voor de doorstroming van verkeer in en naar het centrum van de stad. Naar verwachting zal dit vooral voor en na het middaggebed (12 uur) zijn. In geval u geen dringende reden heeft om in het centrum te zijn adviseren wij u zoveel als mogelijk het centrum van Jakarta te mijden. In geval u (of uw gezin) naar of van het vliegveld moet reizen dient u rekening te houden met extra reistijd. Wij adviseren u weg te blijven van de gebieden waar demonstraties onstaan en/of worden verwacht. Voor actuele informatie adviseren wij u de lokale media te blijven volgen. In geval er aanleiding is om bovenstaand advies verder aan te scherpen zullen wij u daarover nader berichten.

Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden te Jakarta
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ja ja in Jakarta houden ze de adem in, de voorzitter West Java van MUI waar de twee grootste moslimorganisaties bij zijn aangesloten heeft zijn leden verboden er aan mee te doen.
Deze demonstratie komt bij de extreme moslimorganisaties vandaan met als aanstichter de FPI.

De opperpisvlek van die organisatie Habib Rizieq wil zelfs dat scholen en fabrieken dicht gaan, die vent doet er werkelijk alles aan om rotzooi te schoppen.
Zolang de overheid dit soort extremistische organisaties niet aanpakt zal het alleen maar erger worden.
De politie zet 18000 man in en het leger is paraat, 1998 ligt nog vers in het geheugen, dit soort demonstraties kunnen makkelijk uitmonden in rassenrellen, helemaal nu want deze demonstratie is puur gericht tegen de Christelijke gouverneurskandidaat Ahok.

In het kielzog van zo'n demonstratie een berg gepeupel die er belang bij hebben dat het uit de klauwen loopt, die zijn uit op plunderingen.
Hoofd politie en leger, maar ook president Widodo hebben het volk al gewaarschuwd dat ze het recht hebben te demonstreren, maar dat bij anarchie en vernielingen keihard wordt ingegrepen. Emoticon: Blush


zieleffe
User
spacer line
 Ook toevallig dat die twee elkaar ontmoeten voor die 4 e november
Want die Probowo steunt die demonstratie Emoticon: Angry Emoticon: Angry


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Is niet toevallig Ziel, ze zijn gewoon bang dat het vrijdag volledig uit de klauwen loopt, Widodo heeft zich van de steun van Prabowo verzekerd, om de boel niet te laten escaleren.
De leiders van Nahdlatul Ulama (NU) en Muhammadiyah de twee grootste moslimorganisaties hebben verklaard dat ze niets van doen hebben met deze demonstratie.
Ze roepen hun leden op er niet aan mee te doen.
Daarmee komt de verantwoordelijkheid helemaal bij de FPI te liggen, loopt het uit de klauwen dan hoop ik dat ze dan eindelijk iets tegen die relnichten gaan doen.bulekurus
User
spacer line
 

Malam ben jij in IndonesiŽMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 01-11-2016 06:15 bulekurus wrote:
Malam ben jij in IndonesiŽ


Yes Sir.bulekurus
User
spacer line
 

Is er een email waar ik je op kan bereikenMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Dat kan je aan Ziel vragen die heeft em.
bulekurus
User
spacer line
 

Misschien kom ik je binnen twee weken wel eens opzoeken .Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Geen probleem, ik zie of hoor je wel.spacer line  

Nog ongeveer 24 uur...
Riemen vast?

Hoorde gisteren van een Indonesier dat de agressie officieel is gericht tegen de huidige politieke orde, maar eigenlijk ook tegen alle christenen, Chinezen etc.
Oei Oei als dat zo is.

Ik heb verschrikkelijke foto's gezien van 1998. Beestachtig. Te gruwelijk voor woorden.
Als t maar geen herhaling wordt..


Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ze verdommen het om tegen de FPI op te treden, daar plukken ze vrijdag de wrange vruchten van, inzet al 20.000 man politie en leger, Jakarta plat en de economische schade is niet te overzien.
Ook met 20.000 man hou je zo'n opgehitste menigte van een slordige 100.000 paupers (als het er niet meer zijn) in bedwang.
Er lopen er duizenden bij die belang bij het uit de hand lopen hebben, dan kunnen ze plunderen.

Ze kunnen zich in Jakarta zeker wel zorgen maken, in '98 heb ik i.v.m. de ellende mijn reis een week uitgesteld en ben toen alsnog gegaan.
Ik heb wat zo'n woedende menigte aan kan richten met eigen ogen kunnen aanschouwen, dat gaat je voorstellingsvermogen te boven.
Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 02-11-2016 05:49 jakarta-snacks wrote:
Hoorde gisteren van een Indonesier dat de agressie officieel is gericht tegen de huidige politieke orde, maar eigenlijk ook tegen alle christenen, Chinezen etc.
Oei Oei als dat zo is.
Ik lees niet alle nieuws (geen tijd voor met een fulltime baan) maar ik begrijp (tussen de regels door) dat het het voorŠl tegen andere geloven is maar formeel kan dat natuurlijk niet.
Doodeng.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  

Formeel kan er zoveel niet. Ook die dode Chinezen niet die ze in '98 achter brommers door de straten sleurden.


Heldere ziende

salina
User
User icon of salina
spacer line
 


Op 02-11-2016 08:28 schreef jakarta-snacks:
Formeel kan er zoveel niet. Ook die dode Chinezen niet die ze in 98 achter brommers door de straten sleurden.


" rel="nofollow">


_Jarno_
User
User icon of _Jarno_
spacer line
 

Lijkt me het beste als ze op de Arabische manier met die demonstranten omgaan. Traangas en rubber kogels. Tuig.


Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

bulekurus
User
spacer line
 

Mijn barbecue staat klaar Emoticon: Yes!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 02-11-2016 09:38 _Jarno_ wrote:
Lijkt me het beste als ze op de Arabische manier met die demonstranten omgaan. Traangas en rubber kogels. Tuig.


Absoluut niet voldoende, Habib Razieq met de hele top van de FPI oppakken voor haatzaaien, bedreiging voor moord, het met voeten treden van de Pancasila en aanzetten voor rassenhaat.
Voldoende om deze vijanden van de staat voor 30 jaar achter de tralies te krijgen, maar op de ťťn of andere manier is IndonesiŽ daar nog niet aan toe, de Jessica's zijn belangrijker. Emoticon: Bye bye

Dit schorem geven ze gewoon de kans tot het te laat is en dat komt steeds dichterbij, niemand durft uit het oogpunt van het geloof in te grijpen.
We hebben het straks niet meer over een Arabische lente, maar over een Arabische winter, deze Habib Razieq is uit op een kalifaat en ze laten hem gewoon zijn gang gaan tot het te laat is. Emoticon: Angry
Loopt het aankomende vrijdag uit de klauw en ze doen niets tegen die clubjes als de FPI die regelrecht een verbinding hebben met Saudi"ArabiŽ en IS, dan is het, het begin van het einde voor het IndonesiŽ en zijn moderate moslims. Emoticon: Yes!

Ik heb West Java in de afgelopen 2 decennia al zien veranderen in een half kalifaat, waar een minderheid van extremisten hun wil opleggen aan een moderate moslim bevolking. Emoticon: Bye bye
zieleffe
User
spacer line
 

De strategie van Joko widodo is de beste manier om de geest uit de fles te halen.
Als ik nu zo kan volgen dan komt er geen agressie men durf niet meer, men is gewaarschuwd.
Hij heeft heel veel moslims ontbonden te komen praten en dat doet tie goed.
Dus deze protesten zijn al voor zo ver ik het kan bekijken, alleen van die aanhangers van Habib Raziwq nooit iets van hem gezien dus weinig op TV.
Als hij de 10.000 nu bij elkaar kan krijgen, dan is het een wonder.
Ik hoor ook dat men van andere eilanden vooral uit papua IranYaja als ze naar de president gaan en ze komen aan hem, dat ze daar de moslim gaan aanvallen en die zijn dan hun leven niet zeker en zo heb je veel gebieden waar bijeenkomsten zijn geweest waar de moslims die willen demonstreren gewaarschuwd worden dat ze hen leven niet meer zeker zijn.
Als dat de bedoeling is van Habib dan pas heeft tie een kans van slagen dan pas breekt er een revolutie uit, maar dan is er nergens geen veiligheid meer in heel IndonesiŽ
In Jakarta heeft men het in de hand verkleedde witjurken (polri) staan tussen hen en pakken de oproerkraaiers gelijk in hun kragen.
Ik had gisteren met een jonge man moslim er over en ik heb hem verteld waarom tegen een christen energie verspilling, waarom niet demonstreren voor meer UWANG want een ding is wel zo, ze verdienen hier allemaal te weinig en daarom zit Unilever en Carrefour zo graag hier omdat ze het personeel onder betalen.
Leven standaard is duurder geworden en toch geen compensatie en dat breekt een keer op.
Zo krijgen ze ook een hekel aan de chinezen waarom omdat ze worden misbruikt door die bevolking, ik zie het met eigen ogen hier in mijn omgeving.
Dus herhaling van 1998 wat ik daarna heb gezien, zal niet zo makkelijk meer kunnen gebeuren, daarvoor hebben ze een grote politiecorps voor gecreŽerd en vergeet de militairen niet, die met modern apparatuur ze allen een kopje kleine zullen maken.
De militairen laten graag hun apparatuur zien en ze zijn er trots op, dat ze dat zelf hebben gemaakt, maar niet heus, komt allemaal uit het buiten land, maar als ze de bevolking hen zo wijs kan maken laat maar, krijgen ze een beetje meer respect voor hen.
Want dat ontbreekt in de mentaliteit van een doorsnee IndonesiŽr. Emoticon: Stupid Emoticon: Bye bye Emoticon: Very funny

Zelfs worden nu spandoeken opgehangen met KITA SEMUA BERSAUDARA


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

zieleffe
User
spacer line
 


Er komen colonne motoren auto's miltaren voortuigen op naar Jakarta
dat is te zien ergens op Whatsapp, jammer kan dat filmpje niet plaatsen
Het is hier zo actueel dan begrijp ik niet, dat er niet gereageerd word
Voor mensen in Indonesie hoeven ze morgen niet te komen met bevestigingen want dat vind ik laf.
Als je nu geen mening heb, hoef je achteraf niet gaan bevestigen.
Achteraf lullen is gemakkelijker dan vooraf
Ik neem het kwalijk dat er niet op gereageerd word.
Voor mensen in Nederland hebben nog 6 uur de tijd om te reageren nadien hoef het niet meer, wat een site word dit.
Belachelijk voor woorden als je zo iets opent dan hoor je zeker antwoord te geven en waar blijven de voor en tegen standers Fuck of..... Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye byeVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Waarom bent u zo boos?
Je kunt niet van iedereen verwachten hier een standpunt in te nemen/een mening over te hebben.De meesten hier moeten het doen met het nieuws en dat is net iets anders dan live dingen voelen en meemaken. Mensen zijn op verschillende manieren actief op dit forum en is ook niet iedereen met het nieuws daar bezig.
Ook/zelfs in Indonesie zelf zijn veel mensen niet met deze kwestie bezig.
Ik vind het doodeng wat er staat te gebeuren, maar dat had ik al gezegd.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ziel ik weet niet van wie je antwoord verwacht en wat voor antwoord, ik denk dat er maar weinig mensen zijn die de situatie in kunnen schatten, dus wat moet iemand bevestigen of tegenspreken.
Ik denk dat velen hopen dat je gelijk hebt, ik ook trouwens, maar ik ben niet optimistisch gestemd, al zo wie zo niet over het aantal van 10.000 waar je het over hebt, het zijn er veel meer, in ieder geval 50.000 of meer, vandaar dat er 20.000 man politie en leger is ingezet.

Op topniveau is er alles aan gedaan om de boel te sussen, de president heeft contact gehad met alle voorzitters van de politieke partijen en de topfiguren van de grootste moslimorganisaties.
Daaruit blijkt al hoe gevaarlijk de situatie is en dat ze zelf ook niet goed in kunnen schatten wat deze tienduizenden voor het merendeel extreme moslims uit gaan vreten.
We kunnen er alleen maar het beste van hopen, maar als je de houding van de politie in het onderstaande filmpje ziet, waar een vent open en bloot 1 miljard uitlooft voor degene die Ahok vermoord, dan hou ik mijn hart vast. Emoticon: Angry

totto
User
spacer line
 

Vandaag op t.v. .
Een bus met " fans " uit Karanganyar bij Solo was bang dat ze te laat op het feestje zouden komen. Van de tolweg afgeschoten. 2 hebben het niet overleefd, 16 naar het ziekenhuis.


Toto Travel.com

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 03-11-2016 15:38 totto wrote:
Vandaag op t.v. .
Een bus met " fans " uit Karanganyar bij Solo was bang dat ze te laat op het feestje zouden komen. Van de tolweg afgeschoten. 2 hebben het niet overleefd, 16 naar het ziekenhuis.


Dat bedoel ik, in de loop van de dag kwamen er al bussen vol naar Jakarta toe, dat gaat de hele nacht door, er is al door de organisatoren toegegeven dat er 100 miljard beschikbaar is om dit hele circus te bekostigen.
Duizenden mensen die 10 tot 15 uur met de bus naar Jakarta reizen om te demonstreren tegen een christen kandidaat gouverneur die Godslastering gepleegd zou hebben.
Dan kan je op de vingers van 1 hand al natellen wat voor vlees je in de kuip hebt.Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 


Ziel ik woon en werkt niet in IndonesiŽ..... Emoticon: Emoticon:

En je wťťt hoe ik over moslims dťnkt.....dat zeg genoeg toch ??? Emoticon: Shut up! Emoticon: Yes!

Jij en Malam en vele anderen die daar wonen hebben het meeste last .....mijn advies is

blijft binnen Ziel.....anders nemen ze zťker een Bule c.q. Belanda te grazen... Emoticon: Cry Emoticon: Angry
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,501,587 topic views - 242,161 posts - 13,761 topics - 35,540 members - last post @ 03-12-2021 00:48 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,212,654 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com